Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Khaosz55

    addikt

    válasz Tamoo #164583 üzenetére

    Szia,
    XTZ 12.17 edge sub-ot kipróbáltam minden hogyan. A jobb oldali port csövet be kell tömni különben olyan hangja van mint a 90-es évekbeli technó számoknak. Az EQ-r referencián hagytam a így tetszik a legjobban. Ha a bal oldali reflex csövet betömöm, akkor eltűnik alul az erő nagy mértékben, ebben az állapotban (betömve) nem éreztem, hogy szebben szólna vagy pontosabb lenne. Van egy 10 méteres sub kábelem és a kb 5 különböző helyen próbáltam meg.
    Most jöhet a nyilvános megkövezésem, de nekem legjobban a kanapé mögötti pozíció jött be. Persze el kell mondani amit már korábban írtam én 60mˇ2 használom (konyha-nappali-ebédlő-szélfogó egy légtérben) ebből kb 25m^2 a nappali. Akárhogy is 60m^2 dolgozik.
    Elöl van két darab zárt SVS SB12-NSD, ami lehetséges, hogy pontosabb meg szebb a hangja, de bizony vannak nálam pillanatok amikor elgurul a gyógyszer film vagy pl Hans Zimmer koncert esetén és a 2db NSD kb olyan mintha ott se lenne nagyon elfogy 60mˇ2 , az XTZ-vel meg igazán élveztem az egészet, kanapé szépen beremeg amikor Tigris tank fordul vagy lő, vagy amikor Hans Zimmer - crimson tide -Gladiátor stb zenét hallgatom.
    Volt egy 20 éves Klipschem ami a kanapé mögött szólt de nem ment elég mélyre. Aztán akciósan vettem azt hiszem 210-ért XTZ 12.17-et. Nyilván nem high-end, nyilván nem olyan pontos, de engem sokkal jobban zavart az a SVS-ben, hogy elfogy minthogy az XTZ nem olyan pontos.

    Érzetre kb a 2 db NSD kevesebbet nyújt mint az ez XTZ az én körülményeim között.
    A fenti dolgokat úgy vegyétek, hogy egy átlag user vagyok (én nem érzékelem, ha más tápkábel van bekötve).

    Ha elkészülök az atmos hangsugárzók dobozolásával utána veszek egy Mini DSP HD-t és beméretem a rendszert. Nyilván a 3 sub-ot össze kell hozni, legalább a késleltetést, meg a többi hangsugárzót is.

    Aztán ha sok pénzt szánok rá, akkor majd veszem 2db SB-4000-et (1,4 milka :F ), de jelenleg egy jó kompromisszumos megoldás volt az XTZ 210-ért mert ezért az árért egy SB1000-et kaphatok ami kb semmit sem hozott volna.

Új hozzászólás Aktív témák