-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gago1975
őstag
Szia BBéci, sziasztok nálam jobban hozzáértők.
A meglévő belépő rendszerem fejlesztését abba hagytam mert megváltozik az életem és egy sokkal komolyabb rendszerbe gondolkodok. A keret olyan 2-2,5M lenne maximum.
Eladtam a házamat amibe idáig laktam, össze költözök a barátnőmmel(+1 saját és 2 hozott gyerek) és veszünk egy nagyobb házat, kedden foglalózom le.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek egy egylégtetű 60m² (nappali+konyha) helyiségbe mit ajánlanátok?
Sajnos van üvegfelület rendesen ezért ha tudtok olyan helyet ahol nagyon jó "vastag" függönyt lehet kapni ami jó akusztikailag azt megköszönném.
Ami az elképzelés:
Erősítő:
Onkyo TX-RZ810 (220K) vagy 900-as (290K)
Denon AVR-X4400-as (350K)
Marantz SR7011 (299K)
Marantz SR7012 (380K)Hangfalak:
Front: Dali Opticon 8 (Nagyon Best Buy ára van, most 480K lenne újonnan a pár, igaz bemutató db)
Center: Dali Opticon Vocal (160K), vagy Dali Rubicon Vocal (470K)
Surround: Dali Opticon 2 (230K) + Dali állvány
5.2.4 Atmos esetén: Dali Alteco + 2 szett a mennyezetre.
7.2.2 Atmos esetén Dali Opticon 1 Sr back + Alteco a mennyezetre.Sub: +1 SVS SB2000/3000 a SVS SB12-NSD mellé?
Kábel:
Sub Kábelből a AQ Boxer?Szerintetek milyen kábeleket vegyek hozzá?
Front / Center: Triangle Opera 4mm²-es vagy jobb??
Surround / Atmos Triangle Opera 2,5mm² vagy jobb?Szerintetek ehhez a rendszerhez már jobb lenne a Triangle Symphony, esetleg valami jobb kellene?
kábelekre 4-6000Ft/m körül nézelődnék mert kell vagy 60-80 méter.Mennyire illik az Onkyo 8-900-as illetve a Denon 4400-as az Opticon 8-as hoz?
Vagy felejtsem el és adjam be a derekam a Marantz hatásnak?
Amire kell: 80-20% mozi/zeneKöszönöm mindenkinek a válaszát.
-
mpo
veterán
A keresésnél eljutottam az Ask Audyssey-re és ott a válasz:
Audyssey Labs
Movies are mixed in rooms calibrated for film reference. To achieve the same reference level in a home theater system each speaker level must be adjusted so that –30 dBFS band-limited (500 Hz – 2000 Hz) pink noise produces 75 dB sound pressure level at the listening position.
-
gago1975
őstag
válasz
hello28 #151895 üzenetére
Szia.
Itt egy AV teszt az Opticon-ról [link] és itt egy bemutató az Oberon-ról[link].
Az Opticon a "középkategória" felső szegmensébe tartozik, míg az Oberon az új belépő szintű széria.
Véleményem szerint az Oberon-hoz Yamaha RX-V6xx, Onkyo TX-NR636/-46/-56/-76, Denon AVR-X2000/100/200/300/400, Marantz 1607/08/09,-tól, az Opticon-hoz Yamaha RX-A8xx, Onkyo TX-RZ8xx, Denon AVR-X4xxx, Marantz 6xxx-tól felfelé illenek/ajánlott.
Ha van lehetőséged mindenképp beszélj egy HM stúdióval (Octogon Audio, Stream Audio, Extreme Audio stb...) ahol meg tudod hallgatni őket egy adott helyiségben, HM szobában.
-
hello28
aktív tag
Sziasztok
Dali Opticon 6 és Dali Oberon7 esetleg valakinek tapasztalat !??van róla info valakinek vélemény !??
Köszönöm előre is
Nad tapasztalat a márkáról !?
És milyen erősítőt javasoltok!?
Stereo és házimozi !?
Köszi!?? -
mpo
veterán
válasz
VoidXs #151889 üzenetére
A múltkor leírtad, a referenciaszint beállítását.
Mivel a Decibel X a Redmi 4X-en (új MIUI 10) nem működött, ebben a cikkben
[link]
ezt az ingyenest találtam, "Sound Analyzer App" amiben C-weighting és Slow-weighting is választható, a kép megfodítható, hogy a mikrofon a hangforrás felé nézzen.
[link]
Másik mobilon a Decibel X futott, hasonló értékeket mutatott.Hajnalban, teljes csendben kalibráltam az app-ban a mikrofont, többszöri próbálkozásra sikerült, ettől még lehet pontatlan, ezért a mérési eredményeket még nem teszem ki.
Lehet-e, hogy a Denon X1500 (Dali Spektor 6) a -79,5 +18 skálán (mi a neve?) a -31-nél (-30-nál) adja ki a 75 dB-t?
Ezen a skálán a 0 elviselhetetlen lenne, annak ellenére, hogy pár hónap múlva 62 éves leszek, szerintem jó a hallásom, de hamarosan megméretem.
Be is korlátoztam a Denont amennyire lehetett, a bekapcsolás és a maximum hangerejét.
-
Köszi!
-
-dj-
csendes tag
üdv,
Adott Dali Opticon 6, LCR, 1 szett Light Walnt színben, szeretnék dali alteco c1 kiegészítőt vásárolni hozzá, gyári oldalon sima walnut színt írnak, netet feltúrtam hátha találok fotót,videót egymásonel helyezve,hogy legyen elképzelésem menyire különbözhet, valaki látott már élőben, közelemben nyíregyháza Debrecen sehol nem tudtam megnézni.
t
H
x -
BBéci
legenda
válasz
Bodó2015 #151871 üzenetére
Azért ajánlották akkor, azt, mert jobb minőségű nem fért bele a keretbe. Ad valami pluszt az a Polk Audio szubláda, de abszolút értelemben kifejezetten szerény képességű darab. Lassú, pontatlan, elfolyós, dünnyögős a hangja. Az általam nemrég említett öreg Yamaha klasszisokkal jobban szól, ezt onnan tudom, hogy átvittem és összehasonlítottuk.
(#151880) tutitibi
"De nemcsak ez a lényegi dolog, hanem a hangzás, a D osztály jobb a leírások szerint, mint a többi."
Nos, ez óriási kamu, humbug! -
törölt tag
válasz
Jock Ewing #151879 üzenetére
milyen beállitás szerepel a PS4-n? lehetőleg ne pcm, legyen hanm raw vagy bitstream.
Gyors kérdés: ugye átváltod az erősítőt a megfelelő kimenetre? vagyis hogy ne ARC menjen hanem a megfelelő csatlakozó legyen a forrás, tehát a távon a megfelelő hdmi megy? (tudom, lámának tűnhet a feltételezés de nem mindenki ért hozzá lehet hogy rossz kimeneten próbálod, nyomkodd meg a többi hdmi-t hátha megtáltosodik)
hja egyik sem segit, hdmi csere, próbálva (addig kihuzod a tévéből például) bár ennek kevés az esélye, de... -
törölt tag
válasz
tutitibi #151880 üzenetére
akkor szerintem Onkyo-t nézz, azok D osztályú erősítővel vannak felszerelve.
Kis technikai info részedre: a D osztály nem feltétlenül jelent minőségi különbséget, sőt: épp a D oszt. függ nagyban a kiépítéstől, Bár Onkyo legújabb képviselőiből csak az RZ 830-at hallgattam, de lehetséges hogy 586/686 is megfelelő lenne számodra. -
tutitibi
senior tag
válasz
#09634560 #151878 üzenetére
Sokáig olyanom volt. A Pioneer bejövősebb.
Amin gondolkodok az a Pio, de a mostani SC-1223 tápja "D" osztályú "Direct Energy" , ami a mai Pioneer-ek csak a legfelső kategóriákba az LX-ekbe teszik bele.Ez a D osztályú erősítő kevés áramot fogyaszt. A doboz hártulján rajta van a max fogyasztás, ebből lehet tudni, hogy a D osztályú végfok van-e benne vagy a "sima".
De nemcsak ez a lényegi dolog, hanem a hangzás, a D osztály jobb a leírások szerint, mint a többi.Tehát egy mai VSX933 vagy VSX932 nem D osztályú végfokot kapott ezért érdekelne , hogy emiatt rosszabb e- a hangjuk, hangzásuk ???
A nagyobb áramfelvétel nem igazán zavar csak ha hallhatóan gyengébben szól az már inkább.
Dali Concept hangdobozaim vannak. -
Jock Ewing
újonc
Sziasztok!
Akkor itt is felteszem.
Egy kis technikai segítségre lenne szükségem. Van egy Denon X 1400 H erősítőm, egy Klipsch R 12 sw mélysugárzóm és egy pár Klipsch RP 160 M hangfalam. Összekötöttem az erősítővel a TV-t (4k, HDR, etc) ARC csatlakozón keresztül egy HDMI (18 Gbps, 4k) kábellel. A PS 4 Pro-t próbáltam rá kötni az erősítőre egy optikai kábellel (Audioquest:pearl), de kevés sikerrel, nem viszi a hangot (beállítottam, hogy optikai kábelen utazzon a hang a ps 4- menüjében), de ezt már elengedtem és rákötöttem a PS-t az erősítőre egy másik HDMI-vel. A hangfalakból nagyon halkan jön hang, és az sem tiszta teljesen, továbbá magasra kell állítanom a hangerőt, hogy érdemlegesen lehessen hallani valami, de akkor a basszusok vannak kiemelve. Az erősítő menüjében kipróbáltam a tesztet, ott rendesen jött minden, végig vittem az audyssey-t is, nem segített rajta. Tanácstalan vagyok. Próbáltam a decibeleket és a hz-eket manuálisan beállítani, de semmi. Esetleg milyen beállítások szükségesek TV-n és az erősítőn?
-
tutitibi
senior tag
válasz
powerup2 #151876 üzenetére
Van egy Pioneer SC-1223 házimozi erősítőm. SAjnos nem igazán tudja a 4K, HDR átvitelt.
Érdemes vajon eladni és venni új Pionneer VSX 933-at. ????Már nincs SC széria csak LX van de az olyan sokba kerül, hogy nem éri meg nekem, ráadásul a VIDEO része ugyanolyan mint a VSX-eké. Nincs szükségen 7.1 9.1 11. 1 rendszerre.
-
válasz
Bodó2015 #151867 üzenetére
DSW Pro az szól valahogy a Polktól, de abból is a 12"-es. PSW sorozat elég gyengusz önmagában. Én inkább nem vennék subot ebből az árkategóriából, inkább tegyél félre egy zártra, megéri böjtölni. Én most ott tartok, hogy nézhetem újra a filmeket, mert annyira más szintre emeli az élményt egy jobb sub megléte. Most váltottam az éltalad említett Proson R12ről egy jóval kellemesebb hangzású zárt mélyre.
-
Bodó2015
csendes tag
válasz
Dorian #151861 üzenetére
Én nem szeretnék így járni
Nemrég vásároltam a Focal szettet, és hosszú távra tervezek vele.
Kezdőként egy SAL silversound rendszert váltott, úgy voltam vele, hogy egyből nagyobbat lépek, nem mellékesen újonnan nagyon kedvező áron kaptam meg.
20 nm-re, valami ár/érték arányban jó, hozzá illő szubot keresnék.
Jókat írtatok ezekről a ládákról, árban is ez felelne meg nekem inkább, de kérdéses, hogy szinten lennének-e a Focalokkal?
Természetesen a subbal is hosszú távra terveznék, ezért gondoltam minél fiatalabb használtra. -
m3ss
veterán
lehet en pont oldalra akarok lepni
zenere meg tok jo az egesz most is nekem... nagyobb center meg esetleg kicsit nagyobb frontok filmek meg hangero miatt kellenenek esetleg. mas fajta magassugarzo..de ez is fura, mert 13as hangeron pl vilagon semmi bajon nincs a magasaval. meg a rendszer dinamikajaval se. aztan 0-as hangeron mar egyikkel se vagyok igazan elegedett...ezert is lenne jo, ha pl egy tesztben azt is latnank, hogy x filmet y hangeron teszteltunk z meretu szobaban.
-
Dorian
félisten
Azért ezzel ésszel kell bánni, nem feltétlenül lesz megfelelő egy sokkal jobb szub.
Amikor a Dali Concept szetthez megvettem a T12-t, utána kénytelen voltam lecserélni sokkal drágábbra a Concept szettet, mert annyival jobb volt a szub, hogy teljesen kilógott. Nyilván most kategóriákkal jobb a hang, de ennek volt a szubok kívül is jelentős anyagi vonzata -
m3ss
veterán
válasz
Bodó2015 #151857 üzenetére
errol jut eszembe, ez a focal chorus szett milyen imaging teren zeneben? filmeknel gondolom hangnyomasban biztos jobb lenne mint a bowerek, itt nagy igenyeim nincsenek, filmezni eleg sok minden jo lenne nekem. egy ilyen chorus 726+cc700+706 pl egesz olcso ujan, erre alig kellene rafizetnem. es nagyobb centerem is lenne. hol lehet focalokat hallgatni?
-
Bodó2015
csendes tag
Sziasztok!
Focal chorus 716 5.0 szett mellé jó vétel lenne egy Polk Audio psw125?
Visszaolvasva láttam hogy polk audio rti frontokhoz ajánlottátok de Focalhoz is jó volna?
Néztem a Proson r12-t is, az jobban illene hozzá?
Jelenleg lenne egy 2 éves psw125 60.000 Ft-ért vagy várjak ennyiért Prosonra?Előre is köszi!
-
gxyb
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #151853 üzenetére
Akkor szerintem sokat nem agyalok rajta
Mit hajtasz a denonnal? -
gxyb
aktív tag
Denon avr 4000-es sorozathoz mennyire passzolna ez a B&W szett?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest