-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz szasanyi #141200 üzenetére
Tényleg nem értik!
Amúgy 2 hibát is elkövettél. A belépőbe kellett volna írnod a kérdésed és nem szelektálod a hozzászólásokat.
Amúgy Nemir Ombe egész korrekt választ adott ha jól emlékszem.Én azt javaslom bármit választasz írásban kérj árajánlatot több üzlettől. Egész jó kis kedvezményeket kaphatsz egy normális hangvételű levéllel. Amúgy én az x1300-at Dali zensor szettel használom ami drágább mint az általad megadott összeg, de Spektort szerintem be lehet szerezni 260- körül. Nekem annak a hangja is tetszett amikor hallgatózni jártam hangfal vásárlási céllal.
-
-
BBéci
legenda
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz szasanyi #141200 üzenetére
Mi is átlag emberek vagyunk, csak fontosnak tartjuk a rendszerünk minőségét... Mások mást is tartanak fontosnak.
Ettől még nem sznobok az itteniek, szimplán csak az ingerkuszobunk megnőtt, és ezért itt nem fogod azt olvasni hogy az 'olcsó' dobozok jól vagy megfelelően szólnak[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Patice
nagyúr
válasz zsolesz7503 #141198 üzenetére
Ha tényleg kocka a szoba, akkor nehéz lesz bármelyik szettből korrekt hangzást kihoznod. Vagy nagyon "meg kell kezelni akusztikailag" a szobát, ami sok kompromisszummal járhat majd.
JBL Studio-t hallottam, mozira jó lehet, amúgy én személy szerint nem tudnám elviselni...
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
rappit4
őstag
válasz VoidXs #141207 üzenetére
Áh, akkor már értem. Az új Blade Runnert azért mégsem 7-esről vetítették, bár ennek már nyilván kevéssé van köze a Dolby ellenőrhöz . Az mondjuk érdekes, hogy a szabványnak megfelel az, hogy konkrétan a jobboldali közvetlen a vászon melletti side surroundokra rá van vetítve a kép.
-
VoidXs
nagyúr
válasz rappit4 #141209 üzenetére
Azt még Norbi se tolná 7-esen. Nekem 5.5-ön oké (az -5 dB házimozisan), pedig még sok mai filmnél se viszem le a fadert. A szavaidból úgy tűnik, hogy ott voltál a HAES szakmai napokon, ahol hosszan volt ecsetelve az egész 7-es téma, hogy miért nem kötelező már.
Mivel a mozi nem Dolby Vision, így a képnek nem kell semminek megfelelni, egyedül a közvetlen közepén elég, ha rendben van. Sajnos kizárólag ezt nézik. Az egyik teremben egyébként már jó a projektor helye, a másikban nem tudom, miért nem.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #141204 üzenetére
Teljesen igazad van .... nem az a "sznob" akinek minőségi rendszere van (és azt is ajánl), hanem az aki "yimmi-t" hallgat rajta ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
rappit4
őstag
válasz VoidXs #141210 üzenetére
Igen, ott voltam. Kb nálunk is 5.5-ön volt és én is erre lőném be, de azért megnéztem volna 7-esen. (házimozis -5dB alatt mit értesz? nekem az otthoni rendszer úgy van bemérve, hogy -22dB az erősítőn feleljen meg Dolby 7-nek)
CinemaCity-ben kb 4-esen tolták és a subwoofer már így is szarrá clipelte magát, vissza is kértem a jegy árát.Nekem is általában fontosabb, hogy a hangzás legyen jó, de eléggé idegesítő volt néha, remélem megcsinálják a többi teremben is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #141211 üzenetére
Attól tartok ezt soha nem fogom magamról levakarni
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lite
őstag
válasz Nemir Ombe #141197 üzenetére
Ez igaz, de a jelenlegi rendszer viszont adott és amíg nem jön létre a fejlesztés, illetve sok hallgatózás, ebből szeretném kihozni a maximumot. Így ennek értelmében a kérdésemet átfogalmazom: a 757 és egy pár Signo Avantgarde esetében érdemes bi-amp, vagy bi-kábel megoldást alkalmaznom? Ha igen, az általad felsorolt kábelek közül melyik passzolhat leginkább a rendszerhez (és itt az egyéni ízléstől szeretnék elvonatkoztatni, az érdekel, melyik tudja kihozni a legtöbbet a rendszerből - aztán az vagy tetszik, vagy nem, de legalább tudnom, itt van ennek a vége)?
-
Nemir Ombe
addikt
Szerintem senki nem lesz aki megmondja, hogy a biamp mennyit vagy egyáltalán valamit hozna e érdemben, de ha már mindenképp ezt akarod, akkor vegyél SC-4-et, annyival nem drágább, hogy "horror" kiadás legyen, ha nem hoz semmit a biamp, akkor meg használhatod "szimplaként" is (legalább nagyobb lesz a kereszmetszet ) .... és önmagában is egy jó kábel , nincs sok rizikó a "hangjában" ....
(#141201) Jegesmaci81
Erről jutott eszembe: kb. 1 hete "vetettük össze" a Spektor és az Opticon szetteket és inkább "ízlésbeli", mint komolyabb minőségi különbség volt közöttük (meg persze az Opticon sokkal szebb vizuálisan).... ami biztos, hogy hangban még "százezernyi" különbség sincs köztük, nemhogy 500+e .... mellesleg: páran voltak ott a topik aktiv(abb) tagjai közül akik hallották, még mielőtt az "optikontulajok mágjára küldenének" ezért a pár sorért .... röviden; a Spektor egész jó vétel ("Dali szonten"), ha valakit nem zavar, hogy "nem annyira szép" ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
VoidXs
nagyúr
válasz rappit4 #141212 üzenetére
Én is ott voltam, enyém volt az utolsó előadás (tudom, szar előadó vagyok). A CC hibáit estig ecsetelhetném, az viszont bonyolultabb, mint a hangosság baja.
A Pinkben egyébként próbálnak 7-en menni, amikor csak lehet, de pl a Valerian a rendező kérése (7.3) ellenére 6-on ment, és így is sok volt, a végére 5.5 lett. A -5-öt úgy mondtam, mintha 0 lenne a 7, legtöbbször aköré kerül. Nálam például -12, de nagyon kicsi a szobám, ha nagyobba költözöm, már -3 lesz.
Hol van az a nálunk?
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Lite
őstag
válasz Nemir Ombe #141215 üzenetére
Köszönöm, végül is ennyi rizikóra szükség van.
A saját banánja (30106) jó, vagy azért az árért (47 EUR a 4 db) van jobb is? Illetve van-e ilyen szint olcsóbban,amibe adott esetben belefér 2x4mm? -
Nemir Ombe
addikt
Nem vagyok "banánpárti", ezért ha megy, akkor inkább kösd be "mezítláb" .... de ha az semmiképp nem megy, akkor az a dugó is jó lehet vagy van pl. a Goldkabel-nek (Evolution) és az Oehlbach-nak is (XXL Fusion) hasonló árban dugója, kb. "egykutya" mindegyik, vedd amelyik szimpatikusabb ....
(az XXL-be tuti belemegy, 6mm a belső átmérője, az Evo emlékeim szerint kissebb ....)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
-
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #141215 üzenetére
Mert az általad ajánlottak meg igen, ami olcsóbb kínai ... Á, TE nem a márka marketingese vagy , minek bizonygatod állandóan, a fene sem érti...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Gomb
újonc
Sziasztok! Kb4 éve nagy megelégedéssel használok egy Sony Da3700es erősítőt, viszont mivel vettem egy projectort így nagyon szükségét érzem a második kimenetek. Nemrég megjelent egy eladó da5700es a használt piacon. Szerintetek azt vegyem vagy inkább egy új Sony dn1089-at? Tudásban és funkcióban az utóbbi jobb lenne, de hangminosegben? Köszi előre is!
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Lassan de biztosan összeáll nekem is a rendszer, az első, és egy jó ideig az utolsó.
Viszont amit már beszéltünk, és ígértem képeket Bécinek is, csak el kellett kicsit húznom, el helyeztem a centert, és nagy bánatomra szerintem ez így nem lesz jó, és a tévét se akarom újra áthelyezni.
A kazettás kis szekrénykémet lecseréltem egy stabil üvegasztalra, mennyire baj, ha a centert rá rakom, és nem a tévé alá?
Sajnos nem fog el férni alatta.
[link]
[link]
[link] -
rappit4
őstag
válasz Norbi 72 #141227 üzenetére
-20dB-s rózsazajnál az ülőpozicióban 85dBSPL-t kell mérj C álláson slow módban.
10 = 95dB
9.5 = 93.33dB
9 = 91.66dB
8.5 = 90dB
8 = 88.33dB
7.5 = 86.66dB
7 = 85dB
6.5 =83.33
6 = 81.66dB
5.5 = 80dB
5 = 78.33dB
4.5 = 76.66dB
4 = 75dB
3.5 = 65dB
3 = 55dB
2 = 35dB
1 = 15dB[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #141230 üzenetére
Akkor ez direkt volt Nagy mágus vagy TE, de van, hogy rossz üvegből kortyolsz és elveszíted a varázserőd és írsz sarkított véleményeket az általad nem preferált dolgokról. A Gyűrűk ura jutott eszembe. A szépszégesz drágaszágról .. . Ezzel csak az a bajom, hogy 1. Nyilván tudom mit hallgatok. 2. Azért talán úgy 550eft-ot - újonnan - megért az 5.0 szett.Annó nem akartam többet pénzben mint itt is vannak páran a kérdéseikben.(Én sem gondoltam volna az elején, hogy úgy min 3-4x annyiból úszom meg az érdemi cserét. 3. Az ezért, hogy egy szinte belépőhöz hasonlítod hát nahát ... 4. Sok nyugati tesztet(angol,német,francia,lengyel) olvastam olyanokat is akik Cantont,Focalt is teszteltek és egybehangzó volt a vélemény és közel sem az amit TE terjesztesz, sőt. Nyilván vannak még rajtad kívül akiknek nem tetszik.(ja és az említett márkákról sem olvadoztak) Mint írtad izlés, nos csak is ezért vettem ezt a már fentebb említett áron a listaárat én sem adtam volna meg érte. A Focal Aria meg lista áron vagy 1.2 milla. A Canton Reference(ami mellesleg ott fityeg az aláírásod alatt sem .. Ezt is csak azért írom, mert csípi a szememet az elfogultság, nem korrekt ... Nem ide való ... A haverok közt elmegy.
Ja igen tegnap péntek 13 volt , látom ElaciElvtárs is kapott a sznobizmusra... Szóval akkor rossz helyen állt hold ..[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Megszeretném hallgatni a következő kettő házimozi erősítőt, a hely is meglenne a kérdésem inkább arra irányulna, hogy melyik erősítőt milyen hangfalakkal lenne érdemes összeköttetni?
A két erősítő:
1. Yamaha RX-A 2070
2. Denon AVR X4400HKöszi a segítséget.
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #141231 üzenetére
Semmiféle elfogultságot nem érzek Ombe leírt véleményéből, és nem csak azért, mert sok mindenben megegyezik az enyémmel. Nem terjeszt semmit, csupán megosztja a tapasztalatait, aminek igenis itt a helye a fórumon, hiszen azért jött létre.
Kezd nevetségessé válni az erőlködésed, hogy minden alkalommal foggal körömmel véded a szerintem félresikerült és túlárazott OPTICON hangdobozokat. Nekem féláron sem kellene.
Azt is elismerem, hogy az Aria ára is elszállt, azok a hangdobozok sem érnek annyit. Viszont külföldről nagyon baráti áron szerezhetők be.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz arcitec #141231 üzenetére
2x is félreérteni ugyanazt, ez új "rekord" még tőled is....
Mellesleg: nem arra céloztam korábban (és szerinted ismét), hogy az Opticon annyira sz@r lenne hanem, hogy a Spektor sikerült "túl jól" (és hogy egy másik "tulajdonosi" kör is mágjára küldhessen a Zensor-nál pedig határozotta jobb a hangja ) .... mindössze arra akartam célozni, hogy a gyártók (esetenként es egyre gyakrabban) a "dizájnal" akarják "feljebb pozicionálni" a termékeket a valós minőségi különbségek helyett, az meg hogy éppen (és már megint) az Opticon került a "tesztbe" a társaság többi tagjának (is) köszönhető, kimondottan arra voltak kiváncsiak, ebből alakult ki az "alkalmi összevetés" .... de ugyanez/hasonló különbség meg van a többi/legtöbb gyártónál is ne vedd "Daliellenességnek" .... sőt; hogy lásd nem vagyok a Dali ellen, ezért leírom azt is, hogy volt ott egy pár Epicon 8, annak a hangjára semmi rosszat nem tudok mondani, kimondottan tetszett ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
törölt tag
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Goblin12 #141232 üzenetére
Első körben az "általános ájánlást" vedd alapul, ami alapján az AVR (lista)árának a 2x-e az 5.0 ajánlott (lista) ára .... utána válassz 1-2 szimpatikus gyártót és hallgass meg 1-2 tipust .... ezután vedd meg, amelyik a legjobban tetszett .... ha esetleg valamelyik épp akcióban is van (olcsóbb a listaárnál), akkor meg "főnyeremény" .... pontos gyártóra/tipusra nehéz ajánlani bármit is, mert az már egyéni ízlés kérdése, de a jobb gyártóknál kb. ugyanannyiért kb. ugyanazt a minőséget kapod (listaárakon nézve)....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz Nemir Ombe #141234 üzenetére
"(és hogy egy másik "tulajdonosi" kör is mágjára küldhessen a Zensor-nál pedig határozotta jobb a hangja )"
Én amikor vettem a zensort, egymás után hallgattam meg őket. A Spektor nyilvánvalóan jobban közelít hangzásvilágában az Opticonhoz mint a Zensor. Azt viszont nem mondanám ki egyértelműen hogy jobban szól a Zensornál. Persze ez fordítva is igaz. Viszont a Zensor sokkal szebb és talán minőségibb érzetet kelt nála. Ez fontos szempont egy olyan nappaliban mint a miénk ahová a fehér tökéletesen beilleszkedik.
-
rappit4
őstag
válasz Nemir Ombe #141237 üzenetére
Sosem értettem, hogy miért kéne 2x-es áron venni hangszorót a recieverhez képest. Kivancsi vagyok, hogy ezt mondaná e valaki azután, hog meghallgatta hogyan szól 5db JBL 8330 egy cambridge audio receiverrel. Főleg ha elmondanám, hogy darabját 10 ezer forintért vettem . Ennél amit el tudok képzleni, hogy jobb mozi hallgatásra az a JBL pro 3000 széria vagy felette. Pár hónapja hallgattam egy Elac rendszert, a frontok azt hiszem fs 77-ek voltak és egyszerűen csúnyán szolt mozin, főleg ezekkel a kicsike centerekkel (ez a másik amit nem értek, egy mozi szett alapból azonos LCR hangszóróknál kezdődik hiszen a center a legfontosabb csatorna). Az tény, hogy sztereón bármikor lepipálja a JBL pro szériát, de most moziról beszélünk.
Szerintem minden esetben a teremhez és az elvárasokhoz kell nézni a hangszórót nem az avr árához. -
Nemir Ombe
addikt
válasz rappit4 #141239 üzenetére
Sose értettem, hogy nem lehet érteni a "listaár" kifejezést (és persze a jelenleg elérhető kínálatra vagy "retro" esetén az előző évezredi listáárat "konvertálva" viszonyítani) ....
Abban viszont egyetértünk, hogy mozira az egyforma dobozok (lennének) a megfelelőek, de pl. aki "sztereózni" is akar, de nem szetetne 2 rendszert, annak a jobb álló frontok lehetnek "opciók" .... az ajánlás meg azért "ajánlás", mert minden eset egyedi, de legalább arra jó, hogy meglegyen a "kezdőpont" és onnan lehet "finomítani" az adottságoknak/elvárásoknak megfelelően .... a 2x-es szorzó, meg kb. azonos "minőségi kategóriát" lenne hivatott jelölni, nem csak "értelmetlen pénzszórást" ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #141234 üzenetére
Nekem a RUBICON is nagyon tetszik, annak rendben van az ára, elfogadnám! Az EPICON viszont szintén irreálisan drága.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lite
őstag
válasz Nemir Ombe #141222 üzenetére
Alapból én sem,de ahogy néztem a 757 szorítóit, nem győz meg, hogy 2 db 4-es vezeték bele fog férni. Egyébként a 6-os dugóba belemegy? Ebben nem voltam biztos, mert az SC-4 mindenhol a T6S (30106) dugóval láttam szerelve, ahhoz meg gyárilag több méret befogadására való szűkítő jár. De ha befér, akkor én sem szívesen használom a dugókat (most sincs semmi).
-
Nemir Ombe
addikt
1x4mm-nek (elméletileg) bele kell férnie, igy biamp-nál nem lesz gond .... "szimpla" kötésnél meg max. kicsit "megritkítod" a szálakat és akkor duplán is belefér ....
BBéci:
Hát nem olcsó, de nem is írtam, hogy az .... .... a Rubicon se rossz, de én személy szerint maradok az "időszakosan féláras" gyártók termékeinél, ott (jóval) olcsóbban is kijön/kijöhet a "hasonló hang" ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
nubreed
veterán
Van az elektrowelt meg a hififabrik, de nem tudtok esetleg olyan UK hifi store -t akitől érdemes rendelni és szállítanak ungarisztánba? Most gyenge a font, ezt érdemes kihasználni.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
BBéci
legenda
-
arcitec
addikt
válasz #09634560 #141235 üzenetére
Nincs itt semmi foggal körömmel védve, csak én nem úgy gondolom, ráadásul csak kis hazánkban ez a vélemény és csak itt a fórumon. Majd ha széles e földön is hasonlókat zengenek, akkor elgondolkodom. A Zensort halottam én is, mozira jó, zenére nem az igazi. A hasonló nem = az ugyan olyannal. Az a meg, hogy többek is hasonlóan vélekedtek(lehet befolyás is tudjuk miért) már előfordult itt ctrl+c és ctrl+v - ként nem is először. Akkor lesz korrekt egy vélemény igazából, majd ha a tisztelt tesztelő az adott újságban is azt írja le , amit esetleg itt kiszürkítve. Azontúl volt már vélemény korábban , hogy 2/3-ot ér(lista árnak), most mára már ott tartunk a felét sem.De nem ragoznám ezt tovább, mások az izlések én egyébként elégedett vagyok és azért már bocsi, de lejjebb csak nem mennék , ennek örülök és nem a "lentebbnek" ...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #141247 üzenetére
Akkor írd azt, hogy neked tetszik, szerinted jó! Azt mindenki elfogadja, nem is tehet mást.
Olvastál valaha olyat, hogy kritizálják az ízlésedet, a hallásodat azért, mert OPTICON-t vettél?
De másokat csaknem a személyeskedés határáig elmenve bírálni azért, mert más a véleményük, enyhén szólva inkorrekt viselkedés. Rendszeresen belekötsz mindenkibe, aki a leghalványabb negatívumot meri írni a rendszered bármelyik alkotóeleméről.
Azon pedig ne gondolkozz el, mit zengenek széles e Földön, mert csakis a saját hallásodra kell alapoznod! Akinek egy csepp esze van, azt teszi, én is és egyáltalán nem érdekel, mit írtak külföldön.
Igen, szerintem a listaára kétharmadát éri, de én speciel a feléért sem venném meg. Mi ebben az ellentmondás? Ugyanezt írtuk Klipsch hangdobozokra is, mégsem háborodott fel senki úgy, mint Te, pedig vannak itt Klipsch tulajok.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz BBéci #141248 üzenetére
.... majd most, hogy mindezt leírtad, téged meg nemcsak a "dalisok" hanem a "klipschtulajok" is "máglyára fognak küldeni" ....
(.... de amúgy a Spektor és az Optikon mellett "viccből" be lett kötve egy Klipsch R28F is, de erről majd a többiek - akik ott voltak - írnak ha erre járnak és akarnak .... én már "nem merek" .... .... mellesleg ezek mellett a "kontrollcsoport" egy Elac 403 volt egy "valamilyen" olcsó állványon, csak hogy "el ne tévedjünk a hangok között" .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz arcitec #141247 üzenetére
Érdekes dolgot állítasz a zensorról. Én pont, hogy a legtöbb tesztben azt olvastam hogy belépő sztereó szettnek kiváló. Főleg a 7-est és az 1-est dicsérik a szaklapok. Persze lehet mondani, hogy csak marketing az egész.
Én nagyon elfogult vagyok a Dalikkal de nagyon sok helyen hallottam/olvastam hogy igencsak túl vannak árazva. Sőt amikor vettem a bőrömön tapasztaltam. (és nem csak idehaza) Főleg a Dániában gyártott darabok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hálózati / IP kamera