Hirdetés
- A könyvtárból sem fognak minket kidobni, ha az ASUS új egerével ténykedünk
- Minimumlétszámra állítja a texasi Taylor üzemet a Samsung
- Mostantól egyedi audioprofilt generál a PlayStation 5
- Bekeményít az Intel az Arrow Lake-S generációval
- Megszűnik az első két Ryzen generáció támogatása a Ryzen Masterben
- Gaming notebook topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nem tartja jó megoldásnak az E-magok kerülését az Intel
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Hirdetés
-
A könyvtárból sem fognak minket kidobni, ha az ASUS új egerével ténykedünk
ph A halkított kapcsolókkal szerelt, kábelmentes termék három színben választható, és igen hosszú üzemidőt ígér.
-
Assassin's Creed Shadows - Fókuszban a játék világa
gp A franchise legújabb részének premierjére még kicsit várnunk kell, november közepén várható a premier.
-
Árakat emel a Unity
it Vége az úgynevezett „runtime fee” árképzési stratégiának, ezzel párhuzamosan pedig árakat emel a Unity Software.
Új hozzászólás Aktív témák
-
próbakocka
senior tag
Magyarországon egyelőre csak banki szolgáltatással együtt érhető el, bankkártyához rögzítetten;
OTP
Mastercard
Ezalól csak a Szigeten használt NFC, és MetaPay volt kivétel, ahol samsung telefonok NFC matricával, valamint NFC-s plasztikkártyákkat használva lehetett fizetni.Pillanatnyilag a Nexus S telefonok képesek csak a beépített NFC chip-et rendeltetésszerűen kezelni (google wallet-en keresztül), ennek elindítása (root, marketenabler, stb) aránylag bonyolult, kérdés, hogy mikor lesz elérhető pl. google checkoutról tölthető változat, vagy netán a telefonegyenlegből történő vásárlás?
A kérdés azért is izgat marhára, mert gombamód szaporodnak az NFC-s kártyaolvasók, ennek ellenére minimális az eszközök száma, amivel ezt érdemben használni lehetne.
További infók valakinél?
[ Szerkesztve ]
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
próbakocka
senior tag
Iphone és android appok, habár úgy tűnik ez csak mátrixkódos fizetésre alkalmas. Ami lássuk be nem a legkorszerűbb megoldás...
-
próbakocka
senior tag
A MasterCard Hungary helpdesk szerint hivatalosan perpillanat csak az OTP által működtetett PayPass megoldások léteznek. Óra, bankkártya, ill matrica.
A helyzet a látszat ellenére annyira nem gáz, mivel nem kötelező bankszámlát nyitni az OTP-nél. Habár prepaid rendszerben működik a dolog (máshogy nem is menne nem?).Az dühít mondjuk, hogy ez csak egy része a rendelkezésre álló technológiának. A matrica gyk. egy RFID antenna, amit telefonra ragasztok, mindenféle kapcsolat nélkül a telefonnal.
Holott a kezemben egy olyan telefon van, ami képes lenne ezt kezelni ... és a MasterCard Mobile app meg már megoldotta a kártyához kötődést, tehát innen pikpakk megoldható lenne. Az egész biztonsági azonosítós móka meg van oldva, túl vagyok rajta, miért nem használhatom a készülékem rendeltetésszerűen?Az meg egy teljesen hibás piaci magatartás, hogy ilyen beszoktatós módszerrel, mi keleteurópában csak egy részét kapjuk meg a technológiának, aztán ha beválik, akkor jöhet a többi. ... akarok paypass android appot, MOST ...
-
eddie11
csendes tag
válasz próbakocka #3 üzenetére
sztem meg sajnos gáz a helyzet, prepaid kártyát csak pécsiek igényelhetnek jelenleg..
mi pedig még szívhatunk kb minden fesztiválon a sorokkal, és egyszerhasználatos pay-pass kártyáikkal
-
próbakocka
senior tag
Fejlemény:
Mondjuk nem ragaszkodok hozzá, hogy a telefonban lévő NFC cuccot pont a googlewallet használja ki. Miattam akárki írhat rá Appot, ami összekapcsolja a bankkártyámmal, CSAK MENJEN VÉGRE !
-
MODERÁTOR
már a raiffeisen banknál is van paypass kártya/matrica
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
próbakocka
senior tag
Nem csinál senki mobiltárca app-ot, ami a matrica helyett a beépített NFC-t kezeli?
Fél mindenki attól hogy visszaélések lesznek? A Google miért tudja megoldani ezt a kérdést, míg mások nem?/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
Tibro5
senior tag
Az NFC fizetési megoldás témában írom a szakdolgozatomat.
Kérlek töltsétek ki ezt a kérdőívet!
Nagy segítség lenne a szakdolgozatomhoz.
A kérdőív kitöltéséhez kb. tíz percre van szükség, csak feleletválasztós kérdéseket tartalmaz, és névtelen a kitöltés.Előre köszönöm minden kitöltőnek!
-
próbakocka
senior tag
Némi mozgolódás látszik itt is;
http://www.mobiltarca.com/hu/sajtoszoba/
+ egy újabb cikk az ANDROLIB-en;
http://androlib.blog.hu/2012/04/03/nfc_korkep_hazankban#more4362105
[ Szerkesztve ]
-
iphoneresell
csendes tag
válasz próbakocka #9 üzenetére
Én az új kártyámhoz "kaptam" ilyen PayPasst megis lepődtem!!
-
próbakocka
senior tag
Csak jövőre indul a mobiltárca szolgáltatás ... http://index.hu/tech/cellanaplo/2012/06/12/jovore_indul_a_mobiltarca_szolgaltatas/
-
CSiPet2
tag
Jelenleg hogy áll a dolog? Most tervezek venni egy nfc-s htc-t és ma kaptam teljesen meglepetés szerűen a bamkomtól egy mastercard paypass kártyát, amit akkor elvileg telefonnal is lehetne használni, nem? Ők sajnos még nem hallottak ilyenről, de megígérték, hogy utánanéznek, de...
Szal össze lehet jelenleg hozni hogy a kártya helyett telefonnal fizessek a paypass elfogadóhelyeken? -
CSiPet2
tag
Gondoltam megosztom hátha másban is felvetődik. Jelenleg nincs mód arra, hogy a mastercard paypass kártya tulajok a kártya helyett telefonnal fizessenek Magyarországon. A nagyobb vicc, hogy nem is tervezik ennek a bevezetését, sőt a mastercard még csak nem is hallott arról a lehetőségről, hogy telefonnal ilyet "lehet". Állítólag technikailag kivitelezhetetlen mert nincs egy "speciális elektronika a készülékekben". (gondolom itt az NFC-re gondolnak). Komoly, hozzártő banda.
-
Mikrobi
csendes tag
A Google Wallettal lehet használni a bankkártyát telefonról. Mégpedig gyakorlatilag bármelyiket, mindegy, hogy Mastercard, vagy Visa! Le kell tölteni az alkalmazást a támogatott telefonra, abba belepötyögni a kártya adatait és máris használható. Az alkalmazás használata előtt egy PIN-kódot kell megadni. Ha a tranzakció létrejön, a program a chipet kikapcsolja, újabb fizetés előtt megint meg kell adni a PIN-kódot. Ha elveszted a telefont, a Google Walletban törlöd a kártyát, így nem tudnak visszaélni vele, még ha fel is törik az alkalmazást, vagy megtudják a PIN-kódot.
http://www.hwsw.hu/hirek/47384/google-wallet-nfc-fizetes-visa-paywave-okostelefon.html
De a Mastercard is csinált egy hasonló szolgáltatást (még csak az USÁ-ban elérhető).
Viszont ez egy tök friss, mai cikk a Google Wallet használatáról. -
smileismarci
tag
Szerintem ez egy jó dolog csak nagyon sok helyen olyan lassú a fizetés mert szar a net kapcsolat van ahol még a tárcsázós netre van kötve a terminál na hát ott egy perc még fizetsz. De vannak már jó tapasztalataim is. De ez pay passal De van ahol az mi az a pay pass és akkor "Marcsi gyere ide hogy kell ezt". És van ahol nekem kell megmutatnom, hogy kell. De én szeretem.
#%
-
lalakov
senior tag
Olvasgattam a Google Wallet oldalát és kiderült, hogy nálunk ez még nem elérhető. Egészen pontosan csak az USA-ban, bizonyos szolgáltatók, bizonyos modelljein használható.
Itthon mégis megy, de csak rootolt telókon? Ez kicsit zavaros.
Pedig jól hangzik, online már vásároltam is vele és simán fizettem a webkártyámmal. Pont ehhez a kártyához lenne tökéletes, amit én biztonságosabbnak érzek a hagyományosnál és eddig egyetlen hátránya volt csak, hogy fizikai fizetésre nem volt alkalmas. -
babence
csendes tag
Akkor ez a fizetési mód Magyarországon még elképzelhetetlen?
https://www.youtube.com/watch?v=8absVMRhxlA&feature=youtube_gdata_player
-
babence
csendes tag
válasz smileismarci #20 üzenetére
Hmm, ezt kipróbálom.
-
OgKush
senior tag
Sziasztok, van egy lg optimus l7em, es van benne nfc, kiszeretnem probalni az nfc-s fizetest, de nem igazan ertem, hogy hogyan is van ez, kell hozza kulon app?
-
rum-cajsz
őstag
Engem is érdekel ez az NFC-s dolog, és utánaolvasgatva azt hámoztam ki, hogy a Wallet magyar használata vagy működik, vagy nem. De mindenképp rootolni kell hozzá a telefont és market enabler programmal "becsapni" a google-t a helyzetünkről. Ekkor már települ a program és fel lehet venni a kártyát, de nem biztos, hogy fizetni is lehet vele.
A többször is linkelt videóban az a spéci Galaxy Nexus volt, amivel a Google demózta a paypass fizetést, e mellé a G. nyitott egy 10 dolláros számlát és úgy kaptad meg a telefont. A filmben is kiderül, hogy ezzel a kártyával fizettek.
A PayPal fizetése sajnos nálunk nem jó, csak a PayPal terminálokon lehetne fizetni vele, itthon egyelőre nincs ilyen.
Szóval egyelőre várnunk kell. Vagy szórakozhatunk az NFC tagekkel addigHa valaki tud valamiben mást, pontosabbat, kérem javítson ki.
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
edward2
addikt
válasz rum-cajsz #24 üzenetére
Mint Nexus 4 tulaj és te is szerintem tudhatod hogy első indításkor bizony rajta volt a wallet a telefonon be is kérte a bankkártya adataim majd kiírta hogy nem engedélyezett az országban és letörölte az appot a telefonról.
Nekem az a röhejes inkább, hogy neten tudok vele fizetni csomó felé és akkor miért nem lehetséges vele fizetni boltban is. Nem egy nagy lépés már.
-
HuaweiU8500
senior tag
Ez a szolgáltatás még tesztfázisban van nálunk, ha kiépül, akkor a minősített telókon (http://www.mastercard-mobilepartner.com/docs/MasterCard_Approved_Mobile_Devices.pdf) telepíthető lesz olyan megoldás, ami a Google Walletnek felel meg. Így installálhatóak lesznek a bank és egyéb kártyák (pl. Supershop, Shell), így már mind a telefonnal oldhatók meg a tranzakciók. A tesztet és integrációt jelenleg a http://www.mobiltarca.com/hu/ végzi.
Motorola MCR 4800...... J5 (2016), Ulefone Power 2, Umi Plus, Oukitel K3, BV9500
-
rum-cajsz
őstag
válasz HuaweiU8500 #27 üzenetére
jaja, ezt olvastam, várjuk az első teszteket.
-
jotzo
csendes tag
Van valakinek tapasztalata a matrica felragasztásával? Nem merem a mobilomra felragasztani, mert egyrészt a matrica 3 évig érvényes; lehet, hogy hamarosan telot kell cserélnem, és a matricához kapott ismertető szerint nem biztos, hogy sikerül újra felragasztani valahová. Ráadásul, ha a mobil pl. bekerül szervízbe, akkor mi van a matricával. (Ès a matrica kifejezés szerintem megtévesztő, mert igazából ez egy kis méretű bankkártya öntapadóval ellátva)
-
HuaweiU8500
senior tag
en ezt ugy oldottam meg, hogy matricarol kb 2 mm-es ragasztocsikot tavolitottam el, es beraktam a hatlap es az akku koze. Altalaban a telokon be lehet eroltetni. Tobb elonye van, pl nem latszik... es megy vele a fizetes, mert egyre tobb a paypass terminal.
Motorola MCR 4800...... J5 (2016), Ulefone Power 2, Umi Plus, Oukitel K3, BV9500
-
rum-cajsz
őstag
válasz HuaweiU8500 #30 üzenetére
Én is így pont így csináltam.
-
HuaweiU8500
senior tag
-
próbakocka
senior tag
Mobilfizetés teszt indul minden mobilszolgáltatónál ... VÉGRE ...
[ Szerkesztve ]
-
smileismarci
tag
válasz próbakocka #34 üzenetére
ez tetszik
és még nem vettem új telót de az nincs is benne abba amit használhatok na m1 emiatt nem veszek minit... pedig szívesen lennék tesztelő[ Szerkesztve ]
#%
-
smileismarci
tag
Remélem akkor már a rendes időszak is elindul nyár fele vagy nyár vége fele... mikorra lesz nfcs telefonom
#%
-
smileismarci
tag
akkor triplázom... hülye vagyok több dologban is alapból fél év a teszt időszak 1014 januárban majd lesz elérhető mindenkinek kb... t biztosítana is teszt készüléket... csak hát '95 alatt nem enged jelölni na m1 majd elindul akkor még várunk pedig azt nem szeretek
#%
-
edward2
addikt
válasz próbakocka #34 üzenetére
OTP. Más miért nem jó? Lehúzhatják magukat a WC-n.
-
próbakocka
senior tag
válasz rum-cajsz #39 üzenetére
fejlesztik? írnak egy appot, ami ugyanazt a biztonsági szintet tudja, mint a mostani MasterCard app és az OTP Smartbank app, csak kezeli az NFC-t is ...ok, hogy meg kell csinálni, de ez inkább iparosmunka mint csúcstechnológia.
de lássuk be, ez pünkösdi királyság lesz. ha lesz wordwide Google megállapodás az MC-vel, akkor Walletből közvetlenül is vásárolhatunk az összes magyar bank megkerülésével ... (nem kell külön számla, meg külön díjcsomag, meg ilyen szép magyar népszokások ...bármely bankkártyával megy most is, pl. Angliában)
[ Szerkesztve ]
-
rum-cajsz
őstag
válasz próbakocka #40 üzenetére
Jó, lehet, hogy félreérthető volt az írásom, nem a csodálat akart tükröződni benne, hanem csak annyi, hogy nem kell fikázni őket csak azért, mert csinálnak valamit.
Lehet, hogy ellenszenves a bank sokaknak, de ne akkor "bántsuk" már őket, ha végre valami pozitívat csinálnak.Engem sokkal jobban zavar a történetben, hogy csak 4 készülékkel lehet részt venni a tesztelésben a T-Mobilnál. Most kicsit bizonytalan vagyok, hogy a nexus 4-emmel próbálkozzak-e, vagy hagyjam a fenébe.
[ Szerkesztve ]
-
próbakocka
senior tag
válasz rum-cajsz #41 üzenetére
Igen, végülis végre valaki nekiáll az országban tesztelni. Ez jó hír, lassan talán el fog terjedni!
Az kár, hogy nem lehet bármely bankkártyával használni, ahogy a jelenlegi (amúgy otp álltal üzemeltetett) kártyás vásárlási rendszerek némelyikét.
Világos, hogy a sajátbankos rendszerek legnagyobb előnye, hogy lehet nulla a tranzakciós díj. (Kivéve, ha Magyarországon él az ember, mert itt állami adó van rá ...)Szerintem érdemes feliratkozni, én mondjuk Telenornál láttam a felhívást; A szövegben azthiszem az van, hogy biztosítanak készüléket, ha nincs. Ha neked van, azt gondolom, hogy potencionálisan nagyobb eséllyel indulsz a tesztelésben. Szóval hajrá, ha lesz tapasztalat, kérlek oszd meg velünk
[ Szerkesztve ]
-
matis74
csendes tag
http://itarena.hu/2011/11/14/kiprobaltuk-google-wallet-magyarorszagon/
-
oberon
csendes tag
Nem tudom mennyire Off (ha nagyon, akkor bocs):
Egy budapesti csoportos beszélgetéshez keresünk alternatív fizetési módokat használó embereket, amilyen az NFC, vagy a PayPass. Nagyjából 1,5 órás szabad légkörű beszélgetésről van szó (most szerdán és csütörtökön délután), amelynek a végén a résztvevők ajándékot kapnak.
Ha érdekel valakit, vagy tudtok olyat, akit érdekelhet PÜ nekem.
Köszi!
-
próbakocka
senior tag
Az, aki benne van a mostan paypass tesztcsoportban ...
A reg úgy volt meghirdetve, hogy amikor kijött a hirdetmény, vállalni kellett egy otp-s bankszámlát. Ezen páran - köztük én is - finoman szólva felhördültünk ... így most talán szimplán MC kártya reg-el is megy a teszt, de ezt már nem hirdették ki külön ... Elvben 3-6 hónap a tesztelés, utána jön az app. Remélhetőleg nem kell hozzá külön netes bankszámlacsomag, ahogy az otp szeretné, mert akkor azonnal értelmetlennél válik az egész ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli töltőpadok egyben!!!
- IPAD TOK és üveg fóliák ÖSSZES TÍPUSÚ IPADHEZ , IPAD AIR , Pro , MINI 1-6
- USB type-C , USB Type-C kábel, Adatátviteli sebesség: 5 Gb/s Maximális töltés 100W
- Nokia, Sony Ericsson és Samsung telefonok szoftveres szervízelése
- Eladó eredeti bontatlan Apple USB-C to Lightning kábel.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen