- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #12050 üzenetére
csak az értékhatáron múlik, most már talán 50 dollárig vámmentes? értékhatár fölött automatikusan vámolják. giftnél meg vagy elhiszik/leszarják, vagy kibontják, és vámolják. egy könnyű, pici dolog simán átjön. de próbáljon meg bárki egy ilyen asztali dac-ot postán átcsempészni, nem fog menni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #12054 üzenetére
Igazából az árkategóriára értettem, egyáltalán nem biztos, hogy AQ-t illesztenék közéjük.
Jövő héten kapok egy csokor Nordostot, azokra vagyok kíváncsi.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rebell
senior tag
erről a HDMI kábelről van vmi véleményetek? Erősítő ---Tv közé megteszi?
-
-
csabakoncz
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a sok hozzászólást!
(#11991) BBéci
A denon csak mozinál hajtja a diamondokat, stereoban (ha jó elmékszem) egy füll üveg linear audio erősítő dolgozik.
(#11989) Patice
Köszönöm a tippet, végigböngésztem az oldalt. Ha jól értem, akkor itt 5.1hez 2 erősítőre+processzorra van szükség, összesen 1700euro+költségek. Biztos nagyon komoly cuccok, megpróbálok még utánuk olvasni.
Az említett 6000euró a cm8 szett és az avr 4311 jelenlegi ára. Mint említettem, egyenlőre csak próbálok minél több infót begyűjteni, ha találok megfelelő helyet, akkor pár különböző szettet/erősítőt kipróbálni. Már arra is gondoltam, hogy ha itt nem járok sikerrel, akkor a nyári szabi alatt megpróbálom otthon.
Hamarosan debütál a denon avr 3313 is, 1300euros kezdőáron. Karácsonyi akcióban sztem 1100körül elvihető lesz, ez is egy esetleges opció..
Megpróbálok majd beszámolni a tapasztalataimról és biztos lesznek majd még kérdéseim is..
-
bajnokpityu
félisten
-
Toobee
veterán
Elég passzív a fórum, remélem mindenki a strandra indul, nagyon szép az idő!
Legyen egy kis ON is: Főleg Pityunak szól, de esetleg mást is érdekelhet. Szóval a diy analóg ic kábel, amit csinált nekem az ismerősöd, arról lenne szó. Egy ilyet kaptam kölcsön, bekötöttem a diy kábel helyére. Még a hangkarakterisztikája is ugyanez, semmi változás nem következett be. Nem is romlott, de nem is lett jobb. Ha jól emlékszem, akkor az enyémnek 2800ft/pár ára volt, mikor vettem. Persze nem mondom, hogy 30e kategóriában nincs jobb kábel, de érdekes volt, hogy mennyire tök ugyanaz az én diy kábelem, meg ez a Nordost.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #12069 üzenetére
Annyiban tudok majd segíteni,h kölcsön adok egy kiskinait, és egy Pisti féle ICt. Kiskinait csak rövid próbára,minden nap hazsnálom. Utóbbinál tervben van kb fél éve a tuningja, nagyon sok potenciál van benne. Kb a nagy dacom kiépítettségének 20%át építik meg. Csomó kondi hiányzik, ezekkel részletesebbé, és tisztábbá lehet tenni a hangját.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
andorra
őstag
válasz Toobee #12068 üzenetére
"Tök ugyanaz" a te rendszeredben, tegyük hozzá a korrektség kedvéért ! Nekem is volt ilyen tapasztalatom Alisca Orange interconnect contra Van Der Hul szénszálas kábel vizsgálatakor és nálam is egyformán szóltak, kb. 15 évvel ezelőtt. (Megvan még mindkettő egy fiókban.) De nem állítanám egyetlen próba alapján, hogy ugyanaz a kettő.
-
DjKoxi
senior tag
Elnézést Mindenkitől, nagyon off de ez létezik?
Vásárolt már közületek valaki innen? Elolvastam a feltételeket, meg is értettem, de nem tudom elhinni. -
Patice
nagyúr
válasz DjKoxi #12075 üzenetére
Léteznek ilyen pénzlopó oldalak.
Először beetetnek pár embert, aki tényleg elviszi az adott terméket a feltüntetett árért (esetleg bennfentes emberek), aztán teleszórják BOT-okkal a rendszert, akik mindig felverik előtted az árat.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Pokzoli
tag
válasz DjKoxi #12075 üzenetére
az oldal eléggé lehúzós!
először is, ha egy termékre a licit mondjuk 1 forint, az nem forintban értendő (pedig azt írják ki), hanem BID pontokban. egy ilyen BID pontot 12 - 17 forintért lehet megvenni. így lehet az, hogy pl most is megy egy aukció egy logitech egérért, ami 23000 forintba kerül, és a licitek most tartanak 6200 Ft-nál, ami persze 6200 BID pont valójában. számoljunk 12 forint értékű BID pontokkal, akkor is már kb 75000-ért licitálnak egy 23000 forintos egérre.a következő trükk az aukció lezárásának idejével van. ami alapvetően nincs na jó, van, de csak akkor, ha már nincs több licit. ami annyira nem egyszerű, hiszen be lehet kapcsolni egy automatát, ami az utolsó pillanatban még licitál ha még van BID pontod (be lehet állítani, max hányszor licitáljon), és ekkor kitolja a lezárás időpontját 10-20 másodperccel. így lehet, hogy egy adott időpontra kiírt aukció, órákkal az eredeti lezárási időpont után is még tart. természetesen ilyenkor még licitálhat bárki manuálisan is, ha akar.
a végső döfés pedig akkor jön, amikor lezárul az aukció. ugyanis, akár nyersz, akár NEM, a licitként feltett pontjaid elvesznek. tehát, ha van két licitáló, akik automatikusan licitálnak, akkor 1-1 ponttal növelik a licitet, amíg valamelyiknek el nem fogy a pontja, vagy el nem fogy az automatába beállított licitszám. mondjuk az egyik 9 a másik 10 pont téten áll, akkor a 10 pontos nyer, és mind a 19 pontot elnyeli a rendszer.
mivel én csak a regisztrációnál kapott ajándék 10 BID ponttal próbáltam ki (amivel lényegében esélytelen bármit is venni), nem tudom mi van a sikeres licitálás után, de lehet, hogy ott is van még valami turpisság.
az egész olyan, mint az idióta tv-be betelefonálós játék, ahol van esély rá, hogy nyersz, de valószínűbb, hogy nem
ezek után pedig simán kinézem belőlük, hogy van pár bot, ami húzza fel az árakat...ha valaki mégis megpróbálná, annak azt tanácsolom, hogy vásároljon valamennyi BID pontot, és licitálható BID pontokra menjen rá. ha elég pont gyűlt össze, akkor érdemes elkezdeni licitálni valami tárgyra.
ps: azt azért még érdemes megemlíteni, hogy nem magyar a székhely (aszem ciprusit olvastam), szóval gondolom reklamálni sem nagyon lehet, ha gebasz van
-
kenny123
addikt
A blu-ray formátumot lehet "élvezni" 720p tévén? Esetleg tudnátok ajánlani olyan lejátszót ami mondjuk usb-ről, vagy külső hdd-ről tud lejátszani ilyen formátumot?
Köszi
yo
-
Thom!
veterán
Polkaudio CS10 center eladó. Újszerű, gari, doboz.
-
gorbep
senior tag
válasz bajnokpityu #12073 üzenetére
Nem vagyok otthon Rotel-témában, kérlek segítsetek egy picit. Tudom a múltkor kérdeztem egy Rotel RA-935BX-el kapcsolatban. Most egy Rotel RA-920AX-el szemezek, de nem tudom mi a különbség az AX és BX sorozat között, és mi a 920 és 935-között (évjárat, kapcsolástechnika, teljesítmény?) Ha megveszem, gondolom érdemes lenne tuningol(tat)ni (egy IEC tápcsatit mindenképpen , így ránézésre). Mi ennek a költsége, megtudom én is csinálni (papírom van róla ), vagy valamelyik céghez vigyem (Hivox, Alisca...?).
Előre is köszönöm a tanácsadást!
Jó tanácsot mindenkitől elfogadok!
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
bajnokpityu
félisten
válasz gorbep #12085 üzenetére
250-300W toroid helyett 100-150W sima trafó a legszembetűnőbb difi.
kapcsolása is érdekel?
Amit Hivox csinál, tevékenység 2/3a bevett teknika, de a marad ék1/3ot, a szénrudazást (táp és hangfaloldalon) azt nem tudom, honnan.Többieket nem tudom,mit csinálnak..
eladó topping dac
-
gorbep
senior tag
válasz bajnokpityu #12086 üzenetére
Köszönöm választ. Bár nagyon olcsó (20e) azért a tororidhoz ragaszkodnék. Szerintem az megér még 10-et. A kapcsolása akkor a 935-nek érdekelne, ha neked van olyan... Én szívesen építenék erősítőt, de 10 év alatt annyira jutottam, hogy meg van a doboza, a dzsexli az ellenállássorral, meg megtekertem a toroid trafót (700 VA, rétegenként textil szigetelve műgyantázva, egyben permalloly dobozban műgyantával kiöntve) aztán itt megrekedt. Valahogy nem volt rá idő. Ennyiből az alkatrészekre sem futja, meg nincs időm kapcsolásokat vadászni, hallgatni járni. Az érdeklődő kollégák is csak öregszenek, dolgoznak, szaladnak....
De ha tudtok valami jó kapcsolást, lehet, hogy kedvet kapnék! Mert beszívott az örvény és folyton a fejlesztésen gondolkodom....Köszönöm!
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Sharky__
csendes tag
Sziasztok!
Házimozi vásárlás elött állok eddig Samsung HT-E5530 -ban gondolkodtam.
Azért gondolotam beleolvasok prohardveres fórumba itt találtam az Onkyo HT-S6405-öst..
Szerintetek? Vagy ajánlanátok vmi mást is? Szempont h 2 hangszóró legalább ilyen kicsit legyen mint az Onkyo-é mert nem fér el más háttul.. Kb 200-250e ft a plafon amit szánnék a dologra..
Jahm és főleg mozizásra használnám , kevés zenehalgatás..Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz Sharky__ #12091 üzenetére
Jó lenne az onkyo csak épp a hangfalak a gyenge láncszemei és nem is a méretük miatt. Inkább pl. a kisebb JBL-eket ajánlanám helyettük de van kis Polk szett is, 90 ezerért. Ehhez egy Onkyo509 és egy Polk PSW110- es mélynyomó és szerintem kezdetnek megfelel.
Onkyo 508 vagy 607-es van az AVX-en eladó. Ha nem Onkyo akkor a H/K is esélyes lehet. -
axwel18
senior tag
válasz Sharky__ #12091 üzenetére
Annyi pénzből én inkább egy Pioneer VSX-520-ast javaslok egy Cambridge 5.1-es hangfaszettel vagy egy Mordant Short 5.1-el. És szerintem így jobban jársz.
-
Norb32
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt és tanácsokat szeretnék kérni. Pár hónapja kezdtem el lecserélni, fejleszteni a 9 éves, azóta változatlan összetételű és az akkori lehetőségek, igényeknek megfelelő házimozimat. Jelenleg a hangfalcsere és kábelezése és a hifiállvány beszerzése van vissza,ami talán jövőre jön össze.Az új rendszerem a következő (hosszas tervezés után):
- Panasonic 42G30 plazma tv
- Denon AVR 3312 erősítő
- Oppo BDP93 blue-ray lejátszó,
- 2 db Supra HF100 HDMI kábel,
- van den Hul Combination analóg kábelek,
- foQ G51 rezgéscsillapító (G53 is érkezik hamarosan),
- és a régi rendszerből megmaradt Wharfedale Diamond 8 hangfalszett (8.4, 8.3, center, PC10 sub) van den Hul Snowline hangszórókábelekkel, 5.1 kiépítésben.Egy kis segítséget szeretnék kérni az erősítő és lejátszó bekötésével kapcsolatban, nem sikerült még minden jól beállítani.
Először úgy kötöttem be a rendszert, hogy a tv hdmi 2-es (arc) kimenetét kötöttem az erősítő hdmi (arc) bemenetére, az Oppo 1-es hdmi kimenetét pedig az erősítő blue-ray bemenetére, a 2 analóg kábelt pedig a lejátszó analóg kimenetére és az erősítő analóg bemenetére a megfelelő helyekre.
Ekkor az Oppo menüjét nem tudtam elérni, az erősítőt beállítottam 5.1 hangrendszerbe
és külön hozzáadtam az analóg részhez a cd lejátszót a digitális blue-ray mellé.Ezután úgy próbáltam, hogy az Oppo mindkét hdmi kimenetét használtam, az 1-esen ment a kép, a 2-esen a hang, az analóg rész változatlan maradt, az erősítőbe csak a 2-es hdmi ment be a blu-e ray hdmi bementre, a tv és a lejátszó volt összekötve közvetlenül. Így elérhető lett az Oppo menüje, be is állítottam.
Mindkét esetben azt tapasztaltam, hogy az erősítő jóval halkabban, visszafogottabban szól blue-ray és cd módban is, mint a régi, jóval kisebb teljesítményű erősítőm (Yamaha RXV-440) és csak sztereóban működik. Az analóg üzemmódot kijelezte, de a hdmi kommunikáció miért nem működhet egyik esetben sem, úgy, hogy az erősítő és a lejátszó menüje is elérhető legyen és 5.1-ben is szóljon blue-ray esetén? A kalibráló mikrofonnal be lettek állítva az akusztikai viszonyok és a hangfalak paraméterei, ennél jóval dinamikusabban tudnak szólni.
Sajnos nem vagyok profi ebben a témában és nem is szereltem az utóbbi években, ezért kérnék tanácsot.
Gondolkodom a front hangfalak kettős kábelezésén is az erősítőben rendelkezésre álló 2 szabad csatornafelhasználásával, a sztereó hangzás javításához ezt hogyan kell megvalósítani?
Az erősítőhöz utólag érkezett meg a magyar leírás, azt még nem olvastam, jelenleg vidéken dolgozom.
Már most elkezdek nézelődni hangfalügyben is, ehhez a rendszerhez mit ajánlanátok?
Én pl Dali, Focal és ehhez hasonló márkákban gondolkodom.Zeneügyileg nagyon sokféle stílus bejön, a hangszerestől az elektronikusig bezárólag.
Köszönöm előre is!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen monitort vegyek?
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4