- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz zolee3000 #12844 üzenetére
Ha ezt a forrást veszem alapul, akkor a hangsugárzók impedanciája lenne a mérvadó és ezek szerint:
Az általam linkelt hangsugárzó szettek szatellitjeinek impedanciája JBL és Mordaunt Short esetén is 4-8 ohm, szóval "könnyű" a döntés.
SZvsz a táblázatban megadott értékeket kicsit túlzónak tartom, ezért javasoltam olcsóbb megoldásként a 1,5-est, de a 2,5-essel szinte biztosra mehetsz, ha esetleg a későbbiekben nagyobb teljesítményt igénylő dobozokat is ki akarsz majd próbálni.
A szegélylécet meg próbáld meg úgy lerakni, hogy könnyen bontható legyen, ha esetleg egyszer kábelcserére kerülne sor.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
lehasznalo
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. (Lehet, hogy eleve rossz a kérdés )
Denon 1912 esetén, 5.0 rendszerrel használva nem nagyon találom a Dolby PL IIz-t, mint választható hangzást. Hol kellene állítanom az erősítő setupján belül?
Csak akkor lehet kicsikarni az erőlködőből a IIz-t, ha valóban fel van szerelve a mennyezet alá a hangsugárzó?
A 1612-n alapból lehetett állítani a IIz-re, ezen viszont nem. (Valószínű, hogy azon véletlenül benyomtam valamit amire nem emlékszem.. )
Köszönöm a segítséget
az őszinteség az egyszerű emberek luxusa
-
törölt tag
válasz lehasznalo #12854 üzenetére
Igen csak akor találod ha van szélsségi/magassági hangszóró. Mint ahogy a DPL IIx sem jön elő 5 hangszóróval. Lehet a 1612-ön beállitottad a szélesség-magasság menüt.
-
robi0604
őstag
válasz Patice #12853 üzenetére
Alsóbb kategóriás kábelekből is a legtöbb esetben érdemes szerintem legalább 2.5-est venni a normálisabb mély-átvitelhez.
Egyébként, ha csak frontokra eső részt nézzük, minimális plusz költséggel lehet szinte mindig kifogni használtan komolyabb kábeleket. Az már más kérdés, hogy a center is "könyörögni fog" e érte...
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Nem tud valaki ma délelőtt átvehető Nakamichi "ebay-es" tehát nem 10.000es banándugókat a 11. ker környékén?
5 pár kellene.
Köszi
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
válasz Toobee #12860 üzenetére
Kácsához most küldtem el a páromat, HH1-es HDMI kábelért... erre esett a választásom. Nem olyan drága és jó, mint az Audioquest termékei, de a popihoz kapott kábelnél bizonyára többet ér...
Nem tudom melyik lenne megfelelő... 2,5mm2 -es Neotech kábeleim vannak a rendszerben
Viszonylag gyorsan kellett döntenem, mert ma kora délután jön haza Pestről, Sopronba
[ Szerkesztve ]
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
válasz Toobee #12863 üzenetére
Köszi!
Ezek vannak olyan jók, mint az ebay-es Nakamichi?
-
blakey
titán
válasz mandju #12862 üzenetére
A popihoz, dune-hez adott kábelek nem voltak olyan rosszak. A FHD 3D is átmegy, most azon van a blu-ray lejátszó, nem volt kedvem lecserélni, de eddig semmi bajom a kábelekkel. Tény, hogy vannak rossz kábelek, de ezek teljes bekötésűek. TV-hez egész jók, projektorhoz nem használtam.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz lehasznalo #12856 üzenetére
Csak ha van hozzá sugárzód! Nélküle ugyis értelmetlen lenne. Ez olyan mintha sztereóhoz akarnál pl.centert társitani.
-
zolee3000
tag
válasz Patice #12853 üzenetére
Ezek szerint nálam egyedül a hátsó hangszórók neccesek, mert azokat a hosszabb oldal felé kell körbevezetnem a szoba túlsó oldalára, és az már jóval több mint 10 méter. (A rövidebb oldal felé sajnos a szegélyléc nem folyamatos a bejárat miatt.)
Az baj, ha a center és a frontok 1,5-essel, a surroundok meg 2,5-essel vannak az erősítőre kötve? Az "alulméretezett" kábel egyébként okozhat komolyabb problémát?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Ed Parker #12879 üzenetére
Nekem nem szaggat, ezért mondom, hogy nem olyan rossz. Az egyik kábel a dunehez való volt, a másik a popihoz, mindkettő vastag és jó. Gondolom minden készülékhez más és más jár. Manapság már nincs számozás, amit veszel már bírja a 3D-t. Ráadásul van egy "picit komolyabb" kábelem ami 5 éves, akkor még 1.4-nek híre sem volt, és azon is simán megy a 3D.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Toobee
veterán
válasz blakey #12881 üzenetére
Kábelben nincs olyan, hogy 1.3; 1.4.. Gondolom nem haragszik meg érte, hogy belinkeltem.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Toobee #12882 üzenetére
Én tudom, ezt is írtam. Amióta megjelent a FHD 3D, azóta már minden kábel full. 5 évvel ezelőtt még számozva voltak, 2 éve nincsenek.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz blakey #12881 üzenetére
Azért valamit tisztázzunk: a 3D nekem bd-ről megy és nem a popcorn ból.
Vagyis full HD 3D nem sbs vagy tab.
Te is erről beszéltél?Toobee: elnézést hogy verzioszámot mertem írni, természetesen a popcorn gyári kábelére gondoltam, de ettől még szaggatott.
Aztán egy másik qed hdmi vel aminek szintén nem létezik verzioszáma, azzal meg nem.
Akkor hogy is különböztetjük meg őket? Hmmm?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Ed Parker #12884 üzenetére
Akkor olvasd el még egyszer, hogy mit írtam. Nem nézek másmilyen 3D-t, csak full-t.
-
blakey
titán
válasz geri788 #12885 üzenetére
Venni vehetsz, mert még lehet készleten, az 1.4-es kábel teljes bekötésű, így mindent visz és már kár rovább számozni, aki bemegy a boltba és hdmi kábelt vesz már nem tud 1.2-es, 1.3-as kábelt venni, 1.4-est ráírhatják, hogy a feéhasználó esetleg tudja mit vesz, de már minden hdmi kábel képes a FHD 3D-re.
-
MunezXBK
nagyúr
Nna..MM-os kör megtörtént...egy f@s távirányító a Yamahához 16.000.
-
blakey
titán
válasz MunezXBK #12889 üzenetére
Még jó, hogy lehet kapni.
Szervíz mennyiért adná? E-bayről mennyi lenne? Ezeket megérdeklődted?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
válasz Ed Parker #12890 üzenetére
Ezért mondom, hogy eltérés is lehet, ezek a kábelek 1.5 évesek így simán lehetnek 3D kompatibilisek. Amiket eddig néztem, nem szaggattak, de még szaggathat. Amíg nem tapasztalom, nem nyúlok hozzá.
-
-
blakey
titán
válasz Ed Parker #12895 üzenetére
oké, arra még nem "vetemedtem", de erőt veszek magamon és mepróbálom megnézni.
-
MunezXBK
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz blakey #12893 üzenetére
2 méteres hosszig a régebbi, Standard Speed kábelen sem szaggat a 3D, 5 méter felett már High Speed kell!
(#12844) zolee3000
Parkett alá kellett volna letenni a kábeleket, lapos kivitelű kényelmesen elfér és toronyiránt vezetve feleannyi sem kell belőle, mint a szegélylécbe tuszkolva.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz MunezXBK #12897 üzenetére
Egyébként melyik távról van szó? Egy tanítható logitech nem lenne jó? Minden funkciód meglesz és olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest