- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
-
Jaded
őstag
válasz
Golyo69 #100778 üzenetére
Ami késik, nem múlik
de úgy gondolom a dvd is megállja a helyét, van amit nem érdemes bd-n beszerezni.
dio001: Jó lesz a dts is, hidd el!
100797: Én úgy vélem pl Az utolsó csavart nem érné meg bd-n beszerezni, de pl a Csillagok közöttet igen. Sajnos filmet venni nem olcsó mulatság, egyik formátumon sem.
Én is rendelnék külföldről, de legalább magyar felirattal. Olyan szép dolgok jelennek meg kint, hogy ámulok néha. De sajnos ehhez sem értek, mint annyi máshoz. -
spiky03
veterán
válasz
devil-k #100792 üzenetére
Nem ám.
Szerencsére kilehet fogni ilyen akciókat az MM-ekben.
114 db ebből 2 db írott lemez, az egyik egy 3D-s tesztlemez, a másik pedig egy THX-es demó lemez, amit még elküldtem neked is, hogy kikölcsönözhesd.
Ezek mind olyan filmek amit tetszettek, vagy esetleg olyan képpel/hanggal rendelkezik, ami tesztlemeznek jó, de azért a film is nézhető.Szerencsére már csak pár film van, amit szeretnék beszerezni a régebbi kiadásokból és utána már csak az új kiadásokra kell fókuszálnom.
Persze ha majd még adnak ki BD-t kis hazánkban.
-
whatnot
őstag
Hi-Fi topicba már beírtam a kérdésemet, de ez a topic pörgősebbnek tűnik. Bocsánat a némileg off-topicért.
Lehet, kihasználnám az edigital thm akcióját (most hagyjuk, hogy ez úgy 1-2 havonta előfordul náluk).
100k környékén melyik sztereo erősítőt érdemes nézni?
CAV FI-70 hangsugárzókhoz lenne ugyebár. Mivel ezekben csupa 10centis hangszórók vannak, így nyilván mélyekben gyengébbek, leírás szerint is 60Hz az aljuk. Némileg kipótolhatná a CAV W320 sub, aminek 35Hz az alja. Ezért felmerült bennem, hogy érdemes lenne sub preout-os erősítőt nézni.
Pl. a Yamaha A-S500-at.
Ha viszont nagyon nem ajánljátok zenehallgatáshoz a sub bekötését, akkor néztem ezt:
Marantz PM5004
Annyiban előnyösebb lehet esetleg, hogy nincs beépített tápkábele, így egy jobb tápkábellel kiegészíthető.
Vélemény? Esetleg más erősítő?Az erősítők közötti váltogatást kábel átdugdosással tervezem.
-
demars
addikt
Sziasztok!
Néhány hónapja házimozizok... kezdő szettel ugyan, de nekem egyenlőre megfelel. Ha később szeretnék feljebb lépni azt hogyan kezdjem?
(ONKYO TX-SR307+Wharfedale Daimond 8.4+WH2+PowerCube10+ Wharfedale Diamond 8 dfs)
A fejlesztés lépésenként történne és nem tervezek több millió ft-ot beleölni... csak kicsit erőtlennek érzem néha a rendszeremet! (elképzelhető, hogy beállítási hiba)
Én szívem szerint erősítőt cserélnék első körben... Ugyan ilyen hangfalakat hallottam egy yamaha erősítővel... ott valahogy jobban szóltak.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
dio001
tag
Megkövetem magam. A Bombák földjén c. filmet DTS-ben nézem mert a jelek szerint nincs HD hangsávban, vagy csak én nem találtam. :-( Remélem így sem lesz rossz.
-
Norbi 72
veterán
válasz
csibuka85 #100784 üzenetére
Ez teljesen megfelelő a magnatokhoz.Később,ha lesz rá pénz,a hangfalszettet is cserélni kéne egy 920-ashoz illőre..a motion széria elég harmatos hozzá.
-
csibuka85
őstag
válasz
Norbi 72 #100776 üzenetére
Köszi szépen Norbi72 és MasterMark , megnézem ha hazamentem. Azt hittem hogy olyan -40 , - 50 ha feltekerem akkor már nem lehet megmaradni a házban. Amúgy lett volna egy Onkyo TX-SR 606 is. Nagyon jó árban van 45.000 ft-ért mondjuk megvan nyomva a teteje egy kicsit meg valami végfok csere volt benne.
-
spiky03
veterán
válasz
csibuka85 #100774 üzenetére
Ott lehet, hogy a hangfalakban lesz a hiba.
Nekem is ilyen erősítőm van. Mi a filmeket -40 vagy -35-ön nézzük. Ezek DTS és DD hangsávok.
De van olyan DTS-HD hangsáv ahol bőven elég a -50, -45 dB is.
De előfordul ilyen mkv is, ahol csak egy 1,5 megás DTS sáv van, pl Gentleman MTV unplugged videója ajánlom megtekintésre mindenkinek, aki szereti az ilyenfajta muzsikát, én még csak az első 20 percet néztem, de nagyon jó!, nagyon durván szól még ebben a formátumban is. -
csibuka85
őstag
Sziasztok én Norbi vagyok és most vettem egy Pioneer VSX-920-K 7.1 es házimozi erősítőt a Magnat Motion 880 as , Magnat Motion 220 és Magnat Motion 210 , Magnat Motion Sub 300A hoz.
Elégg halkan szól az erősítő sajnos. Lehet hogy a vékony kábel miatt van ?
Ahogy az erősítőt feljebb tekerem -80-nál kezdődik és feltekerem -20 , -15 höz akkor kezd hangosodni , alatta nagyon halkan szól.
Szerintetek ez miért lehet ?
Tudtok segíteni ? Szerintem 1,5-es sima obi-ban vett átlátszó hüvelyben lévő rézkábellel van összekötve. Előre is köszömö, a segítségeteket. -
whatnot
őstag
Gondolom 3,5es jack -> sztereo RCA-ról van szó.
Google a barátod. De pl. itt is van. -
otps
aktív tag
Sziasztok!
A másik topikból ide irányítottak.
Keresek jó ár/érték arányú, 5 m hosszú egyik végén jack dugós, másik végén RCA audiokábelt. A kritérium itt inkább, hogy tartós legyen, az, hogy hogy szól, teljesen másodlagos. Tipp?
-
Jaded
őstag
válasz
Csabroncka #100767 üzenetére
Hd-ben még nem tudom megnézni, a blu-ray lejátszó még várat magára. A bort a szekrény tetején vissza kellett húzni a helyére
Golyo69: Gondoltam hogy én is megnézem, de nincs messze a dvd megjelenés, azt már kibírom.
-
mp54
senior tag
Az újra telepített PC-n minden bekapcsolás után újra be kell lépnem a Prohardver-re, pedig belépéskor mind a három négyzetet kipipálom! (ráadásul közben másik gépről nem használtam).
Miért? Belépve szeretnék maradni.
Régebben ez nem így volt... -
válasz
MasterMark #100751 üzenetére
Valóban, elindítottam a filmet és az erősítő a signal infóban kiírja, hogy DTS, 48khz, 15210kbts, 3/2/0.1, HDMI 2
Ragadozó: A Kodiban beállítottam, hogy az eszköz képes a DD és a DTS hangok fogadására.
Akkor elvileg minden frankó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nintendo Switch 2
- Spotify
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest