Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! Hangszórónak van egy alap bugása. Amint az RCA kábelen jel éri. Stereo erősítő nem kordinálja le, de egy bizonyos hang felett nem feltűnően zavaró egy dinamikus pop rádió zenénél. Viszont jócskán hozzá add az élményhez. Nyilván ahol csendességnek kellene lennie rendkívül zavaró! mint bármiféle + zúgás, zörely.
VoidXs Azt hiszem pontosan tudja miről beszélek és köszönöm neki a tippet. Az angol kifejezésre. Youtube oldalra beírva rengeteg videot kidob. Fordításokat olvasva baromi sok sebből vérezhet a dolog és nagyon jó tippeket dobnak be lehetséges megoldásnak.
Meg kell tanuljam az iskolát nálam mi a probléma. Mert elég összetett is lehet. -
xxxxxxxxx
tag
válasz VoidXs #77128 üzenetére
Mi lenne ha nem tüneti kezelés tennénk, hanem megszüntetnénk gyökeresen.
Magyarul hogyan keletkezik ez?Most tapasztaltam. Ha Optikán van összekötve a PC vel az erősítő majdnem kb. felezödik a bugás. mint sem USB A-B-n keresztül.
Lehet nem jól tudom optikán nem kellene ilyen zavaroknak átmennie.
A PC felől jön a bugás ..azt gondolom.
Semmi extra kábeltévés net van rákötve. PC tápegysége elég megbízható alaplap minden.
Kábeltévé felől jönne ez?
Szerk. pontosítanád milyen SUB kábelre gondolsz. Én még ilyet azt hiszem nem láttam.
Viablue és Inakustik excellense kábelem van itthon.[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok!
Stereo erősítőmhöz vettem egy aktív mélyládát. Amint bekapcsol meg az erősítő is. Folyamatos búgó hangot ad. Valami gerjeszti vagy nem tudom. Nem gondolnám az erősítő vagy a mélyláda rossz lenne, de mégis bugás van. Földelt elosztóba van bedugva.
Mélyládának táp kábelja csak az egyszerű kicsi borotvacsatija van.
Van tippetek rá? -
xxxxxxxxx
tag
Megtudom oldani a plafonra való felszerelést. Vagyis remélem
Ez a visszaverődés hang elmélet nem tettszik. Sok erő elveszik. Ami egy komoly hangerőjű 5.0ás rendszernél alapból elveszik szerintem. Na meg a visszaverődő hang minősége.
Egyenlőre nincs erősítő csak pakolgatom itt a hangfalat. Bosszant idegesít mert a vezeték is megvan hozzá. Annyi hogy a rendszeremmel azonos típusú slim fali lapos hangszórót szerelnék fel tehát nem kifejezetten Atmos sugárzó. Köszönöm a válaszokat! -
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! 5.1.2es rendszer esetén. Az atmos hangfalakat hova kell elhelyezni a mennyezetre? Fejed fölé, eléd- mögéd? Illetve a front hangfallal szembeni (vonalón) kell legyen?
-
xxxxxxxxx
tag
válasz sylar007 #59033 üzenetére
Igazából az Atmos-ról próbáltalak lebeszélni ahol sok pénzért csak picit jobb hangot kapsz.
Míg fontos az anyagi rész addig inkább a rendszer többi komponenseibe tolnám bele.SUB konkrét tippem ajánlásom nincs. Talán nem is kell legyen. Ha tudod érdemes meghallgatni először szaküzletbe. Nem szentírás, hogy a szetthez tartozó sub a legjobb megoldás. Vannak sub csöves és teljesen zárt illetve aktív-passzív membrános ládák meg kell hallgatni őket. Mélykel szimpatizálsz. Máskülönben csalódás érhet.
[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Ha fordítva kötöd be a tápkábelt. Úgyis csatlakozik..! [link]
Hangfalkábelnél se mindegy hogy lefele vagy visszafele.[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
válasz TuTa86 #58920 üzenetére
Denon és Onkyom volt. Tudom milyen hangkarakter. kb, mi várható tőlük. Valamelyest tisztába vagyok NAD mit képviselhet. De merőben más megépítés az előző 2höz képest. Technikailag ezt tartom a legjobbnak. Ez adhassa a legjobb általad említett "hangot, térleképezést, zeneiséget" Anthem et nem ismerem. Megépítése miatt első kettő felet, de a NAD alá pozícionálnám. Ha az említett kritériumokat nézem. Ha meg nem lettek volna ezek a feltételek. Onkyod volt, elégedett voltál vele gondolom. Onkyo fele tereltelek volna továbbra is Ez csak egy vélemény nem névadó.
-
-
xxxxxxxxx
tag
Ugyan azzal a kábellal volt áthidalva?
Vagy csak a réz kapoccsal?
Mert ha ugyan azt a vezetéket kötöd össze a kapocs helyet az is hozhat javulást. -
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! Denon 3500as készüléken hol tudom elérni a pre out menüt mert sehogy nem találom.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz evitiguF #48304 üzenetére
Én legalább egy Onkyo 5 ösöket ajánlanék 535, 545, 555,
Vagy ami még jobb lenne Onkyo 6 os széria de az is legalább 636-tól felfele.
Vagy Denonba 2200 as tól felfele.
Ezek nagyon max 100E ig.
Belepő szinten jó megoldásnak tartom újonnan
Taga Harmony 5.1 [link] es szett. [link] ez ugye 175E
Hangszórókábelt is vehetsz ebből a boltból. Ezt ajánlanám. [link]
Illetve mély sugárzóhoz is kell egy kábel én ezt [link] ajánlanám ha elég 3m persze.
Használtan ez jóval jobb vétel itteni hardverapro oldalról [link] csak ehhez később majd szerzel subot mert így 300e felett vagyunk. Viszont hirdet a csávó jó erősítőt hozzá
Ha túl tudsz menni a kereten érdemes a subot is elhozni tőle. És az már egy nagyon korrekt rendszer. -
xxxxxxxxx
tag
-
xxxxxxxxx
tag
Egy korrekt módon megépitett házimozi elvesz a szobából. Gondolok itt a helyes hangfal elhezésre stb.
Mekkora szoba kell egy jó házimozi kiépitéshez? Egy ilyen közép haladó szinten.[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! 5.0 ás szettemhez van még ilyen fali lapos hangfalpárom. Milyen felállásba lehetne ezt hasznosítani? Plafonra Atmos vagy valamilyen Surround hangfalként
-
xxxxxxxxx
tag
válasz titanium_100 #31951 üzenetére
Hello! Vannak gyengébb 5.0 ás szettek amik valóban 1szetben, 1dobozban vannak. De kicsit komolyabb hangfalcsaládok párossával vagy külön dobozban vannak fizikailag amiket internetes webshopok szettként hìrdetnek. Ez a rendelést könnyíti meg, hiszen nem kell külön külön megkeresni.
[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
válasz farkangyal #30828 üzenetére
Sejtettem ez lesz a következő kérdés. Véleményem szerint ez az erősító megbír egy 250-300E ft 5.0 összértékű szettet és akkor még + Sub +kábelek stb.. Szóval azt akarom mondani az erősítőhöz mérten vannak lehetőségek. Használt piacon mindenképp érdemes lehet szétnézni.
Na de, ne rohanjunk annyira előre. El kell dönteni mit szeretnél mit tudsz kiépíteni szoba mérete mit enged. Lehetnek-e álló hangfalak is vagy csak polc sugárzok jöhetnek szóba. Egyáltalán, említetted hogy xbox meg ps-t használsz akkor lehet 2 nagyobb állóhangszóró is elég ehet. Mennyi pénzt szánnál rá stb.
Márkák vannak amivel én is szimpatizálok ezeket nem sorolnám fel mert mindenkinek más jön be nem erőltettem másra a saját ízlésemet. Szóval azt akarom írni hogy minden márkának megvannak az erényei ezért érdemes már belépő szinten is meghallgatni, megnézni a kiszemeltet. Mert voltak itt ajánlások után nagy pofára esések. Amik aprón nem kis bukóval keltek el. -
xxxxxxxxx
tag
válasz farkangyal #30824 üzenetére
Az már elég jó kis gép. Mindenképp komolyabb hangfalakat keresnék.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz hjtz4t3wrseg #30315 üzenetére
"az elsőnél (+ 5% ezüst borítás ) ez számít valamit?"
Persze! Tudás szegény emberek megtévesztésére szolgáló figyelemfelkeltő adat! Kb. mint a HDR, Atmos, 4K meg miegymás ami a dobozra ráfér. AudioQuest ből volt Forest és Cinamon nálam mindenféle csihi puhi dobozba meg xy ezüst tartalommal. Sokak által átitatott kábel nekem egyszerűen nem jött be. Ezért neked se tudom mondani mélyket vedd meg mert egyén függő mélyk tettszik. Csak érdemben próbáltam válaszolni a kérdésedre.hm15: Ne hid el, tapasztald meg! Megnézel egy filmet és rendesen lefáradsz. Bár ez csak az én vélemény és tapasztalatom.
-
xxxxxxxxx
tag
Tények magukért beszélnek!
Ne gondold azt hogy bunkó vagyok, mert tényleg az vagyok
Jobban jártál volna apróról nézel valamit. Hátha kisikerül valami az ügybe.
Köszönjük hogy megosztottad tapasztalatod. Írd meg végül mi lett belőle.[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
válasz hjtz4t3wrseg #30308 üzenetére
NorStone talán nem olyan sokak által elfogadott márka, de szerintem simán jó lehet. Én is megnézném. Inakustikból ahogy láttam árban talán az Excellence-el állíthattad szembe. Utóbbit én biztosra tudom ajánlani nekem nagyon bejött. Részletező gyors, de nem kapkodó kép. Jó fekete kontraszt. Természetes színek. Nem fárasztó hanem szórakoztató végignézni 1filmet. Hangban jó, mert jó
[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Már ha témánál vagyunk. Mi a menete egy ilyen őnbemérős mély láda beüzemelésének?
Ugyan úgy mikrofon van mint hm.erősítőnél?
Milyen maga a kezelőfelület, kijelzője van?
Bemérést követően megint csak rá kell mérni a hm.erősítővel?
Lehet buta kérdések, de helyénvalónak gondolom. -
xxxxxxxxx
tag
Akció indul lásd link. Hátha valakinek jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! Ugyan azon széria hangfalszettje van nekem és vettem még valamikor ezt a úgymond fali laposat.
Atmos sugároznak gondoltam. Eddig még nem került még felhelyezésre. Mert maga az 5.0 hoz is 32m kábelt vásároltam elég jelentős összeg lett így végül. Nem feltétlen kell ennyi, de így egészséges és korrekt. Aztán tegnap gondolatba ejtett mi lenne ha vennék hangfalvezetéket és felraknám a lapos sugárzásokat.
Akárhogy is számolom 8-9m kell ha nagyon csúnya módon akarom elvezetni. Ha kevésbé észrevehető módon pedig 12-13m kellene. Ugye ez 2X az már mindjárt 25-26m. Majdnem annyi mint maga az egész 5.0ás rendszer. Tehát még egy olcsóbb vezetékkel számolva is nem kis összeg. Valahogy nem gondoltam mi pénz kiépíteni ezt korrekt módon.
Am viszont kötöttem már be a hangfalat magassági (frontok feletti hangszóró nem tudom minek hívják magyarul) viszont a pontos elhelyezéshez nincs itthon elegendő vezeték. Majd meglepődtem Atmos tartalom esetén már az erősítő "Kiküldte" rá Atmos tartalmat. Gondoltam az se lehet rossz elhelyezés így gondolatba ejtett.
Mit gondoltok róla? Üdvözletem![ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
válasz Lacielvtárs #27290 üzenetére
Nálam egy örökzöld film minden kategoriában is, mert!
Figyelmedbe ajánlom. Max Payne Trailer -
xxxxxxxxx
tag
válasz leximester #26961 üzenetére
Igen. Pár éve összefogott a fórum közösség pár tagja és közösen vettünk az említett madzagból jó pár száz mért. Úgyhogy szerintem nagy általánosságba mindenképp jó madzagról van szó. Nekem is még ebből van. Én ajánlom! Viszont néha elgondolkodom hogy mi lenne ha.. márkán belül még feljebb rangsoroltat vennék. Belépő szinten teljesen jó.A Klipsch -ekhez meg pláne
[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
válasz leximester #26955 üzenetére
Valóban jó! Érdemes a 4mmest beszerezni.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz xxxxxxxxx #26456 üzenetére
Mindig is gondba voltam az értő olvasással. Dynamika alatt a halk és a hangos hangok közi eltérést értem én. Viszont Dynamik és DyEQ ra is kíváncsi voltam . Viszon alig van elképzelésem mi is az a DyEQ.
MultEQ XT használom csak referencia beállításba.A 80Hz es vágás pedig közelebb áll az emberi tulajdonságokhoz mint sem a házim. teknikához. Bár kinek hogy ha jól emlékszem. 80Hz es vágásnál a legkevésbé bepozicionálható a hangfal az emberi fül számára. Érdemes kisérletezni mig akik mondják 60 / 50 meg 40hz es vágásnál elvileg rá kell tudnod mutatnod a hallot hangfalra.
THX techdemot érdemes letölteni megnézni.
Gondolom én egy jó egri bikavér meg mi egymás utánNem baj az ha rendbeteszük a dolgokat itt belépöbe mint sem, hogy németből olcsó Canton sugárzokat ajánlgassunk
[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Én is engedélyeztem a frissítést ami stabilitást hivatott növelni amivel ugyan nem is volt gondom, de ha frissíteni kell akkor frissítsen Néha tök süket volt a táv, de később mindig rájöttem, valamiért a zona2es dolgokat akartam vezérelni ami nincs így érthető. Majd még eljátszotta ezt mikor jó mikor nem. Kissé bosszantott mondom nincs egy éves a cucc és vissza kell küldjem gariba. Majd rájöttem hogy lehet csak elemet kell cserélni a távba de én is szentű meg voltam győződve róla, hogy a frissítés miatt történik ez.
Ez én is tapasztaltam néha hangosabbra kell tekerjem, de akkor valamit mindig hozzányúltam vagy odébb raktam észrevétlenül helyreálltak a dolgok mindig. Tippnek írom, hogy cserélj HDMI - kábelt vagy rakd át más aljzatba.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz tomyka74 #25963 üzenetére
Részemről ajánlott.
Yao Si Ting - Speak Softly, Love
Hotel California című szám is nagyon jó ugyanettől
Ismertebb
Rebecca Pidgeon - Spanish Harlem
Diana Krall - Temptation
Holly Cole - I Can See Clearly Now
Stb..érdemes googlizni!
Kicsit off-ja a topiknak, de jó hallgatólazást! Talán halkan mégis megjegyzem burtione fórumtagnak ezek baromi jól szólnak a Heco hangfalakon is![ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
-
xxxxxxxxx
tag
Híbának számít a centersugárzóra rátenni a TV-ét?
Valami alacsony vagy egészen alacsony talpast.[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
válasz Lacielvtárs #23592 üzenetére
Gratula az új frontotokhoz!
Ez oszt igen, ez aztán a színvonal! A bejáratólemezes dolgot szerintem az se hiszi el aki ezt a cikket leírta.
Ne b@szd el ilyennel aki elhiszi a saját hazugságait. Lehet van köze hang változásához, de semmi köze nincs a bejáratozáshoz, mint dobos tortának az ütőhöz. Ne légy mohó ami ilyenkor nehéz csak moderáltan hallgass zenét ha új vagy keveset használt hangfalakról van szó. Ahoy! -
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok!
Denon 2300 as erőlködőről szeretném bezenésíteni tesóm szobáját a 2es zónával.
Efelől lenne kérdésem. Teljesen függetlenül mehet a 2es zóna bluetooth vagy wifin vezérelve? Gyakorlatban hogyan tudok az erősítőre csatlakozni okostelefonról?[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! Milyen vezetéket ajánlanátok házimozi célra Heco Celan GT 5.0-ás szethez? Akár több variáció is jöhet. Elöre is kösz!
szerk Jelenleg egy Denon 2300as -al büszkélkedhetem.[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
válasz Nemir Ombe #19787 üzenetére
Ez a bolt itt van Nyíregyen. Csak ajánlani tudom!
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! Többször olvastam már mélysugárzóval kapcsolatba "felétől nem mertem hangosabbra venni" stb.. ilyeneket. Jót tesz ez a ládának, hogy nem tudja magát kidübörögni. Helységhez képest nagyobb teljesítményű ládát alkalmazunk kis hangerőn? Lehet buta kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
válasz liszi70 #16235 üzenetére
Hello! Pontosan nem tudom régebben olvastam cikket a netten. Most egy 2perces google böngészés után. Ezt találtam.
"A vezető kábeleink általában két vezető eret, illetve az ezek között elhelyezkedő szigetelést tartalmaznak. A dielektrikum általában jó minőségű szigetelőanyag – általában valamilyen műanyag vagy teflon – jobb esetben természetes anyag, gyapot, selyem, papír, kátrány stb. Az áram-vezetést már gyermekkorban a fizikaórán tanultuk: ez a töltések egy irányba történő mozgása. Most a teljes fizikai jelenség leírásától eltekintünk, de annyit elmondhatunk, hogy a szigetelés töltéseket von el a hasznos jeltől, amely veszteségként jelentkezik. A veszteség hatásaként „üresedik” ki a hang. A bejáratás folyamán töltéseket juttatunk a szigetelésbe, és ha már feltöltöttük a szigetelést, megszűnik ez a kezdeti hatás, hiszen már nem lép fel töltéselvonásból adódó jelromlás."
-
xxxxxxxxx
tag
Az a helyzet aki leül Zen meditálni az se éli át rögtön az élményt. Fölég ha az van a fejébe hogy ez hülyeség. Többször leül és ha alkalmas rá el tud érni bizonyos szinteket. Majd ha ráérez egyre komolyabb szintekre tud eljutni.
Nem olyan hihetetten dolgok ezek mint azt sokan hiszik. A bejáratás dologra is megvan a tudományos magyarázat. Persze az leírom és többször aláhúzom hallottakban a világmegváltás elmarad
Gondoljunk csak bele. Kocsi hidegindításokkor miért dúsít míg el nem éri a üzemi hőfokot? F1 -ben miért melegítik előre az abroncsokat? Edzés előtt miért melegítenek be sportolok? Vagy biztos volt már olyan, hogy egy régen használt hangfalat újra elővettél és nem igazán úgy szólt ahogy te arra emlékeztél. Majd idővel meg nyugodt letisztult a hangja. A jót azt mindig könnyebb megszokni. Majd ha idővel szkeptikusságod miatt visszavált a hosszabbítóvezetékre ott lehet változás.[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Jónak tűnik
PIRATES OF THE CARIBBEAN 5 Trailer -
xxxxxxxxx
tag
válasz belu891003 #15112 üzenetére
Hello! Nemrégiben én is ezen gondolkoztam. De nézegetve az adás/vételi oldalakat vagy akár itt is. Onkyo 636om volt és magyar garanciás állapotba. Jóval ár alatt tudtam eladni szinte ajándékba ment, pofám leszakadt, de sajna ez van. A külföldi vásárlásos meg még úgy se tudod. Sokan a garanciamegléte miatt is hezitálnak nem hogy még külföldi garis vásárlás. Nemrégiben én egy Denon 2300W mellett döntöttem magyar hivatalos 3év garival. Nem azért mert nem bízok a márkába csak tudom magamról, itt nem lesz megállás és így könnyebben kitudok szálin belőle vagyis feltételezem. Sokallod az árat vagy kicsit olcsóbban szeretnéd a terméket kérhetsz egyedi árajánlatot pofon nem vágnak.
Mondjuk megint más kérdés ha te megelégszel majd az erősítőddel és hosszabb távon használod és megmaradt +lóvéd. -
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! Ma tulaja lettem egy Denon 2300W asnak. Tévé nélkül használom számítógéphez kötve optikai kábellal. Bemérés során ha jól emlékszem 3X is ki sípoltatta a hangfalakat aztán közbeszakítottam mert tesztelt volna még tovább is. Mi akar ez lenni? Tévé nélkül nehéz kezelni.
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok!
Közeljövőbe vásárolni szeretnék egy házimozi erősítőt. Nézelődtem webshopokban majd nemrégiben rájöttem hogy ha külföldről rendelem olcsóbb. Lehet butaság, de felmerül bennem a kérdés amélyk erősítőn nem cserélhető a tápkábel és ha nem az itteni szabványnak megfelelő a dug villa. Akkor mi van? -
xxxxxxxxx
tag
válasz MarioAna #9300 üzenetére
Hello! Én már kijártam ezt az iskolát. Jelen pillanatba is van egy Creative G500 Pro Gamer szettem. Sőt egy S750 is van. Ebből nekem is kiment egy kondi 4-5E ft állna meg ha ebayröl rendelnék egy normálisat. Egyedi, finom megoldásokat tartalmaznak ezek a szerkezetek. Mindenek utána kell nézni a neten G500at még nem láttam belülről. De ez kifejezetten játékosok számára készítették. Hatalmas élmény vele a játékok. Szóval azt akarom kihozni belőle, megvalósítható az elképzelésed, de az már nem lesz ugyan olyan jó.
S750 satelitjei raktam házimozi erősítőre. Nem mondom, hogy nem volt szép tiszta hangja, de másabb. Az úgy jó, úgy egész ahogy volt. Én is rákötöttem a g500ra az s750 satelitjeit ami nem érződik annyira a műanyag csőhangzás, de valahogy mégse volt kerek az egész. Jó-jó, de nem az igazi. -
xxxxxxxxx
tag
Csendes szemlélője vagyok a házimozi témának. Nem régiben olvastam ISOTech bejárató CD kapcsán. Kissé szkeptikus voltam a dologgal mert én máshogy gondolom. Finom tekercs mozgatással hosszabb ideig halkan hallgatva képzelem ezt a bejáratást. Tesómmal ketten használjuk a hangcuccot elégé eltérő ízlésünk van. Ha nem is rengeteget hallgatom a rádiót. De ez a Tech CD valóban hozott a konyhára valamelyest. Köszönöm a felvetést.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz Nemir Ombe #8517 üzenetére
Meglett a probléma forrás én vagyok láma Kivettem az egyik oldali hangfalat, de az erősítőből nem kötöttem le és csak úgy logót a vezeték. 40körüli hangerőre tekerve oldott le gondolom elég közel volt egymáshoz a 2 pólus, hogy ilyen nagy hangerőnél áthúzzon és ezért oldott le. Oh, ez ma nem az én napom
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok. Találkozott már valaki ilyen problémával? Ugyan ezt csinálja nekem. Onkyo 636
[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Meglett a probléma, de kösz a segítséget. Megakartam válaszolni hogy a VGA karimon csak 1 HDMI van és ha erősítőn keresztül megy minden akkor multiplayer játéknál van egy kis egérhúzásom. Pedig 2 nagyon jó minőségű kábelem van, de hát mégis csak több megszakítás/dugalj. Most jött az iklet hátha van HDMI az alaplapon és lás csodát ilyenem is van Azt hiszem meg fogom nézni mit tud.
Na szóval ahol ki kell választani az alapértelmezett hang lejátszó eszközt. Ott kell az effektek fülnél az ablak jobb sarkába kipipálni egy opciót és akkor megy a DTS. Angol nyelvű rendszerem van magyarul nem tudom pontos megfelelőjét. Immediate mode -
xxxxxxxxx
tag
Lassan fél éve tulaja vagyok egy onkyo txnr636osnak de még mindig vannak kezelési nehézségeim. Duble bass funkciót milyen menüpontban találom? Illetve állandóan váltogassa a Setup menüt. Valamikor nem elérhető a Music OPT, Cinema Filter.
Néznék egy filmet gépről alaplapi opt kimenetel van összecsatlakozva és csak egy darabig hangosítható persze tekerhető feljebb is de semmi változás. Ez mi ez? DTS lejátszásakor miért nincs hang?[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Ezt a zongoralak tükröződő fényezést mivel érdemes tisztítani?
-
xxxxxxxxx
tag
válasz Nemir Ombe #7941 üzenetére
Érdeklődnek személyesen akart e már valaki alkudni a hangfalak árából. Illetve sikerült e megegyezni?
Demo kiállítási darabokra szokót lenni valamelyest árengedmény. -
xxxxxxxxx
tag
válasz Sz.Miki #7770 üzenetére
Hello! Én azt mondom HECO mert nekem is az van. Kinézetre is jobban tettszik és állítólag mások szerint is jó [link] Bár miértis írnának rosszat. Ahogy barátkozom saját Heco victa prime 502esemmel. Nagyon dinamikus, hangszeres zene nagyon jó rajta tehát Rock, Jazz. Dinamikája révén techno műfajban és filmekhez is jó választás lehet, bár sehol se kell félteni. Mindenképp füleld meg ha lehetőséged van.
[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Szedtétek már szét hangdobozt tuning céljából? Gondolok itt újrakábelezésről, hangváltó elemeinek kicserélése, + kipárnázás ilyenek.. Nyilván szarral gurigázni nem lehet de bármi tapasztalatra véleményre kíváncsi vagyok. [link]
-
xxxxxxxxx
tag
Örülök hogy mindenki ossza Gál úr véleményét.
Igaz manapság semmi se a szerelőnek készül hanem az első tulajnak aki használja valameddig majd túlad rajta vagy kidobja esetleg elviszi Gál úrhoz
Ember pofája leszakad mikor meglátja ezeket a förmedvényeket.
Érdemes azért felkeresni a szerviz oldalt -
xxxxxxxxx
tag
Ez kész
-
xxxxxxxxx
tag
Számítógépes lejátszásnál milyen programot tudtok ajánlani egyszerű MKV filmekhez és FLAC formátumokhoz?
-
xxxxxxxxx
tag
Azért nem lenézendő. Meglepően jól tud lenni egy PC hangfalszett is. [link] bár kétség kívül ez a logitech megoldás pont nem az. ár/érték re gondolok
Valamikor 20E HUF ért vettem egy ilyen szettet.
De volt nagyobb tesója islink [éles]
Persze ez is egy szint csak anyagi oldalról meggondolva nagyon jó megoldás lehet. Indulásnak elég sok lóvét bele kell fektetni egy normális házimozi szettbe.[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
HDMI-s erősítőnél sokkal jobb megoldás a HDMI hangkártya használata,mivel az SPDIF-el ellentétben PCM-ben, amit a játékok használnak, nem korlátoz 2ch 48KHz-re,hanem akár 8 csatornán mehet 192KHz-ben is.
Filmeknél optikain ugye kimegy DTS és AC3, de HDMI-n a megfelelő szoftver ( KODI pl ) és forrással lehetőséged van a lossless DTSMA és TrueHD formátumok használatára is.
Szerintem simán eladhatod a hangkártyát, ha nincs olyan szoftveres része amit használsz, illetve általában ezeknek ugye az analóg része jobb minőségű,mint az alaplapiknak.
Ha ezeket nem tervezed használni, csak az erősítőn keresztül fogod használni, akkor kukázhatod a hangkártyát.Igen, nekem is fájó azért, eladtam a Cretive Zx hangkarit, de nem sok értelme volt.
Equalizer hiányzik azért, de nem nagy érvágás. -
xxxxxxxxx
tag
Hello! Heco Victra 502 es hangfalpárom van ez lényegében a kis tesója a 702nek. Nem tudom milyen előnyökkel jár a 2ös bekötés, de hangfalról nem gondolom hogy jelentősebb változást hozna, miközben lényegesebben drágább lenne. Nálam inakustuk talán esetemben is egy sima vastagabb réz vezetékezés jobb lett volna.
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! Még karácsonyra ajándékoztam meg magam egy ilyen hang technikával.
Onkyo tx-nr636, Heco Victa Prime 502, /102 (center) Heco Phalanx 202
Házimozis oldalon legutóbb elég nyers semmitmondó választ kaptam kérdésemre így nagyon örülök, hogy rátaláltam a topikra.Olvastam feljebb vágás frekvenciával foglalkoztatok. Világos a téma, de kérdésem lenne ezzel kapcsolatba is. Érdemes e külön hangfalpárnak vagy centernek külön más vágást adni? Nálam pl. minden hova 100Hz van megadva.
Hello Embe! Nyíregyen én vettem meg tőled valamikor a MSI R270X es videokarit
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- SSD kibeszélő
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mini PC
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest