Új hozzászólás Aktív témák

• wrathchild

tag

Üdv!
    18nm téglalap szoba (belmagasság 2,65, tehát 48m3)
    13nm-es "négyzete" (3 fal+szélső front vonala által határolt terület. A bámulás-hallgatási pozíció és szemben a rendszer a hosszanti falak mentén) az élményzóna.
    Denon AVR-x3600H a biztos pont.
    60% Dübörgős filmek (1080p mkv x.264, bluray) és 5.1 metál koncertfilmek
    + 35% heavy metál CD+Tidal veszteségmentes zene HEOS-on.
    5% itt vállalhatatlan formátum .. :)
    Álmodoztam (szerintem nagyon szép is) quadral Ascent 80LE frontokról.
    Azonban a zenei stílus miatt Argentum 590-et ajánlották, mert az Ascent ILYEN ZENÉHEZ a hangkarakteréből adódóan hamar "fárasztó". A metálhoz az Argentum 590 egyértelműen "jobb".
    Ezt meg tudja Valaki erősíteni, akinek esetleg mindkét fenti quadral-lal volt tapasztalata?

Házi-mozira viszont Ascent-et ajánlották a jobb részletezés okán.
    Ide vonatkozó kérdésem:
    ezt tudomásul véve is van annyira szignifikáns különbség Ascent javára házi-mozin, hogy a fenti fogyasztási szokások alapján az megérjen (centerrel együtt) plusz 120ezer ft-ot?
    Alapból túl sok nekem anyagilag az Ascent, de hosszú időre tervezek a mostani rendszerrel, valós és határozott élménytöbblet esetén inkább elnyújtom időben a rendszer véglegessé tételét. De az esetleges nüanszok nem érnek +120ezret és +x hónapot :)

Illetve mélyláda esetén "csak" SVS belépő szint a max. anyagi lehetőség, azaz SB/PB1000.
    Olvastam olyan véleményt, hogy a belépő SVS-ek nem rendelkeznek olyan ár/élmény faktorral, ami kiemeli azokat a konkurenciából. Ellentétben a magasabb osztályúakkal, amik határozottan jók e szempotból (3-4000, ultra...) Nem váltanék később sem SVS esetén jobbra, amit most veszek, az marad jó ideig!!
    Az egységesség elve ez esetben indokolhat inkább quadral Qube 10-est, vagy az SVS belépő SB/PB1000 is üti azt?
    Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák