Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- OLED monitor topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
Worker #23999 üzenetére
Az elgondolás jó, de a te tv-den és a dvd-n a hdmi-k csak kimenetek. Ha mind a két készülék rendelkezne kétirányú HDMI vel (HDMI ARC) akkor nem csak virtuál 5.1-ed lenne. A prologic II egyébként meglepően jól szól ...szerintem is !
Valódi 5.1-re csak akkor van módod ,ha beteszel egy dvd lemezt és elindítod ...képet pedig hdmi-vel vidd a tv-be. -
Worker
aktív tag
válasz
zsoika #23995 üzenetére
Köszi!
Időközben valóban sikerült megoldani a dolgot, és egyelőre egész meggyőző a térhangzás is.SCART-tal összedugtam a TV-t meg a DVD-t, HDMI-vel pedig a TV-t meg a laptopot, és Dolby Prol. II-t benyomtam - fasza lett!
A tévére korábban volt még rádugva ("fejhallgatóként") 2 kis genius hangfal, ha azoknak is belövöm az 5.1-hez a hangerejét akkor egyedi homemade 7.1-et hallgathatok...
Az nem javíthat a dolgon (hogy ne 'virtual 5.1' legyen) ha a TV-t meg DVD-t is HDMI-vel dugom össze?
Azon keresztül gondolnám átmegy az 5.1, nem úgy mint a SCART-on... (vagy nem a SCART-tal van a baj?).
A TV-nek van 3 HDMI-je is, éppenséggel megoldható lenne. -
zsoika
addikt
-
Beni2360
félisten
válasz
brummmogo #23991 üzenetére
HDSP2-M 4K 1 x 2 HDMI Splitter , nekem is ez van több mint egy éve.
Nálam 2x5 m hdmi van -
brummmogo
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám volna, hogy az erősítőmön csak egy kimeneti hdmi foglalat van, viszont szeretnék egy projektort és egy tv-t is összekötni vele. Tudom, hogy a legjobb megoldás az erősítő csere lenne, de egyelőre átmenetileg szeretném megoldani a jelen erősítővel a helyzetet. Kérlek adjatok tanácsot, hogy mi lenne a legjobb megoldás. (A Tv és a projektor is FHD így a 4k csak opcionális. Illetve fontos lehet még, hogy a projektor egy kb 12m hosszú hmin kapcsolódik jelenleg.) -
sinci01
aktív tag
Üdv. Szerintetek kb. 20 nm-es szobába elég a JBL Arena 100 sub? Maga a láda milyen minőséget képvisel?
-
Gigi01
őstag
HKTS16 alá mekkora baklövés egy Pio LX50-et rakni?Attól félek hogy,küldöm azon a napon vissza.
Ezért is nem akarok egy alap avr-t venni.Vagy legyen mellé egy új,mondjuk VSX 531? -
hcs57
addikt
Eddig szkeptikus voltam hangfal kábel ügyben, de ez a magyarázat rámutat a lényegre: [link] - erre a kábelre gyűjtök.
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Mai napon kaptam egy LG LH-T760IA típusú DVD-lejátszót 5.1-gyel. Nem mai darab, de szépen szól.
A TV sem egy mai darab - Samsung LE32A431T2XXC
A probléma a következő:
- Szeretném a DVD-re dugott 5.1-et megszólaltatni TV-nézés közben is (egyszerű KOAX-kábeles DIGI-kábeltévé van, nincs semmi extra set-top box vagy hasonló)
- Szeretném ha az 5.1 működne akkor is, ha HDMI-vel a TV-re dugok egy laptopot/PC-t, és azon lövök be egy filmet.Megoldható lehet ez?
Segítségképp lőttem a csatlakozókról képet, problémának én első körben azt látom h a kábeltévé KOAX kábelét nem tudom rádugni a DVD player-re, pedig ha arra menne a tévé adás akkor lehet könnyebb dolgom lenne...
De nem vagyok szakértő (nagyon nem), szóval inkább várok vmi szakértőbb tanácsot
Előre is köszönöm a segítésget!
-
junkpod
veterán
válasz
imre123456 #23978 üzenetére
Is-is, Zsoika átalakítója is jó, az ahhoz kell, hogy a tv musorok hangját rendes hangszórón hallgasd.
A média playernel amit írtál az ok , de az csak a lejátszott filmekre.
Ami vicces, hogy az átalakító árán már kaphatsz jó média playert -
zsoika
addikt
válasz
imre123456 #23977 üzenetére
Igen menne csak a tvden a csatlakozót hittem optikainak(pedig koaxiális) ott voltam figyelmetlen. Az biztos, hogy 4eFt-os kütyü miatt nem cserélnék tv-t.
Tulajdonképpen mit szeretnél hallgatni ? Tv adását szeretnéd nézni vagy filmet DD,DTS hanggal? -
imre123456
csendes tag
válasz
imre123456 #23977 üzenetére
Vagy ha veszek a TV elé egy olyan set top boxot/médialejátszót amin van optikai hangkimenet, az mehet az LG-be a tvre meg mehet a médialejátszó HDMI-n
-
junkpod
veterán
válasz
zsoika #23972 üzenetére
Az koax spdif, nem optikai
Bandi: nincs olyan, hogy koaxialis digitális jel
A tv spdif szabványú lpcm (vagy lpcm-be kódolt dd/DTS) digitalis jelet ad ki, koaxialis csatlakozón. Lehetne optikain keresztül is, a jel akkor is ugyan az lenne, csak a továbbító közeg más, ezért könnyen átalakítható a koax kimenet optikaiva, a beépített optikai csatlakozók mögött is ilyen átalakító áramkör van. -
bandi20
aktív tag
válasz
imre123456 #23971 üzenetére
Szia! Sajnos nincs egyszerű megoldas ! A tv koaxalis digitális jelet ad , a Soundbar pedig optikait tud fogadni! Lehet nézni átalakítot, de lehet jobban jarnal uj tvvel!
A linkelt cuccal az a baj, hogy input az analóg es "abból csinál "digitális jelet, de szerintem gyere at a sounbaros topikba! -
zsoika
addikt
válasz
imre123456 #23971 üzenetére
Szia! Csak szólok, hogy az optikai csatlakozót régen SPDIF nek hívták.....nézd csak meg a TV hátulját.
-
imre123456
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Philips 37PFL7603D/10 TV, és egy LG SJ7 hangrendszer.
A két cuccot HDMI-vel szerettem volna összekötni, de szembesültem azzal a problémával hogy a TV-n 1.3-as HDMI található ami nem támogatja az ARC-t. Viszont a TV-n nincs optikai kimenet így jelenleg meg vagyok lőve.
A összes csatlakozó itt látható (TV/LG hangszóró): google driveMit alakítsak mivé hogy működjön? Néztem egy ilyet, ezzel előrébb lennék? link
Köszi a segítséget!
-
coolmpi
aktív tag
Sziasztok!
Belépő szintű motoros távirányítós vásznat keresek. találtam 40-50e forint körül
Acer, Bydium, funscreenAmi fontos, hogy jó lenne ha tetején lenne 40-60 cm fekete sáv, mert plafonról lógatnám. Méretben nem kell nagy 55-75" körüli kép tökéletes lenne.
Melyiket ajánljátok? Linket megköszönök előre is!
CM
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Erdeklodni es segitseget szeretnek kerni, most jelenleg van egy jo oreg yamaha rxv 350-es 5.1-es erositom, kulonosebb gond nincs vele... a tavja kezdi feladni, mar szetszedtem kipucoltam stb. Szoval maga az erositovel nincs kulonosebb gondom es kb az igenyeimet is kielegiti. Megfordult a fejemben, hogy mi lenne ha cserelnem es hogy egyaltalan mire.... Ennek kapcsan talaltam a Yamaha htr 2071-t es az RX-V381-t. Igazabol az egyik kerdesem, hogy e ket tipus kozott mi a kulonbseg? Iletve ha kozvetlenul optikan keresztul kapcsolom ra a medialejatszot, akkor is itt minden fele uj hang tipus at fog menni, vagy csak hdmi-n keresztelu? Nem igazan szeretnem az erositot belerakni a lejatszo es a tv koze...
Koszonom!
-
zsoika
addikt
válasz
tibi970307 #23956 üzenetére
Szia! Csak a hátsókét akarod cserélni ?
Szerintem egy hm rendszerbe egyforma 5.0 kábelek kellenek.
Olyan távolságra Én 2x2,5mm2 keresztmetszetűt ajánlanék max 1000Ft/m.
Én most ezzel LAPP a kábellel szemezek .... jó vételnek tűnik.
Itt Békéscsabán van egy vill.szer bolt aki partneri kapcsolatban áll a Conraddal így ingyen lehozza a kért mennyiséget és ha jól látom 5m nél már csak 575 Ft .Többiek: Valaki használ ilyen kábelt ? Vélemény ? Német minőség , nagyon szimpatikusnak tűnik.
-
zsoika
addikt
válasz
BorsóKorsodi #23964 üzenetére
Hangszóróid vannak? Ha igen milyenek?
Ha nincs akkor ajánlom figyelmedbe használtan pl. Harman kardon hkts 5(kicsi, max 12m2 szoba), hkts 9, hkts 16, JBL SCS 178, Sony Pascal szettek valamelyikét. Ezeket jellemzően 30-60eFt közötti áron megveheted és kis helyigényük miatt belépő szintig elégedett is leszel. -
zsoika
addikt
válasz
BorsóKorsodi #23961 üzenetére
Szia!
"Árukeresőn vannak aktív hangfalak" Azokra a számítógépes 5.1-es rendszerekre gondolsz ahol a sub-ra vannak kötve a többi 5.0 hangszóró? ha igen akkor az azért nem házimozi mert nem tudsz az erősítőn állítani csatornánként távolságot és gondolom nem egyforma távolságra lesz az összes hangszóró a füledtől. Ilyenkor más időpontban fog megérkezni a hang az egyikből, illetve másikból .....így nem tud kialakulni térhatás. Továbbá nem tudsz csatornánkénti hangerőt állítani sem, amire megint a nem egyforma távolságra elhelyezett hangszórók miatt van szükség. Még sorolhatnám az okokat ,de inkább hidd el hogy az ilyen szettek mozira nem valók.
Mit értesz "házi mozi rendszerek" alatt? Ha a boltban kapható (sony,panasonic,samsung..stb.) egybeszettekre gondolsz akkor az már közelít a jó megoldáshoz mivel azokon már található ilyen beállítási lehetőség ,de rendszerint csak korlátozottan. Azért sem szoktuk ajánlani az ilyen szetteket ,mert tudásukhoz és hangminőségük szerint jellemzően túlárazottak. Későbbiek folyamán az ilyen egybeszetteket nem lehet bővíteni, bizonyos elavult komponenseit kicserélni ,mivel csak így egyben működőképesek ...így vannak kitalálva, ilyenkor kompletten újat kell venni.Valamire való hm-hoz külön AVR(erősítő) +5.0 hsz+ aktív SUB kell. Ezek a komponensek külön-külön cserélhetők és számos beállítással, bemérő mikrofonnal is segítik a jó térhatás kialakulását.
Ha és amennyiben csak magyar szinkronos filmeket szeretnél nézni/hallgatni, akkor kezdésnek, próbaképpen jó lesz az a régi erősítő is, ha van a sz.gépeden optikai(SPDIF) hangkimenet. A szinkronos filmek zöme Dolby Digital-ban van, amennyiben az DTS hangsávban van az nem fog megszólalni, ezért később ajánlott lesz egy újabb DD+DTS -t is dekódolni tudó erősítő ...ne adj isten HDMI vel is felszerelet , nem csak optikai bemenettel.
Mekkora a szoba m2 +magassága? -
BorsóKorsodi
tag
Sziasztok.
Árukeresőn vannak aktív hangfalak és vannak házi mozi rendszerek. Mind a kettőből van 5.1 mi a különbség?
+ vagy egy kenwood KRF-V5030D (Dolby Digital) erősítőm érdemes ebből elindulni vagy nagyon elavult ?
pc-ről szeretnék filmeket nézni meg játszani térhangzással ez hogy történik meg?
-
trippla
tag
Pc-t cseréltem és a hangot már csak hdmi-n tudom kiküldeni az erősítőre (Harman AVR355). Az 5.1 filmek tökéletesen mennek(igaz ezt nem PC-ről használom), de a stereot csak a két fronton tudom hallgatni. Eddig RCA-n keresztül küldtem a jelet, ott sikerül 5 csatornás stereot csinálnom, így minden hangszóró szólt, most a lehetősége sincs meg. Az erősítő nem ajánlja fel az 5 csatornás lehetőséget. Mi lehet a gond?
-
szasanyi
félisten
válasz
Nemir Ombe #23943 üzenetére
Úgy történt, szvsz ez evidens. Ez az első mérési helyez: középső hallgatási pozícióban ahol a mérőmikrofon (tripodra rögzítve) fülmagasságban. A 2. a bal-., 3. pedig a kanapé jobbszélén volt + a szoba közepe a 4. (uo. magassában).
Dorian: hát, úgy elég furcsán néznék ki.
De nyilván értem a lényeget, és mint írtam pontosan ennek megfelelően történt.
-
Quetz
őstag
válasz
T_Stark #23955 üzenetére
Azt szokták ajánlani, hogy az AVR-ben a sub szintje a maradjon negatív tartományban, ezzel elkerülendő a clippinget az AVR sub kimeneten. -8 esetén én nyugodtan emelném akár -3ig is, de ez már egyéni ízlés kérdése (ez ugye már majdnem 4x teljesítményszükséglet növekedés).
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Szobafelújítás előtt állok és most vettem észre, hogy ha a falba el akarom rejteni a surround hangsugárzók kábelét, akkor be kell szereznem 2x10,5m hosszúságút.
Az erősítőm egy Denon AVR 2113, a sorroundok Omnitronic C40 típusúak. Milyen kábelt vehetnék ami most a felújítás mellett nem kerül nagyon sokba, de még is jó lehet?
Jelenleg egy egyszerű, átlátszó szigetelésű, 1,5mm átmérőjű rézkábel van. -
tomyka74
senior tag
válasz
Nemir Ombe #23950 üzenetére
igen beszarás,hogy mennyivel drágábbak itthon. jaja hallgatok rád és próbálok így lesekedni vmi akciót hátha elkapok! köszönöm a tanácsokat amúgy!
érdekes irónia,hogy pont egy Klipsch sugárzót linkeltél!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Házimozi haladó szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED monitor topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Suzuki topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest