Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsoika

    addikt

    válasz BorsóKorsodi #23961 üzenetére

    Szia!
    "Árukeresőn vannak aktív hangfalak" Azokra a számítógépes 5.1-es rendszerekre gondolsz ahol a sub-ra vannak kötve a többi 5.0 hangszóró? ha igen akkor az azért nem házimozi mert nem tudsz az erősítőn állítani csatornánként távolságot és gondolom nem egyforma távolságra lesz az összes hangszóró a füledtől. Ilyenkor más időpontban fog megérkezni a hang az egyikből, illetve másikból .....így nem tud kialakulni térhatás. Továbbá nem tudsz csatornánkénti hangerőt állítani sem, amire megint a nem egyforma távolságra elhelyezett hangszórók miatt van szükség. Még sorolhatnám az okokat ,de inkább hidd el hogy az ilyen szettek mozira nem valók.
    Mit értesz "házi mozi rendszerek" alatt? Ha a boltban kapható (sony,panasonic,samsung..stb.) egybeszettekre gondolsz akkor az már közelít a jó megoldáshoz mivel azokon már található ilyen beállítási lehetőség ,de rendszerint csak korlátozottan. Azért sem szoktuk ajánlani az ilyen szetteket ,mert tudásukhoz és hangminőségük szerint jellemzően túlárazottak. Későbbiek folyamán az ilyen egybeszetteket nem lehet bővíteni, bizonyos elavult komponenseit kicserélni ,mivel csak így egyben működőképesek ...így vannak kitalálva, ilyenkor kompletten újat kell venni.

    Valamire való hm-hoz külön AVR(erősítő) +5.0 hsz+ aktív SUB kell. Ezek a komponensek külön-külön cserélhetők és számos beállítással, bemérő mikrofonnal is segítik a jó térhatás kialakulását.

    Ha és amennyiben csak magyar szinkronos filmeket szeretnél nézni/hallgatni, akkor kezdésnek, próbaképpen jó lesz az a régi erősítő is, ha van a sz.gépeden optikai(SPDIF) hangkimenet. A szinkronos filmek zöme Dolby Digital-ban van, amennyiben az DTS hangsávban van az nem fog megszólalni, ezért később ajánlott lesz egy újabb DD+DTS -t is dekódolni tudó erősítő ...ne adj isten HDMI vel is felszerelet , nem csak optikai bemenettel.
    Mekkora a szoba m2 +magassága?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák