Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Abszolút hozzánemértőként szeretném kérni a segítségetek.
Évek óta használunk egy ajándékba kapott házimozi rendszert:
- Sony STR-DE497 erősítő
- Sony SS-MF450H 5.0 hangfalszett
- Magnat 1424201s active subwooferReggelente ezen hallgattuk a rádiót, hetente 2-3 sorozat, 1-2 film volt még a felhasználási terület.
A film és hanganyag a Synology 215play készülékről van lejátszva a Mede8er MED600X3D készüléken keresztül a Samsung UE46F7000-es televízión.Az erősítő tuner része valószínű elromolhatott, mert a rádió csak sistereg és más bajok is voltak, mert a filmek/sorozatok egy-egy újabb darabjánál már hangot se tudott lejátszani, ezért úgy döntöttünk, hogy szeretnénk az erősítőt kicserélni.
A következő lenne a felhasználási terület:
- reggelente rádió hallgatás
- hetente 2-3 sorozat
- hetente 1-2 film, 3d is (most még nincs 4k-s TV)
- zenék hallgatása
- szeretnénk a NAS-ról zenéket lejátszani a TV bekapcsolása nélkül, tabletet, telefont valamilyen alkalmazás segítségével "távirányítóként" használni
- szeretnénk az Ipad-ról 1-1 zenét kitenni a hangrendszerre
- Spotify-ról zenéket hallgatni.
- ha hozzá lehetne tenni egy vezeték nélküli hangfalat, amit ki tudnánk vinni az ebédlőbe, hogy ott is tudjuk hallgatni a rádiót, zenéket örülnénkElnézést, ha nem tudtam eléggé szakszerűen leírni.
Az erősítőre 100-200 E Ft lenne.Érdeklődnék, milyen készüléket ajánlotok, ami ezeket tudja? (az alacsony profil (feleségbarát) fontos, de nem kizárólagos tényező lenne)
Hozzánemértőként a következőket néztem:
Onkyo TX-L50 5.1 csatornás hálózatképes digitális AV házimozi erősítő
Marantz NR1506 Hálózati Házimozi Rádióerősítő
Yamaha RX-S601D 5.1 házimozi erősítő, fehér DAB+Nagyon köszönöm!
(Ezek a hangfalak nagyon gyengék?)
-
majorbe
csendes tag
Sziasztok.
Az alábbiakban szeretném a segítségeteket, illetve a tanácsotokat kérni: jelenleg van egy Denon AVR1306-os erősítőm, Quadral Quintas 500 és 250 hangfalakkal (5.0-ás szett) Tervezem, hogy lecserélem az erősítőt. A kinézett cucc egy Denon AVR-X1300W.
Érdemes-e, illetve ajánlott-e ezekhez a hangfalakhoz a kinézett erősítőt megvenni, vagy csere az egész. Illetve ajánlottak kész házimozi szettet, de attól én tartózkondék.( ezt ajánlotta egy ismerősöm: LG LHB675 5.1 Házimozi rendszer)
Köszi előre is.
-
-
sixpak
nagyúr
Aloha!
Melyik a legjobb blu ray player 100-150 dollár/euro között.
Egy illetőnek kellene, leginkább dvd forogna benne, fontos lenne az 1080p felskálázás, hogy ne nézzen ki annyira okádékul a dvd, a full hd/4k tévén.
Köszi. -
Gabesz87
veterán
válasz
junkpod #20643 üzenetére
De hát az nem is fém. A piros műanyag banándugós csatlakozó végéhez érek hozzá. Amúgy van benne valami, pl. ha arra gondolok, hogy a számítógép hátuljába is ha be akarom dugni a hangfalat, serceg, recseg ropog.
Jó lenne, ha csak a hsz kábel lenne a ludas, bár nem hinném, mert azt próbáltam kihúzni, de akkor is megvolt a búgás.
Holnap nekilátok majd, hogy mindent kihúzok, és ha nem búg, akkor mehet egyenként vissza minden. Egy kérdés ezzel kapcsolatban: az avr-ből a többi hsz kábelt is húzzam ki? Vagy azok maradhatnak? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gabesz87 #20640 üzenetére
Az hogy érintésre jobban bug, az azért van mert az emberi test vezeti az áramot, vagy epp testel, annyira nem értek a villanyszereleshez, szóval ha ez butaság, akkor bocsi...
Ahogy felettem is mondják, kihuz mindent es egyesével vissza ha nem bug.
Ha viszont csak az avr es a szub van bedugva es ugy is bug, akkor szerviz, véleményem szerint is -
Gabesz87
veterán
válasz
Lacielvtárs #20637 üzenetére
Nem tudom, esetleg lehet-e köze hozzá, de a 10-es elosztóba van még dugva egy mechanikus időzítő, amibe egy LED szalag tápegység csatlakozik (ami olyan, mint a laptop töltő). Megpróbálom kihúzni azt is. Viszont amit írtam, hogy a High Input egyik poz. csatlakozóját befogva erősödik a búgás, meglehetősen fura. Mindegy, ha semmi nem segít, akkor írok a Taga-nak, és irány a szervíz. Még jó, hogy garis. Bár nincs épp szerencsém, mert miután megvettem a szettet, az egyik front hangfalat is elküldtem gariztatni, mert a 4-ből az egyik csatlakozó lötyögött, nem lehetett becsavarni.
(#20638) junkpod
Ok, ezt is megpróbálom majd még, köszi az ötletet. -
Korábban emlegettetek német WEb shopokat ahol vannak "kifutó" akciók.
Mutatnátok linket?Most ugyan nem feltétlenül akarok venni, de időnként ránéznék...
-
johnywalker
őstag
Legtöbb hurok problémát a digitális tv box-ok, vagy tartalom szolgáltató bejövő kábelei idézik elő.
-
Gabesz87
veterán
válasz
junkpod #20634 üzenetére
Nincs antenna. IPTV van, de ez a 2. box, ami itt a házimozinál van, úgyhogy csak UTP kábel jön a boxba.
(#20637) ELACielvtárs
Nem, nincsen.(#20638) junkpod
Koax, de az a lakás másik végén van, a hálószobánkban. Ott van a modem, és az 1. box. Ebbe megy a koax. Innen, a modemből megy az UTP a nappaliba, a 2. boxba, ahol a HM van, tehát itt nincsen koax, ami bezavarna. -
Gabesz87
veterán
válasz
Beni2360 #20630 üzenetére
Megpróbáltam fordítva bedugni, nem segített. Összekötő kábelt is kihuztam, nem segít sajnos. Viszont a High Input L + banan dugós csatlakozó rakoncatlankodik ahogy észrevettem, ugyanis elég ha szimplán befogom a végét, jobban búg. Nem tudom, ez most az eredeti problema velejárója-e, de elég furcsa. A vége tényleg az lesz hogy gariban megcsinaltatom.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
zsoika #20622 üzenetére
A vászonkép OK .... de nekünk nemrég sikerült cca. 1.5nm "tojástartó" szivaccsal teljesen "döglötté tenni egy kb. 25nm-es helység hangját (pedig 4 különböző helyre került az összesen 1.5nm).... először a normális elhelyezés legyen meg, utána a (fix) berendezés, ez után egy bemérés (AVR-el) és kiderül, hogy "nagyjából" mire van még szükség ....
-
Gabesz87
veterán
Még mindig nem jutottam odáig, hogy lecsekkolja, vajon a kábel miatt búg-e a Taga SUB, vagy földhurok van a dologban, esetleg tényleg a SUB hibája, mindenesetre kábel témában körbenéztem kicsit, ha mégis új kell. Egyszerű kérdés: QED Performance, vagy Audioquest Black Lab?
-
válasz
zsoika #20623 üzenetére
De a Libreelec problémásabb 912-n
Én elégedett vagyok a 905-tel, olcsó volt, pedig nem teljesen noname változat (LibreElec fut rajta) sőt egy régebbi klón 812-sre is fel tudtam tolni az LE-t az is szépem megy.(#20622) zsoika
Köszönöm a tanácsost
Nem minden látszik a képen. Már az ablakok előtt és a terasz ajtó előtt van függöny, képek (jó kis retro plakátok ) folyamatban vannak. Szőnyeg esetleg lehet majd később. (de ez egy melléképület ahova az ember sáros lábbal is bemegy, nem szoba...)De most még a kertépítés/tereprendezés köt le, de majd tökéletesítem a "buli helliséget is ha lesz rá időm.
Max este jó fáradtan nézek egy filmet -
zsoika
addikt
válasz
kenand #20619 üzenetére
Jó fél métetrel és mehetne egy szőnyeg a padlóra és függöny az ablakok elé ,hogy elnyelje a hangot ,a fal nehogy visszaverje. Falra mehet még vászonkép, festmény ilyesmi vagy speciális hangelnyelő anyag(olyan tüskés szivacs) amit Nemir már csomószor ajánlott.
Nagyon vágyom én is egy ilyen többcélú, un.bulihelyre....ahol szülinapokat stb lehet tartani anélkül hogy a benti wc-t hánynák össze.
-
-
zsoika
addikt
-
válasz
MasterMark #20613 üzenetére
Még nem végleges a berendezés, köszönöm a tanácsot.
Mennyivel vigyem előbbre?(#20618) Jigsaw04
Nem házimozi szoba lesz, több célú helyiség, az is és más is és nem végtelen az anyagi forrás, hogy mivel lett burkolva az ár mellett a takaríthatóság is szempont volt.
Én nem hallom a különbséget a BD kimenete és a TV box között, de azért még ha van időm szeretek filmet nézni.
-
törölt tag
válasz
kenand #20612 üzenetére
Nincs közvetlen minőségbeli összefüggés a használt, illetve az új audiotechnikai esközök között. 10-15 éves rendszerek között is vannak több millás high end cuccok. Ez a "vájtfül" témáról meg az a véleményem, hogy akinek tényleg annyira nincs hallássa, hogy kategóriák között különbséget tegyen...Akkor kár egy fillért is beleölni az egészbe, maradhat a tv hangja, illetve a 20000.-es pc-s hangszóró. Végül pedig tényleg ne vedd sértésnek de az a környezet ahol a hangfalak vannak, egy akusztikai rémálom...
-
nrbx
tag
Hello, Harman Kardon AVR 247 receiverrel van valakinek tapasztalata, vagy tud valamit mondani rola? 55ezerert vennem, kb. 20nm-es szobaba, B&W DM303, LCR3 hangszorok lennenek hozza parositva.
-
válasz
junkpod #20611 üzenetére
Hát én nem vagyok vájt fülű.
Nekem jó a használt erősítő, használt hangfal és a használt projektor, olcsó TV Box kombó.
Így is nagy élmény.
Néhány este élveztem is a munkám, bár messze még a vége. (Trónok harcát néztem esténént)Ez volt
(régi tulaj elhanygolt asztalos üzeme a kert végében)Menet közben
És ide vetítek(mélynyomó már más)
90% saját munka (tégalburkolástól a térkövezésen át a kábelezésig)
-
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
jaszy76 #20602 üzenetére
SZóval azt mondod ez valami gyári Taga bug? Azt hiszem még az enyém is garis, max. ha tényleg így van, akkor megérdeklődöm. De előtte gondoltam, csak kipróbálnám egy másik kábellel, de fölöslegesen - ha nem is ez a baja - nem vennék 10e-ért kábelt. Esetleg nincs valaki Bp. belvárosából, IX.ker, vagy közelében, aki kölcsön tudna adni kipróbálásra egy sub kábelt?
-
virkir
veterán
válasz
kenand #20603 üzenetére
Nem feltétlenül.
A pana AS640 plt tud samba-t használni bár eléggé fapadosan a Sony-k meg ugye androidos tévék azokra azt raksz amit akarsz így szintén tudnak hálózati megosztást használni.
Viszont a kadenciahelyes lejátszás még így sem megoldott, az androidos kodi DTS problémájával együtt. -
törölt tag
-
-
jaszy76
aktív tag
válasz
Gabesz87 #20601 üzenetére
Szia!
Anno az enyém is búgott. Bármit csináltam vele, bárhova, bárhogyan csatlakoztattam, búgott.
Leveleztem a Tagával (tudtak az általános problémáról), aztán megszületett a megoldás: a búgás a trafó nem megfelelő (nem kellően jól elcsatolt a kabinettől) rögzítése okozza. Nálam legalábbis ez volt a hiba forrása.
Nekem (ill. a hivatalos forgalmazónak) küldtek egy javító szettet, amit beépítettek garanciába a trafó alá. Aztán nem búgott többet. -
Gabesz87
veterán
Az imént pakolásztam, tettem-vettem a házimozi mellett, és arra lettem figyelmes, hogy búg egy kicsit a SUB. Nem tudom, mióta csinálhatja ezt, de még sosem tűnt fel, nem hallottam eddig. Minél jobban feltekerem a hangerőt rajta, annál erőteljesebben. Taga TSW-120 SUB, és egy sima Inakustik RCA kábellel van az erősítőre dugva. Olvasgattam, hogy földhurok okozhatja ezt. Elektromossághoz totál hülye vagyok, utálom, és nem értek hozzá. Mit csináljak? Az összes cucc egy 10-es túlfesz.védős elosztóba van dugva. Mit csináljak? Húzogassam ki egyenként az eszközöket, hogy hátha valamelyikkel megszűnik a búgás? És ha így lesz, akkor azzal mit csináljak? Vagy van valami más megoldás? Segítsetek légyszíves.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest