- Raspberry Pi
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Beni2360 #19697 üzenetére
Én ma pont a frontokon elhelyezett atmos dobozokat tesztelem.
Már alakul a fejben egy kép, no meg lehet egy kis iromány is róluk.
Sokat olvastam , informálódtam es biztos hogy a mennyezeti dobozok sokkal jobbak. Viszont azért ezek a kiegészítő dobozok kiszelesitik, 'megemelik' a teret es a tererzetet.
Nem tökéletesen fölöttem történnek az események, de az teny ha elmegy a fejem folott valami, akkor azt mar fentről hallom, eddig viszont sikban hallottam.
Ami nagy 'látványos' atmos sav vagy dts neural x esetén, a nagy szabad tér lekepzes, vagy a zart teru hely érzete.
Pl amikor a fegyvertelen katona c. filmben a csatajelenetben tuzelnek a japcsik, es a bungaloban mutatják, olyan mintha ott lennék bent.
A nagy tererzet, pl az es most az 'uj' Riddick filmnél neural xben, az eső olyan ezres mintha fentről esne...
Ez csak egy két gondolat.En azt mondom amig nincs viszonyítási alapja az embernek, addig nem rossz ez a kiegészítő doboz...
Persze ha van lehetőség, akkor atmos esetén, irany a plafon, nekem is az a vegcel
Nemir Ombe : nem olyan rossz az azé
Bár teny hogy abban is van valamit, amit írtálUi, még a menny dörges is olyan érzetet kelt mint az eső, fentről hallom, eddig mindig valamelyik irányból hallottam...
-
embe
nagyúr
válasz
nimfas #19692 üzenetére
Én megkérdezném ezeket. Mindegyiken van még több mint 1 év hivatalos magyar gari:
Denon AVR-X2200W = 125eFt.Ha az Onkyo vonalat preferálod:
Onkyo TX-NR656 = 140eFt.Yamaha vonalon, és vadi új:
YAMAHA RX-V581 = 119999 Ft.A Denon a HD hangokkal is elbír.
-
zsoika
addikt
válasz
nimfas #19692 üzenetére
Sercegés = szikra, ív. Az ütögetésre a rideg forraszanyag elengedte, így a fesz áthúzott és zárlatot csinált. Akkor valószínűleg a központi chip-et is kinyírta. Az átkondizás ez esetben nem célravezető. Komplett panelcsere vagy el kell felejteni. Azt hogy neked megér e annyit azt Te tudod.
-
nimfas
addikt
válasz
johnywalker #19691 üzenetére
Nekem kontakt hibának tűnt, az akkor 1,5-2 éves lányom azzal játszott hogy ütögette a tetejét. Aztán olyan jelenség lett hogy a hang elkezdett sercegni, oda mentem koppintottam egyet a tetejére megjavult. Ez így ment 1 évig. Utána már "letiltott" serceges után kilapcsolt és a piros állapotjelző villogott. A végén már be sem tudtam kapcsolni.
Elvittem itt Siófokon 2 szerelőhöz egymástól függetlenül azt mondták hogy a végfok jó végigmérték szerintük a proci lesz....
Eddig jutottam.
Felhivjam a pesti szervizt? Csak egy vizsgálatért nem fizetnék 10-15eFt-ot...Onkyo TX-SR373 90eFt
Onkyo TX-SR373 101eFt
Onkyo TX-NR474 140eFtEzek közül valamelyik?
Vagy jobb a Yamaha? -
zsoika
addikt
válasz
nimfas #19687 üzenetére
Szia. Próbáld meg átkondizni a HDMI panelt az szokott segíteni és árban sem vészes....egy próbát megér. Ha az egyáltalán a baja. Központi vezérloő chip a rossz vagy a HDMI panel(nem ad képet) Mi a hibajelenség? Ha maradnál az Onkyo-nál 2012 utáni modelt válassz....azokon kevesebb a HDMI hiba
-
nimfas
addikt
Van egy Onkyo 605-ös erősítőm, ami úgy néz ki proci hibás lesz (2 helyi szerelő is átnézte) Nem tudom érdemes-e költeni rá szakszervizbeni javításra B-en, Siófokon lakom....
Vagy nézzek egy másik erősítőt... Keret 100-140eFt. A jelenlegi 90eFt volt újkorában.
Javaslatok a szervizre vagy tippek új erősítőre, típusra?
Előre is köszönöm! -
BullZeye
veterán
Egy 3,6 x 7,7 méteres konyha-nappaliba van értelme álló sugárzókat rakni?
Itt már leírtam mindent, kaptam is jó tanácsokat, de mivel csak 300k körül gondolkodom (erősítő+hangfal), inkább átjövök ide a belépőbe. Most úgy néz ki felújításba belefér egy házimozi hangfal rendszer is, nézegettem is a másik topicba ajánlott rendszereket, viszont nem tudom, hogy van e értelme az álló hangfalaknak egy 3,6 méter széles szobába (kanapé+tv között kb 3,2 méter van).
Jelenleg Samsung hangprojektor van, így ennél nem nehezebb jobbat venni. Van esetleg most best buy ár/érték arányú hangfal szett, amit érdemes megnézni (Sorozat, film, ritkán zene és játék)?
-
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #19681 üzenetére
Akkor megnyugodtam, hogy azért maradhatnak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
spiky03 #19678 üzenetére
Azért a q300 és a cl520 nem egészen egy kategória (még árban sem)....
.... de azért egy 7-es Marantz "jobbat érdemelne" ....
arcitec:
Pedig egy jó/jól beállított rendszernél annak nem kellene "feltűnnie", hogy van sub, csak annak, ha nincs ....(amúgy lehet "vitázni" ezen, de inkább hallgass meg egy jó/jól beállított rendszert és érteni fogod amit BBéci szokott írni "példaként" ....
)
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #19672 üzenetére
Nem, nem keverem, csak mint írtam a megfogalmazásában van a bibi.... Ezek szerint, akkor nem ment át a gondolatom ...
"egy jó/jól beállított sub-nál nem "több" lesz a mély, hanem meg lesz rendesen az "alja" "
Na hallod, erről van szó, de az van és nem csak akkor "tűnik fel" ha nincs .... -
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #19676 üzenetére
Akkor, ha én is cserélnék majd 7010/11-re akkor a dobozokat is kéne?
Mert ha igen, akkor marad a 6009-es.
A dobozokat nem tervezném már lecserélni. -
Steady74
addikt
válasz
Nemir Ombe #19672 üzenetére
Értem, köszi. Marantz 7011 van úton felém, 150k-ig mi lehet ajánlott vétel, vagy mit érdemes meghallgatni? Vagy úgy is szólhat a kerdés, hogy mi a best buy 150k-ig? Tovább építkezés szempontjából is fontosnak tartom, hogy a center-hátsók, majd a sub is beszerezhető legyen.
-
embe
nagyúr
válasz
arcitec #19671 üzenetére
"Költői túlzás" , de én arányait tekintve inkább nézek zenei (koncert) filmeket. Ez a mélynyomó már megvan vagy 1 hónapja, de mozifilmet talán kettőt ha megnéztem rajta. Ott persze lobogott aminek lobognia kellett.
De amint írtam, nagyon máshogy szól a két hangfal.
És többnyire nem gatya lobogtató effektekből áll egy film.
És ez nem a korábban kitárgyalt "palebo" hatás.Nemir Ombe : Kb. így, erre gondolok.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Steady74 #19670 üzenetére
Ha nem hallgatod meg, akkor bárki -bármit írhat róluk ....
.... nem igazán "buli dobozok" kicsit "száraz és nem színes" a hangjuk, olyan "kis semleges", de nem túl "finom és részletes" .... és ez kb. igaz a teljes szériára (mérettől függően több -kevesebb méllyel) mozira egész jó a jelenlegi akciós árakon .... szerintem ....
arcitec:
Sokan (ahogy szerintem Te is) keverik a "sok mélyet" azzal, hogy valami "mélyre megy" .... egy jó/jól beállított sub-nál nem "több" lesz a mély, hanem meg lesz rendesen az "alja" is .... kb. mintha egy (valóban) jobb állványos dobozt ugyanabból egy állóra cserélsz .... -
arcitec
addikt
Azért azt kicsit csúsztatásnak tartom, hogy ha van nem érzed, csak a hiányát. Lehet jobb megfogalmazást kellene találni, mert ez így direktbe épp ellentmondásos akárhogy is van. A mélyeket meg főleg ha hangsúlyos az adott jelenet (robbantás) igenis érezni-hallani, lapul a dobhártya, szorul a mellkas stb .. és mindezek úgy, hogy pont jól van beállítva ....
Pont BBéci írta egy adott tesztnél, hogy lobogott a nadrág szára, nos ennek lehet hiánya, vagy nem?
-
Steady74
addikt
válasz
Nemir Ombe #19669 üzenetére
Kinti ára egészen jó. Utolsó fél mondatod tapasztalat szüli? Milyen hangja van, mihez "ajánlott"? Kössz
-
Steady74
addikt
KEF Q300-as dobozokat használ valaki? Tapasztalatokat szeretnék meghallgatás előtt kérni. Köszi.
-
embe
nagyúr
Na nekem pont ez a helyzet a mostani ládámmal.
Az előző Magnat olyan "látványosan" szólt, éreztette hogy ott van.A mostani Proson meg "láthatatlanul" teszi a dolgát. Ha működik, akkor olyan jó hallgatni a rendszert. Ha meg nincs bekapcsolva olyan hiányérzetem támad.
Egy kapcsolós dugóval csatlakozik a 220-hoz. A napokban ott elfelejtettem bekapcsolni. Csak kapcsolgattam az erősítőt, hogy mi állítódott el rajta, esetleg a fiam kapcsolgatta? Eltelt egy kis idő mire rájöttem mi az ami nem stimmel. Utána helyreállt a világ rendje. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy AC/DC koncert filmnél az egyik hangsávhoz ez van írva:
LPCM Audio / 5.1 / 48 kHz / 6912 kbps / 24-bitEz milyen minőséget képvisel? Még csak ennél a filmnél találkoztam ilyennel.
A médialejátszó átküldi az erősítőnek, de az multichannel -ként jelzi a kijelzőn. -
zsoika
addikt
válasz
TYÜTYI2006 #19648 üzenetére
Szia. Hangminőség tekintetében nem tudok nyilatkozni....ahhoz meg kéne hallgatni mind a 2-t. Én az LG-t venném mert olcsóbb és sokkal többet tud, mint szolgáltatások terén és a bemenetekből is több/többféle van ,így jobban variálhatók. A hdmi miatt lehetőség nyílik a HD hangok lejátszásárs is ....kérdés ,hogy milyen minőségben.
Usb és youtube is van rajta, amivel a számítógép bekapcsolása nélkül tudsz filmeket ,zenét lejátszani. Kábeles vagy wifis kapcsolatú Dlna hálózat is van rajta ami lehetőséget nyújt file megosztásra ,vagy app vezérlésre is ...stb. -
zsoika
addikt
válasz
johnywalker #19659 üzenetére
Ja....és a SUB -ot?
-
Beni2360
félisten
válasz
Lacielvtárs #19655 üzenetére
Bocs Lacus de már vagy 4x olvasom és nem tudok ellen állni, hogy ne válaszoljak. Sértődés ne essék.
a fejem folott is érzek 'történeseket'. - Ja igen a kedves feleséged rázza az öklét, hogy már megint eltapsoltál több mint 100 K-t. -
törölt tag
válasz
Mi az a transformation 4?
-
arcitec
addikt
válasz
Azért abba gondolj csak bele, hogy azok a hangok, amik az "Atmos" hangszórókban keletkeznek, fizikailag hol keletkeznek a film történése szerint. Akár hogy is van nehéz elképzelnem, arról a hangról ami még is csak a frontok fölött "jönnek" ki a hangszóróból, hogy a fejem felett szól!!!.(még ha felpattan akkor is
) Nézzed meg a Terminator: Genisys Atmos változatát, amikor a hídon a busz tetején járkálnak....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #19647 üzenetére
Jó dolog ez az atmos.
Mad max es transformation 4, amibe bele néztem.
Úgy erzem hogy megemelkedett a ter hatás es egy egy akció jelenetnel, a fejem folott is érzek 'történeseket'.
Nagyon tetszik. Igaz nincs viszonyítási alapom, a plafon dobozokkal kapcsolatban, de nekem már ez is nagyon tetszik...
Újra nézem az osszes atmos filmet, uj értelmet nyer a 'normális' elrendezéssel a mozizás -
palik
csendes tag
Sziasztok!egy jamo s626 szetthez kevés lenne egy harman kardon avr 137-es?
-
MCGaiwer
addikt
Klipsch SW-112 és Onkyo TX-NR656 párosban miért nem kapcsol ki/be a sub ha auto módba van állítva a kapcsoló a hátulján? Standbynál is ugyan ez.
-
jeni
félisten
Az Extremeaudio boltban nagyon jó akciós árak vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest