Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz
LordAxwell #1599 üzenetére
Várjuk az eredményt!
-
BBéci
legenda
válasz
szasanyi #1596 üzenetére
De bizony durva túlzásokba estél, mert belépő rendszeren sincs létjogosultsága az említett hangzásromboló funkcióknak. Mi a fenének kell 100 és 10000 hertznél hangosítani, kiemelni a frekvenciatartományt? Ki ne találd már, hogy attól jobb lesz!
Előnyösnek gondolod, mert nem vagy hozzászokva a lineáris - kiemelések nélküli - hangzáshoz. Ehhez hasonló, amikor kalibrálás után az emberek fakónak minősítik a tévéjük képét. Na persze, mert addig csutkára tekertek mindent, "hadd szóljon".Az MCACC, vagyis a mikrofonos önbemérő szobaakusztika korrekció, éppen lineárisra próbálja egyengetni a hangképet. Azt Te jól hazavágod loudnessel.
-
Norbi 72
veterán
válasz
LordAxwell #1595 üzenetére
Hogy a Taga nem jött be neked.Nekem is Polkom van,igaz,3 lépcsővel feljebb(RTi A7),de mertem remélni,hogy a belépő cucca odaveri.
-
szasanyi
félisten
Majd ha tudok keresni / kapni / lopni (valamelyik, kinek mi) annyi pénz, hogy egységenként több százezres hangrendszerem legyem (ami nem túl sanszos) akkor én sem fogon használni. De addig van ami valóban előnyös, és ez egyértelműen hallható.
Az a "bajotok" amire az ehhez hasonló megjegyzéséket teszitek, hogy túlságosan hozzászoktatok ahhoz a jóhoz, ami - szerintem - messze nem átlag (sem használat, sem megfizethetőség terén). Úgy is mondhatnám, hogy az általad felvázoltak nagy részben a magyar valóságtól (az átlagos, bérért dolgozó emberekre gondolok és nem a csilliárdosokra vagy azok gyerekeire vagy uram bocsá'' a hülyékre akiknek a hangrendszerükön kívül másuk sincs) igen csak messze van. Remélem nem estem túlzásokba, de sikerült érzékeltetnem mi a gond(om) azokkal a rendszerekkel. -
BBéci
legenda
válasz
szasanyi #1581 üzenetére
25-30 éve még én is bekapcsoltam a loudnesst, feltekertem a magas és mély hangszínszabályzót. Aztán megvilágosodtam, azóta vallatni lehetne az afféle agyonb@szott, eltorzított hangzással.
Talán Te is eljutsz odáig, hogy a lineáris hangképet fogod kedvelni, kizárólag azt fogod keresni és hallgatni. Hangdoboz tervezők évekig dolgoznak, mire egy adott termék képes közel lineárisan szólni. Na nem a Taga tervezőire gondolok. -
Norbi 72
veterán
válasz
LordAxwell #1586 üzenetére
Nem csodálom.
Nem a hangerö,hanem a hangminőség fontos elsősorban,másodsorban a kettő együtt.
-
szasanyi
félisten
válasz
LordAxwell #1591 üzenetére
Nincs minden termék minden üzletben, főleg nem úgy, hogy az meghallgatható legyen (a megfelelő beállítások után ugye). Nem tudok igazán okos tanácsot adni.
-
szasanyi
félisten
válasz
Igen, ez az azonos hangerős hangosabb fura de sztem értem mit akarsz mondani. TAGA 6Ohm a Plok Audio 8Ohm tehát ua. erősítőn, azonos hangerő állásban lehet hangosabb aTAGA. Polk audio 130k akciósáron, tehát egy 90-100k TAGA 606 v3 nem lesz olyan - mondjuk a 606 SE díjnyertes, jobb kábelezéssel és crossoverrel szerelt (sőt, a hangsugárzói sem teljesen azonosak) így abban már nem vagyok biztos, hogy annál is jobb.
A gond az, hogy nem ugyanazzal az erősítővel (és beállításokkal!) hallgattad. mert úgy még egy ugyanolyan hangfalszett sem fog ugyanúgy szólni.Sz_Imre: a PureDirect mód felejtős ez nem kérdés. Ez nem egy audiofil sztereó erősítő. Próbálgasd a beállításokat (van jó pár) és a saját ízlésed / füled alapján állítsd be a neked leginkább megfelelő hangzásra.
Esetleg tudok segíteni néhány dologban, mert én jó pár napja mást sem csinálok, mint a bemérő mikrofonnal újra kalibrálom a rendszert, aztán manuálisan állítok mindent sorba, és nézem a hangzás (és hangerő) változásokat különböző anyagokkal. -
LordAxwell
senior tag
Hát akkor gondolom úgy értem hogy a 63 decibel a denonon az kevesebbnek hat? az onkyon az 55 decibel meg olyan mint a denonon a 63? Nem tudom, én ezt hallottam. Akkor az Hülyeség amit mondok?
De abban lehet valami, hogy a polk audio m20 szebben szólt nekem mint a taga 606 special e. ?
-
embe
nagyúr
válasz
"azonos hangerőn hangosabbak " - ezt hogy érted?
100 decibel az 100 decibel.
-
LordAxwell
senior tag
válasz
LordAxwell #1552 üzenetére
Ma meg tudtam hallgatni taga harmony 606 v3 Special editiont egy onkyo-ra kötve, és sokkal hangosabban szólt azonos hangerőn mint a polk+denon páros viszont a hangminőség számomra rosszabb volt mint a polké. A hangminőség (tisztaság) a taga miatt van gondolom, de a hangosság a boltos srác szerint az erősítő miatt, az onkyo-k azonos hangerőn hangosabbak mint a denon? Szóval ha a polk-ot kötöm az onkyo 535-re akkor a hangja hangosabb lesz elvileg mint a denon 1100-on? A Polk audionak jobban tetszett a hangja a mély is erősebb, csak mint mondtam halknak tűnt kicsit, ez javulhat az onkyo erősítővel esetleg?
Mert akkor megvan elvileg a választás, egy onkyo 535 és egy polk audio m20. -
szasanyi
félisten
Pedig de. Csökken a hangerő, a hangminőség és a hangzás dinamika is (talán még a STEREO tér is). Nem mintha eddig nem lettem volna biztos benne, de most újra kipróbáltan úgyhogy ezt határozottan ki merem jelenteni, mert nem kicsi a hangzásbeli különbség (negatív értelemben).
MOD - Ha van kicsit is valamirevaló mélynyomója az embernek... a JBL Studio 250P-t már oda sorolod? Csak mert nekem olyan van, és amellett is jobban tetszik az összhatás ha a frontok LARGE beállításon vannak. Sőt, mint mondtam: stereo zenéhez kell is, mert csak így jó különben mélyhiányos.
Az lehetséges, hogy erősítő / hangfalak / ízlés függvényében ez nem mindig van így, de a Te kijelentésed szvsz nem általános igazság. -
Dorian
félisten
válasz
szasanyi #1578 üzenetére
"a magas és mély is csökken"
Ez önmagában nem jelent rosszabb hangminőséget. Valószínűleg ez a lineárisabb átvitel és a loudness-es kiemelések szűnnek meg pure módban.
(#1579) embe:
Ha van kicsit is valamirevaló mélynyomója az embernek, akkor nem, nem előnyös mozinál a large beállítás. -
szasanyi
félisten
válasz
Sz_Imre #1574 üzenetére
Nálad vmi nem okés, de aligha nem a forrás a "bibi". Nincs egy CD lejátszód? Esetleg rádióval nem próbáltad? STEREO módban csak a két frontnak kellene mennie, a subnak nem - az csak akkor megy, ha az Adv. sorround be van kapcsolva. Ext. stereo esetén szól mind az 5, míg Pure direct módban szintén csak STEREO kellene legyen (igaz, úgy rosszabb a hangminőség mert kikapcsol minden hangminőség javítót, aminek nem mindegyike hátrányos a hangzásra nézve). Legalábbis a 424-nél ez a helyzet nálam, de ahogy néztem a tied sem különbözhet túlzottan.
embe: ha zenét is hallgat STEREO módban, akkor kell is mert sokkal gyengébb a két front ha SMALL-ra van állítva. Sőt, én mozinál is teltebbnek érzem így a hangzást - LFE + 100Hz crossover mellett.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Sz_Imre #1567 üzenetére
Hogyan lehet beállítani, hogy zenénél csak a két front szóljon, bár nem rossz így se hogy 5.1-en szól, de ha jól tudom zenére a legideálisabb ha csak két front szól.
Állítsd az erősítőt pure direct/audio-ra.
Szvsz az auto/direct gomb a távon,de majd a pio-sok megmondják.
-
Sz_Imre
senior tag
Sziasztok!
Na nekem is sikerült megvenni a házimozi szettet pár napja.
Hm Erősítő: Pioneer VSX-824
Hangfalszett: Onkyo SKF 4800 + SKS 4800 5.0
Mélynyomó: JBL Studio 250P
A szett számítógéppel van összekötve optikai (toshlink) kábellal.
A subot kb. 120HZ-re állítottam LFE kötve.Eddig megvagyok elégedve és jól is szólnak. Volt egy film próba, nagyon jól szólt.
De lenne pár kérdésem amire még nem jöttem rá. (összefoglalókat elolvastam+kézikönyvet)
1. Van az erősítőbe olyan beállítás hogy X.Over ami frekvencia vágás jelent szerintem, itt próbáltam 80 Hz, de nekem valahogy 100Hz (alap érték) jobban hangzik. Itt nem tudom mi az ideális beállítás és melyikre vonatkozik a hangfalszettre vagy a sub-ra.
2. Hogyan lehet beállítani, hogy zenénél csak a két front szóljon, bár nem rossz így se hogy 5.1-en szól, de ha jól tudom zenére a legideálisabb ha csak két front szól. A hangkártyán 5.1 DTS Interactive van állítva, de hiába állítottam simán stúdió minőségre szóval ne dts, de akkor is a sub.
De lehet megpróbálom sima audio kábellal összekötni és zenére azt kiválasztani forrásként.
3. Bass és Treble hogyan lehet beállítani, mert van a távirányítón, de nem engedi használni (Cant Sell ír ki).
4. Ez inkább kíváncsiság, hogy lehet beállítani, hogy a mély effekteknél a gyomromat érezem a rezgést. (nem durván csak egy kicsit) (bár lehet hülyeség amit írok, csak mert mikor középiskolába a házmizi szobába vagy konferencia terem volt, a mély effekt jeleneteknél rezget kicsit a gyomor, ami nagyon bejött, bár az is lehet hogy ez pont rossz.) -
törölt tag
Kis segitség, ha valakinek nem esne le egyből [link] Persze a szőveget mélységeiben is lehetne boncolgatni, de a torzitáscsökkentő csatlakozónál megmosolyogtam.
-
Norbi 72
veterán
válasz
theballa32 #1520 üzenetére
Picit böngésztem,és találtam egész tűrhető Sony hangfalakat..
-
LordAxwell
senior tag
Az az onkyo nincs ebben a boltban sajnos, így azzal nem tudom meghallgatni. De milyen értelemben másabb?
A Taga-ból csak a special editiont tudom meghallgatni de azt másik boltban, az mennyivel jobb mint a sima? -
törölt tag
válasz
Onkyo mássabb, hallgasd meg azzal is.
-
szasanyi
félisten
válasz
Sok múlik azon is, hogy az AV erősítő hogy van beállítva. Ezt ma első kézből tapasztaltam meg, mert egy barátom épp ma volt ebben a segítségemre, és elég komoly javulás lett ua. hangfalszett esetében. TAGA 606 v3 5.0 sem fog jobban szólni, sőt... de mint mondtam az úgy nem jó ám, ha csak egyik hangfalszettet lekötik a másikak meg rá.
-
LordAxwell
senior tag
válasz
#09634560 #1539 üzenetére
Ma meg tudtam hallgatni ezt a házimozi szettet egy denon 1100-as volt rákötve, ez kb az amit én akarok venni az onkyo 535. Hát, nem volt rossz, de mintha kevés lenne nekem a hangerő( ugye 100 a max és 63-ra tekerte nekem fel a boltban a srác), vagy talán éppen hogy elég. A Tagát ezek után még meghallgassam vagy az gyengébben szól ennél?
-
szasanyi
félisten
Így van. Megint csak az igény és buxa kérdése a dolog lényege, tehát nyilván azoknak is van piaca. Más kérdés, hogy nem kell audiofil beállítottságúnak lenni ahhoz, hogy ha az ember hallott már legalább egy hangrendszert jól szólni az után ilyet nem vesz az tuti (és most nem arra az 5 millás rendszerre gondolok, amit mondtam neked, hogy a barátomnál hallgattam mert ahhoz az enyém is szokol rádióhoz hasonló szintet képvisel).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest