Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz gurabli #2998 üzenetére
Szubláda bármelyik gyártótól származhat, nincs megkötés.
Az egyszerű, olcsó felépítésű erősítők jobban melegszenek az alacsony impedanciájú hangdobozoktól, de szinte soha nem szokott problémát jelenteni.Persze normális, ésszerű használat mellett.
Hallottam olyanról, hogy 300-as sorozatú Pioneer hazavágta a hangszórókat és saját magát is, amikor szilveszteri bulit azzal hangosítottak. Részegen feltekerik koppra a hangerőt, senki nem figyel rá, csak azt veszik észre, amikor elfüstöl a cucc és nem szól.(#2999) Melorin
Induljunk ki abból, hogy sztereóhoz nem kell szubláda.
A fejlesztést házimozi erősítővel kellene elkezdeni, aztán lehet gondolkozni, mi legyen a következő lépés.
Mikből áll az a jól működő sztereó rendszer?
A filmek hangjában diszkrét, önálló a .1 csatona, amit a szubláda szólaltat meg. Sztereóból mit akarnál "kikevertetni"? Nem Tikkurila festék.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Melorin
addikt
Lenne még egy kérdésem Béci: sztereo jelből kikeverve a mélyet mennyire végzik jól a dolgukat a mélyládák? Sokkal másabb a hatás mintha külön csatorna lenne a mélyeknek?
Csak mert jelenleg egy jól működő sztereo rendszert egészítenék ki egy aktív mélyládával. Tervben van még egy rendes AVR majd egy center vásárlása de nem tudok egyszerre mindent megvenni Ezért gondolkodok azon, hogy talán a mélyláda hozna első körben a legtöbbet hangzásban. -
gurabli
őstag
Így már minden világos és érthető. Egy ilyen szakszerű és megerősítő választ vártam, mielőtt mindent lecserélek 4 ohmosra és kiderül, hogy nem jó hozzá az erősítő.
Illetve a Jamo centert eladom és a Yamaha kevésbé jó. De így intézem az üzletetMég egy kérdés: szubládában is fontos, hogy Yamaha legyen vagy lehet más is, itt nem olyan lényeges: pl. Canton?
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Zsmester89
őstag
válasz Zsmester89 #2990 üzenetére
Valaki?
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
BBéci
legenda
válasz gurabli #2995 üzenetére
Azt, hogy jobb vagy rosszabb, csak egy direkt összehasonlítással lehet eldönteni. 10-15000 forintos tételekről lévén szó, nagyot nem bukhatsz, ha ezt elvégzed.
Az ohmokról többet nem vagyok hajlandó magyarázni.
Szubláda mindenképpen kell, nélküle nem beszélhetünk házimoziról. Erről szól ez a cikk: [link].
Lényeges az is, milyen hangszórók és hangdobozok teremtik meg a jelenlétérzetet, a surround hatást. Ha azok gagyik, az egész rendszer összteljesítményét hazavágják. A kábelezésük minősége sem elhanyagolható.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gurabli
őstag
Nagyon szépen köszönöm!
Akkor az említett Yamaha center nem rosszabb, mint a Jamo 18 center.
Írtad, hogy az ohmokkal ne foglalkozzak, de akkor sem gond, hogy így a front és a center is 4 ohmos lesz?
Valamint ez mellé már nem feltétlenül szükséges egy subwoofer sem, mert az ns-g40 egész szépen tud teljesíteni, nem?
A két surround nem annyira lényeges, hogy Jamo (8 ohm).
-
BBéci
legenda
válasz gurabli #2991 üzenetére
Érdemes lecserélni, nagyon fontos, hogy a front - és centersugárzók ugyanabból a családból származzanak és úgy mind a három NS-G lenne.
Az ohmokkal ne foglalkozz!(#2993) Bayzee5
Nincs előrelépés, inkább Concept és azzal máris feljebb léptél a belépő kategóriából.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bayzee5
tag
Sziasztok!
Hangfalaknál van olyan technológiai előrelépés, ami miatt érdemes inkább új modellt venni egy régebbi, de magasabb kategóriás használt helyett?
Konkrét példa most több helyen láttam használt Dali Concept hangfalakat, jobb választás-e az, mint egy új JBL arena szett? -
gurabli
őstag
válasz #09634560 #2988 üzenetére
Lejárt sajnos a szerkesztési idő.
Az erősítőm egy Sony STR-DE 585 DTS, annyit ír a hátulján, hogy use 8 -16 ohm speakers.
Remélem így sem lesz gond a 4 ohmos Yamaha (+Jamo center 8ohm, +2 sat. 8ohm).Nem szoktam hangosan hallgatni, bár ez ugye relatív.
-
gurabli
őstag
válasz gurabli #2989 üzenetére
Keresgéltem egy kicsit. Szóval adott egy pár Yamaha NS-G40MKII (4ohm).
A jelenlegi center egy Jamo 18 (8 ohm). Érdemes a Jamo centert lecserélni egy Yamaha NS-CG85 (4 ohm) centerre vagy kb ua lenne. mint a Jamo center? Melyik a jobb?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Zsmester89
őstag
válasz Zsmester89 #2982 üzenetére
Valaki?
-
gurabli
őstag
-
gurabli
őstag
válasz #09634560 #2983 üzenetére
A front Yamaha nsg-40mkii, ami ugye 4 ohm, a center es surround Jamo, 8 ohm.
Milyen hatranyom lehet így? Ha nem muszáj, nem szeretnem lecserélni a centert es a surround dobozokat, jobbat nem nagyon tudok most venni."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
warezxts
senior tag
Srácok hol lehet kábeleket venni olcsón de jó minőségűeket? Úgy értem számtechbolt, media markt vagy ilyesmi?
-
Zsmester89
őstag
Pc-ről hallgatva a rendszert néha ha adást váltok, az egyik hangfal pattan egyet, halkan, de hallhatóan. Filmeknél, zenénél nem hallottam soha, csak ha kilépek egy probramból néha, vagy elindítok egy videót. Mi lehet ez? Meg lehet szüntetni?
-
Karel666
tag
Amerikai konyhás:
7x6m a nappali, mellette(oldalról) 4x4 konyha. (2,7 belmagasság)
A TV a hosszú falon van 2,5 m-re az oldalfaltól.
Ha így nézzük, akkor 5x6m az a rész, amit a hangfalak majd behatárolnak, de 1 oldalt nyílik a tér.... stbDe mindegy egyébként! Hangfalat nem fogok idén venni.
Csak ismerkedem a témával. Lehet nem is baj.
JBL-ről jókat olvastam most. Ár/érték-ben[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Az gond, ha a front 4 ohm, a center es a két surround 8 ohm? Vagy igazabol lényegtelen?
-
BBéci
legenda
válasz Karel666 #2978 üzenetére
Az nagy baj, ha döng minden. Akkor jó egy házimozi rendszer és annak beállítása, ha nem is venni észre a szubládákat.
A tökéletes jelző alkalmazása hiba, mert olyanról beszélni belépő szinten kicsit nevetséges.Írtam cikkeket moziszobákról, annak berendezett nappalikról és amiket itt elmesélek, azok ezekből a tapasztalatokból fakadnak. Egyik helyen, egy nagy, 50-60 négyzetméteres nappaliban 4-5 millió körüli listaárú rendszer volt elhelyezve, kiváló készülékekből, bármelyiket szívesen elfogadnám, de olyan pocsékul szólt a cucc, hogy majdnem elsírtuk magunkat.
Ha annak a szobának egy kis részét, sarkát nevezed ki házimozinak akkor még valamennyire elfogadható a terved.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Karel666
tag
Most őszintén: Azt megértem, ha azt, aki 30-40 ezer forintból szeretne vmit csinálni elhajtjátok, ami jogos is.
De: Napi szinten, megnézem a híradót+ elalszom a tv-re, mindegy mi megy.
2 hetente megnézek 1 filmet---- ezt egy picit nagyobb hangerőn.
+ heti 2 óra zenehallgatás.
Erre keresek vmi optimális 5.0-ás rendszert. (mivel erősítő meg szub már meg van)
(úgy valóban kevés az 1 mély, hogy mindenhol jól szóljon a szobában, de ahol kell, ott tökéletes)Az erősítőm meg "nekem" sok is! (hangerőben)
Régebben nekem is szolt 30m2-en 2 db nagy sub, döngött is minden --- mára megváltoztam!
-
BBéci
legenda
válasz Karel666 #2976 üzenetére
JBL Arena 180, vagy a legolcsóbb Klipsch, ezeket ajánlottuk pár napja is.
(#2974) Melorin
Igen, kevés. Nálam a 22,5 négyzetméteres nappaliban múltkor két ELAC dolgozott, egy SUB 2070 és egy SUB 2050. Előtte Két SVS, szintén 30 centisek. Összehasonlíthatatlanul nagyobb volt az élmény, mint egy darab szubládával. Most REL S/5 az aktuális tesztalany.[ Szerkesztve ]
-
Karel666
tag
válasz Melorin #2974 üzenetére
legalább, de inkább 4! Állítólag.
Akkor javítok a kérdésen!(remélem így érthető leszek!)
Nem szeretnék nagy hangerőn filmet nézni! A szubnál a jó elhelyezés a lényeg, mint köztudott, s az megoldható nálam.
Hangzásban szeretnék olyan hangfalakat, amik nem hangosan szólnak, hanem inkább szépen!
Ja és nem 300-400k-ért.
Létezik ilyen?
Tehát nem a hangerő a fontos nekem! -
pityeszka
őstag
Fekete péntek alkalmából én is vettem a AudioQ. HDMI-ből egy 3 méterest az Extreme Audio-tól ami helyett ma kaptam egy 1,5 méterest. Mail ment természetesen és ugye mivel ők hibáztak így kötelesek kicserélni saját költségükön. ( ? ) Volt már valakinek negatív tapasztalat a bolttal? Elnézést kérek az offért.
[ Szerkesztve ]
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
BBéci
legenda
válasz Karel666 #2972 üzenetére
Már javasoltunk pár hangdoboz összeállítást, a kínálat és a helyzet azóta sem változott. 50 négyzetméterbe a belépő cuccok rémesen kevesek, akárcsak az erősítőd teljesítménye.
Ugyanakkor a R12 nem belépő kategóriás, de akkora légtérbe az is lepkefing.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Karel666
tag
Sziasztok!
yamaha rx-v379 + proson rumble r12 mellé milyen settet javasoltok belépő szinten?
(minőség előnyben a hangerővel szemben)
50m2-es nappaliba kellene.
Jelenleg wharfedale zaldek hangfalak vannak 2 front+ 1 center! Ezek igencsak súrolják a belépő szintet.
Wharfedale quarz-ről van valakinek tapasztalata? -
szasanyi
félisten
válasz Henker2 #2969 üzenetére
Inkább ezt a topikot javaslom e célra. Több az ilyen irányú tapasztalat, bár szinte biztosan inkább ehy jó 2.0 -re kapsz janaslatot mint ilyen árú 2.1 -re.
-
BBéci
legenda
válasz Henker2 #2969 üzenetére
Nos, az annyiért kaphatóak biztosan jobb hangot adnak, mint a TV saját hangszórói, de 20-30000 forintért még elfogadható minőségű szubládát sem kapni, hacsak nem nagyon régit és leharcolt állapotút. A házimozihoz, e topik témájához nem kapcsolódik, ezért konkrét ötlettel nem szolgálhatok, semmi rálátásom nincs arra termékcsoportra.
-
BBéci
legenda
válasz Henker2 #2967 üzenetére
Mit nevezel jobb PC-s hangdobozszettnek?
Abból és hangprojektorból, valamint soundbarból is vannak pocsék hangúak és egészen jók is, ez nagyrészt árfüggő. Azért csk nagyrészt, mert volt nálam olyan 200000 forintos 2.1 soundbar, amit fél óra után kikapcsoltam és visszacsomagoltam a dobozába.Egyértelműen optikai (S/P-DIF) kimeneten lehet a tévékből a legjobb hangminőséget kinyerni, és természetesen HDMI-n, de azt nem kérdezted. Jack az csak fejhallgató kimenet, rémesen vacak hanggal.
-
BBéci
legenda
válasz Melorin #2963 üzenetére
Szerintem a beállítások nem megfelelőek, de az efféle kísérletezésnek nem sok értelmét látom, ráérsz ezzel akkor foglalkozni, amikor lesz házimozi erősítőd.
-
Henker2
addikt
Üdv!
Van LG 42LB650V led tv-nk. Hangzásának feljavítására mindenképpen hangprojektorban kell gondolkodnunk, vagy egy jobb pc-s 2.1-es is megfelelő? Mennyire számít itt hogy jack-el vagy optikain csatlakozunk a tv-hez?
Használ valaki pc-s hangfalszettet a tv-hez? 1-2 ötletet tippet szívesen fogadok..
KösziXiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Melorin
addikt
Üdv!
Gondoltam mielőtt vásárolnék egy aktív mélyládát kipróbálom, hogy a jelenlegi monitor hangsugárzóim, amik majd a frontok lesznek a láncban, mennyire képesek megszólaltatni a mélyhangokat, és hogy kb milyen frekin kell majd vágnom a hangokat hogy harmóniában legyenek a mélyládával.
Így a sztereo erősítőmet rákötöttem a hangkártyám SUB kimenetére (LFE). Elindítottam egy 5.1 filmet és vártam a hatást.
Nos meglepődtem, hogy mennyire „kevés” hang jön ki a SUB kimenetből. Ha jól tudom az LFE csatorna 120Hz-ig szólaltatja meg a hangokat de ez biztos, hogy közel sem ment annyira „magasra”. Csak a 20-40Hz körüli puffogó hangok jöttek ki arról a kimenetről.
Pedig amikor sztereo kimenetről hajtom és rá van keverve mind az 6 csatorna a sztereo kimenetre, akkor vannak jócskán mélyeim.
Tehát ez a kis teszt elbizonytalanított azt illetően, hogy ha majd külön mélyládám lesz, és 5.1 kialakításban fogom használni a hangfalaimat, akkor a puffogás feletti és 120Hz alatti mélyek hol fognak kijönni ha nem az LFE csatornán?!
Természetesen idővel lesz AVR-em is, az talán másképp működik mint egy PC 5.1 kimenete, de ennek így is működnie kéne, nem?
-
szasanyi
félisten
válasz Csabroncka #2952 üzenetére
No, végre egy érthető és informatív leírás. Több ilyen-, és kevesebb beszólós / leszólós / információ nélküli hsz kéne elvégre ez (is) valamiféle szakmai topik.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Jegesmaci81 #2958 üzenetére
Én nem ajánlom.....de természetesen ízlések és ......
Az "olcsó" kategóriában én más típusokat/gyártókat tartok jónak/jobbnak, az "olcsó amerikaiak" szerintem max. "olcsó mozira", de oda meg lényegében szinte bármi jó.
Az hogy miért feljebb részleteztem.
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #2958 üzenetére
SZerintem is jók, Denonnal főleg... nade izlések és...
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz Nemir Ombe #2956 üzenetére
Boston miért nem ajánlott? Az A250 és az A26-ot most hallgattam meg nemrég és tetszett. Mi a baj velük?
-
Szabikaa20
őstag
válasz Nemir Ombe #2956 üzenetére
Ezt az akciót én sem láttam! Valahogy felkell gyorsítanom a dolgokat...
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #09634560 #2954 üzenetére
Jogos, én néztem be 2 utas. Több helyen más a leírás, de csekkoltam a JBL oldalán.
Ebben az esetben nem áll amit írtam, +1 hangszóróval kapsz csak többet, a többit visszavonom. Így még jobban nem érné meg ....
de .... most néztem, hogy a ED oldalán cca 100.000Ft a 180, ennyiért valóban nem tudok jobbat, csak mást. Én még a 150.000 körüli árra emlékeztem, annyiért viszont van jobb.... ennek ellenére fenntartom, (ha már a kettő közül kellene...) hogy inkább a 170-es 79e-ért.
( lement a Black Friday és lementek az árak is )
Polko-t vagy Boston-t az olcsó kategóriában csak akkor ajánlanák, ha pisztolyt tartanának a fejemhez , Olcsóban pl. ezt, ajánlanám, de van sok más is, csak aki olcsót keres, annak ez "kicsi" lesz méretre, mert "nagy legyen, de olcsó". Ilyen árban soha nem vennék/ajánlanék magamtól álló dobozt.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #2953 üzenetére
Az Arena 180 "felépítését" általában úgy hívják, hogy 2,5 utas.
Megbocsáss de nincs igazad! Ez szabályos kétutas. Két és félutas: az egyik azonos ágon levő meghajtott hangszóró különbözik a másiktól vagy méretben vagy frekvenciaátvitelben.
Milyen jobb hangú dobozokra gondolsz? Én Polkra és Bostonra tippelek.
Mert lehet hogy nem jobb, csak más, ezt pont te fogalmaztad meg így ebben a formában.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz szasanyi #2930 üzenetére
(#2930) szasanyi
Nem fikázok, csak leírom, hogy szerintem milyen a hangja (szerintem többen egyet is értenek vele általában, aki meg nem, az nem), de mindegy is, Te hallgatod, Te tudod milyennek hallod ...
(#2947) Szabikaa20
Az Arena 180 "felépítését" általában úgy hívják, hogy 2,5 utas. A dupla hangszóróval a mélyet szokták/tudják megnövelni, de mégsem kell nagyobb átmérőjű hangszóró, így szép keskeny marad a doboz, mert ez a "trendi", a régi fajta nagy hangszórós dobozok a mai világban eladhatatlanok lennének. Tehát ilyenkor (általában) több a mély vagy minimálisan mélyebbre megy, de ez (hangsúlyozom) nem igazán jelentős ebben a kategóriában. +30%-kal pedig nem ér többet a 180-as, abban biztos vagyok. Annyi pénzért már jóval jobb hangú dobozokat lehet kapni más gyártótól.
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Csabroncka
addikt
válasz szasanyi #2948 üzenetére
Frontok beállítását (fizikai pozícióját) érdemes sztereó anyaggal elvégezni, abból a legjobb ha CD vagy jó minőségű flac lehetőleg valami akusztikus zene. Az eredmény akkor jó, ha csukott szemmel az előtted lévő hangtér parabola alakú és szélesebb, mint a frontok távolsága.
A színpad mélységét a jó beállítás még jobban előhozza. (ezt tuc-tuc zenével nem lehet beállítani)5.0 kalibrálását követően a beállítást úgy kell módosítani (ha kell), hogy a színpadban ülsz. A melletted elsuhanó tárgyak, autó, lövés stb egyenletesen és folyamatosan hangerő és hangszín változás nélkül irányuljanak a frontoktól a hátterekig.
A beállítás akkor jó, ha a hangoknak konkrét iránya van, de az irány nem hangszóróból jön hanem egy körülötted lévő virtuális körből.Dorian: A beforgatás valóban nagyon szobaakusztika függő. Én például el nem tudtam képzelni, mi lehet a hiba a költözés után a térrel, ebben a szobában gyakorlatilag teljesen felém forgatva jó a tér, míg a másik albérletes keskeny szobában elég volt úgy, hogy a hangfalak belső sarka nézett felém.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Dorian
félisten
válasz szasanyi #2948 üzenetére
A variálás még csak most jön A beforgatás nem csak dobozfüggő, hanem a konkrét szobaakusztikától is függ, ezért neked kell kikísérletezned.
Én a korábbi hangdobozoknál és a mostaniaknál (MA GS20 úgyis erről volt szó) is enyhe (két első él közt ~4cm különbség) beforgatással kaptam a legjobb eredményt.Most hogy leírtam, nem vagyok biztos benne, hogy a GS-eket nem-e csak pont ugyanolyan pozícióba állítottam, mint ami a korábbiaknál sok kísérletezés után bevált...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz Szabikaa20 #2947 üzenetére
Gyári oldal szerint kell nézni: kétutas.
-
-
BBéci
legenda
válasz szasanyi #2943 üzenetére
Azzal kellett volna kezdened, hogy variálsz a forgatással. A hifi és házimozi nem úgy működik, hogy a hangdobozokat kicsomagoljuk és letesszük oda ahol éppen hely van és úgy, ahogy sikerül. Ezek szerint nem is tudod, mire képesek a hangdobozaid.
Ha alaposan tanulmányozod az általam linkelt mérési ábrákat és a hozzájuk tartozó kommentárokat figyelmesen elolvastad volna, nem csak a teszt előző oldalát, akkor tudnád miről beszélek.(#2944) Ragadozó
Vannak olyan hangdobozok, amiknek a színpadát csúnyán szűkíti a befelé fordítás, tehát nem ökölszabály, de mindenképpen ki kell próbálni.[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz szasanyi #2925 üzenetére
Te hallod a 20000 Hz feletti hangokat? De ha hallanád, annak sem lenne semmi jelentősége a hangminőséget illetően, mert nem függ össze a hertzekkel.
Ha az Arena 170 nem csilingel akkor ott valami baj, rendellenesség van. Specifikációja szerint 40000 a felső határa és a mi méréseink szerint 20000-ig csaknem lineáris az átvitele. Beforgatást igényel, az is kiderül az egyik grafikonról.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Szabikaa20 #2935 üzenetére
Sokkal jobbak.
-
szasanyi
félisten
válasz Szabikaa20 #2935 üzenetére
Ha használtban is gondolkodsz, abból jobbat kapsz ugyanannyiért vagy olcsóbban. Nyilván a szín és az összetétel ami egyedi igény, de kinézett típusról is kaphatsz infókat. Az előző ajánlást szívleld meg, és semmit se vegyél / rendeljél kipróbálás (meghallgatás) nélkül!
-
-
Norbi 72
veterán
válasz szasanyi #2933 üzenetére
A 180-asnak jobbnak kéne lennie,de szvsz ez a szett lenyomja.
-
szasanyi
félisten
válasz Szabikaa20 #2929 üzenetére
Nem tudom, azt nem ismerem annyira. Itt egy Arena 170 és egy Arena 180 teszt ha még nem olvastad, hát találsz számodra érdemleges infó(ka)t. Meg hát csak ad vki hozzáértő (BBéci, Sanci38, Norbi 72, Ragadozó) pontosabb infót erről.
Nemir Ombe: minek / kinek kell ez a folyamatos ellenkezést és fikázás? Én a magam részéről nem vagyok kíváncsi rá (de már mások is utaltak erre) és arra főleg nem, hogy megmondd nekem én mit és hogy hallok, vagy hogyan nem. Ha annyira nagy szakértője vagy a témának akkor javaslom inkább menj át a haladó házimozi topikba, ez nem neked való. Egyébként meg hozzáértő ember nem csak azzal dobálózik, hogy ez sem jó meg az is sz@r... csak mondom, miközben újólag felhívnám a figyelmedet arra, hogy a topik témája Házimozi belépő szinten.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz szasanyi #2925 üzenetére
Na és most megint visszatérnék a 170 és 180-ashoz..Az nem lehet hogy a 180-as inkább úgy működik mint egy 3-utas hangfal.Egy mély egy mélyközép és egy magas hangszóró lenne.És így "kevesebb" dolga lenne a magasnak részletesebb lenne.Ellenben a 170-esel ahol csak mély(mélyközép) van és a magas.
Néztem előbb a specifikációt ott úgy írja a 180-ast,mint a 170-est csak annyi hogy duplán van a mélyközép a keresztváltó pedig 2100hz-re van állítva.Szerintem értelmesebb lett volna a 180-ast 3utasra csinálni inkább!Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
gurabli
őstag
válasz Nemir Ombe #2926 üzenetére
Köszönöm! Gondoltam, hogy belépő dobozok, csodát nem várok, azért kérdezek Sajnos meghallgatni nem tudom őket, ezért részben zsákbamacska. Ennyi a keret, ebből kell kihozni a legtöbbet.
A Studio 135-től azért mindenképpen (komoly) előrelépés lenne bármelyik is lesz/lenne?
A Yamaha NS-G40MKII felé hajlok, arról szinte csak jót olvastam, hogy ennyi pénzért ebben a kategóriában nem igazán van ellenfele.
Még egy fontos dolog, amiben segítséget kérnék: bármelyik doboz is lesz, csak egy helyre tudom rakni, vagyis egy alacsony TV állványra, amint van a TV és az mellé két oldalra. Kb. 50cm magas az állvány. Nagy gond, hogy nem tudom közvetlenül a földre rakni?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz gurabli #2924 üzenetére
Ezek a Heco belépő dobozai közé tartoznak, nagy csodát ne várj. A Yamaha is belépő, de szerintem (ha már lehet ilyet mondani) kellemesebb hangú cucc.
18nm-re mindegyik elég. Lényegében vedd amelyik tetszik, talán annyi. hogy a Yamaha még talán mindig futó sorozat, a Heco már egy régebbi darab.
(#2925) szasanyi
Meg ne haragudj, de a Taga-ról ilyet állítani, hogy "csilingelő magas", azért jelentős túlzás. Az viszont tény, hogy a JBL-nek nincs "valódi" magasa, csak csattog/csörög.
(a max. frekvenciának pedig semmi köze nincs a magas "minőségéhez")
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
szasanyi
félisten
Elsősorban zenénél volt jól hallható a különbség. TAGA-n a magas hangok szebben csengenek, egyes zenék esetén szinte csilingeltek. A JBL 170 teltebb, gazdag mély hangzása - szerintem - igényelné ezt, de csak szolidan van jelen a magas tartomány. Egyébként a hivatalos gyártói specifikációban megadott magas tartománya is kisebb..
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Mi a vélemény a Heco hangdobozokról?
Konkrétan ezekről:
Álló:
Heco Spirit 200
Heco Cantaro 3Bookshelf (?):
Heco Spirit 100Minőségre ezek mit tudnak, mennyire éri meg jó állapotban, tisztességes áron megvenni őket? Panelszoba, 18m2.
Valamint érdekes lehet még: Yamaha NS-G40 MKII
A jelenlegi összehasonlítási alap Jamo Studio 135.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Ha már JBL-ekről volt szó ; ezek eléggé le vannak értékelve: JBL Studio 270 99999Ft/pár + JBL Studio 220 39999Ft/pár + JBL Studio 225C 39999Ft.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
Azok az egybe cuccok nem ajánlatosak...Itt kezdődik de ez a leg alapabb.De azt is mondhatnám,hogy inkább itt... De még itt se nagyon...A másodikhoz még +a subwoofer.Az .mkv hez kell valami média lejátszó is,nekem mondjuk maga a TV tölti be ezt a szerepet egyenlőre.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az olyan komplett rendszereket, amik 80-90000 forintba kerülnek és lejátszót is tartalmaznak, még ebben a belépős topikban sem ajánljuk, mert ahogy Te is írtad, csak idézőjelben (inkább úgy sem) nevezhetőek házimozinak.
-
cynric
tag
Sziasztok!
Kompakt "házimozirendszert" keresek 80-90e körül! A lényeg, hogy árához képest átlag fülnek jól szóljon, USB-ről játssza le az mkv formátumot, legyen HDMI ki/bemenete. Biztos tudtok 1-2 "ajánlott" típust. Az is nagy segítség lenne, ha megmondjátok milyen márka jó vagy rossz vagy mire figyeljek oda. Bármi infót szívesen fogadok!
Válaszotokat előre is köszönöm!
7lövetű konyhakés
-
HolyFire
aktív tag
válasz Norbi 72 #2913 üzenetére
Egy ilyennek mennyire hangos a motorja? Volt egyszer egy Samsung talán E vagy F5500-as lejátszóm, az valami baromi hangos volt.Minél gyorsabban forgott a lemez a lejátszóba annál hangosabb és magasabb folyamatos monoton hangot adott ki magából. Engem nagyon zavarnak az ilyen folyamatos "cicergő" hangok. Amikor az olvasófej pozicionál az nem érdekel mert az nem folyamatos.
Neeee!!! Csak a rumot ne!!!
-
McBJani
tag
Sziasztok!
Az erősítőmhöz szeretnék csatlakoztatni egy bluetooth vevőt, jack dugón keresztül, hogy telefonról is tudjak zenét hallgatni kábel nélkül.
Rengeteg ilyen eszköz van, ezért érdeklődnék, hogy valaki vásárolt-e már valamilyet?
Tudnátok-e ajánlani valami jól beváltat?
E-bay előnyben
Köszi!Üdv.:Jani
-
HolyFire
aktív tag
A Pioneer BDP-160S 3D Blu-ray lejátszóról mik a vélemények?
Neeee!!! Csak a rumot ne!!!
-
BBéci
legenda
válasz szasanyi #2910 üzenetére
Konkrétan, részletezve, miben volt jobb a Taga magastartománya? Azért kérdezem, mert elképzelni sem tudom, hogy ez lehetséges.
-
szasanyi
félisten
válasz Szabikaa20 #2893 üzenetére
Konkrétan annyival jobb a JBL Arena 170, amit el sem hittem amíg meg nem megszólaltak! Egyedül a magas hangokban volt jobb a TAGA, de az önmagában ugye semmit nem ért.
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #2907 üzenetére
Az MR6-nál arra figyelj, hogy mozihoz ebből a sorozatból kell(ene) center és háttér is, kérdés tudsz-e hozzá venni később.
Amint a topikgazda révbe ér egy GS szettel,ez nem lesz probléma.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Nemir Ombe #2907 üzenetére
Szerintem itt elég egyértelmű voltam...
Darabokban szeretném megvenni.Először valami két front kéne.Mondjuk az nem jó hogy kell szub is,mert az csak jövőre szeretnék venni(nem januárban) és addig szeretném használni a hangfalakat nemcsak úgymond "szenvedni" velük. 200-at nem szeretnék.inkább ilyen 100 nagyon max 120-ig(két front)...De használtól se zárkózom el!Természetesen,ha nincs szétgyepálva stb...
200-körül már használt Dalikat vennék vagy Focal-t bár az necces ennyiért...
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Szabikaa20 #2905 üzenetére
Értem én, de ha egyértelműen kérdezted volna, egyértelmű választ kaptál volna .....
Az MR6-nál arra figyelj, hogy mozihoz ebből a sorozatból kell(ene) center és háttér is, kérdés tudsz-e hozzá venni később. Zenén szerintem elég az MA mélye, mozihoz viszont kell (mondjuk: kötelező) a sub.
Nem tudom mennyit szánsz rá, egyben vagy darabokban akarsz 5.0-át/5.1-et venni, de elég sok alternatíva van 200.000Ft környékén, ami már "jó is valamire", ne ragadj le 1 vagy 2 márkanévnél.
Hmm ....
-
Norbi 72
veterán
válasz Szabikaa20 #2905 üzenetére
A JBL 170/180-ast szvsz bármelyik MM-ba meghallgathatod.Az MA szettet meg ragadozónál.
Utána majd döntesz.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Nemir Ombe #2903 üzenetére
Nem akarok ilyet minden áron csak nem kaptam konkrét választ a kérdéseimre azért feszegetem még. De most hogy válaszoltál megtudtam amit akartam.Köszönöm!
Az MR 6-ot meg azért kérdeztem,mert a múltkor valaki ajánlotta,hogy a topikgazdának lesz eladó beszéljek vele.Már írtam vele ez ügyben és lényeges összeggel olcsóbban odaadná,mint a 180-asok új ára.
Azt mondanám hogy ezen az áron minél jobb minőseget szeretnék!Nem vágyom én a JBL-ek után annyira...A jobb alatt most nem azt értem,hogy részletezőbb legyen,ha az csak előny persze.Hanem hogy sub nélkül se hiányoljam azért a mélyeket,a magasak ne nyomják el a cincogásukkal,ha netán hangosabban hallgatnám az élményt.És mozira is jó legyen ez is egy szempont.Olyan arany középutú lenne a jó,ha étesz engem...Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
carr
őstag
yamaha yst-sw012 mint belépő szintű mély, milyen egy taga tav-606 v3hoz?
elég? Vagy tegyek félre (belépő szint!) egy TAGA TSW-120ra?360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Szabikaa20 #2902 üzenetére
Igen, a 180-asnak több a mélye, ha ezt akarod hallani. De ettől még nem lesz jobb a hangja, valamint amennyivel (kb. 30%) drágább, annyival nincs több mélye. Ergo = pénzkidobás.
Akkor már (ha mindenáron ilyet akarsz és más nem érdekel) inkább egy 170 +sub, ami kb. annyira jönne ki, mint a 180.
De hangsúlyozom, jobb hangot nem kapsz egyik esetben sem. Csak más lesz.Bár nem vagyok MA párti, de az MR6 lényegesen jobb hangú doboz, mint a JBL (bár ne általánosságban írjunk, tehát a szóban forgó JBL-nél kategóriákkal jobb).
Azt had kérdezzem meg, hogy Te most valakitől választ vársz arra, hogy igen Vedd meg a 170-est, vagy igen Vedd mag a 180-ast, vagy valóban jó (jobb)hangú dobozt keresel hasonló áron!? Csak mert ha az első, akkor vedd meg az Arena-ból a nagyobbat és nem kell tovább agyalni. Jó nagy dobozod lesz, jó nagy hanggal .....
Hmm ....
-
Szabikaa20
őstag
De előbb is írtam,hogy pl a JBL 180-as majdnem duplája a 170-esnek árban.És csak 1-1 hangszóróval van több.
Nemir Ombe: Nem nem azt nem mondtam,hogy jobb mert sok benne a hangszóró.
lamaffia0331: Elolvastam a tesztet.Sajnos nem térnek ki arra hogy milyen a 170 es 180-as,hanem általánosságban írnak csak róla.A szubit az írják konkrétan, hogy ennyiért nagyon jó.Engem az érdekelne,hogy érezni e a kettő között különbséget.
És még egy olyan kérdés hozzátok,hogy a Monitor Audio MR6-osok mennyire jobbak(rosszabbak) a JBL-nél?Most nem a hangfal mennyisége miatt kérdezem!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz windlord #2891 üzenetére
(#2891) windlord
Teljesen félreértettél. Na mindegy is ... rock-ra mozira írtam, hogy jó a JBL "egyéb zenehallgatásra" ajánlottam más típust. Ne volt szándékomban, hogy téged és az ES dobozaidat megbántsam.
(#2892) Szabikaa20
A hang minőségét nem (kizárólag) a hangszórók száma határozza meg. Az Arena-nál sem azt írtam, hogy a 170 sz@r, a 180 meg OK, mert abban több a hangszóró, hanem azt, hogy maga a típus nem ér annyit, van (szerintem) jobb választás hasonló árban. Természetesen ízlés és utánajárás kérdése is, hogy nem csak az ismert/hájpolt márkanevek közül választ valaki.
Egy kérdés: ha valami nagy és sok benne a hangszóró, az akkor eleve jó?
(#2894) Sanci38
Annyit fűznék hozzá, hogy az Arena 170 és a Castle/Roth páros között is kb. olyan különbség van, mint a Taga/Eltax és az Arena között. Amit próbáltam érthetően leírni, csak valszeg nem jött át másoknak ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90CAT) 190CM NEO Q-LED SMART 2024 PRÉMIUM ! !
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest