Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz killbull #35917 üzenetére

    Ezt füllel, hallással nem lehet megállapítani biztosan. Csak méréssel. Ebből annyi derül ki, hogy neked mi tetszik jobban. :)

    A 90-es években a HFM-ben sok hülyeséget írtak le. :) Nyilván, ha nem jól használnak egy hangszórót, akkor nem fog jól működni. Én tudom úgy használni a VT dómot is, hogy jó legyen. :) De az is tény, hogy A VT-nél sosem tudtak hangváltót tervezni, egy kivétellel, (Preludium B32).

    :D Propaganda is van? Azzal még nem találkoztam.

    #35916killbull
    Videoton hangszórót nem gyártanak jelenleg. :) Ez teljesen biztos. Hasznot senki nem húz semmiből, egy kisvállalkozás működik szabályosan, Székesfehérváron, ahol 1995 óta gyártanak az eredetihez hasonló hangszórókat. De ezek nem Videotonok, nem lehetnek azok, a VT hangszórógyártása megszűnt.
    A dolog piaci alapon működik, egy létező igényt elégítenek ki, aki szeretné, és szüksége van rá, megveszi a terméket. Egyszerűen, mint bármi mást, amiket árulnak.

    A kondenzátorokkal kapcsolatban nincs igazad. Semmi különbség nincs egy 15 Ft-os Remix (marha nagy haszon lehet rajta) és egy 15000,-Ft-os Mundorf élettartama között. :D

    Én elég biztos tényeket közlök, semmilyen propagandát nem fújok. :) Fölösleges személyeskedned.

    A Videotonnak semmilyen habszivacs nem termel bevételt. :D Mert nincs hangszórógyártása.

    xD YT videókkal nem nagyon hiszem, hogy érdemes foglalkozni, nem gondolom referenciának egyiket sem.

    A Videoton nem volt silány, tök egyszerű közszükségleti HiFi-t gyártott, hatalmas, milliós darabszámokban, igény volt rá, megvették, használták. Ennyi.

    A műanyaghab membránszélek bomlanak környezeti körülményektől függően (UV és O3). Jó hogy ezt sikerül megérteni. De ez nem jelent semmit, ettől biztosan nem lesz silány egy hangszóró sem (azt a paraméterei döntik el inkább). Annyit jelent, hogy bizonyos időközönként meg kell javítani.
    Hogy vannak vállalkozások akik javítanak hangszórót, és választ adnak egy létező igényre? :D Üdv a piacgazdaságban. :D Európa, Amerika, és Ázsia nagy részén, minden ember jelenleg abból él, hogy más emberek szükségleteit próbálja kielégíteni valamilyen formában, valamilyen munkavégzéssel. :D

    :DDD A SAL és MNC hangszórók nem jók, leginkább semmire, többségében rosszabbak, mint bármelyik Videoton, ami valaha készült. :)
    xD Ezeket egy lapon említeni a VIfa hangszórókkal furcsa dolog. :DDD
    Nem helytállóak a tapasztalataid. A fiatalok meg tanulják meg az elméletet, vagy ne csodálkozzanak, hogy ha hülyeségeket csinálnak, akkor vszeg nem fog jól szólni az adott hangsugárzó. :D
    A Reflex és a VT között nincs összefüggés.. :D

    #35919killbull
    A VT hangsugárzók eredetileg is, és most is arra vannak, hogy valami szóljon. :) Ettől többet várni szerintem nem korrekt hozzáállás. Szerinted mitől lenne jobb egy Zafír, mint 50 évvel ezelőtt, amikor kikerült a gyárból? xD Egy rosszul kivitelezett hangszórócserétől? Vagy egy új soros kondenzátortól? Ezektől tényleg nem javul meg, és senki sem ígért ilyesmit. :) Vagy ha igen, akkor butaságot mondott.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák