Új hozzászólás Aktív témák
-
shalafi66
veterán
válasz killbull #35917 üzenetére
Ezt füllel, hallással nem lehet megállapítani biztosan. Csak méréssel. Ebből annyi derül ki, hogy neked mi tetszik jobban.
A 90-es években a HFM-ben sok hülyeséget írtak le. Nyilván, ha nem jól használnak egy hangszórót, akkor nem fog jól működni. Én tudom úgy használni a VT dómot is, hogy jó legyen. De az is tény, hogy A VT-nél sosem tudtak hangváltót tervezni, egy kivétellel, (Preludium B32).
Propaganda is van? Azzal még nem találkoztam.
#35916killbull
Videoton hangszórót nem gyártanak jelenleg. Ez teljesen biztos. Hasznot senki nem húz semmiből, egy kisvállalkozás működik szabályosan, Székesfehérváron, ahol 1995 óta gyártanak az eredetihez hasonló hangszórókat. De ezek nem Videotonok, nem lehetnek azok, a VT hangszórógyártása megszűnt.
A dolog piaci alapon működik, egy létező igényt elégítenek ki, aki szeretné, és szüksége van rá, megveszi a terméket. Egyszerűen, mint bármi mást, amiket árulnak.A kondenzátorokkal kapcsolatban nincs igazad. Semmi különbség nincs egy 15 Ft-os Remix (marha nagy haszon lehet rajta) és egy 15000,-Ft-os Mundorf élettartama között.
Én elég biztos tényeket közlök, semmilyen propagandát nem fújok. Fölösleges személyeskedned.
A Videotonnak semmilyen habszivacs nem termel bevételt. Mert nincs hangszórógyártása.
xD YT videókkal nem nagyon hiszem, hogy érdemes foglalkozni, nem gondolom referenciának egyiket sem.
A Videoton nem volt silány, tök egyszerű közszükségleti HiFi-t gyártott, hatalmas, milliós darabszámokban, igény volt rá, megvették, használták. Ennyi.
A műanyaghab membránszélek bomlanak környezeti körülményektől függően (UV és O3). Jó hogy ezt sikerül megérteni. De ez nem jelent semmit, ettől biztosan nem lesz silány egy hangszóró sem (azt a paraméterei döntik el inkább). Annyit jelent, hogy bizonyos időközönként meg kell javítani.
Hogy vannak vállalkozások akik javítanak hangszórót, és választ adnak egy létező igényre? Üdv a piacgazdaságban. Európa, Amerika, és Ázsia nagy részén, minden ember jelenleg abból él, hogy más emberek szükségleteit próbálja kielégíteni valamilyen formában, valamilyen munkavégzéssel.A SAL és MNC hangszórók nem jók, leginkább semmire, többségében rosszabbak, mint bármelyik Videoton, ami valaha készült.
xD Ezeket egy lapon említeni a VIfa hangszórókkal furcsa dolog.
Nem helytállóak a tapasztalataid. A fiatalok meg tanulják meg az elméletet, vagy ne csodálkozzanak, hogy ha hülyeségeket csinálnak, akkor vszeg nem fog jól szólni az adott hangsugárzó.
A Reflex és a VT között nincs összefüggés..#35919killbull
A VT hangsugárzók eredetileg is, és most is arra vannak, hogy valami szóljon. Ettől többet várni szerintem nem korrekt hozzáállás. Szerinted mitől lenne jobb egy Zafír, mint 50 évvel ezelőtt, amikor kikerült a gyárból? xD Egy rosszul kivitelezett hangszórócserétől? Vagy egy új soros kondenzátortól? Ezektől tényleg nem javul meg, és senki sem ígért ilyesmit. Vagy ha igen, akkor butaságot mondott.[ Szerkesztve ]
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- LEGO klub
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.