- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
Új hozzászólás Aktív témák
-
lattila29
csendes tag
válasz shalafi66 #37281 üzenetére
A kérdés továbbra is foglalkozat. Lehetséges a fent megnevezett két hangsugárzóból egy jó hangdobozt építeni? Vagy ezekhez elengedhetetlen egy harmadik közép?
Felül tud e múlni hangzásban pl egy Tannoy Mercury M1-et, mint viszonyítási alap. Ha nagyon gány az SB sugárzó, milyen alternatíva lehet rá 20cm-ben - új hangsugarzok kozul? -
-
troll81
addikt
válasz shalafi66 #37248 üzenetére
Akkor konkrétan olcsóbban gyári jó hangszórót tudok venni mind mely és magas sugárzó tekintetében.
Konkrétan melyik hangszóró amit keresek?
Illetve ahoz a vifa hoz magas sugárzót tudsz ajánlani?
Ha van időm neki látok keresek belőlük nagyon piszkálják a fantaziam.Az acutont ajánlottak még de az is borzalmas áru.
De ezt még be vállalom mármint a vifa szettet.
A dynaudio autós szettjei mint a volvokban vannak azok a sok műanyag miatt nem jönnek be -
troll81
addikt
válasz shalafi66 #37246 üzenetére
Hiányos tudásom kerdezessel próbálom fejleszteni.
Akkor kép alapján kb nem lehet ki deríteni mi az alap.
Érdekelne a márka de túl arazottnak tunik nekem illetve a miért mi változott érdekel.
Mert ezek nem autós hangszórók.
Meg nézem az MB quart márkát majd teszek be kiszemelt példányt ide neked.
Köszönöm mégegyszer a segítséget okitàst információt. -
troll81
addikt
válasz shalafi66 #37244 üzenetére
Érdekelne maga ez a hangszóró..
Azt tudom hogy elvileg ez egy jó hangszóró.de az érdekelne hogy miből lehet konkrétan.
Ezért kérdezem mert egy West Germany így ebből indulok ki hogy vifa származek.
Ha találok adatlapot hozzá abból lehet valamire következtetni?
Más nem igazán tud értelmes választ adni a kérdéseimre...csak te.
Úgy hogy köszönöm -
troll81
addikt
válasz shalafi66 #37241 üzenetére
Köszönöm.
Utalás az a gyári adatlapja van meg jelenleg a hangvalton keresztül van bekötve az erősítőre.
Amin lesz az aktív beállítások sokat hozhatnak rajta ha jól gondolom.
Nem mondom H rossz vagy kicsi ,csak meglepett.
Illetve egy hangszórót kellene be azonosítani [link] ez nem autós hangszóró ez szerintem vifa -
-
troll81
addikt
-
troll81
addikt
válasz shalafi66 #37225 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ha ezt át futnad [link] meg köszönöm mert így helyeznem el a 3 út passzív szettet.
Vagy a 2 utat.Nem optimális de a 10 cm tudom dönteni magam felé.a magas elhelyezés szabadabb.
Az ajtó kap merevitest illetve szigeteléstMinden tanácsnak örülök és elfogadom
-
momcrew
tag
-
python1
veterán
válasz shalafi66 #37211 üzenetére
A D - osztálynak jelenleg nincs ellenfele, sem mèrèsileg, teljesítmèny, sinad, hatásfokban ès egyre jobban lesznek, bár innen nehèz már feljebb lèpni.
Már a nagy nevek is váltottak, vagy fognak.
Nálam jelenleg 16 csatorna van, amit ki kell erősíteni, ezt AB osztályal, egyszerűen hülyesèg lenne, meg felesleges terhelés az elektromos hálózatnak, és a többi + hatásokról nem beszèltünk.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz shalafi66 #37209 üzenetére
Ismét rizsa és hárítás
"AB class használt erősítőt"?
115 vagy 200 dollárért az a "szar" D erősítő vadi új.Bármennyire is bizonygatni akarod, hogy a D osztály szar, az egyszerűen nem igaz. Lehet sok-sok évvel ezelőtt az volt (nem tudom, de nyugodtan hanyagolhatod a technológia különbséget, mert lehet elszállt feletted az idő). Felettem nem tud elszállni , mert veled ellentétben nekem alapvetően nem kompetenciám a téma csak egyszerűen bicskanyitogató a pökhendi, magaslóra helyezett stílusod, főleg ha állítasz valamit (közelében nincs) és ez nem felel meg a valóságnak vagy esetleg kiesik a hallható tartományból.
Én nem linkelgetném ide a képeket egyesével csak itt hagynám egymás mellet a 200 és 400 dolláros terméket (amit linkeltél) [link] [link] amiből sikerült kiragadnod egy mérést (úgy, hogy mind a kettő 25dB-n volt tesztelve!!!), de mondjuk a SINAD-ot már nem említed.
Nad 84dB. Ha azt mondom, hogy ehhez illesztek mondjuk egy sub-ot és egy Dirac képes miniDSP-t, mert mondjuk fontos számomra a fáziskorrekció, sub illesztés, akkor ebből mi marad kalibrálás után?
Engedjük el "biztosan másképp csinálnád" a mérést is[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz shalafi66 #37203 üzenetére
Amit idéztél az egy kérdés, nem állítás.
..........................."kis kimenőteljesítmény mellett, és /vagy magasabb frekvenciákon közelében nincs bármelyik AB osztályú diszkrét elemekből vagy STK-ból készült végfokozatnak."
A linkelt anyag egy 200 dolláros kis olcsó masina (az AIYIMA A70 MONO meg 115 dollár. Te látsz itt olyan kis teljesítményt, ami ebbe az árkategóriába ne férne bele? Olyat amit azonos árban az AB hozni fog?
Tudsz esetleg konkrét típust javasolni, ami ennyiből kijön és hoz jobb mérési eredményeket?
"nem lesz annyira jó a THD"
Már csak "nem lesz annyira jó"? eddig az volt, hogy közelében nincs.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz shalafi66 #37190 üzenetére
"Ki mérte meg és mit?"
Amir: [200 dolláros AIYIMA A70] vagy Hypex Ncore [link] (ebből van dögivel választék, megfizethető áron)............., de még lehetne ide sokat linkelni. Ha már annyira penge vagy, hogy itt rajtad kívül kb mindenki ostoba, akkor legalább utána nézhetnél mielőtt valamit állítasz. -
python1
veterán
válasz shalafi66 #37193 üzenetére
Aszongyák ès visszamèrve jók.
Te is csak koppintasz, újat nem tudsz kèszíteni, már minden kèszen van.
Nèzd, van hogy 2-3 milla környèki hangszóró van a műhelyben, szerinted, van olyan hülye valaki, hogy nem egy már létező projektbe fektessen, ugyan már.
Ezekhez a licencdíjat ki kellett fizetni, ez itthon egyedülálló projekt volt, limitált darabra adtak csak engedèlyt, nálam az össze doksi, készültek eléggé cifra példányok is. -
t.zolka
aktív tag
válasz shalafi66 #37190 üzenetére
Én csak aszerint jártam el, ahogy a fórumokon ajánlották. Sokan tesztelték, hallottak változást, jó irányba, és én hiszek nekik. Ebben a témában (is) naiv vagyok.
Van itthon egy 1982-es Braun LS 70 is. Az összes ilyen régi hangfal közül ezt szeretem a legjobban hallgatni.[ Szerkesztve ]
-
Gijon
senior tag
válasz shalafi66 #37179 üzenetére
Biztos igazad van, eddig három REL mélysugárzóm volt, illetve most egy van, de volt egy gagyi Jamo is, de egyikben sem volt semmi. A KEF használja az aktív szenet, ami a marketing szerint megkétszerezi a belső “teret” levegőt. Marketing, vagy nem, azt nem tudom, de hogy drága mulatság az biztos, mert akvarisztikában használtam vízszűrésre, + az is tudott, hogy telítődik és utána cserélni kell.
-
Gijon
senior tag
válasz shalafi66 #37171 üzenetére
“Nincs egyenes összefüggés a költségek, árak és műszaki tartalom között sem.” Nyílván így van! Az említett hangsugárzó potom 20e. dollár volt újkorában, ami messze nem egy hétköznapi ár. Persze értem én, hogy van marketing, dolgozói bér, stb költség, de ez már enyhén szólva is túl volt árazva. Inkább mint érdekességet írtam a bubifóliát, de gondolom az aktív szenes tömés se újdonság a számodra, csak az már költségesebb. A “tömés” csillapítás meg inkább freki függő, én még mélysugárzóban nem láttam csillapító anyagot. A “dobozfal” csillapítás meg inkább a BBC stílusú vékony falú hangsugárzókra jellemző. (Bitumenlap + nyitott cellás szivacs)
-
denesdr
addikt
válasz shalafi66 #37175 üzenetére
Nem bullshit, rendes tanulmány volt róla. Ha elmozdul a csillapítóanyag, akkor nyilvánvalóan más hatást fog kifejteni, pl ezt írod folyamatosan te is, hogy a doboz falaira rögzítve kevésbé hatásos a csillapítóanyag, mint a doboz közepén.
Úgy látom itt nem változott semmi, van egy fő megmondóember, aki mindenkinél jobban és tudományosabban tud mindent is a témában.
-
denesdr
addikt
A "dobozhang" pedig lehet minden olyan jelenség, amit egy doboz akusztikailag okoz. Ha csillapítóanyagot teszünk a belső falakra, akkor a visszaverődések mértéke és spektrális eloszlása megváltozik. Ha szerinted ez nem így van, akkor úgyanúgy kellene szólnia egy üres doboznak mint ugyanazon doboz falainál rezisztív csillapítással ellátott verziójának. De nem úgy szól, mert már a falainál csillapított doboz is jóval kevésbé "dobozhangú" tud lenni, mint egy csillapítóanyag nélküli, függetlenül attól, hogy ez most mennyire tudományos megfogalmazás.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Oké, legyen jósági tényező.
A fellógatással az a gond, hogyha nincs rendesen rögzítve, akkor elkezdhet ide-oda mozogni a csillapítóanyag, ezzel nemlinearitás generálva, volt erről tanulmány is, linkem most nincs hozzá.
Ha meg kitöltjük a teljes belső keresztmetszetet, akkor csökken a port, vagy passzív membrán jóság.Egy szóval sem mondtam, hogy szuperhatékony módszer a doboz falára rakott csillapítóanyag, de csillapító hatása egyértelműen és nem elhanyagolható mértékben tud lenni. Ennyi, nem kell mást belelátni meg erőltetten vitatni, akár a hatast, akár a tudományosság mértékét.
[ Szerkesztve ]
-
t.zolka
aktív tag
válasz shalafi66 #37166 üzenetére
Egy barátom összekotort nekem MKP kondenzátorokat, be is forrasztottam, de előtte megmértem, és ahogy néztem, itt sem pontosan azt kapjuk, ami rá van írva. Ezek az eltérések mennyire vannak hatással a hangzásra?
Most, még így is sokkal szebben szól, mint amilyen volt. Egészen meglepő számomra, hogy ez a kis polc hangszóró milyen jól szól Sokkal rosszabbra számítottam.
-
denesdr
addikt
válasz shalafi66 #37165 üzenetére
A dobozfalra rögzített csillapítóanyag hatására megváltozik pl a belebeszélt hang "visszhagossága" vagy nem? Igen, megváltozik, csökken a visszhangosság/dobozhang. Magyarán a falra szerelt rezisztív csillapítóanyagnak van csillapító hatása. Próbáltad már megérteni esetleg?
-
denesdr
addikt
válasz shalafi66 #37162 üzenetére
Nem állóhullámokról beszéltem, hanem visszaverődésekről. Próbáltál már belebeszélni egy hangdobozba üres állapotban, illetve ugyanaz a doboz, csak a falaira rakott csillapítóanyaggal (pl gyapot, szivacs stb)? Ha nem, akkor próbáld ki és hallani fogod a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
-
Formaster
addikt
válasz shalafi66 #37134 üzenetére
Indulási pontnak ez is jó tanács, köszönöm. Ezt találtam, amit be tudnék illeszteni a processzor és a végfok közé. Ez esetben már könnyebb lenne a tervezése a két utas hangváltónak.
Nem tervezem eladni, így a részemről csak növeli az élvezetőségi értéket, ha belenyúlok a magas sugárzók cseréjébe. Üzletről szó sincs (az én szemszögemből)
Tehát, ha a mély vágás megtörténik még az erősítés előtt, akkor hogyan lenne érdemes nekifutni a projektnek? Első- másod, vagy harmadfokú váltóval érdemes tervezni? -
Formaster
addikt
válasz shalafi66 #37132 üzenetére
Köszönöm az építő jellegű hozzászólást
A hangszóró egy jól sikerült szériája a Jamo-nak és pontosan passzol a helységhez, illetve a jelenlegi rendszerhez. Még gondolkodok a magas sugárzók cseréjén, de a mély és a közép tartományban rengeteg potenciált érzek.
Amivel elégedetlen vagyok, az a nagy átfedésű keresztezés. Mikrofon nélkül is kihallom, hogy a mélyre sok közép, illetve a középre kéretlen magas érkezik. Talán ezt némileg igazolja is az adatlap, miszerint 150/2500 a váltási frekvencia, gondolom ezzel kiküszöbölve a gyenge elsőfokú hangváltó görbéit, illetve a magas sugárzók korlátozott képességeit.
Három utas váltóba biztosan nem vágnék bele, ezért is írtam, hogy külön lehetne szedni, mivel bi-amp meghajtást kap, lehetne az egyik csatlakozó pont dedikáltan a mélyre szabályozva.A tapasztalat, tudás hiányát elismerem, ezért is próbálkozok első körben véleményeket kérni, hogy merre orientálódjak.
-
carl18
addikt
válasz shalafi66 #37115 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Vettem videót már nem szorul annyira de még van egy kis súrlodó hang.
Ennyi normális?VID 20240725 192921 (Evolveo Hangszóró) Surlodás
Mielött szét szedtem akkor nagyon szorult, most így hogy ez enyhült talán jobb lenne de lehet a torzítás megmaradna.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
denesdr
addikt
válasz shalafi66 #37111 üzenetére
Oké, de látod, hogy itt valaki mégis arra alapozza egy hangváltó megépítését.
Végülis a rezonancia kialakulásának feltételezés tekinthető felületes hozzáállásnak, de én inkább gyakorlatias hozzáállásnak nevezném.
Alacsony RDC értékű, 27mH tekercs: [link]
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz shalafi66 #37109 üzenetére
Persze, jól számol a kalkulátor, csak épp teljesen lapos kiindulási impedancia- és frekvenciagörbéket feltételez, ami a dinamikus hangszórók kb 100%-nál nem valósul meg.
Egy tipikus mélyhangszóróval borzalmas rezonanciát okozna a szóban forgó valtó, ha nem használnánk hozzá impedancialinearizáló kört, ami viszont kb megint annyiban lenne, mint maga a váltó.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz shalafi66 #37101 üzenetére
"nem kapsz készen olyan induktivitást, ami használható ebben a kapcsolásban, 20-50-100 000 HUF közötti összegért rendelhető, több hónapos átfutással, elkészíttetni hasonló áron lehet valószínűleg."
Erre kérdeztem rá többször is, de nem kaptam eddig választ.Köszönöm, hogy ezt így leírtad - mondjuk nem elsőre, meg másodikra, de leírtad, megspóroltál nekem sok-sok órát.
"minden lényeges, egyszerűen megérthető információt megkaptál, amit könnyű átadni az adott kérdéssel kapcsolatban."
Ez sajnos nem igaz.
"Ha tovább kérdezel, vszeg tudok segíteni megérteni a problémákat, de erre nem vagy kíváncsi."
Másnak megoldásnak nincs esélye, és igen, nem véletlenül nem osztottam meg egyébként felesleges információkat.Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz shalafi66 #37095 üzenetére
"Elég nagy segítség, hogy ne csináld meg.
De amúgy tényleg, amit lehet kapni, azt látod a keresőkben.
Nem az a lényeg, hogy te mit kérsz, az elektroakusztikai eszközök nem úgy működnek, ahogy random kitalálod.
Nyilván, ha nem tudod, hogy mit kell kezdeni a kiszámolt tizedesjegyekkel, akkor, tényleg egy újabb jel, hogy ne kezdj hozzá, mert valószínűleg nem jók az elképzeléseid."
Reszelhetjük a fingot napestig, a rendelkezésedre áll az a tudás ami nekem nincs meg, de nem segítesz.Megírtam mire van szükségem, Te pedig csak a kifogásokat tolod.
Legelején leírtam, hogy semmilyen szinten nem értek hozzá, hányszor kell még leírjam, hogy Te vagy a király, csak segíts a megfelelő konkrét alkatrészek összeválogatásában, hogy hol mennyiért tudom megvenni.
A többi rám tartozik.
Mi olyan nehéz ebben?
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz shalafi66 #37093 üzenetére
"Látod, jól érezted, ezt nem kell megépíteni, valódi hangszórókhoz nem jó, a számítás is hibás.
Alkatrészboltokban biztos lehet venni RCL alkatrészeket.. Google megtalálja, stb."Nem arra kértelek, hogy kritizáld, vagy ítéletet mondj a projekt felett, hanem arra, amiben pont nem akarsz segíteni !
Mégegyszer.
Szeretnék konkrét alkatrészboltot, ahol ezeket az alkatrészeket megvehetem lehetőleg egy helyen, de ha nem megy egy helyen akkor úgy is jó.
Gyanítom, hogy tizedesjegy pontosságig nem fogok találni pontosan ilyen alkatrészt, alkatrészeket, ezért várhatóan helyettesíteni kell majd más méretezésű alkatrésszel, amiben a googole sem fog segíteni, ehhez kell a tapasztalat és a segítség adási képesség és akarat.
Mivel nem értek hozzá, ezért kértem segítséget, de láthatóan nem akarsz segíteni hiába kértem.
Magyarul írtam.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz shalafi66 #37091 üzenetére
"Illetve maga a koncepció is hibás, 23/27mH-s alkatrész megtekerhetetlen épeszű méretben és DC ellenállással, és mélytartományban (ahol működtetni akarod) egy ilyen szűrő igazából működésképtelen."
Magyarra lefordítva nem létezik ilyen alkatrész csak elméletben? Vagy annyira drága, hogy nem éri meg ?
A számítás ezek szerint nem hibás, csak az alkatrészekkel van gond?
P.S.: A 7 ohmos hangszóró az adatlapja/készítője szerint egészen 7.1 ohm-os. Most akkor van ilyen vagy nincs?
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz shalafi66 #37087 üzenetére
"Nincs értelme megépíteni, csak fölösleges pénzköltés lenne."
Sajnos, pontosan erre a válaszra számítottam.Mégis tudnál segíteni?
Ellátni tanáccsal pontosan a fenti négy alkatrész titkolt, vagy kevésbé titkolt beszerzési forrását, hol a legolcsóbb beszerezni a fenti kapcsoláshoz szükséges alkatrészeket?
P.S.: Épp csak annyi energiát szeretnék fektetni a projektbe, amíg ez elkészül, egyszeri alkalom lesz az építés. Köszi
-
veterán
-
svgyula
addikt
válasz shalafi66 #37074 üzenetére
Rendben! #37073-ra Tehát szerinted figyelmen kívül kell hagyni a hangszórók működési tartományát és csak úgy "szemre" összeturkálni valahonnan az egy jó eredményt hoz! Részemről meg is van a tanulság..............
Köszönöm a tanulságos kiegészítést! Akkor nekem is fel kell hívni a német rokonokat hátha van a szemét között valami "szuper" 30éves fáradt pilléjű hangszórójukHa minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
válasz shalafi66 #37069 üzenetére
"Azoknak a passzív membránoknak nem úgy tűnik, hogy jó lenne a hangolása. Ellenőrizted?" Mire gondolsz?
A láda mérete határozta meg az egészet. illetve az a hely ahova el akartam helyezni. Ezért lett ekkora ez a max ami elfér és erdetileg egy 6.5"-os hangszóró volt benne. Most a 2 kicsi felülete ~40cm2-el kevesebb mint az aktív tölcsér. Így a passzív kilengése kicsit nagyobb mert ugye az 5" az a gumi perem külsején van mérve a hasznos felület meg nincs 4" sem. Itt még a 6,5"-os hangszóróval mennek.
Már az is meghajtotta őket szerencsére ezeknek elég lágy a gumiperemük. A membrán pedig szivacsos felületű(nem engedi át a levegőt!) de kemény műanyag lemez! így nincs semmilyen mellékes zörgés. A nagyobb aktív tölcsér pedig értelemszerűen nagyobb mozgásba hozza őket. Van hely tehát nem ütköznek sehol, a rögzítés pedig alul ragasztott felül pedig esztergált 3mm-es alu gyűrű a gumi peremhez pontosan méretezve. Ugyanez van a hangszórónál is annyi különbséggel, hogy ott alul van egy szintén 3mm-es alu tartó gyűrű és ez van rögzítve a dobozhoz. A hangszóró pedig metrikus csavarokkal van odahúzatva, mivel a belülről kifele felfogatós módszer eleve nem volt lehetséges.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
válasz shalafi66 #37067 üzenetére
Szia! Gondoltam, hogy valakivel gyártatják. Na de mindegy már megoldódott. Van pár kép. Az első festékréteg amit hátulról kapott. Utána még volt 5 elöl és 5 hátul Most már elfogadhatóan fújja a levegőt
Sajna nem a legszebb lett mert 2 átalakítás is volt rajta de a hangja nekem megfelel. Most nem "röfög" nem remeg-zörög és szépen tolja a mélyeket, immár mind a három. Oldalt 2db 5"-os passzív hangszóró van.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
troll81
addikt
válasz shalafi66 #37061 üzenetére
Itt amiket kidobnak az emberek....
Csak egy Vasas konténert néztem meg múltkor egész fűnyíró motor bármi amire nincs szükség vagy nem indul pici baja van de borzalom benzines szegély vágó 20€ fűnyíró 20 € 2 éve használom mindkettő T semmi bajuk nem volt csak egy takarítás[ Szerkesztve ]
-
-
troll81
addikt
válasz shalafi66 #37044 üzenetére
Szia letomitve le kerekítve minden ahol kell.igy nézünk ki .az eredeti állapothoz képest javulás lett szerintem.
Ha ma lesz időm fel csapom erősítőre.
Illetve ha át kötném 0.25 ohmra az változtatna valamin?
Vagy akkor a névleges 1 Ohm erősítő teljesítményhez kerülne közelebb az egész.
Ha jól értem akkor 2.5 ohm körül ellenállás az a jelenlegi ládaval együtt.Az jó lenne 1 .3 Ohm például.
Az erősítő 4.2 kw 2 Ohm 5.5 1ohm ezekhez kellene igazodni
-
troll81
addikt
válasz shalafi66 #37034 üzenetére
A hátsó fala döntött és a port közt 10 cm körül vagyunk.
A plusz 6 cm van értelme vagy először így fussunk egy teszt kört vele?
Azért kérdezem mert Ki veszem az eg szét és mindent kerekitek le felső maroval.A gyári gumi peremem megsínylette az éveket nézek alá valamit
-
shalafi66
veterán
válasz shalafi66 #37028 üzenetére
Sp=a*b
Sp=12*40,4=484,8cm^2
r=√(Sp/3,14)
r=√(484,8/3,14)=12,425cm
L'=r*3,14/4
L'=12,425*3,14/4=9,754cm
Tehát a torkolati tényező kb. 10cm, ezen a távolságon belül nagyjából együtt mozog a levegő a csőben lévő levegővel, ezt a távolságot kell tartani a belső nyílással szemben lévő faltól legalább.#37032troll81
Hangszóró alatt tömíteni, valamilyen összenyomható rugalmas szivaccsal szoktak, az legalább bontható később is könnyen.12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
troll81
addikt
válasz shalafi66 #37030 üzenetére
A hossza meg kb 60cm lehet ma mégegyszer össze nézem rakom.
Mérek párat tömítés és a belső összes élt lekerekítem felső maroval amennyire tudom,ne legyen él sehol.
A hangszóró alá mit javasolnal?
Van vele meló rendesen már párszor szét lett szedve....
De alakul akkor úgy néz ki
Köszönöm szépen a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Programozás topic
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EA Sports WRC '23
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- nVidia tulajok OFF topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest