- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.E.K..
senior tag
válasz inf3rno #84791 üzenetére
Ha saját bevallásod szerint ennyire nem vagy képben, akkor jobb lenne egy szakembert hívnod szerintem.
Igen, pénzbe kerül, de biztonságosabb mint az " Nincs gyakorlatom ebben, de úgy sejtem" állapot.
Nyilván ez csupán az én véleményem, és a te életed/döntésed.
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
pjen
félisten
válasz inf3rno #84796 üzenetére
Én először csinálnék egy próba lámpát:izzó foglalat, 2 szál drót. Bedugnám egy konnektorba, hogy biztos működik e. Aztán áramtalanítás és leszerelném a nem működő lámpát, ki is kötném. A próbalámpát csatlakoztatnám szigszalagozva a két kijővő vezetékhez. Áram vissza és próba a kapcsolót is váltani ha nem ég a lámpa.
-
inf3rno
nagyúr
válasz cinemazealot #84794 üzenetére
Arra van bármi épkézláb ötlet, hogyha szakadt, akkor honnan tudom meg, hogy melyik vezeték az? Ha szakadt, akkor nem vezeti az áramot a foglalattól ugyanúgy, mint az összes többi nullás vezeték, szóval külsőre full ugyanolyan. Nem tudok róla, hogy lenne bármilyen rajz, leírás, hogy melyik vezeték hogyan fut és hova van bekötve, maximum megrángatom, aztán amelyik húzódik. :S
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
cinemazealot
addikt
válasz totron #84790 üzenetére
6 bar a hálózati víz ideális nyomástartományának maximuma. Nálunk itt ÉNy-Pest megyében (DMRV Zrt. területe) most ~4 bar a vezetéket víz nyomása. Az erre a célra szánt KPE csövek 6 bar nyomást hivatottak elbírni, a jobbak 10-et, az idomok is nyilván erre vannak méretezve. Véleményem szerint ekkora nyomást a PVC csövek is kibírnak, ha rövid szakaszról van szó.
Viszont mivel Te most a szívóágról beszélsz, feltételezem negatív nyomással kell kalkulálnunk, aminek értéke viszont csak a vízoszlop magasságából számítandó: ~10 méterenként 1 bar. Tehát a szívócső legalján 0 bar, az első 10 méteres szakasz tetején -1 bar, és így tovább fel egészen a szivattyúig. Szerintem túlaggódod.
#84791 inf3rno
A sejtésed jó, a sorba kötés valóban így van egypólusú kapcsoló esetén. Szigorúan feszültségmentesített állapotban egy szakadásvizsgálóval lehetne megnézni, hogy a kapcsolószekrény nullosztója (a fényképen a szabadon lévő kék vezetékes kötések) és a lámpa foglalatának nulla érintkezője között van-e kontaktus. Ha nincs, akkor valóban szakadás van valahol. Ez lehet akár már a kapcsolószekrényben, de lehet akár valamelyik kötöződobozban is a lámpa és a kapcsolószekrény között bárhol. -
inf3rno
nagyúr
válasz cinemazealot #84786 üzenetére
A kapcsolót megnéztem, ott az egyik vezetéken jön be a fázis. A foglalatnál is ugyanúgy van áram benne, illetve az alján kapná az áramot az izzó, ott is jelez a fázis ceruza. Úgyhogy a fázis része rendben van. A folytonosság vizsgálathoz mindenképp kell még egy hosszú vezetéket rákötnöm a nullára vagy hogyan megy? Nincs gyakorlatom ebben, de úgy sejtem, hogy Fázis -> Kapcsoló -> Lámpa -> Nulla valami ilyesmi sorba kötés lehet, tehát a Lámpától a Nulla felé lehet valami érintkezési hiba. Néztem a szekrényt, de lövésem sincs, hogy melyik vezeték jöhet be ettől a lámpától van rajta két tucat. Nem tudom hogyan lett ilyen, néhány éve romlott el azt mondják, de akkor még a közelben sem voltam.
Buliban hasznos! =]
-
totron
addikt
válasz cinemazealot #84789 üzenetére
Köszi a választ, magam is így gondolom egyébként. Ez gyakorlati tapasztalat? Hogyan tudnánk kézzelfoghatóbbá tenni ezt a 6 bart? Egy Pedrollo időnként gázos vízzel megközelíti például?
-
totron
addikt
Kút téma még mindig, a PVC kútfej szivattyúági csatlakozása egy KPE-csőben folytatódna a szivattyúig, kérdés a csatoló mibenléte. KPE idommal megoldható? Eltérőeket mondanak, van, aki szerint a legjobb, más szerint mindenképp ereszteni fog.. Mi az igazság, mi a megoldás? És miért nem működik egy PVC-n ugyanaz a toldóidom ami KPE-n de? Ha ugyan tényleg nem..
-
Inhouse
őstag
válasz inf3rno #84782 üzenetére
Létezik és elég nagy gond, persze nem egy izzónál, de ha más is van azon az ágon, ahol megszakadt a nulla, ami mondjuk földelt... Kéne egy villanyszerelő, aki átnézi.
Az egyetlen házilag megoldható probléma, ha a foglalatban nem érintkezik az izzó, mert elmozdult az érintkező...Üdv Inhouse
-
cinemazealot
addikt
válasz inf3rno #84782 üzenetére
A foglalat mindkét sarkát nézted fázisceruzával? Nem lehet, hogy egy hibás bekötés miatt kétszer kapja meg a fázist és azért nem világít?
De hogyan jelentkezett a hiba? Egyszer csak elkezdett a lámpa nem világítani? Nem kotorászott valaki valamelyik kötöződobozban előtte? Ha a nullát direktben kapja, akkor érdemes megnézni a korábbi elágazásokat, hátha ott lazult meg egy kötés. Ha kétpólusú kapcsolón keresztül kapja a nullát, akkor a kapcsolót lecsekkolni, hogy tényleg átvisz-e mindent (fázist is, nullát is) rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Minden mást teszteltem, egyedül a nulla szakadás tűnik reális lehetőségnek, de nem értem hogyan szakadhat el a falban a vezeték úgy, hogy nem nyúl hozzá senki. Lehet eleve szakadt volt, amikor behúzták, aztán csak most lett érintkezési hibás, passz. Tesztelni fogom multiméterrel, aztán kiderül. Áthúzásra van ötletetek? Síkosító?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Olyan létezik, hogy elszakad a nullás vezeték? Fázis van a villanykapcsolónál, ha beteszem a foglalatot az izzóhoz, akkor abban is van áram, de mégsem világít. Nem értem, hogyha a nullás van elszakadva, akkor az hogyan lehetséges. Elég vastag vezetékről van szó, és ez azért nem olyan sok áram, és fizikailag nem nyúlt hozzá senki úgy tudom. Esetleg van valami egyéb ötletetek? Csináljak szakadás vizsgálatot multiméterrel?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tupacamaru
veterán
-
j.bravo
addikt
Szakik, topiktársak a gányolásban!
Van itt egy kerti szivattyú, illetve annak a motorja.
Pár napja locsolás közben egyszercsak sztrájkba kezdett. Át akartam tenni a piramis esőztetőt és láttam hogy nem jön a víz. Nem emlékszem hogy a kismegszakítót leoldotta-e; persze áramtalanítva hagytam ott, ma tudtam újra ránézni. Búgott, de nem szívott.
A tengelyt kézzel kissé megsegítve elindul, anélkül nem. A kézi megindítás irányába forog, ha balra, akkor balra, ha jobbra, akkor jobbra nyilván csak az egyik irány lenne helyes, ahol szivattyúzni is tud.Feltételezem hogy ez tipikus hiba, csak számomra nem ismert. Mit érdemes a nagy ívben történő kidobás helyett, vagy legalábbis előtt cserélnem? Kondenzátort mondjuk?
Plusz infó: elkezdett a kupola formájú fedél mellett csordogálni a víz, de a motorba elvileg nem jutott. Tömítést, ha kapok, cserélem.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
PROTRON
addikt
válasz Viperator #84776 üzenetére
De még mindig nem tudjuk mit szeretne a kollega.
Ha csak felfúrni 1-1 polcot, oda valóban elég az 1J-os fúrókalapács még akkor is ha lassabb, mert akkor talán nem rongálja túlzottan a vasbeton szerkezetét.
De ha már komolyabb 20cm-es szerkezeti vasbetonban kell faláttörni mondjuk rendes 16-os védőcsőhöz, akkor azért oda kell az erő.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Viperator
őstag
válasz Ryan_Sanchez #84775 üzenetére
Panel lakás esetén kell ekkora teljesítmény? (én is panelban laktam és Makitát használtam)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Flowtation
őstag
-
PROTRON
addikt
válasz Viperator #84772 üzenetére
Ezt a verdiktet melyik kisujjból sikerült így berobbantani?
Csak mert a valóságban, akik napi szinten használnak ilyet (lásd.: én) tisztában vannak vele hogy felhasználás függő a dolog.
Én pl 3 éve nyúzok aksis ütvefúró-csavarozót és még mindig megy.
Ugyanígy a miniflex.
Mások a vésőgépet nyúzzák 5 éve napi használatban. De persze nálunk a vezetékes vésőgép 3 hónap alatt elhalálozott...3x garanciáztatva is.
Másnál napi szinten villanyszereléshez használva 2-3 évet mennek a horonyvágó gépek, cégnél nálunk az is elhalt 1 hónap alatt.Szal arra lyukadunk ki, hogy nem mind1 mit mire hogyan használsz. Ha valakinek csak hobbi szintre, barkácsolásra, vagy csak 1 lakás felújításához kell és kitapasztalja, akkor simán jók lehetnek.
A Bosch is mindent gyárt, nem is feltétlen jó mindenben, pl fúróvéső-kalapács terén jobban bízom makitában vagy hikokikban. AEG meg mégjobban.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Viperator
őstag
@Ryan_Sanchez-nek:
Felejtősek a lidl és az aldi termékei. Bosch vagy Makita.
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Viperator
őstag
válasz RandomName #84770 üzenetére
.
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
válasz Ryan_Sanchez #84768 üzenetére
Kínlódás.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
Ryan_Sanchez
tag
válasz RandomName #84766 üzenetére
panel beton
-
Dani_kp
addikt
válasz Ryan_Sanchez #84765 üzenetére
Ez minden csak nem jó ár. Visszább volt linkelve egy makita alig többért, na az jó ár.
Elszálltak ezek az aldis/lidl-ös gépek árai.
5-6 éve szintén aldiból vettem ilyet, csak az még workzone névre hallgatott, papíron ugyan ezen paraméterekkel, de akkor az csak 15k. volt.https://ingatlan.com/33821564
-
RandomName
senior tag
válasz Ryan_Sanchez #84765 üzenetére
Mire kell?
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
Ryan_Sanchez
tag
Erre a fúrókalapácsról mit gondoltok? Eléggé jó árban van
[link] -
Beni2360
félisten
válasz Panthera #84760 üzenetére
Igen működik a beállítás ha az Internet és a wifi rendesen helyre áll.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
user12
őstag
válasz PROTRON #84740 üzenetére
Nekünk sima Hajdu 10 literes felső van.
A korábbi ötletekhez hozzájárulva, a miénk egy ilyenen keresztül kap áramot, be van állítva, hogy minden nap bekapcsol mielőtt hazaérünk és kikapcsol este 8-kor (ha elfelejtenénk manuálisan kinyomni). Ergo csak akkor fűt, amikor otthon vagyunk, még ha full hideg víz is van benne kb 20 perc alatt felmelegszik. Azt hiszem 1500 W-os.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #84754 üzenetére
Ez a zárt, nekem nyitott van (FTA10). Kaptam egy barátomtól, sokáig a szekrény tetején figyelt. Pont arra a helyre szánta nekem, ahova került, csak nem éreztem még a kellő késztetést a felszerelésére...
Idén nyáron elővettük és elsőre kiderült, hogy a hőfokszabályzója rendetlenkedik (tudtam, hogy valami hibája van, azért kaptam, de ő is tudta, hogy majd megoldom). Volt egy felső 5L-es, abból átraktam. Felszereltem, vagyis le... Feltöltöttem, megtapogattam a bekötési pontokat, száraz, elektromos próba, melegszik, rendben, ráér majd felmelegedni. Délután ballagás, majd lesz dolga... Működött is, aztán néztem, hogy miért van víz a nyihogó alatt? Hamar kiderült, hogy a burkolat alól folyik a víz.
Szétszedtem, előtte még nem láttam ilyet belülről. Mivel nincs nyomás alatt (spec csaptelep kell hozzá), műanyag a tartály. Az egyik oldalán elég érdekesen más színű volt, elég avittos volt. Az egyik csőbe belefújva, a másikat befogva nem éreztem, hogy szelelne. Felkötöttem a csövekre így csupaszon, feltöltés és igen, a tetejétől kicsit visszább van egy repedés, ott spriccel. Megkapargatva porlik a műanyag. Szerencsére kapni hozzá mindent, rendeltem tartályt és tömítést. Ránézésre ugyanolyan, csak szép világos a műanyag. Na, az összeszerelés már nem volt ilyen egyszerű. A nyak része nem stimmelt teljesen, kicsit alakítani kellett, de összejött. Amit még furcsálltam, hogy talán ez lenne az egyik előnye a nyitott rendszernek, hogy nem vízkövesedik? Egy szem sem volt benne, annyi, hogy a réz idomok avittosak voltak, nem fényesek. A zártban egy hengeres acél tartály van anóddal. Az vízkövesedik, cserébe megy sima csappal.
Amikor rákerestem az új árára, akkor láttam, hogy megéri 5-6.000Ft-ért tartályt cserélni. Remélem még sokáig működni fog, kiszolgál minket. Természetesen a szezon végén ürítés és megy fagyvédett helyre. Egy lommal több a műhelyemben...WC tartály, hidrofor, meg a vízmelegítő. Illetve most már a csapokat is lehet felviszem, mert tavaly először a konyhai szétfagyott, pedig le volt engedve a víz, mint az elmúlt tizenvalahány évben... (hideg vízzel eddig is használtuk)
Elég nagy meló, de lehet, hogy ide is rakhattam volna egy nap által melegített tartályt inkább, de a kényelem nagy úr.
A világos az új, a sötét sárgás a régi, látszik a repedés.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Barret001
addikt
-
macilaci78
nagyúr
válasz PROTRON #84749 üzenetére
És ez a csap amúgy nem tud hideget is keverni a 40°C-os meleghez? Te úgyis csak azt a hőmennyiséget fizeted, ami kijön a csapból.
Inhouse: Én is ezt nézem, 10 literes, 2 kW-os, de a fórumtársnak napi használatra kell, esetleg nem is naponta csak egyszer.
Viszont a linkelt készülék készenléti áramfelvétele csupán 600 W/nap.[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Inhouse
őstag
-
PROTRON
addikt
válasz macilaci78 #84745 üzenetére
Köszi neked is meg másoknak is az ötleteket.
Pont azért lett ez a csaptelep beszerelve nekik, mert igazából spórolni akartak.
Naponta 5-10 kávéscsésze, meg WCzés utáni kézmosáshoz teljesen értelmetlen egy állandó fogyasztású 5-20 literes bojler, ami folyton melegen tartja a tartályban vizet, korábban olyan volt és tényleg kevesebb lett a villanyszámla és nem csak a lecsapdosások miatt.Ez a csaptelep a maga 3kW-ával 40 fokra állítva, azonnal, nagy surgarú tűzforró vizet ereszt át, ami sok, mondhatni túl van már méretezve. Ez már nem az első generációs ami éppencsak csepegteti a langyos vizet, rendesen átfolyik a percenként 6-10 liter ahogy teljesen meg van nyitva a csap és tényleg tűzforró az én gumicukorka kezemnek.
Ez ide sok.
Elég lenne kicsivel hidegebb víz is, ezért gondoltam hátha ismertek olyan típust ami csak 2,5kW teljesítményű.
Aztán lehet egyébként hogy belül tényleg nem stimmel valami, mert C10-es kismegszakítóra volt kötve de még is egyszerre vágta le az ELMŰ B16-al.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
benfolds
őstag
köszi a tippeket a négertárcsával kapcsolatban (még mindig ezen a néven röhögök ). néztem ma lidliben a cuccokat (dupla akksitöltőért mentem), volt régebbi akcióból négertárcsa is, de fúróhoz csatlakoztatható. nekem van fúróm és flexem is, gondolom, hogy a flex jobb lenne.
amúgy nem akartam szórakozni vele, az volt a terv, hogy lehomokszóratom, de 60 ezerért akarták megcsinálni. annyiból lehet tudnék hegeszteni egy új kaput.még az lenne a kérdésem, hogy szemüveg, maszk, ugye? amúgy azért is akartam homokszóratni, mert nem szeretnék tüdőrákot kapni, de van 3M-es szelepes maszkom, amit permetezéshez használok, talán jó lesz, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz benfolds #84738 üzenetére
Ez milyen korong? Ilyen akart lenni, de elcseszték és ez lett belőle?
-
PROTRON
addikt
Srácok tud valaki olyan vízmelegítős csaptelepről, amelyikben nem 3000-3500W-os fűtőszál, hanem csak 2500W-os van? Nem találok gyors kereséssel, szétbarmolni meg nem akarom...tudom rossz utcába jöttem.
Szomszéd kisboltban 3x16A van és amelyik fázisra kerül, fix hogy levágja, mert mindegyiken van valami régi hűtő, klíma, vagy melegszendvics sütő és együtt pont annyival túlterheli hogy az már sok a "B" karakterisztikás ELMŰ / EON kmsz-nek.
Aztán most végre kapni fog saját dugaljat Fi relével (eddig úgy volt megfelelt minősítésű ÉV jegyzőkönyve a boltnak hogy nincs a dugaljakon Fi relé), nehogy kiderüljön hogy belül zárlatos.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Beni2360
félisten
-
-
Beni2360
félisten
Sziadtok. Ilyen ponthegesztő géphez milyen vastag szallag kell?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
macilaci78
nagyúr
válasz benfolds #84726 üzenetére
Kefekoronggal nem lesz tükörsima, de a homokszórástól sem. Milyen felületkezeléssel mennél rá.
Amúgy a kefekorong jó megoldás, leszedi a szennyeződéseket, rozsdát, varratok borítását. Ha nem porfested, hanem zománcfestékkel mész rá, akkor felesleges is tükörsimára csiszolni. A zománcfesték felülete úgyse lesz teljesen egyenletes.A Lidl-t pedig felejtsd el ilyen kiegészítőkkel, rendes szaküzletben vegyél, akár netről. Szerszámoutlet, Szerszámkell, akármi. Azonos áron jobb minőséget kapsz.
Fúrószárak, fűrész, flex korongok, stb.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
benfolds
őstag
Zártszelvény kaput mivel tudnám lecsiszolni festés előtt? Homokszórásra horror árat kaptam. Flexem van, milyen korongot vegyek rá? Tükör simára akarom. Lidlben mától vannak ilyen kefekorongok.
-
totron
addikt
válasz PROTRON #84709 üzenetére
Mondjuk attól, hogy új vagyok valahol még ki lehet nyitni a számat, nem is bonyolult: "csak most kaptam meg a gépet". Nem kibicként mondom. Miért nem tette meg a srác? Saját érdeke lett volna, vastagon.
(#84712) j.bravo, persze, cicaharc, kívülről minden tűnhet tyúkpernek, a résztvevők, de főleg a szenvedő fél számára meg nem kis súlyú, már csak azért sem, mert a megélhetése múlik rajta. Ami kívülről pitiáner vita, az belülről sok esetben kicsinyes indíttatású, lásd olcsó irigységből való eltávolítani-akarás. Miért kell "viselni" akármilyen mértékben is az ilyet? És milyen főnök az, amelyik ezt elnézi? Tudom, a többségi.
Kút téma: nem szokásom vagy kenyerem hőzöngeni, rendszerint el is engedem a döntéshozói vetületet, a lényeg, hogy minél kevesebb ponton kelljen szükségből kapcsolódni az ilyen értelemben vett rendszerhez. Ezt a kút dolgot viszont személyes abúzusként éltem meg, a szabadság, mint olyan egyértelmű csorbításának. Klasszikus iróasztal mögüli, "még véletlenül sincs hozzá érzékem, de ellátom a munkám, kiszolgálva a feletteseimet"-döntés. Illetve ki tudja milyen párbeszédek hangzanak el ilyenkor a kulcsemberek között, de vannak sejtéseim. Hogy hosszú távon is győzött-e a józan ész, az majd kiderül.
Nem korlátlan a vízkészlet és lakossági oldalról is van elég kontár - műszakilag-emberileg* - de keserű az, amikor egy ilyen jelentőségteljes témában csak a szokásos, még véltelenül sem megkerülhető szájíz tud előjönni. Az egyre szűkösebb víz állapotához egy valamivel kifinomultabb döntéshozás jobban passzolna.*ugyanakkor a kút üzemeltetője felelős azért, hogy a felszín alatti vizet csak olyan mértékben vegye igénybe, hogy a vízkivétel és a vízutánpótlódás mennyiségi egyensúlya minőségi károsodás nélkül megmaradjon.
Előttem van a nagytermelő amelyik megálljt parancsol saját magának és családjának-érdekkörének, hogy hopp, itt a vége, nem akarunk többet, jusson is-maradjon is víz, meg aztán a szomszédok elől sem etikus elszívni, hogy tudja locsolni a huszadakkora konyhakertjét. Helyesbítek: nincs előttem ilyen, nem tudok ilyet elképzelni. -
lumpy92
aktív tag
válasz Inhouse #84716 üzenetére
Persze, a józan ész. Aki meg megcsináltatta a papírozást az év első felében, az tapsolva konstatálhatja, hogy kidobott az ablakon 60-80 ezer forintot. Mert kormányunk olyannyira következetes, mondhatni konzervatív.
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
user12
őstag
válasz cinemazealot #84717 üzenetére
Egyelőre ez a "hivatalos" forrás.
Hamarosan megjelenik majd a közlönyben isRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Top cat
addikt
válasz Inhouse #83725 üzenetére
Úgy néz ki, eldőlt a kérdés. Olvastad már?
-
PROTRON
addikt
válasz j.bravo #84712 üzenetére
A 2 kollega közötti cicaharc már hónapok óta folyt és a cégnél mindenkinek elege volt belőle, mert nem lehet úgy dolgozni csapatban hogy 2 db székely kétajtós emberke folyton úgy egymásnak van feszülve hogy mindjárt ölre mennek és egymás munkájába is folyton értelmetlenül is belekötnek csak azért hogy provokálják a másikat.
És ekkor állította egyikük szó szerint ultimátum elé a főnököt.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
j.bravo
addikt
válasz PROTRON #84711 üzenetére
Nyilván a részletek ismerete nélkül ezt leszűrni is meredek, de ha - kizárólag a lentiek alapján - ha első szóra kirúgja azt aki panaszkodik, akkor is ha amúgy esetleg ő dolgozik jobban (csak a cicaharcot rosszabbul viselte); az meredek.
Ha valóban ultimátum elé állította, akkor értem a reakcióját, de azért, mondjuk úgy, nem szeretnék neki dolgozni…[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
PROTRON
addikt
válasz leweegee #84710 üzenetére
Sajnos sose kapta még igazán vissza amikor így viselkedett maga körül emberekkel.
De megcsinálja amit meg kell, főnök meg úgy áll a hozzá belépett kollegákhoz hogy ha a munkát jól elvégzi, akkor nem szól bele az ovisok közti veszekedésekbe, nem rúgja ki amíg nem muszáj.
1 esetről tudok amikor 2 kollega annyira összeveszett hogy egyik odament a főnihez hogy a másikkal nem tud dolgozni, vagy a másikat rúgja ki vagy Őt...mire főni mondja hogy jólvan, akkor ott az ajtó.
Visszakérdés: mivan? ki akarsz rúgni?
Főni: én nem akartalak kirúgni, de Nekem nem mondhatod meg mit csináljak.Ezen esetet leszámítva nem tudok olyanról akit kirúgott volna, családi beállítottságú.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Top cat #84707 üzenetére
És megmutatja a falszakaszt, majd a sráctól kérdi hogy az egészet így toltad le, mondja ja.
Bravo.Korábban kollegám meséltefiatalként valóban eljátszotta a következőt:
az egyik újonc kollegájával jól kiszúrt, aki vidékről érkezett kőműves volt, tisztességes iparosként megszokta vidékeken hogy vésni bontani kézi vésővel dolgoztak, mert nem volt pénz gépre.
6 órán át dolgozott a szegény csávó kézi vésővel, mire az én mostani kollegám megúnta a röhögést, szólt neki hogy figyelj itt a gép, megmutatta hogy milyen gyorsan lehet vele haladni, át is tért az újonc kollega a gépi vésésre...10 perccel később jött a főnök, ránézett a falra, látta hogy az újonc géppel dolgozik, erre odafordul a mostani kollégámhoz:
kérdés: egésznap dolgozott és ennyit haladt?
kolléga rendkívül szemét válasza: igen
ahelyett hogy elmondta volna a főnöknek hogy most kapta csak meg a gépet, eddig kézzel dolgozott...
Az én mostani kollégám azért nem vallotta ezt be az akkori főnöknek, mert látta hogy a kézi vésővel a vidéki csávó sokkalta profibb volt mint Ő maga és irigységből kiakarta rúgatni.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
beci
őstag
Köszönöm a segítséget, rá próbálok a Bosch-ra.
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Top cat
addikt
válasz PROTRON #84706 üzenetére
Fúró-vésőkalapács szagszerű használata.
-
PROTRON
addikt
A black&deckerről sok nagyon rossz tapasztalattal találkozni, így hacsak teheti az ember más márkát érdemes választani...most épp pl jobbat olcsóbban.
Jól hangzik a 3,7J, de ha már a második falnál eltöri az SDS fúrót, meg lefüstöl a motor, vagy a funkció váltókar elejti a kuplungot és örökké 1 állásban ragad nem túl örömteli...
Ahogy a kollega írja, az a 2,7J már elegendő a 20 cm szerkezeti bentonfalhoz, persze tudni kell használni a gépet, ugye SDS fúrót nem nyomunk izomból a falnak, nem ütvefúró, másképp kell vele bánni.
Meg persze vigyázni a vasakkal, ugye emiatt egy pár foknyit ferdén fúrni hogy "elkanyarodjunk" a vasak esetén...
És persze elengedhetetlen ahhoz a betonhoz a minőségi SDS fúró a géphez. Ha a fent jelölt kereskedésben személyesen mész átvenni, akkor tudnak javasolni ár-értékben jó választást hozzá.[ Szerkesztve ]
-
beci
őstag
Sziasztok.
otthoni hasznalatra, beton es tegla falhoz mennyire ajanlott ez a furokalapacs?
[link]Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vírusirtó topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hangprojektor extrákkal: Samsung HW-Q700A teszt
- Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió