- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz lemmy71 #85899 üzenetére
Kíváncsi voltam, mitől lehet okos egy mérőszalag ezért ránéztem, és hát jajj... Nem látom a praktikumot benne sehogy sem.
Nálam már az alap koncepció miatt bukna meg a dolog:
- mint mérőszalag böszme nagy, és nehéz a felesleges elemek és a lézer egység miatt. Emiatt biztos macerás használni (bár én a 8 meg 10 méteres szalagokat se szeretem, 5 méteres van nálam mindig)
- mint távmérő böszme nagy a felesleges 5 méternyi szalag miatt. Az ide-oda pakolgatott gombok és kijelző, meg a félig íves kialakítás miatt biztos macerás használni.Ez után jön elő a pontosság, ami mind a szalagnál, mint a lézernél lehet probléma. Ha valamelyik része vacak, és nem használható, akkor már megint ott vagyunk, hogy kell valami plusz cucc mellé.
Tartósság meg... Nálam egy mérőszalag max 1 évet bír. Vagy leesik, vagy elhagyom, vagy valakinek a kezében marad, vagy rálépnek a szalagra, megtörik a szalag, vagy simán csak elrozsdál. Ahhoz meg drága ez a bigyó, hogy egy év után cserélje. Vagy ha nem cseréled, akkor megint visszatértünk a 2 nálad lévő mérőeszközhöz.Just a simple Lineman...
-
lemmy71
őstag
Valakinek van tapasztalata ehhez hasonló okos mérőszalaggal
-
Dani_kp
addikt
válasz ricsip #85856 üzenetére
Ebay-es kütyük topicban próbáld meg, ott lehet hamarabb kapsz választ. Amúgy létezik ilyen cucc, ami mindent is tud?
https://ingatlan.com/33821564
-
-
Aaron14
őstag
Nyár eleji nagy viharban megsérült a kerti bútorunk. Ezt lehet valahogy javítani?
[kép]Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Madwe
nagyúr
Köszi, igen, 250-300kért vannak ezek, bár abból Zsófi nem kávézhat máshol
Belefér, nyilván műanyagból újonnan 300k slatt lenne a 3, használtan meg 100k alatt, így meg 1m is lehet.
macilaci78: köszi, körülnézek mi kapható!PROTRON: igen, ezzel nem vagyok tisztában, s attól tartok, hogy a rozsdamentes acél kültéren idejekorán tönkremegy. Nyilván az hogy nem lesz fényes a felülete pont nem érdekel de ha korródálódni, repedezni kezd ilyen körülmények között esetleg, az nem lenne jó. Igazából ha csak esőtől kell védeni, akkor barkácsolok fölé tetőt, vannak cserepeim, faanyagom elfekvőben, kb ilyen kukatárolós megoldás elég lehet neki… szóval ingyen lenne, csak időbe kerül
-
PROTRON
addikt
Bocs hogy belevau, de mi a cél az esővízzel ami miatt azokat a bolti forgalomban kapható műanyag esővíz tárolókat kizártad(200L-1000L), amiket egyre több társasháznál látni hogy takarításhoz rendszeresítették?
Azért érdekel, mert szeretném rábeszélni jövő év elején a társasház közösséget hogy pályázzunk kerület vissza nem térítendő programban hogy az összeg felét a kerület fizesse... 2 db 300 literes nekünk elég lenne hogy a takarítónak az udvar felmosáskor ne kelljen bekopogtatni szomszédokhoz, mivel anno szétfagyott az udvari csap és nem akarják megcsináltatni, nehogy alacsony keresetű szomszédok a ház pénzén spóroljanak a vízdíjon... néztem hogy mindennel együtt kb 80-120k között lehet a telepítése(azért mert persze ha "szerelőt kell hívni" akkor az le fog húzni)szerk.: időközben megtaláltam hogy csak "egyéni preferencia, locsoláshoz nem szeretnék még több mikroműanyagot"'
Akkor ezt fél milla alatt nem fogod megúszni, csak ha van valaki ismerős.
Ahogy írják a "saválló" meg "rozsdamentes" acélokat is főként beltéri(tehát kültéri viszonyoktól védve), állandóan takarított környezetben lehet értelmezni, ott persze 10 év után is csillog...de amit megtudsz fizetni, hogy ha kiteszed kontroll nélküli esőnek, nem fogja addig bírni, a rozsdamentes is rozsdásodni fog.Élelmiszer-gyógyszeripari fém anyagokat kell keresni, amiket az ilyen területeken használnak, pl egészségügyi termékek "hegesztéséhez", megmunkálásához, de ott is van hogy utána kap fertőtlenítést a gyártásból kilépő cucc...
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 3.6V-os Li kicsi csavar behajtóm. [link] Nem találom a töltőjét, de van egy 9V-os itthon. Tönkre tenné a 9V-os töltő az akksit benne?Give them hell Ukraine!
-
salaud
aktív tag
válasz macilaci78 #85872 üzenetére
Én meg gépész vagyok, aki dolgozott vegyiparban. Kerti használatról volt szó, ott mindent kibír a saválló.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
lemmy71
őstag
Felesleges, az IFA ban is ép hogy egy kevés levegőt kapott a viszkótól, talán a motor olajzas jobban hűtötte. Amúgy meg légszűrő, porszívó, kazán kifújására használom, néha pumpálok vele és ennyi. 16 évesen fabrikáltam, azóta meg eltelt jó néhány év, szinte már csak emléknek van meg
-
-igu-
addikt
Műanyag nélkül nem kivitelezhető észszerű költségvetés (duplája/triplája) mellett.
Fém tud vízzáró lenni, ha ügyes a hegesztő, ezek közül a korrózióálló anyagok+munkadíj ilyen méretben szerintem egy közepesen használt autó árát ütik.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Madwe
nagyúr
válasz macilaci78 #85873 üzenetére
Köszi! Bírja a kinti körülményeket, mindenféle műanyag kizárva valamint 3x1 a minimum (azaz minimum 3, helyileg eléggé messze vannak, 1m3nél lehet több, kevesebb nem)
Műgyanták viszont amennyire tudom szintén polimerek, így ezt - ha nincs természetes megoldás a vízzárásra - elvetném -
macilaci78
nagyúr
Mik a szempontok? Legyen mozdítható? Mindenképp 3 db 1 m3-es kell, vagy lehet 1 db 3 m3-es is?
Építhetsz is egyet, egy kb 145 cm élhosszúságú kocka kiadja a 3 m3-t. Rétegelt lemez van 150×150 cm táblában, megcsinálod (kívül jól megtámogatva), kikened műgyantával, hajlaterősítő szalagokkal, mint egy medencét.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Madwe
nagyúr
válasz Top cat #85868 üzenetére
Egyéni preferencia nagyon nem fenntartható - használhatatlan szemét lesz, nem egészséges. igen, tudom, élelmiszeripari jelölés meg tuti nincs belőle bajunk, csak a veteményes mulcsrétegét locsoljuk vele amúgy is, ráadásul már az esővíz alapból mikroműanyaggal szennyezett. Mondjuk úgy hogy ez is egy becsípődésünk...
Nem tudom, akkor ezek szerint egy rozsdamentes acélt simán kint lehet hagyni évtizedekig a szabadban, semmitől se kell óvni?
-
Top cat
addikt
Mi a baj a műanyaggal? Esetleg egy ilyen lemez borítású IBC tartály?
Az inox biztos drága lenne. Az UV hogy bántaná az acélt?
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok! Szeretnénk felszínen esővíztárolót létesíteni (3x1m3)
viszont műanyag, így az ibc tartály is kizárva. kérdés milyen anyag marad... egyelőre az inox az ami eszembe jutott, ára mondjuk borsos...
egy ilyen inox tartály kültéren hogy viselkedne, hogy bírja az időjárást? érdemes e fölé valamilyen fedést barkácsolni szerintetek? uv sem eszi meg?
(fagy nem szempont, fagyok elött leengedjük őket)
Van más anyagból készülő tartály ami szóba jöhetne még?[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz Inhouse #83725 üzenetére
Még mindig kút mizéria van...nem bírnak leakadni róla, már röhejes ez az egész...
Üdv Inhouse
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Essejó #85857 üzenetére
Nekem ez a kép tetszik a legjobban, ahol igazán látszik, hogy nem photoshop-olva vannak a cuccok.
Kiváltképp a pulton egyensúlyozó 3db.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Essejó
veterán
Ez vajón valós? link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
ricsip
addikt
(Nem egészen ide tartozik, de dedikált topikja nincs az ilyesminek)
Sziasztok, "USB power teszter" kütyüt keresek. Leginkább olyan kellene, ami kijelzővel rendelkezik, relatíve pontos, USB A és C-re is alkalmas, és ismeri az 5V-on felül a 9V, 20V stb + PD és vagy QC protokollokat (2.0, 3.0 stb. minél többet annál jobb).
Ahogy nézem millió féle típus van, a jobban sikerült "márkáskínai" fajtát lenne érdemes választani gondolom.
Elsőkézből tapasztalatok érdekelnének, lefizetett influenszer videókat én is találtam jutubon.-
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Tudnátok nekem ajánlani kopmpresszort? Elsősorban öntözőrendszer kifúvatására, téliesítésére kellene most SOS, de egyébként meg ilyen takarítási, porkífúvási célzattal. Ennyi lenne egyelőre a használati cél, de persze később még másra is jó lehet. Bérelni lehetne, de régóta szeretném, hogy legyen itthon egy. EZ pl. jó lehet? Ára sem vészes, ÁK-n 1. helyezett. Vagy esetleg az Aldi/Lidl-s? Azok is gyakran vannak akcióban, bár nem olajos (noha fogalmam sincs, melyik jobb és miért, melyiknek mi az előnye-hátránya).
-
imibogyo
veterán
Nem nagy dolog, mostanában másra nem is futja az erőmből, de végre megcsináltam a kompresszorom letört légszűrőházát (eddig egy gumicsővel orvosoltam). Minimális esztergálás, egy megfelelő menetű közdarab és 183 kiló meleg-takony felhasználásával megoldódott egy sok hónapja magam előtt görgetett probléma. Messziről nem is igen látszódik. Eddig használat közben is működik....
-
PROTRON
addikt
válasz macilaci78 #85841 üzenetére
Srácok én csak annak a statisztikának hiszek amit én magam hamisítottam.
Nem akadályozlak meg Titeket abban hogy kiugorjatok a kollegának segíteni.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Barret001 #85839 üzenetére
de feljebb írta hogy már nincs hely a csőben a villanyász szerint...
Valszeg a meglévő vezetékek sem mozgathatóak, valamint a szigetelésen nem hallatszik át a fél miliméteres mozgás...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
PROTRON
addikt
-
PROTRON
addikt
Mennyire vastag a szigetelés?
Van 500k-s metrel műszer amivel lehet a falban lévő feszültség alatti vezetéket végig csipogtatva keresgélni, de nem mind1 az anyag vastagság.Ugyanígy vannak 40-50k-s anyag keresők(a 10k-s parkside valszeg nem elegendő), ez meg fém anyag, ha nincs túl sok egyéb fém, pl szigetelést rögzítő, akkor lehet azzal is van esély szűkíteni a szétbarmolási felületet, de megint csak nem mind1 az anyag vastagság.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
fa4hu
őstag
Sziasztok!
Most derült ki, hogy rosszul szerelték a villanyt a házunknál, és még kellene találni egy kötődobozt, de a ház szigetelésekor mindent lefedtek a külső falon.
Szerintetek van valami megoldás (műszer) arra, hogy azt a kötődobozt megtaláljuk a szigetelés nagy területen való lebontása nélkül? A mostani villanyszerelő már nézte, hogy a kábelcsőben nem tud már egy befűzőt elküldeni.
Előre is köszönöm az ötleteket!
-
-
salaud
aktív tag
Én halogénsütő fém elemeit autóipari hőálló(700°C) ezüst-el fújtam le, száradás után megkergettem 280 fokon üresen párszor, szerintem ebből már nem jön ki semmi méreganyag... Megpróbálhatsz élelmiszer iparban használatosat keresni, de ha találsz is, általában többszörös szorzóval drágább mint a sima és sokszor amúgy ugyanaz, csak van tanúsítványa...
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
senior tag
Mikrohullámú sütő (nem grilles) belsejét milyen anyaggal festenétek le?
Eléggé rozsdás már szegény, de hibátlanul működik és sajnálnám kidobni.Arra gondoltam, hogy először kitisztítom, megcsiszolom a rozsdás felületeket, majd pedig le fogom tüsszenteni valami olyan spray-vel, ami használható mikró belsejében és érintkezhet élelmiszerrel.
Tudnátok erre valamit ajánlani?
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
7Sony7
addikt
válasz TESCO-Zsömle #85828 üzenetére
Jó, de attól még a fiú szobájában nem lesz jobb a helyzet.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
válasz TESCO-Zsömle #85826 üzenetére
Ja, vagy mégis sütőbe a nyúllal.
Nade vissza a kályhához: egyéb ötlet? Fűtőszőnyeg bevakova, ez az eddigi verzió. Elektromos konvetort nem tehetek szerintem, túl közel a szekrény. Infrafűtés túl forró, szintén nem. Ventlátoros hősugárzó hangos, meg sok több órán keresztül. Mi a frász csináljak?Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
-
Inhouse
őstag
válasz Keef_Lee #85781 üzenetére
Tekercs ellenállást tudsz mérni, de kb annyi, hogy szakadt-e. Menetzárlatot nem fogsz tudni megállapítani, bár nem búg, így ez nem áll fenn valószínűleg. Ezek a tekercsek ritkán szakadnak meg...biztosan kap áramot? Lehet egy hibás kötés, nyomáskapcsoló hiba...
Egyébként a sokat állt szivattyúknál érdemes elsőre "kézzel", tehát egy csavarhúzóval benyúlva hátul a rácson a lapátokat megtolva megmozdítani. Ha ez meg volt, utána lehet árammal is indítani.Üdv Inhouse
-
-igu-
addikt
válasz macilaci78 #85814 üzenetére
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Inhouse
őstag
válasz Barret001 #85772 üzenetére
Természetesen nem nyomtam a lukba zsírt. A csavar menetre kentem belőle. Én cserélem a téli/nyári gumit, tehát évente kétszer. A műszaki 2 évente van, ennyi idő alatt történ max 4 ilyen. A csavar kitolta a felesleges zsírt, be a dobba, ott meg szétcsapta. Nem volt benne csak néhány gramm, de az is tönkre tette a fékpofákat.
Szóval óvatosan a zsírzással, főleg dobféknél, ez lett volna a lényeg.
Nem vagyok autószerelő, béna voltam, a luk sötét, én simán zsákfuratnak véltem, de semmi esetre sem gondoltam volna arra, hogy ez fog történni.Üdv Inhouse
-
macilaci78
nagyúr
válasz hotkar #85812 üzenetére
Amikor még volt benti macskám, rendszeresen ment olyan helyekre, ahol kábel volt. Megrágcsálta a nyomtatókábelt (LPT), a nyomtató meg 1,5 sornyi mindenféle karaktert nyomtatott, mindegy volt, hogy tesztoldalt, vagy doksit, fényképet küldtem rá. Már driver újratelepítés, Win reinstall után a Canon-t is lebasztam, hogy nem elérhető a driver a honlapjukon és sűrű bocsánatkérések közepette e-mailen küldtek. Végülis a kábelt rágcsálta meg a macska, kínomban néztem meg...
Pár hónappal később azt veszem észre, hogy a hifi bal hangszórója nem szól. Lehet tippelni, mi történhetett...
Kiköltözéskor (1,5 év) vettem észre, hogy a számítógépjez, TV-hez használt eloszto, ami folyamatosan áram alatt volt, meg van csócsálva, pici tűszúrásnyi nyukak vannak a szigetelésen. Fel volt tekerve kb 3 hurokban a dugvilla felőli végén és kék szigetelőszalaggal volt összefogva, a szigetelőszalag darabkái is benne voltak a lyukakban, egy-egy lyuk alján még a réz vezető is látszott.
Ehh, kurta macska! Imádtam azt a dögöt...
A cipőfűtő volt még nagy kedvence.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
7Sony7
addikt
válasz macilaci78 #85810 üzenetére
Az a baj, a padló termosztátnak akkor még vésni kell a falat, mert amit találtam, 2xmm es csőbe kell tenni. Tehat így nem elég felragasztani a falra a cuccot, még vésni is kell. Pedig ez lenne a jobb, mert közben eszembe jutott, hogy ha a fóliásat csak feltenném a szekrény hátuljára, azt lehet szétszedi a macska.
Tiszta káosz.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz 7Sony7 #85807 üzenetére
Nekem a gép van a sarokban (faltól azért távolságra, és nem takar rá semmi a 20 centire levő gépházhon kívül. Ott tavaly kicsit megindult a penészedés, de egy szavós lefújás után szerencsére megállt, utána tettem egy ventit a padlóval párhuzamosan (fektetve) a felsőtáp fölé, ami 'elvileg' lefújta a tápból kilépő melegebb levegőt a sarok irányába, idén is ezzel próbálkozok, meglátjuk milyen eredménnyel.
-
7Sony7
addikt
-
7Sony7
addikt
válasz macilaci78 #85804 üzenetére
Lehet rápróbálok. Azt írják, kell hozzá padló termosztát is. Rendes alkalmazáskor kell, ok, de ide is? Időzítő nem elég? Mennyire melegszenek ezek fel, ha úgyhagyom bekapcsolva?
-
7Sony7
addikt
válasz macilaci78 #85798 üzenetére
Ezt az alu Árnyékolásút" ajánlja a marketing, merhogy ez földelt. Viszont, amit lentebb írsz, az is eszembe jutott, hogy úgyse látszik, húznék rá egy réteg csemperagasztót, csak nem tudom, nem hullana le az egész a hőtágulástól.
Ha átrendezem a szobát, akkor meg az ágy kerül a külső, hideg falra, azt sem szeretném.
[ Szerkesztve ]
-
volandy
senior tag
válasz macilaci78 #85800 üzenetére
Hát igen! Nem is értem, hogy az egyik szobában a belső falra tettem a szekrényt, ott nincs semmi gáz. A másikban pedig a külső falhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Path of Exile (ARPG)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1000W EVGA SuperNOVA GQ Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG Strix 850W G (850W,GOLD)
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest