- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Panthera #82848 üzenetére
Nem, mert 18V-os a gép. Semmi baja sem lesz attól a minimális túlfesztől, pláne mivel a laptoptöltő áramerősségben kicsit még kevés is neki. Picit veszítettem a nyomatékból, de ilyen kisebb csavarozási fúrási munkákra tökéletes és "mindig fel van töltve" a műhelyasztalon. Minden másra pedig már vannak sokkal komolyabb gépeim.
#82840 RandomName: pont így voltam én is. Először vettem egy akksis fűkaszát, mert majd 180 méter hosszú a kertem, ami hosszabbítózni nagyon sok, egy benzines pedig nagyon hangos lett volna a szomszédokra való tekintettel, mert legtöbbször csak vasárnap érek rá füvet nyírni, vagy igazából bármi mást csinálni... Így vettem egy 369-et én is. Majd ha már lettek töltők és akkuk, akkor szépen lassan jött egy fűnyíró, majd egy fúró-csavarozó, egy ütvefúró, kardfűrész, dekopír, körfűrész, kisflex, ütvecsavarozó, lombseprű stb... Ma már ott tartok, hogy ki tudok vonulni akárhova dolgozni és lényegében egy napot simán végig dolgozom tisztán akksis gépekkel...
-
törölt tag
sziasztok....
fürdőszobai porcelán polc felrakásához kérnék annyi segítséget, hogy megerősítsen vagy cáfoljon valaki: veszek olyan széles dűbelt, ami a polc felfogatásához való lyukon átmegy és a hossza pedig a lyuktól mérem úgy, hogy a falba fúrni kívánt hosszt is hozzáadom, na ekkora csavart kell vennem, ami ugye szélesebb fejű is, mit a dűbel...
-
Dani_kp
addikt
válasz
Gézengúz #82844 üzenetére
Pusztán kíváncsiságból mit és mennyiért tudsz hozzá szerezeni?
Én már egy ilyen projektem túl vagyok, 2 akkuhoz való cella, bms, töltöttség visszajelző és cc cv modul Kínából, olyan 10-11k. körül állt meg, ezelőtt 3 éve.
Laptop töltőt pedig ingyen szereztem.
Mondjuk azóta már nincs meg, mert van "rendes" akksis gépem, akkoriban csak a puszta kíváncsiság hajtott.
-
PROTRON
addikt
válasz
RandomName #82840 üzenetére
Én jelenleg nem tartok ott hogy megérje a 25k-ért vett parkside gépet lecserélni akcióban 45k, akción kívül 65k-ért egy makitára. Pláne hogy aksikat és töltőt is kéne vennem.
Túl keveset dolgozom olyan szinten fizikai munkával hogy a különbség megérné.
Amennyit én ilyen téren dolgozom, oda ezek a parkside gépek elegendőek.De pl mérőhelyi munkát végző emberek nagyon dícsérik a parkside 230-as vezetékes flexet, meg az 50J-os vezetékes bontókalapácsot, simán 3 éve használják őket és még mindig rendben megcsinálják amit kell.
Ez utóbbiból nekünk is van a cégnél, mienk is köszöni szépen, elvan a makita mellett a szerelőkocsiban, rendesen tisztogatva semmi baja.Az előbbiből gondolkodom hogy a 2 aksis változatot, vagy a vezetékest vegyem meg. Egyelőre csak 1 db 8Ah parkside aksim van, pedig 2 db-al van értelme az aksisat használni, hogy a falban egy doboz süllyesztéséhez ki lehessen alakítani a falvágást hogy csak nagyon keveset kelljen a falat vésni és ne zajogjanak a szomszédok.
A vezetékes meg csak 22k huf, csak ugye oda meg kell a vezeték amitől én írtózom.Meg még vagy 50-60k a porgyűjtő burkolat, ha gyárit veszel...
-
Dani_kp
addikt
válasz
PROTRON #82838 üzenetére
Ahhoz kellene valami adapter is az akku meg az akkus gép közé. Azokat olyan 3-6 ezer között szoktam látni.
Ha meg a gyári házat akarod használni, akkor bms + töltésvezérlő kell és meg kell gányolni hozzá a házat it, akkor töltőt is kell hozzá szerezni.A töltés vezérlőt ki lehet back-elni éppen ha van megfelelő adaptered. De az meg nem olcsó én 1,5 éve vettem 14 ezerért egy olyat, ami állítható a kimeneti fesz + áramerőség.
Az nicd -> liion-os mókolást is megcsináltam 2-3 éve. Dokumentáltam is, keress rá itt a topicban.
Szerk.: Láttam én is a drágulást. Van 1-2 parki gépem, de befejeztem, nekem munkához is kell egyenlőre még csak alkalmanként, de ahhoz már dewalt gépeket akarok beszerezni.
-
imibogyo
veterán
válasz
rednifegnar #82831 üzenetére
-
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Gézengúz #82832 üzenetére
en ahhoz nem ertek, igazabol nem is akarok. ilyen olom akksim mindig van elfekvo a motor miatt. erre nem kell se bms se semmi elektronika, priman mukodik van nyomateka, ha merul radugom a motoros toltore es kesz.
nagy ccm-es a mocim es az inditozas nagyon igenybe veszi ezeket, igy ha inditani mar nem tud akkor csere, de ezek az akkuk meg eveket elmennek kisebb amperfelhasznalassal mint pl ez a furo.
volt, hogy elektrokizist is csinaltam veluk. de emlexem hogy hirtelen kellett autoakksi es ilyennel bikaztam meg, stb. -
Panthera
őstag
válasz
Nekem is fekszenek már kifelé az akkuk, 1 hét alatt maguktól is. Jó ötlet. A mágnes is nagyon a pótfejnek!
-
PROTRON
addikt
válasz
Igen, ez így eddig nem csak hogy a házi barkács gányolás-tákolást, de még a megdöbbentő gépek kategóriát is kimaxolta.
És ott a zöccsárga vezeték. -
Gézengúz
addikt
válasz
Pedig 4db. sorbakötött 18650-el, vagy ha elfér akkor, 2x4db-al gyönyörűen menne.
Persze jó akkukat kell találni, megérős áron, kell hozzá BMS, és még egy megfelelő töltő is.
Persze akkor az már nem a gányolás topikba való lenneAnnyira régi, hogy ahhoz még tutti NI-CD cellák voltak, na olyat nem is kéne erőltetni már.
-
rednifegnar
senior tag
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Inhouse #82826 üzenetére
koszi megnezem, meg nem vettem. igazabol az ara kb mindegy is, inkabb adok tobbet egy okosabbert mint megveszem az akciost amivel szivok mert pl nincs kifolyo, stb.
nem is az eszkoz ara ami igazan sok hanem ami aramot megeszik az evek soran.
na ugy latom ez 200w-os, nem tom ez mire eleg, lég m3-et nem ir. -
PROTRON
addikt
válasz
csabulaxi #82824 üzenetére
Igen, látom hogy a december eleje óta (#82825 Inhouse) polcokon lévő készletekből még mindig van mert nem vették ennyiért az emberek.
10k-ért lecsaptam volna rá, de 15-ért kicsit sokallottam, mert ugye manuális. Meg az is még hogy nekem M4-es szegecsanyákból van idehaza egy adag, mert egy másik projekthez csak az a méret passzol, amihez nem tartalmaz fejet.
Ezen is gondolkodom, de ez ugye egykezes, erősebb kezelést igényel: [link]
Bár nézem, hogy nálunk állandó jelleggel 15k a fortumos kétkaros szegecsanya húzó m3-m10-ig.Ha az aksis csavarbehajtóra való cucc lenne 26 helyett 12-15k akkor azt simán megvettem volna mostanra, de ezen még eléggé vacillálok mert elég ritkán kell. Bár az is igaz hogy ezen elvileg nem tud mi elromlani, tehát valszeg örök darab lenne.
A cégnél egyik kollega mondta is hogy van neki más márka, de aztán amikor kellett volna nem tudta előkeresni.
-
Inhouse
őstag
válasz
rednifegnar #82728 üzenetére
Ha még nem vettél, akkor 01.30-tól a Lidlben lesz 10l/napos 49999-ért!
-
PROTRON
addikt
válasz
Panthera #82822 üzenetére
Jaja, nagyon hiányzik onnan a a réskitöltő melegtakony és a vízszigetelő zőccsárga...ez így túl profi.
#82820 rednifegnar
Naja ezen a hídon majd akkor megyünk át ha sikerül egyáltalán ilyet szerezni...mondjuk éppenséggel falba süllyesztve nem gond ha kicsit mélyebbre fúrva a hátfalat megbántjuk, csak mielőtt elkezdenénk sajtolni kap egy kis szilót a belső furat hogy visszaálljon a vízszigetelés. -
PROTRON
addikt
válasz
PitLee #82817 üzenetére
Szeva,
Ezt eddig hol rejtegetted? Mert 2 napnyi vergődésemet spóroltad volna meg ha hamarabb beírod.
Ők lesznek azok, csak el kell adni vesét...meg lehet májat is.
Mármint azért, mert van nekik a "PN" sorozat is, ami még univerzálisabb, mivel a felső rész ami megzömül előre be van vágdosva és rendesen szétterül a túlso oldalon, így két oldalról szorít.
-
PitLee
őstag
válasz
PitLee #82801 üzenetére
RIVKLE® SFC
https://youtu.be/X2sysHswUgI -
Dani_kp
addikt
válasz
rednifegnar #82811 üzenetére
-
-
A Zéé
addikt
az egésznek a lényege az, hogy a talajszemcsék közé baromi nagy nyomással van beinjektálva a "cementtej", ami igazából nem is az. Házilag te ezt nem tudod kivitelezni. Időtöltésnek jó furkálni, meg locsolni bele a lét, de attól az még jó nem lesz.
Házilag ezt úgy tudod megcsinálni, hogy leásol az alap alá, aztán kiszedsz az alap alól egy kb. méteres szakaszt, egy ugyanakkorát meghagysz, aztán megint kiszedsz egy méterest, és ezeket kibetonozod. Amikor az megkötött, akkor a bennhagyott részeket ásod ki, fúrsz a már megkötött betonba tüskéket, és utána azt a részt betonozod ki.
-
Spec
őstag
Sziasztok! Lenne egy másik projekt ötletem, ill. kérdésem, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Van egy melléképületünk, aminek sajnos süllyed az egyik sarka. Sajnos a vízelvezetés nem volt megoldva, és meg is lett az eredménye, szépen meg is repedt a fal, van vagy 1 cm-es rés. Igaz, ez kb. 10 év alatt keletkezett. A vízelvezetést megoldottam, de szeretném kicsit stabilizálni az alap alatt a talajt is, hogy már ne mozogjon tovább.
Néztem a neten, és van egy rakás cég aki foglalkozik ilyen megsüllyedt, megrepedt épületek utólagos stabilizálásával, de valami iszonyat horribilis áron mennek. Kértem be pár ajánlatot, és ezt a kb. 10 fm-nyi falszakaszt nem úsznám meg egy milla alatt. Emiatt elgondolkodtam, hogy meg lehet-e ezt oldani házilag is?
Igazából ők se csinálnak mást, mint lefúrnak az alap alá kb. 2-3 m mélységbe, nagyjából 20-30 cm-enkénti közökkel, vagyis m-nként kb. 3 furatot csinálnak. Ebbe a furatba beledugnak egy perforált acélcsövet, aminek a végén van egy csap és egy csőcsatlakozó idom. Az egészet a nyak résznél bebetonozzák, hogy jól zárjon a furatban. Miután megkötött a cement dugó, nagy nyomáson cement tejet, vagy bentonitos cement tejet, esetleg valami speciális adalékkal ellátott cement tejet injektálnak a furatba. A nagy nyomáson beinjektált cucc elvileg kitölti a réseket, repedéseket, és megkötés után a talaj szerkezetét stabilizálja az alap alatt.
A munkahelyemen van talaj fúró, amivel simán meg tudnám oldani a fúrást, akár 5 m-ig is, viszonylag egyszerűen, igaz 60 mm-es átmérőben, ami ide lehet hogy sok. Viszont az injektálást nem tudom mivel lehetne végrehajtani házilag? Vagy lehet erre valami célszerszámot szerezni, bérelni? Gondolom egy építőipari beton injektáló nem olcsó mulatság, úgyhogy megvenni nem szeretném. Mi a véleményetek, érdemes ilyesmivel házilag foglalkozni?
Arra is gondoltam, hogy nem is injektálnám a cement tejet, hanem csak megcsinálnám a 60 mm-es furatokat, rézsútosan az alap alá, mondjuk 3 m mélységig. Mindegyik furatba dugnék egy szál betonacélt, vagy akár kettőt is, és szépen csak beletölteném a cement tejet a furatba. Ezt megcsinálnám mondjuk 30-40 cm-enként, és gyakorlatilag amikor megköt 60 mm átmérőjű beton oszlopokként alulról támasztanák az alapot. Egy furatba elvileg 180 liter megy bele, ha 10 fm-t számolok, akkor az 30 furat, vagyis összesen 5400 liter, tehát kb. 5,5 m3 cement tej kell hozzá. Apródonként szép lassan meg is tudnám csinálni, csak kérdés, hogy mennyit érne. Ez hülyeség? -
diegho
nagyúr
Szólok a közös képviselőnek, mert vízvezeték csere volt a társasházban és emiatt cserélték. Nekem számom sincs hozzájuk.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Ma cserélték a vízórát, este volt egy olyan érzésem, hogy rá kell nézni. Persze, hogy szivárog a víz felette. Hozzá szabad ehhez nyúlni, vagy csak vízszerelő? Plomba ezen a részen nincs. [kép]
Látszik, hogy korábban már volt ott szivárgás, de az elmúlt 1 évben biztosan nem, mert néztem.
Mivel nem lakom a lakásban elzártam a vizet, de jó lenne minél előbb megoldani. -
PitLee
őstag
válasz
PROTRON #82782 üzenetére
Kemény pvc-t frankon lehet ragasztani ezt a "üvegszál erősített poliészter"-t nem tudom mi fogja meg.
Háta mögött sincs sok hely, de valami műanyag vagy fém tipli, Molly tipli, szárnyas dübel,
esetleg valami billenő anya féleség.Vagy vannak még a lemez anyák csak ott kell egy bemetszés a furat felett ahol átnyomod a menetes felét.
https://korongos.hu/spl/922473/Lemezanyak
vagy
https://korongos.hu/spl/120629/Behuzhato-kotoelemek-szegecsanyak-lemezanyak-csavavagy valami autóipari tipli pl: egy betapintható műanyag 4 szög anya, persze négyzet alakú furatok kellenek hozzá.
https://www.kamionfelszereles.hu/spd/BKPX3068/Muanyag-negyszoganya-87-x-87-55-mm-feketevagy pl. mint az autóiparban tőcsavarokat készítesz, amiket beragasztasz és anyával rögzíted fel a dolgokat.
https://www.google.com/search?q=Hex+Head+Stud+Bolts&client=firefox-b-d&source=lnms
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest