- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzsolee
őstag
Akkor oké...
Voltam ma mindkét boltban, de nem láttam ilyesmit... mondjuk nem is kerestem, csak nézelődtem. De legközelebb figyelem, nekem is elég cefet a lámpa...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
RandomName
senior tag
Valami UV álló lakkot javaslok rá, és akkor nem 3-4 hónap lesz.... A valamit azért írom, mert a fényszóró termel hőt, és van mozgása is.... De vannak erre is cuccok...
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
Spec
őstag
Pár hete írtam megmattult autó fényszóró polírozás témakörben. Gondoltam megosztom veletek a fejleményt. Végül nem vettem semmilyen polírozót, se gépet, se korongot, semmit.
Még szerencse, mert napokban futottam bele a Lidl-ben egy Ultimate Speed Headlight Restoration Kit nevű cuccba, 3999 Ft-ért. Gondoltam adok neki egy esélyt.
Jelentem nagyon jó a cucc. Nagyjából 30-40 perc mókolás / lámpa után jobban néz ki mint új korában esküszöm.
A csomag tartalma 3-féle csiszoló papír (2000-es, 3000-es, 5000-es), hozzájuk egy kis szivacs kocka, amivel kell a csiszolást végezni. Polír paszta, és Coating folyadék UV védelemmel. + Mikroszálas kendők a művelethez.
Rámentem szépen a csiszolópapírokkal szépen sorjában, vízzel természetesen. Már a 3000-es után úgy nézett ki, hogy ez ígéretes lesz, az 5000-essel meg már majdnem készre lehetett csinálni.
Utána jött a polír paszta, amitől olyan csillogó lett, hogy öröm volt nézni. Felvittem rá a coatingot is, 15 perc száradás után azt is fényesre töröltem, és kész is. Nagyon pöpec lett.
Mindent kézi erővel, szép kényelmes munkával, úgy hogy nem rohadt le a kezem tőle.
A csiszolópapírból 2x-i kezelésre elég van (mindenből 4 db), a polír paszta szerintem 3-4 alkalomra is elég simán. A coating is elég 3-4 alkalomra szerintem.
Ennyi pénzt simán megér szerintem, tudom ajánlani ha valaki hasonló problémával bajlódik.
Azt majd meglátjuk mennyire lesz tartós. A leírás szerint a coatingot 3-4 havonta érdemes felvinni újra, akkor sokáig szép marad."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
j.bravo
addikt
Mérsékelten releváns komment: sima, barkácsáruházas 2-3 ezer Ft-os fúrógépbe fogható polírkoronggal. sima parkside akkus fúróba fogva és (tudom, tudom, de végülis ez a gány topik) sima tubusos Prevent autópolírozó pasztával nem volt megerőltető, kevesebb mint negyed óra alatt látványos volt az eredmény, igaz vissza is mattult mert a) nem csiszoltam vissza előtte egyáltalán, b) nem lakkoztam utána vagy "zártam le" bármi mással, c) mindkettő.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
senior tag
-
cinemazealot
addikt
Ha van orvos ismerősöd, kérj kölcsön egy sztetoszkópot, azzal talán könnyebben tudod majd lokalizálni a huppogás forrását. Egyébként ilyen hangot én akkor szoktam hallani, amikor nagy mennyiségű víz hirtelen megy le pl. a vécén és a lefolyó csőben a víztömeg után keletkező vákuum a kád vagy mosdó szifonját elkezdi kiszívni a hálózat felé. Ez azonban csak néhány pillanatig tart, amíg a víz le nem ér, utána tök csönd lesz... ha pedig a víz a szifon(ok)ból ki is szívódik, akkor pillanatokon belül el is kezdem érezni a csatornaszagot.
-
cinemazealot
addikt
A "hangjából" nekem is az a véleményem, hogy egy hordalék miatt lelassuló és ütemesen "átcsöpögő", lassan "hörgő" jelenségről lehet szó valószínűleg a kisebb esésű (pl. a ház mellett az utcai csatorna felé haladó) szakaszok valamelyikén. Az, hogy fent a lakásban is hallod, azért lehet, mert a kemény falú lefolyó cső kiválóan vezeti a hangot. Úgy tudom, léteznek kamerás feltárást végző duguláselhárítók, talán érdemes megkeresni egy ilyennel foglalkozó szakit.
-
totron
addikt
Méregetés is lehet, de amit én látok benne, hogy tényleg csak a kérdés nélküli másolás megy, ami rosszabb. Upsz, hülyeséget írtam tényleg, köszi. A magasság is kell. A kasza jól megfent hegyével lehet alacsonyabb füvet is kis lendítésekkel vágni, de az inkább amolyan művészeti ág már. Ahova nem ajánlom semmilyen formában az a szőlő...
-
lemmy71
őstag
"...nem ilyen GÁNY módon szeretném megoldani..."
Akkor miért itt teszed fel a költői kérdést
Itt ilyen célra nem használnak a fórumozók, ragasztóhabot sem csemperagasztót
Átfurják azt a k..@...t gránit lapot és egy b@zi nagy rozsdás szöggel vagy drottal a falhoz rögzítik és joccakát Ez így topikhű -
totron
addikt
Nem vagy egyedül, uram. Nem csak mikro szinten hagyják ott a damilt, nem egyszer látni darabokat. A folyamatosan változó terhelés okozta motorvisítás-eltérés adja azt az elviselhetetlen hangot amitől olyan utálni való, még távolról is. Az emberek követik a bevettnek bélyegzett megoldásokat, kevés akivel érdemben lehet kommunikálni alternatívákról.
(#85045) pjen, legyen az elv a lényeg, mivel pontosan a hibahatárokkal van tele a bolygó ma már és pontosan az ezekre való hivatkozásokkal ássuk legjobban az egészségünk sírját. Azt aláírom, hogy van egy optimum és az osztásnak bizony gyakran keletkezik maradéka (szennyezés). Volt, hogy a takarást kézi kaszálással gondoltam előállítani, hát a tervezett 25 sor paradicsom helyett került 2-re...
Érteni meg annyit kell hozzá, mint az úszáshoz, meg lehet tanulni hogy ne elfáradj a kelleténél jobban és ne helyben kaszabolj, hanem haladj is, persze fogod a karjaidat érezni a nap végén úgy is. A harapás mértéke, lendítés erőssége, indítása, a penge szöge (lehetőleg párhuzamosan a talajjal). Rá elehet érezni. Az adott területet is megismered, ugyanis az egyenetlenségekre figyelni kell, hogy ne állj földbe vele. Az igaz, hogy dér kell hozzá, különben nehezen dől a vágandó, ez pedig behatárolja a napszakot is.
Ugyanaz igaz a kaszára, mint a baltára, fejszére, itthon, boltban szinte egyáltalán nem lehet használhatót kapni. Ezt csak azért írom, mert van aki hajlamos magát okolni, közben meg a szerszám minősége nagyon nem mindegy. Sokan nem hiszik el hogy ami ennyire szar az hogy kerülhet kereskedelmi forgalomba - hát így.(#85047) macilaci78, fenni is úgy lehet jól ha egyrészt ugye jó az alapanyag, meg egyenletesen és megfelelő mértékben van elnyújtva (kikalapálva) a penge, ezek hiányában a jó technika is fordulhat kudarcélménybe. Na de továbbra sem atomfizika egyik stációja sem, csak kiment a divatból.
(#85048) pjen, Egy motoros kaszát viszont mindenki tud használni.
Sajnos.Aztán, ha minden jó még simán bele vághatod a lábadba a kaszát.
Egy sarlót hamarabb. -
Inhouse
őstag
Nálunk egész jó munkát végeztek az ablakosok, de átnézve még így is maradt itt-ott apró luk a ragasztásban. Ezeket én a maradék ragasztóval még megszüntettem.
Egyébként a mesterek a gyakorlatban nem vesznek minden szir-szarhoz külön terméket, legalábbis a tapasztalat ezt mutatja. Túlnyomórészt nem csinálnak túl nagy bajt vele. Ha mindenhez az elvileg hozzá való terméket vennék, senki nem tudná kifizetni.Üdv Inhouse
-
Spec
őstag
Erre senki? Nem nagyon találok rá értelmes útmutatót. Amúgy azt láttam, hogy van külön márvány/gránit ragasztó habarcs, de elég húzós árban. A kérdés, hogy feltétlenül kell-e speciális ragasztó?
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Inhouse
őstag
Az alu doboz az egyik legjobban újrahasznosítható csomagolási hulladék. Anyagában lehet újrahasznosítani, és arányosan minimális szennyezést tartalmaz. Nincs rajta eltérő anyagú komponens, csak egy minimális festék.
Azért ez így nem egészen igaz.Üdv Inhouse
-
őstag
Értem amit mondasz, és egy ideális világban nem lenne erre szükség. De sajnos keretet kell adni az ilyen dolgoknak, mert mint mindennél, itt is az lenne a vége, hogy pár ügyeskedő/renitens miatt fenntarthatatlanná válna egy egyébként jó rendszer.
Semmi gond azzal, ha a magyar dobozodat németországi körforgásba juttatod be, erre továbbra is ott vannak a szelektív hulladékgyűjtők. A visszaváltóknak azonban ráfizetés ilyen dobozokért pénzt (vissza)adni.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
-igu-
addikt
Nem elhanyagolható az sem, hogy ahol rendes pénzt adnak a dobozokért/üvegekért, ott nics is sz.rrá szemetelve velük az utca.
Nálunk az utca népe simán a kuka mellé rakja le az ilyesmit, és biztos lehet benne, hogy az vissza lesz váltva hamarosan.
Nekünk egy ikeás szatyornyi pakk 7-8 eurót jelent - persze hogy gyűjtjük otthon és visszavisszük, nem a szelektívbe megy. Amit egyszer kifizettünk, nem dobjuk csak úgy ki.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
őstag
A betétdíj nem kell, hogy a valós ára/értéke legyen az adott terméknek. A lényege inkább a kényszerítő hatás, hogy visszajuttasd (adott esetben a hulladékot) a kezelőjéhez. Éppen ezért van, hogy egy adott országban nemhogy nem veszik vissza a más országban forgalomba hozott göngyöleget, hanem egyenesen büntetik, ha valaki ezzel trükközne.
Pl. egyértelmű, hogy az ALU doboznak nincs 25cent valós értéke a németeknél. Azért kapsz érte 25 centet, mert előzőleg kifizetted érte az a 25 centet. Ha már itthonról vinnél az nem ér annyit nekik, értelemszerűen.
Egyébként a PET/alu dobozokat azonnal gyűri a gép, amint beolvasta, hogy valid termék. Azért kell sértetlennek lennie, hogy ne indulhasson meg a fent említett aluturizmus.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
macilaci78
nagyúr
Ha kertes házba költöznék, úgy alakítanám ki a kertet, hogy egy robotfűnyíró boldoguljon vele, plusz egy akkus sövényvágóval a sövény mindkét oldalához hozzáférjek.
Az utcafront még kérdéses, biztos idegesítene, ha foglalkoznék vele, más meg odaparkol. Valószínűleg valami gondozásmentes sziklakerttel oldanám meg az út felőli szélen valami parkolásgátlóval. És legyen hely, ahova a havat lehet lapátolni, ha szükség lenne rá...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Feleségemmel annak idején átbeszéltük, hol látjuk magunkat majd sok-sok év múlva. Ha lesz is kertes házunk, az dísznek lesz. Max 400 m2 kert, amiben egy fűnyíró és egy sövényvágó a kertimunkák 90%-át lefedi.
A kerttel dolog van, hova tovább, megvan a sora, megvan az ideje és ha nem tudod akkor rászánni az időt, amikor kell, akkor a fene megette. És még nincs veteményesed, gyümölcsösöd, amit egy fagy, jég szétbarmol, valami bogár tönkretesz, vagy betegség elvisz. Lusta városi emberek módjára minket a kerti munka nem kapcsol ki, nem tölt fel.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DiszNóÓl
senior tag
Ha olyan a fű damillal is lehet rendre vágni Régen elég sokat kaszáltunk kézzel, de annyira azért nem hiányzik Én se kockáztatnék vmi vas/egyéb tárgy miatt a késsel. Stihl damil amúgy meglepően sokat bír Tesóm a tologatóssal is annyi ideig vágta, vagy tovább mint én az fs91-el szoktam, szóval emiatt én nem veszek sima fűnyírót De tervben van kistraktorra(agria 4800) kaszaház gyártása
HATER
-
-
macilaci78
nagyúr
-
leweegee
aktív tag
A nyíllal jelzett fehér és barnászöld műanyag közé egy penge/csavarhúzó és szét kell őket feszíteni, ( a barnástöld műanyagra can a belső cső húzva es külön kijönnek a fejérből) a többi majd adja magát. Menthető ez még.
Ezek kicsit merevebbek de tartósabbak. [link][ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
-
perempe
veterán
nekünk vízkő miatt hasonló problémánk van, mint neked volt.
szaki a vécécsésze cseréjét ajánlotta, eredetileg a konyhában volt dugulás, amit 20k-ért megcsinált. persze a vécét már nem csinálta meg grátisz. pár háznyira lakó ember adott csőgörényt, amivel átszakítottam, most megy valamennyire, de rá kell segíteni kefével. a konyhát is meg lehetett volna csinálni ezzel.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
senior tag
Többletterhelést nem okoz, mert igy is úgy is le kell öblíteni a wc-t.
A gond ha nincs mérve, így aki használja nem fizet a szennyvíz elvezetésért és annak tisztításáért. Ez jelentős bevétel kiesés az amúgy is pénztelen közmű szolgáltatóknak.
A szürke víz használata megoldás lehet, de abban is vannak szennyeződések pl.: szappan, mosószer, bőr, hajszál, egyéb szálas anyag stb.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
PROTRON
addikt
Én a kisdolog utáni kézmosás során is azt tapasztalom, hogy túl szűk, lelocsolom a talajt / magamat. Ahol régen laktam ott volt egy ilyen kisméretű csak kézmosó a külön WC-ben a falnál, gyűlöltem használni, inkább átmentem a fürdőbe rendesen kezet mosni.
Pedig nincs lapát kezem.
Én kis dolog után is szoktam szappant használni, nem csak odaspriccelek egyet a csappal.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
Köszi a linkeket.
Az ilyen vízszintesen nézve keskeny mosdókagylókat gyűlölöm és az összes tervezőnek elvenném az engedélyét aki ilyet lakóingatlanba betervez.
A vonaton elfogadja az ember a helyhiányt, de hogy a fele kézmosó víz a gatyámon végzi a mosdókagyló tervezési oka miatt az otthonomban, azt már nem.
Ugyanígy a konyapult tervező szakma is lehúzhatja magát a WC-n nálam amilyen designokat megálmodnak. Értem én hogy folyton étterembe járnak és sose kellett mosogatniuk, de ez nem kifogás egy mérnöki szakmánál.Megnézem még1x a kínálatot, de korábban nem találtam normális megoldást a tényleges problémára. A valamilyen megoldás, az nem jelenti hogy jó.
A tervezők VS csatorna kapacitások:
A szomszédban, 13.- kerületben építenek egy 4 épületes, épületenként 70 lakásos lakótelepet( mindent lakótelepnek hívok).
Direkt a lelkére beszélt az építtető a tervezőnek, hogy a csatorna terén tervezze be azt amire tényleg szükség van, ne akarjon spórolni, nem akarnak garanciában javítgatni 20 éven át.Ki jött hogy mekkora az utcai szennyvíz és külön a csapadék víz elvezető hálózat terheltsége és hogy mennyibe kerül ezek felfejlesztése.
Lerakta eléjük a költséget a csatornázási művek, hogy x összeget befizetnek 2 év múlva megkapják a kért kapacitásokat mind a két területen.
2 év múlva kötnének rá, csatornázási művek válasza:
hiába fizette be az építtető cég a hálózatfejlesztési hozzájárulást, nem történt meg határidőre a kapacitás bővítés.
kérdés:
mikorra fog megtörténni?
válasz:
soha...bővebben? soha a büdös életben...mármint amíg ennyire romokban van a csatornázási művek költségvetése külső okok miatt.A belvárosi társasházaknál igen csak probléma hogy nem megfelelően szikad el a talajban és a felesleges víz mennyiség a földszinti lakásokban vizesedést, penészedést okoz, az épületek alapját meg statikailag kikezdi.
Nem a saját telki elszikkasztási lehetőségekben van a hiba, hanem abban hogy anno a tervezők nem jól mérték fel.
Igen is kellene az elvezetés / felhasználás, mert az egész város le lett betonozva. Ahol vagyok, lőportárdűlő a 19. században mocsár volt. Itt hiába akarod elszikkasztani a talajba, az egész terület nem olyan hogy erre társasházakat szabadott volna építeni. De itt vagyunk, ezt kell megoldani, a többlet vizet el kell vezetni, az épületekhez viszonyított jelenlegi helyzet alapján kell kiszámolni, hogy mennyit kell kötelezően elszikkasztani és keresni rá megfelelő műszaki megoldást.
Nem a korábbi, 19. századi mennyiséget, mert a környék átalakult, ez már nem alakulhat vissza mocsárrá. Ezen a területen jelenleg túlterhelődik a felszín alatti vízkészlet, nem tudja természetes módon elvezetni a csapadék vizet.És akkor a másik részhez:
nem értem a matekodat. Korábban statisztikailag kihozták, hogy adott területen van 100 lakás, x mennyiségű "statisztikai átlag perszóna", meg vannak az adatok hogy ez az ember mennyiség 20 éven át mennyi ivóvizet fogyasztott, ami alapján kiszámolták hogy mekkora szennyvízhasználat keletkezik, amit igazoltak is a szennyvíz telepek adatai.
Ezen a meglévő adaton miért változtat az hogy ugyanakkora mennyiségű WC tartály már nem ivóvízzel dolgozik? Mert eddig a meglévő társasházakra sem engednéd meg a felhasználást, az új tervezéseket még csak pedzegettük, az más tészta.
Még egyszer kihangsúlyozom:
Nem kontrollálatlan esővíz bevezetés. Csak az alkalmanként 40 literes tartály, lehúzásonkénti megtöltéséről beszélgetünk.Ezen a szennyvíz mennyiségen nem változtat hogy az ivóvíz vagy csapadék víz. Meg vannak az adatok évtizedekre visszamenőleg.
Nem jelentkezhet többlet terhelés.Ugyanúgy a társasház gyűjtőtartálya kaphat túlfolyót, ami mennyiség szépen elszikkad.
Benne egy úszóval, hogy ha túlságosan alacsonyra apad a víz szint, mert száraz időszak van, akkor meg egyből a túlfolyóba irányít "y" mennyiséget.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
macilaci78
nagyúr
Az előző lakásban felújítás előtt nagyon nehezen ment le a kád víz. Volt, hogy egy óra is kevés volt neki. Kihívtam a szakit, 1,5-2 óra alatt a nagy géppel átjárta a komplett furdőt a strangig, megoldotta tartósan.
Konkrétan törmelékként jött ki a csőből, kb 7 deci törmelék, meg az apró. Ezt ilyen kölyök görénnyel nem tudtuk volna magunk megoldani, a vegyszerek pedig nem használtak.Azért ajánlottam mégis a kölyök görényt, mert ha a ház dugulásra hajlamos, akkor időről időre foglalkozva van vele és nem kell a lerakódásokat összetörni, csak kitessékelni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Essejó
veterán
-
cinemazealot
addikt
"...csak már koros, és az azért látszik rajta."
Úgy értem, hogy van olyan tényező (akár praktikussági szempont), ami indokolja a cserét? Mert ha nem, akkor szerintem pazarlás lecserélni. Nyugodtan tekints sötétzöldnek, de én úgy vagyok ezzel, hogy ha valami régi, de egyébként minden szempontból megfelel, azt előbb próbálom karbantartani/megjavítani, mint kidobni, csak mert... régi.
[ Szerkesztve ]
-
dark2
tag
Azért még ne temesd teljesen.
Megpróbálhatod, hogy kiszeded a bűzelzáró vizét teljesen, majd a víz helyét feltöltöd vízkőoldóval (ami foszforsav jellemzően), vagy sósavval és hosszan állni hagyod. Ezt pár alkalommal megcsinálod, majd megnézed, hogy valami eszközzel, mint az én hosszú csavarhúzóm meg tudod-e mozdítani kisebb darabokban a lerakódást, de a hátul lévő részt így sem hinném, hogy eléred majd. A csőgörénnyel nincs tapasztalatom, hogy elérnél-e hátul is valami hatást.Ha sósavval töltöd fel, arra vigyázz, hogy állás közben klórgáz szabadul fel, én valamivel bedugnám felülről a lefelé menő aknáját.
A bedugáshoz vastagabb műanyag zacskót szoktam használni, amibe rongyot teszek, így a rongy nem szívja be az oldószereket, a zacskó meg tömít.[ Szerkesztve ]
-
hotkar
aktív tag
Hát én a helyedben inkább felszedném a WC-kagylót és szembenéznék a tényekkel.
A WC-kefe drótja nem olyan rugalmas, hogy megfelelően elérj mindent vele. Vízkőre semmi esély: a bűzelzáró "labirintus" mindig víz alatt áll, soha nem párologhat el belőle víz, így vízkő sem képződik.
Viszont a szennyvízcső (különösen az első kanyarig) igenis be lehet szűkülve, amit ilyen módon szintén le tudsz ellenőrizni.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Üvegmosó kefét? A hugykő simán megeszi a műanygot, még ha acélból lenne. Bár ha órákat akarsz tölteni vele feleslegesen, hát ki vagyok én, hogy lebeszéljelek róla.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Apósoméknál volt hasonló szitu, de ők a víztakarékosság jegyében ha csak pisi volt, nem húzták le. Olyan hugy szag volt a wcben hogy rá lehetett könyökölni. Ki kell pumpálni a vizet, sőt gumikesztyűben szivaccsal szárazra szedni. Majd 1-2 liter vízkőoldót, esetleg háztartási sósavat beleönteni, és hagyni hatni jó sok órán át. Ezt náluk két alkalommal is el kellett játszani mire leesett egy hugykő gyürű, amit kivéve már akadály nélkül ment le a csomag.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
inf3rno
nagyúr
Ha az a cél, hogy az értékét megőrizze, és később el tudd adni jó áron, mert ritkaság, akkor jobb, ha nem nyúlsz hozzá.
Sok ilyen advanced restoration stb. videó van fent neten, gyakorlatilag mindegyik 1oo%-os értékvesztést jelent régiségeknél. Ha csak olvasgatni kell és zavar, az más. Úgy viszont ha a ragasztó oldószere hozzáér a magazinhoz, akkor megszívtad, mert arról is kioldja majd a festéket. Illetve nincs garancia arra, hogy a címke alatt a ragasztó nem lépett valamilyen kémiai reakcióba a magazinnal az évtizedek alatt és nincs elszíneződve az egész.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
leweegee
aktív tag
Szia!
Fogsz egy picike ecsetet és csak a matricát "befested" alkohollal (izopropil, gyógyszertári, ami akad) ha kell többször is, amig át nem ázik a matrica rendesen, ettől felpuhul a ragasztója és óvatosan le lehet húzni. A lényeg az óvatosság, tényleg csak a matricára jusson az alkoholból.[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
Barret001
addikt
Szerezz egy elektromos kerépkár kereket,(agymotoros) Azt neki nyomod,egyenirányítod,és ugyan ott vagy,mint egy egyenáramú motorral.Mer azt kapsz Kicsi lesz a gördülési ellenállás is! Ez a legegyszerűbb megoldás.
Vagy roller kerék,vagy valami más elektromos járműé,kismillió variációban létezik.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Hát, sajna ezt már feltalálták. Bár a 430€-s árcédula miatt nem hiszem, hogy tömegtermék lesz.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Barret001
addikt
Igen lehet! És a teljesítményt is jól látod! Pár 10W.Tartósan nem tudsz sokkal többet leadni. Gyorstöltős telefonhoz pl ideális Egyenáramú (mágneses) villanymotor kell neked,kb 36 voltos. Egy step down konverter pedig szinten tartja a kivehető feszültséget.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Én egyébként azóta nem merek ilyet Lidl-ben venni, mióta a kezeim között a 30-as fúró szára beletört a gépbe 50 cm tégla fal átfúrása közben.
Úgy beletört az SDS része, hogy ki se tudtuk piszkálni, szét kellett volna szedni szal ment vissza garanciába.A géphez adott fúrókkal meg úgy jártunk, hogy nem lehetett kivenni őket a gépből, rosszul volt megköszörülve az SDS részük...
Van amit megéri LIDL-ben venni, van ami esetén havonta eltér az anyag minőség...inkább kifizetem arra a 3 fúró méretért a 10k hufot 1x amiket tényleg használok az 5 ből ( a többit nem használom), mint hogy tönkremenjen a gép, vagy kiessen egy egész napnyi munka idő.
De ez csak az én tapasztalatom és egyébként parkside gépparkom van, meg van pl parkside lépcsős fúróm is, na az is jóval gyorsabban elkopott mint cégnél a kolléga makita lépcsősfúrója. Mármint ár-érték arányban nem jött ki a matek, annyival hamarabb.
Persze ha csak évente 1x veszed elő és megéri imádkozni, be lehet próbálkozni, de ha fontos a munka, mindenképp olyankor álljál neki hogy legyen időd még aznap boltba menni csere darabért.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Inhouse
őstag
Meg nem mondom hol is vettem ilyen hosszú SDS plus készletet, de hasonló helyen. Túl sokszor nem kell, de akkor megszolgálja az árát. Biztosan nem való egész naposd munkára, de alkalmira jónak kéne legyen. Én SDS szárból még nem láttam gagyit, olyat, mint sima fúrószárból...na ott vannak borzalmasan vacak minőségűek.
Üdv Inhouse
-
A Zéé
addikt
az egésznek a lényege az, hogy a talajszemcsék közé baromi nagy nyomással van beinjektálva a "cementtej", ami igazából nem is az. Házilag te ezt nem tudod kivitelezni. Időtöltésnek jó furkálni, meg locsolni bele a lét, de attól az még jó nem lesz.
Házilag ezt úgy tudod megcsinálni, hogy leásol az alap alá, aztán kiszedsz az alap alól egy kb. méteres szakaszt, egy ugyanakkorát meghagysz, aztán megint kiszedsz egy méterest, és ezeket kibetonozod. Amikor az megkötött, akkor a bennhagyott részeket ásod ki, fúrsz a már megkötött betonba tüskéket, és utána azt a részt betonozod ki.
Just a simple Lineman...
-
donmackó
addikt
Leveszed a hátulján a takarólemezt, és leveszed az ékszíjat. Megpörgeted a dobot és a motort is külön, és eldöntheted. A dobban általában a szimering alatti nagy csapágy (általában 6502-es) szokott tönkre menni, mert a szimering átengedi a vizet. A motor ritkábban szokott csapágyas lenni, ott inkább a szénkefe szokott súrlódó érzetet okozni ha kopáshatáron van. A csapágy csere nem nagy dolog, csak jó erő kell hozzá, nert a legtöbb gépnél ki kell emelni a dobot a betonnal együtt.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
Z_A_P
addikt
XPS, vizallo.
Kivagod, habbal ragasztod, egyszeru.(amugy remiszto amit irsz, ennyi kicsi is mar ekkora gondot okoz? Mert nalunk a szomszed 60cm magas terasza hozza van epitve a mi falunkhoz (iker), igy ott nem lehet majd szigetelni, kb 2 meter hosszan,60cm magasan.
Nalunk ott belul mosokonyha/csempe van.
)[ Szerkesztve ]
OK
-
őstag
Ha már gányolós topic:
Maszkolószalaggal és fóliával bélelném azt a részt, amit védeni kell, majd kinyomnám ablakozós pur habbal. Ha óvatosan csinálod, és nem kell vágni-törni a nagy kifolyásokat, akkor egy pár telet ki fog bírni esőben hóban is. Esetleg ha van a színezőből, amivel befejezték a szigetelést, adhatsz neki belőle. Védi, és minimálisan esztétikusabb is lesz.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
RandomName
senior tag
https://www.glfestek.hu/termek/soudal-50a-diszlec-ragaszto-280-ml/
Meg ebből van valami fekete/kék kartusos is, az is nagyon jó.
Bár mi jellemzően csak ledszalag alá való aluprofilokat szoktunk vele ragasztani, de nekünk bevált.
Az optimális ragasztáshoz nem tappancsozni kell, hanem nagyon vékony rétegben eloszlatni a felületen/ vagy nagyon vékony csíkokat rakni a dekor hátuljára."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
Spec
őstag
Erre valakinek van javaslata?
"Más: Mennyezeti dekor polisztirol burkoló lapokat mivel érdemes felragasztani? Polisztirol (EPS) ragasztó jó hozzá, mert ez van is otthon,ami a szigetelésből megmaradt, vagy elég hozzá valami alapabb dolog is, mondjuk sima tubusos barkács ragasztó. A cél az lenne, hogy minél egyszerűbben ,olcsóbban meg lehessen oldani, és később ha esetleg cserélni szeretném, akkor se kelljen bontó kalapács a leszedéséhez.""They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seasonic Focus GX850 full modular
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest