- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- OLED monitor topic
- iPad topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
draco31 #80447 üzenetére
Nekem pont úgy van megoldva, ahogy leírtad... Régi póló szétvág --> maszk pereme 2-5 centinként kifúr --> dróttal végig rögzíteni az anyagot a maszkhoz. 4 éve hibátlanul szolgál. De most kell majd nekem is újragyártanom a dolgot, mert vettem egy új "true color" pajzsot. A régi pajzsom már az elem-tuning mellett sem működik megbízhatóan és bár nagyon gyatra a szemem, azért még szeretném pár évig használni...
-
draco31
veterán
válasz
macilaci78 #80448 üzenetére
Patentező van, tépőzár van, köszi!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
draco31 #80447 üzenetére
Tépőzár, egyik felét felragasztod a maszk peremére, a másikat az anyaggra varrod. Levehető, mosható.
Cipésszel üttetsz bele pár ringlit, a masz keremét megfúrod és gyorskötöző, vagy cérna.
Ugyanez, patenttel (van Lidl-ös patentezőm).
Ha fém a maszk, akkor pár pici mágnes.
Meleg takony, pillanatragasztó pár pöttyel.
-
draco31
veterán
Hello!
Talán illik ide a kérdésem.
Van egy automata hegesztő maszkom. Amatőr vagyok még eléggé, egy olcsó trafós masinám van csak.
Viszont a gondom, hogy sokszor úgy sikerül helyezkedni, hogy hátulról besüt a nap a maszkba, tükröződik az üvegen, így semmit nem látok.
Keresek valami sűrű szövetet, amin nem süt át a nap, az addig oké, de hogy rögzítenétek a maszkra? Furkáljam körbe a maszkot, és úgy hozzákötni, vagy más ötlet? Valami ilyesmire gondolok, de a szellőzés nélkül persze -
Adott egy Hp Elitebook subnotebook. Ez kapna egy i7-es CPU-t, a gyáritól nagyobb TDP-vel. Ez a mod valamilyen szinten igényesebben hogyan vitelezhető ki?
-
PROTRON
addikt
Srácok másnak is akadt olyan gondja hogy az aksis fúróvéső-kalapács egyszerűen melegszik?
Maga a pneumatikus ütőmű-hajtómű részen. Korábban AEG gépet használtam, az is melegedett, de nem rémlik hogy ennyire. Most meg itt ez a 3J Parkside performance gép, elvileg karbantartás mentes, ezért már belső zsírzáshoz sincs kivezetés.
Ugyanakkor nem egyedüli Parksideéknál hogy nem meglfelelő minőségű, mennyiségű kenőanyagot töltenek bele adott gépbe gyárilag. Volt hogy valaki szétszedett egy kis fúrót és semmi kenőanyag nem volt ahol lennie kellett volna.Szal ettől parázom.
Amúgy 4 db 12-es furatot kellett raknom, keményebb, 80-as években épület vasbeton panelba, ahol még a legvékonyabb válaszfal is vasbeton.
Óriási szerencsémre csak 1x karistoltam meg a vasat, persze direkt kicsit szögben fúrkáltam.Előfúrtam 8-assal, aztán ment bele a 12-es. Ment mint kés a vajban, nem viccből írták az emelt ütőértéket.
4 furat, meg 2 db 6-os furat, aztán már olyan meleg volt hogy nem is akartam volna tovább használni a gépet, fél óra volt míg visszahűlt. A szerszámok is égetően forrók voltak, de azok dolgoztak a vasbetonban, persze hogy tűzforró. -
Z_A_P
addikt
válasz
RandomName #80439 üzenetére
+Inhouse
Köszi! Ezeket a lukakat minimum 20 éve vésték. Azért (is) szedettem le, mert olyan régi készülékek voltak, hogy nem kapható hozzájuk már gáz amivel mentek. Hátha ezeknek vastagabb luk kellett. De 80 is kevés lenne, 100-as kell
. Porotherm B30 a fal. Mondjuk ezt kivesni talán nem akkora meló..
Beszéltem műszakissal, azt mondta ha van rá lehetőségem, ő mindenképp megcsinálná. Komfort, kényelem, folyamatos friss levegő, nomeg mégsem -10-et engedsz be télen (azaz valamennyi energia spórolás is).
De most bogarat ültettetek a fülembe, valahogy kideritem mekkorák a lukak. -
Inhouse
őstag
A 8cm-es luk 10cm-esre bővítése téglában nem annyira jó meló, főleg, ha tömör kisméretű. A blokk nem olyan vészes, majd kitömíted. Én is gondolkodtam hőcserélősben, de maradt a sima. Mondjuk a 130-as luk adott, később is lehet cserélni.
Vettem anno poharas megfelelő méretű falfúrót direkt azért, hogy ne kelljen kifurkálás után vésni, elég volt a WC és a fürdő. Mondjuk ilyen méreteknél már ne vegyetek sima SDS-t, csak SDS Max-ot inkább, csak az meg másik gép...
Erről a klíma és légcserélő dologról fater jutott eszembe. Egy kis lukban lakik, és nincs nyitható ablaka, üvegtéglát rakatott, csak az ajtó maradt. Rakatott klímát és majd az cseréli a levegőt...meglepődött, hogy ez nem fog menni... -
Z_A_P
addikt
Sziasztok!
Jár folyton a hülye fejem ötleteken, sosem lesz itt kész semmi
Szóval, mikor vettük, volt a házon 4 régi klíma. Mind leszedettem. 6-ból 4 szoba. Namost, a lukak ott maradtak falon purhabozva (a szigetelésig, ami fél-egy éven belül szeretnék). Vannak hőcserélős 1 szobás szellőztetők (60mp beszivja, 60mp kifujja, kerámia hőcserélőm át, pl ez: [link] [link] stb, első keresések), amikhez 10 cm luk kell csak a falba. Ezek kvázi adottak nekem (lehet csak 8 cm volt a klíma luk, nem tudom lemerni, magasan van, de akkor csak +2 cm kell bővíteni). És ennyi lenne végülis, legtöbb helyen jönne be friss levegő. Sokan szívnak párával szigetelés után, persze lehet napota 2x teljes szellőztetés pár percig, de mennyivel jobb kulturáltabb az előző, nomeg nekünk nem működne az állandó szellőztetés, ismerem magunkat.
Mit gondoltok, megérné ez, jó ötlet /hülyeség?
Mindenképp szigetelés előtt kell eldönteni. -
pjen
félisten
Így van,a tárolón be lehet állítani+/- hány fokos legyen a víz. A kazán ezt a beállítást figyeli és akkor is rá fűt ha a víz magától lehűl.
#80430Z_A_P: Mért nem ér az axiális ventilátor szart sem? Melóhelyen PVC cső gyártás, az extrúder fejtől a tekercselőig axiális ventikkel hűtjük állítjuk be a méretet, elég sok hőt von el. A légszállítás 1-200 légköbméter/óra. -
cinemazealot
addikt
De, jól értelmezed. Amit a csapnál kiveszel meleg vizet, a bojlerbe (vagy a kazán víztárolójába) beömlő városi víz tolja ki. Ez a hideg városi víz átmegy a kazán hőcserélőjén (fűtőradiátorán), így már melegen kerül be a tárolóba és várja, hogy a csaptelepnél elfogyaszd. Ha pedig a kazán olyan kialakítású, akkor simán lehet, hogy alkalmanként rá-ráfűt párszor, hogy a tárolóban lévő vizet melegen tartsa.
Villanybojlernél nem hőcserélő, hanem egy fűtőszál van, de ugyanúgy a beömlő hideg oldal közvetlen közelében. Az csak a bojlerben lévő termosztáttól függ, hogy a fűtőszál mikor kezd el fűteni (rögtön, ahogy fogyasztáskor beáramlik a hideg víz, vagy csak egy idő múltán, ahogy lehűlt a tárolt víz).
-
Z_A_P
addikt
válasz
Inhouse #80419 üzenetére
Meglatom majd, köszi.
Pláne hogy írták többen hogy az axiális venti szart sem ér, a radiálisok első keresésre meg 30-50e. Ablakkeretet meg nem akarom szétbarmolni olyan légbeeresztővel.
Viszont ez egy pici tusoló lenne, nincs 4 m2, szinte helye sem lenne a páraelszívóvnak. -
Spec
őstag
Azt értem, hogy a fokot be tudod állítani, de a kazán melegvíz szabályozása átfolyós elven működik. Ha kinyitom a csapot, és folyatom a vizet, akkor azonnal bekapcsol, és elkezdi fűteni. Vagyis ha van vízelvétel, azonnal kapcsol a kazán, max. azt tudom elképzelni, hogy a víztárolótól kap valami visszacsatolást, hogy "ácsi, még elég meleg a víz, nem kell fűteni, csak engedd át magadon a vizet öcsi".
-
Spec
őstag
válasz
cinemazealot #80426 üzenetére
Értem, kár érte. Viszont akkor nem értem, hogy gázkazánokhoz való használati melegvíz tárolónak mi a létjogosultsága, mert akkor az is ugyanezen az elven kell működjön, vagyis az is folyamatosan nyomás alatt van, és ha kinyitom a csapot, akkor ugyanúgy pótolja az átfolyó víz a kivett vizet, ergo, ugyanúgy ki-be fog kapcsolni a kazán, akár fél deci víz miatt is. Vagy nem jól értelmezem a dolgot?
-
cinemazealot
addikt
Nem, ahogy hotkar kolléga is írja, az ilyen bojlerek végig csurig vannak és ott van bennük a városi víz nyomása... hacsak nincs eléjük kötve egy nyomás csökkentő (ami egyébként szokás, pontosan a bojler kímélése céljából). Tehát amint megnyitod a meleg víz csapot a bojler túloldalán, azért indul el a vízsugár, mert a bojleren keresztül a városi nyomás folyamatosan "készenlétben" tartja. A fűtés pedig termosztáttal működik: ha egy bizonyos szint alá hűl, elkezd fűteni. Ha felfűtötte magát, lekapcsol, és így tovább. Ha tehát a bojler nincs használatban, de képes hűlni, elektromos fogyasztása is folyamatosan lesz.
Létezik egyébként átfolyós vízmelegítő, ami képes azonnal forró vizet produkálni, de ahhoz elég komoly teljesítményű elektromos betáplálás szükséges. Az tehát nem tárol, hanem "röptében" melegít.
-
Beni2360
félisten
Akkor nem lenne viznyomas es csak csurogna a viz ha van levego utanpotlas.
Ilyen kiszuperalt bolylerem van kint az udvaron magassan es a tetelyeben van egy 10 mm lyuk furva. Alulrol slaggal feltolve amig fen meg nem jelenik a vizsugar. Majd a zuhany alatt a fizika torvenye alapjan folyik ki a viz. -
Spec
őstag
válasz
cinemazealot #80422 üzenetére
Oh, értem. Nem tudom hogy vannak szabályozva a villanybojlerek, mert még sosem volt bojlerem. Én úgy képzeltem, hogy szakaszos, feltöltő módban működnek, és nem folytonos átfolyásos elven. Azt gondoltam, hogy van benne egy úszótökös, vagy bármilyen szintérzékelő, és amikor leürül egy bizonyos szintig (mondjuk 25% töltöttségig), akkor elkezd feltölteni, felfűteni a bojler.
Nem gondoltam, hogy ha csak fél decit is kiengedek, akkor azt azonnal utána engedi a rendszer. Ilyen bojler nem létezik egyébként, mert akkor az megoldaná a gondot? -
cinemazealot
addikt
Nem hülyeség, épp csak a gázkazán semmit nem fog tudni arról, hogy az utána lévő bojlerben van-e meleg víz és hogy az mennyire meleg. Így ha elindul a vízfogyasztás, mindenképpen be fog kapcsolni.
Nekem pufferes gázkazánom volt (van), ami elkezdett csöpögni, majd ki is lyukadt. A HMV ágat lezártam, a kazán HMV termosztátját lecsavartam, így ma már csak fűtésre használom, a lakás használati meleg víz körének túlvégére pedig bekötöttem egy elektromos bojlert. Így jelenleg kizárólag az szolgáltatja a meleg vizet.
A módszerem az Általad elképzeltekhez kicsit hasonlít, de nem pontosan, mert a kazánon nem megy át a HMV. Így az én rendszerem kizárólag elektromos, gázzal most már nem tudok rásegíteni.
-
Spec
őstag
Sziasztok! Van egy elvetemült ötletem, nem tudom mennyire életidegen a dolog, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Adott egy Bosch kondenzációs kombi fali kazán, fűtés, használati melegvíz funkcióval. Viszont nincs mögötte melegvíz tároló, hanem direktben szolgálja ki a melegvíz igényt. Emiatt egyrészt nagyobb a tehetetlensége a rendszernek, vagyis eltart pár sec-ig, amíg megindul rendesen a melegvíz, másrészt meg indokolatlanul sokszor kapcsolgat ki-be a kazán, főleg nem fűtési időszakban, ha nyitogatva van a csap a fürdőben, konyhában, stb. Erre lenne megoldás ugyebár a meleg víz tároló pufferként.
A saját melegvíz tárolója, meg úgy általában az összes meleg víz tároló ami gázkazánhoz való, elég borsos áron van. Egy normális, legalább 80-100 literes melegvíztárolót nem igen kapni 200k alatt.
Arra gondoltam, hogy egy 80 literes elektromos bojler nem tölthetné be ugyanezt a szerepet. Melegvíz szempontjából a bojler bemenője lenne kazán kilépője, és igazából a kazán előfűtené a vizet, a bojler meg melegen tartja, és tárolja. Egyrészt lenne puffer, másrészt meg nem kellene folyamatosan kapcsolgatnia a kazánnak, mert csak akkor menne, amikor feltölti, felfűti a bojlerbe menő vizet, utána meg lekapcsolna. Másrészt így lenne tisztán elektromos melegvíz előállítási lehetőség, ha esetleg gáz ellátási gondok lennének, amire elképzelhető, hogy érdemes felkészülni a közeljövőben. Akár egy váltó csapot is be lehetne tenni, amivel teljesen kiszakaszolható lenne a gázkazán, és akkor csak normál bojler üzemmódban menne a melegvíz előállítása. A sima elektromos bojlerek valamiért jóval olcsóbbak is, mint a melegvíz tárolók így még emiatt is jobban megérné a dolog.
Mennyire hangzik ez hülyeségnek szerintetek? -
Inhouse
őstag
Tavaly a szigetelés előtt beraktam a falba a kandalló mellé egy légbeeresztőt, ami a folyosón van, egy légtérben a konyhával, ahol van gáztűzhely és páraelszívó is.
Egyébként a számokkal játszadozva egy normális páraelszívó annyi levegőt mozgat meg hivatalosan, hogy ementáli sajt jellegű lenne a fal, annyi ilyen 120mm-es légbeeresztő kéne hozzá...nem hogy az ablakok aljában az a mm széles rés. -
Inhouse
őstag
Mondjuk nálunk zuhanykabin van (kádas, hogy az asszonynak is megfeleljen), és a párom imád leves forróságú vízben pancsolni. Tehát fürdéskor zárt kabin és a végén szilikonos lehúzóval le van szedve a lecsapódott pára, mire kilépünk. Közben megy a párátlanító. Maga a fürdőszoba minimális méretű, de nem szokott ezzel a megoldással még a tükör sem bepárásodni. Télen megy a világítás is legtöbbször, azzal párhuzamosan meg egy fali, zsalus szellőztető ventilátor. De a párátlanító nélkül nem lenne ez az eredmény.
-
-
-igu-
addikt
Ha nekem lenne egy olyan masinám, mint amilyen neked lesz, olcsóbb lenne a tüzelő... most kénytelen vagyok készre hasítva hozatni.
Pár napja raktam össze céges raklapokból a fatárolót a ház keleti oldalára - délelőtt éri a nap, ellenben nyugati szelünk van, így eső/hó aránylag kevés jut erre az oldalra.
6m hosszan 1.5 m magasságig lehet pakolni, és tervezek még a tetejére valami hófogót is (ponyva lesz).Még csak épphogy jutott bele fa, de a sarkon túl ott vár a töltelék:
Ez épp 5 kocka fa (fogalmam sincs ezekről a mértékegységekről, köbméternél kisebb egység), ehhez veszek 3 tonna fabrikettet és felőlem akár hideg is lehet télen.
Gyújtósnak szintés céges raklap, fostaliga, puha fenyő, de tüzet indítani tökéletes.
-
do3om
addikt
válasz
mephi666 #80414 üzenetére
Ez amit most csinálok remélem elég lassú lesz hogy biztonságos legyen.
Igazából azért készül mert a kúpos amik vannak tőkéhez szerintem nem a legjobb, nem biztonságos, métereshez teljesen jó a-hoz bátran ajánlom. Persze aki megszokja annak gondolom tőkéhez is jó. Ez viszont ha jó lesz, mert ezt még nem tudom, szóval ez a videókból viszonylag szapora és kevésbé balesetveszélyesnek tűnik.
Az 1:30nál lévőt ismerős már látott, csak sajnos komolyabb fánál a hosszú rúd meghajlik ez állandó hiba azt mondta, gondolom valami jó vasanyaggal nem lenne gond de azt be is kell szerezni. -
mephi666
nagyúr
kíváncsiságból ránéztem, milyen hasogatógépeket raktak össze... van pár elég balesetveszélyes
ez pl ha fejbekólintaná az ipsét, az befeküdne egy időre a farakás tövébe
1:30-nál az a megoldás tetszik...
-
BlackV
őstag
"Amúgy azon mindig agyaltam, Szagelszivo / ventilátor /stb során honnan kap levegő utánpótlást a ház (azaz nem lesz vakum)
"
Jól agyalsz. A radiális az csinál vákuumot így a nyílászárók melleti apró réseken be tud jönni az utánpótlás de még így is eléggé lefojtott lesz a légszállítás teljesítménye a szűkületek miatt. Az optimális légcseréhez szükséges a nyílászáró(k)ba szerelt higroszabályozású automata légbeeresztő. Így valóban levegőcsere történik huzat nélkül.
(Az axiális ventillátorok meg kb semmit nem csinálnak csak pörögnek.)
Szerk.: ja ha kandalló van, nyílt égésterű kazán vagy konvektor, akkor mindig ésszel kell ilyesmii rendszereket tervezni, nehogy visszaszívja az égésterméket. -
Z_A_P
addikt
válasz
PROTRON #80408 üzenetére
Nálam új 3 rétegű ablakok vannak (nincs gáztűzhely).
Egyiken sincs semmilyen "beszivo", valakik szoktak rá rakni, de állítólag hülyeség, mert ott a szuper ablak amin jön be csak úgy a hideg, akkor minek a szuper ablak ?
Na visszatérve, remélem nem "szelel" az uj ablakok körül nálam. Viszont akkor honnan jön levegő ha pl megy szagelszivo ? Van egy kémény (?) nyílás, lehet onnan? -
PROTRON
addikt
#80406 Z_A_P
Az ajtók-ablakok körüli réseken, ezért van az hogy manapság ha társasházi lakásban gáztűzhelyet akarsz cserélni, első dolog megnézik hogy mennyire modernek az ablakok ajtók, és ha túlságosan modernek akkor kötelezően ki kell építtetni levegő utánpótlást további 100-200kért, mert persze tervköteles egy 30cm faláttörést csinálni + csövezést a gáztűzhelyhez...ennyit az olcsó 50ezres gáztűzhelyről, meg hogy a gondnok majd egy 20-asért kicseréli.
Egy gáztűzhely amikor főzöl, kb 60-80 liter / perc levegőt igényel és voltak ebből problémák...Más téma:
Tudom nincs benne zőccsárga, de nekem bejön, csak napelem kell hozz, de azért a 230[V] , 5[kW] változat is megáll nettó 2350 dodóból, 5 évente cserélendő aksival, szal idehaza bruttó kb 1,2 millából megvagy egy kb 20A igény fedezéséhez. Éjszaka bőven elég.
[video]
[aksi]
[inverter] -
diegho
nagyúr
Sziasztok
Munkalap élzárót mivel ragasszam fel? Eddig csak olyannal dolgoztam, amit vasalni kell, de a mostanin nincs ragasztó réteg.
-
Z_A_P
addikt
válasz
BlackV #80388 üzenetére
"Hővisszanyerős nem kell...... Nem az a pár köbméter levegő tárolja télen a hőt, amit fél óra alatt kiszívsz, hanem a falak."
Jogos. Viszont most jutott eszembe, hogy ha fürdő ajtaja nyitva (amikor használaton kívül, azaz 90%), akkor az egész szintet el tudná látni friss levegővel.
Akarunk szigetelni, olyankor szokott előjönni, hogy kéne friss levegő befelé is.
Hopp, most esik le, kifelé nyílik majd a fürdő ajtó , útban lenne teljesen nyitva, resnyire lehetne max nyitva.
Akkor viszont kb csak a fürdőben lenne mindig friss levegő (60 sec be, 60 sec ki, így váltogat a cucc )
Amúgy azon mindig agyaltam, Szagelszivo / ventilátor /stb során honnan kap levegő utánpótlást a ház (azaz nem lesz vakum) -
BlackV
őstag
"De legalább egy pára %-ra kapcsoló ventilátor lenne jó, BÁR!, azt mire lovod be, hány %?"
Összesen évi két alkalommal kellene állítanod a higrosztáton. Fűtési időszakban ~50-55%-ra, fűtési időszakon kívül ~75-80%-ra.
(Ha pedig van WC is a helyiségben, akkor talán valóban a a lámpakapcsolóra kötés a legcélszerűbb. Hiszen bármilyen okból is ment be valaki, nem árt az elszívó.)
-
Z_A_P
addikt
válasz
Inhouse #80391 üzenetére
Köszi. Van elég jó páraelszívónk ( [link] ), de itt az van, hogy 10 perc forró vizes tus után (zárt ablak /ajtó, 4 m² / 10 m³), akkora pára /gőz van, hogy csurog le a csempén a víz. Kitaláltam, hogy mérni fogom, nyitott ablaknál most nyáron 3 perc után 78% lett (~60-rol). Télen 15 perc után zárva minden, bele sem akarok gondolni, simán 90 felett sztem.
Szóval, a páraelszívó ehhez lassú lenne.
Ha egy ventilátor kiviszi, az megoldja 1 perc alatt. 10m³ a helység össz - vissz.
Csak agyalok még a hőcserélős, oda-vissza, az az igazi, de nem akarok 24 órás működést, pláne nem a fürdőben, máshol nincs ilyen a házban. Mondjuk 1 is jobb mint a semmi, max nyitva marad ajtó és kapunk friss levegőt.Úgyis akarok szigetelni, akkor ezek jól jönnek.
De legalább egy pára %-ra kapcsoló ventilátor lenne jó, BÁR!, azt mire lovod be, hány %? Máshol volt hogy kint is 6x % volt, emiatt 24H állandóan ment, hisz sosem ment alá. Lehet jobb ami villanyra kapcsol, és lekapcsolas után még X percig.
Amúgy télen kint 0 fokban hiába van 100% pára, az azért van, mert a hideg levegő nagyon kevés vizet tud felvenni. Ha beengeded, és felmelegszik 20 fokra, 100->40 (nem pontos szám, meg kell nézni táblázatban ) leesik. -
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Valószínű, hogy régebben már kérdeztem ugyan ezt, de akkor nem volt lehetőségem vele foglalkozni és azóta elfelejtettem a választ.
Van egy nagyon régi fali csaptelep, olyan fajta mint ez az új a képen, kérdezném tőletek, hogy a kifolyószár csatlakozásánál, ahol forog, ott folyik, és hogyan lehet ezt a fajtát szétszedni a tömítést kicseréléséhez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- Futás, futópályák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Napelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest