Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
Én először számolnék.Esetleg olcsóbb lenne valami 3cm vastag deszka,bútorlap+2-3mm vastag valemez borítás.A tölgyet valami más célra felhasználni.
-
macilaci78
nagyúr
Ahogy írtam, gyengető gyalu, beállítod, hogy 3 mm-t vegyen el az anyagból, áttolod az egyik oldalán az egészet, majd beállítod, hogy 2 mm-t vegyen el, áttolod a másik oldalát is, mind egyforma vastag lesz annyira, hogy egy tetszőleges lemezt tegyél rá.
Lehet tovább finomítani sziszolóval akár már visszarakás után is.
Ha van türelmed, akkor egy kézi szalagcsiszolóval és 40-es papírral, vagy kézi gyaluval magad is ledurvázhatod.Én ilyen-olyan hulladékfát teszek a kalapálandó, fúrandó motyó alá, hogy ne a fa asztallapot gyötörjem, így a fenyő is sokáig tart.
Van egy kb 40×190 cm méretű 15 mm vastag rétegelt lemezem, merülő fűrész alá is jó lesz egy darabig.
Majd átfúrom a lapot, hogy a gérvágót, satut, rétegelt lemezt rögzíthessem: M8 csavar, nagy alátét, szárnyas anya. Már megvan a felcsavarozható 6-os elosztó kapcsolóval, pákának, hőlégfúvónak, ilyesminek, ne kelljen a vezetékeket kerülgetnem. -
lemmy71
őstag
Vedd ki a deszkákat és egy asztalossal idegencsappal ragasztasd össze, a tetejét gyalultasd meg simára utána ha nagyon igényes vagy kézi szalagcsiszolóval finomíthatsz rajta. Fedésnek borításnak elég egy egyes inox lemez is, az asztal tetszőleges sarkára az asztalláb vonalába pedig teszel egy cirka 40X40X10 ritplatnit és azon vidáman tudsz bármit kalapálni
nem az egész asztal felületen szoktunk össze vissza kalapálni
-
válasz
macilaci78 #66040 üzenetére
Leginkább szerelni. Néha kalapálnék is rajta, általános barkácsolásra, de nem ütni-verni. A deszkák ingyen voltak (disznóól bontásból), azért került rá, mert nagyon masszív anyag. OSB szintén van itthon (12es).
Mivel próbálhatom egyenesbe hozni? Elektromos gyalu elérhető és lepkés korongom van még.
A vaslemez jó lenne rá, elég lehet 4-5mm is, vagy komolyabb kellene?
-
macilaci78
nagyúr
Mire akarod használni?
Elviheted a mostani léceket egy asztalos műhelybe, ahol kb 5 mm anyagveszteség árán alul-felül síkba gyalulják.
Én 30mm vastag borovi fenyő hajópadlót tettem fel.
Rétegelt lemezben is gondolkodhatsz.
Bútorlapból van 25 mm-es is, vagy 2 réteg 18 mm-es.
Az egészre dobhatsz egy fémlemezt, vagy OSB-t, 4-6 mm vastag dekorlemezt (bútorhátfal), vagy akár kimaradt laminált padlót. -
do3om
addikt
olcsó... maradni fánál csak mint írták szépen legyalult keményfát használni szép sík felületet kapsz (azért elég vastagság is meglegyen, ne hajoljon). Ha hegesztéshez, flex.....is menne akkor fa alap persze szépen síkba, és vékonyabb lemezt rá elég egy 3-as, bőven megteszi.
Én nagyjából ingyen jutottam a 12-eshez, eredetileg szalagfűrész asztalnak szántam de azt végül vettem gyárit, igaz kis javítást igényelt.
Amúgy eszembe sem jutna ilyen vastagat venni -
-
törölt tag
Gyalu, csiszoló.... Ki kell szedni a púpot. Ahol satupad van, ott szerszám is.
Osb fájni fog, mert ahogy szárad, egyre könnyebben fog szálkásodni.
Igénybevétel jellegétől függően (száraz/nedves, hőterhelés, mechanikai igénybevétel) inkább bútorlap, textilbakelit, vagy esetleg vaslemez, műgyanta....
De szerintem próbáld síkbahozni mielőtt bármire beruházol. -
-
do3om
addikt
Én is ezt javaslom, osb szálkásodni fog amikor felsérted.
Ha csak hobbi cél van akkor jó a bútorlap, ha extra védelmet akarsz és esetleg valahol akad polikarbonát abból ráraksz egy réteget és az tuti védelem.Én a sajátomból kiszórtam a deszkát, és egy 90x110cm-es 12mm vastag kazánlemezt kapott. extra sima, és egyenes a felület. Mondjuk komoly igénybevétele van.
-
lemmy71
őstag
Mikor adná meg magát a mosógép ha nem most
A biztonsági ajtó kapcsoló érintkezője égett be, amikor kipattintottam a gumi peremet az ajtó és a dob között szépen meg is nyílt
nem volt a kéznél MacGyver féle ragasztó szalag így a jól bevált tip top ragacsra bíztam magam
[Mennyire lesz ez így tartós
]
-
-
Adott egy nagy házi készítésű satupad. A belseje nem mai tölgyfa deszkákkal van kirakva (szögvasba vannak beleültetve). Mivel a deszkák nem mai darabok, ilyen-olyan egyeletlenségek vannak benne, tennék rá OSB lakot, de van ahol felfekszik, van ahol rés van alatta, és van, ahol felfelé hordósabb a deszka.
Mivel tudnám kitölteni az alatta lévő hézagot, ha rárakom az OSB-t?
-
válasz
macilaci78 #66021 üzenetére
Azt hiszem ez lesz a megoldas! Nagyon szepen koszonom mindenkinek a segitseget!
-
fant0mi
őstag
Idei buherafa osszeallitas. [link]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Archttila #66012 üzenetére
Ha nem arra tervezték, hogy falon lógjon, akkor odafigyeléssel. Meglehet, hogy az oldalai nincsenek összetiplizve, lamellózva. Egy rendes függesztett szekrénynél nem a sarkokban lévő 2-2 csavar tartja meg a polcon tárolt motyók súlyát (porcelán étkészlet, stb), hanem a mellette lévő tiplik.
Ez a bútor sendvicspanelből épül fel: van valamekkora kerete, két oldalt 4-4 mm bútorhátfal színével kifelé, közte papírrácsbetét, mint az olcsó ajtóknál. Nemigen tudod tuningolni súlyra.
Megoldás lehet, ha alul megtámasztod, például egy vízszintes lécet felcsavarozol a falra, erre ráül a bútor, felül pedig konyhaszekrény függesztővel felakasztod. Ez a vasalat állítható, így tudod úgy szintezni, hogy felül csak az előre bukásnak tartson ellen, de a súly nagy része az alsó lécen feküdjön fel. -
A Zéé
addikt
válasz
Bile Demon #66018 üzenetére
A PUR habos a kedvencem!
El tudom képzelni az alkotót, ahogy megfogalmazódik benne az ötlet, és azt mondja mellé, hogy "ha így sem maradsz benne, kib.xlak az ablakon!" -
Boldog karácsonyt kívánok minden topiklakónak! 🎄
-
Bile Demon
őstag
Topikhű megoldások:
[link] -
törölt tag
válasz
Archttila #66015 üzenetére
Ha jól látom kb 31.5kg az önsűlya, plusz amit ráraksz.
Én ilyesmivel raknám fel: [link]
3-4db felülre, és legalább 2db alulra. Alulra elvben nem kellene, inkább azért érdemes, mert a szekrény nem függesztésre lett kitalálva, így viszont valamelyest tehermentesíteni lehet az összeszerelésnél használt csavarokat.Szerk.: De majd jön a Medve László, és jót röhög rajtunk.
-
-
rosejbli
senior tag
válasz
Archttila #66012 üzenetére
Elvileg van náluk ilyen fém sín, amire a konyhaszekrényeket lehet felrögzíteni olyan kis körmökkel, amit felcsavarozol a szekrényre és csavarhúzóval rá lehet feszíteni.
Ilyenre gondolok. Ebből raksz 2 szintre (felső, középső) és simán elbírja. Arra figyelj, hogy a falba a sínt komolyabb csavarral rakd fel, illetve, hogy precízen kell felrakni, hogy párhuzamos legyen a 2 sín. -
Sziasztok!
Mit gondoltok, ezt a polcos elemet fel lehet szerelni biztonsagosan egy betonfalra?
A letoltheto doksi alapjan (elvileg) nem, illetve gondolom megoldhato, csak a sulya miatt nem ajanlott vagy nem tudja a fene... ezert is kerdezlek benneteket
Elore is koszonom! -
Inhouse
őstag
válasz
Barret001 #66008 üzenetére
Hopp, az véletlen, de akkor szerencsém volt.
Legközelebb jobban figyelek, és Reissert is rakok!
A fura az, hogy pl. ez egy B&D vezetékes csavarbehajtó (imádom!), és a táska csuklója egy vas tengely, de a nyitófülek meg ezek a szétszakadó műanyagból kiképzett sz.rok.
A gagyi ütvefúróm dobozán már a csukló is saját anyagából kivékonyított megoldás, ott azt is ki kellett váltani. -
Submarine
senior tag
válasz
MaCS_70 #66003 üzenetére
Üdv!
Elcseszett műanyag menet+lemezcsavar kombóhoz:
Hasonló átmérőjű vezeték szigetelést szoktam volt beleragasztani pillanatragasztóval, mint ami belefér. Nem kell vele finomkodni, csak megvárni míg teljesen megköt (24h).
Nem tudom milyen anyag az az ABS, de remélhetőleg a pillanatragasztó összeragasztja a másik műanyaggal. Közben olvasom, hogy a lego is ebből van, szerintem azt viszi.
A szigetelés műanyagja kicsit keményedik is, de a csavart éppen ezért megfogja.A "próbaragasztást" meg úgy értette a kolléga, hogy próbáld ki, ha nem jön össze legfeljebb ugyanott leszel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest