Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #31797 üzenetére
2024-ben IE mód. Hihetetlen...
Valahol talán itt is beigazolódik, hogy az olcsóságnak ára van. Itt a szoftveres háttér gyengécske. Gyanítom, hogy a szorftver még az IE virágkorában készült és azóta az van tákolgatva és nem újraírva a jelenlegi standardoknak megfelelőre. -
kunberci
senior tag
válasz
bogabi #31796 üzenetére
Az ilyenektől nemcsak a hideg ráz ki, hanem egyből vége is lenne a dalnak (nálam).
"amiért 2024-ben IE mód kell ahhoz (rosszabb esetben valami böngésző beépülő), hogy legyen élőkép a böngészőben"
"az ilyenekkel ki lehet kergetni a világból."
Az nálam még enyhe kifejezés lenne.
Teljesen egyetértek Veled, ez borzalmas nagy katasztrófa. -
a2d2
addikt
válasz
o_pegazus_o #31567 üzenetére
-
wolfman
veterán
Amelyik kamera WiFis, az nem vezetékes is? Csak WiFI kapcsolat és LAN nincs?
-
hevepapa
senior tag
válasz
Williamgrant #31783 üzenetére
"Tehát akinek a kamera QR kódja megvan vagy valaha egyszer felvette a kamerát az applikációba, az bármikor nézheti a kamera képét."
Ez eléggé meredek biztonsági szempontból. Még ha relatív kicsi is rá az esély, de ha a lehetősége megvan, akkor az bizony nagy gáz.
-
a2d2
addikt
válasz
Williamgrant #31678 üzenetére
Ja, ezt most nézem hogy te is most futottál ebbe bele.
Annyira pörög ez a topik hogy kb csak belenézegetni tud az ember. -
a2d2
addikt
válasz
Williamgrant #31783 üzenetére
Köszi, egyből boot után próbáltam, de mondjuk zöld ledet nem is néztem hogy az villog-e vagy sem. De remélem tényleg csak a reset hiányzott neki, ma kiderül.
Néztem múlt héten pár videót erről az Annke-ról és míg itt a csoportban a Hikvision márkanév felfelé húzza ezt a gyártót addig az USA-ban pont lefelé, mert hogy nem kapott valamilyen engedélyt a Hikvision, gondolom pl az általad is írt problémák miatt:
[link]Amúgy ha sikerült ma este összelőnöm a rendszert akkor 60e Ft-ért én megtartom még akkor is ha nem tudom a két régebbi ONVIF kamerát összepárosítani az NVR-el.
-
fider
friss újonc
Üdv,olyan kamerát keresek aminek van relé kimenete,a képen ki lehet jelölni a zónát amibe mozgás esetén riaszt.Nem kell jó felbontás,nem kell világítás se rá,inkább olcsobb legyen.Tudtok ajánlani?
-
jézusom
addikt
válasz
Williamgrant #31781 üzenetére
Igazábol nem kell variálni. C800 meg C1200 tökéletes mindenhova. A mindenhova azt jelenti, hogy nekem bárhova.
-
Williamgrant
nagyúr
Ja, ezt pont most teszteltem. Az Annke Sight-ban tényleg fel tudod a kamerát Wifi hálózatra tenni egy QR kóddal, de arra figyelj hogy csak közvetlenül boot után. Ha már eltelt X idő, akkor hiába villog a zöld led hogy beállítási üzemmódban van, nem hajlandó a QR-t olvasni. Kb. negyed órát szoptam ezzel is mire rájöttem...
Amúgy a gagyi ANNKE gyártója: Guangzhou Juan Intelligent Technology Co., Ltd.
Saját márkaneve: JuancloudKb mintha egy magyar gyártó Forintfelhő néven nevezné el a termékét.
Ja és olyan secure ez a kínai gyártó, hogy reset után is látod a kamerát az appban ha eladtad, továbbadtad vagy másnál szereled fel. Tehát akinek a kamera QR kódja megvan vagy valaha egyszer felvette a kamerát az applikációba, az bármikor nézheti a kamera képét.
Vicc...
-
Marci112233
addikt
válasz
markussandor #31780 üzenetére
Na igen. Nekem is a favázas alatt azért is nem került doboz mert a tető mindenütt kb 80-100cm-el kijjebb lóg a kamerától, és a tető alatt kb 50cm-el van alatt a kamera. Így jóformán a nap se éri csak a szél, és a pára, és az esetleges bejutó hó, de az ritka mint a fehér holló.
-
Williamgrant
nagyúr
Őszintén szólva én külön értékelem az itteni TG munkádat, az ANNKE esetén a legjobb az lenne, ha létezne valahol egy táblázat arra vonatkozóan hogy mely kamerák HIK belsejűek és melyek a dzsunka szarok.
Szó sincs arról hogy ezt tőled várnám, de ha lenne ilyen, szuper lenne mert tudnék normális cuccot olcsóbban venni.
Szétnéztem azóta, nem találtam ilyesmit, gondolom nem véletlen. -
markussandor
senior tag
válasz
motrola #31774 üzenetére
Adni adnak, de a tömítés (O gyűrű) sajnos nem UV álló, így ha a kamera a szabadban van, kb 1,5 év alatt megeszi a napsütés a tömítést, és a következő esőnél be fog ázni.
Megtörtént velem, kuka is lett az a bizonyos kamera. Az utódot már dobozban kötöttem össze. Az összes többi kamerám eresz alatt van, nem éri víz, azoknál nincs doboz továbbra sem. -
Williamgrant
nagyúr
válasz
kunberci #31684 üzenetére
Az oké, de nekem nem kell PTZ és extrém minőség sem. Azért vettem ANNKE kamerát, mert előtte HIKVISION volt / van felszerelve, de nem tudtam megfirmwarezni hogy nagyobb SMB tárhelyet kezeljen (nem lehet rá betelnetelni).
Tehát olyan kamerát kerestem ami HIK felülettel bír, de újabb. Azért örültem meg ennak a cuccnak, mert bár POE jó lett volna, de legalább bot antennája van és jobb jel nyereséggel bírhat mint az antenna nélküli wifis dome HIK. -
a2d2
addikt
Na, lehetséges hogy csak én bénáztam.
Visszaírt az Annke support hogy fel lehet dobni a kamerákat a saját hálózatomra is bárhova, csak ahhoz resetelni kell őket!
Én valamiért úgy gondoltam hogy kábeles rákötésnél szépen kioszt reset nélkül is új címet a kamerának áram alá helyezve.
Wifi esetében pedig az Annke Sight appban a QR kódot a kamera felé fordítva mindenféle reset nélkül is fel kellene azt ismernie a kamerának.
De úgy néz ki rosszul gondoltam.
Szóval meló után próba! -
wolfman
veterán
Újabb kérdés!
Szerintetek mi a különbség a Reolink RLC-830A és a Reolink P830 között. Elnézve a specifikációt, semmi. -
Marci112233
addikt
válasz
motrola #31774 üzenetére
Az igaz hogy adnak hozzá vízálló csatlakozót, de azért egy lakóháznál néha illik a kinézetet is nézni, és ott ha van kötődoboz az jobban is néz ki mert nem lóg feleslegesen ott a kábel azzal a nem kis csatlakozóval. A kint maradó vékony kábel jobban mutat ha nem olyan helyen van ahol takarva van, de szebb mint az egész csatlakozó. Nekem 5 darab C800-as úgy van feltéve mint írtad, de favázas géptároló alatt így ott nem számít az esztétika annyira.Viszont most van érkezőbe a házra is egy kamera és egy már van itthon mint már korábban írtam is, de a kinézet miatt inkább vettem hozzá ilyen dobozokat, és ahogy tervezem feltenni, alig pár centi kábel lesz látható. ha fent lesz lövök is róla képet valószínűleg.
-
kunberci
senior tag
válasz
motrola #31774 üzenetére
"Ezen mindent látni."
Egymás között mi tudjuk mire értettem Jack72 -fórumtárssal.
Szerintem mindenki úgy szereli fel a kameráját, ahogy Neki szimpatikus.
Inkább mutass pár példát (ha már kritizálsz), Nálad, hogy
vannak felszerelve a kamerák.
Berakhatsz pár képet, senki nem fog megsértődni. -
motrola
aktív tag
válasz
kunberci #31773 üzenetére
"Már beraktad a fórumba:
[link]
Ezen mindent látni."Erre válaszoltam. A fórumban szerintem ez 1 rossz példa. Manapság minden kültéri kamerával adnak vízálló csatlakozó készletet, a 12V csatlakozóban 1 dugó szokott lenni.
Kültéren még esőnek kitett helyen is elég a vízálló készlet. ( saját tapasztalat) Dobozt szinte soha nem rakok, ha a kamera csatlakozóban van visszajelző LED, azt úgy szoktam fordítani, hogy jól látszódjon a villogás. A kábelek csak akkor nem látszanak, ha falba van elrejtve. -
hevepapa
senior tag
válasz
wolfman #31768 üzenetére
Az a webáruház vagy jó vagy nem. Gyakorlatilag semmi érdemleges infó vag yvalódi vásárlói visszajelzés nincs róluk a neten a saját lapjukon kívül. A facebook oldalukon van 115 követő... Az ottani posztokhoz nulla komment van. Én nem vennék tőlük semmit. Főleg nem több tízezerért... De ahogy mondani szoktam: "te tudod, a te döntésed, a te pénzed".
-
wolfman
veterán
válasz
wolfman #31750 üzenetére
Ez szerintetek? Mennyire valid az oldal?
Reolink RLC-830A - biu.hu -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Elérkeztem ehhez a témakörhöz is. Édesapámnak szeretnék venni szombatra, (tehát nagyon kis idő áll rendelkezésemre) biztonsági kamerát. Egy darab is elég lesz. Mondom a részleteket, ahogy kértétek:1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
1db kültéri kamerára lenne szükség, de opcionálisan csengő kamerát is lehetne hozzá (ezt tesa mondta, hogy létezik).
2. Később lesz-e bővítve?
Ha ez a kettő megvan, akkor nem. Pont ott lenne az a fő kamera, hogy belátja a teljes udvart ha mozgatható.
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
Opcionális, de mondjuk legyen.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
20m maximum
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)?
Jöhetnek, ami a keretbe belefér
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Amennyiben belefér az időbe péntekig (ma van vasárnap) a kiszállítás.
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
Maximum 100eFt.-
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Megfelel!
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Mindenképpen PTZ kamera kell, SIM-es is jól jön, napelem nem kell, jó éjjellátás igen. Van 2 kutya és 2 macska az udvaron, ezek mozgását fel kellene ismerje nem ismeretlen mozgásnak. -
Mate
nagyúr
válasz
kunberci #31747 üzenetére
Jó a Vigi, csak ha van jobb ár/érték arány akkor más is szóba jöhet. Ahogy néztem az összefoglalót ajánlott a Reolink. A VIGI nagyjából egy árban van az RLC 830A-val, viszont az utóbbi 8MP-es. Többi paramétere ha jól láttam nagyjából ugyan az. Ár/érték arányban jobban járok vele, mint a Vigivel, nem?
-
kunberci
senior tag
Miért nem jó a Vigi?
Én inkább normális kamerákban gondolkodnék:
TP Link-nél: Vigi C540 (4MP).
[link]Reolink-nél: RLC 830A (8MP).
[link]
Alis vásárlásnál van jó ár:
40700 Ft/db 3 kameránál.
Ez csak ma, illetve még holnap akciós.Egy kicsit több mint a megadott keret, de inkább normális kamerákban érdemes gondolkodni.
NVR meg olyan amilyen kamerákat szeretnél.
-
Mate
nagyúr
Szerencsére sikerült áthúznom, úgyhogy elég lesz a POE kamera.
Első körben VIGI-ben gondolkodtam, de találtam 1-2 jobb ár/érték arányúnak tűnő kamerát, úgyhogy elbizonytalanodtam.
Kezdem inkább az elején:
Kérdéssor:
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
2-3 db kültéri
Igen. Ha kész az építkezés, akkor további 2-3 kültéri, esetleg bébiőrként 1-2 beltéri
Ha sikerül valami jó szettet találni, akkor NVR, ha nem akkor egyelőre SD kártya. Később tutira NVR.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
Jelenleg egy széles látószögű, kb. 20m-re ellátó kamerára lenne szükségem, lehet PTZ se hátrány. A másik vagy másik kettő pedig kb. 10-15m-en belül kellene, hogy vegyen
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Ha normáis áron tudja, akkor jól jön
Szóba jöhet bárhonnan, ha megbízható.
30-35K/kamera árban gondolkodtam.
POE kamerákra van szükségem
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
1-2 kamera nem baj, ha forgatható. Éjjeli színes kép is jó ha van. Többi extra nem érdekel.Így nézne ki a terület:
A fekete a meglévő telekhatár és épületek. A piros az épülő ház. A sárga helyekre kerülnének a kamerák. A terület kb. 23m és 33m hosszú.Ha sikerül most találni nagyon jó árban több kamerás szettet, akkor már most több kamerát vennék, de ha megoldható normálisan 2-3 kamerával, akkor a többi ráér.
-
válasz
o_pegazus_o #31735 üzenetére
-
tomaszem
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék kérni kamera ajánlást tőletek.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
Alapvetően 1db kültéri egység, keritéssel nem rendelkező épitési területre.
Kettő db maximum biztonsági funkció miatt ha el akarnák lopni a kamerát, hogy egymást figyeljék.
Bővités nem. Új rendszert épitenék ki szerintem amikor aktuális lesz.
SD kártya rögzités
Épülő családi ház megfigyelése a terv. 10-30m belül bárhol megoldható az elhelyezése.
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Nincs szükség.
Igen.
~$50-200
WiFi vagy sim kártyás még jobb
Kábelek biztonságos lehelyezése jelenleg nem kivitelezhető ezért teljesen wireless rendszer kéne, napelemes. Téli időszakban nem tervezem üzemeltetni.
Forgathatóság előny. Dual lencse is. Az egyik maga alá nézne ha valakinek megetszene és hazavinné.
Time-laps video késztése pedig elsődleges szempontok közé tartozik. Jó lenne ha az adott napokon appról tudnám inditani.Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
hevepapa
senior tag
válasz
kicsi kecske #31733 üzenetére
Attól függ, hol van használva a kamera. Egy statikusabb raktár vagy udvar megfigyelésénél ha nincs jelentősebb mozgás a képen, akkor általában elég a 10-12,5 fps. Ahol több a mozgás (forgalom, ember, háziállat, stb) és lényegesebb szempont a mozgás ellenőrzése ott a 25 fps ajánlott a folyamatos mozgás miatt. Az emberi szem a másodpercenként 25 képkockát folyamatosnak látja (lásd régi analóg TV adás....).
Az, hogy a mozifilmek miért 24 fps-sel készülnek, más történet.
Természetesen a 12,5 fps videó kb. 50%-kal kevesebb helyet foglal az adathordozón, mint a 25 fps. -
Jack72
aktív tag
Ezt hívják hordótorzításnak. Minden lencse torzít valamilyen mértékben.
[link] -
varmi2
nagyúr
válasz
Marci112233 #31736 üzenetére
Miért ilyen íves a kép? Az én reolink kameráim nem ilyen íves képet adnak. Egyébként a képek minősége rendben van, csak ez az íves kép zavar.
-
Marci112233
addikt
Ígértem pár képet a C800 2.8-as lencsével szerelt kamrától.. Amiket még megtaláltam, rajta van a dátum mindegyiken mikor készültek. Aki illetékes, beteheti az összefoglalóba is. ha meg lesz az első 4 mm-es lencsével szerelt, majd és helyén lesz akkor készítek majd azzal is képet.
-
válasz
kicsi kecske #31733 üzenetére
Az esetek 90%-ban elég a 10 fps is. Nálunk a rendszer (>100 kamera) a legtöbb kameránál 8-ra van állítva, teljesen jó. Ahol van pl. gépjármű forgalom, kizárólag ott van meghagyva a 25 fps.
-
kicsi kecske
tag
válasz
jézusom #31731 üzenetére
Köszi, utána nézek ezeknek. Az amúgy mennyire valid hogy leírásban 10 meg 15 FPS-t ír csak main meg substreamnek? Azért a 10 FPS elég szaggatós videót csinál sztem.
- Nem kötelező a POE+ csak úgy gondolkoztam hogy hogy ha már kiepitem a rendszert nem baj ha tudja.
Szerk: az előzőt törölje lsz egy mod 😉
-
jézusom
addikt
válasz
kicsi kecske #31726 üzenetére
Miért kell +os switch? 100 méterre rakod a kamerákat? Én most tettem be egykét kamerát HA-ba, szerintem openhabnak is jó csak rtsp kell.
-
jézusom
addikt
Ja azt nem néztem. Amúgy én is szeretem a több kockát, de ez nagyon megéri akkor is.
-
jézusom
addikt
válasz
kicsi kecske #31726 üzenetére
Tökmindegy a márka, de ha annke nvrt veszel, ahhoz nem is kell switch. A 8 megás 4mm a 12mp 2,8. A 12es is csak 25e Ft. Én ezt ajánlom. C800 és c1200 van szó.
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok.
Túl vagyok a topic összefoglalón. Konkrét setup ajánlatot keresek.
Adott egy 6 kamerának elokabelezett ház cat6aval.
Ehhez keresek setupot. Hik/Dahua/Reolink tipusokban.
Amit tudni kell:
- 6-8MP dome kamerák
- jó ejjel látó képesség
- 25 FPS
- 2db 4mm 4db 2.8mmes kamera kellene
- arc/object és. Hasonló felismerés jöhet
- nem baj ha van mikrofon a kamerában
- minden egyéb extra feature csak plus
-NVR ONVIF támogatással
-Poe+ Switch (Tplink vagy fenti 3 közül mind1)
-8TB HDDJelenleg minden IT network cucc Tp-link itthon ezért gondolkozom a Tplink 8 portos POE+ switchben.
A kérdés először is hogy kell e a gyári Poe Switch vagy ilyen célra jo bármilyen lowcost gigabites POE+ switch?
NVR mit kell hogy tudjon? Mi a must have?
Kamerák ha belefernek jó lenne 30-50k között / db.Az egészet be szeretném majd húzni Openhab alá.
Legyszi segítsetek kicsit szűrni a végtelennek tűnő eszközök tárházában 😅
-
jézusom
addikt
válasz
Marci112233 #31723 üzenetére
Nekem van olyan is, megnézem majd, lehet ha vissza veszem szűkül. Lehet hogy levágja a széleit
-
hevepapa
senior tag
válasz
Jack72 #31712 üzenetére
Aki beállított (push, email stb) bármilyen értesítést a kameráján, az ilyen ködös időben szerintem erősen elgondolkodik azon, hogy kell-e neki percenként 100 emailt kapni?
Nálunk nincs túl nagy köd, de a kamerákon az udvar gyakorlatilag csak nyomokban látszik a kavargó köd szemcsék miatt -
kunberci
senior tag
Nézegettem: ali
RLN 36 + 3db RLC 810A (8MP)
Így lehet jó árat kihozni.114200 Ft
3db kamera (60 eFt) /db=20eFt
1db NVR 54200 FtNem rossz ár.
-
jézusom
addikt
válasz
Marci112233 #31708 üzenetére
Nem is nagyon néztem idáig, pedig pont most jó lenne nagylátós kamera. Ahogy nézem az 5 megásban van.
-
Jack72
aktív tag
A pókháló után megérkezett a másik nagy ellenség a ködszitálás is...
-
jézusom
addikt
válasz
Marci112233 #31703 üzenetére
Hogy tudtál a látószögek közt variálni? Mindegyik 4mm, nem?
-
hevepapa
senior tag
válasz
Marci112233 #31703 üzenetére
A HDD-t ismerem. Nekem is pont ugyanilyen ketyeg az NVR-ben. Tök csendes, teszi a dolgát. Én beregisztráltam a WD-hez is. Bár magyar a gari, de sose baj ha a WD-nél is fel van jegyezve. A bruttó ára is OK szerintem. Nettóban meg végképp.
-
-
Marci112233
addikt
Na végül csak leadtam pár rendelést. Egy darab C800-asom még 2,8-sa lencsével volt már, így az megy majd az utcafrontra.(Nincs szembe ház csak a mezőgazdasági határ.) Míg a most rendelt cső C800-as a 4 mm-es lencsével néz majd hátrafelé. Hozzá egy 4 csatornás rögíztő, amibe ezt a HDD-t rendeltem. és még kábelt is, bár mivel van itthon még lb 80 méter, ebből nem fog kelleni mind. Illetve két darab alu kötöződoboz is rendelve. A magyar boltból rendelt tétek elvileg nettó árasak lesznek idővel, legalábbis a PCX-nél leadott rendelés áfája vissza fog térni idővel. (Kamera és rögzítő áfája nem érdekel mert így is olcsóbb mint magyarba megvéve.)
-
gozso
őstag
válasz
Marci112233 #31698 üzenetére
igen az AlCu én nem használok ilyet
de itt a HA- is találsz kb ugyanezért az árért normális kábelt
Új hozzászólás Aktív témák
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest