Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamas9512
friss újonc
Sziasztok,
Az a problémám fordult elő, hogy vettem egy Monitorss márkájú kamerarendszert 4 kamerával és sikeresen be is üzemeltem, minden gond nélkül ment, viszont a mobilos applikáción keresztül nem tudom hozzáadni a kamerákat SN szám alapján,(Bitvison) error: connection fail hibát ír. IP címen keresztül hozzá tudtam rendelni az NVRt azon keresztül megtudja jeleníteni a kamerákat, viszont kizárólag otthoni hálózaton érem el a kamerképet, 4G-n vagy más Wifin nem tölti be.
Amit próbáltam/beállítottam:
P2P NVR-en bekapcsolva, Online az állapot
DHCP bekapcsolva
Próbáltam átírni az IP címet és a DNS-t is a googleéra(8.8.8.8) de így sem tudom hozzáadni SN szám alapjánNem tudok rájönni mi lehet a probléma, nagyon örülnék ha ti rájönnétek
Köszönöm! -
$atirka
őstag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy vettem 2 régebbi dlink kamera mellé egy "újabb" dlink DCS-6501LH-t, újonnan.
A másik kettő szépen teszi a dolgát, az appban látom mind2-t, különböző helyeken vannak (talán ez lényegtelen).
Bekapcsolom a kamerát, jön a popup az appban, hogy új eszköz a láthatáron, elfogadom, lecsippantom a vonalkódot, majd nagy nehezen megtalálja a fél méterre lévő router wifijét, beírom a kódot és....1 perc után írja, hogy erre a hálózatra nem tud felcsatlakozni.
Egy órám ráment, majd mielőtt visszaküldtem volna, kipróbáltam egy másik hálózaton, amire simán felpattant.
Az otthoni router egy telekomos technicolor, tökéletes minden szempontból, optikai gigabites, stb. Eddig életemben nem volt ilyen gondom, de most hiába vakartam a fejem...
Be tudtam lépni a routerbe, látom, hogy tűzfal engedélyezve, de mondjuk kikapcsolni nem tudom, legalább addig, hogy felcsatlakozzon az eszköz.
Mi lehet a megoldás? -
Magnat
veterán
Üdv,
ezt próbálta már valaki? Ára nagyon jó, de panorámában keveslem a 6mp-et, nem tudom mennyire használható a képe.
-
hevepapa
senior tag
válasz
tzimash #32989 üzenetére
Kis szerencsével filléres javítás lesz.
Nekem pár hete a 6 éves robotporszívóm döglött meg LIDAR motor hibával. Mivel nem éreztem késztetést új robotot venni (ugyan miért nem?) ezért utánajártam mi a pálya ilyenkor és az aliról vettem 750 Ft-ért egy új motort (magyar boltban 5000 Ft), némi youtube videó nézés és fél óra szerelgetés után újra tökéletesen működik is.
-
tzimash
őstag
válasz
hevepapa #32985 üzenetére
+ Magnat
A táp jó, rámértem, 52V-ot ad le. Belenéztem volt 2 púpos kondi a POE board-on, megörültem hogy csak ennyi. Rákerestem a board nevére és egy lengyel elektronikai fórumon, találtam egy bejegyzést erről. Ott a hátlapon kiégett egy kis IC, kiszedtem a panelt, hogy megnézzem a hátulját, és lám az enyémen is pont az az IC égett meg [kép] , és még ki tudja minek lett baja, ami nem látszik. Remélem a vinyó túlélte azért, a 12v átmegy a másik panelra, amire a vinyó van csatlakoztatva, meg fel is pörög, de van egy fura hangja.
Van egy ismerősöm, aki javít ilyesmit, majd ránéz, menthető-e. -
Merula Alba
tag
Viszont most egy Hikvision-al kapcsolatos érdekességbe szaladtam bele.
4 kamera flottul működik, de az 5. kamera ami kiegészítésnek kerülne a rendszerbe az sehogy sem akar beállni a csatasorba.
Azt írja az NVR hogy "Nincs megengedve több IP kamera."
A neten láttam hogy más is találkozott ezzel, volt akinek sikerült megoldania. Még videó is van fent régebbi rendszerekkel ezzel a "hibával" kapcsolatban, de ezen a rendszeren nincsenek erre lehetőségek gondolom.
A PTZ funkciókat sem kezeli túl jól. Manuálisan mozgatni tudom, de pl. járőrözési útvonalat nem enged rögzíteni. "Beállítás sikertelen", gomdolom nem a megfelelő beállításokat adom meg a szabványnál, vagy ilyesmi. -
tzimash
őstag
Üdv. Van egy 5 éves Hisseu POE 8ch 5MP NVR-em 2MP-s kamerákkal (4db). Úgy néz ki meghalt valami benne. A Lan forgalmat jelző ledek nem villognak, se az NVR-en, sem a routerben, a kamerák offline állapotban vannak, ill az eszköz is, ha xmeye-ból próbálom elérni. Az eszköz menüjébe be lehet lépni, hálózati teszt természetesen a fentiek miatt hibára fut. A kamerák infra ledjei működnek, a sötétben látom őket. Valami tippje valakinek a hibára ill. annak javítására?
Ha esetleg új(abb) NVR-t szerzek be, ami már 4k-s vagy hasonló, az fogja kezelni a régi kameráimat? -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Tapo widgetet be lehet állítani (C210) kamerára is? Pl. szeretném ott kapcsolni az eszközt (nem belépve az alkalmazásba külön). Ha kiteszem a widgetet, azt írja, először kapcsolja össze az eszközt, de ha megnyitom ott semmilyen eszközt nem látok. Nem tudom hozzáadni. Ezen a képernyőn sem tudok tovább jutni, csak a kész gomb működik.
-
hevepapa
senior tag
válasz
agent_k #32980 üzenetére
Hááttt... most erre mit lehet mondani? A Vigi széria bevallottan az üzleti vonal. Ott meg azért az a jellemző, hogy beállítod, lemented a konfig fájlt. Aztán működik a rendszer. Ha meg újra kell telepíteni akkor csak betöltöd a konfigot oszt csók. Én az elején eljátszadoztam vele pár órát amíg kialakult olyanra ami nekem megfelelő. Események, pozíciók, patrol módok, képminőségek nappal / éjjel, stb.
De már kb. 1 éve nem piszkálgattam a beállításokat, mert minek.
A hardver revíziókban könnyen lehet jelentős eltérés. Nekem C540 van. Van benne 1.0 meg 2.0 is. A v1.0-ban pl. nincs jármű felismerés. Mondjuk ez nálam nem gond, mert olyan helyre került ahol eleve nincs jármű. -
agent_k
őstag
válasz
hevepapa #32974 üzenetére
Igen. Ez is egy nézőpont. Ez nem sima consumer eszköz, mint a tapo hanem sokkal inkább small business. Oda meg nem kell ilyen home meg away bolondságok. Gondolták ők...
A cuccok V1 revisiósak, a firmware friss, de ebből a szempontból ez lényegtelen. Ez by design ilyen.
-
kunberci
senior tag
válasz
Magnat #32978 üzenetére
Arra akartam csak utalni, hogy ha csak kamerák lesznek rajta, vagy egy 100Mbit-es eszköz, akkor elég egy olcsóbb 100Mbit-es POE switch is,
aminek van pl: két UP Link portja ami 100Mbit-es, és az összes POE portja is csak 100Mbit-es.
Nekem is van a hálózaton 1db régi router (100Mbit-es wan-os, lan-os porttal), amit AP módban használok.Csakis ilyen esetben gondoltam vázolni az olcsóbb megoldást.
"Úgy is lehet érteni, mintha a 100-as POE port egyébként nem lehetne gigás, pedig de"
Konkluzió: Egy 100Mit-es POE port soha nem lehet gigabites.
-
Magnat
veterán
válasz
kunberci #32977 üzenetére
Jah, csak ebből:
"A kameráknak elég a 100-as POE port is, egyéb eszközöknek nem
biztos, egy asztali gép már minimum gigabites portot igényel."Úgy is lehet érteni, mintha a 100-as POE port egyébként nem lehetne gigás, pedig de ... na mindegy, így már biztos érteni fogja
-
kunberci
senior tag
válasz
Magnat #32976 üzenetére
Ezért írtam, hogy igen, használható POE portról nem POE-s eszköz.
Nyilván van 100Mbit-es, meg 1000Mbit-es (gigabites) switch.
Természetesen egy 100Mbit-es switchen semmilyen eszköz nem fog gigabiten működni.Illetve van olyan POE switch pl: (Reolink RLA PS1) aminek csak a két
UP Link portja gigabites, a POE portok csak 100Mbit-esek, szóval a POE portokon sem lesz soha gigabites sebesség. -
Magnat
veterán
válasz
kunberci #32971 üzenetére
Attól, h POE-képes, még nem feltétlen 100-as ... mármint az én switchemen minden port 100mb POE, de ha nem POE eszközt dugok bele akkor giga (kivéve az uplinkek, azok sima gigásak) ... sztem sem lehet baja, nálunk a cégnél az összes port POE-képes, nem csak a camera vlanban hanem az office-ban is, szóval minden eszköz arra van dugva.
-
hevepapa
senior tag
válasz
agent_k #32970 üzenetére
Abban egyetértek veled, hogy kissé más-más logikát követ a WebUI, PC-s és a mobil alkalmazás. Kicsit bosszantó (ezt írtam is az összefoglalóban), de van benne némi logika. Minden felületnél más a prioritás. Az NVR és a WebUI-n meg tudod csinálni a teljes finomhangolást (mert itt éred el közvetlenül, helyben) , a PC-n "csak" felügyeled, mobilon meg "csak" ellenőrzöd a rendszeredet.
PC-n a VIGI Config Tool programmal be tudsz mindent állítani a kamerákban és az NVR-ben amit a WebUI-n is. Még a PoE portok beállítását/ki/bekapcsolását is.A kamerák és az NVR milyen hardver verziósak? Firmware frissítések rendben vannak? Ugyanis előfordulhatnak eltérések tudásban és funkciókban a verziók közt.
-
kunberci
senior tag
válasz
rustysaw #32968 üzenetére
Elvileg igen.
De azért pár kérdés felmerül.
A kameráknak elég a 100-as POE port is, egyéb eszközöknek nem
biztos, egy asztali gép már minimum gigabites portot igényel.
Mennyi kamera lenne rákötve, illetve mennyi egyéb készülék?
Nálam mondjuk csak olyan eszközök vannak POE portra kötve, amik feltétlen igénylik is a POE táplálást.
Van olyan POE switch aminek pl 4 POE kimenete van, 4 sima porttal karöltve.
Pl: 4 POE port, 4 sima port (gigabites)
[link] -
agent_k
őstag
Sziasztok!
Kicsit hosszú lesz, csak nem láttam összefoglalót eddig a vigi-ről nagyon csak 1 embertől.A config 2db C340 + 1db NVR1004H-4P
Csak hogy az utókornak is meglegyen, mert előzetes keresés után sem találtam semmilyen információt. Csak a vásárlás után bukkantam rá 1db bejegyzésre a tplink community oldalán... TP-link VIGI androidos applikációban létezik egy onetap arm/disarm. Sajnos nem teljesen úgy működik, mint például a tapo applikációban a home/away megoldás. Röviden arról van szó, hogy a onetap arm/disarm csak a active defense megoldást tiltja le, a telefonos üzenetek továbbra is jönnek. A teljes disarm csak az nvr webui-on vagy az nvr tv-s felületén tiltható. A PC-s vigi security sem képes a teljes disarm-ra egy gombnyomással.
Vannak még zavaró dolgok amik főleg eseményekhez kapcsolódnak
Van motion detection opcionálisan human detectionnel. Azonban a smart eventseknél is van ilyen. Sőt külön human detection is van. Ezek azonos funkcionalitásúak? Ki tudja. Még talán a tp-link sem, mert írni semmit nem írnak róla.A vigi security managerben az eventeknél nem lehet konfigolni például azokat a méreteket szélesség/magasság amik alatt ne riasszon. A webui-on igen, minden további nélkül húzogathatod a vonalakat.
Ezeknél a eventeknél feltüntetnek egy smart recognition confidence levelt, ami a dokumentációban is megjelenik, de nem magyarázzák meg, hogy ezzel mi a cél és melyik irányba húzva a csúszkát, "gondolja" meg jobban, hogy az objektumot ami betéved a képbe azt minek érzékeli. A vigi security PC-s verzióban még erre sincs lehetőség.
És persze a smart eventeknél direkt mindent kikapcsolva csak a human detection-t választva 50-es szinten, tehát teljesen középen, a macskát rendre embernek érzékeli. Lehúztam 40-re majd meglátjuk mi lesz később. Nem szeretek ezzel játszani, mert elmaradhat valós esemény érzékelése.
de hogy mondjak jót is, (ami lehet a legfontosabb talán mindenkinek és a fentebbiek csak nekem fontosak)
A képminőség szerintem szuper. Éjszaka is és nappal is. Egy másik helyen felrakott tapo 540 a közelébe nem ér, pedig a szenzor elvileg egyforma. Gondolom a képfeldolgozás lehet jobb a vigi-nél. A felvételek visszanézése gördülékeny, appban és webui-on is. Az androidos applikáció riasztását megnézve szépen kivágja csak azt a részletet ahol a cselekmény történt. 87000 Ft-ért csak kicsit áll félre a szám a fentiek miatt egyébként akár még meg is lehetnék elégedve.Zárásként csak annyit szeretnék írni, hogy szerintem a szoftveres rész bizonyos szempontból egy fércmunka. Látszik, hogy először a tv-re lőttek, aztán csináltak hozzá webui-t ami lényegében egyforma. Aztán jött, hogy legyen PC-s app, de azt már más csinálta meg legyen mobilapp, de azt meg megint más. Nem ismerek más kamerás szoftvereket, lehet azok jobbak.
Köszönöm, ha elolvastátok, gondoltam leírom hátha segít valakinek.
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Nem teljesen kamera téma, de részben az.
Van egy Eufy S340 kamerám, és tervezek hozzá venni egy Homebase S380-at, és a jövőben lehet bővíteném még egy plusz kamerával a rendszert.
Milyen megbízható szünetmentes tápot javasolnátok a következő három eszközhöz?
- Digis Huawei modem
- Tp-link router
- Homebase S380
Köszönöm! -
rustysaw
csendes tag
Még egy (láma) kérdés eszembe jutott.
A PoE switch, ami tehát tápellátást is ad le az utp kábelen keresztül, az használható olyan készülékhez is, ami nem igényel tápot a hálókábelen keresztül? Nem tehet kárt a csatlakoztatott eszközben? -
kunberci
senior tag
válasz
zolee-coul #32966 üzenetére
Összefoglaló kitöltése.
Max ár mindenképp.Szerintem ne felhőbe gondolkodj.
Talán még egy kamera esetén sem ördögtől való egy NVR.
A 200GB-os csomag nagyon kicsi (szerintem) képekre, kamerára, stb. -
zolee-coul
csendes tag
válasz
merqree #32964 üzenetére
Hát 2 TB - os Cloud + csomagom nincs . Csak 200 GB-os.
( ahogy írtam , annyira nem vagyok jártas )a leírásban látható , : "HomeKit biztonsági videó támogatása"
1 kameráról lenne szó ( de azt olvastam nem mindegyik támogatja , hogy ide az ICLOUD-be mentsen -- esetleg hogy kell elképzelni az ide mentést ?)
2-3 Mpx felbontás
-- vagy ne ebben gondolkozzak ?Akkor segítséget, ötletet kérnék , milyen kamerában gondolkozzak ?
-
hevepapa
senior tag
válasz
zolee-coul #32963 üzenetére
Szép ez a felhős mentés, de egy dologról megfeledkezel:
ha nincs net, nincs mentés sem. Villanyóra lekapcs, router / net leáll - szabad a pálya.
NVR-re mentésnél villanyóra lekapcs, szünetmentes táp bekapcs, megy a folyamatos rögzítés tovább.
Ha olyan helyre rakod az NVR-t ami nincs szem előtt ill. nem nyilvánvaló, akkor szinte biztos hogy nem fogják elvinni.
Persze nincs 100%-os garancia meg védelem semmire (megfizethető árban) de lehet csökkenteni a kockázatokat. -
merqree
őstag
válasz
zolee-coul #32963 üzenetére
Ha csak nem legalább 2 TB-os a Cloud+-od, akkor én arra nem alapoznék, DE:
- hány kamerát akarsz rögzíteni
- milyen felbontással
- milyen tömörítésselEzeket kellene tudni.
Aztán nem lehet, hogy a HomeKit-tel kevered? -
zolee-coul
csendes tag
Sziasztok,
segítséget illetve véleményt szeretnék kérdezni IP kamerákkal kapcsolatossan.
Annyira nem vagyok tájékozott bennük.
Több ismerősnek is van olyan IP kamera ami SD kártyára vesz, de erről lebeszéltek, mivel ez fizikálisan eltávolítható.
Sokan a felhő alapú ( cloud ) tárolót választják aminek éves díja van.
Olvastam a neten , hogy az iphon-nak a felhő szolgáltatása bíztosít kamera tárolási lehetőséget. ( ha már van icloud+ előfizetésem a fotók , email miatt, akkor nem akarnék plussz más kamera miatt felhő előfizetést )
Melyek azok a kamerák amikt az icloud-ba mentenek ?
tapasztalat alapján mit javasolnátok ? ( kültéri otthon megfigyelésre )
köszönöm a segítséget
Zoli -
-
kunberci
senior tag
válasz
rustysaw #32956 üzenetére
Négy kamera esetén már el lehet gondolkodni NVR beszerzése kapcsán is.
1: 4 portos POE NVR:
[link] Reolink NVS4Amennyiben meg nem akarsz NVR-t, csak micro sd kártya lenne a
rögzítés, akkor meg
2: POE switch javasolt:
[link]
[link]Mindkét esetben csak UTP kábel kell.
Az a baj, hogy legtöbben az összefoglalót sem hajlandóak kitölteni,
pedig az nem véletlen van ott.
De legalább annyit tegyen meg az érdeklődő, hogy egy max árat
írjon, ez azért elvárás lenne, mert csak vaktában lövöldözés van egyébként.
-
mexel
veterán
Sikerült azonos hálózatra tenni a gépet és amin a kamera van.
ODM-ben milyen ip-t kell írni, vagy mit kell tenni hogy élássam a kamerát?
Semmit nem tudok ott csinálni -
rustysaw
csendes tag
Helló, egy kis segítséget kérek a témában, nem vagyok otthon benne, bár átolvastam az összefoglalót.
Jelenleg csak 1 db kültéri Reolink IP kamerát használok hálózati + tápkábellel (mert korábban volt rögzítőm és nem IP kamerák voltak fenn, így legalább a tápkábel adott volt.)
A kamerát memóriakártyával használom, nincs már külön rögzítő sem.
Viszont mostanában felszerelnék megint további 1-2, esetleg 3 kamerát (nem egyszerre), viszont nem akarok a tápokkal már vacakolni (valahol megszüntettem, tehát újra kéne húzni), tehát mindegyiket jó lenne csak egy-egy ethernet kábellel bekötni.
Az egyenkénti tápfeladó, vagy egy 4 portos PoE képes switch lenne jobb megoldás?
Most a táplálást egy Makrai stabilizált táp adja (12V). -
mexel
veterán
Sziasztok! ODM-el szeretnék ránézni a wifi kamerára de itthon 2 hálózat van, egy a kameráknak a másikon vannak a pc-k. Így nem fogom tudni megtenni?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
A családban már két helyen is raktam fel ilyen kamerákat: [link]
Most még egy családtag szeretné ha két helyre raknék fel kamerát és maradnának ezen a vonalon mert kedvező nekik az ár és a minőség elmegy.Nagyjából ebben az árkategóriában kell nézelődnöm, de még szerintem egy ilyen bele férne: [link]
Ti melyiket választanátok? Localban memóriakártyára rögzítene a kamera (ez a kérés).
Az udvart nézi egyébként, semmi extra
-
Norbi_B
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Olyan kamerát szeretnék találni, ami
- POE tápellátással bír
- Micro SD kártyára rögzít
- 2.8mm lencse
- Nem szükséges hozzá NVR
- Applikációban "konfigurálható,kezelhető"IMOU, Reolink kamerákat nézegetem, de nem igazodom el, hogy vajon POE vagy tápos az adott modell.
Persze más márkák is szóba jöhetnek, ebben rugalmas vagyok, csak a fent felsoroltaknak feleljenek meg.Köszi
-
hevepapa
senior tag
válasz
orakas #32946 üzenetére
Szemléltetésül, hogy mire elég az 53W:
Nálam 3 db 4 MP-s Vigi C540 kamera van. A képet 1 perce csináltam, megy az infra is persze. Ha közben forgatnám is mind a hármat, talán egy kicsivel többet fogyasztanának. De azt hiszem elég jól látszik, hogy van még bőven tartalék benne. -
orakas
tag
válasz
hevepapa #32941 üzenetére
Igen, a tp-link nvr-re gondoltam. A mostani NVR el van dugva a spájzban, nincs rá monitor meg ilyenek kötve, és ezt szeretném így megtartani. Most az van, hogy ha jön a rendőr, hogy szia uram, megnézhetnénk-e a kamera felvételeket, akkor átviszem az NVR-t oda ahol van (linuxos) számítógép és rádugom ott a monitorra/billentyűzetre/egérre. Ezt szeretném kiváltani.
-
hevepapa
senior tag
Szívesen! Sajnos kimondatlanul, de "ökölszabály" minden gyártónál, hogy a saját gyártmányai a legkompatibilisebbek egymással és csak úgy lehet kihozni az összes tudás a cuccokból ha minden egy helyről van. Persze elméletileg erre volna kitalálva az ONVIF protokoll, de gyakorlatban mindenki trükközik egy kicsit. Szerintem ebben nincs kivétel.
-
hevepapa
senior tag
válasz
orakas #32940 üzenetére
A Vigi NVR-1008H-8MP max 8 MP-s kamerát kezel.
Record Resolution:
8 MP / 5 MP / 4 MP / 3 MP / 1080p / UXGA / 720p / VGA / 4CIF / DCIF / 2CIF / CIF / QCIF
A 1008H-8MP és a 1008H-8P közt annyi csak az eltérés, hogy az MP 113W-ot ad le a POE csatornákon, a P meg "csak" 53 W-ot. -
orakas
tag
válasz
kunberci #32936 üzenetére
Lecserélném a hikvision nvr-t, lehetőleg olyanra, amit lehet másik gépről kezelni Linux alatt böngészőben, illetve olyanra, ami nem teszi fel a kezét ha van nagyobb felbontású kamera is. A Vigi NVR-1008H-8MP-t néztem mint lehetséges opciót. Ezzel a meglévő POE switchet is kiiktathatnám.
-
faki_
senior tag
válasz
hevepapa #32934 üzenetére
Igen, a manuális hozzáadásnál. A sima hozzáadást nem engedi, ahhoz lennie kellene eszköznek, bizonyára NVR-nek. Ha nem kamera IP címet írok, akkor rögtön hibát jelez. Ha kameráét, akkor feldobja a belépős ablakot, de nem fogadja el a jelszót, ill. a felhasználónév nem változtatható, fix az admin. Ezekből gondolom, hogy csak VIGI kamerát lehet közvetlenül hozzáadni. A bármilyen ONVIF eszköz hozzáadása az NVR-re vonatkozhat.
-
kunberci
senior tag
válasz
orakas #32932 üzenetére
Ez volt egy régebbi hozzászólásod:
[link]Szerintem az ilyen alap HIkvision NVR nem az igazi:
[link]
[link]
[link]Hikvision NVR-ből inkább magasabb kategóriát érdemes becélozni.
Nekem pl: nem volt gondom soha windows alatt, Chrome-mal, (IP-vel nézve).
Igaz az NVR-be megtalálható plugint le kellett tölteni.
DS 7608 NI K1C
[kép]Inkább egy jobbat érdemes nézni pl:
[link] -
hevepapa
senior tag
-
faki_
senior tag
válasz
hevepapa #32930 üzenetére
Köszönöm! Pontatlan voltam, természetesen jó lenne linuxos program is vagy olyan, ami pl. wine segítségével megy. A VIGI Security Manager feltelepül így és el is indul, de (nem VIGI) kamerát nem tudok hozzáadni, a jelszó megadása után ismeretlen hibát ír. Ehhez egyáltalán hozzá lehetne adni idegen kamerát vagy csak a sajátjait?
-
hevepapa
senior tag
A TP Link VIGI NVR-nél nem igazán lényeges a böngészős elérés - legalábbis Windows rendszeren. Arra a legjobb a VIGI Security Manager program. Mindent be tudsz állítani, nézheted az élőképet és a felvételt is. DE: ez nincs Linuxra.
A Linux alatti Chrome kompatibilitásról nem tudok mit mondani mert sosem használtam ilyet.
A mobilos VIGI app, gyors, korrekt. Kicsit kevesebb állítgatási lehetőség van benne mitn a PC-s programban de a célnak maximálisan megfelel.
Elvileg nem lehet probléma más típusú kamerákkal, mert ONVIF kompatibilis az NVR. -
faki_
senior tag
Sziasztok!
NVR vásárlásához kérem a segítségeteket. 8 kamera, Annke C500, C800 és Hikvision HiWatch HWC-P120-D/W2.0W típusok vannak. Leszűkítettem kettőre a lehetőségeket: Hikvision DS-7108NI-Q1/M és TP-Link NVR1008H. Árban kb. egyformák, 40-45e Ft környéke, a Senetic olcsó, valószínűleg kamu ígéretét kihagyom. A Hikvision van több betűjellel (-Q1/M(D), -Q1/M (C), -Q1/M), azt gyanítom, nincs különbség. Használtam régebben TP-Link kamerákat, a telefonos app jobban tetszett, mint a Hik-Connect vagy az Annke Vision. Ha nem származna számottevő hátrányom belőle, a TP-Link-et választanám, ill. akkor már a 16 csatornásat (TP-Link NVR1016H), mert nem sokkal drágább és hátha egyszer jól jön a plusz. Router, POE switch, hálózat van, működnek rendesen a kamerák. Jó lenne, ha linuxos Chrome böngészőből el tudnám érni az NVR-t a beállítások, esetleges visszanézés vagy letöltés miatt. Ez lehetséges ezeknél? Van konkrét tapasztalata valakinek? Egy Vigi emulátor oldalt találtam, de nem derül ki belőle, mert más rendszert, böngészőt használva se jelenik meg kép. Gondolom, csak a szoftver felépítését akarták megmutatni. A kamerákat rtsp-n keresztül ugyanúgy el tudom érni, ha NVR is van? Van valami fontos dolog, ami miatt egyik jobb lehet a másiknál? A Hikvision, mint rendszeren belüli, adna valami többletszolgáltatást? Esetleg más márkát is megfontolnék, ha érdemes, de árban nem mennék ezek fölé.
-
Noxy
veterán
válasz
Helga0203 #32927 üzenetére
Parancsolj: Márka: Asato
-
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #32925 üzenetére
Én úgy csinálom, hogy az NVR-nél van egy 17"-os kukából szökött monitor - ha valamiért közvetlenül ott kéne állítgatni valamit), de a képet alapvetően PC-n egy jobbacska 24"-os monitoron nézem FHD-ban vagy telefonon. Megnéztem milyen ha kirakom a képet az 55"-os TV-re, de érdemben annyival nem jobb. Úgyse nézem folyamatosan a kamerákat, szóval annyira nem csinálok belőle kardinális kérdést hogy min megy.
-
jézusom
addikt
válasz
kunberci #32920 üzenetére
Nekem 55" Oled van, egy ilyen kamerára nem nagy durranás, van amelyik rögzÍtő ki se ad 4k képet. Maga a felbontás jó egy 1080p után, de itt nem nagyon jön ki az oled előnye. Persze Xboxozni, meg mozizni elég jó
Nyáron volt esemény, nézegettem videókat, hogy felismerjek egy embert, de már nagyÍtani kellett úgyis, ott meg már jó a fullhd is.
-
jézusom
addikt
válasz
Marci112233 #32919 üzenetére
igen, nálam is van régi meg új, akkor az a baj.
-
kunberci
senior tag
válasz
motrola #32921 üzenetére
Már bocsi, de ez egy tényleg igen felkészült szakmai válasz volt.
Ez kb hasonlított arra a válaszra amit egykoron a
Topikgazdának írtál:"Szerintem pontosan meg kellene írnod a webes felülettel nem rendelkező kamera tipusát. Egyébként amit ide írtál ordas hülyeség."
Berakom linkelve is:
[link] -
motrola
aktív tag
válasz
hevepapa #32910 üzenetére
Legyen válasz.
Miért is írjam meg neked mi a bajom a kameráimmal, talán te vagy a Reolink support ?
kunberci kérdezte az NVR-t. Egy lehetséges nvrt küldtem azt sem írtam nekem éppen mi van.
A többi katyvaszt ti gyártottátok hozzá, hogy hol mutatna rosszul, hova nem tenném, meg egyebet."pár bullshit "
-
jézusom
addikt
Az létezik, hogy van olyan annke c800, amin nincs H264 kodek? Most próbáltam teszt jelleggel minden kamerát h264re tenni, de nem is tudom
-
kw3v865
senior tag
válasz
kunberci #32913 üzenetére
Nálam akármilyen pénzenet is választok, mindig drágább az Alin (Reolink official store). Nem találtam olcsóbban. Hogy jött ki neked a 44 ezer?
-
kunberci
senior tag
válasz
jézusom #32911 üzenetére
Minden megoldható, én is szoktam barkácsolgatni.
De azért valljuk be, egy szobába, vagy egy szebb nappaliba,
azért egy gyári megoldás szebben mutat.
Abban az esetben ha mondjuk egy szép nagy TV-n pl: a nappaliba
HDMI kábelen nézné az ember, főleg ha a TV állvány (üveges, vagy ilyen polcos fajta).
Meg direkt nem POE-s NVR-t írtam, (amibe csak 1db UTP, villany,
HDMI kábel menne csak bele. Akár rögtön a router mellé is tehető,
sok helyen tapasztaltam, hogy a fő router is a nappaliba van a
TV mellett, alatt. -
kw3v865
senior tag
válasz
kunberci #32909 üzenetére
Pontosan ilyenre gondoltam, csak nem tudtam hogyan nevezik. Épp most fizettem ki a kamerát: Reolink RLC-843A (érdekes módon a hivatalos webáruházukban volt a legolcsóbb, az Alin is drágább lett volna, itthon meg csak 1-2 helyen árulják). Amint a kezemben lesz, jobban tudom majd tervezni, hogyan rögzítsem fel. Még egyszer köszönöm a segítségedet, most már sínen van a dolog
. Még egy router kell, meg kábel, aztán már csak a felszerelés lesz hátra.
-
kunberci
senior tag
válasz
motrola #32906 üzenetére
Még talán annyi megjegyzés:
Még ha a spájzba lenne is az NVR, (bár nálam nem ott van), nekem nem igazán bejövős ez a doboz nélküli változat.
Mondjuk egy nem POE-s teljesen passzív NVR-t lehetne előszobába,
szobába használni, mondjuk egy nagyobb TV-n HDMI-vel összekötve. Oda ez így doboz nélkül "szerintem" rendkívül csúnya lenne.
Ez olyan mint egy számítógép, "lengőbe" gépház nélkül csak az asztalon összeszerelve.
Nálam ez a fajta megoldás nem igazán lenne nyerő.
Nagyon sokan igen tetemes összeget kifizetnek egy normális számítógép házra is, akár nagyobbra vagy egy kisebbre is.
Egy szépen megtervezett NVR lehet a szoba dísze is.
Azért az ember szívesen nézzen rá. -
kunberci
senior tag
válasz
motrola #32906 üzenetére
Nem voltam figyelmetlen, de nem mindenki vásárol az Aliról.
De még adós vagy hevepapa kérdéseire adott válaszzal:"Ár? Szolgáltatások? Biztonság? Minőség? Szoftver?
De ha lehet akkor ne általánosságban, hanem konkrétumokkal.
Ellenkező esetben csak szóra sem érdemes, üres és megalapozatlan fecsegés amit írsz."Mi az ami nem megfelelő ezen márkáknál?
-
kw3v865
senior tag
válasz
motrola #32901 üzenetére
Mint írtam, fizikailag képtelenség magasabbra helyezni. A 10 centis szigetelést elvileg igen (bár az kevés, így nincs értelme), de a vasbetont már nem bonthatom meg!
Így a csőkameráról lemondtam, helyette egy ellenállóbb dómkamera lesz: [link]
Nehéz megtervezni a felszerelést úgy, hogy még nincs a kezemben a kamera, de azt talltam ki, hogy egy derékszög alakú acél fület gyártatok, arra csavarozom rá a kamerát, majd azt 4 tiplivel rögzítem a tégla falban ott, ahol találkozik a plafonnal. Így szerintem elég stabil lesz, kitépni nem tudják, csak szétverni. De az meg időt igényel. Lefújni tudják, de az ellen nem lehet védekezni. Másrészt pedig ha egy sálat tesz az arcára, azzal is nehezíti a beazonosítását.
Úgy gondolom ennyit minimum érdemes megtenni, ha a szomszéd háznak c típusú ember a tulaja...
Nem tudom az utolsó mondatoddal mire céloztál, de ez nem a saját pénzem (ileltve 1/6-od részben igen), hanem a társasházé. Nyilván nem költhetem bármire, csak a házra, befektetni nem lehet, csak elinflálódna, így meg valamennyire növeli a biztonségunkat ez a beruházás. -
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #32901 üzenetére
Engem is érdekelne, hogy konkrétan mi a problémád a TP Link Vigi kamerával és NVR-rel?
Ár? Szolgáltatások? Biztonság? Minőség? Szoftver?
De ha lehet akkor ne általánosságban, hanem konkrétumokkal.
Ellenkező esetben csak szóra sem érdemes, üres és megalapozatlan fecsegés amit írsz. -
kunberci
senior tag
-
humigabi
aktív tag
Sziasztok!
Asato kamerával van valakinek tapasztalata?
Előre is köszi!
-
motrola
aktív tag
válasz
kw3v865 #32893 üzenetére
Ha lefújják spay vel akkor már nagyon alacsonyan van. A fontosabb helyekre én nem vennék Reolink, vagy TP-Link kamerát. Azok csak link kamerák.
A falra szerelve és oldalra elforgatva talán beállítható a megfelelő helyzet de ezt a kamera gyártó specifikációiban kell megnézni.
egyébirán ezt a pénzt ebben az életben kell elkölteni, semmit nem vihetsz át a másik oldalra. ( a gatyát sem amiben eltemetnek )
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!