Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #32597 üzenetére
Nekem is van egy olyan wifis, PT kamerám ami annyira noname, hogy még a dobozára sincs márkanév írva. Néha be is rakom, ha olyan helyet kell átmenetileg megnézni ahova a fix POE-s kamerák nem jók ill. felesleges lenne 1-2 napra átrakni valamelyiket.
Arra a célra megfelel, elfogadható az FHD képe is, de azért nem alapoznám erre a rendszeremet. -
motrola
aktív tag
válasz
hevepapa #32595 üzenetére
A kínai "dzsunka balra" kamerák sok helyen jobban teljesítenek mint az itt favorizált kamerák. (Reolink, TP-Link).
A hely és a fényviszonyok, na meg a csatlakozás módja, sok esetben jó eredményt adnak.
Saját tapasztalat: családba adtam kölcsön 1 Smar Q-NX5002-W kamerát amit wifi kapcsolaton használva megmutatta mi az az állat ami a macska eleségét megeszi éjjelente. Találgatások voltak, (patkány, görény, nyest stb.) Az eredmény gyorsan meglett 1 sündisznó dézsmálta a macska eledelét, ami a család fiatalabb tagjaiban beindjtotta az állat szeretetet.
A biztonsága pont annyira jó mint a többi kameráé.
Azért vannak ebben a kategóriában igen jól teljesítő, de idegesjtően rossz darabok is. Van nekem rossz Reolink és TP-Link kamerám is, de van Hikvision is abból sem mindegyik működik örökké jól.
Sokkal inkább a ccd gyártó a fontos a Sony csipes kamerák sokkal jobbak mint más ccd-vel szereltek.( próbáld ki másképpen nem látod a különbséget ) -
hevepapa
senior tag
Akkor tudnál igazán véleményt mondani az olcsó kameráról és a szolgáltatásairól, ha megnéznél egy jobb minőségűt is azonos körülmények közt.
Ráadásul az olcsó kínai "dzsunka balra" márkájú kamerák általában nem kapnak később firmware frissítéseket, szóval biztonsági szempontból elég véleményes a használatuk. -
merqree
őstag
válasz
DonDano #32587 üzenetére
Bocsánat az okvetetlenkedés végett:
Ahány kiállításon eddig jártam, ott volt biztonsági szoltálat, valamint minden kiállító bérelhetett zárható részt.
További észrevételem, hogy a tűzvédelmi kapcsoló előtt kellene megtáplálni a kamerákat ahhoz, hogy folyamatosan figyelni tudjanak, hiszen majdnem teljes áramtalanítás történik zárás után. -
mexel
veterán
Sziasztok. Sógoromtól karira édesanyám kapott egy SZSINOCAM TY-Q2-WiFi kamerát. Akartam venni valami szette tavasszal, más, nevesebb márkákból akartam válogatni, de ifdeiglenesen ezt felszereltem ha már ott van. ( életemben nem foglalkoztam kamerákkal, nincs összehasonlítási alapom)
A helyzet az viszont hogy igencsak tetszik, jó a human felismerés., követő funkcióval, nem nagyon van téves riasztás egyelőre, éjjel is jó képet ad.
Mik a hátulütői egy ilyen kínai csodának, miben lesz jobb ha itthon veszek valamit kb 3x ennyiért? -
kunberci
senior tag
válasz
vzsolo2225 #32590 üzenetére
-
vzsolo2225
tag
válasz
varmi2 #32578 üzenetére
Rá is néztem; az RLC-820A szimpatikusnak tűnik. Mivel jóval olcsóbb az előzőleg kinézett Hikvision-öknél, ezért akkor mindegyik kamera 4K-s lesz. Már csak hozzájuk való NVR kéne. Gondolom ezesetben célszerű ebből is Reolinket venni. Túl nagy választék mondjuk nincs, van az NVS8, meg az RLN8-410. Őszintén szólva nem látok köztük eltérést a beltartalmat illetően. Ez a kettő ugyanaz az NVR csak más házban?
Attól, hogy van 8 PoE portja, még megtehetem, hogy switchen keresztül kötöm rá a kamerákat, ugye?
@jézusom: Mivel két kamera mások által is hozzáférhető helyen lesz, ezért választottam oda IK10-eseket, de ha fennáll a becsillanás veszélye, akkor el tudom engedni a búrás kivitelt. Pláne ha a Reolink rendszere mellett döntök, mert RLC-840A-t semmilyen értelmes helyen nem találok jelenleg.
-
hevepapa
senior tag
válasz
DonDano #32588 üzenetére
Esélyes, hogy meg tudják oldani. Praktikus lehet, ha részletesen átbeszéled velük az alap elvárásokat + megkérdezni van-e valami plusz javaslatuk a kivitelezéshez. Tudod, hogy van ez: sok esetben egy laikusnak eszébe sem jut olyan részlet ami egy rutinosabbnak már triviális. A korrekt cégek nem lehúzni akarnak 1-1 extra javaslattal (ami kicsit emeli az árat), hanem egy elégedett vásárlót szeretnének.
Amikor egy autó márkakereskedésben melóztam, ott az volt az elv, hogy:
10 elégedett vevő hoz 1 potenciális új vevőt, de 1 elégedetlen vevő elriaszt 10 potenciális új vevőt. -
DonDano
újonc
válasz
bigrock #32585 üzenetére
Értelek! És köszi!
Mivel fontos szempont a hordozhatóság, ezek a kamerák nem jöhetnek szóba. Vándor kiállítás miatt nem megoldható a folyamatos átszerelgetés.
A kurátortól kaptam rá 150.000-es keretet. Az intézményi működési keret és a tárgyak értéke nálunk nem arányosAz összeg pedig karcsú ahhoz, hogy profi cucc készüljön - ezért a "házi barkács" vonal. Szerencsére ez a védelem a biztosítás opcionális, kiegészítő módja lenne.
-
hevepapa
senior tag
válasz
DonDano #32580 üzenetére
Az a probléma, hogy ha jól vettem ki, hogy a 40x20x5 centis talpazatba kéne valahogy beépíteni a 4 kamerát. Úgyhogy a pici méret eléggé kardinális kérdésnek tűnik. Fél perc google keresés után ilyesmi megoldás tűnhet jónak:
https://www.spystore.hu/wifi-kameramodul-pir-erzekelovel-es-ir-vilagitoval-d1-2k-e128201.htm 60 000 Ft/db.
Ahogy látom ez a cég igény szerint le is tudja gyártani ami kell. DE: nem lesz olcsó. Viszont ha az említett kiállítási tárgy drága valami, akkor jobb a szakemberek által, a speciális igények alapján összerakott eszköz, mint a szakértelem nélkül, találomra, ChatGPT javaslata alapján összebarkácsolt rendszer. -
bigrock
Topikgazda
válasz
DonDano #32580 üzenetére
Nem tudom, milyen értéket képvisel a védendő tárgy, de én nem biztos, hogy házilag hekkelt cuccokkal védeném meg, bízva a szerencsémben, hogy pont nem akkor döglik le, amikor valami akció van és kellene a felvétel.
Én valami olyan kamerákkal raknám körbe, amin van mikrofon és SD foglalat, a legolcsóbb ilyesmi, de 2.8-as objektívvel:
https://ip-kamera.arukereso.hu/tp-link/vigi-c350-4mm-p1048027762/
Izmos ipari SD kártyát tennék bele, a feltöltést meg LTE routerrel nyomnám.
Ezt mindet kiszolgálni viszont legalább egy 1000 VA-es gyári szünetmentessel kellene. -
jézusom
addikt
válasz
motrola #32583 üzenetére
Hát jah amikor én is itt rÍttam, hogy tükröződik, másnak is jó volt. Szóval nem értem, lehet csak nekem volt olyan helyen, de én akkor se tudom jó szÍvvel ajánlani. Igazábó annyi, hogy ezek vandálbiztosak, de nem tartom fontosnak, nekem jó a sima is. Ráadásúl egy bullett kamerát sokkal könnyebb beizzÍtani.
-
motrola
aktív tag
válasz
varmi2 #32581 üzenetére
30m az komoly még nézegetésre is. 10m a 4MP látja a rendszámot és olvasni is lehet. mondjuk még a 20m is talán megy ha jól áll az autó és jók a fényviszonyok. éjjel kizárt. az ir led től csillog. varifokális lencsével lehet messzebbre látni, de akkor csak egy szűk terület látszik. az alin vegyél 1 olcsóbb árú zoom-os kamerát és azzal próbád ki.
jézusom: vannak most is működő búrás kameráim még nem volt gond a képpel, nem csillogott bele az ir ledek fénye. Hikvision DS-2CD2143G0-I és DS-2CD2720F-I -
válasz
jézusom #32576 üzenetére
Rolling shutternél a képérzékelő képpontjait soronként/oszloponként, esetleg egyesével olvassák ki, míg a global shutter esetén egyszerre. Amíg RS esetén a kiolvasás kezdete és vége között a képen szereplő tárgy elmozdul(hat), ezáltal elmosódást okozva az elkészült képen, addig a GS esetén nincs ilyen lehetőség. Az expozíciós idő növelés mindkét esetben növeli az elmosódás esélyét, de ebben az esetben is a RS sokkal mosottabb lesz. Egy komoly fényerős optika és jó kepérzékelő szenzor ezt jól tudja kompenzálni. Nyilván egy ilyen kamera nem lesz olcsó. Egy komoly, pl. az autópályákon használt rendszámfelismerős kamera komoly mani. Ha álló helyzetben kell felismerni, akkor az sokkal egyszerűbb, mezei SOHO kamerával is szépen megoldható.
-
DonDano
újonc
Szép napot!
Egy (szerintem) nem éppen standard biztonsági megfigyelő rendszerre volna szükségem.
Felhasználás (hogy értsétek a végcélt, mert a tervezésem lehet, hogy nem jó irány)
Főnököm megbízásából vennem/építtetnem/építenem kellene márciusig egy olyan kb. 40x20x5 cm-es talapzatot, amire egy kiállítási tárgy kerül, ami több helyre utazik. Nem minden kiállítási helyen van megfelelő biztonsági kamera rendszer. A talapzatban volna elhelyezve 4 kamera, hogy négy irányban legyen felvétel. A kamerák felhőbe, vagy saját szerverre rögzítenek (elég csak mozgás esetén, mert este, zárás után már nincs tömeg, szépen lát minden esetleges belépőt a bejárati biztonsági kamera).
Elgondolás
Laikus vagyok elektro témában, ezért előre is bocs, ha marhaság a tervezésem. Ezért fordulok hozzátok.
1) Arra gondoltam, hogy a kamera modulokat letett okostelefonokból venném ki, mert elég jó képminőséget biztosítottak, így talán csökkenthető a költség - ha a csatlakoztatásuk megoldható. Tehát lenne 4 kamera (IP kameraként működtetve).
2) A hangfelvételi lehetőség nem feltétel, de elvileg nem járna nagy pluszköltséggel és talán jól jöhet. A MAX9814 kondenzátormikrofonról jókat írnak és kis helyet foglal.
3) Az adatátvitel biztosítása számomra már nagyobb kérdés. ChatGPT szerint egy Quectel EC25 Mini PCIe 4G/LTE modul megoldja. Egy mobilnet SIM-kártyával biztosítanám a netet (korábban, a Xiaomi ipkamerák streamelését bírta a feltöltési sebessége, ezért gondolom, hogy ehhez is elég lehet, HD felbontásnál).
4) Kontrollerként a Raspberry Pi 4 Model B használatát javasolta az AI. Nem tudom, hogy ennél van-e egyszerűbb megoldás. Ugyancsak a Xiaomi ip kamerára gondolva, azokhoz csak mobilnet kellett és szépen streameltek. De talán nem elegáns megoldás 4 db önálló ip kamot venni és róluk lehámozni a burkolatot, majd egy hordozható routerrel hálózatra küldeni - főleg, hogy mindnek külön tápellátás kellene.
5) Áramellátáshoz gondoltam akkumulátorokra, hogy áramszünet esetére is biztosítva legyen a működés. Egy (vagy 2 ?) 10 000 mAh-os akku működhet egy TP4056 töltőmodullal és egy 5V DC-DC step-down konverterrel? USB foglalaton keresztüli töltési módra gondoltam.
6) A szoftvert illetően nem gond, ha fizetős. (Angelcam, Blue Iris...), nekem lényegesebb az egyszerűbb installálás.
Szerintetek ez működőképes config, vagy teljesen rossz az irány a cél eléréséhez?
A hűtéssel kell külön foglalkozni (hűtőborda a Raspberry-hez, esetleg kis venti), vagy elég lehet a kis lábakkal megemelt talapzat alján fúrt lyukak által biztosított légcsere?
Hálás köszönet előre is a véleményekért, tippekért? -
huan
őstag
válasz
motrola #32568 üzenetére
Bocsánat rosszul fogalmaztam a rendszámfelismeréssel. Arra lenne szükségem, hogy látható legyen pl. a rendszám, ha máshogy nem, akkor nappal kb. 30m-ről, de nem feltétel. Nagyobb felbontás kellene, mint 4mpx, mert a mostani akkora.
Értem a wifi nvr hátrányát, de az kellene mindenképp. Mely wifi-s nvr jó vétel most? -
varmi2
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #32575 üzenetére
Nézz rá a Reolinkre 25-30 fpst tudnak, nagyon korrekt böngészős hozzáférés, és android , ios app, és windows app. Mindenféle mókolás nélkül működnek, nem csak helyi hálón. De ennek a hátrányaival is.
-
jézusom
addikt
válasz
vzsolo2225 #32575 üzenetére
Biztos lesz, aki megcáfol, de nekem ilyen üveg búrás kamerák nem jönnek be. Nálam Dahua volt de lecseréltem, mert mindig tükröződött este valami, pedig a kis gumi izé a helyén volt. Amúgy jó a kamera, tud 25 fpst, de annke verzióban megkapod a 8MP-t vagy 12-t is, igaz nem 25fps.
A poeswitch tökmindegy. -
vzsolo2225
tag
Sziasztok!
Családi ház környezetének megfigyelésére építenék ki egy a mostaninál komolyabb IP kamerarendszert. (Eddig egy noname, kínai, wifi-s, 1 MP-es, mozgásra képeket készítő és FTP-re feltöltő kamera volt csupán.) Amiben előre szeretnék lépni, az a kamerák száma, felbontása, (mozgásra) videó- és hangrögzítés, távoli hozzáférés, ill. nyaralások alkalmával telefonra push riasztás. Tehát nem folyamatos rögzítés lenne (vagy legalábbis nem minden kameránál), már amennyiben a mozgásra aktiválódó rögzítés nem megy a biztonság rovására. Riasztás pedig csak az ezzel az igénnyel megjelölt kameráknál kell, tehát csak ezeknél lehet szükség olyan plusz funkciókra, amik minimalizálják a téves riasztások számát. Első körben 4 db kamera lesz telepítve, majd a továbbiakban még 2-3, így 8 csatornás NVR-ben gondolkodom. A topológia a következő: kamerák->Cat5e->PoE switch->Cat5e->NVR
A kamerák elvárt paraméterei és az általam kinézett Hikvision típusok:
1.: 8 MP, ~87°, 25 FPS (DS-2CD2186G2-ISU (C) 4mm)
2.: Dóm, 6 MP, ~78°, 25 FPS, IK10, mikrofon (DS-2CD2166G2-I (C) 4mm)
3.: Dóm, 4 MP, ~84°, 25 FPS, IK10 (DS-2CD2143G2-IU 4mm)
4.: 4 MP, ~103°, >=20 FPS, riasztás (DS-2CD2143G2-IU 2.8mm)
5-7.: (Távlati, egyelőre nincs konkrétum, de valószínűleg:) >=4 MP, ~103°, >=20 FPS, riasztásSwitchből a Dahua CS4010-8ET-60-at, NVR-ből pedig a Hikvision DS-7608NXI-K1-et néztem ki.
A kérdésem az, hogy egyáltalán kompatibilis-e a fent vázolt rendszer, ill. az általam támasztott igényeknek megfelelnek-e az egyes komponensek, vagy még túlzásokba is estem-e?
Konkrét keret nincs meghatározva a projektre, de nyilván feleslegesen nem akarok többet kiadni erre, mint ami feltétlenül szükséges, így a másik kérdés, hogy egyéb gyártók milyen alternatív megoldásaival (nyilván rendszer szinten, a kompatibilitást figyelembe véve) lehetne optimalizálni a költségeket szintén az igényeket figyelembe véve?Köszönöm!
-
válasz
jézusom #32572 üzenetére
Az, hogy éjjel milyen lesz, az a kamerától függ - egyébként (ha jól tudom) nem használnak kamerán belül vegyes shuttert, tehát vagy global, vagy rolling. Hogy a kép sötét lesz-e, az meg nem a shuttertől függ, hanem inkább a rekesznyílástól és az optikától - valamint a képérzékelőtől. A shutter ebben nem sokat oszt/szoroz.
-
válasz
jézusom #32565 üzenetére
Rendszám (és bármilyen mozgó minta) leolvasásakor az FPS mellet fontos(abb) a shutter speed, legjobb a global shutteres megoldás - ha valóban mozgás közben kell elkapni. Ha lomha a shutter, akkor bármilyen FPS mellett is elmosódott lesz a minta. Rolling shutter értelemszerűen rosszabb ilyen szempontból, mint a global shutter.
-
motrola
aktív tag
A rendszám felismerés nem hétköznapi téma és kicsit nagyobb utánanézést, olvasást igényel.
A márka igen is fontos. Nem minden kamera alkalmas erre. Időnként én is használok ilyen ki-be léptető rendszert, a kamerák Hikvision és nem zoom funkciós.
A Dahua rögzítőnek kiváló leírása van, dugj rá eszközt az usb-re amit felismer és rá tudod menteni a felvételt. -
jézusom
addikt
Itt nem a márka a lényeg. 30 méterről necces leolvasni, megvszed a legjobbak közül valamelyiket. Az jelenleg 8 vagy 12 MP, de ha mozgó rendszámot akarsz elolvasni, akkor minél több fps is kell. A távolság miatt meg nem árt ha oda is tudsz zoomolni, vagyis kis látószög kell, de ha oda zoomolsz, akkor meg lehet több kamera is kell, mert kicsi lesz az átfogási szélesség.
-
huan
őstag
válasz
merqree #32563 üzenetére
Annak kellene lennie, az adatlapján írja is, hogy Backup Method USB device, de menüben sehol semmi...
Ugyanitt megújítanám az itthoni rendszeremet, ami eddig Dahua (Imou) kamerákból állt.
Szeretnék egy wifi-s nvr-t és egyenlőre egy darab költéri kamerával, ami nagyfelbontású, mondjuk rendszám leolvasására is alkalmas kb.30m-ről.
Mely márka felé nézelődjek, minőség, funkció, backup szempontjából?
Köszönöm! -
huan
őstag
Sziasztok,
Mire való az usb-csatlakozó egy Dahua NVR1108HS-W-S2 -nvr-en, ha menüben semmi usb-vel kapcsolatos beállítás,mentés nincs?
Köszi -
kunberci
senior tag
válasz
dtraveller #32560 üzenetére
Azért ez a szomszéd wifije kérdés nem egyszerű dolog.
A kamerákat legelején vezetékesen (UTP)-vel kell csatlakoztatni a szomszéd routerére, hálózatára. Beenged a házába, meg a hálózatába? Utána lehet (konfig után) csak a wifire csatlakozni.
Én nem szeretem az ilyen megoldást, de Te tudod. Közös lónak túrós a háta. UID-t engedélyezni kell a távoli eléréshez. -
dtraveller
csendes tag
válasz
kunberci #32558 üzenetére
Jelenleg adott a 4 fal, tető, ideiglenes áram beállás, a szomszéd wifije és ebből kellene megoldani a megfigyelést költséghatékonyan amig be nem fejeződik az építkezés (hosszú story
)
Mivel a POE injektor és kábel van, egyszerűbb lett volna ezzel megcsinálni, de ha nem lehet direktben POE-van táplálni akkor marad a DC tápos megoldás.
Köszi -
Jack72
aktív tag
válasz
dtraveller #32556 üzenetére
"A Reolink W430 (RLC-811WA) lett kinézve."
Jó az irány. Kitűnő kamera, igaz nekem a kábeles változat van. -
kunberci
senior tag
válasz
A Reolink wifis kamerák DC 12V-al táplálhatók,
de aktív POE splitterrel [link] meg tudod táplálni: POE injektorral, vagy POE switchel is. Az aktív POE splitter DC 12V-ot csinál, és ilyenkor szintén a kamera DC csatlakozóján van megtáplálva a kamera.Viszont ha POE táplálást szeretnél, akkor meg célszerűbb a nem wifis változatot venni RLC 811A [link] vagy az újabb számozása P430-at választani.
Több FPS, nem kell aktív POE splitter, csak POE injektor, vagy POE switch.Direkt wifis kamerát szeretnél?
Illetve egy POE switch is majdnem 15-20 eFt körűl mozog.
Két kamera esetén már célszerűbb ilyet választani.De akkor már el lehet gondolkodni a 4 csatornás POE NVR-en is,
ami [link] 43 eFt körül is volt. Akkor meg már POE switch sem kell. -
válasz
1. Általában nem (de adatlapján meg kell nézni, az a biztos)
2. Nem tudom, lehet, de a Reolink jó
3. Igen, el lehet érni, nem kell a helyi hálón lenni - ja, hogy a PC-s? Na azt nem tudom, de mobil appból igen. -
dtraveller
csendes tag
Sziasztok,
Ideiglenesen kellene 2 darab wifis kamerát szereznem ami később direktbe lenne NVR-re kötve. A Reolink W430 (RLC-811WA) lett kinézve.
A következő kérdésekben tudnátok segíteni?
- A wifi-s kamerák működnek POE injektorral?
- A Reolink-nél van jobb kültéri wifis kamera 50000 Ft-al bezárólag?
- Távolról el lehet érni a Reolink PC-s alkalmazásával vagy a helyi hálón kellene lenni ahhoz?Köszönöm
-
huan
őstag
Sziasztok,
Van egy Dahua NVR1108HS-W-S2 -rögzítőm, tele felvétellel. Telepítve van a SmartPSS, de a felvételek lementése, kijelölése elég körülményes, legalábbis nekem ezzel.
Nincs valami egyszerűbb módja az nvr-ről lemásolni a felvételeket? Fájlkezelő plugin, vagy hasonló?
Köszi -
Midway
senior tag
Hello
A tapo tc82 [link] kamerát néztem ki az ház felől a kerítés és udvar megfigyelésére.
Nem találtam róla véleményt a topicban.
A ház kb 8 méterre van a 12 méter széles kerítéstől.
A 111 fokos vízszintes látószög elég lenne.
Ahogy olvastam szórt fény is elég neki hogy egész nap működjön . Az eresz alá tenném fel kb 4 méter magasra .
A rögzítés fontos , ha kell vissza tudjam nézni .
Jelezze ha van mozgás amit telefonról tudjam nézni .Van ennél jobb (ajánlott) vétel?
Akár napelem nélküli változat . A tápellátást meg tudom oldani .
Érdemes mozgatható változatot venni ilyen célra?
Lan kábelt viszont nem szeretnék szerelmi.
A router nincs messze , téglaház .
30-40 eft amit szánnék rá max . -
hevepapa
senior tag
válasz
zsoltip #32538 üzenetére
Nagyon pici esélye van, hogy a Mi Home is kezelje. Az utóbbi pár évben az látszik, hogy a Mi Home app egyre zártabb és gyakorlatilag már csak a saját gyártmányokat támogatja.
A Xiaomi kezd egyre jobban lezárni a cuccait a 3rd party megoldások elől és ami a Mi home appban megy, az másban nem fog menni. És ez fordítva is igaz. Legalábbis az utóbbi 1-3 évben megjelent eszközeikre ez a jellemző. Hab a tortán a kínai és a globál verziók sokszor elképesztően eltérő támogatása. Ez mondjuk nagyrészben a nyugati világban jelenlevő adatvédelem miatt is van (mert Kínában a személyes adatok vdelme ismeretlen fogalom), másfelől meg a globál verziók eladása a kínai piachoz képest nem elhanyagolható ugyan, de nem a fő prioritás.
-
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #32546 üzenetére
Ehhh... ez csak egy mondvacsinált indok! Ez a logika alapján akár be lehetne zárni ezt a fórumot is, mert a többszázezres kamera rendszereinkről beszélgetünk, és közben sajnos sok embernek probléma a téli tüzelő is. Pikirt megjegyzés: te is SSD-ket raksz az NVR-edbe meg veszel pár tartalék kamerát amit lehet hogy sohasem fogsz beüzemelni.... és fel sem merül benned, hogy az SSD-HDD árkülönbözetét inkább odaadd egy rászorulónak. Pedig az az összes biztos segítene valakin a környezetedben.
DE: a te pénzed, azt csinálsz vele amit akarsz! Csak ne legyünk már álszentek...
Részemről lezárva ez a téma, mert ha valami akkor az már itt végképp off topic, hogy ki mire költi a saját pénzét.... -
Levi123
senior tag
Sziasztok!
annke.com oldalon a H1200-as rendszerekhez, a HUGESAVE24 kuponnal a végösszegből -40% kedvezmény lesz. Ha esetleg valaki ezt tervezné ne felejtse el. -
faki_
senior tag
válasz
zsoltip #32538 üzenetére
Van egy Tuya alatt működő kamerám, a Tuya Local-ba nem lehet integrálni.
-
zsoltip
őstag
Akkor amik kirpóbálása mellett eredményre most látok esélyt:
- iCSee
- LocalTuya, ha és amennyiben meg tudom oldani, akár itteni segítséggel, hogy elérjem a képet és az eszközt távolról.
- Xioami Home(, a ChatGPT szerint, de ezt még nem értem, máködne-e.)
- V380 Pro NEM, mert fizetős.
- Smart Life NEM, mert ez is fizetős.Olyan megoldást keresek, ami ha mozgást érzékel, nem csupán fényképet készít, hanem videófelvételt rögzít a memóriakártyára.
Ezekben van tapasztalatotok esetleg?
Természetesen a kamera gyártónak is írtam már, dehát ünnepek alatt nem számítok válaszra. -
-
silentke
csendes újonc
-
kunberci
senior tag
válasz
jézusom #32525 üzenetére
Pedig én mentem kombi trabanttal (céges autó volt), szerintem
baromi jó kis járgány volt, csak ne télen használja az ember, mert ügye álló helyzetbe nem volt fűtés, meg hátsó szélvédő fűtés, de nyáron király volt. Én nagyon szerettem. Jó kis kormányváltó.
Mondjuk fűst az jött ki belőle rendesen.De abban egyetértünk, hogy jó rendszert érdemes választani.
-
silentke
csendes újonc
válasz
Jack72 #32521 üzenetére
Köszönöm a jó tanácsokat. Sajnos tudom, hogy ebben az ár kategóriában nincs arany de még csak ezüst sem.
Mint ahogy írtam, nem akarok betörőt megfogni, vagy bármi mást. Csupán megfigyelés, pl a műhelynél a csirkéket.
Ez amolyan el lehet vezetni egy prémium audival és egy trabanttal is Pestre. Igaz más lesz az élmény.... De ha ennyi telik rá, akkor ennyi. S nem várok csodát. -
silentke
csendes újonc
válasz
Jack72 #32516 üzenetére
Igazad van.
Legyen olcsó, s valóban ne keljen sokat mókolni vele.
Megfigyelésre kell nem betörőt elzavarni, ha az lenne a cél, akkor egy Security -t bérelnék. Ők ki is jönnek, mondjuk az is idő, de nah.
Egyenlőre kérdéseket teszek fel, proóbálok megoldást találni a problémámra.
S döntök, így vagy úgy. -
silentke
csendes újonc
válasz
kunberci #32515 üzenetére
Összeg max 70-80.000 . A wifi rendszer tudom nem a legstabilabb, feltörhető, stb.A kábelesnek jobb a képminőség . De minden wifis kamerát lehet kábelesen is összekötni. A wifi csak plusz.
Ezek a linkek csak példák, amolyan kiindulási lehetőség. Természetesen vannak drágább, jobb tudással is ilyen egységek.
Itt is a wifi csak plusz opció, hiszen van wifi router. Lehet sima kábeles összeköttetésben az NVR.
Kamera:
Egy benti egy szimpla egy kamerás, aminél értelem szerűen nem kell Ip 66.
Példa
https://a.aliexpress.com/_Ez889W0
2 db kinti, itt ugye kell az Ip védelem. Ezeknél viszont a dupla kamera a lényeg, vagyis egy fix és egy mozgatható rész. Lehetőleg mindkét része éjszaka is "lásson".
Valami ilyesmi. Jelzem, példa.
https://a.aliexpress.com/_EuFJDWuKöszönöm.
-
-
kunberci
senior tag
válasz
silentke #32514 üzenetére
Pontos összeget nem írtál, de sajna látom, hogy az olcsóbb szegmens a prioritás.
Egyrészt a garázsba menő kábelre nem szükséges 48V-ot ráadni.
Én tuti nem vennék wifis NVR-t, de a wifis kamerákat se részesítem előnybe.
Írj egy pontos összeget (max keret mindenre).
Szerintem a kamera kérdéssor kitöltése is ajánlatos lenne.
Illetve egy vázlat (hová szeretnéd a kamerákat).Valami normális rendszerben gondolkodj, mert nagy szí.ás lehet az ilyen No Name termékekkel.
-
silentke
csendes újonc
válasz
kunberci #32513 üzenetére
Én is hasonló rendszerben gondolkozik. A probléma az, hogy nem akarom felásni a földet. Egy internet kábel jön ki a házból és nem hiszem, hogy jól esne mindkét rooternek, ha ráküldenén a vezetékre kb 24-48v-ot. Nem tudom, ebbe nem vagyok szakértő, csak a POE rendszer, ugye 10-15w működik/kamera.
Szóval az elképzelés:
A jelenlegi kamerát rákötném a földben a garázs felé vezető kábelre.Egy RJ45-ös Ethernet spliterrel.I just found this on AliExpress:
HUF838.59 | RJ45 Splitter 1 to 2 Ethernet Adapter Internet Network Cable Extender RJ45 Connector Coupler for PC TV Box Router
https://a.aliexpress.com/_EvTwmHKA garázsban értelem szerűen vissza szétvélasztom, egy menne a lan-hoz egy menne az ethernethez.
A garázsban lévő rooterhez, kötnék egy NVR-t.I just found this on AliExpress:
HUF25,773.05 | WiFi NVR 8CH / 4CH 6MP H.265 Onvif Network Video Recorder for Wireless Security System Support Face Detection 2.5'' HDD iCSee
https://a.aliexpress.com/_EG4lr7EA garázs külső részén, mivel közel van és a falra lesz szerelve a 2-3 kamera, kábelen vagy wifi-vel (a TP-link vagy az NVR wifi rendszerére) lesz a kapcsolat.
Az NVR felvevőre pedig lehet tenni HDMI kapcsolattal egy kis tv-t.
Remélem nem voltam bonyolult. De valami ilyesmire gondoltam, csak nem tudom kivitelezhető-e. Nem vagyok szakértő ebben.
-
kunberci
senior tag
válasz
silentke #32511 üzenetére
Szia!
Szerintem jobban járnál, ha inkább POE táplálású kamerákban gondolkodnál, egyrészt a wifi kameráknak is ki kell vinni tápláló feszültséget (DC feszültséget), akkor már inkább UTP-t vigyél oda amin az adat és a tápláló feszültség is eljut (POE rendszer).
Hálózati rögzítőre (más néven NVR)-re is szükség lesz.
Nem POE-s NVR esetén a fő router oszt IP-t minden eszköznek, természetesen lehet még wifit használni, (azok az eszközök AP módba legyenek).
Nem POE-s NVR esetén bárhová rakható a felvevő a hálózaton.
A kamerák táplálásához meg POE switch kell.
Egy költségvetés, pontos kamera db szám (tényleg wifis kell e Neked)
jó lenne.
Akár a műhelyedbe is lehet a rögzítőd és HDMI kábellel egy megjelenítőn ott is nézheted, illetve PC-n, vagy okostelón szintén.
Természetesen távolról is elérhető a rendszer.
Annke
TP Link Vigi
Reolinkrendszereket szoktuk ajánlani (ár érék arány jó).
Az a legjobb, ha azonos rögzítőt kamerákat használsz. -
silentke
csendes újonc
Üdvözlet Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Egy kamera rendszert szeretnék összerakni. Jelenleg egy wifi-s fix kamera van a ház út felőli oldalán. Wifi-vel van összekötve a házban lévő wifis modemmel. Ezt el tudom érni mobiltelefonon is ha nem vagyunk otthon. Ez így rendben is van.
A tervem az lenne hogy a kert hátsó részén lévő műhelynél is ki szeretnék alakítani egy rendszert.
A házból (a lakás fő wifi modemből) a műhely felé kábelen megy internet a föld alatt. A műhelyben egy TpLinkes wifi modem van ami oda is ad internetet.
A két épület között kb 50m van.
Elképzelés:
A jelenlegi kamerának a jelét (ami a lakás út felőli részén van) át szeretném vinni a műhelybe ( 50m). Ott egy felvevővel tárolni és távolból nézni is szeretném. A műhelyben illetve annak a külső részén elhelyezett wifis kamerákat szintén erre a rendszerre csatlakoztatni ( kb 2-3 kamera). Továbbra is távolból (mobilon) figyelhető legyen.
Az már csak hab lenne a tortán, ha esetleg egy kis képernyőn (pl HDMI összeköttetéssel) is látható lenne az elő adás, ha a műhelyben dolgozok.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Remélem nem voltam nagyon bonyolult.Üdv!
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy Tuya Smart kompatibilis kamera.
Tudom valamilyen freeware, vagy max. egyszeri ktsg-es appal helyettesíteni a Tuya Smart appot? Mit ajánlotok, ha igen? -
jézusom
addikt
Halihó!
Ami most jött C800, ezen fehér fények vannak. A web felületén, vagy ivmsben lehet ezt kapcsolgatni? Ezen nincs is infra? Valami beállÍtás van erre? Nem szeretném, ha ez nekem világÍtana éjjel.
-
Jack72
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #32504 üzenetére
Double check megvolt, a verziószám stimmel. Mindegy, így is jól működik.
-
hevepapa
senior tag
válasz
blueberry21 #100 üzenetére
A fenébe... elkeveredett... régi dologra válaszoltam.
Lehetne törölni?
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok