Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33597 üzenetére
A filmeknél az FHD feletti felbontás azért nincs elterjedve, mert a kábeltv-s tartalmak max. FHD-ben vannak, a Netflixen meg a 4K-s csomag azért érezhetően drágább mint a max. FHD-s. Ráadásul a jobbacska 55"-os 4K-s TV-nél látható a különbség, de egy olcsóbb, kisebb TV-n nem igazán látszik a nagyobb felbontás előnye.
A netről letöltött sorozatoknál meg: a 720p azért nézhető minőség és 530 MB, ugyanez a rész 2160p -ban: 7,7 GB -
kunberci
senior tag
Esetleg ha elhalálozik egy régebbi analóg kamera, és nincs tartalékba
egy másik, talán az is előfordulhat, hogy már nehézségekbe ütközik egy új beszerzése (mert nem kap az ember már olyat).
Illetve szerintem árban sem olyan észvesztően olcsó egy analóg rendszer, egy hasonló IP rendszerhez képest. -
vacs
Topikgazda
válasz
Magnat #33594 üzenetére
Valóban az ár a legfontosabb a vevőnek csóró magyarként, ez a szomorú valóság és részben érthető is.
De, ha megtörténik a baj, akkor a 1080 lite analóg rendszeren sok sikert a rendszám leolvasásához, vagy az elkövető arcának felismeréséhez!
Ilyenkor jön rá a vevő, hogy lehet jobb lett volna egy komolyabb rendszer. -
Magnat
veterán
válasz
hevepapa #33595 üzenetére
Nagyjából egyet értek, egyedül a felbontás ami mindenkinél más sztem, én erre azt szoktam mondani, h értem h van már 8k meg 16k, de a szemünk nem lesz jobb
Persze ha nagy területet kell belátni akkor a belenagyítás miatt jó lehet a nagyobb felbontás, de egyébként meg teljesen egyéni preferencia ... egyszer apám kérdezte, mi ez a hd dolog a tévéknél, mutattam neki egy csatornát ami sd-ben meg hd-ban is bejött náluk, h na ez ... kérdezte, mármint h a sarokban más a felirat? (A hd csatornánál ki volt írva, h hd...) Mondom nem, hát látod, h sokkal élesebb a kép ... hát ő nem látta
A fhd feletti felbontást meg tapasztalatom szerint (filmekről beszélek) még többen tartják úri hóbortnak (már akik egyáltalán tudnak róla, h van ilyen) ...
Meg ugye a vhs-nél nem csak a felbontás volt a rosszabb hanem a kép önmagában is zajos volt az analóg tárolás miatt (főleg ha sokadik másolatot néztél), illetve tekergetni meg cserélni kellett a kazettát, szóval ott volt más hátrány is, míg egy fhd analóg rendszer hasonló kategóriájú kamerával digitálisan rögzítve pont olyan minőséget fog hozni mint fhd ip rendszer.
Illetve ha kellenek komolyabb fícsörök (objektumfelismerés, rendszámleolvasás meg hasonlók), akkor persze megint más a szitu. -
kunberci
senior tag
válasz
Magnat #33594 üzenetére
Pont múltkor volt róla szó, hogy valakinél szellemképes volt az analóg rendszer. Tudom oda is általában UTP kábelt húznak, és megy a mókolás,
pl a táppal is. Szerintem az analóg rendszerhez aszimmetrikus kábel való, a táplálást meg a lehető legközelebb oldanám meg a kamerákhoz. A mókolt táplálásnál is voltak olyan gondok, hogy már annyira lecsökkent a feszültség, hogy voltak gondok a kamerával.
Szerintem csak egy előnye van az analóg rendszernél és az UTP-nek,
hogy IP-re váltás esetén nem kell cserélni.
Vannak ezek a 4 tűs megoldások (12V +,-, videó jel, audió jel), ezeknél is szoktak gondok lenni, mivel nem árnyékolt a rendszer (ilyet se vennék).
Szerintem mindenki olyat rendszert vegyen amilyet szeretne, annak idején én is szerettem Trabanttal járni, de már elvétve látni ilyen járgányt, eljárt felette az idő.
Mint ahogy egy csomó dolog felett is pl DVD lemez, van egy csomó, de eszembe se jutna elővenni.
Egyrészt haladni kell a korral, másrészt ha pár ezer Ft, vagy egy két
10 eFt a különbség, akkor IP rendszert érdemes választani.
Egy normális telepítő szerintem lebeszélne mindenkit az analóg rendszerről. Ebben mindenképp különbözik a véleményünk.
Nem azt mondom, hogy az analóg rendszer ajánlása, felszerelése
(vulgáris leszek: átbaszás), de majdhogynem.Mondom ezt úgy, hogy pl nálam az analóg rendszer kiépítése (kábelezése) nem kerülne semmibe (aszimmetrikus kábel is adott, tápegységek is). Kiválóra meg is tudnám csinálni, de eszembe sem jutna.
Teljes mértékben vacs TG-val értek egyet ez ügyben.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33594 üzenetére
Hát igen... aki követi a fórumot az látja, hogy általában az elsődleges szempont egy kamerarendszer kiválasztásánál az ár. Főleg, mióta ennyire berobbant a temus és alis kici ócó kamera dömping. Nehéz / kb. lehetetlen elmagyarázni egy átlag felhasználónak akit nem érdekli a technikai részlet, hogy miért nem a legjobb választás biztonsági kamerának egy 8 ezer forintos, garancia nélküli, noname appal működő, dual kamerás, 8 MP-s, wifis kamera ami tud minden elképzelhető funkciót és ha nem szégyenlős a kínai kereskedő akkor még az is ki van írva hogy reggelente kávét főz (ez csak szarkazmus...)
Itt a sok sznob 60-80+ ezerért javasol ilyet, de az alin meg csak 8 ezer szállítással. JA és vesz hozzá az alin 516 GB-s "eredeti San Disk" SD kártyát 3 ezerért...Aztán pár hónap múlva itt kér tanácsot hogy mi lehet a baja a "Csingkung AI extra super" kamerájának és ha nem ugrik senki azonnal akkor meg a sértődés van csak, hogy itt lenézik az alis kamerákat.
Nem vitás, hogy akad ott is jó vétel, ami egész korrekt minőség és tudja ami ki van írva, de ahogy leírtam már jópárszor: általában az olcsó húsnak híg a leve.
Az analóg rendszerek felett meg egyszerűn átlépett a technikai fejlódés. A maguk idején jók voltak, de ma már van sokkal jobb - nem sokkal drágábban de időtállóbban. Olyan ez mint a VHS/DVD/BlueRay/4K képminőség fejlődés. Azért egy DVD film képminősége már kissé necces egy 55"-os TV-n nézve.
-
Magnat
veterán
Én egyszer kérdeztem egy srácot aki kamerarendszereket telepít, h mi a helyzet az ip/analóg témával, azt mondta, neki teljesen mindegy melyiket szereli mert vezetékes ip kamera esetén a munka pontosan ugyanannyi vele, de az ügyfelek legnagyobb része analóg rendszert kér, mert sokkal olcsóbb.
Amit korábban említettem, h szereltem 2 db 4 kamerás analóg rendszert, az vmi 60 v 65 k volt anyagáron plusz egy diszk (volt 500-asom elfekvőben, arra ráfér vagy egy hét), az egyiknél volt annyi plusz ktg, h egy kameránál nem volt elég a 10 méteres kábel amit adtak hozzá. Igaz, h ennyiért a rögzítő csak 1080 lite, (kb plusz 10k egy full hd rögzítő), Hikvision az egész rendszer, a rögzítőnek van egy onvif felülete kifelé, szóval ha élőképet akarsz nézni akkor bármilyen onvif-képes app alkalmas rá ... tudom, h itt a full hd is egy lenézett felbontás, de ha user elégedett azzal amit kap és ennyiből ki lehet hozni akkor hiába magyarázod neki, h a PH-n ezzel ki fognak röhögni, nem nagyon fogja érdekelni -
kunberci
senior tag
válasz
hevepapa #33586 üzenetére
"Más területen dolgoztam mindig is. A hobbym is teljesen más irányú volt."
Igen ezt beszélgettük.
Nálunk kisebb kortól kezdve megy a szerelés, barkácsolás.
Egyedül az ilyen Kőmíves Kelemen munkák nem nagyon mennek
(csempézés, burkolás), mert ott a csuklónak is rá kell állni a melóra.
Drága az anyag, ha rosszul van megcsinálva, az duplán kidobott
pénz. Illetve csak akkor csinálja az ember ha tejesen jóra meg tudja csinálni, máskülönben nincs értelme.
Panelbe csak a burkolást csinálta szaki, minden más saját szerelés. -
-
kunberci
senior tag
válasz
hevepapa #33584 üzenetére
Nálam a villany, nagyfrekvenciás hálózat, UTP-s hálózat alap dolog, mindenképpen saját szerelés, de vizet is simán megoldom (van REMS
fogónk, préspofa), szóval a víz, szennyvíz is simán megoldható.
Vasas, fás dolgokat is megoldom, hegesztés is megy (MIG, MMA),
bár abba a Tesó volt a nagyon profi. Nekem könnyebb a fogyóssal, én azzal operálok.Jól meg kell tervezni a kamerák helyét, még az sem baj, ha legelsőre
nem teljesen fixre vannak felszerelve.
Egy nekem is van olyan aminek nem jó az éjszakai képe, de azt mindenképp oda akartam felszerelni (nappal jó). -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33580 üzenetére
Érdemes a telepítés előtt párszor átgondolni a lehetséges megoldásokat. Elsőre nem biztos, hogy a legpraktikusabb megoldás előkerül. Nálam pl. a 3. variáció lett a győztes. Így lehetett megoldani a legkevesebb fúrás-faragással. Nem én raktam fel, mert nálam kellett még hozzá némi villanyszerelési munka is, ahhoz meg nem értek
Ráadásul a kamerák olyan magasan vannak amekkora létrám sem volt. Ismerős szerelő eljött a fiával és egy haverjával. Mivel minden ki volt találva, nem kellett a helyszínen agyalni mi merre legyen. Hárman nekiálltak, fúrtak, faragtak, szereltek. Kb. 3 óra alatt kész is voltak. 50-et nekem megért.
A lényeg: többször át kell gondolni és meglesz a legolcsóbb, legoptimálisabb megoldás. -
hevepapa
senior tag
válasz
kdavid13 #33565 üzenetére
A vacs által említett TP Link Vigi rendszer 2 TB-s WD Purple HDD-vel kijön 165-170 ezerből. A 3 év magyar garancia sem hátrányos szerintem. Vigi beállításokban tudok segíteni, nekem is ilyen van. Megbízható, atomstabil, rendszeres firmware, app és program frisstések vannak hozzá, szóval jó a háttér supportja is. Ha forgatható PT kamera kell valahova akkor a Vigi C540 jó. Bár drágább mint a normál kamera. Kb 38 ezer.
A krimpeléstől nem kell félni. Temuról megveszed a legolcsóbb krimpelő fogót, mellé egy kábeltesztert meg egy marék csatlakozót. Érdemes az átmenőset vennni.
Megnézel 2 jutub videót, elrontod az első pár darabot, de utána simán menni fog. Nem olyan atomfizika, mint aminek a szakik megpróbálják beállítani. -
janesz27
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült szert tennem 2 db tp link vigi c340i 2.8mm kamerára.
Találtam még a régi lomok között egy cisco 3560 24 portos switchet.
Elméletben a kamera és switch poe képes.
Router-utp-switch-utp-kamera összekötve.
Sajnos azon kívűl, hogy a kamera ledjei felvillanak, semmi életjel nincs.
Egy 12v tápról viszont már van jel és működik.
Mit rontok el vajon?
Próbálok beszerezni egy másik switchet próbaképp. -
kunberci
senior tag
válasz
Patice #33579 üzenetére
Sajnos az bevett szokás, hogy amennyibe kerül az anyag, kb annyi
szokott lenni a munkadíj is.
Ezért az a legegyszerűbb, szerintem a legjobb megoldás is egyben,
ha magának csinálja mindenki (legalább a kábelezést).
Családi házban szerintem azért mindenki használ gépeket, szerszámokat, én nem is bíznám az ilyen munkát másra.
Azért a munkadíjon lehet legjobban megtakarítani, és ezáltal vagy
olcsóbban kijönni, vagy jobb rendszert választani.
Mondjuk én ablak keretet biztosan nem fúrnék meg, de mindenkinél mást jelent az esztétika. Illetve nem is 1 nap alatt lett kész minden, inkább próbáltam a lehető legjobban (esztétikusan) megoldani mindent.
Illetve az sem ideális, hogy 400-500 Ft pl. 1 liter tej, de nem tart az ember otthon tehenet, tehát meg kell venni a boltba, mondjuk nem is
szeretem annyira a tejet.
Amennyiben nincs megfelelő szerszámzat, meg affinitás a munkához, akkor meg fizetni kell mint a katonatiszt, sajna ez van.
Otthon jobban el lehet bíbelődni a melóval, de másutt meg haladni kell vele, én inkább jobban szeretem ha nem 99%, hanem 101%-os az elvégzett meló (legalábbis az én elvárásom szerint). -
Patice
nagyúr
Szerintem azért tolják még mindig az analóg rendszert, mert csak azt tudják beállítani működőre.
+ Nem akarnak utána többé ugyanazzal az ügyféllel foglalkozni, ezeknél a cégeknél nem létezik olyan, hogy terméktámogatás.A másik kedvencem ezeknél az árajánlatoknál, hogy kb. mindig 50-50 az anyag és a munkadíj.
Mintha a kétszer drágább csempe felrakása kétszer annyi munkát igényelne..
Csak tudnám miért? (Nem várok választ, tudom, hogy ez az általános az építőiparban, ezt játszák el itt is.)Az előttem szólókhoz csatlakozva, szerintem sem reális ajánlat. Manapság nem érdemes analóg rendszerben gondolkodni.
Tök jó áron vannak már komplett IP kamera rendszerek szolgáltatással együtt.
-
vacs
Topikgazda
válasz
Szia.
Továbbra is fura, hogy a telepítők miért erőltetik mindenáron az analóg rendszert (nem is feltétlenül olcsóbb, mint az IP)!
Kis túlzással olyan, mintha a 4K tévéden analóg adást néznél, vagy ha otthoni vezetékes analóg telefont használnál.
Nem írtad, hogy mennyire tudsz fúrni faragni, van-e létrád, fúrógéped hogy magad felszereld a kamerákat és behúzd a kábeleket. Krimpelést majd a szaki megoldja (kábel végére tenni a csatlakozót).Az a 400 000-es ajánlat erősen túl van árazva.
Nagyjából féláron kapsz sokkal jobb digitális IP rendszert!Kunberci által ajánlott Reolink tökéletes, vagy
TP Link:
NVR: VIGI NVR1004H-4P (4 PoE csatornás) 40K Ft
Kamera: VIGI C440 (4mm) - 4 MP-s turret, 25K Ft/dbÖsszesen kb 140K Ft a rendszer,
Vagy Annke H500 rendszer akciótól függően 100-120K Ft
HDD mindhez kell:
- 1 TB-s WD Purple 21K Ft
- 2 TB-s WD Purple 25K Ft+ még a szerelési anyagok
Oldal tetején az összefoglalóban olvasd el a Reolink + TP Link + Annke részt kérlek.
-
Magnat
veterán
válasz
Szia,
nem tudom, hány mp-es az analóg rendszer, de én a 120-at sokallom érte, a 200k munkadíjat viszont még inkább ... persze kérdés, h mekkora macera a kábelezés, mit kell átfúrni meg ilyesmik, szóval nem mondom , h nincs az a helyzet amikor reális, de általánosságban én túlzásnak tartom. Átlagos esetben sztem ezt a rendszert egy ember egy nap alatt vígan felszereli. 2 analóg rendszert csináltam eddig, egyiket barátnak, másikat családtagnak (4 kamerás volt mind a kettő), tény, h egyik sem volt túl bonyolult projekt, egyiknél a nyílászárónál kellett lyukat fúrni és kijátszani a kábeleket, másiknál 2 helyen átfúrtuk a falat a ház gazdájával, nagyjából minden mást egyedül csináltam, egyikhez sem kellett egy teljes nap, pedig nem is ezzel foglalkozom... jah, és pénzt sem kértem érte, de azért sztem nagyjából belőhető, h nem 200 lett volna akkor sem ha full ismeretlennek csinálom
-
boborján2
senior tag
válasz
hevepapa #33572 üzenetére
Csak a fekete parkside , a fekete akkuval. Otthonra tökéletes és megfizethető.
Bár van itthon 10+ éves benzines lidl láncfűrészem is. Márkáját meg nem mondom. Idáig kellett bele egy lánc olajozó egység meg egy behúzó zsinór. Átlagban évi 10 erdei köbmétert vágok vele + ilyen olyan hulladék gyújtóst. Szóval jól bírja , cserébe van gazdája és tisztítva van + karbantartva.
-
kunberci
senior tag
válasz
kdavid13 #33574 üzenetére
"Létezik Wifire csatlakozó NVR? A router a nappaliban van, az NVR az előszobában lesz és nem akarok UTP kábelt húzni/ falat vésni."
Általában az NVR-ek vezetékesen csatlakoznak a hálózathoz, vannak gigabites csatlakozású NVR-ek is ( nagyobb számú kamerát tudnak általában kezelni).
Az előszobából szeretnél az összes kamerához UTP-t húzni?
Olyan megoldás is létezik, hogy az NVR-t rögtön odarakod a routered mellé (vezetékesen), és egy kábellel felállsz a padlásra, ott lenne a POE switch, innen meg mennének a kamerák. Tehát ha egy UTP kábellel el tudsz jutni a padlásra a routertől, az már jó.POE-s NVR esetén is lehet POE switchet használni, akkor egy UTP kábel elég a padlásig, akkor a POE switchből mennének a kamerák.
TP Link vigi
Annke
Reolink
vonal árban még elfogadható. Ezeket érdemes megnézni.Reolinkből egy lehetőség:
NVS4 NVR:
[link] 39 eFt. (HDD még kell hozzá, attól függ hány napot szeretnél rögzíteni)
Kamera (8MP)
[link] 31200 Ft.
Drágábban (8MP)
[link] 42 eFt körül
POE switch:
[link] 15 eFt körülAmennyiben az NVR-től szeretnél kábelezni a padlásra, akkor a POE switchre nincs szükség, mivel az NVS4 az POE-s NVR.
Kérdés, hogy szeretnél kábelezni?
UTP kábelre, kötődobozra és egyéb kiegészítőkre lehet még szükség.Olcsóbb megoldás NVR+kamera:164 eFt körül (POE switch nélkül)
Drágább megoldás 207 eFt körül (POE switch nélkül). -
kdavid13
csendes tag
válasz
kunberci #33566 üzenetére
Akkor a kérdéssor
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
4db kültéri
2. Később lesz-e bővítve?
Nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
NVR
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
8-10m
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)?
Nem
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Nem
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
400k
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Vezetékes
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Létezik Wifire csatlakozó NVR? A router a nappaliban van, az NVR az előszobában lesz és nem akarok UTP kábelt húzni/ falat vésni.Köszi a segítséget!
-
kunberci
senior tag
válasz
hevepapa #33572 üzenetére
Nálunk abból is villanyos Makita van, a kertben van kút is, így ott van villany is, egyrészt mindig változik a feszkó is, másrészt mindig variálnak az akksi mérettel is, szóval egy idő után mindenképp kell új gép is.
Nekem biztos nem lesz akkus gépem több. Ez az egy is bőven sok. -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33569 üzenetére
Aksis kisgépekben a kedvencem az aksis egykezes láncfűrész. Baromi praktikus és kényelmes a tavaszi metszéskor. Azért más a feelingje egy 5-8 centi átmérőjű elszáradt ág levágásának pár másodperc alatt, mint percekig fűrészelgetni és közben létrán egyensúlyozni
Nekem egy Hyundai van 2 aksival. Szuper.
Egyébként ha valaki nem sokat barkácsol, csak évente 1-2x kisebb dolgokat, akkor nem problémás a Lidl vonal sem - szerintem. Olcsó, középszarnál kicsit jobb minőség.
Természetesen messze van a régi Makita, Hilti stb. minőségtől, de az ára isAz más kérdés, hogy ahogy hallom a régi nagy márkák is kezdenek elkutyulni és ott olcsósítani a cuccaikat ahol lehet.
-
kunberci
senior tag
válasz
Chris0321 #33570 üzenetére
Itt van több is, mindegyik alatt van ilyen "normálisabb" gurítható keret.
Egyébként van a fagyasztók alatt kerék, csak az szerintem nem sokat ér, a benti garázsba vannak a ládák, és már az elején azt szerettük volna, ha normálisan mozdíthatók, ahhoz meg legalább a 150 kerék
ajánlott (szerintem). Múltkor pont át kellett helyezni az egyiket, sokkal egyszerűbb volt nagyobb kerekeken mozgatni (főleg ha tele van).
Mi kiskorunktól kezdve barkácsoltunk, így mindenféle gépünk van,
valamiből több is mint kéne. Inkább a Makita, Hilti, Flex, ipari Bosch gépeink vannak, de legtöbb az Makita.
Bárminek állsz is neki, normális gépek kellenek hozzá. Azt mondtuk, ha egyszer is használjuk akkor is valamelyest normális gépeket kell használni, így pl: a Lidl-is vonal nagyjából ki is maradt, hála égnek nincs sok belőlük.
Kisebb fúrókalapácsból is van bőven (Hilti, Makita, kék Bosch), közepesből, nagyból meg (Makita) van.
Szóval szerszám az lenne, csak inkább a lendület hiányzik már.
De inkább maradjunk a kameráknál, mert lehet büntibe leszünk. -
kunberci
senior tag
válasz
Chris0321 #33568 üzenetére
Szerszámmal nekem nincs gondom, minden van ami kell, mondjuk én nem szeretem az akkus gépeket egyáltalán, ezért szinte minden gép villanyos, az akkus gépet inkább csak fához szoktam használni, meg néha menetet metszeni.
[kép] Egyszer vinnem kellett magammal, amikor már nem volt olyan jó az autóban levő akku.
[kép]Dinse csatival van megoldva, szerencsére az akkus gép is 12V-os,
így olyan mintha az is vezetékes lenne.
Illetve sok fához való gép is van, de nem is akarom sorolni,
de mind villanyos.
Fagyasztó alá készült, fontos, hogy normálisan gurítható legyen:
[kép] -
Chris0321
veterán
válasz
kunberci #33566 üzenetére
Én idén raktam fel az első kamerám, kis segítséggel mert nem vagyok jóban a magassággal és nekem nem a krimpeléssel volt gondom, hanem a plafon átfúrásával. A vezetékeket sikerült elsőre szépen sorban berakni a csatlakozóba, csak az egyiket nyomtam össze túl lazán de mikor rányomtam még egyszer már jó lett. A fúrogatáshoz viszont kell egy jó kis ütvefúró, ami nincs mindenkinek. Decemberig nekem sem volt.
-
boborján2
senior tag
válasz
Egyrészt gégecsövet mbcu kábelt , utp kábelt, stb... nem tudom hogyan mérünk darabra! ?
Másrészt ez egy gagyi AHD rendszer , még a portára se engedd be!
Ráadásként úgy sejtem a szerelési anyagon is nagyot akarnak fogni
Csak IP kamerában gondolkodj és keress a környéken megbízható ajánlott szakit , ha már magadnak nem tudod megcsinálni.
-
kunberci
senior tag
válasz
Szerintem inkább IP kamerákat válassz, a hozzá való rögzítővel.
Egyrészt 400 eFt az nagyon nem kevés összeg, másrészt amit felszerelnének az analóg kamerák.
De inkább próbáld meg kitölteni a kamera kérdéssort, akkor sokkal
könnyebben tudnak majd segíteni Neked.
Illetve szerintem a kábelezést, Te is megcsinálhatod, max segítséget kérsz az UTP csatik krimpeléséhez, az sokkal olcsóbb megoldás. -
kdavid13
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy ajánlatot családi ház biztonsági kamera rendszer kiépítésére. Érdekelne a véleményetek.
Elől 2 kamera figyeli a kerítést, kaput, kerítésen kívül parkoló autót (házfal-autó kb. 5-6m táv). Hátul 2 kamera garázst és kertet (házfal-garázs kb. 7m táv).
Kamera csomag 120k + szerelőanyag 80k + munka 200k = 400k
Műszakilag megfelel-e, illetve anyagilag megérős vagy át akarnak vágni?
Köszönöm a segítséget! -
Magnat
veterán
válasz
hevepapa #33562 üzenetére
Lehet, h túlmelegedés v bármi miatt korábban leállt, mondjuk 8 órás lease van beállítva az ip-kre, akkor elvileg 4 óra múlva újítja meg először a kliens, de már nem sikerült, ezért amikor lejárt, eldobta/dobták a címet ... aztán amikor feltámadt a router, akkor visszakapták.
"céges környezetben (ha jó a rendszergazda) akkor minden eszköz fix IP-n van ami egy meghatározott elv szerint van fel és kiosztva." -kétféle fix ip létezik, az egyik amikor a kliensben beállítasz egy címet, ilyet ritkán csinál egy jó rendszergazda, mert nem managelhető központilag. A másik a statikus dhcp, amikor ugyanúgy lejárnak a címek, csak a dhcp szerver mindig ugyanazt osztja ki. Utóbbi esetben lehet olyan, h ha kiesik a dhcp szerver és lejárnak a bérletek, akkor nem elérhető az eszköz.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33560 üzenetére
De akkor honnan kaptak DHCP címet pár óra múlva - ha közben semmi sem történt? Csak mert amikor lejár a bérlet kér IP hosszabbítást és ha ez nem lehetséges akkor megkapja a következő szabad IP-t. Persze ettől függetlenül még lehet ilyen gond, de én azért azt tapasztaltam, hogy céges környezetben (ha jó a rendszergazda) akkor minden eszköz fix IP-n van ami egy meghatározott elv szerint van fel és kiosztva.
-
Magnat
veterán
Hát ha az emberi tényezőt kizárjuk, akkor vagy az a switch amibe a másik be van dugva vagy a rögzítő és a switchek közötti kapcsolat (kábel, más aktív eszköz ha van).
Illetve még az jutott eszembe, h ha dhcp-n kapnak címet az eszközök akkor lehet, h azzal volt valami és lejárt pl a rögzítő (vagy az összes kamera) bérlete és nem kaptak címet. A kép egyébként az össze kamerán mp-re azonos időben jött vissza? A kamerák mind azonos típusúak? -
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33555 üzenetére
Bár egyszerűbb az NVR-t lehúzni, de annak nyoma marad a logban. Az újraindulást naplózza. Az meg kérdéseket vethet fel. A switch lehúzásánák nincs konkrét nyoma a logban. Persze a hely ismerete nélkül ez csak tippelés. Fene se tudja mihez lehet ott könnyen hozzáférni és mihez nem.
-
hevepapa
senior tag
Szerintem ennél sokkal.sokkal egyszerűbb a sztori.
Hétvégi esemény, benn a vagyonőr, pár óráig nincs kamerafelvétel.
Szerintem szimplán csak ki lett kapcsolva / megmókolva a kamerarendszer. A switch ha bedöglik, akkor az jó eséllyel nem fog pár óra múlva megjavulni - főleg hogy ahogy írtad: régebben is volt már egyszer ilyen. De ha a vagyonőr kihúzza a switcheket akkor az NVR megy, de felvétel nincs. Aztán visszadugja a tápot és magic... újra van felvétel.
De persze az nincs rögzítve amikor a vagyonőr - vagy valakije - olyan helyen nézelődik ahol nincs keresnivalója, esetleg pár apróság zsebbe kerül, vagy csak "szerette" a barátnőjét a vezérigazgató irodájában a bőrkanapénNaná, hogy nem szólt egyből... Szóval bármi lehet, de érdemes lehet picit megkapargatni a vagyonőrt is.
Ockham borotvája.
-
Magnat
veterán
Na de azt mondod, h 2 db switch is van és az összes kamera képe elment, vagy egyik a másikba van dugva? Nem elehet, h maga a rögzítő vagy annak a hálózati csatija ment el?
Persze akkor is kérdés, h mitől és hogy tért magához ... egyébként van egy típus amik az én kezem alatt is szaraxanak (DS-2CD2732F-I), még nins rá megnyugtató megoldásom, de ha mind egyszerre esett ki akkor nálad biztosan nem ez a hiba. -
Egon
nagyúr
válasz
Magnat #33551 üzenetére
Hali,
ez egy hétvégi esemény volt, csak a vagyonőr volt benn, és utólag derült ki, mert nem is szólt azonnal, így túl sok infó nincs az eseményről (állítólag 1-2 éve mintha lett volna hasonló, csak az valahogy feledésbe merült).
Nem volt felvétel és a monitorokról is egyszerre eltűnt az összes kamera képe.
Logikusan szerintem az adott switch-el lehetett valami gond, lehet a tápegysége szarakszik, vagy nem tudom, csak azt nem értem, hogy mitől javult meg, illetve mitől ment el (túlmelegedés nem hiszem hogy játszik). -
Egon
nagyúr
Üdv!
Gyakorlott kamera üzemeltetőket kérdeznék.
Adott egy céges kamerás rendszer. Hikvision kamerák vannak, 16-os NVR, kb. 10 kamera. Egy 8-as Hikvision switch-be vannak dugva a kamerák, és egy 4-es switch is, amiben szintén van 3 kamera dugva (mindegyik PoE switch). Kb. 4-5 éves a rendszer, azóta nem nagyon lett hozzányúlva.
Nemrégiben az összes kamera lehalt egyszerre (este 10 óra körül), majd pár óra múlva magától feléledt. A logokban nincs semmi érdemleges. Hol kellene keresni a problémát? -
hevepapa
senior tag
válasz
bigrob #33548 üzenetére
Nem ismerem se a kamerákat se az app-ot, de kicsit hasonló eset előfordult a TP Link Tapo kameráknál is. Elvileg minden OK az SD kártyával, folyamatos rögzítés bekapcsolva, élőkép van, mozgásra riasztás van. De nincs rögzítés.
Az app-ban a kameránál van egy adatvédelmi (vagy valami ilyesmi nevű) mód. Ha be van kapcsolva akkor nem rögzít. Gondolom olyasmi esetekre van ez a mód, ha az ember otthon van akkor 1 kattintással le tudja állítani a rögzítést...
Az ikon állapota szerint ez ki van kapcsolva (át van húzva), de rákoppintva kiírja hogy kilép ebból a módból. A rögzítés is elindul egyből. Bár, az is lehet, hogy az áthúzott ikon azt jelezné hogy így lesz kikapcsolva ez a mód?
Csak tippelgetés látatlanban, de nem elképzelhető valami hasonló megoldás nálad is? -
bigrob
őstag
Sziasztok!
Sajnos későn találtam rá a topikra, valszeg vásárlás előtt kellett volna..
Vettem 2db Sonoff Cam Slim Gen2-t, hogy majd ha megyünk nyaralni valami nézze a házat belülről és jelezze ha gond van.
A problémáim itt kezdődtek.
2db vadonatúj 32gb-os kingston SD kártyát tettem beléjük, ewelink appból formáztam, mutatja is, hogy minden rendben a tárhellyel.
Frissítettem a kamerákat, de nem vesznek semmit az SD kártyára.
Próbáltam motion detection-nel, push értesítés megjön, SD kártyán továbbra is szabad 29,7gb... Nem látok sem az Album, sem a playback menüben semmit ami visszajátszható lenne...
Állandó felvétellel SEM készít felvételt az SD kártyákra...
Device settings/local recordingban, sd status normál, be van kapcsolva hogy mentse, loopba mentsen, full time.
Motion detection menüben: high sensitivity, moving object, effective period everyday és 24 óra.
Mit rontok el?Google Homeba is hozzáadtam, minden király, feldobja a 2 kamerát, viszont nem elérhető, nem adnak képet...
Ha már kompatibilis és látszólag csatlakozott miért nem működik?Guglin nem találtam érdemi választ, írtam ticketet a sonoffnak, illetve az eladónak is ahol vásároltam Alin, de még nem kaptam választ sehonnan.
Már komolyan bánom, hogy nem egy komolyabb példányt vásároltam...
Pedig képminőségre nagyon tetszik. -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33543 üzenetére
Teljesen jogos amit írtál! Az utóbbi 10 évben már necces a külső plugin elvárás. A kötelező IE mód nekem azt sugallja, hogy még mindig valamilyen ActiveX megoldás dolgozik a háttérben, merthogy az volt az IE saját, semmivel sem kompatibilis "varázslata".
Ezzel az a legnagyobb probléma, hogy ha az MS úgy dönt, hogy végleg likvidálja az IE utolsó morzsáját is (akár egy normális frissités keretében), akkor az eléggé gáz helyzetet okozhat. Azért 2025-ben már illendő lenne a teljes Chrome, Edge, Firefox, Opera kompatibilitás.... -
kunberci
senior tag
válasz
boborján2 #33545 üzenetére
Mondjuk most nem DVR-ról, hanem NVR-ről volt szó.
Jelen esetben is az újabb típusú belépő szintű NVR-nél voltak gondok.Ebben az esetben se volt gond:
[link]
Nekem se volt gondom a DS 7608 NI K1C-vel.
De mint írtam valakinek az se volt szimpatikus, hogy plugin kell az
NVR nézéséhez. -
hevepapa
senior tag
Megoszlanak a vélemények a dóm kamerákról. Voltak IR visszaverődés meg párásodás problémák pár embernél. Igaz ha erős prioritás a vandálbiztosság akkor optimális választás lehet, de normál esetben talán inkább turret vagy bullet kivitel jobb lehet.
Ha 3 MP-ben gondolkodsz: érdekes lehet a VIGI C430 vagy a VIGI C230
(a "C" utáni első szám a kialakítást, a 2. a felbontást jelzi, a 3. a variánsokat) -
kunberci
senior tag
válasz
Magnat #33542 üzenetére
Nálam kiveri a biztosítékot az ilyen megoldás:
Internet Explorer-üzemmód a Microsoft Edge-ben.
Egyrészt Chrome-ot használok, ezen nem szeretnék, illetve nem is akarok változtatni. Ne legyen már az megszabva, hogy milyen böngészőt használjak (pláne nem, hogy milyen módban) ettől kiráz
a hideg.
Támogasson majdnem minden böngészőt, ez azért manapság
legyen már alap dolog. Sőt valakinek már az sem tetszik, ha plugint
kell letölteni az NVR nézéséhez asztali gépen.
De nem vagyunk egyformák, ezért is mások az igények. -
Magnat
veterán
válasz
kunberci #33541 üzenetére
A válaszod első részére a legegyszerűbb megoldás ez: [link]
"Én is használtam Reolink kamerát Hikvision NVR-rel,
de szerintem is azonos márka a legjobb, főleg a későbbekre
tekintettel." - ezért mondtam, h ökölszabálynak megteszi, de nem feltétlenül, ahogy az én példám is mutatja ... de céges környezetben is van a kezem alatt kb 110 kamera, amiből kb 10 db típusazonos az nvr-rel, ott sem volt még semmi gond, mert onvifet meg rtsp-t mindegyik tud. -
kunberci
senior tag
válasz
Magnat #33540 üzenetére
Azért az se mindegy min szeretnéd nézni (asztali gép, teló),
pl a belépő Hikvision NVR-nél csak a gond volt asztali gépnél (Windows).
Egy közép-felső kategóriás Hikvision NVR lett a megoldás:
[link]
[link]
[link]
Én is használtam Reolink kamerát Hikvision NVR-rel,
de szerintem is azonos márka a legjobb, főleg a későbbekre
tekintettel.
Illetve szerintem NVR-ből sem mindig érdemes a belépő szintet
megcélozni. -
Magnat
veterán
Nem feltétlen, de ökölszabálynak megteszi, persze ha hajlandó vagy élni a 14 napos elállással vagy a boltban ki lehet próbálni/meg tudják mondani h működnek-e együtt akkor nem muszáj. Nekem mostanra mind a 4 kamerám más márka (Reolink, Amiko, Hikvision, Axis), az nvr meg Synology, mégis működik minden, de tény, h pl egy külön kis beltéri Hikvision amit nem állandóra használok, onvifen rosszul viszi át a hangot, szóval ahhoz jobb lenne egy Hikvision nvr ... de mivel alkalmilag használom, elég hozzá a saját app-ja (Hik-Connect), ott rendben működik.
-
carr
őstag
skacok!
Használ/ismeri valaki közelebbről ezt a felvevőt?
POE NVR
Illetve ezt a kamerát szánom egyelőre mellé 2db-t.
Kamera
2db az egyik telken legalább a kapu belső részét figyelné, kb 10 (8) méteren.mit gondoltok, elegendő lesz? Kábelezést megoldom. esőmentes helyen (legalábbis megpróbálom azért száraz alá elhelyezni)
Számok alapján megfelelő a célra? köszi -
kunberci
senior tag
válasz
jézusom #33534 üzenetére
Az, hogy mit kell venni, az Mindenkinél mást jelent.
Először is nem tudod a rászánt összeget, kinti vásárlás szóba jöhet e
vagy sem, mindenképp kell e itthoni garancia.
Amíg a kamera kérdéssor nincs teljesen kitöltve, addig csak vaktában lövöldözik az ember.
Tehát hiába pl olcsóbb az Annke vonal, ha mindenképp csak az itthoni vásárlás jöhet csak szóba, illetve azért Annke vonalon kevesebb FPS-sel lehet számolni max felbontáson.
Szóval rengeteg tényező számítana, de legfőképp egy max keret.
Már sokszor megfogalmaztam magamban, hogy aki még árat sem
tud írni, vagy legalább egy tól-ig keretet, arra nem is érdemes
időt szánni, de mindig túllépek rajta.
De azért egy büdzsét mindenki írhatna aki ide benéz. (Legalább). -
jézusom
addikt
válasz
kunberci #33529 üzenetére
igazából nagyon nem érdemes matekozni. Meg kell venni az életszerű 12MP kamerát, ha kevés, akkor zoomosat, de tudumásul kell venni, hogy rázoomolva meg kicsi lesz a látószög. Ha meg mozgásban kell olvasni, akkor magas fps is kell. Itt úgyis az ár lesz a mérvadó. Ha van pénz, akkor darabszámmal kell bővÍteni, hogy legyen belátott terület.
-
vacs
Topikgazda
válasz
szita.erno #33530 üzenetére
kunberci korrekt kamerát ajánlott, de ha nem kell az optikai zoom, akkor a Reolink RLC-810WA is elég lesz.
Szerintem legalább 8 MP-es és magas fpst tudó kamerát vegyetek. -
kunberci
senior tag
válasz
szita.erno #33528 üzenetére
Összeget ugyan nem írtál.
Veszel mondjuk egy nagyobb felbontással rendelkező kamerát,
internetes rendeléssel, és kipróbálod, hogy megfelelnek e az igényeiteknek. 14 napotok van a kipróbálásra, bár én nem szeretem
visszaküldeni amit vásároltam (de ez más kérdés).
Pl: [link] (8MP)Minden puding próbája az evés, megnézitek, hogy teljesíti e az
elvárásaitokat, amennyiben nem felelne meg, akkor meg visszakülditek (bár említettem ennek nem igazán vagyok a híve). -
hevepapa
senior tag
válasz
szita.erno #33522 üzenetére
Még jobban pontosítsunk: rendszámfelismerő kamerát keres az ismerősöd vagy "csak" olyat aminek a visszajátszott felvételén többé-kevésbé elolvasható a rendszám.
Már csak azért is kérdés ez, mert a rendszámfelismerő kamerák úgy 300 ezertől indulnak, de láttam már 1 milliósat is. -
hevepapa
senior tag
válasz
F.B.I. #33501 üzenetére
Tudom, tudom... nem igazán értékelt téma itt a jogászkodás.
DE: remélem tisztában vagy azzal, hogy egy munkahelyen a dolgozók kamerás megfigyelésének elég komoly szabályai vannak. Alap, hogy legyen a cégnek érvényes GDPR szabályzata amiben részletesen le van írva a kamerás megfigyelés minden részlete és adatkezelése (ki, mikor, milyen indokkal nézheti meg a felvételt, mennyi ideig van tárolva stb) . Természetesen az érintett dolgozóknak alá kell írni, hogy elolvasták és tudomásul vették a rájuk vonatkozó részeket. Szóval az nem úgy működik, hogy csak úgy felkerül egy kamera az iroda sarkába és a főnök/tulaj azon keresztül állandóan szemmel tartja a dolgozókat, hogy mit csinálnak éppen.... Ha mégis ilyen totál illegális megfigyelésben gondolkodik a cég, akkor gyűjthet egy 7 számjegyű büntetésre amikor kiderül a kukkolás -
válasz
szita.erno #33522 üzenetére
Pontosítsunk: álló helyzetben kell leolvasni a rendszámot, vagy mozgás közben? Ha mozgás közben, milyen jellemző sebesség mellett? Csak nappal, vagy éjszaka is?
-
szita.erno
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni.
Munkatársam olyan wifis csőkamerát keres ami 8-9.m ről le olvasható a kocsi rendszáma. És nagyon jó képe van.
Ha létezik ilyen.
Köszönöm előre is a válaszokat. -
merqree
őstag
válasz
F.B.I. #33501 üzenetére
Az írásod alapján gondolom, hogy munkáltató vagy.
Nyugtass meg, hogy kettőnél több ember nem dolgozik az irodában, és a belmagassága legalább 3 méter. Ugyanis a 280/2024. (IX. 30.) Korm. rendelet
a településrendezési és építési követelmények alapszabályzatáról rendelkezik arról, hogy egy irodának mekkorának kell MINIMUM lennie. -
bigrock
Topikgazda
válasz
triklin #33389 üzenetére
Kamera:
Hikvision DS-2CD2043G2-IU
Ez az alap a kijelölt árban. Viszont ez egy nagyon jó kamera, mindent tud, amit felsoroltál.
Rögzítő:
Hikvision DS-7608NI-Q1
Ha nem kell az AcuSense (mivel a kamera úgyis megoldja), akkor szerintem ez elég.
A 80/80 sávszélesség bőven elég, pláne H.265 esetén. -
lenrok
tag
Üdv
Foscam-ról mi a véleményetek? -
jézusom
addikt
Hali!
Nincs valami aktuális annke kód? Egy darab CPT500-at akarok venni -
Santino
aktív tag
kunberci és boborján2 köszönöm.
-
kunberci
senior tag
-
Santino
aktív tag
Sziasztok!
A PoE képes NVR és a PoE képes kamerák közé be lehet iktatni normál switchet?
Ugyanis el kell helyeznem máshová az NVR-t és az új helyre csak egy UTP kábel megy, annak a végére tenném az NVR-t. Fizikailag nem tudok még több kábelt odahúzni. Az NVR mostani helyén lenne egy switch.
Megoldható ez így? -
kunberci
senior tag
válasz
F.B.I. #33503 üzenetére
Reolink-be van olyan ami tud 5GHz-et, viszont csak 256GB-os micro sd kártyát lehet bele tenni:
1: RLC-811WA (112 euro).
[link] (kb: 145 óra- 256GB micro sd)
WiFi StandardIEEE 802.11 a/ac/b/g/nOperating Frequency2.4GHz/5GHzWiFi SecurityWPA/WPA22: RLC-810WA (80 euro).
[link] (kb: 145 óra- 256GB micro sd)
WiFi StandardIEEE 802.11a/ac/ax/ b/g/nOperating Frequency2.4GHz/5GHzWiFi SecurityWPA/WPA2/WPA3Árat nem írtál, ami jó lett volna.
Múltkor (alin) volt jó árban az első. -
hevepapa
senior tag
válasz
F.B.I. #33503 üzenetére
Az összes TP Link Tapo kamera csak 2,4 GHz-en működik.
https://www.tapo.com/hu/faq/66/
"Q4: Which Wi-Fi frequency band do Tapo cameras support, 2.4GHz or 5GHz?
A: All Tapo cameras only support the 2.4GHz band."
A Vigi széria is csak 2,4-es.
A Reolinknek van olyan wifis kamerája ami megy 2,4 és 5 GHz-en is. De erről nem tudok konkrétabbat. Az biztos, hogy ezek árban is húzósabbak. -
Noxy
veterán
válasz
F.B.I. #33501 üzenetére
A kamera csak 2.4 GHz működik.
Az 500 GB SD kártya elég 5 napra még akkor is ha folytonos felvételre van állítva, ha meg csak mozgásra rögzít, akkor több hónapra is elég. Ha elfogy a hely, akkor felülírja a régebbi felvételeket.
Nálam egy ilyen kameránál gondok voltak az SD kártyával. Egy kínai meg egy Samsung SD kártya volt bent.
Beraktam egy WD Purple SD kártyát, azóta semmi gond nincs vele.
Az említett 2db kártyával meg normálisan működnek a másik típusú Tapo kamarák. -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Adott egy kis 10 nm iroda, ahol az ott dolgozók figyelésére kellene egy egyszerű megoldás.
Tp-Link Tapo C520WS + 512Gb Samsung Evo Plus U3 kártyával, megoldható, hogy 5 nap eseményeit folyamatosan lehessen rögzíteni és visszanézni?Wi-fi 5Ghz-ről üzemelne, teljesen stabil a helyiségben a jel.
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari