Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bar177
csendes tag
válasz
hevepapa #33794 üzenetére
A legfőbb cél az lenne, hogy ne úgy nézzen ki a ház mint valami nagykövetség, tehát diszkrét legyen, de legyen rögzített kép. Nem kell szuper rejtettnek lennie, csak ne úgy nézzenk ki a ház fala, mint egy TV közvetítő stúdió. Teljesen legálisan saját kert és bejárat figyelésére.
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Van egy hikvision kamera rendszerem, 4 POE kamera és egy DS-7604N 4csatornás NVR.
Szükségem lenne még egy kamerára. Mi a legegyszerűbb és legolcsóbb verzió hogy upgrédeljek?
A 8 csatornás POE NVR kb 85k lenne plusz a kamera. Gondolom ha wifi/SD kártya kamerát választok talán az lesz a legegyszerűbb? -
boborján2
senior tag
válasz
markussandor #33790 üzenetére
Ettől egy fokkal egyszerűbb az nvr-ben a platform hozzáférést bekapcsolni.
-
Bar177
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kamera megoldást keresek, amiről nem ordít elsőre, hogy az kamera. A legtöbb kamera szép fehér színben van jó nagy fekete lencse és foglalattal a közepén, hogy jó kontrasztos legyen.
Valami kültéri dobozba, madáretetőbe, postaláda-szerűségbe, kapcsolódobozba gondolnám rejteni. Ekkor is probléma még hogy maga a lencsetag ki kell, hogy lásson. Féligáteresztő tükörrel meg az IR nem tud kivilágítani rendesen.Hogy csinálják ezt az okosok? Bármilyen tippen szívesen veszek.
Másik kérdés: Találtam ezt a pici Hikvision kamerát, de nem tudok rájönni, hogy kell-e még valami ehhez, vagy direktbe ráköthető a hálózatra, meg a tápra:
https://www.hik-online.hu/videotechnika-2514/hikvision-kamera-2535/ip-kamera-2538/ip-rejtett-kamera-3081/hikvision-ds-2cd2d45g1m-dnf-4-mp-wdr-mini-ip-pinhole-atm-kamera-86634
(végignéztem a datasheetet, starter manualt, mindent) -
válasz
markussandor #33778 üzenetére
Dehogy tolja folyamatosan a streameket a felhőbe... Csak akkor, ha kintről a klienssel nézegeted a kamerákat.
-
boborján2
senior tag
Nekem C510W van, valami random 64Gb samsung (kb. 6000ft) kártyával. Csak eseményt rögít , a ház front vonalában ,ki-be járás a kapun , stb... Napi sok esemény mellett is 55-60 napot tudok visszanézni.
A folyamatos felvétel teljesen értelmetlen, hiszen a semmin nincs mit visszanézni és fölöslegesen amortizálja a kártyát.
Természetesen automatikusan a friss felvétel felülírja a legrágebbit.A másik a kertet nézi , kevesebb esemény , és egy fáradtabb , DSLR gépből nyugdíjazott sandisk 32Gb van benne. Teszi a dolgát ma is hibátlanul.
Nem azt mondom hogy temus kártyát kell ezekbe rakni,de nem is kell túlgondolni. Legalábbis én nem ültem fel a kamerába optimalizált túlárazott sd kártya vonatra.
-
bigrock
Topikgazda
válasz
Az 1-es esetén nem jól gondolod. Csak akkor forgalmaz a felhőbe (Hik-Connect) , ha távolról ránézel a klienssel. Ha egyszerre csak egy kamerát nézel vissza, nem fog sokat streamelni felfelé. Az NVR meg hadd rögzítsen magának.
-
jézusom
addikt
Hali!
Annke rögzÍtőnél a nyári időt hogyan állÍtjátok be? Nekem az ntp meg dst se működik, csak a +2h időzónára áll be jóra. Vagy ujra kellene indÍtani, vagy ilyesmi?
-
merqree
őstag
válasz
2 akkor, ha a 3 nem sikerül.
Mobilnet esetében 99%, hogy NATolva maradsz.
olyan Reuter kell, amiben VPN szerver, pl ASUS TUF AX3000 V2.
A routerben beállítani DDNS-t, és ennyi.Bónusz kérdésem: miről akarsz visszajátszani, ha nem rögzíted a felvételt? Azaz kellene NVR, nem?
-
varmi2
nagyúr
válasz
3
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm kérésére összeraktam egy 6 kamerás hikvision rendszert, ami egy 4G-s router mögött fog tanyázni. Nincs semmilyen Internet csatlakozási lehetőség a környéken, így lett mobilnet.Épp tesztelem a szettet, minden rendben van, amíg a router wifijét használom.
Gondoltam kipróbálom "kintről" is elérni az NVR-t, mondanom se kell, nem sikerült. Hiába csináltam dyndns-t is hozzá, rá kellett jönnöm, hogy NAT-olt kapcsolatot kapok a Telekomtól.Mi a megoldás? Ami eszembe jutott:
1. bekapcsolom a gyári hikvision felhőt. Jól gondolom, hogy ez innentől kezdve nonstop fogja a felhőbe tolni minden kamera képét? Mert ebben az esetben hamar elfogy a 10GB/hó keret
2. rakok egy raspberryt a LAN-ra, arra egy VPN klienst, és ezen keresztül megoldom az alkalmi visszajátszást, így csak keveset fog forgalmazni
3. beszélek a Telekommal, hogy ki tudnak-e venni a NAT-ból -
bigrock
Topikgazda
válasz
Janos250 #33775 üzenetére
A vastagabb erű UTP kábelre moduláris RJ45 dugó javasolt.
-
Janos250
őstag
válasz
bogabi #33774 üzenetére
Köszi.
Ehhez már dugó is másfajta kell?
A problémám a következő:
Rendeltem korábban egy marék RJ45-öt Aliról, de a korábban vett dugókkal ellentétben ennek vastagabbak a vezeték helyei, és kínszenvedés úgy beletenni a CAT5E-t, hogy megtartsák a helyüket.
Pedig egyébként nagyon szimpatikus lenne, mert átdugható rajtuk a vezeték annyira, hogy a végén kijön (Pass Through) és ott látni félvaksin is, hogy jó-e a sorrend, és ha jó, lehet crimpelni, és a végén a túlnyúló részt levágni.
Rosszul válogattam össze a dolgokat?
Ez az RJ45 nem jó CAT5E-hez? Van olyan is? -
Janos250
őstag
Igen, elolvastam! :-)
"egy ún. érvégtartó műanyagba kell behelyezni a 8 db vezetéket, majd azt kell az rj45 csatiba betenni és úgy a fogóval megnyomni."
Ennek az érvégtartó műanyagnak mi lehet az angol neve, hogyan keressem Alin? -
cd930
senior tag
Sziasztok!
Jópár helyen 33ezer Ft alatt a sűrűn ajánlott TP-Link VIGI C540(4mm) kamera ára.
-
Noxy
veterán
Nálam egy Tapo C520WS-ben egy Western Digital WD Purple microSDXC 128GB SD kártya van. [kép] Előzőleg más típusú SD kártyával gondok voltak ( Alis meg Samsung.)
Az utolsó menthető felvétel napja Febr 9. [kép]
Nem lehet semmilyen mentést ütemezni. Neked kell az adott felvételt menteni a kameramemóriába. Ilyenkor menti a telefonra is. A mentés mind addig ott marad, amíg nem resetteled a kamerát. SD kártya eltávolítása majd visszarakásakor viszont formázni fogja, hiába volt uan abban a kamerába. -
hevepapa
senior tag
Igen, be lehet állítani hogy ha betelt a kártya akkor felülírja a régi felvételt. Az 512 csak annyit jelent, hogy maximum akkora kártyát tud kezelni. De simán elmegy 64-128-as kártyával is. Praktikus első használatkor a felvétel minőségét, fps-t a maximumra állítani és így kiderül, hogy folyamatos felvételnél mennyi idő fér a kártyára. Ha túl kevés akkor lehet finomítgatni. Kicsivel gyengébb minőség, kevesebb fps. Én a maximális minőség, max. fps-t preferálom.
Még valami fontos: érdemes olyan SD kártyát használni ami kifejezetten kamerás használatra készült. Erről megoszlanak a vélemények, van aki szerint jó a normál kártya, van aki szerint azt kell használni ami erre van kifejlesztve.
Nagyon dióhéjban a különbség: a normál kártya kevés írásra és sok olvasásra van optimalizálva, a kamerába ajánlott meg folyamatos írásra (24/7) és kevés olvasásra. -
Lala6
őstag
válasz
bogabi #33765 üzenetére
Itt összelehet hasonlítani (itt kaptam én is a linket): https://www.jvsg.com/calculators/cctv-lens-calculator/
-
Grind
tag
válasz
hevepapa #33749 üzenetére
Még egy kérdésem lenne, mert erre sehol sem találtam választ. Megrendeltem a kamerákat, amiről szó volt, és az merült fel bennem, hogy mindegyikhez venni egy 512gb-os micro sd kártyát az elég húzós anyagilag. Lehetséges azt beállítani a kamera appba, hogy mondjuk 1hét felvétel után automatikuson törölje azokat? illetve, ha kell akkor egy héten belül le lehessen tölteni ?
-
Lala6
őstag
válasz
Gola89 #33763 üzenetére
Hasonló konfigra nekem a múlthéten ezt a rendszer ajánlották: Annke H800 - kuponnal és 2TB winyóval 120.000.- Ft lett. Már megérkezett, de még nem szereltük fel, csak kipróbáltam.
Gondolkoztam még a nagyobb látószögű, de gyengébb képű Annke H1200 rendszeren, de végül akinek lesz a kisebb látószögre, de élesebb képre szavazott.
-
Gola89
csendes tag
Sziasztok!
Családi ház sarkaira szeretnék kamerarendszert telepíteni, cat5e kiállások vannak a ház sarkain.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
3db kültéri kamerát
2. Később lesz-e bővítve?
Nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
NVR
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
Az egyik kamera az utcafronti részen lesz a ház sarkára szerelve, onnan kb 12 méterre van a személyi bejáró, a kocsibejáró pedig 25-re, mindkét részt szeretném vele figyeltetni.
A második kamera a ház/garázs bejáratát fogja figyelni, itt a távolság 6 és 12 méter.
A harmadik kamera a teraszt figyeli, 12 méter széles a terasz, ennek egyik sarkába lesz feltéve.
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
NEM
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
IGEN
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
Olyan rendszert szeretnék ami tapasztalatok alapján megbízható, éles képet ad belenagyítás után, így hajlandó vagyok áldozni rá, 150-200e közötti összegre gondoltam.
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Vezetékes, már be van kábelezve cat5e-vel.
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
NincsKöszi előre is a segítséget!
-
palfitom
félisten
kunberci + Recon666
Köszönöm! -
jézusom
addikt
Hali!
Annke poe nrvrnél, a kamerák sorban vannak a lan csatiknál, de a monitor kiosztásnál 2 kamera hely odébb van. (volt variálás persze)
Hdmi kimeneten szépen sorba van rendezve, de tel appon meg böngészőböl is nem.A helyi felületen meg tudom oldani, hogy újra configolom a megfelelő portra a kamerákat, de nincs valami szofisztikáltabb módja? Tehát hogy ne kelljen ip-t meg jelszavakat ujra irogatni? Nem is a mostani dolog izgat, csak hogy tudjam hogyan kell
-
kunberci
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
palfitom #33756 üzenetére
2-3 negatív értékelés mindig van
26-ból ez nem jelentős. A többi meg elégedett. Ahogy látom ezek egy része szimpla user balfékség ill. tájékozatlanság
Nekem az tetszik, aki negatívumként írta, hogy erős szélben a fa ág mozgására is riaszt
Hát mit csináljon a mozgást észlel?
A
-
kunberci
senior tag
Amennyiben NVR-en keresztül szeretnéd nézni vagy rögzíteni, az biztos nem fog menni alapból. Más IP-t fog kapni a kamera (legyen szó statikus, vagy dinamikus beállítás esetén), illetve a protokoll is más lesz,
ONVIF-en keresztül tudod majd használni.
Azt is érdemes tudni, hogy a routered oszt e IP-t mindennek, vagy
POE-s NVR-ed van?De, ha csak a kamera működését szeretnéd megnézni, azt NVR nélkül is meg tudod nézni (mondjuk ha DC 12V-ot adsz neki, vagy POE switchel táplálod).
-
cd930
senior tag
Sziasztok!
TP-Link VIGI C540 kamerát szeretném kipróbálni.
Hikvision rendszerem van Hikvision kamerákkal. Működhet a próba, ha az egyiket lehúzom és rádugom a Vigit vagy mindenképpen teljesen újként kell felvenni a rendszerbe?
Köszönöm! -
Magnat
veterán
-
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33748 üzenetére
Persze, ha valakinek szempont a későbbi esetleges NVR-es kompatibilitás akkor kell az ONVIF, de persze ha csak azért kell 1 kamera, hogy néha a munkahelyről ránézzen a macskára otthon és semmi több, akkor megteszi az olcsóbb, nem ONVIF-es kamera is.
Az éjjeli színes felvételhez: mivel itt jellemzően a 20-30 ezres ársávos kamerákról beszélünk a Starlight képes kamerák nem játszanak, mert azok bőven más árkategóriába esnek. Az utcai lámpa meg holdfény, de ezekre nem érdemes alapozni túlzottan, mert ha nem világít az utcai lámpa (megesik néha) vagy felhős az ég, akkor szevasz éjszakai felvétel? Az IR meg teszi a dolgát akkor is ha felhős az ég. Persze ködös időben az IR is letérdelDe akkor az utcai lámpa meg a holdfény sem játszik.
Nem mondom reprezetatívnak a tapasztalatomat, de az ismerősi körömben akik azzal kezdték, hogy "kell az éjszakai színes felvétel", először ment náluk a fehér led fény ehhez, de 1-2 hét után 99%-abn átálltak a sima standard IR-re.
De ahogy mondani szokás: kinek a pap, kinek a paplan. -
hevepapa
senior tag
A Tapo C225-t nem ismerem. Nekem C220 is van. A tech. spec alapján azonos a felbontás, optika, tudás. Ha nagy ritkán kell beltérre is valami azokat rakom fel. Azt is lehet menyezetre rögzíteni. 15 ezer körül van az ára. Nagy vonalakban azonos a C225-el, csak kissé más kivitel (pár mm-es eltérés van a méretekben) és nem 12 hanem 9V-os tápegysége van, Fontos: ezekben az Tapo beltéri kamerákban nincs UTP csatlakozó, de ONVIF kompatibilisek.
Ja még valami: a 360 fokos forgathatóság marketing duma minden kameránálFizikailag 340 fokot fordul, nem forog teljesen körbe-körbe. A 360 fok úgy jön össze hogy fizikailag 340, a többit az optika látószöge adja. Szóval alapvetően megvan a 360, csak nem teljesen úgy, mint ahogy a marketinges írja
-
Magnat
veterán
válasz
hevepapa #33746 üzenetére
Én biztosan semmi szín alatt nem vennék onvif képtelen kamerát pont az általad mondottak miatt.
Éjszakai színes képhez még annyit, h azért nagyon sokat számít, h mekkora a kamera fényérzékenysége és van-e vmi minimális kinti fény, pl ha az utcai lámpa fénye kicsit bevilágít v holdvilág van, akkor egy komolyabb Starlight v mi a fantázianeve kamera már minimális fénynél is tud színes képet adni ... persze tök sötétben nem. -
Grind
tag
válasz
hevepapa #33746 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ. Így akkor el is dőlt. Akkor már csak egy kérdésem lenne. Beltéri kamerának egy Tapo C225 jó választás lehet? Tudom, hogy van olcsóbb is , de fontos lenne, hogy mennyezetre szerelhető legyen.
Illetve említetted, hogy akkor javaslod a Tapot-t , hogy ha ez a Prioritásom. Nekem abszolút nincs prioritásom csak nézelődtem. Ezeket találtam. Nem szeretném túl bonyolítani se bővíteni , de bármit meghallgatok ebben az árkategóriában.
-
hevepapa
senior tag
Ha ez a 2 típus a prioritásod, akkor én mindenképpen a Tapo C520WS-t javaslom! Sok ok miatt: a Tapo app nagyon jól konfigurálható, nagyobb SD kártyá kezel, mint a Xiaomi (512 vs 256), de amik a legfontosabbak: mivel a Tapo ONVIF kompatibilis, ezért ha később szerzel egy bármiylen ONVIF kompatibilis NVR-t (szerintem már mindegyik az!) akkor semmi pillanat alatt össze tudod vele kötni, ráadásul van rajta UTP csatlakozó is, ezért akár vezetékesen is össze tudod kötni az NVR-rel. Most még lehet, hogy ez lényegtelen szempont, de időtállóság szempontjából vagy ha később több kamerát is akarsz használni akkor hidd el már fontos lehet. Pl. a 4 csatornás VIGI NVR1004H 35 ezer Ft, a 8 csatornás VIGI NVR1008H 32 ezer Ft + HDD ára.
A Xiaomi CW400 csak a saját app-pal működik (Mi Home) és passz.
Azt nem javasolnám, hogy keverd a két típust, praktikus, ha minden kamerát 1 app-ból tudsz kezelni.
Éjszakai színes kép: sokszor volt téma itt és alaposan körbe is jártuk pro/kontra érvekkel.
Dióhéjban: akkor lesz éjszakai színes kép, ha közben világít a kamerán a fehér fény is. Mivel ezek a kamerák azért nem reflektorok: jelentősen kisebb lesz így a látótávolsága, mint a normál IR fénnyel. Az IR meg csak fekete-fehér képet mutat viszont sokkal nagyobb területet be tud világítani mint a fehér LED. A kamerák helyétől függően akár zavaró is lehet, ha éjszaka megy az udvaron ill. a beltérben a világítás. -
Grind
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Kertes ház elejére illetve hátuljára keresnék két db kamerát, illetve egyet bel térre.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri) 2db kültéri 1db beltéri
2. Később lesz-e bővítve? Nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? SD kártya
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)? Elöl 15m elöl és kb 15m hátul
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el-:A személy felismerés hasznos lehet
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? Nem
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? ' 100.000.- - 120.000.- Ft
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?- Wifis
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?-éjjel is éles kép, illetve 360 fokban forogjon. Amiket én kinéztem: TP link Tapo C520WS illetve Xiaomi CW400 -
faki_
senior tag
válasz
tome0001 #33743 üzenetére
Mindkettő ismeri az ONVIF-et, de az RTSP is elég lenne:
https://www.home-assistant.io/integrations/onvif,
https://www.home-assistant.io/integrations/generic. -
tome0001
senior tag
Sziasztok,
TrueNAS -> Home Assistant -> Frigate -> WD Purple -> Tp-link Vigi C240/C440 vonalon szeretnék építeni egy kamerarendszert.
Az a kérdésem hogy a Vigi C240 (kültérre) és C440-es (beltérre) kamerák integrálhatóak home assistantba? Mindkettőben van RTSP.
Köszi -
Chris0321
veterán
Hello.
Reolink app, Samsung a56-os telefonnal. Mobilnet, legrosszabb felbontásra beállított kép.
Nemrég vettem a telefont és most mikor nézegettem az élő kamera képét és elfektettem a telefont, hogy nagyobb legyen a kép azt tapasztaltam, hogy lett egy fekete sáv a kijelző tetején és a kép kb. fele nem látszódik. Kiléptem, kicsit vártam majd vissza és teljesen jó lett. Aztán megint kiléptem majd később vissza és megint ott volt a fekete rész. Nem tudja valaki mi okozhatja ezt? -
a2d2
addikt
Sziasztok!
Na novemberben-decemberben volt egy nagyon hosszadalmas szenvedésem az Annke kamerákkal, majd rendeltem Besder Onvif kamerákat és egy itt is ajánlott Hiseeu Onvif NVR-t.
Időközben a support segítségével sikerült ugye beállítanom az Annke-t hogy a kiépített hálózat különböző pontjain működjenek. Ráadásul a Besder kamerát is sikerült összehoznom az Annke NVR-el, és mivel a Hiseeu NVR sem győzött meg a cseréről maradtam végül az Annke csomagnál.
Felszereltem a kamerákat és utána vettem észre hogy az egyik kamera nem vált ált éjszakai módba. Felszereltem külön infra fényt neki, de nem az a gondja mert ő maga is bekapcsolja az infra ledeket, szóval csak nem kapcsol át.
Jeleztem még decemberben az Annke supportnak is meg az eladónak is.
Egészen konkrétan több mint 3 hónapja nem történt semmi. Support abszolut nem válaszolt egyetlen levélre sem (küldtem nekik vagy 4-5 levelet hogy mi van már). Az eladó kapcsolatban van a supporttal mert aliexpress-en visszaírt és pár hónapja küldte a képet hogy megtalálták a levelemet. Majd írta hogy írjak nekik újra. Aztán miután arra sem jött válasz akkor azt írta hogy épp ünnep van náluk, majd pár hét múlva tudnak foglalkozni a dologgal, stb stb.
Na így eltelt bő 3 hónap erre az elmúlt pár üzenetemre elkezdte ezt visszaírkálni az eladó, hogy nem granciális már a készülék és hogy vegyek újat!
Szóval továbbra is óriási fekete pont ennek az Annke-nak, nem ajánlom senkinek. -
kunberci
senior tag
válasz
_ATi_1 #33732 üzenetére
Szerintem teljesen nem lehet vízmentesen megoldani.
A csavarok alá is kéne valamilyen gumi tömítés, de az sem lenne
100%-os megoldás, meg a talpnál is be tud folyni a víz.
Oszlopon levő erősítőknél, leágazóknál is volt beázás, pedig azoknál
a kültéri (vízmentes) megoldás volt az elsődleges szempont.
Leágazóknál, ki lett szedve alul a csavar, ki tudott folyni a víz.
Szóval (szerintem) nem tudod úgy megoldani, hogy 1000%-osan vízmentes legyen.Amennyiben lefelé nyújtva van a tömszelence furata, az a szerencsésebb eset, akkor talán külön lyukra sincs szükség.
Én olcsóbb (műanyag) dobozt használok, és a biztonság kedvéért
fúrtam rá két lyukat.Jobb felsőnél látszik. Átlóban fér el normálisan a vízmentes kötés, és nem akartam, hogy folyamatosan az alja vízben álljon.
Ez az én mániám, de sokéves tapasztalat alapján mindenképpen lényeges, hogy az aljánál ki tudjon folyni a víz (ha mégis bejut a dobozba). -
_ATi_1
senior tag
válasz
kunberci #33726 üzenetére
Köszi a tanácsokat, akkor nekiállok barkácsolni.. Pedig nagyon el akartam kerülni
A kötődoboz alján van egy lyuk tömszelencének, ott szerintem ki tud folyni a víz, ha mégis belemenne.
A kamera talp alá mit lehetne tenni, hogy csökkentse a beázás mértékét?bogabi: először ezt a típust néztem, de a webshopban megadott méretek alapján ez nem lett volna jó.
-
kunberci
senior tag
válasz
_ATi_1 #33724 üzenetére
Én tuti mind a 3 felfogatást megcsinálnám.
840g a kamera.Tapasztalat, hogy a legjobban megoldott kültéri megoldások, ahol van teljes gumis borítás, belül egy fémhálós szövés (az is be tud ázni).
A kamera talpánál se tudod teljesen vízhatlanra megoldani.
Én mindhárom felfogatás mellett, a kötődoboz aljára is fúrnék egy lyukat. Sokkal ártalmasabb, ha mondjuk feltelik vízzel a kötődoboz, mintha ha a befolyt víz az alján el tudna távozni. -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok,
Rendeltem egy ilyen kötődobozt Reolink RLC-811A kameráknak, de a weblapon hibásan vannak megadva a méretek és nem passzol. Tudom úgy forgatni, hogy a három furatból kettő passzol. Mi lenne jobb megoldás: Fúrni egy lyukat a kötődobozon a harmadik rögzítő furatnak, vagy megelédedni két csavarral való rögzítéssel? Az újabb furattól kicsit tartok a beázás miatt.
(Visszaküldeni nem szeretném, másik hozzá passzoló dobozt úgysem találtam a gyárin kívül) -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Reolink NVS4 típusú NVR-em van, amihez egy RLC-843A típusú kamera van csatlakoztatva. Az NVR routerre van kötve.
A kérdésem az lenne, hogy a kamera így nem kap saját IP-címet ugye? Mert most a router menüjében a kilensek között csak az NVR-t látom, a kamerát nem. -
pumi1980
tag
Sziasztok.
Kültéri IP kamerát keresek. A topikot olvasva többször láttam ajánlva kültérre a VIGI C440-et (25e HUF), de a gyártói spec szerint ez nem beltéri kamera (Protection: N/A)?
A C540 az IP66-os, persze jóval drágább is(40e HUF). Ez jó lehet vagy, mehet a C440 is kültérre, vagy ebben az árkategóriában valami más?
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
Kezdetnek 1 darab.2. Később lesz-e bővítve?
Igen. + 2-3 darab.3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
Van egy openmediavault NAS (I5-6500 16GB RAM 2x HDD), ezen jó
lenne megoldani Frigate-tel vagy valahogy. SD kártya is mehet párhuzamosan?4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
6m kapu/kerítés, kb 6-10m-re van.5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Nem.6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Igen.7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
Kameránként 25-40eHUF.8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Vezetékes.9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Nincs. -
jézusom
addikt
Annke cpt500 kameránàl az auto trackinget ki lehet kapcsolni? Nem tudtam hogy van benne de fölszereltem és nem tetszik
-
ggeleven
őstag
Imou Cruiser Dual IPC-S7XP-10M0WED-ről van valakinek tapasztalata itt? 25 körül van most emag elektro napokon és annyiért nem tűnik rossznak. Kapu és udvar egy részének a figyelése lenne a dolga. Van egy Imilab EC3 pro is kint, de az mást részt figyel. +1 nem zavarna.
-
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #33715 üzenetére
Nálam az NVR-ben be lehet állítani, hogy a mozgás előtt és után hány másodpercet mutasson eseménynek. Persze folyamatos rögzítésnél a szoftvernek csak "ujjgyakorlat", hogy az eseményt jelző markert hova rakja be a stream-be. Én úgy állítottam be, hogy előtte és utána még 5 másodperc legyen.
-
jézusom
addikt
válasz
Rodzser Mór #33713 üzenetére
Nem akarok ítélkezni de ez a spórolás ára. Nem véletlenül mondjuk mindig hogy ne csak mozgásra rögzítsünk.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Rodzser Mór #33713 üzenetére
Érdemben nem nagyon fog változni ha csak a mozgásra kezd el rögzíteni a kamera. A mozgás legeleje le fog maradni. Ha gyenge a hardver akkor gyenge. Nem véletlen, hogy mindenki azt szokta javasolni, hogy folyamatos legyen a felvétel. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a hely spórálásnak ez az ára. Persze itt jön képbe az a rész, hogy a folyamatos felvételhez olyan tárolót ajánlanak ami a folyamatos írásra van optimalizálva....
Minél érzékenyebbre állítod a mozgás érzékelést, annál több riasztást fogsz kapni - még arra is amikor a szél miatt mozognak a faágak vagy hajladozik az udvaron a fű. Nem a dinamikus mozgáson van a hangsúly, hanem azon hogy x idő alatt a képen mennyi pixel tartalma változik meg. Általában a közepes érték már jó hatásfokú. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
hevepapa #33709 üzenetére
Köszi. Akkor marad így.
Úgy volt korábban beállítva, hogy folyamatosan vegyen és akkor látszódik minden. De akkor az üresjáratok is rajta lennének. Úgyhogy ez át lett állítva, hogy csak az események kerüljenek a memóriakártyára. Még utánajárok, hogy hátha van jobb fw hozzá. De most jut eszenbe, hogy az érzékenységen is lehet állítani, és az mintha a közepesen lenne. Na ezt át fogom állítani érzékenyre, hátha azzal közelebb vagyok a megoldáshoz.Amúgy volt, hogy bejelzett a jelen beállítással, amikor nem történt semmi. És mintha az épület árnyékának mozgására jelzett volna. De az meg azért nem mondható dinamikus mozgásnak egyáltalán, (sőt alig észrevvehetően változik ugye), hogy bejelezzen rá.
-
-
hevepapa
senior tag
válasz
Rodzser Mór #33706 üzenetére
Nincs pufferelés vagy hasonló. Mozgást észlel, elindul a rögzítés. Az, hogy az észlelés és a rögzítés kezdés közt mennyi idő telik el, az elsősorban a kamera elektronikájától (és a firmware-től) függ. Ez simán lehet 1-2 másodperc is egy gyengébb kameránál.
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Az ICSee app-on nézem a kamera riasztásait. Viszont azt csinálja a kamera a visszanézéskor (amit a kamera mSD kártyájáról játszik le), hogy az esemény eleje nem mindig látszik. Pl. a látómező közepétől látom csak pl. a sétáló embert.
Nem lehet ezt beállítani, hogy már az elejétől rögzítsen? Vagy esetleg az esemény előtt 1-2 mp-cel már rögzítsen?
Gondolom, egy pufferbe menti és azután mondja meg a szoftver, hogy mely rész maradjon a kártyán, ahol mozgás van. -
hevepapa
senior tag
válasz
hatesz #33699 üzenetére
A SuperCam Plus app nem jó hozzá? Az van az app store-ban.
https://apps.apple.com/us/app/supercam-plus/id1058764743
Egyébként az a véleményem, hogy ha már adott a házzal a rendszer és karcsú a költségvetés - ami házvétel után teljesen érthető, akkor inkább egyenlőre maradjon ez.
Nem sok értelme van lecserélni valami kici, ócó alis rendszerre és utána 1-2 év múlva azt is kidobni. A semminél jobb a meglévő is és ha konszolidálodik a pénztárca akkor szétnézni az akkori lehetőségek közt.
Tapasztalatból hallottam, hogy egy ház vétel után millió olyan kiadás van ami sokkal fontosabb, mint a kamera rendszer csere... -
hevepapa
senior tag
válasz
szita.erno #33689 üzenetére
Nézzen szét TP Link VIGI vonalon. Azzal sem tud mellé lőni.
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready