Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd930
senior tag
Sziasztok!
Van már egy Hikvision rendszerem néhány IP kamerával, de ma a tetőkibúvóból körbenézve olyan jó volt magasról a kilátás, hogy felmerült bennem egy kamera telepítése a sátortető legtetejére.
Erre milyen gazdaságos megoldás kínálkozik?
Egy forgatható mennyivel drágább, mint az azt kiváltó több fix kamera?
Értem, hogy mndjuk 3 fix kamera állandóan látna minden irányba, a forgatható meg nyilván csak arra, amerre éppen áll.
Az NVR elbírna még jópár kamerával, itt van kapacitás.Előre is köszönöm az irányba állítást
-
petakpa1
őstag
válasz
kunberci #33289 üzenetére
Köszi a választ. Szín mindegy, most is fehér van, jó az.
Jól látom, hogy a P430 gyakorlatilag 811A, és alapvetően az alábbiakkal tud többet a 810A-nál?
i) Van benne egy 450 lumenes reflektor, ami gondolom mozgáskor felkapcsol így sötétben jobb felvétel lesz mintha csak infra lenne. Cserébe jóval kevesebb 4 vs 18 infraled van benne.
Gyakorlatban megéri ez a trade-off? 450 lumen fény mellet vajon milyen távolságról képes érdemi képet csinálni a P430? Van esetleg itt valakinek gyakorlati tapasztalata ezzel a típussal?
ii) Van hangszórója lehet távolról figyelmeztetést küldeni az intrudernek. Ennek nem hiszem, hogy sok értelme van, nyilván nem fog éjjel senki felkelni azért, hogy rábeszéléssel próbálja távozásra bírni a behatolót.
iii) Sziréna: Ennek lehet elrettentő ereje, de csak ennyi. Közelben nem tartózkodik senki, aki ilyenkor kimenne és megnézné mi történik.
iv) Optikai zoom: Esetünkben ennek sem sok értelmét látom. Max annyi, hogy fókusz mozgatásával jobban be tudjuk állítani a megfigyelendő területet, de aztán nem nagyon lesz buzerálva a zoom.Reolink webshop-ban egyébként épp nincs is fenn ez a típus.
Az Alin lévő Reolink Online store-ban viszont elég nehéz eligazodni, mert nincs odaírva az egyes kamerák pontos típusa, de úgy sejtem ott is 811A-t árulják már...
Eredeti b) és e) kérdésemre tudja valaki a választ.
d)-t közben megnéztem, úgy tűnik nem tud ilyet Az android-os app jelenleg. Mondjuk ez szerintem egy értelmes fejlesztés lenne...f) kérdést lehet elengedem, ha összeadok 5 db 64 GB-os SD kártyát + egy min 6 portos POE Switchet, akkor már majdnem a 8 portos ReoLink NVR áránál vagyunk.
-
boborján2
senior tag
Nem tudom legutóbb melyikkel volt dolgom. De minden egyes megnyitáskor a saját felhő szolgáltatását erőltette ,amit mindig be kell zárni.
Szerintem ez nem is "hirdetés" volt ,mert saját magát de reklámozta. De ettől még idegesítő.
Ettől függetlenül a kínai noname kamerák között van 1-2 értelmesebb darab ,aminek a képe teljesen rendben van,de sajnos az egész anyagminőségen minőségen látszik ,hogy ez mégsem az igazi. Néha elcsodálkozom ,hogy egyes darabok évekig is tudnak működni.
Az hogy a streamet meg még kik nézhetik és hol ,abba a konteóba meg bele sem megyek.
Nálam többek között ezért sincs beltérben , a "privát zónánkban" kamera. Ennyire már egyik márkában sem tudok megbízni -
Magnat
veterán
válasz
kunberci #33291 üzenetére
Jah igaz, ráadásul az AI-ban többet is tud, de ha az 5 kamera 25k/db, az már önmagában 125, és akkor az nvr csak 25k, szóval az 150 így sem egy elrugaszkodott sztori , de majd a piac eldönti.
Ha van vki akinek pont egy 5 kamerás rendszer kell 6mm-es fókuszokkal, akkor neki nem rossz az ár, csak kérdés h mennyi ilyen van. -
kunberci
senior tag
válasz
dewil666 #33288 üzenetére
Szerintem sok a 150 eFt.
Vadi új NVR-t kapsz 50 eFt-ért, újabb típus:
[link]
A Tied meg már kibontott.
Az az NVR tuti nem fog elkelni 50-ért.
Szerintem a használt kamerákat is elég olcsón lehet eladni.
Mondjuk meghirdeted az Általad elvárt áron, aztán meglátod,
szerintem annyiért kevés jelentkező lesz, de ne legyen igazam. -
kunberci
senior tag
válasz
petakpa1 #33287 üzenetére
Szia!
1: igen tudja mindkét kamera.
3: Szerintem sokkal olcsóbban jönnél ki NVR-rel.
6: Esetleg még a P430-az számításba veheted.
[link]
Aliról viszonylag olcsó, csak a fekete jön Német raktárból, ha a
szín nem számít. Jól emlékszem kb 35 eFt körül van ) talán 3-nál
van a legjobb ár. -
petakpa1
őstag
Szeretnék tanácsot kérni kamerák vásárlásához.
A kameráknak Faterom vállalkozásának telephelyét kellene figyelnie. Korábban volt egy termetes őrkutya (Kaukázusi juhász), ő figyelte a területet, őt pedig a jelenleg már meglévő 1 db Reolink 410W kamera, amely a benne lévő SD kártyára rögzít évek óta, kábellel csatlakozik a routerre. A jelenlegi kamera helyét a zöld nyíl mutatja a felső ábrán. A képet pedig amit vesz jelenleg pedig a középső screenshot.
Sajnos a kutya elpusztult, és Fater érzelmi okokból nem akar új kutyát, inkább több kamerát telepítenénk, ennek tervét mutatja az alsó ábra.
A meglévő zöld nyíllal jelzett, még nem emberi alakfelismerős kamerát betennénk az épületen belülre, hogy fényviszonyok változása, növények mozgása … stb. miatt kevesebb legyen a fals riasztás és rögzítés.
Az új kamerák 5 db
- lehetőség szerint szintén Reolinkek lennének, mert a már meglévővel elégedettek vagyunk, és itt is az ajánlott típusok között szerepel, de ha más típusnak jelentős előnye lenne mi céljainkra, akkor mást is megfontolunk
- már mindenképp emberi alakfelismerősök lennének
- az még nem eldöntött, hogy lenne-e NVR is, vagy mindegyikbe kerülne 1-1 SD kártya, (valószínűleg amelyik megoldás olcsóbbra kijön az lesz).
- csatlakozása is kábel lesz
- elképzelt elhelyezését és irányát az alsó ábrán a piros nyilak mutatják.Sztenderd kérdésekre a válaszok:
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
Jelenlegivel együtt 6 db kamera lesz, mind kültéri, illetve a 4. lehet, hogy végül épületen belülre kerül (Egy nagy ablak van ott az épületen amit figyelnie kell és az beltérről is megteheti.
2. Később lesz-e bővítve?
Valószínűleg nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
Amelyik olcsóbbra kijön
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
1. Új kamerától az utcafront kb 20 m, ennyit kellene belátnia*
2. Új kamerának kb 15 m-et kell belátnia*
3. Új kamerától az utcafront kb 20 m*
4. Új kamerának kb 10 m-et kell belátnia*
5. Új kamerának kb 20 m-et kell belátnia*
* Kb e távolságok felénél jó lenne ha az esetleges intruder/betörő arca már kivehető lenne a felvételen
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)?
Igen, emberi alakfelismerés kell
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Igen, bárhonnan jöhet.
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
Kb 40 eFt/kamare, de ha olcsóbb jobb
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Meg tudjuk oldani a kábelezést
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
NincsA fenti igények alapján
1., 3. és 5. kamerákra Reolink RLC-810A-t néztünk ki
2. kapcsán bizonytalan vagyok, hogy 510A vagy 810A legyen
4. kapcsán szerintem elég az 510A akkor is ha belülre akkor is ha kívülre.Kérdéseim:
a) A fenti 810A és 510A kamera esetében ugye maga a kamera tudja az emberi alakfelismerést, nem az NVR, azaz NVR nem muszály?
b) 810A és 510A-n kívül esetleg melyik másik Reloink kamera lenne alkalmas erre a célra? 1212A-t esetleg érdemes megvenni a 1. helyre? Ott van a legtöbb mozgás és a legnagyobb belátott terület.
c) Mi az előnye az NVR-nek az egyedi SD kártyákkal szemben? Az élettartamon degradáción kívül?
Ha csak emberi alakfelismerés esetén lesz majd rögzítés, és az évnek kb. 4 hónapjában csak heti 1-2 alkalommal 1-2 órára van mozgás, valamint a maradék 8 hónapban napközben is alapvetően reggel és napnyugta előtt van mozgás, a nap többi résuzében nyugi van a telephelyen, akkor bevállalható az SD kártyás rögzítés?
d) Reolink android app esetleg tud olyat, hogyha egy bizonyos wifi hálózathoz csatlakozik az okosteló, akkor kikapcsolja az emberi alakfelismersre rögzítést? (Cél az lenne, hogy amikor Fater a telephelyen van akkor ne riasszanak, rögzítsenek feleslegesen a kamerák.)
e) 810A és 510A POE kameráknál Reloink ad tápegységet a dobozban? 510W mellé adtak anno, de most ez nem egyértelmű a honlapról számomra.
f) Ha POE tápellátás mellett döntenénk, milyen teljesítményű POE switch kell? Esetleg konkrét típusra is jöhet javaslat? TP Link POE switch ajánlott ennyi kamerára?
g) Aki mostanában rendelt Reolink store-ból tapasztalt-e olyat, hogy a rendelést követően esetleg kedvezménykupont kapott a következő rendelésre? Azaz érdemes-e esetleg 2 tételben rendelnem, második rendelést kedvezménnyel?Jelenleg:
Terv -
Magnat
veterán
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban hogy el szeretném adni egy korábban vásárolt hálózati rögzítőt és hozzá 5 db kamerát. Ennek a beárazásában kérnék segítséget. -
vacs
Topikgazda
válasz
boborján2 #33281 üzenetére
Ezt cáfolom, az XMEye - ICSee appok remekül működnek és a reklámokat ki lehet kapcsolni, és a Tuya - SmartLife appokat sincs semmi baj.
Reklámok kikapcsolása:
- ICSee-ben jobb alul Me > Tools > Google advertising > pipa ki
- XMEye-ban jobb alul My > Settings > Advanced setting > Advertisement > pipa kiEttől még egy Tapo kamera jobb, ezt nem vitatom.
-
lenrok
tag
Üdv
Sokat olvastam de elvesztem...20ezer körül szeretnék venni kültérre kamerát. Melyik ajánlanátok ebben a kategóriában?
Pl.: néztem ezt, nem zavar ha kínai ha teszi a dolgát...de igazából nem tudom... -
jeni
félisten
Üdv
A két Tapo közt melyiket érdemesebb megvenni?
Tapo C510W vagy a Tapo C520WS?
Árban plusz 1550Ft több a C520WS-re.
Az utóbbi plusz LAN pluszplusz wifi antenna, picivel jobb camera és ez spec szerint közelebb van a 2K-hoz videó módban is valamint plusz szenzor van benne.
A C510W-ra írnak motoros mozgatás a C520W-ra meg nem de a videó alapján az is annak kell lennie.
Esetleg van ilyenbe 30ezer Ft alatt jobb IP camera? -
kunberci
senior tag
válasz
boborján2 #33274 üzenetére
Szerintem biztos érted mire gondoltam.
Illetve talán úgy lett volna helyes fogalmaznom, hogy minden POE port is gigabites.
Táplálás helyett a port lett volna a (megfelelő szó).
Illetve a táplálás szó jelenthet akár feszültséggel, vagy adattal
való táplálást is, (vagy egyszerre mindkettőt), tehát szerintem az a megfogalmazás is helyes. -
kunberci
senior tag
válasz
bogabi #33271 üzenetére
Amennyiben nincs más megoldás.
Mivel csak 100-as portok vannak a kamerákon így nem gond, bár
sok NVR-nél is csak 100-as az összegzett port.
Mondjuk nálam minden portja az NVR-nek gigabites, illetve az
összes POE táplálás is gigabites (ez csak az én mániám). Én is jobban szeretem ha minden kamerának külön UTP kábel megy.
Mondjuk megy DC-ről is kamerám, egy közvetlen a routeremről is.
Annál látom is, hogy csak 100-as a kapcsolat sebessége.
Ami viszont mondjuk gigabites switch, vagy gigabites POE switch után van, azt már mindet gigabitesnek látom a routerben (szolgáltatói). -
-
kunberci
senior tag
válasz
st6969 #33268 üzenetére
Egy 4 csatornás NVR 4 kamerát tud rögzíteni, 8 csatornás meg 8-at.
Olyan megoldás is lehetséges, hogy az NVR-t (mondjuk a lakásban hagyod), a routertől csak egy UTP-vel kötöd össze. A routertől egy másik kábellel meg felmész a padlásra a POE switch-ig, és onnan mennének a kamerák. Tehát nem feltétlenül szükséges az NVR-ből megtáplálni a kamerákat.
De ha POE-s NVR-ed van, abból is mehetnek a kamerák, amelyik változat a szimpatikus.
Én azt a megoldást szeretem ha mindennek a router oszt IP-t.Pl: Annke esetén POE NVR-nél nem a router oszt IP-t a kameráknak,
hanem az NVR, (belső háló van), és ezáltal külön csak a kamerákat nem éred el, csak NVR-en keresztül.(Szoktál még hegesztgetni?)
-
st6969
őstag
válasz
bogabi #33266 üzenetére
Én úgy képzeltem, hogy a switch helyére tenném az NVR-t, és ami 3 kábel jelenleg megy ki a switchből (3 kamerám van per pillanat), azt majd az NVR-be dugom.
De, ezen most megakadtam egy kicsit:
"switch-ből egy szálon az NVR-hez, és kész"
Így akkor pl. egy 4 csatornás NVR 1 csatornán rögzít 3 kamerát is akár? És marad 3 szabad portja?#33267 vacs
Remek, köszi -
vacs
Topikgazda
-
kunberci
senior tag
válasz
st6969 #33259 üzenetére
Szia!
Nálam is van toldva egy POE-s kábel, semmi gondom nincs vele.
Mondjuk nálam padláson van a toldás (teljesen fedett helyen), egy nagyobb dobozba.
[link]Van lehetőség egy kábelen két kamera megtáplálására
pl: RLA-POECS1
[link]Mondjuk nem olcsó, illetve két hely kell a POE NVR, vagy POE switch
esetén. -
-
st6969
őstag
Sziasztok,
2 kérdésem lenne:
1. ha rövid a LAN kábel PoE-s megtápláláshoz, meg tudom toldani úgy, hogy már van a végén RJ45-ös csatlakozó? Újra nem tudom/akarom húzni, mert bent van a falban, ott szűk kanyarokon keresztül a padláson. Máshová tenném a kamerát, és a meglévő ~10m kábelt megtoldanám még ennyivel.
2. Ha 3 kábel van kihúzva a padlásra PoE switchből (amit PoE NVR-re akarok cserélni), arra tudok 4 kamerát csatlakoztatni úgy, hogy az egyiket valahogyan kettéosztom (passzív módon)? Én úgy gondolom, hogy nem, de inkább megkérdezem -
paperboy
senior tag
Sziasztok,
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, elsősorban kunberci-nek. Pár napja telepítve lett a rendszer, mely végül a következő elemekből épül fel:
- Reolink NVS8 NVR
- egyelőre 4db Reolink P430 kamera
Mindenféle gond nélkül, pikk-pakk össze lehetett állítani mindent, nagyon remek kis szett, rengeteg funkcióval, beállítási lehetőséggel, remek képpel nappal, éjszaka, szóval ez egy tuti szett, köszönöm még egyszer az ajánlást. -
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Adott egy családi ház, udvarral, ami azért nem kicsi, úgy kompletten 50m, és 15m széles, az udvar 3 részre osztva.Úgy kell elképzelni, mint egy téglalapot, állítva. tehát a rövidebb oldala van lent. Ennek a jobb sarkába van a ház építve, majd ugyan ezen az oldalon vannak garázsok, műhely építve. Nos, lehet értetlenül írtam, de ide szeretnék valami kamera rendszert építeni, amivel tudom nézni az udvart. ( utcafrontot egyenlőre nem, de ha úgyvan, akkor szeretném később bővíteni, de úgy, hogy csak a bejárati kaput lássam ).
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? - 3db kültéri szerintem elegendő lenne
2. Később lesz-e bővítve? - Egyenlőre csak a hátsó részt szeretném látni, esetleg később a bejárati kaput.
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? - NVR
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)? - Komplett udvar 50m, amit én látni szeretnék a háztól, az olyan 35m. És 15m széles
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? - Nem feltétel, de örülnék, mondjuk ha riasztana, de ne állatra, hanem csak emberre!
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? - igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? - 100-150k
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell? -Vezetékes kellene
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)? - Telefonra kapjak riasztást, telefonon tudjam nézni.
Nézegettem interneten, de elvesztem -
hevepapa
senior tag
Nekem is VIGI NVR és VIGI kamerák vannak. Én úgy csináltam hogy a routerben MAC alapján osztottam ki nekik a saját tartományomba a fix IP-t. xxx.xxxx.2.xxx.
Utána a VSM-ben minden eszköznek beállítottam a Static IP-t. Mondjuk ezt nem is kellett volna talán de úgy voltam vele: miért is ne legyen ez?
Azért majd írd már meg milyen javaslatot írt a TP Link support a problémádra. -
faki_
senior tag
válasz
Magnat #33248 üzenetére
Internet nélkül is újraindult, 0.0.0.0-t nem fogadta el, mert nincs egy tartományban a saját IP címmel.
Köszönöm mindkettőtök segítségét! Találtam egy (áthidaló?) megoldást, lehet elsőre így kellett volna, nekem nem volt evidens. A x.x.0.x tartományt tettem a routeren elsőnek és az eddig használt x.x.100.x lett a másodhegedűs (Secondary Address), mindkettőhöz engedélyezve a "saját" DHCP. Így már működik az NVR, de a nem fix IP-s dolgokat, amik nekem fontosak kézzel át kell pakolni a x.x.100.x tartományba. Kellemetlenség még, hogy az NVR a x.x.100.x IP-s kamerákat átrakja a x.x.0.x tartományba. Még megvárom a TP-Link válaszát, hátha kitalálnak valamit, ha nem, marad így.
Mindenesetre úgy érzem, ennek nem csak így szabadna működni. Aki ennyit se ért hozzá vagy nem szán rá időt, küldheti vissza, hogy ez sz.r, nem megy... Viszont legyen pozitívum is! Linux + Chrome alatt, webes felületen van élőkép, wine segítségével elindított VIGI Security Manager és VIGI Configuration Tools is látja az NVR-t. Nem tudom még, milyen korlátokkal, de úgy tűnik, jól működnek.
-
Magnat
veterán
Jah úgy értettem vmiért te static dhcp-vel próbáltad és azt akartam írni amit hevepapa, de akkor ez sem segít ... amúgy nem lehet, h nem az ip állítástól van baja, hanem attól h kap internetet és akkor elindul valami amitől megdöglik? Próbáld meg, h ideiglenesen kihúzod a netet és úgy adsz neki címet a saját tartományodból, ha úgy nem bootloopol, akkor ez lehet (ami mondjuk még mindig nem jó, de legalább közelebb visz a problémához).
Vagy a másik megoldás, h címet adsz neki, de a default gateway-nak 0.0.0.0-t adsz, így nem lát ki a netre, nem kell kihúzni a kábelt. -
faki_
senior tag
válasz
hevepapa #33246 üzenetére
Ez volt indulásból, nem megy. Adtam NVR-en IP címet, adtam routeren, volt dinamikusan engedélyezett, mindig ugyanaz van. Egyelőre a terméktámogatás sem tudott megoldást, holnapra ígértek újabb választ.
VIGI Config Tool-val csak két bajom van, nincs Windows-om és ha lenne se tudnám elérni az NVR-t, mivel nem tud felcsatlakozni (tartósan) a hálózatra. Az iOS Vigi app látta, de kérte, hogy írjam át az IP címet a x.x.100.x tartományra, mert a x.x.0.x nem jó (jelen esetben). Szóval ördögi kör...
Legtovább a routeren beállított másodlagos címtartománny + DHCP megoldással ment.
-
carr
őstag
válasz
lord.lakli #33239 üzenetére
amúgy a leírtak alapján az 512 max kivételével egész élhető rendszer. @hozzáértők, ti mit gondoltok?
Az egy hét jellemzően nem érzem hogy elég lenne, mondjuk az én esetemben pláne... :| -
faki_
senior tag
TP-Link Vigi NVR1016H V1.20-at szeretnék beüzemelni. A hálózat alap beállításai:
IP cím: 192.168.0.240
Átjáró: 192.168.0.1Ha ezeket átírom az én hálózatomnak megfelelően, mindkettőnél a 0-t 100-ra, akkor folyamatosan újraindul. Feláll a rendszer, a hozzácsatlakoztatott monitoron még nem jön be semmi a logón kívül, de PC-ről az IP cím alapján már elérni, még be is tudok lépni, de másodpercek múlva újraindul. Akkor is ez van, ha nem próbálom meg elérni a hálózaton keresztül. Dinamikus IP-t állítva is ugyanez van. Ha kihúzom a hálózati kábelt, akkor elindul, a beállítások megvannak.
Kezdésnek kért egy szoftverfrissítést, így a legújabb van fenn, régebbit nem tudom visszarakni, még a kisebb pendrive-okat sem ismeri fel. A naplóban azt írja:
Kivétel-Hálózati kapcsolat megszakítása (Exception-Network Disconnection)
. Ennek a részleteinél:Network Adapater Name:wan
.Egy nem használt 4G routerrel kipróbáltam, ha arra kapcsolódott és annak a beállításit átírtam a fenti, gyárinak megfelelőre (192.168.0.1), akkor ment az NVR, nem indult újra, de az egész hálózatot nem akarom átvariálni egy NVR kedvéért.
Van ötlete valakinek a hiba megoldására?
-
carr
őstag
válasz
kiviszem 2 #33237 üzenetére
melyik oldalon...?
Bár az 512GB kevésnek tűnik. gondolom microsd.... ? -
kiviszem 2
újonc
Sziasztok, Ha valakit érdekel, ismét egy jó akció:
H1200 8CH – 4K 12 MP
4 Cams rendszer 4096 X 3072 Ultra HD
Színes és infravörös éjszakai látás
Max. 512 GB helyi tárhely
450,99 USD AKCIÓSAN: 293,15 USDH1200 8CH - 4K 12 MP 8 kamerás rendszer 4096 X 3072 Ultra HD
Színes és infravörös éjszakai látás
Max. 512 GB helyi tárhely
832,99 USD AKCIÓSAN :541,45 USDKód: 4K12MPSYS35
(H1200-as sorozatra érvényes) -
MZoli
csendes tag
Hát nem kapkodták el a választ. 14-én írtam nekik, 2 napig semmi reakció, aztán ide-oda irányították a levelet, majd ma kaptam választ:
"If the shipping address is Hungry, we'll ship an item from our Europe warehouse. Therefore, there is no tax fee like customs."
Magyarán ha magyar címre rendelsz weboldaltól függetlenül, akkor EU raktárból küldik és nincs adó.
Én viszont buktam kb 7000 Ft-ot mert tartottam tőle, hogy lejár a 15%-os akció, válasz nem jött, így az eu.annke.comról rendeltem meg a H800 szettet euroban. Az annke.comon ugyanannyi lett volna, csak dollárban
-
merqree
őstag
Birtokvédelmet a jegyzőtől abban az esetben lehet kérni, ha a birtokháborítás egy éven belül történt. Az eljárás során a kérelmezőnek azt kell bizonyítani, hogy birtokban volt és a birtokot tőle jogellenesen elvonták, illetve birtoklását zavarták. Kérelemre induló eljárás, hivatalból megindítani nem lehet. A kérelem – a kötelező tartalmi elemekkel - formai kötöttség nélkül benyújtható. A birtokvita eldöntéséhez szükséges tényállás megállapítása során a jegyző a felek által előterjesztett, valamint a bizonyítási eljárás során megismert bizonyítékokat szabadon mérlegeli.
A birtokvita eldöntéséhez szükséges tényeket annak a félnek kell bizonyítania, akinek érdekében áll, hogy azokat a jegyző valósnak fogadja el. -
csƵ
addikt
válasz
hevepapa #33232 üzenetére
2022-ben említettem neki, hogy felénk néz a kamera. Azt mondta, hogy nem működik, meg ő nem is ért hozzá (akkor még hittem neki, mert kezelhető viszonyban voltunk). Mondtam neki, hogy rendben van, hogy nem működik, de akkor is fordítsa el. El lett fordítva. Után pár hónapra rá előfordult, hogy felénk nézett 1 napig, de másnapra már nem. Utána majdnem egy évig a földet nézte, egészen tegnapig.
-
hevepapa
senior tag
A kérdésedre a rövid válasz: nem.
Az elmúlt 2 év alatt tettél hivatalos lépéseket az ügyben? Ha nem (fórumon panaszkodni nem elég), akkor elég valid védekezés lehet hogy mivel hivatalosan nem léptél, ezért ezzel gyakorlatilag elfogadtad a helyzetet.Mellékszál: visszaolvasva a theradet nekem az jön át hogy az egyik értved hogy nem értenek a kamerához a másik meg hogy szándékosan bosszantásból rakták oda ahol van.
De most komolyan: kérted őket hogy mutassák meg mit látnak a te kertedből? Nem bántásból mondom, mert nem ismerlek, nem ismerekm a konkrét szomszédi viszonyt, de valahogy nekem az jön át hogy te sem vagy a legkompromisszumképesebb.
A rossz szomszédság meg török átok.... -
csƵ
addikt
válasz
merqree #33230 üzenetére
Így konkrétan a teraszommal van szembeállítva a kamera, amit neki védenie kéne a garázs, udvar, bejárati ajtó, az tök másfelé van.
Nem gondolnám, hogy sok mindent láthat az udvaromból, mert elég magas a kerítés, és szerintem nem is nagyon ért ő hozzá. Inkább amiatt tehette, hogy idegesítsen. Ráadásul az a kiwi ott hamarosan kinyílik és totál betakar a képbe. Kérdés, hogy ha én meguntam a bosszantásait, ezzel és a 2 évvel ezelőtti fotómmal meg tudom-e fingatni, hogy rendszeresen kukkol minket? -
merqree
őstag
A szomszédom egyik karmerája "átlatHAT". De pl az én kamerámra ő is gondolhatja, hogy átlátok, de ez nem igaz, a kerítésének a teteje fölött nem látok semmit, mert eleve úgy van beállítva. Tehát az, hogy látod, hogy világít, nem jelenti azt, hogy lát téged.
Erről kizárólag személyesen a kamera képét látva lehet meggyőződni.
Én sem vagyok jóban a szomszédommal, de nem szóltam neki, pedig ő hamarabb rakta fel a kamerákat, mint én.
A szemben lakó 80+-os kisöreg kettő kamerát is telibe az utcára irányította. Nem tudom azt mondani, hogy zavar, mert:
- esemény bekövetkezésekor több kamera képe is rendelkezésre állHAT
- ahogy már irtam, az, hogy látni a kamerát, nem biztos, hogy engem is lát.Fújd le festékkel... a kamerát
Az ereszcsatorna elég közel van a kamerához, lehet, azt nézi, hogyan folyik le a víz, mivel elég nagy területet ki tud takarni.
Az új helyen meg szerintem nem lát át a kerítés felett. -
csƵ
addikt
válasz
hevepapa #33226 üzenetére
Beszéltem.
Ekkor még beszélőviszonyban voltunk.Kb. 1 évig a földet nézte, ma figyeltem fel rá, hogy világít. Egyébként meglepődnék rajta, ha ő értene hozzá, mert egy 80 éves vén patkány.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33227 üzenetére
A hely ismerete nélkül nem lehet ezt kategorikusan kijelenteni. Nálam is az egyik forgatható kamera a szomszéd felé "néz". Az más kérdés, hogy úgy van pozícionálva, hogy nem lát át. Igaz én eleve ezt átbeszéltem a szomszéddal és mutattam is neki konkrétan mit lát a kamerám.. Szóval 1 távolabbi fotóból nem lehet tutira megmondani mit lát és mit nem a kamera.
-
-
Magnat
veterán
Elsőre szólnak neki, másodszorra megqrják 1 kilóra, utána meg még többre ... vagy kötelezik, h tegye olyan helyre ahonnan nem lát át ... nyilván nem fog menni csettintésre a dolog, de sajnos van amibe bele kell állni, ha eredményt akarsz (feltéve persze, h nem vagytok országos cimborák és ez tényleg csak egy véletlen, mert akkor pár sör mellett meg is lehet beszélni) ... én mondjuk ha más nem vezet eredményre, biztosan feltennék egy 30 wattos refit a kerítésre, járatnám pár éjszaka, h érezze a törődést ha a szép szó nem szó nem segít, vagy feltennék egy kamerát ami látja a bejárati ajtódat, de a sarokban pont ott legyen a kamerája (így hiába lát át hozzá, nyilvánvalóan semmiféle sérelem nem éri emiatt veled ellentétben), ha tudsz rögzíteni néhány esetet amikor oda nézelődik hozzád, azzal már egy komolyabb bizonyíték van a kezedben egy puszta fotónál ami valóban könnyebben kimagyarázható.
-
Magnat
veterán
-
hevepapa
senior tag
Őszinte sajnálatom! Nekem még a éppen a covid előtti években volt komplett felújításom. tető, elektromos hálózat, a ház nagyrésze belülről felújítás (konyha, vizesblokkok padló).
Így is horror pénz volt, de utána kb. megduplázódott minden ára (köszönhetően a csoknak, ilyen-olyan állami ingyen pénzeknek). -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33209 üzenetére
A privát üzeneteknek elég sokszor semmi értelme. Páran kérdeztek privátban a TP Link VIGI rendszerről amit használok. Megírtam pro és kontra a tapasztalatomat, tanácsaimat. 10-ből 9-en utána azt se mondták: bakk. Elolvasta és eltünt. Nem várok nagy hozsannázást érte, de azért na...
-
merqree
őstag
Talán kijelenthető, hogy ez egy közepes minőségű rendszer, nem is hightech.
Tavaly döglött meg az Ariston 24 kW-os kondenzációs kazánunk végérvényesen, 12 év után.
1,3 millió volt egy új (nem Aristonra cseréltük), igaz, 40 kW-os, mivel a meglévő kémény olyan volt, mint a szita, eresztett és falsot szívott. -
carr
őstag
válasz
merqree #33212 üzenetére
baszki.
-.-
Asszem ilyet nem fogok tudni most beruházni, előttem áll 2 ház kondi gázkazánja, egy tetőcsere, egy komplett felújítás vályogon. plusz egy fürdőszoba teljes kivitelezés. eh.
Veszek valami dummy kamerát, belevezetek 220at azt csak szorítsa kend erősen. (természetes költői túlzás, némi iróniával)
A kamera ha cserélhető a későbbiekben, az azért sokat jelent gondolom.
A rendszer legyen NVR POE ami 8at tud kezelni, a többit meg majd upgrade-később, azt is lehet, nem? vagy a kamerák nem fejlődnek úgy, hogy az megérje? -
Magnat
veterán
"A legtöbb gyártónál a 2.8-as vagy 3,6-os lencse az alap, mi is ezzel számolunk!
Ezeknek van 90-100° közti látószöge." -
Van azért ami csak 4mm-es kiszerelésben kapható, szóval akkor ezt eleve nem ártana hozzátenni ... meg nyilván akik ezzel foglalkozunk annak ez nagyjából világos, de pont azoknak akiknek ezt már többedszer látom h írod, sztem nem lesznek vele képben."Vehetsz te 6mm-est is, de cserébe 50°-re csökkent a látószög!" - Nee, ez komoly? (Természetesen tisztában vagyok vele, de mint mondtam, már egy 4mm-es 2mp-es kamerának is jobb lesz a képe azonos egyéb jellemzők mellett...)
Lefotóztam még délután, mert én is kíváncsi voltam:
10 méterről én írtam fel tollal, h A05 a dobozra, az 5-ösön vmi halvány filccel is átmentem ... a KIMBO felirat 3.5 centi, az már tényleg csak sejthető. Egy rendszám betűinél nagyobb, de közel sem olyan kontrasztos és sokkal vékonyabb.
-
csƵ
addikt
Kedves szomszédom kínjában már azt sem tudja, hogy hívja fel magára a figyelmemet.
-
merqree
őstag
A saját rendszerem, segítség a "matekhoz"
8 db Reolink RLC810A kamera (720 EUR - Reolink oldalról)
1 db Reolink POE RLA-PS1 switch (70EUR - Reolink oldalról)
1 db Reolink RLN36 (188 EUR - Aliexpress)
1 doboz DAHUA FALI KÁBEL - PFM920I-5EUN (CAT5E, UTP, OXIGÉNMENTES RÉZ, 305M) (35000 HUF - haza beszerzés)
1 tekercs Gewiss gégecső 25mm LÉPÉSÁLLÓ fekete műanyag 75m/tekercs DX15025R - 14100 HUF - hazai beszerzés
8 db kötődoboz (a kamerákat erre szereltem fel) - 5500 HUF - haza beszerzésEz így összesen:
978 EUR + 60000 forint (ebben már a kábel végére a dugók és bepattintható gégecső tartók is benne vannak).
[2024 tavaszán vágtam bele a kalandba, az árfolyam miatt lehet érdekes]Magamnak szereltem.
HDD-t a NASból vettem ki, így 2 db 4 TB HDD (WD RED) ment bele az NVRbe, azért nem fizettem csak.
Nekem ezt megelőzően sem volt biztonsági gondom, leszámítva, hogy egy kutyát mellettünk megmérgeztek.
Van távfelügyelet (kb 3 perc alatt vannak nálunk, mert közel vannak), biztosítás minden sz@rra.
-
vacs
Topikgazda
válasz
Magnat #33198 üzenetére
A legtöbb gyártónál a 2.8-as vagy 3,6-os lencse az alap, mi is ezzel számolunk!
Ezeknek van 90-100° közti látószöge.
Vehetsz te 6mm-est is, de cserébe 50°-re csökkent a látószög!
Ha az alap 2.8-3,6-os lencsével egy 2 MP-es kamerával te elolvasol 10 méterről egy 10 cm-es feliratot, akkor neked valami szuper szemed van, mondom ezt úgy, hogy van nekem 2 és 5 és 8 MP-es kamerám is (Icsee kínai, Reolink, Hikvision)!
Évekkel ezelőtt az utcafronton 2 MP-es kamerám volt, de amikor megfordult a ház előtt egy autó, akkor nem tudtam leolvasni a rendszámát 6 méterről, 5MP-es kamerával már le tudtam...Az oldal tetején az összefoglalót olvasd át kérlek, sok kérdésedre választ fogsz kapni.
-
kunberci
senior tag
Erre az összefoglaló való.
Azt elolvassa a kérdező, talán nem is lennének kérdései.
Illetve, ha pár oldalt visszaolvas az ember (az is nagy segítség lehet).Amúgy hidd el, esetleg ha a környéken lettél volna, még kamerát is adtam volna, hogy kipróbálhasd, tesztelhesd. Akkor egy-két dolgot jobban látnál, láthatnál. Talán jobban tudnál dönteni.
Reméljük a többiek tudnak az igényeidhez megfelelő rendszert
ajánlani. -
carr
őstag
válasz
kunberci #33207 üzenetére
épp azért érzem, hogy ideillik, mivel előttem szóló laikusok szintén releváns cipőben járnak, így nem érzem, hogy egy privát alkalmasabb lenne, mint amit a topikban kitárgyalunk. Ha az az írás -segített volna- egy embertársunkon, már megérte, mivel ez a platform (a többi között) erre való.
De ahogy érzed. -
kunberci
senior tag
Teljesen távol áll tőlem, hogy beleszóljak az anyagi dolgaidba,
de ha ilyen károk keletkeztek Nálad amiket írtál (összegben), akkor érdemes megfontolni egy jó rendszer megvételét.A kérdésedre a konkrét válasz (nem).
Egy viszonylag hosszú írás (részletes válasszal karöltve) nem biztos,
hogy ide a fórumba illik. Erre talán a pivát alkalmasabb.Kívánom, hogy egy jó rendszered legyen, de ebben én már sajna nem fogok segíteni.
-
carr
őstag
válasz
merqree #33197 üzenetére
https://ip-kamera.arukereso.hu/tenda/it7-prs-4-p828226527/#termek-leiras
Ez is hasonló árban van.
NVR amit POE az overkill 20k-hoz képest?
Csak közben megy a matek. -
hevepapa
senior tag
Pár alap:
4 MP az 2560×1440pixel
Lencseméret: minél nagyobb, annál kisebb a látószög és annál nagyobb a nagyítás. https://www.tp-link.com/hu/support/faq/2883/ -
kunberci
senior tag
Az az igazság, hogy az mindenképpen szimpatikus volt, hogy
kitöltötted a kamera kérdéssor-t, és legalább írtál árat.
Sokan még erre sem hajlandóak, még egy árat (költségvetést sem
hajlandóak odaírni a kérdéshez).
50 eFt-ért nem tudok ajánlást tenni, sajna ez többe lenne.
Esetleg ha magasabb árszinten is érdekel a dolog, akkor priviben
megbeszélhetjük.De az mindenképpen nagyon szimpatikus volt, hogy írtál árat,
még ha szerintem egy "kicsit" alá lőttél is vele. -
carr
őstag
válasz
merqree #33197 üzenetére
most hülyéskedsz? ez egy nagyon szuper magyarázat. Így kezd derengeni.
ÉS elég jónak tűnik. A kábel megvan évek óta. csatlakozóim is vannak RJ45, még kb 150db. szóval nem nagy kaland. inkább a miként kivitelezés miatt vagyok zavarban. Nem ismerem ezeket, és szeretnék felvilágosodni.köszönöm
Amit fentebb beszéltek, megapixik és kamera lencse méret alapján ez a legolcssóbb 4mp ? mm lencsés, nem tűnik rossznak. de persze, tévedhetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari