Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
válasz
Jack72 #30498 üzenetére
Igen, de új kamera esetén ha felveszed az NVR-be, akkor is ráérsz megadni a jelszót. Amennyiben már előtte csináltál akkor reset.
Akkor van csak baj, ha IP-vel akarod a kamerát nézni, és nem tudod a jelszót, ha már fel van véve az NVR-be és azon keresztül nézed, akkor nem kell (mindenképp) tudnod.Én szoktam mindkét módon nézni.
-
-
hevepapa
senior tag
Ez leegyszerűsítve annyit jelent, hogy amikor visszanézed a rögzített anyagot, akkor ha egyszerre 4 kamera képét nézed akkor azok max 4 MP-sek lesznek akkor is ha a rögzített anyag 8 MP-s. Ha 8 kameraképet nézel egyszerre akkor 2 MP-s lesz amit látsz.
A rögzítés felbontását és minőségét ez nem befolyásolja.
A videó kódolását a kamera végzi majdnem valós időben, ezt a kódolt videó streamet küldi az NVR-nek, az meg csak kiírja a tárolóra. Visszajátszáskor az NVR dekódolja a videót - ezért van ez a kompromisszum a csatornaszám és felbontásnál.
Azért 8/16/32 csatornán egyszerre dekódolni 8-12 MP-s videó streamet - hát elég izmos masina kéne hozzá - ez meg alaposan megdobná az árát az NVR-nek.
De visszajátszásnák is lehet választani (a Viginél legalábbis), hogy HD vagy SD minőségben mutassa. A HD az az elsődleges (a beállított minőségű) kép, az SD meg a másodlagos stream. Ez nálam most 640x480, 512 kbps. A mobilos appban amikor egyszerre 3 kamera képet nézek automatikusan SD-re vált. Mondjuk ez teljesen logikus is. -
lac1
csendes tag
Üdv,
értelmezési kérdésem lenne. Elöljáróban annyi, hogy eddig a meglévő kameráimat egy bérelt FTP tárhelyre irányítottam (mozgás esetén), aztán kaptam egy NAS-t abba raktam egy SSD-t, de a kameráim kezdik megadni magukat, foltok a lencse előtt, az IR led-ek kezdenek kiégni stb., így bő tíz év után elgondolkodtam a bővítésen.
POE lenne a logikus lépés, de zavar az NVR-ek leírásában az, hogy felbontás változásával szinkronban ellentétesen változik a "dekódolás" csatornaszáma is.
Pl.:
link
Itt ez olvasható:
""dekódolási képesség/8-ch@2MP/4-ch@4MP,""
A kérdésem, hogy mit jelent a gyakorlatban?
A cél 4-5 MP kamerák használata, hiszen ebből lehet kisebb felbontásút is, ha valamiért-valahol-valami szűkös lenne, fordítva már nehezebben.
Egyelőre most 3 kamerám van, egy negyedik kéne az udvarra, mert elég tagolt és nehezen belátható kevesebb kamerával.Köszi a választ.
-
hevepapa
senior tag
válasz
bringasisti #30483 üzenetére
Hát nem is tudom.... Természetesen nem ismerem a körülményeket, de nekem valahogy nem áll össze, hogy ha van wifi akkor a betörő álcázza magát, ha nincs akkor meg nem.
Legalábbis nem tűnik életszerűnek, hogy valaki egy elhagyott hétvégi házba betörés előtt a wifi jelet ellenőrzi. Javítsatok ki, ha tévedek, de a hétvégi házak fosztogatói általában nem ennyire szofisztikált betörők. -
TheMarci
addikt
válasz
bringasisti #30483 üzenetére
Reolink Go Plus pl pont ilyen: [https://reolink.com/product/reolink-go-plus/]
-
bringasisti
őstag
válasz
jézusom #30470 üzenetére
Értem és köszi a választ. Ez egy hétvégi ház nincs kábel net. Ezért gond a mem kártya mert a rabló úr kiveszi belőle. Azért nem akarom a mobil routert hasznalni, mert a környéken télen nincs másik WiFi és igy a házat be lehet azonositani, és a betörő zoknit huz a fejére. Ha csak mobil van akkor ha a házat áramtalanítja az se gond mert veszek egy szünet mentest. Nem tud felkészülni
-
válasz
bringasisti #30455 üzenetére
Én nem ajánlottam neked azt a kínai kamerát (és más se), te linkelted magyarból, én csak Ali linket adtam neked!
Kértelek, hogy az oldal tetején lévő kérdéssort töltsd ki és pontosan írd le, hogy mit szeretnél, hogy tudjunk érdemben segíteni!!!
-
hevepapa
senior tag
válasz
snpetit #30464 üzenetére
Akkor nem érdekel a Vigi széria? Pedig annak van mindenhez magyar felülete is.
Egy kis extraság: az appban meg tudod osztani a kamerákat mással is - akár úgy hogy ő csak látja, de nem tudja elállítani a kamerákat. A PT kamerát persze tudja forgatni, de pl. firmwaret nem tud frissíteni.
Persze nekem mindegy ki mit vesz. Nem erőltetem senkire a Vigit. Nekem frankón bevállt. -
jézusom
addikt
válasz
bringasisti #30463 üzenetére
Én szempontomból mégis extra amit te kigondoltál. Ez az én bajom ha úgy vesszük, de mindegy.
4G-t inkább megoldanám egy 4G routerrel, a 4G kamerák eléggé bekorlátoznak. A felismerhető fotókban nem hiszek. Szerintem legyen 0-24 rögzítés, aztán ha gond van vissza lehet nézni. -
mzsol
tag
Sziasztok! Wifi-s PTZ típusú kamera érdekelnek (de nem biztos hogy kell nekem olyan, talán könnyebb pozícionálni) , a lényeg hogy ne olyan legyen mint az olcsó kínai kamerák amik ha nem kapnak netet (nem kell hogy a kicsi kínaiak bármikor ránézzenek) akkor belső hálón se működnek. Amit kinéztem árban az egy ankke wpt500, nem tudom ez működik e net nélkül. Mit ajánlanáton?
-
varmi2
nagyúr
-
hevepapa
senior tag
válasz
snpetit #30460 üzenetére
A TP Link Vigi szériában 3 wifis kamera van. Ezek DC táppal mennek. Alapvetően mind a 3 kültéri. 1 típus forgatható, 2 meg fix. Itt tudod megnézni ezeket. Mind a 3 típus 4 MP felbontású.
Ezek tudnak SD kártyára menteni. A későbbiekben pikk-pakk lehet mindet csatlakoztatni egy Vigi NVR-hez wifin vagy utpn keresztül. Telefonon a Vigi app-ban, PC-n a Vigi Security Manager programban lehet ezeket kezelni egyszerre.
Az árak? VIGI C340-W 29ezertől, VIGI C440-W 25ezertől, VIGI C540-W 45ezertől.
Mivel van rajtuk ethernet port is, később lehet vezetékes utp kapcsolat (kamera -> switch -> nvr) -
varmi2
nagyúr
-
snpetit
aktív tag
Sziasztok!
Egy márkából szeretnék venni egy PTZ beltéri és egy kültéri kamerát. Csak telefonos app-al lenne kezelve, külön NVR (most még) nem lenne így SD kártyára rögzítenék, így olyan kellene ami nem felhős és ne tukmáljon előfizetést rá.
Csak Wifi jöhet szóba jelenleg és DC táplásás mellett.Tudom nem optimálisak az alapok, de most ezzel kell főznöm, később lehet a háttér stabilabb lehetne majd UTP/POE+NVR.
Jól gondolom, hogy a Reolink, TP Link Vigi szériákkal nem lőnék mellé?
Köszi a választ előre is! -
jézusom
addikt
válasz
bringasisti #30458 üzenetére
Az a helyzet, hogy itt szÍvesen segÍtünk. De! Nem ismerjük az összes kÍnai kamera nyűgjét-baját. Vannak bejáratott termékek, amiket használunk, tudunk róluk nyilatkozni. Aki valami egzotikus terméket akar, azt magának kell kitapasztalni, és úgy nem árt érteni hozzá. Tudom olcsón akarod megúszni, de mindent nem lehet. Van egy olyan opció is, hogy szakembert hÍvsz, és nem biztos, hogy ez a legdrágább.
-
bringasisti
őstag
válasz
hevepapa #30457 üzenetére
Mivel ha el tudok önállóan küldeni egy email akkor jó napom van, ezért szeretnék segítséget kérni. Koromnál fogva nem tanultam és már sose fogom átlátni a teljes képet. Ezért kérek segitseget. Kamera 5-6 méterre az ajtótól, 4G csatlakozas, mikor riaszt küldjön fényképet ami felismerhető.
-
hevepapa
senior tag
válasz
bringasisti #30456 üzenetére
Azért nem biztos, hogy jó döntés egy noname kamera aliexpresses leírására alapozni a házad biztonságát
A papír (weblap) mindent elbír
-
bringasisti
őstag
Engem az téveszt meg, hogy azt irja hogy riasztás alkalmából küld fényképet. Küld képet sorozaz felvetelt 5 darabot az már nekem elég. Addigra észreveszik a kamerát és leverik mint vak a poharat. Elébb még nem volt ott a válaszom azt hittem elkeveredett. Mindegy kétszer irtam le
-
-
kunberci
senior tag
Nem akarlak elkeseríteni, de lehet jobban jársz, ha új kamerákat (esetleg NVR-rel karöltve) nézel.
A tanulópénzt meg, meg kell fizetni (nekem is van egy dob CCA kábelem, csak a garázsba áll), nem használom, ha valakinek kell ingyen odaadom). Én is megfizettem.
Szerintem célszerű lenne a kamera kérdéssort kitölteni, meg egy valós büdzsét leírni.
Amennyiben nem vagy járatos a felszerelésben, megkérni valakit aki tudna segíteni.
Kinti megoldásnál sajna ezt az USB-s kamerákat el kell felejteni (szerintem mindenképp).TP Link Vigi
Annke
Reolinkvonalon érdemes nézelődni.
-
hevepapa
senior tag
A fene se fog annyi szünetmentest venni hogy mindenhova jusson. Minden eszközömnek le van mentve a beállítása - már aminek lehet. Ha gixer van semmi idő visszatölteni. Az NVR-nél meg be van álíltva egyébként is heti 1x ütemezett reboot. A word, excel pár percenként ment automatikusan a háttérben, a kardomba meg nem dőlök bele ha elvesztek 3 percnyi munkát - visszatöltöm az automatikus xlsx mentést és csók. A többire meg ott a Ctrl+S néha. Felénk egyébként sem gyakori az áramszünet.
-
hevepapa
senior tag
Érdemes lehet szétnézni a router beállításainál, mert ha fix ip volt beállítva akkor az áramszünetnél még az is benne lehet a pakliban, hogy nem az NVR-ben hanem a routerben mászott el. Nekem egyszer áramszünet után a C80 elfelejtette az összes fix IP-t amit előtte beállítgattam. Mondjuk volt mentés a beállításokról és így fél perc múlva a cfg fájl visszatöltése után mindenki a helyére került.
-
válasz
bringasisti #30442 üzenetére
SD kártyára rögzít, hiszen nem írtad, hogy az nem felel meg!
Ha neked távoli rögzítéses 4G képes kamera kell, azt nem lesz olcsó dolog!Légy szíves az oldal tetején lévő kérdéssort töltsd ki és pontosan írd le, hogy mit szeretnél!!!
-
Lokii
aktív tag
válasz
kunberci #30425 üzenetére
Köszi, ütvefúró van , és ahhoz nincsen fúró szár. Kukorica tárolót meg azért említettem mert onnan is belátható egy elég szép földterület , meg máshonnan is
Hevepapa, kunberci ismét: bocsi csak általános tippekre voltam kíváncsi , tudom hogy van yt, összefoglaló illetve guideok. csak láttam régebben hogy milyen megoldásokat stbket írt kunberci idén illetve tavaly , így több szem többet lát elven kíváncsi voltam a hazai véleményekre, bocsi hogyha töketlenkedek(tudom hogy nem értékes Kamera)illetve hogyha balga vagyok
(mezőgazdaságban azon belül is vágott virág termesztésben vagyok otthon , hardverban meg edzésben szintén otthonos vagyok, biztonság technika kamerás részében egyelőre nem)
Jack: köszönöm ^^
-
bringasisti
őstag
Köszi. ebay-n néztem ott nem kínálják. A videó rögzítése hogy működik? Mert a bejárattal szembe akarom fej magasságba szerelni hogy ha valaki lehajtott fejjel tori fel a kéglit akkor ne a tarkóját vegye a kamera. Ezért a kártya nem opció rögzítésre mert a betörő magával visszi.
-
fila
senior tag
Van egy HIKVISION DS-7616NXI-K2 NVR-em. Múlt szerdán áramszünet volt, azóta nem mutatja a kamerák képeit. Hálózati hibát jelez a kamerák mellett. Addig rögzített mindent, a felvételek elérhetőek az áramszünet időpontjáig.
Háttérinfó:
- pár hete raktam fel az új firmwaret. (v4.82.100)
- asus aimesh rendszert újraraktam pár napja, mert nem találták egymást a routerek (ezt sem értem miért volt)
- van egy Annke Nvr-em is, eddig simán ment együtt a két NVR, ugyanazon kamerákkal, úgy, hogy a Hik-re több kamera volt csatlakoztatva.
- Routerek: 192.168.50.1, 192.168.50.179, 192.168.50.100
Visszaállítottam gyári állapotra a Hik NVR-t.
- Kamerákat megtalálja keresés után (állapot zöld pipa)
- de nem tudom felvenni őket az NVR-hez, ugyanúgy hálózati hibát jelez.
- olyan kamerákkal próbáltam, amelyek nincsenek az Annke NVR-hez kötve,
- mert ami hozzá van kötve az Annke-hez, már alapból kiírja, hogy máshoz van csatlakoztatva. (háromszög felkiáltójel)
- Annke NVR-t hiába kapcsoltam ki, akkor sem ment egy kamera sem a hik-en.
Van valakinek ötlete mi lehet a gond? Annke NVR-t le kell kapcsolnom mindenképp, ez tuti, ha működne a Hik rendesen… -
hevepapa
senior tag
Miért kéne fúrószár 3 nyamvadék csavarhoz ha fára akarod rögzíteni???
Sima, kézi csavarhúzó csak akad a háznál....
A kamera tartó talpat oda csavarozod ahova akarod. Fába mondjuk én inkább facsavart raknék. Egy csavarhúzó kell és ennyi. Utána a talpra felpattintod a kamerát és mindenki boldog. -
kunberci
senior tag
Családi házban laksz és nincs fúrószárad?
Meg az a baj, hogy itt USB-s táplálás van, szerintem ez inkább csak teljesen fedett részre lehetne felszerelni.
Én inkább kültérre POE kamerát választottam volna, vagy olyan wifis kamerát ami pl DC 12V-al táplálható.
Akkor a csatlakozást egy vízálló dobozba tettem volna, arra meg a kamerát.Unokatesóm vett hasonló kamerát, én a helyébe biztos nem vettem volna meg.
Azért családi házba be kell szerezni pár szerszámot, egy kamera felszerelése nem igazán okozhatna gondot. -
hevepapa
senior tag
-
válasz
bringasisti #30415 üzenetére
Ez Aliexpressen kb felé annyiért megvehető!
Pl itt $70 az 5MP-es modell.
Mondjuk ezeknek közük nincs a Eufy vagy Arlo minőségéhez! -
Zsocó
aktív tag
O-Kam Pro alkalmazásnál (BW4 kamera) folyamatosan azt írja, hogy a hitelesítés nem sikerült. Viszont, ha a gyorsítótártörlést megcsinálom jó, de a következő belépéssel megint nem. Az alkalmazás törlése, ismételt telepítése és frissítése sem segített. Valakinak van ötlete?
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
A HIK-connect applikációban az élesÍtés/hatástalanitás funkció mit takar? -
gumisxxx
tag
Sziasztok! Tudja valaki,hogy a lámpákon kívül mi lehet a különbség az Imou Bullet 3 és 3C 5MP között?
-
Lokii
aktív tag
-
válasz
bringasisti #30405 üzenetére
"Áramszünet esetén fél óra saját tápegység"
Ilyen kamera nem létezik, veszel egy szünetmentest mellé, akkor lesz!
Beltéri sim kártyás kamera se sok van!
Eufy és Arlo kamerákat nézd meg, de nem lesz olcsó! -
Lokii
aktív tag
Erre valaki? már megvan 2 hónapja Kerítésen belülre lenne , szemlélők/scopeolók detektálára.
Lapos fejű csavarhúzó ami ott volt kicsit túl nagy volt , de Pennyben van Verto készlet(a kesztyű kb legjobb szerintem, száraz faipari használatra)itt meg laptop+telefon javításhoz is jó 60 bites készletem
-
bringasisti
őstag
Üdv. Segítséget kérek. Olyan hálózati kamerát keresek ami SIM kártyás, beltéri, ható távolság 10 méter, mikor riaszt küld értesítést, küld fényképet a telefonra. Ha nem lehetseges akkor videót. Ha csak felhőbe akkor nem fizetős lehetőleg. Előnyben a nem forgatható objektiv. Áramszünet esetén fél óra saját tápegység, ha kezd merülni akkor riasztás. Telefonról aktiválás. Köszönöm.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Stealth #30402 üzenetére
Jó lehet. A tech. spec szerint ONVIF és RTSP kompatibilis kamera.
Itt egy leírás hogy lehet csatlakoztatni:
https://www.tp-link.com/hu/support/faq/2680/ -
Stealth
senior tag
Esetleg ez is jó lehet a célra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Óra topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest