Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
-
kunberci
senior tag
válasz
kw3v865 #32896 üzenetére
Nyilván akkor lenne értelme "esetleg", ha mindkét irányba azonos felbontással rendelkezne a kamera (pl: 1920x1920) felbontás lenne.
Egy 8MP-es kameránál 3840x2160-as felbontásnál nem lenne értelme 90 fokkal elforgatni a kamera képét.
Mivel az NVR is alapból 16/9-be, 4/3-ba jeleníti meg a képet.
Nem lenne értelme pl: 9/16-ba nézni.
Vagy a 9/16-os felvett képet, 16/9-be nézni. -
kw3v865
senior tag
Ez úgy kültéri, hogy szabad levegőn van, viszont fizikailag nem tudja napfény érni (lényegében még visszaverődő UV-sugárzás sem). Tehát a hőmérséklet és a páratartom változásának ki van téve, de esőnek, UV-nek már nem, és elvileg karcolódni se fog (ha valaki nem nyúl hozzá). Viszont aránylag sötét helyen van és egy világítótest (izzó) fénye mindenképp benne lesz a látómezőben. Emiatt tartok kicsit az IR visszatükröződéstől.
-
kw3v865
senior tag
válasz
hevepapa #32894 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy nem szoftverrel vezérelve fizikailag mozgatni az objektívet, hanem a rögzítendő streamet 90 fokkal elforgatni akár a kamera által, akár az NVR-rel (Reolink NVS4), tehát már a az elforgatott videót mutassa az élőképen és úgy is írja a HDD-re. Ez sem lehetséges?
-
hevepapa
senior tag
válasz
kw3v865 #32893 üzenetére
Nem. Szoftveresen csak a pan-tilt kamerákat lehet forgatni. Az a Reolink amit írtál nem ilyen. Vannak olyan PT kamerák amik dóm kivitelben készülnek. Ezek azért kissé drgábbak is. Ez pl. ilyen:
https://www.hikvision.com/en/products/HiLook-IP-Products/PTZ-Cameras/Network-Dome-HiLook-Series/PTZ-N2404I-DE3/
A kép és link csak bemutató célú - fogalmam sincs ez mennyi jó vagy rossz kamera. -
kw3v865
senior tag
válasz
motrola #32892 üzenetére
Köszi a válaszokat, így inkább dómkamerát fogok választani. A Reolink RLC-843A modelljét néztem ki, ez elvileg IK10-es, ami már strapabíróbb bár az ellen nem véd, ha lefújja valaki sprayvel. A specifikációk alapján rendben van, kicsit a felszereléstől tartok, ez kicsit nehezebben állítható be fizikailag, hogy jó helyre nézzen. Ha 90 fokkal elforgatva szerelem fel (egy falra), akkor szoftveresen ezt be lehet állítani (az elforgatás szögét)?
-
motrola
aktív tag
válasz
kw3v865 #32889 üzenetére
Ha valakinek nagyon útjában van a kamera talál rá módot, hogy tönkre tegye. Az elhelyezést neked kell megtalálni. Nekem van elérhetetlen magasságban 1 kamerám amit meglőttek légpisztollyal.
Hikvision dóm kamera. A búra nem tört be csak hálós lett a lövés körül. Mivel elfordítható a búra a hátsó felére fordítottam így a kamera azóta is hibátlanul működik.
Még nem találkoztam csillogó képű dóm kamerával, igaz dóm csak Hikvision van nekem. Próbáld úgy felszerelni, hogy csak a búra látszódjon. -
hevepapa
senior tag
válasz
kw3v865 #32889 üzenetére
Nehéz ügy ez, mert ha elérik akkor rakhatsz köré rácsot, de simán betörik/betörhetik a kamera optikáját. Ennek a kockázatát alapvetően csak dóm (dome) kivitelű kamerával tudod csökkenteni. Bár egyes esetekben ennek a burkolata okozhat becsillanást vagy pici kép torzulást, de szerintem egy jó minőségű kameránál ez nem lehet annyira gond.
Ami fontos: a vétel előtt ellenőrizd az adatlapján a vandálbiztosság szintjét:
IK10 már jó. -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Kültéri IP-kamera védelmére van valakinek ötlete? Sajnos fizikailag nem lehetség úgy elhelyezni a kamerát, hogy egy, az átlagnál kicsit magasabb ember ne tudja elérni (magyarán nem tudom elég magasra felszerelni). Valami ketreces megoldásra gondoltam, ami nyilván nem tökéletes, de megnehezítené a potenciális rongáló dolgát, de a kamera látóterébe még nem lóg be (teljesen fix kamera lesz). Tudtok erre javasolni valami megoldást?
-
wolfman
veterán
Ezek szerint a minusz fokokat is jól bírják, nekem ez lenne a kritérium. Gondoltam azt is, hogy az Endurance időjárásállóbb is, de passz. Nekünk sztem folytonos felvétel nem kéne, legalábbis mindig nem, max nyaralás alkalmával 3-4 napra, aztán megint csak mozgásra vegyen némi mozgóképet. Kinéztem itt PH-n egy KODAK-ot, az bitangnak tűnik, csak nem Endurance.
-
hevepapa
senior tag
Baromi stabilan tart a hungarocellben. Nálam a postaláda van így felrakva.
Szerintem a 26x59-es tökéletes a célra. Ennél van kisebb és nagyobb is. Amit szeretnél.
Ezt írják erről:"Könnyen és gyorsan rögzíthetünk a hőszigetelő rendszerekre kisebb súlyú tárgyakat, mint például kisebb kültéri lámpákat, kamerákat, postaládát, kisebb táblákat, házszámot stb.
Az ajánlott terhelhetőség rögzítési pontonként maximum 5 kg. A kész hőszigetelő rendszerre utólagosan szerelhető fel: a spiráldübelt egyszerűen becsavarjuk a vakolaton keresztül a hőszigetelő anyagba (TORX T40-es behajtóheggyel, jellemzően előfúrás nélkül), majd egy 4-5 mm átmérőjű csavarral rögzíthetjük a felszerelni kívánt tárgyakat. A rögzítés nem igényel speciális szerszámokat."Én azért kicsit megfúrtam 3-as fúróval a nemesvakolatot hogy behajtáskor ne másszon el a dübel.
-
vacs
Topikgazda
válasz
kunberci #32884 üzenetére
Milyen jó a memóriád, irigyellek!
Direkt nem írtam le, hogy nekem hibátlanul megy 2 felső kategóriás (Samsung+Sandisk), de nem Endurance minősítésű kártya.
eBay-es courtesytrading-es rendelések voltak, visszakerestem és mind kettőt kb 5 éve vettem, azóta kamerákban vannak és azóta működnek, cserélgettem őket Hikvision-Reolink-Xiaomi-olcsóbb Kínai kamerákban, folyamatos és mozgásérzékelés felvétellel, de nem akarnak tönkre menni! -
kunberci
senior tag
Ez igaz, nyilván nem valami nevesebb gyártó (endurance kártyája) lehetett.
Bár ha jól emlékszem Nálad is volt valamilyen no name kártya,
ami jól bírta a gyűrődést.Bár a többség inkább az olcsóbb megoldásokat preferálja.
Azt félve merem leírni, hogy a megálmodott összegnek (felének a feléből). -
vacs
Topikgazda
válasz
kunberci #32876 üzenetére
A linkelt sd kártyás véleménynél nincs leírva, hogy pontosan milyen kártyáról van szó!
Simán lehet egy belépő kategóriás, ami lassú írás/olvasást tud és emiatt akadhat! -
-
hevepapa
senior tag
Spiráldübelt kell használni. Bármelyik barkácsboltban kapsz. Többféle méretben is van.
3-5 kg a teherbírása. Ilyen:
https://www.vasmuszakibolt.hu/25x78-spiral-dubel-hungarocellbe
Ha nemesvakolat van a szigetelésen, akkor 1 pici lyukat fúrsz rá (épp csak átmenjen rajta) hogy pont jó helyen menjen a szigetelésbe, utána betekered a dübelt. Abba meg mehet majd a rögzítő csavar. -
atala
addikt
Fel szeretném rögzíteni a ház falára a kamerát. (Most az erkélyen van).
Mivel lehetne felfúrni ha 10 cm-es szigezelés van a házon.
Van valami speckó csavar hozzá? Mert találtam már 15 cm-es tiplit és csavart is, de azok nagyon vastagok. Olyan kellene ami vékony, max 8 mm-es tipli, és vékony max 3,3-es csavar. -
PHenis
senior tag
válasz
hevepapa #32873 üzenetére
A másik 4 kamerám nem tudja a H265+-t, csak sima 264 és 265 opció van. Mikor építettem a rendszert akkor kiszámoltam hogy mekkora HDD kell nekem, de a boltban csak 2x akkora volt, így lett egy - úgy emlékszem - 4TB-os lila vinyó benne, bőven elég így is amit vissza tudok nézni.
-
kunberci
senior tag
válasz
wolfman #32874 üzenetére
Micro sd kártyával kapcsolatban vannak ilyen vélemények is:
[link]Én inkább NVR plusz SSD-HDD párti lennék.
Én már csak SSD-t használok.
Sajnos a jobb minőségű micro sd kártyák jellemzően nem olcsóak.
Szóval én nem foglak abban támogatni, hogy micro sd kártyát vegyél.Amennyiben mégis annál maradnál, vegyél valamilyen endurance kártyát ismertebb gyártótól, azt majd meglátod.
Minden puding próbája az evés.Néztem találomra egy WD, kamerába való kártyát, 30 eFt.
[link] Ez nem ajánlás részemről!Ennyiért kapsz már 1TB-os HDD-t, plusz a POE injektor helyett meg lenne egy NVR, ez szerintem jobb választás lenne, de ebben Te fogsz dönteni. Illetve hosszabb távon is hasznosabb lenne, esetleg ha a későbbiek folyamán lenne még egy-két kamera.
-
hevepapa
senior tag
válasz
PHenis #32869 üzenetére
Az is elképzelhető, hogy csak a vegyes kódolás lökte el. Ahogy írtad 4 kamera H265, 4 meg H265+ volt. Addig bírkózott meg egyszerre a kétféle kódolással amíg valamiért több lett az adat (sok mozgás, színesebb kép bármi) és azt mondta: ennyi.
A helyedben tennék egy próbát azzal, hogy minden kamerát H265+ kódolásra állítassz.
Ha az volt a gond amit írtam, akkor nem áll fejre és nyersz egy halom extra helyet a HDD-n.
Ha meg mellélőttem: hát vissza mindent H265-re. -
PHenis
senior tag
válasz
PHenis #28235 üzenetére
Sziasztok,
kicsit lassan őrölnek nálam a malmok de végül azt hiszem sikerült a végére járni. Szóval az volt a gondom, hogy instabil volt a hikvision NVR-em, újraindulgatott, főleg akkor történt ez amikor rá akartam nézni az appból de alapból is előfordult kb hetente. Mindent kipróbáltam amit írtatok és a végén kiderült hogy user error és néha nem árt elolvasni a spec-t.
Röviden az volt a gond, hogy a 8 kamerából (4-4 egyforma) az egyik 4-es kupac H265+ kódolásra volt állítva ami nincs említve a beltéri által támogatott formátumok között. Átállítottam sima H265-re, azóta nem indult újra ez majdnem egy hónapja volt már tehát úgy tűnik ez volt a gond.
Az az érdekes számomra, hogy H265+-al is volt kép, rögzített, visszanézhető volt stb... csak újraindulgatott néha.
Szóval köszi mindenkinek a segítséget
-
jézusom
addikt
válasz
Ferenc198 #32864 üzenetére
Hali!
Korrekt felkészült kérésHa ilyen az internet akkor ez van ebből kell főzni.
C800 szoktam ajánlani, de az csak 78 fokot lát, egy iranyú mikrofonnal.
C1200 100 felett a látószög, meg van az upgraded c80O vagy mi az is 100 fok feletti de odavissza hang. Ja ezek annke cuccok, van hozzàjuk nvr is, veszel hozzá wd purple hddt. Kijön 2 kilóbol.
Persze szokták ajánlani a reolinket is de én azt nem vágom annyira.
A loxont azt nem tudom lehet-e integrálni ezeket a z annkékat alexával lehetne de én azzal se tudtamTermészetesen telóval is látod őket.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #32865 üzenetére
Jaja, a seek valóban sokkal gyorsabb lehet. Igaz én sima purple hdd-nél sem érzem lassúnak. 3 kamera playbacknél a mozgás markerek közt ugrálva nincs akadás vagy "gondolkodás". Pakk - ott van - játssza a videót.
Régóta tervezem, de majd szakítok rá időt hogy átállítom a rendszert hogy ne NVR-re hanem a helyi PC-re mentsen az egyik SSD-mre. A VSM-ben van erre opció, de sose próbáltam még. -
Ferenc198
csendes tag
Sziasztok!
Kamera szett vásárlásához kérnék tanácsot.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
Beltérbe egyelőre nm csak kültérre, egyelőre 3db.
2. Később lesz-e bővítve?
Később lehet bővül 1-2 kamerával.
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
NVR-t szerenék.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
3m-re van az utcafront.
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Mozgásra esetleg telefonon jelezzen, loxone okosotthonom van esetleg abba integrálható legyen (ez abszolút nem elvárás)
Rá tudjak nézni távolról is is, leginkább telefonról.
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
150-200 ezer Ft
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Van kiépített PoE
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Az utcafronton egy kamera legyen mikorofonos/hangszórós, amin keresztül beszélni tudok az ott levőkkel.
Fontos, hogy jelenleg kiépített hálózat hiánya miatt, egy tp-link mr600 modemmel van telekomos korlátlan netem, ez az okosotthonnál okozott problémát, nem tudom ez fontos információ-e?
A telekről egy képKöszönöm a segítséget!
-
kunberci
senior tag
válasz
hevepapa #32862 üzenetére
Nyilván ajánlok NVR-t is ha már SSD-t ajánlok.
Én inkább Enterprise SSD-t vennék, de természetesen ajánlottam egy viszonylag elfogadható árú SSD-t is.Írásod:
"Ráadásul: én #32847jézusom kommentjére válaszoltam, aki írta, hogy annyiból kijön egy purple is."De micro sd helyett (NVR nélkül) meg nem vehet HDD-t, ezért teljesen felesleges olyat írni, hogy annyiból kijön egy Purple is.
HDD-t nem tud beletenni egy kamerába, ezért így összehasonlítani teljesen értelmetlen.
NVR-rel már más kérdés.Illetve az én NVR-emnek is gigabites portja, portjai vannak.
Illetve csak találomra néztem egy Hikvisiont, annak is már olyan van.
[link]
Illtve árban is elfogadható már (50 eFt)
[link]Én legalább vettem a fáradságot és SSD kapcsán ajánlottam
NVR-t is, nem tudom mi ebben a rossz számodra??? -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #32859 üzenetére
Bocsáss meg, de te hamarabb ajánlottál SSD-t, NVR-t!
Nézd már meg légyszíves ki írta a #32846 hozzászólást az SD kártyásnak - 1,5 órával korábban, mint ahogy én beírtam a purple árát
"Inkább egy enterprise SSD-t plusz NVR-t vennék.
Veszel egy Reolink NVS-4-et, akkor POE injektor sem kell, meg egy enterprise SSD-t. 1TB-os van már 35 ért az aprón, teljesen új."
Ráadásul: én #32847jézusom kommentjére válaszoltam, aki írta, hogy annyiból kijön egy purple is. -
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #32854 üzenetére
Első ránézésre talán igen, de ha belegondolsz: a legtöbb NVR-en 100 mbites port van. Tehát maximum 12,5 Mbyte adat megy ki rajta. Bármennyien nézik is! Abban meg egyetértünk szerintem hogy ennél bármelyik HDD jelentősen gyorsabb (Purple kb. 110 MByte/sec).
Az NVR procija is gyorsabban olvassa ki a HDD-ről az adatokat, mint ami kifér a 100-as LAN porton. Főleg hogy a kamerák felvétele jellemzően nem sok kis fájlből áll, hanem inkább párszáz megás nagyokból amiket szekvenciálisan olvas ki. Persze a lejátszásban ha ugrálsz akkor nem 1, hanem mondjuk 0,3 sec alatt van ott.
Szóval szerintem a "bottleneck" a LAN port sebessége és nem az adathordozó sebessége.
Az más kérdés, hogy általában nem nézik 3-5-10-en mind a 4-8 kamera képés valós időben legnagyobb felbontásban.
De természetesen ez csak az én privát véleményem! -
hevepapa
senior tag
-
kunberci
senior tag
válasz
hevepapa #32853 üzenetére
"A 2 TB-s WD Purple 27 ezer forint."
De ennél sokkal olcsóbb a Dahua SSD, illetve teljesen felesleges 2TB-os HDD 1db kamerához.
Egy kamerához egy 512 GB-os SSD is elég.
Nyilván NVR meg azért kellene mert se a HDD-t, se az SSD-t nem lehet beletenni a kamerába.
Egyes helyeken a Dahua SSD-hez is 3 év garit kapsz.
[link] -
Magnat
veterán
-
kunberci
senior tag
válasz
hevepapa #32850 üzenetére
Igen arra gondoltam.
Másrészt az NVR+500GB-os SSD is kb 51eFt árban.
A micro sd+POE injektor meg kb 36 eFt körül lenne árban.
Én inkább az NVR+SSD variációt választanám, így is dupla tárhely lenne.Nyilván egy NVR meg egy 2TB WD Purple azért 67 eFt lenne. Gondolom annyit már biztos nem szánna 1 kamera rögzítésére.
-
atala
addikt
Na, úgyí néz ki, hogy ha 24 órásra állítom a felvételt, akkor 3 napot rögzít az SD kártyára, és mindig a legutolsó napot törli. Így egy 64GB-os kártya pont elég rá.
A kérdés, hogy mennyi ideig bírja így egy kártya.
Nálatok hogyan van beállítva az SD kártyás felvétel? 24 órás, vagy csak akkor vesz, ha mozgást érzékel? -
hevepapa
senior tag
-
kunberci
senior tag
-
kunberci
senior tag
válasz
wolfman #32845 üzenetére
Majdnem 30 eFt-ért micro sd kártyát, na ez nem semmi.
Inkább egy enterprise SSD-t plusz NVR-t vennék.Veszel egy Reolink NVS-4-et, akkor POE injektor sem kell, meg egy enterprise SSD-t. 1TB-os van már 35 ért az aprón, teljesen új.
[link] 40eFt.
1TB SSD (35eFt) enterprise ssd.
De múltkor vett valaki egy 512GB-os Dahua SSD-t:
[link] ez még TLC-s. -
wolfman
veterán
A High Endurance meg Max Endurance MicroSDXC kártyák közt mi különbség van?
Ez szerintetek megéri innen? -
hevepapa
senior tag
válasz
wolfman #32840 üzenetére
Az itteni emag már csak egy "piactér". Abból is a rosszabb fajta. Amikor indultak akkor szinte csak emag forgalmazású cuccok voltak és egész jó volt.
Az utóbbi években mióta boldog-boldogtalannak adnak felületet egyre gázabb a helyzet.
Az egy dolog, hogy sok a bóvli aranyáron a dropshippinges cégek miatt, de egy gyanútlanabb vevő könnyen azzal szembesül, hogy berak a kosarába 4-5 terméket és fizetéskor derül ki hogy mindhez külön szállítási költség van mert más-más a forgalmazójuk.
Ellenpélda: az alza az elején elég tré volt (szerintem), de most már teljesen jó lett. -
kunberci
senior tag
válasz
wolfman #32840 üzenetére
PL ez:
Ez tudja af-at -t, tehát 30W-ot is le tud adni. Tehát POE+ os injektor.
48V-os.
[link]Emagos rendelésnél meg nagyon-nagyon nézni kell, hogy az Emag legyen a forgalmazó, más forgalmazó esetén meg bele lehet futni rossz dolgokba.
Azért elég régóta húzódik a kamerás ügyed, de ha nem vagy biztos a dolgodba, inkább előtte érdemes kérdezni, tájékozódni. -
wolfman
veterán
válasz
kunberci #32836 üzenetére
Tény, kezdem nagyon de nagyon unni ezt a témát. Ennyire "speckó" kérdéskör legyen már ez. A memrártya meg franc gondolta hogy emagon bevállalják, hogy folyamatába lehúzó, átverő boltot futtatnak. Gondoltam ekkora neve csak van az emagnak, hogy ennyire nem süllyednek le (még partnerileg sem). Mai napig nem írtak rá vissza választ, pedig 2x is írtam.
Erre akkor most milyen adapter lenne jó pontosan, példákkal!? Ez jó ehhez a kamerához?
-
vacs
Topikgazda
válasz
wolfman #32834 üzenetére
Ahogy írták, rosszat vettél!
48V poe kell a kamerának, de te 24V-os tápot vettél.
Ha az összefoglalóban elolvasod a PoE táplálás leírást és a microSD leírást, akkor most nem lenne problémád, vagy vásárlás előtt kellett volna megkérdezni minket.
Még most sem késő elolvasni a két leírást és akkor tudni fogod, hogy mit vegyél, hogy működjön.Szerk:
Kevered a fogalmakat!
DC 12V 2A, az ilyen sima egyszerű táp: kép
POE 802.3af az 48V-os, ezt nem tudja a te tápod -
kunberci
senior tag
válasz
wolfman #32834 üzenetére
Rossz POE injektort vettél.
POE injektorból, vagy POE switchből 48V-os kell.
Esetleg DC 12V-al tudod táplálni a kamerát, a DC csatlakozóján keresztül.
Szóval a POE injektort mihamarabb küld vissza, ha internetes vásárlás volt.
De ahogy olvastam a micro sd kártyával is megjártad.Amennyiben jól emlékszem Neked voltak "elismerő szavaid"
az IP kamera fórummal.Most szintén jobban jártál volna, ha előbb kérdeztél volna.
-
wolfman
veterán
válasz
hevepapa #32802 üzenetére
Segítségeteket kérem, lehet valahol benéztem a dolgot.
Apámnak vettem egy Reolink TrackMix POE kamerát (nem wifi). Ehhez vettem egy Tp-Link POE2412G POE adaptert árammal táplálni. Nem látja a telefonos app a kamerát, nem megy az egész.Felállás: A modem kábellel rákötve egy Xiaomi AX3000 mesh routerre. Ez a router utp kábellel összekötve a tp-link adapterrel, az adapter a kamerához adott utp kábellel a kamerával összekötve. Telefonnal rácsatlakoztam a wifi hálózatra
ÉS
innen semmi nem történik. Kamerát nem látja az app sehogy. Elméletileg az adapter erre való, bár kompatibilitási bajok lehetnek. Az adapterre az van írva, hogy 24V/0.5A tud leadni, a kamerának 12V kell, ez lehet baj? Az adapter leírásában szerepel, hogy for IP kamera, a dobozon meg az, hogy 'for 24V supported TP-Link products'. Nem gondolnám, hogy kompatibilitási baj lenne, de nem vágom a témát. -
hevepapa
senior tag
Valahol éppen itt a válasz arra is, amit pár napja mondott valaki, hogy ebben a fórumban miért nincs nagyobb tere és ajánlása az alis, noname kameráknak?
A pakliban bőven benne van, hogy amikor először a piacra dobták azt a kamera szériát amit vettél az még tényleg tudta a 2x5 MP-t. Utána ócsósítottak rajta a kínaiak. De az is lehet, hogy ha kifut ez ami raktáron van náluk, akkor a következő eresztés (ha elég olcsón kapják meg) akkor ugyanezzel a szitázással már 2x8 MP lesz.
Egyébként nyugodtan indíts az alin egy claimot (ott nem tudom mi a szakszó a hivatalos panaszra), hogy nem azt kaptad amit kértél. Jó eséllyel kapsz valamennyi visszatérítést is.
Az ebayen tuti működik ez. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok Xiaomi home kamera eszközeim vannak ami a Mi Home alkalmazással vezérelhetőek.
Ezek az eszközök ugye ha csatlakoztatva vannak egy SSID-re (hálozatra) akkor ha átírom másra a wifi hálózati nevet csatlakozni fognak rá?
Én nem jöttem rá vagy nincs olyan lehetőség, hogy ha az adott kamerák már felvannak ismertetve az applikacióba akkor megoldható-e más wifire csatlakoztatása "eszköz eltávolítás" majd újra felismertetés nélkül?
-
Magnat
veterán
Üdv, találkozott már vki olyannal Hikvision kameráknál, h ha vpn-en (illetve nem is az a lényeg, h vpn, hanem egy másik routolt subnet) csatlakozik Hik-Connecten és aztán hazaérve lelövi a vpn-t és megint megnyitja a Hik-Connectet immár egy rendes lan ip-ről a kamera subnetéből, akkor a kamera tiltja a csatlakozást a routolt hálózatból? Konkrétan a DS 2CV2Q21FD IW-ről van szó, illegal login lock kikapcsolva, de az nem segít (mondjuk nem is pont erre van) ... sajnos ezen még nincs opció ssh-n becsatlakozni és abból az irányból is megnézni, h mizu, de két eszközzel is lepróbáltam és mindegyiknél ezt csinálja, onnantól kezdve ip szinten nem elérhető a kamera az adott címről, sem pingetni nem lehet, sem a webfelület nem jön be. Ami még érdekes, h van egy másik kültéri Hikvision kamerám és azzal nincs ilyen gond.
Ha restartolom a kamerát akkor elfelejti a bűnös ip-t és a következő ilyen műveletig ismét működik. -
hevepapa
senior tag
Sajnos az a realitás, hogy az ilyen noname kameráknál bármi és az ellenkezője is lehet. A részletes specifikáció néhány esetben csak arra szolgál, hogy legyen oda írva valami jól hangzó adat. Ettől függetlenül még lehet egész elfogadható is a kamera.
Valaki régebben írta, hogy olyan jó dolgot is tudott a kici-ócó kamerája amit meg sem emltettek a leírásában és csak tök véletlenül jött rá. -
hevepapa
senior tag
Ha valóban ONVIF kompatibilis a kamera akkor a VIGI Security Manager elvileg megfelelő lehet erre a célra. Settings - Discovered Devices - ha itt látszik a kamera akkor + Add.
Utána akár mentheted a PC-re is a felvételt SD kártya helyett. Persze csak ha folyamatosan be van kapcsolva a gép.
https://static.tp-link.com/upload/software/2024/202411/20241128/VIGI%20Security%20Manager_setup_1.7.2.zip -
-
dezka
csendes tag
Srácok!
Köszönöm a segítséget a Hikvision rendszer darabosságával kapcsolatban. Kicsit állítani kellett a sávszélességen és minden mozgás folyamatos.
Jó cuccok, csak ajánlani tudom!
-
atala
addikt
Vettem egy ilyen Kínai csodát.
[link]
Ezt lehet más appal, esetleg PC-n használni az O-KAM Pro-n kívül?
Ha valaki használ O-KAM Pro appot, meg tudná mondani, hogy ha betellik az SD kártya, akkor elkezdi felül írni a régieket, vagy nekem kell törölni?Mert most hiába van beállítva az emberi észlelés, egy utcán elhaladó autóra, vagy biciklisre is elkezdi a felvételt.
Ja és ha nincs bekapcsolva a mozgás érzékelés, akkor sokszor nem is kezd el felvenni.
Ha meg be van, akkor mindenről riszatást küld. -
Cheesy
őstag
VIVOTEK FD9380-H(3.6mm) - 54k
ÁK -60%
Amazonon is 100kgyanús...
-
vacs
Topikgazda
válasz
_ATi_1 #32813 üzenetére
Én megnéztem a hivatalos reolink.com/rlc-811a oldalt és az itt található leírásban nem írják, hogy csak nvr-el megy (magyarra is le van fordítva)!
Linkelnéd kérlek, hogy te hol olvastad?
-
_ATi_1
senior tag
válasz
varmi2 #32812 üzenetére
Köszi a segítséget, akkor próbálkozom tovább a leírtakkal. Valószínűleg félreértettem a "Must connect to NVR"-t, vagy csak rossz kategóriát néztem a honlapon.
vacs: Az összefoglaló elolvasásán túl vagyok, de ha ellentmondást tapasztalok az ott leírtak és a kezemben lévő kamera leírása között, akkor gondolom van létjogosultsága egy ilyen kérdésnek.
-
vacs
Topikgazda
válasz
_ATi_1 #32810 üzenetére
Az oldal tetején az összefoglalóból kimásoltam neked:
Mi az IP kamera?
"Az IP kamera egy önmagában is működőképes eszköz, a hálózaton saját IP címe van, így közvetlenül is rá lehet csatlakozni, nem szükséges számítógépet vagy nvr rögzítőt használni."
Igen, a Reolink is ilyen.
Érdemes átolvasni az összefoglalót. -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok,
Vettem 3db Reolink RLC-811A kamerát, de NVR csak pár hét múlva érkezik hozzá. Valahogy ki tudnám próbálni őket, hogy ne akkor derüljön ki, hogy esetleg nem működik valamelyik, amikor megérkezik az NVR? A leírásuk szerint NVR nélkül nem működnek. Annyit látok, hogy a router oszt nekik IP címet, miután rádugom a POE-s switch-re.
-
kunberci
senior tag
válasz
kw3v865 #32807 üzenetére
Valamelyik a háromból.
Amennyiben csak egy kamera a cél, a DC 12V táp a legolcsóbb.
Több kamera esetén már inkább POE switch az ajánlottabb.Micro sd-nél folyamatos felvételnél (4 nap a rögzített anyag),
ha viszik a kamerát ugrik a felvétel is.
Valami normális micro sd ajánlottabb (összefoglaló).
Az előbb az volt a célod, hogy ne legyen internetre kötve.
El kell fixen dönteni, mi legyen a cél. -
kw3v865
senior tag
válasz
kunberci #32806 üzenetére
Szuper, akkor ez az általad ajánlott kamera jó is lesz szerintem. Ezeket írtad még:
Táplálás:
1:POE switch
2:POE injektor
3:12V 1A tápegységMindhárom kelleni fog akkor is, ha NVR nélküli lesz egyelőre a rendszer?
Még azon agyalok, hogy ha tudnánk netet adni a routernek, akkor még jobb lehetne. Kábelezni nem akarok, elég bonyolult lenne valamelyik lakásból. Esetleg olyan megoldás jöhetne szóba, hogy wifin jönne a net a routerhez a legközelebbi lakásból, de egyébként ez egy elszeparált hálózat lenne. Nem tudom ez mennyire járható út.
-
kw3v865
senior tag
válasz
kunberci #32804 üzenetére
Értem, tehát akkor mindenképp számolnom kell routerrel is. Gondolom egy használt, régebbi, de megbízható darab is megfelelő erre a célra. Netre nem lesz rákötve.
Társasházról van szó, a közös tárolóban lenne az NVR és a router. Persze mindenképp ethernet csatlakozású lesz, a wifi csak azért kell, hogy telefonról rá tudjunk csatlakozni a hálózatra, hogy megnézhessük a felvételt kényelmesen (persze annak a hatótávolsága is korlátozott, ami nem gond, de nem kell mindig bemenni a közös helyiségbe emiatt). Ez esetben ugye az NVR szoftvere a lényeges, a kameráé irreleváns, mert nem élőben akarjuk nézni a képet, csak a rögzített videókat, ha szükséges utólag visszanézni. Ha pedig SD kártyára rögzít, NVR nélkül, akkor a kamera szoftvere elérhető a wifi routeren keresztül vezeték nélkül, és ebben az esetben is viszsa lehet nézni a rögzített videókat. Jól gondolom?
-
kunberci
senior tag
válasz
kw3v865 #32803 üzenetére
Szia!
Ez IP kamera, tehát mindenképp kell hozzá egy router, akár a szolgáltatói (modem-router, router módba), akár saját router.
A router oszt IP-t a kamerának.
Micro sd kártya is jó, de én inkább NVR párti vagyok.
Illetve a wifis változatot is meg kell táplálni (azt DC 12V-al lehet).
Akkor már UTP-t is ki tudsz vinni, akkor azon az adat, és a tápláló feszültség egyszerre megy ki.
De van wifis változat is.Távolról is el akarod a kamerát érni, vagy csak otthon néznéd?
-
kw3v865
senior tag
válasz
kunberci #32672 üzenetére
Szia!
Köszönöm az ajánlást, elég jónak tűnik ez a kamera, igazából egy csomó extra funkcióját nem is használnám ki.
Viszont hátránya, hogy nem WIfi-s. Igazából csak azért kellene, hogy telefonról vagy laptopról rá tudjak nézni a felvételekre. Tehát olyan megoldásban gondolkodok, hogy csak kamerát kelljen venni a költséghatákonyság érdekében. Tehát SD kártyára rögzítene, de fontos lenne, hogy a kártya kivétele nélkül meg tudjam nézni a videókat. Tehát Wifin rácsatlakozni a kamerára közvetlenül (routert nem akarok). Létezik olyan kamera hasonló árkategóriában vagy picit drágábban, amivel ez lehetséges?Ha mégis ezt választanám (kicsit megemelve a pénzügyi keretet), akkor a Hikvision legolcsóbb NVR-je jó választás lenne hozzá?
-
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #32801 üzenetére
Van itt azért más kamera típusról is szó. Pl. Annke, Hikvision. Dahua.
Egyszerűen arról van szó - szerintem - hogy van 5-6 olyan ismertebb gyártó akiknek a cuccait évek (vagy akár évtizedek óta) forgalmazzák MO-n és van velük személyes tapasztalat is. + van hozzá 2-3 év magyar garancia is és bizony van akinek ez is fontos.
Persze vannak még más gyártók is de ezek egyik része (nézz szét az emagon...) tipikusan a "dzsunka balra" brand, másik része meg professzionális termék amik nem lakossági árban vannak... Nem ugrik be hirtelen, de régebben volt szó valami sépci IP kameráról ami fél misi körüli árban volt.
Azt meg mindenki el tudja dönteni hogy magyar fórumról próbál tájékozódni vagy keresget a neten infókat - amik megbízhatósága 1 centivel sem jobb, mint amit itt kap -
motrola
aktív tag
Link kamera TP-link ReoLINK olyan link kamerák. Másról nem is lehet olvasni, mást nem is ajánlanak ezen a felületen. Vedd ki a fontosabb intelligenciát belőle ( minek is vetted meg). Talán egyszerűbb lenne 1 ál kamera azzal nem sok gond van.
Vannak örökké hozzászóló felhasználók, ami olyan mint a facebook like. Igazi rest embereknek való akik lusták több módon, több szóval rákeresni a témára a gugliban, igaz van egy rakás finn, orosz egyéb találat, de gugli lefordítja. Könnyebb az itt olvasottak alapján venni valamit utánna ugyan itt szidni, mint jelentősen több időt ráfordjtva tályékozódni.
Mi is ez? Olyan évindító.
(amit rosszul írtam értse mindenki jól )
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!