Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIJoe
addikt
Sziasztok vettem egy Imou duál Ranger ip kamerát 10 E Ft megért ,tènyleg.
Azt kérdezném tőletek, hogy egy újabb fajta NVR lapka kezeli-e az intercom funkciót? Vagy ezek csak az appból tudják ezt?
Egy ősrégi nvrel is megy, Onvif kompatibilis... -
jézusom
addikt
Aliról nyilván. Már rendeltem. Márkákat nem annyira figyeltem ezek full kopik, nem sokan gyártanak hőkamerákat, ugyan az mind szvsz. még a fluke is talán.
USB-C, 256x192. Nyilván, ha lenne kicsit márkásabb xiaomi, blitzwolf megvenném inkább. Nekem ez van. Mást nem próbáltam, van ami kisebbnek tűnik, vagy van rajta rendes optika és akkor tudsz váltogatni, hogy lásd mit nézel. De ezek nem kellettek.
Meg aztán van szerszám formátumú kijelzővel együtt, de ott ha foto kell vagy video akkor az sdre ment, körülményesebb másolgatni. Viszont nem a drága ájfont kell ipari környezetben szétcseszni.
-
_NCT
addikt
válasz
jézusom #32395 üzenetére
Ez engem is érdekelne; kínából vagy itthonról vennéd? Kicsit fázok aliról rendelni, ki tudja mennyire kalibrált és jól működő.... Én hőhidakat vadásznék a házban, bár lehet addig jó, amíg nem tudom meg hol megy el a hő....
Van olyan márka ami bestbuy vagy érdemes vele foglalkozni?
-
jézusom
addikt
válasz
sujgojo #32392 üzenetére
Hőkamera jó cucc. Én is vettem, 60k ami 256x190 pixel. Olycsóbban nem nagyon van csak ami ennél gyengébb. Ilyen hőkamerák ezt tudják, nincsenek megapixelek, max milliókért. Még esetleg ha találsz makro lencsével, az jó lehet spéci tényleg alaplapokat nézegetni. Nekem az kimaradt, de ház szigetelést nézni, meg kutyát keresni elég jó.
-
kunberci
senior tag
válasz
sujgojo #32393 üzenetére
A ventinél a két vezeték a (plusz, minusz), a harmadik a fordulatszám érzékelő, negyedik a PWM vezérlés.
Két vezetéknél csak a 12V van, vagy amilyen feszültség kell egy ventinek.
Van ilyen venti szabályzó, ez 12V-ból akár tud 5V-ot is csinálni. Kisebb fordulat kisebb zaj, kisebb légszállítás.
Csak nem minden 12V-os venti indul el 5V-ról.
Tehát ha teljesen le van tekerve, akkor nem biztos, hogy elindul a venti. (Most attól tekintsünk el, hogy ez 3 pines, ha belemegy a csati, legfeljebb nem lesz fordulat érzékelés).
De lehet, hogy az induló vezeték végére más csati fog kelleni, forrasztani kell majd. -
sujgojo
csendes tag
válasz
jézusom #32390 üzenetére
"Fogsz egy lézeres hőmérőt, vagy hőkamerát
"
azt mar ugyis regota kellene vennem.
gondolom iras kozben van a legynagyobb terheles AI analizissel kombinalva. na most en egyelore 2 kameraval kezdem, es nem is tudom mikor veszek meg hozza. es nem tervezem a folyamatos irast, egyelore. szoval ez nem nagyo terheles. kivancsi vagyok, hogy ue NVR csak 4 csatornasban szinten ventis-e. -
hevepapa
senior tag
válasz
sujgojo #32389 üzenetére
A PC-imben csak Noctua ventik vannak. Nem mondom, hogy olcsó gyártó - sőt a legdrágábbak közt van, de rendkívül jó minőségűek és csendesek a ventillátoraik. Van olyan CPU hűtőm (NH-U14S) ami már megy vagy 10 éve és semmi hangja sincs. NF-A15 venti van rajta. Itt utalnék vissza egy tegnapi témára: náluk nincs olcsó, de necces minőségű termékvonal - nincs állandó akciózás... A Noctua az Noctua és pont. Hiába na... ezek makacs osztrákok
A 6 év garancia se rossz.
-
jézusom
addikt
válasz
sujgojo #32388 üzenetére
Fogsz egy lézeres hőmérőt, vagy hőkamerát
Úgy emlékszem az nvr board amit itt többen épÍtettünk, nekem sima riasztó dobozban van össze zárva egy poe switchcsel mg egy HDD-vel venti nélkül évek óta.Sima PC ventit is tehetsz bele, nagyobb lapátok lassabb fordulat kisebb hang
-
sujgojo
csendes tag
válasz
kunberci #32386 üzenetére
enyem 8 csatorna, max. 16TB HDD. lesz egy kis idom, utana netezek, mi lehet bennuk. meg hogy valaki merte-e mar jaratni venti nelkul. ezek az alaplapok ha jol tudom valami linux szeru oprendszeren futnak. ha be lehetne lepni terminalon, terheles kozben lehetne homerseklet adatokat latni, akkor batrabban kapcsolgatnam a ventit.
-
hevepapa
senior tag
válasz
sujgojo #32372 üzenetére
Gyakorlatilag csak a ventillátorcsere segít rajta. Itt egy videó a komplett műveletről. https://www.youtube.com/watch?v=lwDjARqEhCk A 2db Noctua ventillátor kb. 13 ezerbe kerül. DE: ha garis az NVR akkor nem biztos hogy célszerű a csere mert a videóból kiderül, hogy az eredeti mikiegér ventillátornak nem standard a csatlakozója és le kell vágni róla a vezetéket.
Majd eldöntöd. Arra figyelj oda, hogy mivel a videó már pár éves, ezért a barkácsolás előtt feltétlenül ellenőrizni kell a gyári ventik méretét. -
sujgojo
csendes tag
válasz
kunberci #32374 üzenetére
az oldalan van, ez a legigenytelenebb pici venti. eleg szep nagy borda van rajta, de a lehetseges barkacsolasok kozul talan ez a legkevesbe invaziv. hogy lehet leszedni a regi bordat? a paszta nem tartja erosen?
nem esnek neki most rogton. majd egyszer. a garival nem tudom mire megyek ilyen lengyelorszagbol webshopozott cuccal. gondolom kuldhetnem vissza, ha lenne vele valami, itthon senki nem allna velem szoba. szoval a gari talan nem is szamit. -
muzoffru
csendes tag
A szüleimnél üzemel egy Reolink RLC-510WA kamera. Az asztali Windows alkalmazásban létre lehet hozni felhasználókat, akik a leírás szerint a beállításokat nem módosíthatják. Nem próbáltam, nem tudom, hogy működik-e. Annyit tudok, amikor egy második telefonhoz hozzá akartuk adni UID alapján, az app kérte a felhaszálónevet, jelszót.
-
sujgojo
csendes tag
Megkerdezem meg1x hatha most jar erre Dahua szakerto.
DAHUA NVR4108HS-EI 8 ventillatort hogy lehet kikapcsolni? elvileg lehet, de nem talalom a kapcsolot. mi van ha lehuzom a vezeteket? tonkremegy, nem megy tonkre? ki mire szavaz?
hangosabb, mint egy hajszarito -
-
jézusom
addikt
Örülök, hogy van neked működő wifis kamerád, de látod reolinknél mégsem sikerült. Tök jó, hogy a kÍnai össze rak ilyen cuccokat. Teszteld le érdekel, hogyan működik, tényleg nem fikázni akarom, de az még messze van hogy ilyeneket ajánljak bárkinek. Legfőképp az érdekel, hogy rendszerben NVR-rel hogyan teljesÍt. Ha egy darabot kell kitenni vész esetén, akkor még csak-csak.
-
Jack72
aktív tag
Abban igazad kell adjak, hogy a nagy márkák is elkurvulnak idővel, habár a Reolink egy közepes szintű márka, nem mondanám kiemelkedőnek, mondom ezt annak ellenére, hogy nekem is ilyen rendszerem van.
A napelemes dolgot is írták valahol külföldi fórumokon.
Igen, ismertebb márkáknál is bele lehet futni f@s termékbe.
Valóban ki lehet fogni olcsó noname cuccokat de általában nem ez a jellemző.
A jogosultságkezelés nekem is új. Vagy tényleg nincs, vagy valamit esetleg benéztél?
Nekem az egyik kamerám, jelesül a 810A, hangproblémákkal küszködik a software frissítés ellenére is. Utánanéztem külföldi fórumokon és valóban mások is tapasztalták. Együtt lehet élni vele. Olyan helyre raktam ezt a kamerát, ahol nem szükséges a jó hangminőség.
És utoljára de nem utolsósorban, ha csalódok egy márkában és elkurvulnak, akkor továbbállok. Például a Pentax DSLR egyik szériájába rossz alkatrész került évekig és egy idő után nem nyitott ki a rekesz, így fekete lett a kép. A gyártó nem hívta vissza a gépeket... -
Tyrel
őstag
válasz
merqree #32358 üzenetére
Semmi köze nincs ehhez a józan paraszti észnek, de veregesd magad vállon nyugodtan. Semmi olyan dolgot nem csináltam vagy akartam a kameráktól, amik ne lennének tök alap dolgok 2024-ben.
Milyen hibalehetőségeket halmozok? A WiFi-re pl. egyáltalán nem panaszkodtam, sőt... ebből is látszik, hogy olvasni nem sikerült, csak köpködni.
#32360 Noxy
Nyilván utánanéztem a terméknek, de ilyen full alap dologra hogy be tudom-e dugni a k...va konnektorba tök jogosan nem gondoltam. Egy ilyen drága terméknél jóhiszeműen azt feltételeztem, hogy benne van az árban a rendeltetésszerű használat lehetősége. Nyilván magamból indultam ki, nekem nem lenne pofám ezt így eladni, pláne ennyi pénzért. Kültéri kamera, amihez lóf*sz*** hosszúságú kábelt csomagolnak, tápot pedig egyáltalán nem, de a hülye meg én vagyok? Nem.#32361 Jack72
1. Nem panaszkodtam az akku kapacitásra... Kibír kb. 1 hetet, szerintem az nem rossz. Arra panaszkodtam, hogy a napelem fabatkát sem ér, szinte egyáltalán nem tölt.
3. Írtam az eredeti posztokban, hogy a kábelezés nem lehetséges. A WiFi-vel meg egyébként semmi baj sincs, egyik problémám sem ebből származik, nem is értem miért kell ezen lovagolnotok.
4. Mindenki ezt csinálja minden gyártóval és termékkel. Ha valaki - pl. a Reolink - egyszer a nevét adja valami ipari hulladékhoz, akkor megrendül benne a bizalom. Ha egyszer kiadnak egy átgondolatlan, rosszul kivitelezett, rossz minőségű terméket és azt vidáman árulják a cég égisze alatt, az azt jelenti hogy ők ezzel rendben vannak. Boldogan árulnak sz*rt. És aki ezt egyszer megteszi, az megteszi máskor is. Semmilyen user error nincs itt.#32363 jézusom
Ugyan mi olyan lehetetlen egy WiFi-s, napelemes kamerában? Nem 1990 van. Konkrétan van egy ilyenem és egy ilyenem is (előbbi 4G-s, utóbbi WiFi-s), mindkettő tökéletesen működik. Igen, ebben a taknyos időben is ami most van, nem merülnek le, közel sem. Szándékosan lemeríteni is elég időigényes lenne őket.
Kínai sz*rok fele annyi pénzért lepipálják a nagy Reolinket, a hiba meg megint bennem van? Nem.A kínai cuccok egyébként képminőségben és antenna minőségben gyengébbek, ez az áruk fényében szerintem érthető ill. elfogadható. Az viszont szomorú, hogy kb. minden másban jobbak.
A többi panaszomra, pl. a jogosultságkezelés teljes hiányára meg legalább még beszólás sem érkezett. Mondtam már, hogy a kínai sz*rok tudják ezt is?...
Ajánlgassátok csak tovább a Reolinkeket itt mindenkinek, hadd szívja meg vele más is. Én végeztem ezzel a topic-cal.
*** Igen, lovardában vannak felszerelve, konkrétan láttam olyan lovat amelyiké még hosszabb is volt.
-
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #32363 üzenetére
Azért ezzel nem teljesen értek egyet. Ha egy gyártó saját márkanéven ad el valamit akkor illik, hogy ugyanazt a minőséget nyújtsa mint egy másik termékvonala! Különben elég "user lehúzó cég" illata van a dolognak...
Más iparág, de analóg: ha az Adidas cipő tuti jó minőségű, de az Adidas néven drágán eladott melegítőjük 2 mosás után kilyukad, akkor az Adidas cég korrekt vagy átveri a vásárlóit? Egy márka attól márka, ha valamira az a név van ráírva, akkor tudod milyen minőségre számíthatsz. Az más kérdés, hogy most már elég sok cég az olcsósítás jegyében a minőségen spórol és az 5-10 évvel ezelőtti minőségének a hírnevéből él.
Az nekem eléggé red flag, ha egy cég állandóan akciós árakkal csábítja a vevőket... évi pár akció OK, de ahol állandóan akciózás van, ott az kissé büdös. -
Magnat
veterán
Üdv, a Reolink kamerák kapcsán kérdezném, h akinek van motoros forgatható, mennyire áll vissza pontosan elmentett poziba? Nekem egy ilyen van: [link]
Két bajom van vele, az egyik, h 2.8mm-esként vettem de sokkal kisebb a max látószöge mint az előtte ott lévő Axisnak, de ami még jobban zavar, h egyszerűen soha nem áll vissza az elmentett poziba és így gyakorlatilag nem is használom a motoros funkciót rajta, mert nvr-en vagy onvif appon keresztül gyakorlatilag lehetetlen, de még a saját webes felületén is elég macerás pont oda visszaállítani ahol volt. -
Jack72
aktív tag
1. Mielőtt vesz az ember valamit, tájékozódik a termékről/véleményeket olvas.
Tipp: reolink argus pt ultra review
Gyorsan belenéztem a véleményekbe és az akksi valóban gyengécske az eddigi tapasztalatok szerint.
2. Amit írtak előttem is: Mit tartalmaz a doboz?
3. Beállítások és az app: Nálam remekül működnek, igaz hallgattam a jótanácsokra és kábeles rendszert telepítettem.
4." Reolink határozottan nem ajánlott, ill. max. akkor ha féláron dobálják utánatok..."-egy kameratípus miatt lehúzol egy egész márkát, ami nem is biztos hogy a kamera hibája, hanem esetleg a kedves user hozzá nem értése miatt van... -
Noxy
veterán
Először is, egyik kamerához sem járt semmilyen hálózati töltő.
Megnézted a vásárlás előtt, hogy mi lesz a dobozban?
What's in the box -
kunberci
senior tag
Sose vennék napelemes wifi kamerát, amennyiben meg nem tetszik a Reolink márka, itthoni, illetve a (reolink.com)-os rendelésnél is el tudsz állni a vásárlástól.
-
merqree
őstag
"Reolink határozottan nem ajánlott, ill. max. akkor ha féláron dobálják utánatok..."
részedről.Azoban vagyunk itt nem kevesen, akik teljesen elégedettek a Reolink termékeivel és szolgáltatásaival.
Igaz az is, hogy mi, elégedett felhasználók hallgattunk a józan paraszti észre, és nem halmoztuk a hibák lehetőségét: wifi és még napelem. -
Tyrel
őstag
Nagy sokára meghozták és felszereltük a Reolink Argus PT Ultra-kat. Ezek ugye a wifis körbeforgathatós akkumulátoros okosságok amikről korábban szó volt...
Elég vegyesek velük a tapasztalatok...
Röviden én azt mondanám nem volt jó vétel és általánosan nem ajánlanám a Reolink kameráit, vagy legalábbis a wifis-appos rendszereit.
Hosszabban kifejtve kezdjük a jó dolgokkal. Egyrészt maga a kamera tényleg jó, szerintem átlag feletti képminősége van és egész jól lát sötétben is. Széles tartományban forgatható össze-vissza, és egész okosan választja ki milyen minőségben stream-elheti a képet, hogy még folyamatos legyen (nyilván felülbírálhatom).
A szerelés is könnyű ill. magától értetődő volt, és külön jópofa, hogy adnak hozzájuk kis szíjakat is amikkel rögzíteni lehet, ha nem akarunk csavarozni. Pl. fel lehet velük kötözni egy élő fára.
Kamerás viszonylatban a cuccok WiFi-je is jó, szintén átlag feletti. Rendes, szabványos, cserélhető WiFi antennáik vannak, mint egy router-nek. További pozitívum, hogy 2.4GHz / 5GHz WiFi-t egyaránt támogatnak.Ami még pozitívum, bár kissé furcsának találom, az az, hogy rendeltünk ugye 2 napelemes és 2 "normál" kamerát. Valójában ezek full ugyanazok a kamerák lettek, 4 tök egyforma doboz... Csak mellé kaptunk még 2 Reolink napelemet, teljesen külön dobozban, mintha külön termék lenne (kb. az is). Ez azt jelenti, hogy mind a 4 kamerában egyformán van akku is, nem csak a napelemesekben.
Ezzel a pozitívumok kb. el is fogytak, jöjjenek a problémásabb dolgok. Először is, egyik kamerához sem járt semmilyen hálózati töltő. Adnak hozzájuk egy kb. 2m-es USB-C kábelt, és "csókol anyád rozi", dugd ahová akarod. Ez kültéri kameráknál szerintem elég gáz. Vagy adjanak valamilyen kültéri töltő adaptert, vagy legalább egy ennél sokkal-sokkal hosszabb kábelt... De nem. Ezt így mégis hogy gondolták?
Baromi sokat szívunk/szívtunk vele, hogy árammal lássuk el őket.
A másik legnagyobb negatívum szintén ehhez kapcsolódik. Nem tudom, hogy a Reolink - egyébként 6W, tehát a nagyobbik - napelemes paneljei ennyire kritikán alulian sz*rok-e, vagy ezek az Argus kamerák fogyasztanak indokolatlanul sokat, de napelemes üzemeltetés full felejtős. Igen, tudom hogy tél van, de vannak azért napsütéses napok most is. Még ezeken a napsütéses napokon is, ha a kamerákon be van kapcsolva valamilyen mozgásérzékelős (tehát nem full folyamatos) rögzítés, akkor már napfényben is merülnek. Ha minden ilyen mozgásérzékelős-rögzítős feature ki van kapcsolva, akkor esetleg 1-2%-ot töltődik az akku egy nap alatt. Ami azért jó, mert ha aktívan használod a kamerát, rögzítést állítasz be és néha ránézel a telóddal is, akkor 10-15%-ot simán merül egy nap alatt. A napelem egyáltalán nem tudja életben tartani, esélytelen.
Ez azért über gáz, mert a fele ennyibe kerülő, f*s AliExpress-es Shiwojia "márkájú" saját kamerám ebben a mostani felhős-taknyos időben is halál vígan elvan, gyakorlatilag a végtelenségig, úgy is hogy aktív rajta a mozgásérzékelős rögzítés. Kicsit még kisebb is a napelemje a Reolink-énál, de kb. folyamatosan 100%-on van az akksija. Bármikor nézhetjük (szoktuk is), mozgásra rögzít, ha kell világít, ráadásul 4G-s, nem WiFi-s, és kb. egy nukleáris tél kéne hozzá, hogy lemerüljön. A Reolink-nek ezzel szemben elég hozzá egy átlagos szombat délután.Gondok vannak továbbá a Reolink kamerák rögzítési funkciójával ill. mozgásérzékelésével is. Hiába állítjuk akármilyen magasra az érzékenységét, ha egy mozgó objektum kellően távol van ill. megfelelően picike, arra nem kezd el rögzíteni, nem veszi mozgásnak. Egyik kamera pl. egy nagyobb díjlovas pályát néz, annak a ha a távoli/hátsó/túlsó falán megy végig egy lovas, az nem aktiválja a rögzítést. Ha közelebb jön, akkor igen...
További probléma, hogy ezeknek látszólag nincs rendes account rendszerük, ami szintén eléggé WTF?
Bár az applikációban lehet regisztrálni egy accountot, igazából nem jöttem rá hogy az mire jó. A kamerákat nem hozzá köti, amikor aktiválod őket simán csak nálad az app-ba menti bele őket, és generál egy QR kódot amivel megoszthatod őket másokkal. De nem úgy, hogy a másik regisztrál egy accountot és pl. email alapján megosztod vele... Hanem a telefonján be kell scannelnie a QR kódot, és úgy ő is megkapja a kamerát, mintha a sajátja lenne. Belépnie/regisztrálnia az appba egyáltalán nem is kell hozzá, ahogy neked sem a kamerák aktiválásakor.
Ez magával vonzza azt is, hogy jogosultságkezelés egyáltalán nincs. Vagy megosztod valakivel a kamerát és akkor bármit csinálhat vele, vagy nem és akkor nem. Olyan nincs, hogy pl. a rögzített videókat vagy a beállításokat nem kezelheti, csak az élő képre nézhet rá... Ez is über gáz...Ezek a kamerák akciósan 52-62 ezer Ft-ba kerültek (attól függően hogy járt-e hozzájuk napelem). Ennyi pénzért igen sok kívánnivalót hagynak maguk után... Ha ezzel a tudással újrakezdhetném, konkrétan inkább rendelnék Ali-ról fele ennyiért.
Reolink határozottan nem ajánlott, ill. max. akkor ha féláron dobálják utánatok...
-
Magnat
veterán
válasz
Marci112233 #32355 üzenetére
Ha védett helyen van, nem kell évente cserélni, ha nem védett helyen van akkor nyilván dobozba teszed
-
Marci112233
addikt
válasz
Magnat #32354 üzenetére
Csak épp ha jó a kötődoboz és jól is véd, nem kell szinte minden évben cserélni a szalagot, vagy épp azért szétkapni mert a szalag nem zárt, és a gyári védő is átenged valamiért. Így ha jó a kötődoboz zárása lehet évekig nem kell piszkálni, ha meg mégis akkor az a 3-4 csavar ami összefogja nem nagy kaland kivenni majd visszatenni, viszont évente cserélni a szalagot macerásabb főleg ha jó magasba kel érte mászni a létrán.
Mondom ezt úgy hogy nekem is van 5 olyan kamera is ami nincs kötődoboz, de ott minimum 1 méterre van a tető kinyúlása révén a csatlakozó, és így köszöni szépen immáron több mint 2 éve úgy megy, de nap is alig éri, tehát elég jól védett.
-
Magnat
veterán
válasz
kunberci #32336 üzenetére
"Meg ha szerelni kell, akkor frankó mindig letekerni, meg újból betekerni." - pont mint a kötődoboz csavarjait, azokat is ki kell tekerni meg vissza és ha nem egy 40 menetes babát tekersz rá akkor még gyorsabban le is jön és ha fehéret használsz a fehér dugóra, 2 méterről már nem is látszik
De persze, ha nem lennének védve, én is dobozba tenném. -
sujgojo
csendes tag
megjott a DAHUA NVR4108HS-EI 8 az allegrorol, lengyel webshopbol, pedig csak mult het csutortokon rendeltem es csutortokre mondtak, nagyon gyors volt.
lenne is egy gyors kerdesem. tobb leiras irta, hogy kikapcsolhato ventillator, de beallitasokban sehol nem talaltam ilyet, manualban sem. akkor lehet hogy hw kapcsolora gondolnak? vagy nincs is? -
_NCT
addikt
Sziasztok!
Ma futottam bele egy olyan problémába Reolink-nél, hogy ha az ő szervereiket használod remote stream nézegetésére, egy idő után belassítják a kapcsolatot. Most kipróbáltam úgy, hogy nem engedtem ki a kamerákat netre, megszűnt a szaggatás, meg a lassú betöltés. 500-1000kbps helyett, 5-8Mbps most stabilan megvan. Reggel ez még 2-3Mbps volt, estére lett gyászos.
-
_ATi_1
senior tag
Köszi a válaszokat, rendelek akkor ilyen dobozokat.
-
kunberci
senior tag
válasz
Marci112233 #32334 üzenetére
Meg ha szerelni kell, akkor frankó mindig letekerni, meg újból betekerni.
"Csak a szigszalag egy idő után elfárad és szétmállik."
Ez teljesen így van, én magamnak nem csinálnám így.
Pláne nálam van olyan kamera, ami telibe kapja az égi áldást.
Ilyen esetben meg végképp nem így kell megszerelni a vízmentes kötést.
Meg a szépérzékemet is rendesen borzolná az ilyen megoldás. -
Jack72
aktív tag
válasz
Marci112233 #32334 üzenetére
Szigszalag, purhab, drót és wd-40, aztán örökös lesz mint a nyomor.
-
Magnat
veterán
válasz
_ATi_1 #32331 üzenetére
Szia,
nem tudom, h ha csak a netkábelt kell bekötni POE kamera alapján akkor mennyire kell, de nekem egyik kamerán sincs, mondjuk tény, h tető széle alatt van az összes, de ha ráhúzod azt a kerek kis csavaros borítást az utp csatira (mondjuk ha szerelt a kábel akkor lehet, h nem megy rá), nem hinném, h beázik, de ha még szigszalaggal 3szor körbetekered, akkor tuti nem -
kunberci
senior tag
válasz
_ATi_1 #32331 üzenetére
B800-as kamera
[link]RLN8-410 NVR
[link]Az alu doboz szerintem árban nagyon jó.
Én műanyagot használok, az egy picivel olcsóbb, cserébe több meló van vele.Szerintem kötődoboz mindenképp ajánlatos.
Ezt is sokan sokféleképpen használják.
Én a kamerákat is rászerelem, más meg csak a kötést teszi bele.
Kinek a pap, kinek a papné. -
_ATi_1
senior tag
válasz
kunberci #32330 üzenetére
Milyen kamerát és NVR-t küldenek? Egyébként nem a kép alapján választottam, csak a specifikációk alapján megfelelőnek tűnt, illetve itt a topicban is a Reolink kamerák a legtöbbször ajánlottak és ez a szett volt számomra megfelelő árban. Van esetleg jobb vétel ennél a szettnél ?
Köszi a linket a kötődobozhoz, ez valóban jó áron van, ha szükséges a kötődoboz akkor innen meg is rendelem. -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok,
Terevezem egy ilyen kamera szett beszerzését: Reolink NVS8-8MB4
Ehhez szükségem lesz a kemerák alá a kör alakú kötődobozokra vagy ez POE esetén elhagyható? -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
WhiteWalker #32274 üzenetére
Valaki esetleg?
-
bjoc8
friss újonc
Sziasztok!
Egy a routeremre wifi-n (fix ip-vel) kapcsolódó külső kamerát szeretnék telepíteni úgy, hogy az csak a belső hálózatomon legyen elérhető, az internetről viszont nem. Szeretném ha segítenétek , hogyan tudnám ezt elérni. Esetleg tudnátok-e kamerát és/vagy szoftvert ajánlani amivel nagy biztonsággal letiltható mindenféle internetes hozzáférés.
Természetesen minél olcsóbban. -
sujgojo
csendes tag
válasz
Magnat #32309 üzenetére
koszonom a vaaszokat mindenkinek! en nem sporolas miatt nem rogzitek folyamatosan, hanem azert mert a regi Hikkel nehez a visszanezes, kiertekeles. tesz egy vonalat oda, ahol valami mozgas volt, de az lehet barmi es igy tobb ora felvetel is osszejon egy napra csak mozgasbol. nekunk ez egy nyaralo, ahol nincs sok valodi mozgas, napi egy ket auto vagy gyalogos es mi sem jarunk oda csak 2-3 hetente. oszinten szolva nem nagyon szoktam nezni a felveteleket es ha eltunne valami, az sem derulne ki csak 2-3 het mulva. a mozgaserzekeles beallitasa tenyleg nem konnyu, de abban bizom, hogy az uj AI-s dahua rogzito majd ugyeseben kulonbozteti meg az arnyekokat a novenyek mozgasat az emberektol autoktol, igy kevesebb felvetel lesz.
-
Jack72
aktív tag
SSD vs. HDD
[link] -
hevepapa
senior tag
válasz
Victoryus #32316 üzenetére
Mindenkinek a saját döntése milyen adattárolót rak a biztonsági rendszerébe.
Nekem nem lesz se jobb, se rosszabb, ha valaki 5ezerért vesz az alin 32 TB-s SSD az NVR-jébe...
Én csak leírtam a dolog technikai hátterért amit nem én találtam ki, hanem a témához nálam 100x hozzáértőbb emberek. -
Victoryus
addikt
válasz
Jack72 #32297 üzenetére
Mivel ebben a Hiseeu nvr-ben nem nagyon van rezgéscsillapítás, bármilyen hangot ki tud adni, mikor
milyen kedve vanmilyen müveleteteket végez éppen, és még a konyhában is ezt a nyomorult hdd-t hallottam állandóan, 4 méterról. Laptop hdd-m most nincs felesleges, azzal nem teszteltem. Mindegy, ssd megoldotta.hevepapa: néztem a pcx-es cikket. Egy hdd tök mindegy hogyan ragozzák, állandóan pozícionálja az író/olvasó fejet, szekvenciálisan ír, olvas, ssd meg báhonnan bámit ír/olvas. 2 évet biztos kibír, ha meg nem, megy vissza gariba. WD purple is biztos kibír jópár évet, ha már erre tervezték.
Abban nem értek egyet, hogy egy ssd kevésbé bírná a strapát, mint egy hdd, szerverekben is ssd-ket használnak, ott is van bőven i/o művelet. Nem ugyanazt az egy cellát írja állandóan, tehát ebből a szempontból mindegy, hogy egyfolytában ír, vagy időszakosan. . Írási sebessége töredékét használja, nincs 'kihajtva'.Abban igazad van, hogy venni kéne drágább/jobb rendszert+háttértároló céleszközt.
Ha totál megbízható rendszert kéne építeni, akkor valamilyen nas, vagy felhős megoldás lenne a nyerő, ebben is egyetértek. Amíg csak 1db háttértár van az nvr-ben, addig bármikor elromolhat, és lőttek a felvételeknek. De akkor még mindig ott a riasztó, távfelügyelettel, azon nem sporoltam.Azért azt megnézném még, hogy ugyanott, ugyanakkor mit tud egy Lorex, Hisseu, Reolink, Hikvision, TpLink kamera 5mp - 8mp-es felbontásban.
-
Magnat
veterán
válasz
Victoryus94 #32314 üzenetére
Jah, akkor biztosan ki van találva
-
Victoryus94
őstag
válasz
Magnat #32313 üzenetére
Ez egy zárt helység. Csak néhány fő léphet be, mindenki aláírt papírt, sőt még külső audit során is elvárják hogy printscreennel igazoljunk 1-1 korábbi felvétel meglétét.
(Nem magát a képet kérik, hanem a sávot ahol látszik hogy az adott időpontban történt rögzítés)
A jogi résszel nem vagyok képben, az auditot végző nemzetközi cég adta meg a teendőket, és a szabályzatot is nagyrészt ők alkották meg a megfelelő szakemberek segítségével. -
Magnat
veterán
válasz
Victoryus94 #32311 üzenetére
Huhh, a fél-1 évet hogy tudtátok kibulizni a hatóságnál vagy nem foglalkoztok vele? Nálunk anno amikor még 3 nap tárolás volt engedélyezve, még az 5 napot sem adták meg, pedig erősen indokolt volt a dolog ...
-
Victoryus94
őstag
válasz
sujgojo #32308 üzenetére
Én úgy állítanám be (pl a nemrég vásárolt) 4db kamerát, hogy 4TB HDD-re írjon, aztán kb 2-4 hét után felülírja magát (nyilván a bitrátával, felbontással, és a HDD mérettel is lehet játszani az igényeknek megfelelően).
Régebbi anyag ritkán kell szerintem, de ha pl rongálás történik egy nyaralás alatt (akár a szomszédnál), akkor szépen vissza lehet nézni az adott nap minden pillanatát bármely kameráról.
Az esetek nagyrészében pont nincs rá szükség, ahogy arra sem hogy visszanézd tavaly október 2-án hajnali 6 óra 10 perckor miért kapcsolt be a kamera.
Tehát nem kell "feldolgozni" az egész felvételt.Mi a cégnél használunk mozgásérzékelős rögzítést (beltéren), de ide csak párnaponta/hetente járunk be, és fontos hogy legyen videó a személyekről, illetve az elhozott eszközökről akár fél-1 évre visszamenőleg. (Nyilván beléptetőrendszer is van)
Szóval úgy gondolom, a két rögzítési módnak más a célja.
A mozgásérzékelő ott jó, ahol nincs gyakori mozgás, és hosszútávra kell tárolni az anyagot. Ahol ez nem szempont, ott jobb megoldás a folyamatos rögzítés. -
Magnat
veterán
válasz
sujgojo #32308 üzenetére
Én is folyamatos rögzítést használok, eleinte próbáltam a mozgásérzékelőst, de akárhogy állítottam be, mindig volt olyan, h lemaradt az eleje, de a másik magyarázatom meg szimplán annyi, h a legtöbb esetben annyira filléres dolog már a hdd, h igazából semmi jelentősége, h folyamatosan tárolsz vagy csak mozgásra. Persze értem, h van az a rendszer ahol nem így van, de SOHO környezetben 4-5 kameránál kb mindegy ...nálam 4 kamera van (2-3 mp 10 fps-sel) amik egy 750-es noti diszkre mentenek és így is több nap fér rá mint amennyi szükséges ... ha csak mozgást mentenék akkor elég lenne egy 120-as diszk és spóroltam volna pár éve 3 ezer forintot ... vagy lehetne a mostani diszken 2 hónap tárolva visszamenőleg a mostani talán egy hét miatt, de minek ... amit egy hétig nem tűnik fel, az nem is probléma
-
sujgojo
csendes tag
par hete olvasom ezt a forumot es tobb olyan hivatkozast lattam, hogy x db kamera y nap alatt ir tele egy 1-2TB lemezt. ez azt jelenti, hogy sokan folyamatos rogzitesben hasznaljak az NVR-t? vagy ez egy elmeleti ertek, amit kiir a rogzito? en 10+ eve hasznalok kamerakat, de mindig csak a mozgaserzekelos rogzitest hasznaltam. folyamatos rogzitesnek mi az ertelme? hogy lehet annyi felvetelt kiertekelni ill. miert nem eleg csak azt felvenni, amikor van mozgas?
-
polberto
tag
Sziasztok. Most vásároltam egy Hikvision DVR-t , bemutató darab volt nem tudjuk a jelszót. Ezeket hogy lehet resetelni. Írtam külföldi supportoknak, nem tudnak segíteni, azt mondják forduljak a hazai céghez. Tudnátok segíteni? Köszönöm.
-
kunberci
senior tag
Szerintem az SSD kontra HDD témában úgysem lesz végső megoldás, mindenki azt vegye ami szimpatikus Neki.
Szerintem az adatbiztonság miatt sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a HDD vagy az SSD a jobb. Bármelyik bármikor elhalálozhat. Szerintem az ár a legfontosabb, (én mondjuk áldoztam a drágább SSD-re).
Nálam minden portja gigabites az NVR-nek, (azért kíváncsi lennék, ha mondjuk 10-12 felhasználó lenne az NVR-en, akkor lenne e akadás a HDD vonalon, ügye SDD-nél a szekvenciális olvasásnál jön ki (nagyságrenddel jobb) a sok kicsi fájlok olvasása. -
_NCT
addikt
Sziasztok!
Sajnos unmanaged switch-et vettem és managed-re lenne szükségem vlan miatt (emiatt nem akarok új routert venni, a meglévő Asus nem támogatja). Kicsit elakadtam, mert ellentétes infókat találok Mikrotik switch-eknél.
Elvileg ez tudja az 802.3af-et,de csak passzív PoE. Érdemes inkább pl Zyxel/Hikvision vonalat nézni, ami aktív PoE-s?
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- PS Plus előfizetések
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!