Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194599 üzenetére
Csak általánosságban annyi, hogy szerintem reggel jobb ha hanyagolja a zember az egyszerű cukrokat és a ch bevitel mellett fehérjedúsan eszik, ha édességet akar akkor azt délben, kora délután
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Tyler Durden #194594 üzenetére
nekünk meg spar esik ki. kb 1-2 havonta ha egyszer megyek arra
de tény, h régebben a spar-os free from laktózmentes tejfölt használtuk és az nagyon jó minőségű (volt). majd kipróbálom az említett cuccokat, ha arra járok.
aldi/lidl/penny hármas, ami útbaesik/ahova járunk. onnan ezek váltak be.#194596 vaakuum : amit említettem, penny-s az (azt hiszem) 0,1%os, rögös cucc. (épp ezért vált be az a legjobban kőrözötthöz, mert előtte csak krémtúrókat találtam zsírszegényből)
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194595 üzenetére
Nem biztos, hogy ötlet reggel gyors cukrokat enni. Ha már ilyeneket, akkor inkább délben, délután.
-
vaakuum
addikt
Rögös túróból láttatok már zsírszegény változatot?
Asszem kipróbálnám. -
Peaceliker
addikt
válasz
Tyler Durden #194592 üzenetére
Spar-os cuccokra +1
Amúgy mondtad ezt a méz dolgot. Reggelim tökmagvas kenyér (Spar szintén, elég magas a fehérje tartalmas), mogyoróvajjal meg lekvárral. Na 30g lekvárt elcseréltem reggel 10g mézre. Élhető így is, szóval erre lehet rámegyek én is, köszi a tippet -
válasz
K1LLMy53Lf #194593 üzenetére
Ezeket tudom ajánlani, minőségben a joghurt is meg a túró is teljesen okés. Amiket írtál azokra ránézek, bár Penny-be egyáltalán nem járok.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Tyler Durden #194592 üzenetére
spar-os cuccokat nem próbáltam, de nekem a penny-s zsírszegény túró vált be (709ft/400g), ill a lidl-s 3%os ill az aldis 0,1%os joghurt (mindkettő 99ft/175g)
-
válasz
benfolds #194589 üzenetére
Én ezt csak diétában tolom így eddig még nem undorodtam meg tőle, sőt a méz miatt nekem kiváló "édesség" is.
Spar-os natúr joghurtot szoktam tolni, annak érezhetően ment fel az ára, illetve sparos sovány túrót az 450huf magassága a 250g /nekem az elmegy 1 kajálásra/. Mondjuk minden baromi drága ha úgy nézed, önmagában az élelmiszerek árai marhára felmentek, így meg kell nézni mit meg hol vásárolsz. -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #194588 üzenetére
Hát írtam, h passz, mert tökre nem értek az ilyesmihez, sosem volt szükségem erre, de valamiből vissza kell vágnom.
Este kicsit átgondoltam részletesebben, talán értelmesebb inkább abba az irányba mennem (egyszerűbb is), hogy ebérdre marad a ch köret, de a tízóraiból kiveszem a 70g zabot, délután nem eszem meg azt a kb. 1 túrórudinyi édességet, és este veszem minimálisra a kenyeret, meg a zsírokat.
Ha ennyi nem elég akkor rohadjanak meg a kockák. -
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #194588 üzenetére
Ráolvastam picit, igen láttam az intelmeket, köszi
Nem az van tervben, hogy csak ezt zabálom innentől, csak néha jól jöhetne. Próbára akkor nézek bárhonnan valamit, aztán majd keresek ha bejön. -
benfolds
őstag
válasz
Tyler Durden #194535 üzenetére
kb. két évig ezt zabáltam. de méz helyett fahéj ment bele. plusz valami gyümölcs és / vagy lekvár. a végén már gyűlöltem, pedig a tejtermékeket és a gyümölcsöket is szeretem. nagyon ráuntam. amióta több mint duplájára drágult a túró, azóta nem nagyon veszek, problem solved. a tojás is megint marha drága, 85 ft az M-es. kicsit lehidaltam, amikor bereczki mondta, hogy 600-at költ egy hónapban kajára, de az "csak" egy 20-as naponta. ha sokat zabálsz és nem nézed az árakat, meg lehet csinálni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194587 üzenetére
ezt spec annyira nem vágom, bocsi. nyár végén mi gymbeam akcióban vettünk, pár hete láttam lidl szezonális akcióban (500huf/db-ért). hasonlóan jó áron allegro-n, ostrovitnél láttam (konjak lisztes "rizs" 3,2k 5csomag, ebből ugye még leesik a kuponkedvezmény ha épp annyi cuccot rendelsz. ostrovittől 9k felett kell, szumma 20k kell a kuponhoz, de azt rendelheted több eladótól is, az összevont végösszeg számít)
hozzáteszem: ha veszel ilyesmit, azért arra figyelj, hogy ez full rost (eszméthetetlen ch), annak minden pozitív és negatív tulajdonságával#194586 Dorian : jogos, csak a múltkor írtak alapján nem tűnt úgy, mintha extrém sok ch-t vinnél be alapból. de am nem lövöd kicsit túlságosan alul a teljes napit, ha még ezt is visszavágod? persze biztos tudod mit csinálsz. a konjak lisztes cucc viszont tényleg segít, ha a teltségérzettel van probléma (mondjuk, ha nem csinálsz magadnak kaját, úgy necces, bár ázsiai konyha használja... az üvegtészta egyik alapja (a másik a rizs, ami ugye felejtős jelen helyzetben, azt meg nagy eséllyel nem fogod megtudni, h adott kajáldában milyen cuccot adnak))
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #194584 üzenetére
Te vágod ezeket. Honnan a legjobb deal ezt beszerezni?
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf #194584 üzenetére
Mi mást vágjak meg? Különösebb elhagyható zsírt nem fogyasztok, fehérje meg kell az izomépüléshez.
Nem magamnak főzök, így kb az a járható út ha ch helyett zöldséget eszem ebédre köretnek. Reggeliből is tudok ebben esetleg elhagyni. Meg vacsorára sem kell annyi kenyeret ennem mint mondjuk ma, itt fogható zsír is (sajtok, kenyéren zsír) -
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #194561 üzenetére
Nem állítom, hogy hülye ötlet, de sehol nem olvastam még ilyenről.
Persze mindent akarni nem érdemes, de bíznék abban is, hogy jön rám izom, ahhoz meg ajánlott a ch is, így ilyesmiben nem gondolkodtam még.
Bár most agyalok, hogy nemrég váltottam ezekre a makrokra és előtte 150g körül volt a fehérje és annyival kevesebb ch... Hogy jobban bírtam e a kaja témát... Na ezt még csekkolom majd app ban kb mikor váltottam erre.Szerk:meg is néztem. Január elején váltottam erre, de decemberben többször volt zabálhatnékom, akkor nem ezen múlik
-
-
-
Dorian
félisten
Ma zöldsegkörettel kértem az ebedet, ezt azért most megérzem éhségben.
Nemtom mi lesz igy majd márciustól, ha elő akarom kaparni a kockákat... -
tisn
addikt
válasz
Dorian #194579 üzenetére
ezt magyarazd meg a derekamnak
nem tudom miert faj tole, de faj.szerintem nem homoritok, de majd jobban figyelek ra, meg hogy nyujtom kozben kicsit a gerincet, az jo otlet. (fejtetobol nyujtozas)
lehet megkerem a teremedzo kisjanyokat, nezzek mar meg jo e a tekknyika. (mar hat tudjak.)mass: amugy lehet igazad van, de mi tortenhet? semmi, legfeljebb nem fejlodik a hobbi gyuros, osszedolt a vilag?
sajnos mast nem tudok csinalni, a futomu mar a vegleteken tul van terhelve, nem bir tobbet
a gyurastol kb. a legkevesebb bajom van, egy kis teniszkonyok, meg a vallamnal figyelni kell a terhelesre.
-
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #194577 üzenetére
thx, megprobalom.
(kicsit kell dolni hatra, vagy pofanverem magam a ruddal)
-
tisn
addikt
nincs gep, csiga van.
mint irtam ezt konyok vall nem szereti, mashol csak a bemelegito sorozatban van 10 ismetles, a tobbi x6, x8, ha eleri a 10x stabilan akkor novelem a sulyt. nekem a 4 sorozat bevallt egy gyakorlatra, nem nagyon szeretnek kisebbet. 2 bemelegito, 2 munka.kardiozok is mellette kocogas, bico, foci napi szinten.
-
m3ss
veterán
ezzel az edzessel kozel zero izomepitest fogsz triggerelni azt ugye tudod? kvazi kardiozol, rohadt sok sorozattal, ki tudja milyen technikaval. panaszkodsz a sok serulesre, ahelyett h kaloria egetesre valami effektivebb, izuletekre kevesbe karos modjat valasztanad a kardionak. nemar..foleg ogy olvasod is a forumot..kardio amugy is akkor effektiv, hogyha sokaig nem josz ki az idealis, zone2 tartomanybol. nem 1 percig benne vagy, aztan lelassul a pulzusod..
ezeken az uj lat pulldown gepeken amiket lattam kivetel nelkul ki van hagyva a fejnek a hely, szoval nem kell azzal kombinalni, hogy tarkohoz vagy mellhez huzod. sokkal jobbak, mint egy csigas lehuzas. miert nem ilyet csinaltok? plane ha valaki nincs tisztaban a gyakorlat technikajaval. aki megtervezte a gepet megtervezte azt a palyat is ahol mozog, ami idealis lesz legtobb embernek..fogas is ott van, nem fogod tudni extrem szarul fogni sem.
noknel ez a sok sorozat zero intenzitassal onnan jott, hogy regen ez volt a koztudatban, hogyha csinalsz sok sorozatot akkor szalkasitasz es nem izmot epitesz
mai napig toljak ezt edzok sajnos. persze van benne valami, mert izmot ugye nem nagyon epitesz es hat egetsz valami kaloriat, rafoghatjuk hogy szalkasitasz. jobban mintha otthon nyomogatnad az instagrammot
valszeg tudjak az edzok is, hogy nem tul kenyelmes 0-2 rir-ig edzeni, odatenni magad, sokan feladnak. ehelyett lehet tolni ezt a latszat edzest, kozben szocializalodni, stb.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
m3tr0 #194567 üzenetére
nem kötekedni akartam, bocsi.
én csak arra reagáltam, hogy nem tudnál csinálni egy lábgyakorlatot egy lehúzás szett után. az amúgy kimaradt, h 0-2rir-ben tolom, max rom-mal, 3/1/3/0-1 ütemmel ezeket. (mondjuk én a ~fél évemmel elég kezdőnek számítok még)
baromira kivesz belőlem is, de jól esik. megszokás kérdése.
(amúgy nagy eséllyel pihenőidőkkel nagyobb súlyokkal tudnám csinálni, ami nagy eséllyel hipertrófia szempontjából jobb lenne, de ezt - szvsz - ellensúlyozza az általam lenyomott magasabb szettszám... meg ez utóbbi segít állóképességet építeni)szerk.: +1 a tarkóhoz húzós kihagyására...
nekem is fullosan kicsavarja a vállam még a legszélesebb fogásban is... felejtős...
-
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #194566 üzenetére
kb. nekem is ez, csak az emlitett combfeszitovel
metro: abbol a csigas tarkohoz huzast 64kg-al csinalom, 4x10-et. nem nagyon birom emelni, ennyit bir a konyok/vallizulet jelenleg. ez az egyik gyakorlat, amiben nem volt eddig tul nagy progresszio. (illetve a negyedik sorozat ma pl. csak 7 volt)
-
m3tr0
őstag
Akkor rakjál rá rendesen súlyt,annyit,hogy ne sérülj le de ne tudjál megcsinálni 20 ismétlést hanem csak 8-at szabályosan...egyből nem lesz kedved csak úgy lábgyakorlatot csinálni.
K1LLMy53Lf: csak fentebb nem erről van szó. Én először amit írtam,ott meg végképp nem arról van szó.Az a srác minden gyakorlatot úgy csinál,hogy semmi effort, 3-4 sorozat sok ismétlés de semmi súly.
Az,hogy tisn is nézhet ki ugyanígy a teremben az más kérdés...
Lehet aki engem lát szintén azt mondja,hogy minek járok oda,mert én meg a 2 bemelegítő kör után 1 munkasorozatot nyomom és megyek a következő gyakorlatra. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
m3tr0 #194562 üzenetére
most én erre azt tudom mondani, hogy én pl szoktam ilyet rotában (vagyis pihenés nélkül, annyit pihenek, amíg lesétálom azt a pár métert egyik géptől a másikig) tolni, hogy: hát lehúzás csigán (65kg 8-10rep), lábnyújtás (75kg, 10rep), tricepsz letolás csigán kötéllel (60-65kg 8-10rep)
megszokás kérdése az egész -
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #194561 üzenetére
igy van, en is azt a sracot neztem ki, aki gyogytornasz + soha nincs nala telefon es a vendegre koncentral. o a legprofibb igy ket evnyi megfigyeles alapjan.
-
tisn
addikt
válasz
Dorian #194557 üzenetére
most pl. a terem tulaja tartott valakinek szemelyi edzest, na az a srac ugy izzadt mint az istennyila
valami bellt kellett fej fole emelni, utana talan deadlift, meg nem tudom mi volt a harmadik, azt nem lattam.meg egy cuki kiscsaj tartott egy idosebb nonek, az ilyen gerinc/torzs/fenek edzesnek tunt (pl. fellepegetes boxra, meg fekve felemelt csipo ide-oda mozgatasa), hat azok se konnyuek.
-
m3tr0
őstag
Én értem...csak annak nem sok értelme van,hogy nulla súllyal pinalegyezünk.
Azt meg végképp nem értem,hogy egy hát gyakorlat kipihenése közben csinálsz egy lábgyakorlatot. Megcsinálok rendesen egy csigás lehúzást,örülök,hogy fel tudok állni kifújni magam,nemhogy csináljak közbe egy combhajlítást csak úgy. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194554 üzenetére
én annak a ch-nak 30-50%át lecserélném fehérjére. energiában ugyanott vagy, viszont sokkal hosszabban tart. (meg a privát véleményem is erre sarkallna ugyebár
)
#194555 tisn : hát gondolom minden edző más... nálunk az edzők legalább felétől látok ilyen dolgokat. persze nem az én dolgom, csak olyan átverés feelingem van. mondjuk arra jó, hogyha egyszer arra vetemednék, hogy 1-2 hónapra edzői szolgáltatást vegyek igénybe, akkor ez egy elég jó szűrő lehet
#194556 Tyler Durden : értem. amiatt kérdeztem, mert a rosttartalma ellenére elég magas a GI-je (emiatt inzulinos cukrosoknál tiltólistás is), ami alapvetően nem probléma egészséges embernek, szimplán annyi, hogy ugye relatív rövid(ebb) ideig tart ki (összehasonlítva egy alacsony vagy közepes GI-s gyümölccsel/zöldséggel)
#194558 scdlsc : a kis ilyen, kis olyannal nekem sincs semmi problémám... több edzőtől szoktam látni, szerintem ez teljesen rendben van. lényegében (laza) full body edzés.
én inkább a túlerőltett/(véleményem szerint) értelmetlen végletes edzést nem értem... persze lehet az sem anyagi indokkal van, hanem mert a tanonc igényli a változatosságot (és ezért csinálnak egy izomcsoportra 6-8 féle gyakorlatot), igényli azt, h szétszakadjon (és ezért csinálnak szumma 40+ 10+repes szettet izmonként, rásegítéssel)... és még az is lehet, hogy az elején elmondta az edző, h nem így kellene, de a tanonc ragaszkodott hozzá... bár az edző arra van, h irányt mutasson, ha pedig nagyon ellentétes a szemléletmód, és a tanonc ragaszkodik a saját elképzeléséhez, akkor én pl szimplán nem vállalnám el... bár lehet maga az edző szimplán azt tapasztalta, hogy ez a helyes irány. ki tudja
-
tisn
addikt
válasz
m3tr0 #194548 üzenetére
hogy edzenek és semmi effortot nem tesznek bele,látszik rajtuk,hogy nem erőlködnek,nem izzadnak,nem grimaszolnak stb.
Pl. srác ül a combfeszítő gépen,15-20 kg lapsúly
ez pl. tipikusan en vagyokcombfeszito gep az egy kar-hat vagy tricepsz-hat vagy valami ilyesmi kozben a piheno gyakorlat. (mert nem szeretek uldogelni es semmit se csinalni) igy 50kg-al csinalok 20 sorozatot kulonosebb erofeszites neklul. (volt ugye nemreg 1.5 honap, amikor semmilyen labas sport (futas/foci/bico) nem mehetett, meg uszas sem, akkor a teremben is edzettem normalisan labra, pl. combfeszito is 2x50kgx20, 1x72x15, 1x83x8)
illetve msot, hogy elkezdtem labra edzeni, pl. mult heten 6x voltam a teremben. 2 alkalommal lab, es olyankor hogy ne unatkozzak, konnyu sullyal csinaltam hat, bicepsz, meg ilyesmiket, amig a lab pihen, na az is ugy nezhetett ki, hogy ez hulye
pedig csak unalom elkerulese + kcal egetes a cel.
a masik, ha erolkodok, grimaszolok annyit pakolok ra, annak mindig valami gebasz lett a vege, derek, konyok, vall, barmi
szoval a modszerem, hogy ritkan, picit emelek az adagokon. valoszinuleg en fogok a leglassabban fejlodni, meg a leghurkabb lenni itt, de nem baj
-
scdlsc
senior tag
válasz
Dorian #194557 üzenetére
Ezt az egy kis ilyet és egy kis olyat én is szoktam látni. De ezt főleg azoknál, akikkel egy csomót beszélgetnek az edzők. Vannak akik kicsit pszichológusnak nézik az edzőt, meg megbeszélik velük edzés közben, hogy mit csináltak a hétvégén. Talán ők azok, akik edző nélkül meg se mozdulnának, így viszont, hogy ki van fizetve, legalább elmennek a terembe. Amíg nem akadályoznak, addig engem nem zavarnak. Sőt, jobb mintha otthon ülnének.
-
Dorian
félisten
Én sokszor azt látom, hogy viszonylag kis, láthatóan nem megerőltető súllyal csináltatnak csomó sorozatot. És nem elsőalkalmas mozgásbegyakorlásként.
Női edző - női páciens esetén meg sokszor jellemző, hogy "most csináljunk egykis ilyent, most egykis olyant" Talán a női vendégek igénylik a változatosságot. -
válasz
K1LLMy53Lf #194553 üzenetére
Attól függ milyen keksz, füge 100g cirka 250kcal, keksz ugyanez 400.
-
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #194547 üzenetére
szerencsere en ilyet nem lattam. telefon basztatast igen, de az is viszonylag ritka.
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #194553 üzenetére
180cm/80kg
Átlag 2450kcal on vagyok ahogy nézem az átlagokat
Cél
250ch 120 fehérje 80 zsír
Ez 2200kcal lenne de valahol ch/zsír oldalon el szokott szállni picit így lesz 2450kcal az átlag. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194551 üzenetére
csak kíváncsiságból: mekkora a súlyod és milyen kalóriát ill milyen ch/fehérje/zsír-arányban tartasz?
#194552 Tyler Durden : a füge mitől jobb, mint a keksz?
-
válasz
Peaceliker #194549 üzenetére
Én nem vagyok édesszájú, így az ilyen kekszeket sem fogyasztom
Igazából diétában nekem szerintem nagyon bele se férne, most márciustól elvileg jön a pucolás, hát meglássuk. Esetleg keksz helyett bepróbálhatsz fügét pl.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194549 üzenetére
Én vacsorára legtöbbször olyasmit eszem amihez lehet tolni sok zöldséget, mert az sem ebédnél sem reggelinél nem nagyon tudom bevinni..l
-
Peaceliker
addikt
Én suhanc koromban voltam ugyan ehhez a 180cm hez 65 kiló is.. Na akkor sem volt kockás a hasam, süt alsó részén volt is zsír
most is ott van a legtöbb, pedig már a combomon is egyre jobban kint vannak az ereim, alkarom meg már néha szörnyű ilyen szempontból, szóval nem vagyok már agyon pakolva tonna zsírral, de hason van rendesen, hogy rohadna meg.
Tyler Durden
Nekem is ez a hasi-vacsi. Amikor kalóriaba belefér akkor megküldöm egy csomag jóreggelt keksszel... Bár ez sztem öngyilkosság... Jobb ötletet fogadok szívesen a keksz helyett
-
m3tr0
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #194547 üzenetére
Én ennél már csak azt bírom jobban,hogy edzenek és semmi effortot nem tesznek bele,látszik rajtuk,hogy nem erőlködnek,nem izzadnak,nem grimaszolnak stb.
Pl. srác ül a combfeszítő gépen,15-20 kg lapsúly, csinálja a gyakorlatot és eközben nyomkodja a telefonját...elsétálok mögötte és valami podcastet néz...hát mondom ez igen ba**meg.
Utána átül a csigás géphez,hogy széles lehúzásokat csinál...20 kg lapsúly és húzogatja le,azt is teljesen szarul...
Szerintem ők azok az emberek akik írogatják a "pedig mindent megteszek és mégsem fejlődök semmi" hozzászólásokat neten szerte-szét. -
K1LLMy53Lf
senior tag
hát nem tudom... amikor egy izomcsoportra csinálnak 6-8 féle gyakorlatot, 4-5 szett/gyakorlat mennyiséggel, meg amikor 1rm 80-90ának megfelelő súlyokat adnak, ahol már a 2.-3. szettnél egyet nem tud megcsinálni normálisan belőle a tanonc és akkor odaáll és "rásegít" az összes rep-be és csináltat vele 10+rep-et... vagy épp ad neki valami lepkefing súlyt, és csináltat vele 30-40 ismétlést... (és nem olyanokkal, akik először vannak teremben, h magát a mozdulatot kellene tanulniuk stb) erre a bónusz, amikor közben folyamat a telefonját baxtatja...
biztos jó dolgok ezek, csak nekem furcsa -
Dorian
félisten
Nálunk az emberek túlnyomó többsége átlagos testalkatú, kevés kövér van és kevés kigyúrt, szerencsére azok sem a kopaszerős mivanmivan típusok. és sajnos jóval több ffi mint nő
-
tisn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #194538 üzenetére
de amúgy a (számomra) legszörnyűbb, amit a legtöbb trainer csináltat a "tanítványaival"... komolyan arra gondolok mindig, h szerintem direkt szopatják őket hülye, millió+1 nyakatekert cuccal, hogy 1.: ne fejlődjenek túl gyorsan, 2.: túlmisztifikálják az egészet, és ebből a kettőből fakadóan minél tovább igénybe vegyék a szolgáltatást...
nem tudom, szerintem jokat csinalnak. nem annyira a hipertrofia a cel, hanem egy egyenletesen edzodo test, ahol a core es melyizmok erositese elegge preferalt. hetkoznapi embernek szerintem meg jobb is, mint a gyuras.
-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #194538 üzenetére
amugy amiota csinalom ezt az interval futast nem kicsit jobban birom az edzest. pedig 2 honapja tolom kb, kb heti 2x. oriasi kulonbseg van. valszeg egy hosszutavfuto korberohogne minket a teremben, ami a pihenoidoket illeti, meg hogy mennyire birna a terhelest.
persze mindez tok mellekes, ha izmos akarsz lenni, lehet enelkul is...csak egy eszrevetel.jah. itt az edzoknek azzal kell szamolni, hogy minel tovabb jarjon az arc. plane ha gepeken csinalod a gyakorlatok tobbseget, nem is ertem minek edzo. ha laikus lennek es fizetnek az edzonek 1-2 honap alatt megtanittatnam vele a szabad sulyos gyakorlatok technikajat, meg hogy a gepeken hogyan erdemes beallitani es ennyi. utana minek? megnezel par youtube videot es rajossz hogy mi a szukseges intenzitas, volumen a tudomany szerint. regeneracios idot kitapasztalod. esetleg ilyen csoportos edzes motivacio miatt hasznos lehet, ha egyedul nem tudod ravenni magad hogy lejarj konzisztensen.
amugy ezek a mai gepek annyival jobbak, mint a 20 evvel ezelottiek, meg a szabad sulyos gyakorlatokhoz kepest, akarmilyen jo a technikad, hogy valojaban tok feleslegesnek latom hipertrofia vegett megfogni a sulyokat. esetleg ha mar valtozatossagra vagysz, vagy hasonlo okok miatt..
nehez is elrontani oket, ha jol beallitod a gepet amugy osztonoz a jo technikara. ha jo helyre rakod a melltamaszos evezon a tamaszt, akkor akkora nyulas lesz a nyujtott karos pozicioban, mint az allat. lat pulldown is ugy huz a vegen ha jol beallitod az ulesmagassagot...pec decknel sem kell egy pillanatra se figyelni hogy a lapockamat jol tartsam...chest press is belepassziroz valahogy ugy a hattamlaba, hogy full osszezarnak a lapockaim...ez a technogym ulve oldalemelo gep is, nem nagyon tudsz csalni rajta. tokeletes iranyba megy a gepek palyaja, semmihez se kell ertened. minek ide edzo?
kezivel, ruddal azert nagyon nem ez van.amugy azon gondolkodtam, hogy a vallam a sok kezisulyzos edzestol fejlodott sokat..allandoan balanszol, szinte minden gyakorlatban hasznalom.
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian #194533 üzenetére
nem tudom, nem ertek ehhez a temahoz, de volt multkor ez a cikk amit talan linkeltem is, hogy a zsirszoveteknek van kvazi memoriajuk. es ha egyszer el volt vki hizva akkor nehez onnan elmozdulni radikalisan. en se ertem amugy magam, mert total random ahogy eszek, hol keveset, hol tobbet, hol ennyi feherjet, hol annyit de folyamatosan jon fel az izom. regen is ez volt. persze most mar jo lassan. pedig izommemorian mar boven tul vagyok (alsotestet kiveve). a zsir% meg allando. max 1%-ot szorok fel-le zsirban es mindig visszaallok ugyanoda. es nem azert eszek kevesebbet vagy tobbet mert latnam magamon, hanem ahogy kijon. mondjuk tesom is detto ugyanez, persze rengeteget is mozog. nekem voltak evek amikor csak a kanapen testepdtem, absz zero mozgassal, akkor is uez volt csak voltam -15kg. lehet csak szerencses vagyok, ami a ghrelin kontrollt illeti.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
nálunk tök vegyes a kép. nagy, pocakos emberek (magamat is beleszámolva) nincsenek túlnyomó többségben, inkább csajok között vannak elhízottak, de ott is sok a nagyon vékony... jó alakú/izmos relatív kevés... férfi oldalon is szerintem kicsit több a vékony, mint az elhízott, de azért normál testalkatú/izmos is van szép számmal... persze az a valóban kigyúrt arc relatív kevés... talán nem is baj
amúgy ez a telónyomogatás/semmittevés néha itt is észrevehető, de nem annyira sok, inkább stopperelnek sokan pihenőidőket meg feljegyzik a gyakorlataikat (jó, kezdők között azért látok néha embereket, akik 5-10percet pihennek szettenként és nyomkodják a telót).
mozdulatokra viszont itt is nagyon sokan vannak, akik vagy alul vagy túllövik a súlyokat... a túlt még talán megértem, mert ego stb... de az alul... amikor valami gyakorlathoz csigán kiválaszt olyan súlyt, aminél kb 3x többel lenne értelme csinálnia és letol belőle 20at (és láthatóan benne marad még vagy 20)... és nem csak bemelegítésképp tolja így, hanem 4-5 szettet... persze lehet ők mind állóképességet akarnak növelni csak és nem tetszik nekik a nagy izom (vagy épp már elég van nekik, csak nincs állóképesség).de amúgy a (számomra) legszörnyűbb, amit a legtöbb trainer csináltat a "tanítványaival"... komolyan arra gondolok mindig, h szerintem direkt szopatják őket hülye, millió+1 nyakatekert cuccal, hogy 1.: ne fejlődjenek túl gyorsan, 2.: túlmisztifikálják az egészet, és ebből a kettőből fakadóan minél tovább igénybe vegyék a szolgáltatást...
-
tisn
addikt
válasz
Tyler Durden #194535 üzenetére
sovany turo, xylit, gyumi kombot szoktam olyankor tolni, ha kcal korlatos dietan vagyok.
esetleg egy esti zabkasat, vagy proteines, xylites pugyingot.(de ezek akkor a vacsik is egyben, tehat nem nasi)
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
amúgy kíváncsiságból megkérdeztem az Ostrovit-et erről a natúr cuccról, h milyen technológiával készítik. Az alábbi váalsz érkezett:
"Dear Consumer,
Thank you for your interest in OstroVit 100 % Whey protein + Digezyme product.
The raw material used in the production is created by the process of ultrafiltration and membrane filtration, which allows the separation of whey proteins from lactose and fats, while maintaining their high biological value." -
Dorian
félisten
Érdekes ez, mert nálam meg amikor ezeket zabáltam sem lett pocakom, de most mióta sportolok meg odafigyelek a kajára sem lett kockahasam. Igen minimális ami az alsó kockák felett van, de ott van és kész. Talán az átlagnál erőteljesebb nálam a homeosztázis, vagy nemtom.
Na majd márciustól, megpróbálok kicsit fogyasztani, bár sosem csináltam ilyesmit és elég tanácstalan vagyok. Az utóbbi időben hallgattam pár Schwab R. videót és egy-egy rövid böjthöz is megjött a kedvem, talán ha már úgyis fogyasztanom kell, azzal együtt megpróbálom, h kéthetente 1 nap nem eszem. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian #194526 üzenetére
jah, en is este kuldtem az edessegeket
mondjuk nekem valahogy ehessegszabalyozas jol mukodik, soha egy olyan pillanat nem volt az eletemben, hogy ne lett volna kockas a hasam. pedig sose figyeltem oda a kajalasra. vagyis most amiota edzek igen, de csak annyira, hogy 2x annyit eszek, mint amit igenyelnek
amugy nagyon durva, hogy mennyire el van hizva mindenki. de meg a teremben is. volt kb. 50 emberbol 5 aki nem volt elhizva, szalkas volt. abbol is 2 koxolt es 2 csaj volttobbiek mind oriasi pocak..valszeg szerencses vagyok
zone2-ot, egezseges kajakat kellene tolnia mindenkinek orrverzesig. ehelyett zero intenzitassal nyomogatjak a gepeket, nyomogatjak a telefont gyakorlat kozben. a kello terheles felere van allitva a gep, es meg ott is 10-et bennehagynak...kabare. technikarol ne is beszeljunk. nevetseges milyen mozdulatokat lattam akinel dumbell volt
meg azok a mozgastartomanyok gepeken, huzodzkodasnal stb...pedig nem egy raketa tudomany ez.
-
Dorian
félisten
A napokban gondolkoztam, h nem-e tolom túl a túróevést/sok kazeint azzal a napi 150 g-mal. Amúgy is kerestem valami tök mást, úgyh feltúrtam a konyhaszekrényeket, tele volt mindenféle hülyeséggel, ami a feleségem vásárolt össze, megkóstolta aztán rájött, h rossz. Rizsfehérjék, paleocsinta-por meg ilyesmi. Úgyh gondoltam feláldozom magam kármentésként
Találtam egy "barna rizscsírafehérjés kása por" feliratú zacskót, az előbb összedobtam, rá a szokásos előáztatott 100g zabot, harmad annyi túrót mint szoktam, 2 kiskanál lenmagot, még a tetejét megszórtam szőlővel is, h biztos legyen
Egész ehető volt. Most kíváncsian várom, h mi lesz ebből
Tisn:
Mondjuk ez nálam 28-38 közt volt -
tisn
addikt
hat, nekem abszolut nem mukodott, ugy latszik a belfloram is speci, vagy kommunikacios problema van a bacik es az agyam kozott
az elmult 15 evben eleg soxor toltam alacsony chs dietat, honapokig, fel evig, es olyan soha nem tortent, hogy elmult volna a vagy az edessegre. max kordaban tartottam. (tavasztol oszig eleg konnyu, de igy hidegben, telen, brrr)
-
Dorian
félisten
Én korábban vagy 10 évig toltam az esti brutál édességzabálást, mittomén este 9-kor 6 gofri baracklekvárral amit még sokszor meg is cukroztam meg ilyenek, vagy ugyanekkor nem tányér, hanem tálnyi tészta, stb. És nem híztam meg és metabolikus beteg sem lettem, utólag nem is értem hogy lehet.
Mondjuk ugyanígy volt a piálással, vagy a drogokkal, ezeket mind brutál túltoltam sok-sok évig, és mégsem csúsztam bele.
És mindnek úgy lett vége, h valahogy meguntam(?) vagy valami hasonló és egyszercsak minden különösebb probléma meg sóvárgás meg ilyesmi nélkül elhagytam és kész. Talán az van, hogy nem vagyok függő-típus, hanem ezek csak szokásommá váltak, szokást váltani meg sokkal egyszerűbb. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian #194513 üzenetére
Ezt kellene megertenie sokaknak..en is nagy csoki, edesseg fogyaszto voltam.amiota leálltam vele egyaltalan nem kivanom. Desszerteket se, semmi edeset. En mondjuk nem az alkatom miatt, sok egezseges taplalkozasrol szolo tartalmat fogyasztasz meg kicsit jobban belelatsz s cukoriparba es ez triggerelte..arrol nem is beszelve hogy mennyibe kerul egy narancsle meg egy tabla csoki. Mondjuk en pl milkat sose szerettem, gej edes. Valami jo kis 80%+os etcsokit siman harapdalok, de abbol nem tudok megenni egy tablaval.
-
benfolds
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #194515 üzenetére
Nem tudsz annyi karalábét enni, hogy bármi bajod legyen tőle, akármekkora gi-je.
Amúgy én mostanában jöttem csak rá, hogy nyersen milyen finom. Gyerekkoromban levesben utáltam, mert mindig fás volt. Viszont a legnagyobb kedvenc nálam most a fekete retek. -
Peaceliker
addikt
válasz
Dorian #194513 üzenetére
Valahogy a zöldség nekem nagyon csak térfogat növelő hangulatú.
Persze tudom, hogy erőltetni kéne és utána kívánni fogom, ezt a mit eszel és milyen a bélbaktérium háztartásod ezt vágom. És pont ez a baj, hogy amikor a szénhidrátosból van sok és nem kapnak akkor bazi hangosan sikítoznak, jól megy nekik a kommunikáció
Amúgy paradicsomot elég sokat eszem (ahhoz képest) de pl saláta nekem olyan hogy akkor tényleg csak annak az ízét érzem. Teszem hozzá covid óta jó pár szagot egyáltalán nem érzek, van egy gyanúm, hogy ízlelésem is sérült -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194498 üzenetére
Persze, ha sok édességet eszel, a beleidben az azt hasznosító baktériumok vannak elszaporodva. A mikrobiom pedig már bizonyított, h kommunikál az idegrendszerrel.
Ha változtatsz, és már tápanyagok kerülnek túlsúlyba, akkor 2-3 hét alatt át lehet állítani a szervezetet. Pont mint ha nem eszel sok zöldséget akkor ha néha eszel, felpuffadsz tőle, ha rendszeresen eszel, akkor pedig nagyobb mennyiségtől sem, mert ott vannak a szervezetedben azok a bacik amik fel tudják dolgozni."de több zöldséget ha eszem nem érzem a kaja ízét"
Figyimá' a zöldség is kaja
Legalább annyit kellene ennünk belőle mint fehérjeforrást. És nem térfogatban, hanem súlyban.
A répa pedig tök jó, hiszen még édes is.. Én is azt szoktam délután rágcsálni, vagy karalábét (az is édes) ezeket mindig valamilyen magvakkal -
-
benfolds
őstag
válasz
Apollyon #194506 üzenetére
napközben nincs sóvárgás. teljesen jól elvagyok, a kajálásom is tök normális, kivéve, hogy a végén muszáj odabasznom egy tábla csokival. nagyon gagyi.
nem tudom, hogy van-e összefüggés, de ezzel párhuzamosan el is tunyultam, már biciklizni sincs kedvem, pedig az tényleg szerelem nálam. sőt, még a libidóm is lecsökkent, pedig azzal sem szokott problémám lenni. azért is akarok komolyabban edzeni megint, mert érzem, hogy ez így nem lesz jó. a csoki okozta "örömérzés" lépett a sportolás miatt megemelkedő dopaminszint helyére. valami ilyesmiről lehet szó. -
Apollyon
Korrektor
Irónia, hogy a sós rágcsa is tele van cukorral, de minimum van benne. Még a téliszalámiban is van. Lehet, hogy csak rejtett cukor, glükóz szirupként, módosított kukoricakeményítő és társai megnevezéssel, a lényeg ugyanaz, éhségérzetet vált ki, és nem tudod abbahagyni a zabalását. Kb. ugyanaz, mint itt benfolds kolléga mindenesti csokitábla bekollekciója.
A cukoripar simán a világ top 5 legnagyobb patkányságai között ott van. -
Apollyon
Korrektor
válasz
benfolds #194502 üzenetére
Ha már estig kibírtad, akkor legalább pont ne lefekvés előtt nyomd tele magad cukorral, mert jól megcsicskítja az alvásod. Persze lejönni róla elég rossz igen, olyan mint a drog, meg rosszkedvű leszel stb., de már szinte alkohol szintű függőséget okoz és gyilkolja le a tested lassan, évek alatt, ha peched van cukorbeteg leszel, vagy csak inzulinrezisztens. Plusz az esti csoki a másnapodat is durván befolyásolja.
-
Vitee
aktív tag
válasz
benfolds #194502 üzenetére
No offense tenyleg, de te is tuti az a fajta vagy aki ostorozza magat, hogy jajj de szarul nezek ki es kozben meg mindenki arra vagyik, mi meg akik tenyleg szarul nezuk ki, ettol meg szarabbul erezzuk magunkat
Ezt arra alapozom, hogy ha jol remlik tettel be kepeket korabban, talan fekete-feher volt es durvan jo a fizikumod.
Ha tevedek akkor sorry, vedd targytalannak, lehet keverlek valakivel -
benfolds
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #194501 üzenetére
szerintem nem működik, ha édes. ez olyan, mint ahogy a drogozásban sincs az, hogy na még egy utolsó ezt vagy azt. abbahagyod, szenvedsz, idővel elmúlik. azt el tudom képzelni, hogy mondjuk tejbe áztatott kakaós kókuszreszelékkel próbálkozzak. a kakaó miatt megvan a csoki feeling, de nem édes, a kókuszreszelék telít, és nem annyira finom, hogy nagyon sokat meg akarjak enni belőle. lehet, hogy kipróbálom.
-
benfolds
őstag
sóvárgás. alig várom az estét, hogy "megjutalmazzam" magamat egy tábla csokival. nem tudok úgy lefeküdni, hogy ne legyen meg ez a kielégültség érzés.
amúgy az a durva, hogy egyébként nincs az étzekésemben semmi extrém, teljesen normális, kiegyensúlyozott, szóval nem az van, hogy egész nap nassolok vagy hülyeségeket eszem, hanem csak a nap végére kell az élvezet. úgy voltam vele, hogy mit nekem az a tábla csoki, megérdemlem, meg sem kottyan, belefér, de azért 3-4 hónap alatt meglett a hatása.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
benfolds #194495 üzenetére
tört kakaóbab, mint kiváltó/helyettesítő? (meghintve/-locsolva szteviával/inulinnal/glicinnel, ha nagyon kell az édes)
#194500 JiMN : én dine4fit-et toltam free-ben. nekem jobban bejött, mint a yazio (free)
hozzáteszem a végefelé már baromi sűrűn adott reklámokat... mondjuk nem ezért hagytam abba a használatátde a lényeg, h összességében nekem jobban bejött, mint a yazio.
#194492 Peaceliker : ha nem válik be még mindig ott az opció, h kipróbáld az ostrovit vegan blend epres cuccát
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos cigaretta 🔞
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- PlayStation 1 / 2
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest