- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
Pedig van olyan...Mi ilyennel melózunk bent ha köll...
Képeket kérnék...
-
king1989
csendes tag
Mikrofon erősítésre tudtok mondani valamit, vagy itt ilyen nincs?
-
Roderic
tag
Mindenkinek Köszi!!
Na meek a tápos topikba!!!
Kérdezgetni!! -
king1989
csendes tag
válasz
Gorneck #9380 üzenetére
Az Audió eszközöknél le kellett tiltani a High Definiton Audiot, aztán Rendszer eszközöknél kellett tiltani a Microdoft UAA Bus Drivert, utána törölni.
Ezek után már csak hardver változások keresés kellett, és felismert h Realtek HD hangkártya van és lehetett telepíteni.
-
Muréna
őstag
-
tlac
nagyúr
-
king1989
csendes tag
Valakinek valami ötlete esetleg [#9327] re?
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #9351 üzenetére
teszt-teszt-teszt!
csak te mondhatod meg minek mennyi feszkó kell.
nem vagyok guru.skat vacakoltam vele és ennyi.
látod tlac olyan memoja mint az enyém sokkal jobban megy..
az egész egy jó kis játék.még több is lehet az olvasás.ha ment neki a 3,6ghz akkor akár mehet neki a 7x510 is.feltéve ha megy a memodnak az 1225mhz.
szóval lehet tesztelgetni.tlac.te kis mohó
-
Roderic
tag
Na végre megoldodott a gond !!
Csak bekellett állitani a feszt Autora mert Manualon nem birja a Tápom ugy hogy most 3,1 ghz -en ketyeg!!
Most kezdem megérezni a DS3 erejét mivel nekem régen Asrockom volt ceruza 356-al és inno 8600GT -vel !!! -
Jadro
veterán
No beléptem a klubba egy p35-ds3 lappal. E2180 ketyeg benne, egyelőre tökalapon. Próbaképpen elindítottam a feltelepített wint, ami alat egy Asus lap és egy X2 4200-es proci volt. Kis installálgatás után simán műxik minden. Azt hittem megfekszik teljesen a régi win.
Az is megmelengette a szívemet hogy elsőre elindult a geil ultra kittel. Ahogy olvastam a magasabb feszültségek miatt sokaknak nem így volt.
Na olvasgatok egy kicsit aztán megpróbálom feljebb tornászni a procit.
-
Laraxior
titán
Nem stabil... a memóriaolvasás még mindig nincsen 10k felett...rossebbe...
-
-
Laraxior
titán
Csak Neked!
3840MHz 480as FSB 1.6V (BIOS)
51 fok mikor betölt a windows..amikor még a venti nem pörög annyira...mikor már darál akkor 16 fok...minden terhelés nélkül.... (ablak nyitva,lábam lefagy)
memó:+0.4V 1200MHz (az időzítést auton hagytam...véletlenül)4GHz nem megy...1.65V-al sem.... feljebb inkább nem megyek..már ez is sok..
-
Ronnie12
tag
Tegnap délután beakartam kapcsolni a gépem, de mielőtt bebootolt volna újraindult. A ventik hallom, látom, hogy felpörögnek. De a bootolásig nem jutok el. Sztem vmi BIOS gond lehet. Mielőtt elromlott a BIOSban memória időzítéseket állítgattam.
Kivettem az elemet az alaplapból, majd vissza raktam, de továbbra sem bootol, valamint csavarhúzóval összeérintettem a két pólust is.. Nincs valami más ötletetek?
-
Laraxior
titán
Még egy kis türelem...rászereltem egy TT Big Typhoon ventit a bordára (lecserélve az i2 eredeti ventijét)..a hangról ne beszéljünk,de a teljesítmény... Eszembe jut a Holnapután című film fagyjelenetei
A winyo meddig hűlhet hogy még ne álljon le a gép? mert akkor kiveszem a házból
-
bim
veterán
az nb.hűtést murcitól kérdeztem.
neki vize van ha jól emlékszem és a DS3.-nak nem tudom mennyre melegszik quad alatt....4-es prioron üt a legjobban a quad alatt a prájm.azon is használom...2 magon nem tudom mennyire kellene lőni.miért nem orthost használsz?
szerintem menni fog neki az 1125 ha csak 2,2V-ot adtál neki.csak hűtsed..
szerk:azért szedtem le a laprol a vizet mert melegitette a quad a egész lapot a vizen keresztül.inkább raktam oda egy 12-es ventit ami fujja a memokat és a HP.-t.
laraxior:szúrd neki.. -
Laraxior
titán
Nah megjött a posta..Ballistix
-
tlac
nagyúr
én most a 8x450, 1125 5,5,5,5,15, trd7, turbo-t blendelem 2,2V-on (15 perc)
ha menne kb ennyivel, akkor szerintem így is hagynám, csak nem döglik meg ennyitől
(még hűtést kellene ráraknom...)
milyen prioritáson kell futtatni a prime-ot?
most 1-en van, azt ajánljaáh, ciripel vmi
8x450/900mhz 4-4-4-8 ???
kb. trd7, turbo, 2,1V lesz
hűtötted rendesen az NBt?
kellene?
szerintem hűvös -
bim
veterán
memofüggő eset.az OCZ szinte mindent vitt.mondjuk annak ment az 1200 2,25V-on.sajna kimult az egyik modul.
nekem most 3 lehetőség maradt
8x450/1080mhz 5-5-4-10 2,3V blemd futott 20 percet 2,4x trd.8
8x440/1100mhz 5-5-5-15 2,3V blend futott 20 percet 2,5x trd.7
8x450/900mhz 4-4-4-8 ???a proci órajele és az fsb/szorzón nem nagyon akarok variálni mert a 9x400 eléggé gyászos eredményeket hozott....
-
tlac
nagyúr
én auto-val nem nagyon próbálkoztam, mindent fixálok (kivéve a legaló trd phase adjusment-et, azt nem tudom hogyan kellene)
pl. turbo/trd..7 manuális nem fér össze nálam 2,4x szorzón.
érdekes, hogy neked nem megy
(ugyanolyan rev-es az északi hídunk)
de turbo/auto trd.-2,5x szorzó simán trd.7-et állit be ráadásul magasabb memsebességgel.....
nekem azt hiszem olyankor trd spd-re 6-ot mond, de az nem megy
-
bim
veterán
ha 2,5x szorzót használsz nem kell fixálni trd.t 7-re mert auton azt rendeli hozzá.
most megprobálok egy 8x440/1100 CL5-öt blendelni 2,3V-al hátha megy neki.
tudom hogy nem egy ász ez a memopár de abbol kell főzni ami van...
amit megfigyeltem hogy mem.perf-al jobb trd.t állitani plusz a szorzókkal mert van hogy manuálisan nem veszi be.ezért pedig a P35 felel.
pl. turbo/trd..7 manuális nem fér össze nálam 2,4x szorzón.
de turbo/auto trd.-2,5x szorzó simán trd.7-et állit be ráadásul magasabb memsebességgel.....
turbo/trd auto 2x szorzó= trd.7szóval lehet játszadozni.
-
tlac
nagyúr
8x450 1125cl5, trd7, turbo, 2,3V-ot kellene belőni kevesebb fesszel
szép lennebim:
csinálnál egy képet a cpu-z mainboard füléről?Muréna:
plusz fesz a lapnak? -
Muréna
őstag
felkúr ez a gci lap, tegnap primeoltam 8*440-en, mondom felrakom 8*450-re totál csontra fagy vista boot alatt, aztán kikapcsolt, azóta éleszgettem hajnal 2 ig, utána elegem lett bevágtama szunyát, ma megint suli után szenvedtem 1 órát!
hibajelenség: bootnál elkezdte magát a bios autorecovery-zni, nekérdezzéttek, hoyg miért.. ok, végigment a csík, és kezdte előről ugyanezt..
most valamiért megajvult.. nemértem én ezt..valakinek volt már ilyen tünete?
most meek potit venni
-
BB3nce
tag
A sima ds-3-nál számit hogy hova teszek 2 db memória modult? 2piros vagy 2 sárga, vagy egymás melé egyböl?
-
bim
veterán
ujabb érdekesség.blendet futattam 8x450/1080mmhz 5-5-4-10 2,3V turbo.(2,4x szorzó) viszont mint emlitettem ehhez trd.8-at rendel a lap.
gondoltam egyet és levettem a trd.-t 7 re és reboot..
na csak szerettem volna mert őrült szaggatott sipolás fogadott szépen.ennyit a manuális trd7-hez.
ahhoz a 2,5x szorzó kell.ugy látszik azért is van külön véve a biosban a 2,5x éés a 3x is.
murci ha benéz esetleg az ő memoja birná a 3x memszorzót.mondjuk 8x430/1290 kiváncsi vagyok ahhoz milyen trd-t rendel és milyen eredményt hoz.. -
hati
addikt
A DOS-os GHOST-ot szerettem volna használni a boot CD-mről és nem látja a DOS az IDE DVD-ROM-ot. Egy másik gépemben (régi), semmi gond nincsen a BOOT CD-mel. Az XP látja/olvassa a DVD-t, azaz az alaplap és a DVD is jó. Van erre ötletetek?
-
tlac
nagyúr
Melyik terheli kevésbé a rendszert,, illetve melyik lesz megbizhatóbb illetve gyorsabb?
kevésbé terheli a rendszert, gyorsabb
azt nem tudom, hogy megbízhatóbb-e
(az inteles biztos, hogy nem túlságosan az, kemény tuning mellett szeret széthullani, de hát nem is arra van tervezve) -
bim
veterán
nos 1125 mhz tele5 2,3V 2 perc után hibát dobott a blend akkor gondolom 1 perc alatt lett volna az 1138mhz.ami érdekes hogy az 1125mhz 5-5-4-10-es beállitáson a memteszt86+ 1x 100% a gold memori meg 2x100% futott le hiba nélkül.szóval összességében 1 óránál is többet futtattam DOS-os memtesztet hiba nélkül a blend meg 2 perc alatt kivágott teli5-el is ....
vissza is vettem 1080mhz 5-4-4-10-re.
2,3V nálam a lélektani feszhatár...
olyan memo kellene ami megy 1150mhz-et 5-4-4-10 trd7.-el.
ami ezzel a memopárral nem fog menni sajnos. -
Gorneck
legenda
-
New_Hero
tag
azt hiszem nekem innen szarmazik a problemam.de nem tudom miert.
net_framework 2.0 fentvan,az a bus windows frissites is fent van,ez utan telepitenem a drivert,de ezzel kidob.
pls segitsetek!
-
-
tlac
nagyúr
egész jó
én a memtest86+ -t úgy szoktam futtatni, hogy beállítom, hogy pl. az 1. 100 megát tesztelje csak, így pár perc alatt végig megy pár pass
aztán kell még egy pár perc blend is, mert a memtest csak lazán tesztel, nem stresszeli a ramot
gyakorlatilag ez az egész lesz kb 5 perc,és nagyon közel lesz a végleges stabil beállításhozezért kell fixálni minden időzítést, a trd legyen mindig 7
-
bim
veterán
tlac
némi ujabb tesztecske.
8x455/1138 5-5-4-10 2,3V
nem tudom menyi ideig kell futtatni a memtesztet de 1x végig lefutott hiba nélkül a 100% (memtest86+ 1.7ver.)
veszélyes vizekre eveztem ezzel az órajellel.
ami érdekes hogy ha a 2,5x szorzót választod akkor auto trd.n 7-et rendel a memoknak. mig a 2,4x szorzóval akkor 8-at.mindkét esetben turbo a mem.perf...
evereest
winrar
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged