- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Na sikerült a bios up. Most már boldog tulaja vagyok egy F8-as lapnak. Ja és megszűnt az a windowsbetöltőcsík-lassulós bejelentkezés amit még régebben írtam, úgy látszik valamit módosított a bios ami eddig nem tetszett neki.
THX a segítségért
-
-
Osynho
addikt
válasz Hurkaleves #10593 üzenetére
10 hónapos Zalman táp, eddig jó volt, nemhiszem h az a gáz. Azért majd kipróbálom.De beraktam egy ati x550-at, ami jóval kevesebbet eszik mint egy x1950pro, és azzal is ugyanez volt. Tanácstalan vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Köszönöm a segítséget, de sajna nem igazán működik. Ledek se villognak, se a hdd, se a póver. 1 rammal próbáltam,de nemjó úgy se.
-
Osynho
addikt
válasz Hurkaleves #10583 üzenetére
Nem kapcsolja be a monitort, hogy menjek el a biosig? Nincs vmi ötletetek?
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
-
Osynho
addikt
Hy
Most raktam össze a gépemet (ds3, e2180, x1950pro, 2x1gb 800mhz), és amikor bekapcsolom, nem csippan és nem ad jelet a monitornak. A vga-n ég egy piros led, de nem ez a baj, mert kipróbáltam egy másikkal is. Meghalt az alaplap? -
tiop
tag
Üdv és B.U.É.K. mindenkinek
Ma reggel a következö volt a jelenség a gép müködésében:bekapcs.3 hosszu sipszo még a "bios sem villant be"ujraindulás,aztán megint 3 hosszu sipszo,ujraindulás és ez addig megy amig ki nem kapcsolom.Kivettem a videokarit megnéztem a csatlakozokat de semmi különöset nem találtam,visszaraktam.Kiprobáltam de ugyan az a jelenség.CMOS reset is volt de nem használtFogtam kivettem a rammokat és beraktam csak eggyet erre nagy nehezen elindult probálgattam és mindig elindult.Ezután beraktam a másikat is és ugy is elindult és azota megy.Memtest86 a rammok tesztelve semmi hiba,ortossal tesztelve több mint egy orát de semmi gáz?!A rendszer huzva van a rammok 2.1V 860MHz járnak standardba 444-12 stabilan 2 honapja.A proci 1.4V kap de eddig ilyen nem volt de ez a második eset mert tegnap is ezt csinálta.Mi lehet a hiba?
A segitséget elöre is köszi!!!!! -
qw78er89
aktív tag
válasz AMDaZERG #10561 üzenetére
Szia!
Nem valószínű, mert nálam egy routeren keresztül megy net és háló is és a másik gépben csak 10/100-as alaplapi hálókártya van.
Egy hülye kérdés! Nem lehet, hogy nem az alaplapi vezérlő a szar, hanem maga a csati? Én már jártam így, igaz, az IDE csatlakozó volt... -
T.Robin
csendes tag
válasz nebulo5 #10560 üzenetére
Próbáltam nézni a Biosban,minden Autora van téve,hogy itt mit kell állítani,az nekem már magas.
Esetleg ha valaki leírná, mit és hogy állítsak.Vagy egy progi amivel XP alól megnézhetem,hogy van e ütközés.
Még egy kérdés:
Szerintetek,ha egy E6300-as proci 3GHz-n stabil és nem is melegszik, érdemes azon használni,vagy csak a játékok alatt?[ Szerkesztve ]
-
Szatesz
őstag
hello akinek p35 ds3P je van vagy hasonlo nektek mennyi a max fsb q6600 nal?pl 9 es szorzonal? vagy 8 asnal...
>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
MaciG
addikt
Sziasztok!
Nekem egy ilyen P35-DS3R lapom van. Eddig (már vagy 2 éve) egy sound blaster live 24 bites 7.1-es hangarit használltam, és tökéletesen meg voltam vele elégedve, de most valmiért nem akar működni (lehet meghallt :S ). Gondoltam felteszem akkor az alaplapi hangkarit, biztos nem olyan szőrnyű. ÉS tényleg elég jó, de van 2 problémm vele.
1. valamiért ha fejhalgatóra állítom, akkor eltűnik a basszu. (A füles bírja mert az előző karival elég nagy volt). Itt ennél nem lehet ilyet beállítani?
2. Ha fenn vagyok ventrin,ts-en stb. akkor a többiek hallják amit én mondok, de minden mást is. (pl ha zenét hallgatok azt is és magukat is vissza). valamiért úgymond az én kimenő hangjelemiet is leadja nem csak a mikrofonét. Ezzel lehet valamit kezdeni.Vagy ne várjak túl sokat a karitól, és inkább vagyek egy új hangkarit (olyat ami volt)?
BANZAII
-
bim
veterán
mijezzaaa hullaszag?
tán csak nem újévi töltött kacsa volt a menű??
tlac gépe pedig sokkot kapott a resetektől? -
D.Csaba
tag
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
http://www.green6.hu
-
scream24
senior tag
válasz imibogyo #10563 üzenetére
Természetesen, csak az utolsot kell felrakni. De mielött nekikezdesz alapossan olvass utána. És persze nézd meg a bolt nyitvatartását ahol a lapot vetted, ha mégse sikerülne.
Amugy segitséget itt találsz.
[link]
[link][ Szerkesztve ]
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
imibogyo
veterán
Üdv.
F4-es biosom van.....
Ha BIOS updatet akarok csinálni, akkor elég a legújabbat felrakni ?? Tehát pl az F6 javításai benne vannak az F8-ban ??? Vagy mindet sorban meg kell csinálni ???A méret arra enged következtetni, hogy csak a legújabbat kell felraknom, mert folyamatosan nő a fájlok mérete (javítsatok ki ha tévedek) !!!!!!
Ja és ez egy EXE fájl, ezt akkor a windowsos BIOS updaterrel is feltudom rakni ?? Vagy csak el kell indítanom és mindent megcsinál magától???
-
tkesy
őstag
Valakinek sikerült már felrakni x64 -es Vista-t jmicron-os (lila színű) csatin lévő RAID0-ás tömbre?
Ha igen, akkor megkérdezném, hogy miből milyen verziót használt, ugyanis nálam egyszerűen nme megy fel.... az telepítés folyamatában első ujraindítás követően, állandóan kékhalálal ujraindul a gép...
(a x86, és az XP gond nélkül felmegy, csak a x64-es verzió nme...)[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
AMDaZERG
csendes tag
válasz Rider74 #10555 üzenetére
Telepítettem a Realtek Diagnostic Utility-t.
Az alaplapi 1Gbps hálózati csatlakozót látja rendesen.
Mikor elindítottam egy diagnosztizálást már annyit elértem vele, hogy villogtak a LED-ek a csati felett.
Szal elvileg nem 100% rossz, de még mindíg nem akar rendesen működni.
Nem lehet baj az, hogy ez egy 1Gbps LAN csatlakozás nekem meg 100-as hálóm van?
Már nagyon szeretném megoldani ezt a gondot. Amúgy már a CMOS resetet is csináltam, elemet is kivettem, de még mindíg nem megy rendesen.AMDaZERG
-
nebulo5
senior tag
válasz T.Robin #10557 üzenetére
Nézd végig a bios-ban a slot kiosztásokat. Valószínűsíthető, hogy másik hardverrel egyazon irq-ra (asszem így nevezik) került a tunered, és ez hibát okozhat.
Ezt csak ötletnek írom, a slotok kiosztásait csak saját felelősségre manipuláld.
Egyszer, egy intel alaplappal jártam így, és a kiosztás megváltoztatása segített.
Sok sikert!Üdv: nebulo
-
Gorneck
legenda
Gorneck#1239
-
qw78er89
aktív tag
Boldog Új Évet Kívánok minden fórumtársnak, és persze bárkinek aki olvassa !!!
-
T.Robin
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám,amire a TV tuner topikban nem kapok választ,hátha ti tudtok segíteni.
Eddig hibátlanul műdödő Kworld(Bt878) karimmal,most van egy kis problémám.
Alaplapot cseréltem, egy Gigabyte P35C-DS3R-re,és a TV-kártyán azóta nem tudokm a hangot elővarázsolni.Próbáltam a TV kártya hang kimenetét bedugni a Vonalszintü bemenetbe is és a Microfon bemenetbe is.
Az eszközkezelőben a WDM Audio Capture tulajdonságainál látom,hogy nincs illesztőprogram telepítve,pedig én telepítettem.Próbáltam sok fajtával,de még mindíg azt írja,hogy nincs illesztőprogram telepítve.
WinDVR3-at használok,és a beállításoknál nem tudok hangeszközt választani,mert nincs.Ezáltal persze hang sincs.
Légyszi segítsen valaki!!!!!! -
rob210
nagyúr
Mindenkinek Boldog Új évet Kívánok.
Renault power
-
Rider74
tag
A hatodik B.U.É.K.! Nem is rossz teljesítmény ennyi boroskóla, sör, peszsgő,a többire már nem emlékszem után. Amikor ez történt nem is volt tuning a gépen, nem tudom mitől volt arra számítottam, hogy többszor is előfordul majd,de soha többet nem történt meg. Mégsem olyan könnyen romlik el az integrált LAN
[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
-
fdisk
őstag
Vagy 3.-nak!
B.Ú.É.K. !!!!!![ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
nebulo5
senior tag
Azért másodiknak lenni sem rossz... B.U.É.K.!
Üdv: nebulo
-
Laraxior
titán
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
scream24
senior tag
válasz janos666 #10546 üzenetére
Én már bö fél éve csak vistával nyomulok, de sokan nem ezért linkeltem. Vistábol a 64bites egy átlgfelhasználonak egyenlöre tök felesleges. Mivel a vistához megvan az összes frissités igy tök felesleges ez az integrált cucc, amibe gondolom már valaki belepiszkált és jön a sirás rivás, hogy ez meg ez nem jo. Amugy meg B:É
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
válasz scream24 #10545 üzenetére
Ha van a gépben 2Gb RAM meg egy Core2-es proci és Gef8-as vagy Radeon X2xxx+-es a VGA én már a Vista x64-et javallanám, abból is az SP1-RC1-el integráltat.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
scream24
senior tag
Ha esetleg valaki nem lenne biztos a meglévö xp-ben, vagy netalán még sp1-et használ ime a megoldás.
Microsoft Windows Xp Professional+ Service pack 2 (magyar!)
Miután letöltötted, a winrarral kicsomagolod, majd a Win mappából a cuccot a néró segítségével írd ki adat cd-nek, és innentől egy teljesértékű windows xp prof+ service pack 2-d van.
-A feltöltés NEM RAPIDOS!!! Darabolva van, de az egyes fájlok letöltése között nem kell várni!!!
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-Akinek kell, hozzá Windows hitelesítő kipróbálva, működik. 2-t kattintassz a cuccra, és beépül a registrybe, és innetől a windowsodat kiküldheted frissülni.
[link]
A feltöltés Tajpán kolega érdeme.Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
lamavok
csendes tag
k kiprobalom kossz a gyors valaszt
-
lamavok
csendes tag
Probaltam sp2 telepitovel de nem jo.
-
lamavok
csendes tag
Ram geil 2gb ddr2 800mhz
-
lamavok
csendes tag
Hello!
A win 500gb hitachi dekstar winyo a winyot felismeri a windows telepites elindul az elso ujrainditas utan viszont amikor betolteni a windows xp telepitesenek 2-dik reszet a gep ujraindul.Alaplap gigabyte p35-ds3l. -
lamavok
csendes tag
Hello!
Van egy GA-P35-DS3L alaplapom és egy hitachi sata2-es winchesterem az a problemam h nemtudom folrakni ra a windowst mar eleg sok mindent probaltam.Ha tudnatok vmi jo otletet mondani lecci irjatok.
Elore is kossz! -
Szerintem többet ki lehet hozni abból a RAM-ból, én is elgondolkodtam rajta hogy beújítok belőle egyet most hogy potom 28K körül hozzá lehet jutni, mert talán már ez a Ballistix féle IC a DDR2 csúcsa és csak lefelé megy majd a színvonal ahogy a DDR3 terjed.
Ezért is próbáltam ösztönözni laraxiort (ne hívd már larának, mert majdnem azt hittem hogy nő, pedig nem) hogy hajtsa már meg rendesen ha teszteredményeket mutogat, mert azt amit eddig villantott egy régi 800-as RAM-al is el lehet érni hasonló feszen.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
fdisk
őstag
Erre esetleg vki?
[link][ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
Itt egy kép a 9980 mb/s everest olvasásról 25 perc hibátlan ORTHOS után.
Én 20 perc ORTHOS után már stabilnak szoktam ítélni a gépet mindennapi átlagos használathoz (azalatt bemelegszik és köhög ha baja van), de azért ráhagyok még 5 percet...
Naés ezeknél a régi eredményeknél én a párhuzamos mem-CPU hajtásra mentem rá, ha levenném a CPU szorzót simán kicsalnék a RAM-ból még legalább 50, ha nem 100 mb/s-t, ha lesz ma időm meg is csinálom neked.
És én vagyok olyan hülye hogy 24/7-ben 2,3V-ot adok a RAM-nak, azért tuningRAM hogy bírja, nem azért van rajta aluborda és fölötte 2 ventilátor hogy ne fűtsek rá, fél éve így megy a gép szétfeszelve és kicentizve az FSB-t és még nem lett tőle baja, ha kíbír még fél évet már úgyis mindegy lesz.
Véleményem szerint ha ráírják a RAM-ra hogy 2,45V-ig garanciás akkor szerintem annyit is kell adni neki (bár talán a 2,4V-os lélektani határt tényleg kár atlépni, de ha BIOS-ban beállítasz 2,45-öt úgyis dproppol annyit hogy 2,4 lesz vagy kevesebb) Az enyém csak 2,1V-ig garis, de azért adok neki 2,3V-ot. Azért fizetsz annyit a RAM-ért amennyi, hogy bírja a 2,45V-ot (vagy hogy min3 évig kicseréljék ha mégse), ettől lesz tuningRAM, a kingmaxot is szét lehetne feszelni, csak nem lenne gyorsabb és leégne.[ Szerkesztve ]
-
hossszú
őstag
DQ6-ra melyik BIOS-t ajanljatok? Most a F7b van fent de teljesen hasznalhatatlan Quad tuningra
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Laraxior
titán
Érdekes ramok ezek. 2.45V-on nem viszik az 1200-t,de 1100en meg megy CL4 ben.
Most akkor jó ram vagy sem? Mivel 1100en használom (de megnézném hol a vége) jónak tűnik,mindenapi használatra. Extremre viszont nem
Eza hülye memset állandóan bekavar az időzítésekkel.*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
tkesy
őstag
Nos arra végül találtam megoldást, miért nme vette be a gyomra a drivert:
- az elején elkövettem azt a hibát, hogy a területi beállításokat magyarra álítottam.... ha hagyom angolon, simán megy tovább....
Viszont, az első tervezett ujrainditás után, állandóan kékhalál fogad, fel sem tud állni az oprendszer, hogy befejezze a telepítést...
Már minden alapon van, ami nem kell az kikapcsolva, de akkor sem tud felállni, még Safe modban sem.... erre 5let?
Meguntam átraktam az intelesre, ott semmi gond nem volt a telepítéssel, de valamiért márt 2D -ben is szaggatott az egér, és ez nem javult meg akkor sem, amikor felraktam a mindenhez a legfrissebb drivert...[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Rider74
tag
válasz AMDaZERG #10490 üzenetére
Elmondanék egy tanulságos storyt, nos ha jól emlékszem az MSI lapommal történt, hogy minden előzetes jel nélkül egyszercsak megszünt a net. Bármit csináltam modem reset, hálókártya ki-bekapcs, driver le- vissza semmi. Ezután ügyfélszolgálat fél órai "hívása fontos számunkra kérem várjon" hallgatása után kapcsoltak egy "műszaki kollégát" aki megállapította, hogy a modemig elmegy a net a hiba nálam van. A kábelt is kicseréltem a modem és a gép között de semmi javulás. Ezután minden mindegy alapon nyomtam egy cmos clear-t és egyből megjavult. Minden alaplapi problémára elsőkörben ezt is ki kéne
próbálni csak sosem jut eszembe... -
bim
veterán
válasz Gorneck #10504 üzenetére
igen erre ráleltem én is és ez nem a G verzio.ebben nem szerepel a mi órajelgenerátorunk.
sőőőt rátaláltam a G-re is és abban sem szerepel az a szám ami nekünk kellene ugyhogy érthetetlen robinak hogyan sikerült ....
csak abban szerepel amit west linkelt de az meg fagyizik lefelé.
szóval eddig sem használtam és ezután sem fogom ugy nézem. -
bim
veterán
válasz Robi_73 #10496 üzenetére
valami letöltőlinket tudsz adni hozzá?
lara:ez bizony már szééép.
murci:ez 9-es prio.amit te mutattál maratoni blendet az meg 2-es prioros volt.ugyan nem tudom hogy az csak a procit kiméli e de gondolom 1 óra blend elég lehet arra hogy stabinak tekintsük és ne lepje meg egy kékhalál véletlenszerűen..[ Szerkesztve ]