- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szatesz
őstag
hnm hát majd azlessz elviszem egy haveromhoz a ramot és megnézem ott.
Pedig az orthos nem mutat hibát csak a memtest...hát de akkor sem azn igaz ha valami talal hibat
nincs olyan teszt amivel lehet mérni az igai gyorsasagat pl mem olvasas iras?[ Szerkesztve ]
>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
Szatesz
őstag
Hát jah csak ezek jelenleg 1066 on is hibaznak mem test alatt......alapbeallitason és ha jol tudom ez tuningram akkor ne legyen tutnigram hanem egy sima kingmax amit én feltudtam huzni 1125 re stabilan ezt meg nem ugyhogy nemtom most mivan az nemelhet hogy két kit is rossz mas gépében meg jo itt valami nemjo nem a ram hibazik szentem
-
bim
veterán
senki nem garantálja neked a tuningot.szerintem...
gondolom neked sem mellékelt hozzá a gyár garanciát hogy ennyit meg annyit fog menni.
teszem fel veszek tőled egy pár CB.-t és nem megy csak 1100-at akkor nem veszed vissza tőlem hogy na jó adok másikat hogy jó napod legyen. -
Szatesz
őstag
válasz Gorneck #10990 üzenetére
De az lehetséges ha lecserélem a ramokat muskhinra 1066 osba mert az annyit tud mint a crucial akkor azzall jo lessz a gépem jol fog menni vele vagy ez is kivan csukva?nah 32 percig teszteltem orthosban stabil volt 1080 Mhz n 5-5-5-15 be...mingya emelek egy kicsit rajta és nézem tovabb meddig birja akkor mennyi feszt adjak neki? A memtest meg jelez errort 1080 on is 1 percen belul akkor csak nemjo valami....
ha lecserélem Mushkinra akkor szentetek jolessz vagy lapot cseréljek inkabb?
[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
válasz Szatesz #10987 üzenetére
mondjuk kiváncsi lennék rá ha egy másik gépbe beleteszed a memokat abban is megy e rendesen.
amugy meg senki nem garantálja neked hogy menni fogy xy órajelet.
a gyár azt garantálja ami rá van irva.1066mhz 2,2V-on.
az más kérdés hogy mindenki azért veszi őket mert szépen mennek.azért muréna is találkozott már kevésbé menő CB.-vel..szerk:megjegyzem hogy az ÉN a-data 1066+ os memoim se nagyon vigéckedtek pedig azon s GMH volt.
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Szatesz #10987 üzenetére
Neeeeeeeeeeeeem.
Ha az egyik ram megy 1150et a másik csak gyári 1066on, akkor az 1066at tudó ramon "más" chip van...értsd ez alatt, hogy a lap által adott értékeket nem bíró chip került...persze más lapban lehet ez tökéletes...ebbe senki nem láthat bele...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Muréna
őstag
válasz Szatesz #10983 üzenetére
nem kell venned rá, elég ha odafogatsz vmi ventit, legalább a teszt erejéig..
P35C-DS3R lapomnál F8-cas bios volt.. azzal nemvolt semmi gond..
2.4V-n használtam P5K-ba 24/7-be 1260-1280mhz-n 5-5-5-15be
volt amikor 1060-1120 4-4-4-10 be használtam, de valahogy nem hozott annyit a cl4..Akinek valamivel elvagyok maradva az privizzen rám PLS!
-
Szatesz
őstag
válasz Muréna #10982 üzenetére
oks majd veszek rá valamilyet...Már mindent probaltam mindeggyik slotban ,,minden variaciot... de ami érdekes az egyik ram mukodik minden slotban a másik meg semelyikben sem mindig error az egyik meg mindben viszi az 1150 et......De masnal meg mind a ketto jo amit visszavittem...ez érthetetlen milyen biosod van? És te mennyin hasznalod miylen fesszel? Ugy latom 1080 at birjak vissza vettem 2.1 re a voltot és mar megy vagy 20 perce az orthos.... de feljebb az egyik nembirja ezek szerint cak rejtély hogy miert...
[ Szerkesztve ]
-
Szatesz
őstag
válasz Muréna #10978 üzenetére
memtes hibat jelez vagy 50 errort És teszteltem orthossal és prime95 tel...1150 el nem birta...
ugy csianltam én is ahogy irod..Nem hutom semmivel csak van ahazamban 5 ventillator..igy csinaltam én is....1080 on megy 2.2Val 5-5-5-15 el orthos alatt stabil eddig 10 perc telt el....
Én most orthost nyomom memtestbol pedig 3.3 volt...[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG
csendes tag
Melyik RAM tesztelőt ajánljátok, hogy megtudjam a túlhajtott RAM megbízható-e?
AMDaZERG
-
Muréna
őstag
válasz Szatesz #10976 üzenetére
hogyérted hogy nem bírja? kifagy, kékhalál? mit produkál?
mivel teszteled?
hűtöd a ramokat valamivel ?ilyen gondal ne vigyél vissza ramot... semmi értelme, nem a ramokkal van gáz, hanema beállitásokkal, vagy a biossal..
procit illetve mindent rakj alapra..
csak a ramszorzót állítsad..
időzités: 5-5-5-15
fesz: 2.2V-2.3V
órajel: 1066lapnak felesleges fesz..
pci-e freki fix 100
szerk: jelenleg semilyen lapom sincs, várok a ds3p-re.. előző lapom p35c-ds3r volt.. abba gondnélkül ment akár 1260mhz-t is.. F8-cas biossal[ Szerkesztve ]
Akinek valamivel elvagyok maradva az privizzen rám PLS!
-
Szatesz
őstag
válasz Muréna #10973 üzenetére
Nah végre egy ugyan olyan lap mint az enyém....1150Mhz n 5-5-5-15 2.35v on nem birja....És igen ez már a második kit amit visszavittem tokéletesen mukodtek csak nem nálam....7*360n fsb minden auton a tobbi bellaitas de ha manualisan allitom sem jo...a lapnak is adtam mar +0.2V is de ugy sem jo
Hát igen jolenne valaki ittlakna a kozelben és meglehetne nézni a lapomat mas rammal és a ramomat mas lapban
murena milyen biosod van? hanyas?És neked hogy vannak beallitva?FSB és Mhz és idozites?
[ Szerkesztve ]
-
Szatesz
őstag
válasz Gorneck #10968 üzenetére
áááá dehogy ezek 1066 on mennek gyarilag 1.8 v n allitolag mindeggyik tud 1200Mhz t5-5-5-15 tel 2.1V-2.2V n de az enyémeket nem birom feljebb huzni az alaptol mert hibaznak pedig ezek vérbeli tuningramok....én megelégednek 1150 el is siman...
-
Szatesz
őstag
minden biossal megprobaltam mar F4 tol F8 ig...
És megprobaltam amit Gorneck mondott de az sem seketult ugyan az a baj...Szerintem elcserélem egy muskin kittre az is jo amugy? hozzáteszem koszonom azért mindnenki segitségét rendesek vagytok....De szentem a ramok nem kompatibilisek ha fejre állok sem...[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
válasz Szatesz #10957 üzenetére
az a baj az egésszel hogy ha visszaviszed a lapot gariztatni akkor a polcrol legjobb esetben is 2db. kingmax 800-ast fognak leemelni amivel lehet hogy tökéletesen fog üzemelni.
nyomd fel a gyári biost.F4 vagy nem tudom melyiket és azzal probáld ki.
ha az egyik modul tökéletesen megy mindegyik slotban és a másik mindegyikben hibázik akkor a memo rossz..mégha te bontottad ki akkor is!!!
ha mindegyik külön tökéletesen fut de dualban nem akkor a lap rossz.
lyanrol még nem hallottam hogy egy gyárilag KIT-be csomagolt memopár tökéletesen üzemel de amugy az egyiket utálja a lap.megjegyzem hogy a giga lapban raminkompatibilitást itt még nem hallottam...
szerk:ha más nem is de én tudnék mesélni hányféle memot megevett már ez a lap.
történetesen pont ballisztik nem járt még nálam...[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Szatesz #10960 üzenetére
Német oldalon még az elején olvastam, hogy néhány emberkének be kellett bios szinten az összes időzítést lőnie, hogy a ramja rendesen menjen...főleg 4 modul esetén és ez mindig bevált...
Hülyén hangzik amit írtam, de vmi különbség van a két ram között, ha az egyikkel hibátlan a géped a másikkal nem...
Gorneck#1239
-
-
fagy53
nagyúr
Ha logikusan nézzük nem a lap hanem a RAM a ludas, de szerintem mindketten jók, a lap is meg a RAM kit is, csak összeférhetetlenek, mint írtam lehet, hogy tízből csak kettővel hajlandó együttműködni a lap.
El kell adni a RAM-okat, és olyan típust venni amilyenek itt a topic-ban már megfordultak.[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Szatesz #10952 üzenetére
Én azt nem értem, hogy 1 ram megy 1 meg nem a kitből. Tehát 1ik ramnak nagyon nem tetszik vmit. Ergo különböznek a ramok.
Azt nem próbáltad, hogy nem csak az első 5 időzítést állítottad?
Tévedsz: "memtestet futtattam dualban 10sec alatt 7000hiba, singlébe mindegyik rammal külön külön 1-2 hiba."
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Szatesz
őstag
válasz Gorneck #10949 üzenetére
jaja amit vissza vittem azzal az uruggyel hogy nem jok osembernek o kiprobalra és igen is elég jok sot... csak nekem nem voltak jok valamiert és elhoztam tole egy zsir uj kitet még ki sem volt bontva Mégegyszer ezért koszonet neki és elnézést mert nem a ram volt a rossz.....És ezekkel is ugyan ezt csinalja... tehat valami a lap lehet a rossz és nem akarok ds4 est mert mar megrendeltem a vizhutoblokkot a chippsetre és azon meg heat pipe van.....Valaki valamit tud még segiteni avgy akkor inkabb tényleg ds4 et vegyek azzal tuti menne?Vagy valakinek nincs iylen lapja ilyen rammal? Gorneck neki sem volt jo csak az egyik ram...
[ Szerkesztve ]
-
Szatesz
őstag
válasz fagy53 #10939 üzenetére
igen az egyik hibatlanul megy mindeggyik slotban a másik meg semelyikben nem hibatlan...és mar egy kitet kicseréltem emiatt és amit visszavittem letesztelték és naggyon jol ment ...tehát tuti nem a ramokkal van gond mert ezt a kitet én bontottam ki sajat kezuleg és a masikkal is ugyan ezt csinalta....És az hibatlanul megy mas lapban....
-
-
fagy53
nagyúr
válasz Szatesz #10936 üzenetére
Ha két azonos tipusú RAM, márpedig kit esetén ez nem kérdés, egyenként ugyanabban a slot-ban próbálva az egyik hibázik, akkor az a RAM a hibás.
Egyet megtehetsz még, hogy egy másik slot-ban is megnézed őket egyenként, ha ugyanaz az eredmény, akkor a RAM a hibás.Az is lehet, hogy a lapod nem díjazza ezt a RAM típust és tízből csak 2-3-mal hajlandó együttműködni. Ha ez így van akkor más a tiedtől eltérő lapban remekül elvannak.
[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
válasz szacsee #10933 üzenetére
Nem ismertem a goldmemet eddig, de köszi
Monjduk nekem még nem volt bajom vele igaz én egy régebbit használok már vagy 3éve.Szatesz:
ha nem ez akkor a lap memókezelője lehet szar, ha a ramok teljesen jók, esetleg próbáld amit szacsee mondott memtestet, azzal akkor könnyebb lesz memót tesztelni.
sajna több 5letem már nincs max variálni tényleg a biosokat meg modulokat, de nem tudom, valaki majd remélem ad más tippet[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
szacsee
nagyúr
A memtest-ről nálam negatív a tapasztalat.
Egyik munkatársam gépében volt egy kis túlfeszelés a memóriára nézve és nem tudott róla..(laikus a srác). A lényeg, hogy a memók 1,8V helyett 1,9V-ot kaptak és mivel nem egy tuningos darabok voltak az egyik megfőtt. A win alatt fagyik stb..áthozta a gépet, a 3.4-es memtest letölt (X86-os Iso) mindig hibát ír, megnéztem nálam is és még 2 gépben, hát az egy kalap kaka volt, mert a jó memóra is azonnal vagy 1000 hibát írt ki. Letöltöttem a 3.3-ast, azzal néztem dual-ban végigment 1 pass-ig, majd a következő kört futva a 2. tesztnél 1000 hiba..megnéztem az én gépembe, nálam 4x végigment 4pass-al..
Goldmem-et betettem az ő gépébe (CD), majd indítás után kb 15mp alatt dobta a hibát, tehát a goldmem hatékonyabb, mivel a memtest csak 2. nekiffutásra találta meg a hibát, míg a goldmem elsőre.
Ha memtest-el tesztelsz legalább 4x had menjen végig, akkor ad valami képet, ha goldmem-el akkor elég 1x is max 2x (ráadásul fele annyi idő alatt végez).. -
-
Szatesz
őstag
orthossal nyomom de nekem egállt ez is... sajna nemtudom akkor milehet vele ha alaplapot cserélek ugyan ilyenre remélem az jolessz...Mem tesztel is 0.5% nal 5 hiba fas*a.. ez mitol lehet akkor,?
a memo tuti jo mert lett tesztelve mert ez mar a amsodik kit...F4 el érdemes megnéznem? mert azzal az eggyel nem probaltam még....?[ Szerkesztve ]
-
npp
csendes tag
Sziasztok!
tegnap vettem egy uj gepet: ga-p35-ds4(rev 2.0), q6600, gt8800, hx520 es a lenyeg GEIL - Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT [link] osszeraktam a gepet, es probaltam 64bites vistat telepiteni 5 perc utan hiba, ujraproba megint ezutan megprobaltam 32bites vistaval is, ugyanaz
vegul sikerult xp-t felraknom, de a gep idorol idore latszolag ok nelkul "megall" mintha 100% proci terheles lenne, de nincs es oka sem lenne
vegul letoltottem memtest86, 3. test 12453252 hiba, na mondom szuper (memek 1-3 slotban)
mindez ugy h cpu alapon, mem pedig 5-5-5-18on, megprobaltam 2-4 slotban, +fesszel egeszen 2,3ig, illetve 4-4-4-12n is, hatha de vegig ugyanez illetve leszedtem Windows Memory Diagnostic Toolt, es ezzel folytattam a tesztelest
ezutan 1esevel hatha rossz 1ik, minden alapon:
1es mem 5-6os teszt osszesen 9hiba mind a 3feedf18as cimen
2es mem 5-6os teszt osszesen 12hiba mind a 3feedf18as cimenvalamit rosszul csinalok, rossz bealitasokkal, vagy kifogtam olyan kitet ahol mind2 memo rossz, raadasul ugyanazon a cimen hibaznak?
elore is koszi a segitseget
nagy ramos topicban, felmerult h esetleg lap nem szereti memeket, szal ha valakinek van ugyanilyen szoljon pls
-
Laraxior
titán
riva tuner,harware monitoring jobb katt setup.
bla bla... on screen kipipál,annál amit szeretnél monitorozni.
az everest fusson tálcán mondjuk (a riva nem látja a procit és a mobo.-t)
statictics server is fut.. kb ennyi
ha nem találnál a procihoz monitort,akkor van a monitorozások alatt egy setup,ott alul hogy plugins,pipálgasd ki okosan nagyjábúúúl ennyi[link]
itt van egy kicsit érthetőbben pikcsőrökkel fűszærozva[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Szatesz
őstag
Nemtom kijelezni de nekem egyszer sem volt diavatités egyszer sem akadt meg...