- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
Új hozzászólás Aktív témák
-
adakiller
senior tag
srácok, amikor rádugom a tápról az alaplapra a power connectort, van 2 kábel egyik ugye a 2X10es meg mellé be lehet dugni egy 2X2-es kábelt is, viszont ilyen már van bedugba a proci végett. mehet a 2X2-es is a power connector mellé, vagy nem? chieftec 450es táp amúgy
köszi
-
Szatesz
őstag
Ez az extrem meg turbo beallitas mi a fenét csinal a memoriakkal?
>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
Szatesz
őstag
válasz Gorneck #11081 üzenetére
jah éretm és akkor gondolom a rev. 2 es az ujabbnekem rev 1.1 ez milyen jo vagy rossz
Lehet rev 2 es kellene valasztanom mert ez nemjott be ugyebár a memonak
T-lac és ott hol tudom megnézni és amugy van koztuk valami kulonbseg? vagy mint a procinal a B3 meg a G0?
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
-
Szatesz
őstag
mi az a rev. 1 és 2 ..És hogyan tudom megnézni hogy az enyém mien? mert ha az enyém rev 1 es akkor majd kettesre gariztatom pl....
-
Gorneck
legenda
válasz Szatesz #11064 üzenetére
Ezt már leírtam...800/4-4-4-12@Turboba használom aszhem. Semmi változást nem vettem a Cl5 1200 és a nagypapis között (fent említett Cl4 800). Szal igazából csak memó tesztekbe mutat jól a magas órajel...szinte sehol máshol.
Írtam, azt is, hogy másik lapban mehet ettől még jól...csak egy értéknek (memset vagy még az se írja ki) elég különböznie ahhoz, hogy az a ram jól menjen abban a lapban...ettől még nem a lap a hibás...esetleg a bios írók vagy maga a ramgyártó aki nem azonos tudású ramokat rak egy kitbe...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
bim
veterán
válasz Szatesz #11064 üzenetére
jut eszembe azt még le sem probáltad hogy alapon hajtott proci mellé a memszorzásnak nem a 4~ választod hanem a 4+ t.
aggregátor:1333 csak a 4~és feletti tartozik az 1066hoz ha minden igaz.de lehet hogy tévedek.mindenesetre a lap kapásbol alacsonyabb trd.t rendel ezekhez a szorzókhoz.
[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
válasz qw78er89 #11062 üzenetére
csipszet sebesség.biosban ha kinyitod a memszorzást ezt látod:
2,5x
3x
4~
2x
2,4x
3,2x
3,33x
4+nahh a 4~ig 1066os strapal kezeli a sebességet ami neked nagyon jót tesz.de jobb oldalon irja is a bosban ha rámész.remélem egyezik a biosod a DS4-el.
tehát 3 ramszorzo közül valamelyiket kell erőltetned.2,5x-3x-4~
igy most nagyhirtelen.persze mellé jár egy turbo mem.ench. is.ne kérdezd hanem Szúrd neki!! -
Szatesz
őstag
hnm akkor maradok a DS3P nel...
remélem csak ez ilyen szar... ha meg nem akkor veszek masik ramot nincsmit tenniGorneck az is elég jol huzhato?
eloszor megnezem mashol a ramot masodszor lapot cserélek.....[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Szatesz #11057 üzenetére
Miért ne lenne?! Beteszi az új lapot haverod kipróbálod a rammal és kész. De azt még mindig nem értem mitől lenne típushiba az, hogy az egyik ramod 1066 felett nem megy a másik meg bőven felette. Leírtam mi van...az egyik ram nem bírja amit a bios követel tőle...
Vegyél A-data 1066os ramot oszt csók...
Gorneck#1239
-
bim
veterán
válasz qw78er89 #11052 üzenetére
nos.
ha az én fiokomban lenne egy pár ilyen memo nem is lenne kérdéses hogy leprobánám.amugy a 375/1125mhz nagyon jó lehet ugyanis a 3-as szorzó az 1066-os straphoz kötődik...
én mindenképpen az aszinkron hajtás mellett döntenék nem a CL.4 melett.és gyakorlatilag nincs hő...szatesz:a mushkin nagyon jo memo de mindenképpen teszteld le más lapban a memoidat.jó volna ha P35-ös lap lenne mert egy 965-ös lap pl. neccesen kezeli az 1066mhz-et is.vedd meg az én gyári OCZ 1150mhz-es memoimat az garantáltan mey 1150-et.
[ Szerkesztve ]
-
Szatesz
őstag
válasz Gorneck #11049 üzenetére
dehogynem megy ez sokkal tobbet csak szar valami.... tuti nem a memo de holnap kiderul
Csak inkabb elotte megnézem mert ha nem rossz a ram akkor meg lapcsere nem akarom osembert ezzel is zargatni igyis mar egyszer cserélt nekem...
[ Szerkesztve ]
-
Szatesz
őstag
válasz Gorneck #11045 üzenetére
Haverom a boltos és tuti cserélik meg se fogjak nézni mi volt vele...tehát ez nemkérdés...
Ha jol lattam muskhin1066 os az is van ilyen jo?
És eloszor megnézem mas gepben a ramot de ha ott megy akkor tuti lap csere csak kerdes miylenre...[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Szatesz #11044 üzenetére
Ha beletesznek 1 kingmax párost és menni fognak akkor nincs csere. Szal sztem a lap gariztatása necces...pláne, hogy nálad a gyári órajel az megy...
Ősembernél mi van most hasonló árban?
ui: Megfogja, hisz neki is benne áll a pénze. A többivel meg tisztába vok...sajna...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Szatesz
őstag
nah már csak 1 kérdésem van felétek... mit cseréljek le a lapot gariztassam és hozzak valamimasikat csak az a baj hogy heatpipeset nemtudok hozni emrt megrendeltem a chipsethutot(vizeset)..Tehát milyet akkor?ha mégegy ilyet veszek lehet ugyan ez lessz vele a gond...És ha meg ramot veszek szerintetek milyet vegyek ami hasonloan jol tuningolhato mint a crucial?
-
Szatesz
őstag
Na én meg felraktam az F4 es biost és most ezzel testelem mem testel....kivancsi leszek milyen lessz
-
bim
veterán
válasz qw78er89 #11037 üzenetére
egyáltalán nem melegedett de ennek a memonak már necces.
ennek 1170 megy kényelmesen 2V-on.
valaki több feszt merne neki bátran adni én nem.
ami beszarás ezen a memon hogy egyáltalán nem melegszik 1125mhz 1,95V-on használom és memtest86+ alatt szobahőn figyeltek végig az A-DATA memok meg izzottak.
igaz azok kepták szépen a 2,3V-ot. -
qw78er89
aktív tag
Szia!
bim: azt szeretném kérdezni, hogy a Kingmax 1066 amit meghúztál (#10774), nem melgedett nagyon? Szerinted lehet így folyamatosan használni, vagy már megint hülyeséget kérdezek? -
bim
veterán
akkor ha mindegy milyen akkor vegyél 2x2G kingmaxot.
bááár vitathatatlan hogy a corsair szexibb.nekem volt dominator és brutálisan jol néz ki.rézzel hosszabbitott nyák..stb.
ha viszont zrt a géped akkor bőven elég a kingmax/corsair matricaa gép elején combó[ Szerkesztve ]
-
tempx
tag
válasz Gorneck #11022 üzenetére
Mekkora pörgés van itt...
Tehát a megfontolások:
-Mindenképp 2x2GB szeretnék hogy ne legyen szopó ha bővíteni akarom
-Nem vagyok annyira fanatikus + 1 FPSért vagy -3 mp sebesség növekedésért vegyek CL4 RAM-ot +20K-ért
-stabil és minőségi legyenDe persze meggyőzhető vagyok ezért írok ide
A DS3P-t megnézem.
-
LEON-T
aktív tag
válasz Szatesz #11001 üzenetére
nem volt idom visszaolvasni a dolgokat de nem lehet az hogy a legujabb bios van fent neked?
Olvastam Xtremesystemen hogy sok gigabyte p35-os lap utolso biosa nem jo mert a memtest hibat jelez. En is felraktam az utcso ds4 biost es ki is jott a hiba. [link]
Elnezest ha tevednek. -
tempx
tag
Sziasztok,
új konfigot tervezek: GA-P35-DS4 + Q6600@9x333 ehhez kéne vmi RAM-t ajánlnotok ( van ilyen szó de most komolyan )...
Amit szeretnék:
vmi 2x2GB kit 30k körül. A 9x333 lenne a max tuning alapfeszen amit kéne tudnia stabilan.Én ezt - [CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX CL5 KIT] néztem ki, szerintetek jó döntés, vagy tudnátok jobbat ajánlani.
thx
-
bim
veterán
-
Szatesz
őstag
Persze
Nah vettem eloszer egy crucial ballistix tracer memot 1066 osat..Beleraktam a gépembe semmi gaz nemvolt ment rendesen de amikor 5 napra ra kivancsisagbol csinaltam egy tesztet.a memtes hibat jelzett alaporajelen is.. erre én visszavittem és hoztam egy zsir uj bontatlan ugyan olyan ramot...megitn belerakTAM AZ ORTHOS TESZ MEGY ALATTA NEM HIBAZIK DE MEMETEST HIBAT ÉSZLEL ALAP 1066 MHZ N IS NEMHOGY HA MÉG HUZOM... DE EGYÉBKÉNT NEM FAGY LE nincs KÉKHALÁL CSAK A TESZT HIBAT JELEZ...(bocsi véletlen benyomtam a Caps...)nah ennyi és azon gondolkozom mi lehet probaltam mar minden feszultsége mar mindeggyik biost minden beallitast is.. nemtudom mi lehet, lehet kompatibilitasi problema van...És az a kérdés akkor ha lecserélem mushkinra azzal vajon jo lessz e vagy a lap a hibass..Jah és ha a slotokkba cserélgetem akkor sem jo és ha egyesével hasznalom az egyik ram jol mukodik mindeggyik slotban amásik meg semelyikben de holnap elviszem egy haveromhoz és megnézem nála is a ramjaimat... ennyi szuken fogalmazva...[ Szerkesztve ]