Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #9973 üzenetére
nekem az 1-3ban jobban mennek a memok.igaz most a 2-4ben vannak.
az hogy memtesztel tesztelsz és ott hiba nélkül fut x %-ig az nem jelenti azt hogy komolyabb terhelésre is hiba nélkül reagál.
a blend a leggyilkosabb progi erre.
ha valami ott nem hibázik akkor tutira stabil a mem-lap-proci trio...mindenkinek::haverom a DS4-es deszkájába vett egy sata2-es samut.miért nem megy neki sata2-ben?sima satára volt jumperolva és ha lehuzza a jumpert akkor lassabb a vinya mint amugy.valami driver vagy biosbeálltás szükséges hozzá?
egyáltalán miben lehet észrevenni ha egy HDD sata2 ben megy?(már amelyik az) gyorsabb a másolás? -
lazydog
addikt
Az AHCI nem a sebességről, hanem a kényelemről szól.
Ezzel lehet elérni a hot-swap, vagyis a menetközbeni vinyó csere, illetve leválasztás lehetőségét. Segítségével úgy lehet kezelni a vinyókat, mint egy pendrive-ot. Ezt leginkább a lila csatlakozókra érdemes alkalmazni, miután rádugtad a hátlapi eSATA bracket-et. -
_ak_
addikt
Vistával ugyan így szívtam, hiába állíttottam át a dolgokat, nem sikerült a telepítést sem befejezni, csak úgy ment fel ha a giga csatiba dugtam és ide ként pörgette. Viszont, így h fent van a vista, visszadugtam az intlebe, reatr után új drivert magátol telepítette, majd megint restart átraktam ahcira, megintdirvert telepített és azóta így megy..
-
Gorneck
legenda
Tudom néztem...Német fórumon le van írva ez is...
Pont ezé kérdeztem mit integrált hova... -
nebulo5
senior tag
dave93!!!
csak most tudtam elolvasni a p.ü.-ed! Válaszoltam is. -
Mankó
veterán
válasz
Gorneck #9978 üzenetére
A sata2-es drivert (raidet is feltette), amit a Gb honlapjáról szedtem le. De ettől függetlenül akkor is mennie kellene az achi-nak, nem? De lehet, hogy csak az egyiket kellene bekapcsolni a Bios-ban, mert ahogy bebootol a gép , s amint eljutna az op.rendszerig, mindjárt kék halált dob.
Nem tudom mi lehet a gond, így most megint IDE-be megy.
-
qw78er89
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit megkésve bár de BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK
és köszönöm a rengeteg segítséget!!!!
-
RtK
tag
Hali! Februárban tervezek átállni AMD-ről Intel-re és egy Gigabyte P35 DS3-on gondolkodom, úgy hallottam h ezek jeleskednek tuning terén, csak nem vágom h melyiket is kéne választanom, annyi féle van mint a szemét.
Prociról sincs még konkrét elképzelésem. Egy dolog biztos: 2x1GB Crucial Ballistix 1066, ez már megvan.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Laraxior
titán
Elindítom az Orthos,kiválaszt: blend stress CPU és ram.
De ha csak a procit tesztelem vele akkor stabil.Mi a fene lett a rammal? 1125 nem lehet téma 2.2-n....BIOS-t még nem tettem fel..aszongyák könnyű elcseszni,és akkor oda a lap.vagy gigánál azért van a dual bios?
Lehet slotot kellene cserélni?Bár mindig ezekben volt.Mert az everest azt írja hogy DIMM 1-2-3-4 Clock Fine Delay: 13T-5T-12T-4T ...ez számít valamit?
-
Mankó
veterán
Beleintegráltam a telepítőbe és felraktam így a rendszert. Viszont ha a BIOS-ban bekapcsolom az AHCI-t akkor win helyett kék halált kapok.
2 helyen lehet beállítani, az egyik az engedélyeszés, a másik meg Onboard SATA/IDE Ctrl mód. Melyiket kell igazából, vagy van valakinek 5lete miért csinálja?
-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #9960 üzenetére
Éreztem én
De most vmi megint nem jó a gépemmel. És az a vicces, hogy mindig ez van, ha felteszem a vistát. Az első 3-4 napban tökéletesen megy, gyorsabb mint az xp...aztán meg hirtelen belassul és k.o. Most is tolom egy manageres játékkal, ha rákattintok egy játékosra akkor várnom kell 1-2mp-t mire behozza az adatlapját. Pedig rögtön kéne mennie...meg sokszor eljátsza, hogy most épp nem válaszol egyik-másik progi, persze 5mp múlva megjavul.
Mind1, mostmár csinálok vmit, ha meg nem tudok a ramok miatt feljebb menni, akkor eladom őket a fenébe
Megvettem a procit ami megy 3,5-3,6ghz-et de nem tudom kihaszálni..
-
_ak_
addikt
DIMM 2.22 V win alatt.
+fsb-t és gmcht amikor adunk?
-
Gorneck
legenda
4 ramod van igah?
+0,4V Win alatt mennyit jelent?Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2,5
High Speed Dram DLL Settings-----option 1 vagy option 2 1000 felett érdemes 2re rakni.
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------auto
Dram Ras to Cas------------------auto
Ras Precharge--------------------auto
Precharge Delay------------------auto
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,4
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------normal
V Core-----------------------------1.4 -
Laraxior
titán
Lehet már volt kérdés,de az mitől van hogy mostanában valamit birizgálok a biosban mondjuk a MIT résznél aztán nyomok egy save and exitet,kellene következni a restartnak de kínlódik a gép többször újraindul,de le kell kapcsolnom a tápot hogy elinduljon normálisan. Érdekes mert azzal a beállítással indul amit beállítottam,nem alappal.
-
_ak_
addikt
Per pill megy alapon a gép rendesen. Amikor meghal ezek voltak a beállíások.
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Host Frequency--------------400
System Memory Multiplier---------3,2 (asszem így jött ki az 1200)
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------auto
Ras Precharge--------------------auto
Precharge Delay------------------auto
DDR2 Overvoltage Control----------+0,4
GMCH Overvoltage Control----------normal
V Core-----------------------------1.31xxxezek a beállítások után F10 és jött a hiba üzenet...
Mikor kell adni + fsb-t és GMCH-t? Egyáltalán mi az az utolsó??
-
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #9951 üzenetére
Ha jól emlékszem annó Te eszkábáltál a memókra egy ventit...
Mennyit segített?
Azért kérdezem, mert mióta 4 modul van a gépemben, azóta jóval melegebbek a ramok, ráadásul a tuning is katasztrófális.Micron ramokról van szó, ősembertől vannak. Az első kit tutira megy 900/cl4-et vagy 950/cl5-t, a másikat nem teszteltem, de együtt csak a gyári 800/5-4-4-12-n hajlandóak menni. (olyan szinten, hogy 425-ös fsb-n nincs boot)
-
Gorneck
legenda
Töltsd ki:
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Host Frequency--------------380
System Memory Multiplier---------2,5
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
V Core-----------------------------normal -
_ak_
addikt
válasz
Termi16 #9945 üzenetére
Cl4-ben 1000mhz 8*400on futott és stabil volt. +0.4 a ramnak és egy kicsi a cpunak, gondoltam megnézem mit tud még, akkor jött a memset 4-5-5-5-15re állítás, restrart, be a biosba. cas 5-re és valamelyik aránnyal 1200mhzre a ramokat, majd F10 és a restart után már ez jött be.
Ok h nem bírja a 1200, de eliondult már 1230al is, csak a vista nem bootolt be vagy a prime hibázott, de ilyet most látok először és nem tudom, h mi ez.. mit tesz a gigabyte dual biosa?
-
_ak_
addikt
8*400 1200 cl5 vista restart, bios be cas latency 5re, restart, de a cpu alatt BACKUP BIOS CHESUM ERROR (vagy vmi ilyesmi), 2 szívroham között azt se tudtam mit csináljak
, de tovább lépet és a hdd-n keresett vmi biost egy ideih ment, de mivel nem akarta abbahygni, ezért 220 megint off majd vissza, a felirat maradt ott, de most vmit a post screnen futott végig és megint megy a rendszer.. EZ miért történt és mi is volt ez most????
-
bim
veterán
válasz
Stalker-2572 #9939 üzenetére
semmi extra...
ha a procid birja az 500+ fsb-t akkor a csipszet kiszolgálja.
P35 kedvcsináló.blend
-
bim
veterán
válasz
Stalker-2572 #9937 üzenetére
nekem nem 500-al hanem stabil 510-es fsb-vel hasitott a 965-s DS4-ben.
ebben pedig sokáig 6x525-ön használtam alapfesz alatt a procit. -
bim
veterán
válasz
Stalker-2572 #9933 üzenetére
2 saját adat.
DS4 rev.1
7x500 ebben a lapban 0.05Vcore-al kevesebbet kért mint a 965-ös DS4-ben az akkori E6400-am
525-ös fsb minden feszemelés nélkül lazán. quadnál 460-as fsb...feltéve ha elég neked.
látom a törzsgárda azért ideovatlankodott a gép elé.
még gorni is idehuzta a hintaszéket. -
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #9933 üzenetére
az lazán menni fog
nekem emelni kell az mch-n +0,1-et, de pár embernek lazán megy 500 fsb felett normal feszeken -
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #9931 üzenetére
ugyanazt?
azaz mit?
-
Stalker-2572
veterán
Max makkora fsb-t bír egy ilyen lap? 965P-DS4-hez képest mennyivel jobb vagy rosszabb? Elsősorban az érdekelne, hogy a mostani feszek mellett tudná-e ugyanezt egy P35?
-
Finwe
őstag
Basszus, SPDIF-en elment a tv hangja de a zene megmaradt. Újra telepítettem a realtek drivert és a pvr-t is de hamg nuku. Régi kábel vissza, de előlapi hangnak ismeri föl :S nem is működik ha megmondom valójában hol van :s .
Mi a fene baja lehet? Mit lehet még tenni?
Finwe
-
Mankó
veterán
válasz
Gorneck #9927 üzenetére
Azt hittem, hogy ez a raid-hez jó, de nekem csak egy winyóm van.
Lehet nekem is ki kellene próbálnom, csak a floppy-s dolog állít meg. Feltudom rakni pen driveról is? Telepítés előtt felteszem a pendrive-ra a drivert és feldugom. Így jó lehet neki, mert nem tudok most sehonnan se keríteni floppy drive-ot? -
Mankó
veterán
válasz
Gorneck #9924 üzenetére
Win telepítéskor én eddig egyetlen egyszer sem raktam fel a sata drivert, s soha nem volt semmi gond. Repült a rendszer, de most valami visszafogja, s kiakarom küszöbölni.
Amit linkeltél, azzal az a gond, hogy nincs floppy-m.Fel lehet rakni pendrive-ról is?
A leírás jó, csak azt nem látom, hogy érdemes-e bekapcsolni? Gyorsabb ACHI módban? Neked, hogy van? -
Thomeee
tag
-
Mankó
veterán
Használgatom a gépet, de nagyon furcsa, mintha lassabban kezelné a winchestert. Néha egyes dolgok nagyon megtudják fogni a rendszert.
Felakarok húzni most egy új rendszert, s arra lennék kiváncsi, hogy szerintetek mire állítsam a hdd kezelését, ACHI vagy IDE? Valahol olvastam, hogy ez is sokat számíthat, s sajnos fogalmam sincs, hogy mire volt beállítva a régi rendszeremen. -
_ak_
addikt
Csak azért kérdezgetem, mert látom, h vágod, én viszont csak foszlányaiban vagyok tisztába a dolgokkal.
Meg nem tom mi az ideális, ez is megy nekem, nincs ezzel semmi probléma .., de pl miért lenne jó(bb) a 8*400 1200 cl5?
És egy kicsit back to sataII. Inteles vezérlőbe be a wd, biosban ahci, raid, disable. Szeretném ahci modban, akkor a giga honlapról szedjek le sataII raid drivert (mást nem látam ami a témához fűződik), nyomjam rá a drivert mondjuk egy usbre és vista install elött azt etessem meg a géppel? Így menni fog ahciban? És van a másik bios beállítás ahol nativra lehet tenni a dolgot, az on vagy off legyen?
-
nebulo5
senior tag
-
bim
veterán
nem értem a dolgot..én csak gorninak csináltam a tesztet.ez az ezer CL.4 neki jó nekem nem mert nekem az 1125 CL5 lenne az ideális a 8x450-hez.
simán emeld az fsb-t amig nem éred el a 3,4-ghzet és ha ott is tudod tartani a CL.4-et az már alakulgat...
de felszorzásos CL5.-el is probálkozhatsz. pl. 8x400/1200
sok tesztelés szükséges amig megtalálod a saját beállitásaidat.. -
_ak_
addikt
Ne feledjük, h rc1 sp1 is kint van már, amitől, ha nem is lesz láthatóan sokkal gyorsabb, de lényegesen stabilabb. Amúgy haver tolja cod4et vistán és no prob. A szűk keresztmetszet a 6600gt, amivel biztos a pofáraesés fpsben nekem is itt figyel most a 8600gt, eszembe nem jutott, h feltegyek vmi játékot most, majd ha meglesz 8800gt...
-
_ak_
addikt
Akkor ennek nekem most örülni kell?
' Miért is jó ez anyira és lehet-e huzamosabb ideig így használni? Alapból 3.4re szeretném húzni a procit (és úgy is használni), ahhoz mik lennének a legoptimálisabb beállítások?
-
-
nebulo5
senior tag
Az SP1-nél tudtam volna tanácsot adni, de így passz... Esetleg ha van rá lehetőséged, próbáld ugyanezt a telepítő lemezedet használni egy másik géphez. Lehet, hogy a lemezeddel történt valami. Havonta 3-4 oprendszert telepítek, és láttam már csodákat. A legképtelenebb dolgok tudnak történni 1-1 telepítőlemezzel... (pedig ha valaki tud vigyázni a korongokra, hát én tudok...)
-
_ak_
addikt
ram Ennek én is örüljek? És again, a cas latencyt a memsettel nem tudon 4re állítani, miért?
Thx éN79, egyszerűen rossz helyen kerestem
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest