Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini-ITX
- Hobby elektronika
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Az otthonokba vinné a DGX-et az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #9797 üzenetére
Mástör mi annak a proginak a neve amivel tudom buzerálni a memót win alól? memset talán? Meg valami FSB buherátor is van (setFSB?),mert uncsi a win restart állandóan,és gondolom a gépnek sem tesz jó
Feltettem a speedfant de nem sikerült beállítani hogy vezérelje a dolgokat...seítség van valahol?
-
barnam_
nagyúr
Ez a "Loadline Calibration" okozhat instabilitást?
Mert az új biossal volt egy kék halálom, és egyszer csak alapórajelen indult be a gép. -
Gorneck
legenda
válasz
Adamka3kerék #9790 üzenetére
Jó a gyári cd-n levő is...
-
tlac
nagyúr
ez a beszéd!
nincs tuning, (ahogy az előbb is írtam) 1066-on van a ram
semmi kedvem most játszadozni vele...mch-nak nagyon kellhet a +0,1, mert anélkül azt hiszem 450-es fsb (ram 900-on ) mellett fekete képernyő fogad...
Gorneck23:
majd vmikor próbáld már ki (a gépen nyomd a gombot, a sima reset az jó)
persze nem kell, hogy a win-t reseteld ki -
Adamka3kerék
tag
Gorneck májesztró,most szeretnék új chipset drivert tölteni,de nem műkszik a link a topik elején....giga oldaláról is ugyanaz jön? Számít,hogy a magyar vagy az amcsi gigaoldalról töltöm?
köszönet -
bim
veterán
sajna saját megfigyeléseimre támaszkodva az mch-nak +0,15 felett van egy határ amikor nem indul csak maximumon amin meg nem használnám...
esetleg a memonak adsz még 0,05V-ot és csinálsz egy resetet?
nálam ha minden full stabil akkor simán megy a reset.Ha intsabil egy picit is bármi akkor leáll-visszaveszi alapra-és boot.
utobbi időben találkoztam párszor a jelenséggel a memo miatt.
viszont a régebbi esetben amikor átléptem az 460-as fsb-t és nem tudtam vagy csak 0,15+ adni az mch-nak vagy maximumot mert ugy indult csak el akkor tutira tudtam hogy a lap miatt teszi.
esetleg probálj meg ugy csinlni resetet hogy 448-ra áállitod az fsb-t.
jut eszembe amikor a strapválltási határon egyensulyoztam 415/416 F5f biossal akkor is beakadt egy egy ilyen resetes eset...nyilván akkor is a lap volt a hunyó.
ha mégsem jönnél rá és nem áll vissza alapra csak leáll és indul resetnél is akkor szarj rá. -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #9776 üzenetére
megnéznéd?
milyen beállítások mellett?bim:
vinyaműveleteknél nem vettél észre lassulást?mert az biztos jele a lapnak....nem, de nem is teszteltem
gondolom a reset igénye fagyás volt ami szintugy lehet déli hidas dolog.(esetleg)
SB hőfoka?egy alkalommal igen és akkor vissza is állt alapra
de ha nincs semmi baj, akkor is ki-bekapcsol egy normális reset helyett
40 fok alatt
tul van huzva valami.valszeg a proci/memo/lap hármasbol valami ,de gondolom erre magadtol is rájöttél.proci biztos nem
memo, látszólag stabil
lap, az lehet, de mit tudok tenni ellene?
adtam az mch-nak, fsb-nek +0,2 és sípolás lett az eredménye, aztán nagy nehezen visszaállt alapra -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Memória tuning gondom lenne...
Adott egy crucial ballistix pár...
Nekiállok tuningolni, a memtest szerint 1160 5-5-5-15 2,08v(bios 2,1v) stabil... Ez szerintem elég jónak mondható, de valamiért 1200-on még 2,3v-val sem tudom stabillá tenni.
A lap egy p35-ds4, proci q6600, a proci alulfeszelve, a ramnak +0,5v beállitva, minden más fesz auto-n.. Mi lehet a hiba? Minek kéne esetleg feszt emelni? -
éN79
addikt
válasz
Gorneck #9774 üzenetére
Backup programként kellene funkcionálnia, azaz mint a norton ghost, vagy a paragon hasonló szoftvere, amivel egy képet tudsz készíteni a rendszerparticiódról, azt egy "védett" helyre v. lemezre kiírja és nem kell újratlepítened azonos rendszer esetén, ha valami időközben beüt.
-
bim
veterán
tul van huzva valami.valszeg a proci/memo/lap hármasbol valami ,de gondolom erre magadtol is rájöttél.
nekem a quadnál akkor jött elő amikor átléptem a 455(460)-as fsbhatárt.nálam a lap volt a ludas.vinyaműveleteknél nem vettél észre lassulást?mert az biztos jele a lapnak....
gondolom a reset igénye fagyás volt ami szintugy lehet déli hidas dolog.(esetleg)
SB hőfoka?szerk:sőőt volt hogy reset-kikapcs-visszaállt alapra-indul.észre sem vettem csak amikor már betöltött a win...
-
tlac
nagyúr
mi nem stabil akkor, ha a gépen nyomok reset-et, kikapcsol és majd vissza?
nálatok csinál ilyet? -
Rider74
tag
Boldog Karácsonyt a fórumtársaknak.
-
éN79
addikt
Eszembe jutott valami, így Karácsony délben. A Giga féle recovery programot sikerült valakinek használnia már, mert nekem nem sikerült.
-
Somansky
aktív tag
Na mind1, kecséltetem az alaplapom (P35C-DS3R), ha nem jön helyre a hang.
Békés és boldog karácsonyt mindenkinek!
-
Lehet hogy nem ide kéne írnom, de ha már ilyen sokan segítettek itt nekem: A P35-DS3ban hol kell vagyis hogyan kell beállítani hogy a 2db 1gbos ram menjen dualban? Érdemes a dual módot használni? Köszi
-
imibogyo
veterán
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves fórumtársnak !!
-
d@minator
addikt
A csíkok elhelyezkedése a polarítást jelöli. A színe fene tudja mit jelent. Az enyémen a piros és kék mellett lila is van.
-
HaRdCoRe
aktív tag
-
bim
veterán
Mindenkinek poroblémamentes géppel támogattt alacsony trd.-vel elégedetté varázsolt békés karácsonyt.
A topik főkacsájának külön is Kellemesen nagypapis karit.
-
Gorneck
legenda
válasz
Adamka3kerék #9755 üzenetére
Krampuszé mellik?
-
Muréna
őstag
válasz
Adamka3kerék #9755 üzenetére
felig-meddig ertettem
-
Muréna
őstag
válasz
Adamka3kerék #9753 üzenetére
ezek a kondik nem a hulyegyerekek lego keszleteitol fuggnek
mindegyiknek van egy erteke.. pl 6.3V (kek), 16V (piros), lila az nemtom mennyi..
mindegyik szinbol van kulonbozo erteku es nagysagu.. -
Muréna
őstag
Boldog Karacsonyt mindenkinek!
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #9747 üzenetére
pl itt van ez a ds4 rev2.0
ezeken vannak lila kondik, viszont az én ds4 rev2.0-ámon nincsenek, helyettük kékek vannak
tehát nem biztos, hogy éppen csak rev-ektől függene (vagy sokkal több rev van) -
erdol
senior tag
Boldog karácsonyt mindenkinek de főleg annak akinek ilyen lapja van.
Na persze nem is lehet boldogtalan az.
-
Gorneck
legenda
válasz
Adamka3kerék #9742 üzenetére
Mivan? Ezt most nem értem...
Az első szériáknál nem spóroltak...legalábbis sztem...másodiknál gyengébb kondikat kaptak a lapok (Sárpac írta aszhem)...
-
Hamár szét offoljuk a topicot
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
Ronnie12
tag
Minde PH-s arcnak, és P35 topik olvasónak békés, boldog Karácsonyt Kívánok!
-
fanti
addikt
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
fdisk
őstag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Tisztelt mki!
-
Gorneck
legenda
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
d@minator
addikt
-
Gorneck
legenda
válasz
Ronnie12 #9726 üzenetére
Verziókról úgy általában:
Rev 1.0
Rev 1.0+másik típusú kondik+több felület szerelt alkatrész+chipset borda csere=Rev 1.1
Rev 1.1+kevesebb felület szerelt alkatrész=Rev 2.0
R jelölés ICH9R-t jelent vagyis van a lapon egy inteles raid vezérlő is.
L jelülés Lite is lehetene, kevesebb csatlakozó, kevesebb kondi, 4 fázisú tápellátás jellemzi őket. -
t-rac
senior tag
Üdv!
Januárban egy ilyen alaplapot veszek P35-DS3L,procinak meg E6750.
Szerintetek 800 mhz-es ramot vegyek hozzá vagy 1066?
Állítólag a különbséget észre se lehet venni a 2 ram között viszont az fsb miatt a 800-assal jobban járok ha tuningolni akarok. -
Ronnie12
tag
válasz
Hurkaleves #9720 üzenetére
Nekem 2*1 Gb GEIL Ultra Kit volt a P35-DS3-ba míg el nem vittem gariztatni tegnap. És most itt senyvedek egy P4-es gép előtt, amiben idleben 70 fokosa 7600GS.
-
cuko#
tag
Van egy (számomra legalábbis) igazán érdekes problémám: a ds3p alaplapomban nem működik a vadi új bill (a4tech: link) 2-W-S-X gombjai, más bill megy a gépen, a bill is megy más gépen: ez hogy lehet?
(mindenesetre vicces ^^)
-
-
Ronnie12
tag
Most néztem, hogy itt a közelben, pár utcasaroknyira van egy bolt ( Turul PC ), és ott van P35-DS3 22k-ért. Lehet, hogy megveszem jövő csütörtökön.
-
vldani
csendes tag
válasz
Gorneck #9709 üzenetére
Volt mind a két lapom,a kondik színe,meg elhelyéze is különbözött,kisebb mértkében, memóriakezelés
ingmax 800-as ramokat DS3 nem csipázta,Geil Ultra 800-at meg nem lehetett felejbb húzni a DS3-ban,DS3R-ben emg ment 950-960-at is!Úgyhogy utána is néztem,mivel DS3 megvolt vagy 1.5-2 hétig,DS3R 2.5 hónapig...
-
-
Somansky
aktív tag
A beépitett hangkártyám eddig jol ment. Elöl és hátul is. Bedugtam a fejhallgatot vagy a hangszorot felismerte és ok. Na de most már nem.. Elöször csak egy-két kimenet nem ment. aztán a mic bemenetet álitottam kimenetre szoftveresen ugy jov olt. Aztán semmi utánna már. Hátul ha ki-be dugiszáltam volt hogy felismert valamit, de össze vissza. Amit a zöldbe dugtam ugy vette mintha a fekete center/subwooferbe menne. Hang semmi sehonnan. Egy kis sipolos szercegö hangal kezdödött.
Amugy a hangszorim Genius 5.1 home theater. Kisjack Rca átalakitoval megy bé. Érdekes volt az is, hogy néha hiába volt bent jol a dugo gerjedt, megmozgattam és jo volt.A hangkártya adhatta meg magát az alaplapon?
-
Ronnie12
tag
válasz
Szkeptik #9698 üzenetére
A DS3L helyett a DS3-at ajánlom. Szerintem van tuningolásbeli különbség is köztük. Megéri azt plusz 1-2k-t. A P35-DS3-nál nincs jobb ár/érték arányban. Ha még valamennyit tudsz rá tenni, akkor DS3P. Az ASUS P5K alaplapok nem olyan jók, mint a GIGABYTE hasonló chipsetes lapjai.
Summa Summarum, P35-DS3, vagy, ha van még pénzed akkor DS3P.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP278H 27 FHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5700G 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest