- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Robi_73 #40963 üzenetére
persze
. mondjuk nekem kentim van, annál 8x450 fölött a legjobb példányokat se szokás járatni. yorkik alá meg általában már p45öt szoktak venni, mert az volt az új.
KINIZSI: load alatt pedig még kevesebb feszt kapna. dropnak hívják, biztonsági és elektronikai okai vannak a dolognak.
-
KINIZSI
tag
válasz
Robi_73 #40959 üzenetére
köszi a válaszokat!
nem hiszem ,hogy a táp lenne...
Chieftec 560W-os.(6870 VGA+2x2 GB RAM+2Vinyó)holnap még próbálkozom vele, a feszt amúgy meddig lehet emelni biztonságosan?
1,375- nél mehet még feljebb?Mondjuk nem tudom mennyi a valós, mert 1,31-re állítom a biosban, CPU-Z 1,28-at mutat...
Annak van értelme, hogy kiveszem az egyik ramot, vagy az hülyeség?asszinkronban nem tudom hajtani, mert ebben a biosban a 2-es a legkisebb szorzó, a következő a 2,4-es
-
Tyca
senior tag
válasz
Robi_73 #40712 üzenetére
Egy negatívuma van, hogy 4db memória modullal meg kell szenvedni az optimális beállításokért.
Sziasztok!
Valószínűleg ebbe a negatívumba futottam bele én is:
DS3L (Rev. 1.0)-es alaplapom van F4-es verziójú bios-szal, több mint 3 éve, 2 *1 Gigás 1066-os Kingston ramokkal. A minap kaptam kölcsön kipróbálásra két db Kingston KHX8500D2/2G-os ramot ([link]), ezeket párban árulják, szintén 1 Giga/1066-os ramok. Beraktam a másik két üres slotba őket, de egyből minden baja volt a gépnek. 3-ból 2-szer a win7 már nem tudott bootolni, holott a memtesztje meg lefutott rendesen. A proci órajelet/szorzót/feszt visszaraktam alapra, akkor sem volt stabil a win7 elindulás, de ha elindult, akkor után minden prgram stabil volt. Aztán kipróbáltam úgy, hogy csak az egyik új ramot raktam be, ekkor win7 stabilan bootolt, viszont pl. 3dmarkok kékhaláloztak.
Ram beállításokban nem vagyok jártas, mivel, hogyan próbálkozzak, hogy működjenek együtt? Pl. a ram-oknál nem is látom a biosban, hogy mekkor fesz megy, csak olyan opció van, hogy mennyi plusz feszt kapjanak. Itt meddig lehet elmenni? Illetve ha amúgy is csak kb 3,2 gigát lát belőlük a win (32 bites procim van), akkor megéri a szenvedés?
előre is köszi a válaszokat
-
sz.j
nagyúr
válasz
Robi_73 #37843 üzenetére
Szia Robi!
Sajnos ma nagyon kevés időm volt eddig, és csak azt tudtam megnézni, hogy egy másik vinyóról (régebbi telepítés) hogy működik a gép.
Kíválóan, van hang meg minden oké!
Az Eszközkezelője így néz ki: [link]
Itt már minden látszik.Majd este, ha végre lesz időm, újra próbálkozom.
üdv.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Robi_73 #34730 üzenetére
Szia Robi.
Nekem is Crucial Ballistix memóim vannak, és eddig szuperek voltak.
Először én is a memókra gondoltam, és kb egy órát futtattam a MemTest-et, de nem talált hibát. Arra gondolva, hogy előzőleg esetleg kevés volt az idő, most kb. 3 órán át futott hiba nélkül (7 Pass) a MemTest+ .
Még most is a memóriákra tippelsz?Ettől függetlenül, ha tudok szerezni másik memókat, akkor azokkal is kipróbálom.
-
Nightdragon
tag
válasz
Robi_73 #33556 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, valóban a proci lesz a probléma. Bár elolvastam a vásárlás elött, hogy milyen procikat támogat a lap, de mivel csak futólag tettem ezért azt hittem, hogy minden, a listában szereplő proc támogatott. Nagy hiba, igy hát most sajnos be kell ruháznom egy C2D-ba
-
válasz
Robi_73 #33555 üzenetére
az azért nem mindegy milyen ramok
jut eszembe... bedobtam a 2*1gb CSXO mellé 2*512 kingmax ramot.
gondoltam egy próbát megér.
szépen mennek dualban.azannyát ennek a P45 deszkának,Conroe alatt szóba se áll procival ?
még celeront is csak Conroe-t fogad ?
ez miért jó a gigabyte-nak ? -
bim
veterán
válasz
Robi_73 #10496 üzenetére
valami letöltőlinket tudsz adni hozzá?
lara:ez bizony már szééép.
murci:ez 9-es prio.amit te mutattál maratoni blendet az meg 2-es prioros volt.ugyan nem tudom hogy az csak a procit kiméli e de gondolom 1 óra blend elég lehet arra hogy stabinak tekintsük és ne lepje meg egy kékhalál véletlenszerűen.. -
Xelo
addikt
válasz
Robi_73 #9594 üzenetére
akkor vinyót átkéne vinni másik gépbe, leformázni aztán rárakni a cuccokat? az is elég necces. gariztatás is... jó lenne ha csoda történne és csak így.. megjavulna?
szerk: és a vinyós megoldást hogy kéne? csak a bios filet kéne rárakni? aztán inditani a gépet és ő megcsinálná magát? -
barnam_
nagyúr
válasz
Robi_73 #8746 üzenetére
Everest benchmark 1100 Mhz-n
Mindjárt csinálok egyet CL4-ben is. -
F.B.I.
veterán
válasz
Robi_73 #8511 üzenetére
Ezt én sem tudtam. Megnéztem valóban így van. Kösz!
A memó időzítéseket nem babráltam nagyon 5-5-5-15-ön megy de majd megnézem. Régen bátrabban hozzányúltam de a 8,5Gb lemezeknél írás közben ( rétegváltáskor ) elszállt az írás, ezért nem babrálom őket.Az Orthost elég 1 órát futtatni mondjuk 8-as prion?
-
karmester
senior tag
válasz
Robi_73 #8291 üzenetére
Kösz a tippet! Sikerült! Nagyon jó decka ez a GA-P35-DS4 rev 2.00!!! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Két negatívuma van szerintem: csak 2 PCI slot egymás mellett, ami kevésnek tűnhet a multimédiázóknak (2 profi hangkártya, tv-tuner, video digitalizáló) és a xar Xpress Install a gyári CD-ről...
-
djxp01
senior tag
válasz
Robi_73 #7140 üzenetére
még nem próbáltam más slotban, mert sajnos a ninja coolerét nem tudom sehogy máshogy rátenni, csak úgy, hogy a ram oldalán legyen a venti, és csak 1féleképpen tudom úgy betenni, hogy dual-ban menjen :-( most kaptam a cuccot pár napja, úgyhogy még nem néztem alapfrekin :-) csak tuning szinten a dolgokat igen, én hívtalak, meg ma is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest