- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szepit177
csendes tag
válasz
eszgé100 #2963 üzenetére
Most csak 1 Db fér a keretbe később lesz párja is
,mert most rendelem a procit az alaplapot és a vinyót is ami azért elég huzós összesenZoli 206
ez a ram hűtőbordás szerinted befér a Mugen 2 mellé ?
Neked is Mugen 2 hűtőd van ebben a lapban amint látom
És érdeklődnék milyen tapasztalatod van a lappal kapcsolatban?
Jól tudom hogy az USB 3.0 külön PCI kártyán van hozzá? -
M4c1k4
csendes tag
válasz
eszgé100 #2948 üzenetére
Köszönöm az információt!
Megint figyelmetlen voltam, mert nem vettem észre a két lap között a kondi különbséget, de az is lehet, hogy mindkét helyen ugyan az a kép volt.
Innen volt egy link egy másik totyikba, ahol kivesézték, hogy a 8+2 fázis valójában 4+1 fázisnak felel meg, mert a PWM ic-k is csak 5 fázisúak a lapokon, csak két induktivitás van fázisonként, ami összesen 10db. Így már rá lehet fogni a 8+2-őt. Ügyes marketing fogás!Még azt is írták, hogy kevés a puffer kondi a tápon. Így a UD3P mégiscsak jobb választás, ha több a szűrő kondi, bár nem tudom mennyi a kapacitásuk..
Előteszteltet keresek, persze garanciával, de ha nagyon drága, akkor inkább veszek egy X3 720-at. Ha lesz rá pénzem!!
-
belsodavid
aktív tag
-
N-vidi-A
őstag
válasz
eszgé100 #2777 üzenetére
Na bakker, valszeg a ramok...
Kingmaxal kiprobaltam az elso ket slotban, kiprobaltam a masodik 2 slotban 1,7v-al, kiprobaltam 1-1enkent, alapon minden, semmi...most corsair 1600mhz c9 ram utolso 2 slotban hiba nelkul, 4magon de alapon...
nem ertem, letezik, hogy nem kompatibilis es azert fagy, vagy ha nem kompatibilis, akkor el sem indul?
-
szki
őstag
válasz
eszgé100 #2519 üzenetére
Pedig nagyon kényelmes a BE proci + cnq. Az Asrock lapban csak benyomtam alapfeszen 18x200-ra, és semmi másra nem kellett ránézni. "FSB" tuning miatt ugyebár játszani kell az NB, HT, RAM szorzókkal...
Most remélem az összes Giga lap tudni fogja ezt az új biosokkal. Fontos az energia takarékosság ilyen áramdíjak mellett.. -
audi100td
nagyúr
válasz
eszgé100 #2434 üzenetére
Nem tudom mennyi a max fesz amit a gyártó engedélyez, de ezeknek a második vagy talán harmadik generációs DDR3 moduloknak nem igen kell 1,75V felett, szerintem hosszabb távon 1,8-on megsülne.
F2-es BIOS van fent, CPU-NB VID jelenleg 1,45V-on van, szóval az nem szabhat gátat, illetve ennél a lapnál már 1,175V-ra emelték az alapfeszt.
-
Aryan
senior tag
válasz
eszgé100 #2373 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget
!
K10Stat progi nem jön be annyira, ahogy nézem ezt AMD Overdriveval is meglehet csinálni.
eszgé100: energiagazdálkodást néztem, az a fura nincsen a proci piszkálva akkor ott van,hogy Minimális processzorteljesítmény, A rendszer hűtési házirendje, Maximális processzorteljesítmény, viszont ha szorzóját piszkálom a procinak akkor csak A rendszer hűtési házirendje opció van a másik kettő eltűnik. Lehet hogy ez software probléma. Feltettem ezt a frissitést is: Windows6.1-KB974090-x64.msu, de nem segített.
-
Gabor970
addikt
válasz
eszgé100 #2360 üzenetére
no akkor ezzel kapcsolatosan: a leg alapabb kingmax 1333-as 2GB-os modulból 2db nálam tökéletesen működik. Ez nem párba válogatott kit, egyszerűen vettem belőle 2db-ot. 1,6V mellett 7-7-7-20 CR1, de prime stabil volt a gépem akkor is, amikor a NB 2600-on ment, a memóriák pedig 1617-en (6,6X245MHz) ekkor 1,86V-on mentek. Szóval ez a fajta ram nálam nagyon bevállt.
-
Gerisz
addikt
válasz
eszgé100 #2289 üzenetére
Mi van akkor ha neki elég annyi!
Ezért aztán annyira fölösleges írni, meg szítani a feszt!meleg hal!
milomi:
A viszlátot úgy írják, hogy Bye
Meg a szerkesztésgombot is keresd meg!
Meg a választ is!
Ne hagyd magad, mit b*szatnak itt!
Annyira semmi köze hozzá senkinek ki miből mit vesz!
Csak jobb dolguk nincs meg eszük is ennyi! -
-
szki
őstag
válasz
eszgé100 #2144 üzenetére
Létezik ilyesmi, ha elfér a házban a hdd-re/hdd-kre:
Titán TTC-HD11 hdd hütő ( HDD alá ) sleeve, 1 venti -
szki
őstag
válasz
eszgé100 #2139 üzenetére
FSP honlapján nem találtam az 350PNR-t...
A jobb tápokról lóg fordulatszámos vezeték. A Gigabyte Superb 460-on nincs, de az Enermax tápomon van.
Szerintem nagyon nem lehet a cpu ventin kívül más venti fordulatát szabályozni (kivéve FXT lap sys1). Everestben nálam így néznek ki a ventik nyugis állapotban:
1. burkolat venti valójában az oldalsó 23 cm-es (HD4830-on AC S1 van passzívban, és a HAF932 ház oldalsó venti fúj rá)
2. burkolat venti a ház elején 23 cm (hdd-ket is ez hűti)
4. venti a ház hátul 14 cm
(HAF felső 23 cm-es venti nincs bekötve) -
Gerisz
addikt
válasz
eszgé100 #2068 üzenetére
Ez az, hogy nem a platinum. Nekem is voltak tapasztalataim Reaperrel ebben a lapban a CL4-es 800-as csak CL5-ben volt hajlandó működni, de ott 1000 fölött is.
Akinek eladtam meg simán használja(ta) CL4-ben.szki: 6 magosig marad ez (míg azok ára is beáll). Sokat gondolkoztam, hogy lecseréljem-e, de egyenlőre nem kell jobb. A 4 maggal nem nyernék annyit mint amennyibe kerülne amire én használom. Mert ha vennék csak 965-öt
.
A másik gond, hogy alacsony profilú ram kell, mert nem fog elférni a hűtőtől.
A rohadt supportlistba ami van OCZ arra meg a tri chanel kit-et hozza, nem a Dual-t. Nem értem.Kösz mindenki másnak is! Várok még infót!
Elkezdem olvasni a külföldi fórumokat. -
psg5
veterán
válasz
eszgé100 #2062 üzenetére
Nem hiszed el de pont ezt csináltam és lekopogom (remélem nem kiabálom el) 1066-on 45 perce minden rendben a gta 4 ben is. (amúgy 10-15 perc után már fagyott.)
Amikor az xp-t telepítettem (ez amúgy egy teljesen új gép) akkor is csak 1066-al ment fel.
De mivel a memó nem hibás ezért úgy tűnik ezek ketten (vagy hárman a procivl) nem szeretik egymást. (1600 kingmax, ud3p, ) -
vizirider
tag
válasz
eszgé100 #2056 üzenetére
ennél bonyolultabb az ügy de valóban az unganged mód használata javasolt
ganged=128 bit gyorsabb csak 1 gond van: vagy írható a memória vagy olvasható
unganged 2*64 bit elvileg lassabb de egyidejűleg írható és olvasható is a memóriamivel itt többmagos gépről van szó sima élethelyzet hogy amíg az egyik mag írna a ramba addig a másik olvasna.....
így lesz az elvileg lassabból gyakorlatilag gyorsabb. -
Tomate
veterán
-
Tomate
veterán
válasz
eszgé100 #1969 üzenetére
Az alaplom áráért +5k-ért kétszer cserélek lapot ha kell. Adás-vétellel nincsenek gondjaim.
vizirider: Ha csak a támogatott lista alapján nézelődne mindenki a memóriák 60%-át el se tudnák adni a gyártók... Ez az első ilyen bibi, pedig volt már pár összeállításom. Bukni meg nem bukok rajta. Ha nem megy eladom a lapot amennyibe vettem és megpróbálok egy másikat, (persze előtte azért rákérdezek még
)
-
Tomate
veterán
válasz
eszgé100 #1952 üzenetére
Próbáltam már. Rosszabb mint tuningal. 3maggal is ugyan így szarozik szóval nem az a baj. Teljesen alapon olyat produkál, hogy megy a gép és hipp hopp megfagy az egész. De kép minden marad, csupán az egér már nem mozdul és csak a reset segít.... és ezt nagyon sűrűn. (használhatatlan a gép)
vizirider: Milyen deszka az és mennyibe fáj?
-
Tomate
veterán
válasz
eszgé100 #1948 üzenetére
Csak ezzel a fesszel hajlandó "menni" úgy néztem. 1,6V-lenne a reális kb? Másik slotot próbáltam annó, nem jött be. Lehet kipróbálom megint, azóta felkerült 1-2 új bios.
Általába irql_not_less_or_equal, bad pool caller-es kékhalál jön, de van h dx-es is (azt talán nem hw) És van, hogy szimplán újraindul. Memtest hibázik rendesen. (ez a bootolós memtest?) -
Tomate
veterán
válasz
eszgé100 #1935 üzenetére
Nem tudom mi volt. Újratettem a drivert és jó lett.
eszgé100: Nekem már elég rég megvan ez a X3 720@X4 790XT-UD4P OCZ reaper 1600 2x2 kombó. Semmi megoldás nincs stabilizálásra azóta? Mert én el nem tudom mondani mennyit kínlódtam vele, hogy stabil legyen de semmi. Emelve van az NB meg minden. Úgy használom, hogy stabil, de random ki-ki fagy vagy újraindul. Van, hogy egész nap semmi, van hogy 2-3 napig semmi, de van, hogy ugyan ezekkel egy nap ötször. Beletörődtem már és együtt élek a random halállal. Valami tipp hátha megjavul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest