Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Nézegettem kicsit a Fluidmarkot (hogy lentebb tekerjem-e a 8800GTS órajeleit, ha majd csak a Radeon mellett ül majd).
    756/1836/1044 a max stabil órajelek, ezeken 89 FPS-t tud összehozni.
    756/1836/525-ön csak 64 FPS-t
    380/1836/1044-en 70
    756/920/1044-en pedig 89-et.
    Szóval úgy tűnik, totál érzéketlen a shader órajelre, ha megfelezem, akkor sincs mérhető változás (amit írtam, átlag, mászkál +/- 1-2 FPS-t...). Ami furcsa, hogy a RAM órajel felezésére reagált a legérzékenyebben, sőt, drasztikusan, a GPU órajal pedig szintén érdekelte, de kevésbé akart belehalni, mint a RAM sávszél elvesztésébe.

Ennyit arról a régi mondókáról, hogy csak az SP-k száma az érdekes, és csak azokat érdemes tuningolni. Ezek szerint viszont a DDR2-es kártyákat kell messze elkerülni (bár az 8600-asok fordulhat elő, amik amúgy is kevesek DDR3-al is), és érdemes a RAM tuningolásával kezdeni, majd a GPU órajelével folytatni, és csak akkor továbbmenni a shader órajelre, ha még mindig nem melegszik túlzottan, mert hőfokilag viszont erre a leg érzékenyebb a mag.

Viszont az idle ventilátorfordulat gyakorlatilag szintén mérhetetlen változáson ment át, mikor 380/920/525-ön órajeleket használtam (csak az FPS esett le 41-re), tehát hagyom max tuningos órajeleken (gondolom a fogyasztást sem igazán érdekli, ha se a venti nem lesz lassabb, se a maghő kevesebb, és gondolom ezért nincs is ezeken a kártyákon 2D órajel profil, mert nem sokat ér variálni vele).

Új hozzászólás Aktív témák