- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Autóhifi
- Monitor hiba topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- SONY LCD és LED TV-k
- Mély kínai kapcsolatai vannak az Intel új vezetőjének
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3v0Lut10n
senior tag
első silent, csak jól szellőztetett házban vállalható be, ott is tuning mellett irreális megfog emelkedni, második gigabyte a zalmis verzió (ami külön 5-6k lenne), msi meg msi
nálam etalon, de immár másodszor csalódok kellemeset gigabyte-ban is (igaz silent pipe2-est vettem de bejövős
)
-
Pöttön
őstag
Köszönöm a gyors válaszokat!
Akkor várok még a cserével... -
Dudi13
csendes tag
Hello
Ha Nektek választanotok kellene az alábbi 3-ból melyiket választanátok?
ASUS EN8600GT SILENT/HTDP/256M PCIe 3 év gari 28 800
Gigabyte NX86T256H-ZL nVidia 8600GT 256MB PCIe 3 év gari 29 280
MSI NX8600GT-T2D256EZ nVidia 8600GT 256MB PCI-E 3 év gari 31 570Vagy esetleg mást ebben az árkategóriában?
Köszi
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Nekem most egy MSI Nx7800Gt-m van egy Athlon X2 3800+ procival ami 2800mhz-re van emelve.+2x512Mb DDR 400-as rammal.
A kérdésem az lenne hogy szerintetek megérné e lecserélnem a VGA-mat egy 8600Gt-re vagy Gts-re.
És ha lecserélném akkor ez okozna e teljesítmény visszaesést?
A válaszokat előreis köszönöm!!!!
Üdv.: Pöttön -
Gucunja
aktív tag
vélemény? valakinek van ilyen?
-
Gucunja
aktív tag
sziasztok erre cserélném a Galaxy Premium 7300GT met:
Galaxy 8600GE 512MB - 2év garancia Online ár:36.620.-Ft
Leírás:
Stream Processors: 32
Memory Amount: 512 MB
Memory Interface: 128-bit
Texture Fill Rate (billion/sec.): 8.64
Memory Brandwidth(GB/Sec): 22.4
RAMDACs (MHz): 400
Core:650Mhz
Memory:2000Mhz -
Régebben sokan érdeklődtek Asus 8600gt-k után itt, ha jól emlékszem, ma sikerült beszereznem jó áron egyet
Kiváló a hűtése, Minimális fordulaton 44 fokos a kártya, terhelés mellett 53.
a GPU-t 590, a memóriát 1590 mhz-ig tudtam húzni szemetelés nélkül. Ezzel nem vagyok teljesen elégedett. Másnak esetleg vannak jobb eredményei ilyen karival? -
penene
őstag
Srácok,
melyik drivert szedjem le a 8600 GEhez? Legújabbat nvidia.com-ról?
ill. a refresh rateket melyik progival állítsam be? nhancer? (mert azt láttam, hogy az új nvidia drivereknél a coolbit reg se megy, vagy valahogy elő lehet varázsolni frissítési frekvencia felülírást?)
-
Pityupoeta
csendes tag
egyébként a TV nem HDTV, de remélem nem ez okozza a gondot!
-
penene
őstag
válasz
r3v0Lut10n #2682 üzenetére
Majd meglátom, köszi az ötleteket.
-
Pityupoeta
csendes tag
Hellósztok!
Nem tudom, hogy írtak-e már róla, de én nemrég vettem egy inno3d 8600GT kártyát, és mikor TV-re kötöttem sehogy sem sikerült színessé varázsolnom a képet. Egy olyan kábelem van, aminek egyik vége egy SCART csatlakozó, másik vége egy S-Video és egy Audio csatlakozó. Korábban FX5900XT kártyám volt, ahol ha az output format-ot composite-ra raktam, akkor színes lett a kép, egyébként fekete-fehér volt. Itt S-Video format-on ugyanúgy fekete-fehér a kép, de mikor composite-ra rakom, akkor a TV-n teljesen el is megy a kép. Remélem valaki tud segíteni! Előre is köszönöm!!
-
penene
őstag
Megvettem a karit, alig várom, hogy tesztelhessem.
Kis anomália a dobozon, hogy a matricán 8500 GE van... lolkb.
De elvileg nem lesz gond, a karira 8600 GE van, és 8600 GEként adták el...
Szóval csak a doboz matrica más, hehe.
Este kiderül, de megbízom bennük.
-
penene
őstag
válasz
r3v0Lut10n #2678 üzenetére
Chieftec BA-02B-B-B házam van.
Asszem.Szóval marha nagy. Ettől függetlenül bár a vinyók jó messze vannak, de csak az oldalán van végig hely a ventiknek, ill. hátul 1...
Ezt a házat nem fogom cserélni, szal meg kell oldanom a ventizést, jelenleg kb. áll benne a levegő, mivel nincs benne plusz venti.A vidkari van, a chieftec táp van, ami elméletileg kifele szívja a levegőt, a proci venti van ami kifele fújja, de hát lassan.. Szal nem az igazi.
-
penene
őstag
válasz
r3v0Lut10n #2676 üzenetére
Tudom basszus, nekünk is leesett az állunk.
Srácnak 750 mhz-re húzva gyári hűtéssel sincs több 60 foknál. Nálam meg húzás nélkül volt 80 fok. Valami ott nagyon nem kóser... a PCI-e nincs húzva.
Csak a proci van húzva nagyon, de a procit jól lehűti a venti simán. De tény, hogy a felhalmozódó hőt a PCI-E és PCI környékén nem hajtja ki semmi, csak a proci venti valamennyire, az is le van lassítva nagyon. Talán ez lehet a gond, remélem nem az alaplapom melegíti plusszba fel.
De szerintem nyomok egy bios resetet, és akkor tiszta lappal indulok.
Meg majd veszek ventiket a ház hátuljára és oldalára (elől sajnos nincs hely). A vinyók is 47 fokosak, szal az sem túl egészséges, izzik minden.
Mondjuk a lakásban is meleg van. -
r3v0Lut10n
senior tag
nyitott háznál az a 80, főleg aktív hűtővel vészesen soknak tűnik. nekem a silent pipe 2-es giga 8600 gt mikor venti nélkül lestem ment fel (rthibil-el tesztelve) 75ig 30 perc után, mark alatt 70ig alig ment fel, most tuning mellett 675/800as, és rajta 12es ventivel pörgetve max 60
-
g@bo
nagyúr
7900gs vagy 8600gt?
mondjátok meg a frankót. dx9.
-
penene
őstag
válasz
Eagle16 #2670 üzenetére
8600 GE, nem 8500.
Egyébként mi is meglepődtünk.
Este csinálok még egy 3DMark tesztet a 6600 GTvel, hogy nem-e nem váltott át 3Dre (500 mhz) 2Dről (300 mhz).Majd este megírom a teszteredményeket, összehasonlítást.
Oké, 75 foknál már tényleg nem viszem feljebb.
A házam hűtése nyitott oldalnál is rossz lehet, mert srácnál gyári hűtővel 60 fok kb, nálam meg húzás nélkül 80 fok volt a kari.... Ezért a Zalmant mindenképpen rárakom, ha már úgyis vettem, aztán persze attól függetlenül kéne minimum 2 venti a házba (most a proci venti húzná ki a hőt a ház hátuljába, de mivel Cool N Quietben nyomom, kb. megáll a proci venti, emiatt húzóhatás sincs.Meg nem is az lenne a feladata.
Remélem sikerül felhúznom addig, ameddig a haveromnak (és nem is lesz túl meleg a gagyi házhűtés miatt), mert akkor össze tudnánk hasonlítani, mennyi maradt benne a kariban a procim miatt. 600 Mhzen úgy láttuk, hogy még kihajtotta... Kérdés ki fogja-e hajtani 700, v. 750 Mhzen.
Az biztos, hogy nem, de kérdés mennyi maradt benne.
-
r3v0Lut10n
senior tag
mást nem is nagyon akarok hozzáfűzni, legjobb h van letilt gomb
-
penene
őstag
válasz
r3v0Lut10n #2664 üzenetére
Akkor sziasztok, itt a klubban.
Kérdés egyelőre nincs...
Hazaviszem, berakom, megnézem, mit produkál, és valószínűleg akkor lesz kérdésem, hogy mennyire jó kártyát fogtam ki.Vasárnap már bepróbáltam egyet a gépembe (ismi hozta át sajátját), és 600 mhz-en is 3.5x annyi pontot kapott a 3dMark 06ban, mint az Asus 6600 GTm.
De az a kari nála 750-en megy, csak nálam 600 mhz-en is meleg volt, biztos, mert nem jó a hűtés a házban.Zalmi VF700-ALCU-t teszek rá első körben + a házba is teszek 1-2 ventit.
Mennyi fok lenne az ideális maximális terhelés mellett, mi az, amit hosszú távon nem kéne túllépni?
-
penene
őstag
Helló, Galaxy 8500 GE-nek van külön topikja, vagy arról is itt értekeztek? Csak mert nem nagyon találtam, de hát a kereső se túl jó még.
Ma veszek olyan karit, aztán gondoltam belépnék a klubba...
-
Egzee
őstag
Kiszámoltam, és ha 6000-res procim lesz (Karácsony! IMBA lesz!
) És egy 8800GTS-el számolva 546W fog fogyasztani... De csak 8800GT-m lesz... Arról ki mit tud, hogy eccer mikor olvasgattam a tápom leírását, azt olvastam, hogy képes túlteljesíteni magát... Tehát akkor nem kell majd félnem??? 550W elég lesz?
JEEE LELKES ÚJONC LETTEM!!! XD
-
public73
senior tag
sziasztok!
birtokba vettem egy MSI 8600gts OC-t!
nagyon karaj a kari, viszont a hűtése roppant hangos!
tudtok-e valami jó hűtést javasolni, még a passzívtól sem óckodok.
persze a legjobb és legmegnyugtatóbb egy viszonylag halk, de jó hűtés lenne! -
Egzee
őstag
Mivel húsvétra meglepem magam egy 8800GT-vel (azért nem karácsonyra mert akkor 6000-res procim a soros
) és az érdekelne, hogy nem tudja e valaki, hogy jó lesz e rá a vf1000res? És a 8600gtre jó-e? Mert ha jó mind2 karira, akkor veszek most egy olyat, és akkor nem kell majd később másik hűtőt vennem...
Jah! És nem tudja valaki, h van e olyan progi, ami kijelzi, hogy hány W-ott fogyaszt most a gép összességben?
-
politomi
tag
Én is csatlakozom az elégedett inno tulajokhoz. Másfél hónapos vga és meg vagyok vele elégedve. Szinte az első napoktól 670/1640-en megy és még nem volt vele gondom, sokan írják hogy nem is olyan hangos a gyári hűtője, de mivel nekem az előző karim egy zalmanos galaxy 7600gt volt én vettem rá egy vf700alcu-t. Ezzel már hangja sincs és a gyárihoz képest alapon 10 fokot esett a hőmérséklet. Én is gondolkoztam galaxy 8600gt-n vagy ge-n amiket a jobb memória révén tovább is lehet őket húzni, csak számomra nem érte meg a +6-7 ezer Ft-t. Viszont az innot 23-24e Ft-ért érdemes megvenni.
-
Reac^
őstag
Sziasztok!
Hamarosan hozzájutok két GE kártyához (256+512), és érdekelne ceruzás és forrasztós vmod is.
Aztán lesz szép nagy teszt mint annak idején a 7300-as korszakban
-
HunBeowulf
csendes tag
-
-
vaki
aktív tag
GT-t, vagy GTS-t szeretnél inkább?
Én a magam részéről egy emelt órajeles GT-t vennék a helyedben, MSI-t, vagy Galaxy-t. Ezek olyan 30 körül vannak.
Azért ilyet, mert ezeket jobban lehet húzni mint a sima GT-ket, és olcsóbbak mint a GTSek, a GTS meg annyival nem ad több teljesítményt, mint amennyivel többe kerül. -
Mrdevil
addikt
Sziasztok.
Azt jol látom,ha Atitool-al huzom a karit akkor nem huzza a Shader clock-ot?
Viszont a riva-val meg az a gondom,hogy alapon 2D-ben ha nézem az orajaleket a memoriát huzva hagyja,ez nem lehet gond a karinak hogy folyamatosan huzva van a mem? -
Dudi13
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Gondolom, hogy már tele a hócipőtök az olyan kérdésekkel milyen karit vegyek, de mégis megkérdezem, hogy 8600 GT-ből vagy 8600 GTS-ből milyen márkájút érdemes venni, (sajna nincs annyi időm, hogy néhány ezer hozzászólást elolvassak) ha szeretnék 40e alatt maradni. Gondolom fontos, hogy húzni nem akarom de a sebesség és a megbízhatóság fontos!
A válaszokat előre is köszi
Üdv.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
balintka #2636 üzenetére
kezem+lábamon nem tudonám megszámolni hány olyan inno cooler van a közelemben, mint ami a te kártyádon van. és egyik se szól..
de már írtam hogy valoszínüleg egy tekercs zörög(pontosabban rezeg..) amit ha meg kensz nagyon vékonyan szintelen köröm lakkal vagy valami szintelen lakkal elkussol.. ennyi, nekem a csodás asus lapom is zizeget még is megy...
és gondolom a probléma csak terhelés alatt jelentkezik?
-
balintka
addikt
válasz
VR6-Fan #2634 üzenetére
Itt az a gond, h az Inno állandóan sz*r hangos bóvli hűtést rak a kártyáira. Ezért nem veszek többet ilyet. végigcsináltam 2 évet a 6600GT-jével, átváltottam erre, az elején csendes volt, aztán serceg az utóbbi időben. nem a hőfok a baj, hanem a zaj. az inno nem a minőségi hűtésről híres, az tény.
-
Egzee
őstag
Nah figyu mindenki... Mi a vélemény a NorthQ hűtésről??? Mert Zalman koppintás és "állítólag" jobb is bár nem hiszem, max ugyan olyan. De az ára sokkal jutányosabb! Valamilyen tapasztalat, ami miatt ti mégis csak a Zalmanhoz fordultatok?
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Hedgehanter #2626 üzenetére
számot tevően nem... max 1-2W
balintka:miért szerinted a többi gyártó legalapabb kártyájá szerinted nem forr?(és akkor nem beszéltem a passzivakról)
inkább egy tekercs zörög
-
Eagle16
addikt
Nálam asszem 670/1600 volt eddig a max. de 3d markot nem néztem
(amivel néztem az 620/1600 volt)
Vf-700AlCU van rajta, de ez szerintem nem számít sokat. 162.18-as driver, és RivaTunerrel tuningolok. A vga max. olyan 60 fok körülire melegszik (atitoolos teszt alatt)Jah, és csak gagyi Hynix memória van rajta, 1,4-es.
-
Egzee
őstag
Kezdek megkattanni! Már csak 590-es GPU és 740-es Memo-t tudok produkálni, mert 600 750-en és 595 745-ön egy idő után mindíg beszőröz! Ha most is akkor lekaparom magam!!!
Mindenki sokkal nagyobb órajelekről beszél ugyan ilyen Inno3D karikkal, én meg csak elpötyögök itten!!! Segítsetek! Miért lehet ez?
Valami különleges drivert használtok vagy gyárit? Atitollal csináljátok? Hány fokos a GPU-tok? -
ACE-
addikt
MSI PCI-E 8600GTS 512 MB RAM, Teljesen új, gyári dobozban, bontatlan csomagolással,
számlával. Dual link DVI, HDTV/HDCP support, TV-out, Hangtalan "Heat-pipe" hőcsöves hűtés, SLI support, 512 Mb DDR3, HDMI support DirectX10 compatible. Budapestre és Pécsre a szállítás megoldható. 47.000 Ft -
Hedgehanter
őstag
2d alkalmazasoknal levettem a gpu-t 550re a memoriat 800-ra akkor ezzel a fogyasztasat is csokkentettam ugye..?
(a terv az volt...)
-
aya
addikt
Az a baj, hogy szerintem az inno kivételesen épitett egy teszkó gazdaságos 22.000ft-s áron adható egyedi karit, és ez a magyarázata az olcsóságának.
-
Egzee
őstag
válasz
elit_hun #2617 üzenetére
hát ha majd grafitos megoldással lesz ilyen, akkor igen, és igen hűtőt is fogok venni
Egyébként gondolkodom a NorthQ cégen... Voltam a Vision Computerbe néhány napja és megkérdeztem h vélemény? Azt mondta, hogy teljesen zalman koppintás, csak továbbfejlesztve... mert a northqnak még cikkcakkos is a bordája... hát hogy ez mennyire befolyásolja a hőleadást azt nem toom, de elég jutányos áron hozzájuk lehet jutni, és ránézésre nem tűnnek rossz vasaknak -
aya
addikt
Ez alapján tud valaki vmod leirást csinálni?
-
Egzee
őstag
Fúúú... Elnézést kérek a kavarodásért... Megvan! Hála!
-
elit_hun
őstag
Melyik 2.? Annyi kérdésed volt hogy összezavarodtam
A gari semmikép sem vész el, grafitozáskor sem, ugyanis csak le kell mosni a grafitot, majd visszatenni a gyári hűtőtte kész vagy
vigyázz magadra mert ebből ban lesz
--tapasztalatból beszélek
éN79: aha, nekem bent van a kedvencek között a rangos hsz
jó a képed, lázló tábor-->az öcsém eggyik kedvence
-
elit_hun
őstag
Azt a szőrös dolgot az okozza hogy a kari nem bírja tovább, lehet hogy a hőmérséklettel van összefüggésbe, de egy új hűtőtöl se várj csodát, +20-30mhz max
Nekem pl a VGA 70-75 fok körül van game közben.
Én azért ajánlom egy Acc S1 beszerzését, Hammonnál 4K
A rangokat meg 1 percnyi keresés után meg lehet találniGondolom azért ez a leggyengébb mod... Ez az eggyetlen mod amivel feszt lehet emelni 8600GT-nél, szóval ez a leggyengébb de a legerősebb is
Úgy müxik hogy a kari egy részét besatírozod B2-es grafitcerkával
-
Egzee
őstag
válasz
Eagle16 #2593 üzenetére
Hát Eagle ezt csúnyán beszívtam! XD Lejjebb kellett vennem 5-5 öt mert beszőrösödött a kép codozás közben... 60fokon ment abban a pillanatban... Ez szerintem normális... Szerintetek??? 70nél tilt le gondolom, mert amikor elérte a 70et akkor nekem egyből kékhalál lett... Ezt a szőrös dolgot a hőmérséklet okozza??? Szal ha vennék egy komoly hűtőt, és ugyan ezek az értékek mellett 50fokos lenne akkor nem szőrözne??? vagy ez hogy megy? mert ahhogy itt olvasgatom mindenki 650+-os core freq ekről beszél... meg 2000res memekről... Ezeket szőrözés nélkülivé lehet tenni jobb hűtőkkel???
-
Egzee
őstag
Bocs... Kösz a választ... Ilyenekbe nem igazán mennék bele! XD Ez már tuti garvesztés... azt meg nem szeressük... Jah! és hogy megy ez a szintezés? szal most újonc vok utánna mittoomén mi leszek... De gondolom valami által van ez megszabva... Vagy egy admin asszondja h látom sokat írogatsz és akkor most előléptetünk? Hogy van ez??? Próbáltam utánnanézni de ezt nem találtam leírva sehol...
-
Egzee
őstag
Egyébként néztem, hogy van új komolyabb hűtővel árult 8600XXX széria az Innonál WIND néven... Kb 2X ekkora ventik vannak rajtuk... Az Inno kapisgálja, hogy mi itt megszagoltunk valamit! XD
-
Egzee
őstag
Megkérdezhetem mi az a v-mod? Lécci ne kövezzetek meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Gigabyte Geforce 3x 4070 Windforce OC 12G Super!
- GPU Videokártya Hűtés Szerviz NVIDIA Pasztázás & Thermal Padozás 4060 4070 4080 4090 Ti Super
- Gigabyte GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G
- Laggol, hangos, zörög, csíkoz vagy nem ad képet, kifagy? Videókártya karbantartás! Hibás is!
- PowerColor RX 6800 XT 16GB GDDR6 RED DRAGON Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Gigabyte 500W
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest