- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
Eagle16 #9300 üzenetére
Elvileg az új játékok többségében gyorsabb már a 2600XT, élsímítás nélkül.
Mondjuk régebbiekben általában a 8600GT nyer, szóval kb. egál. Én is az utóbbi mellett döntenék (illetve döntöttem is régóta), mert a 2600al ellentétben nem esik pofára annyira az élsímítástól.
Nem egy játékot nyomok 1024*768ban, 16x anizóval és 4x símítással normál sebesség mellett. -
mcs
veterán
válasz
Eagle16 #9268 üzenetére
Szűrések nélkül még nincs probléma 1280*1024ben, ellenben szűrésekkel 1024*768 az igazi.
Az 1440*900 ugyebár hajszálnyival alacsonyabb felbontás, mint az 1280.Kristian: Amúgy épp jókor veszem a Zalmit, mert tegnap ismét nagyot alkotott a Most Wanted.
Még Underground 2ben is pillanatok alatt beállt a venti fordulatszáma 50%ra az alap 30ról.
-
M@nH.
aktív tag
válasz
Eagle16 #9004 üzenetére
GA-K8NE-RH
Az elbírná alatt azt értem, hogy pl. túl régi a lapkészlet és hibásan kezelné a kártyát vagy lefagyna vele, vagy valami ilyesmi.
Egy példa: ez még agp foglalatnál volt ,hogy haver vett egy geeforce 4-est(régi szép idők
) és hát örült meg minden de amikor látta hogy a képbe csíkok villantak be, már valamiért nem örült. Azután kipróbáltuk a vga-t nálam és hát tökéletes volt. Kiderült hogy az alaplap nem bírta jól kezelni a vga-t.
-
válasz
Eagle16 #8906 üzenetére
"Még a 90-100 fokot is kibírja
(bár ez már szerintem lerövidíti az élettartamát hosszútávon) 70 fok az még semmi.">>>
Üdv! Az milyen amikor 92-nél anno megnyaltam az ujjam h megnézzem tényleg olyan meleg e és szisszent az ujjam amikor odaérintettem!Passzívat soha ne vegyetek!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Eagle16 #8761 üzenetére
Köszi!
A leadott hő továbbra is aggaszt nagyobb VGA-knál.
Akár passziv akár ventis ugyanannyival növeli a ház belső hőjét.
A jelenlegi 7600GT-nek egy kis "radiátora" kinyúlik a házból.
Nem sokat számít de pár fokot talán.Teljesen csendes gépem van, ezért érdekelnének a fogyasztás (hőtermelő) adatok is.
Esetleg létezik valahol teszt ahol 7600/8600/9600 vagy hasonló nVdiákat tesztelnek ilyen szempontból is?
-
fsb1000
nagyúr
-
Devil Smile
őstag
válasz
Eagle16 #8753 üzenetére
inkabb keveslem..
lokigusan gondolkodva egy 88gt csinal kb 10-12e pontot ha jol tudom akkor aranyaiban a 86gt nek 7e lenne realis.. szvsz
de ha jo ez az eredmeny akkro jo..
feltettem a rivatunert.. kicsit huztam a frekiken de akkor akkor olyan 5e+par pont lett..koszonom a reagalast..
-
Andras828
tag
válasz
Eagle16 #8665 üzenetére
Az a gáz, hogy a memókat, meg igazából mindent fed a borda. Hátul is szépen elfedi két borda. Tudom, hogy odaírtad, láttam. Csak nem vagyok most optimista
Ahhoz képest, hogy most 620/1530-on van, csak 47 fokra "sül" kb másfél óra Turok alatt. Az még jó hosszútávon, nem?
-
Andras828
tag
válasz
Eagle16 #8662 üzenetére
Az ahhoz képest elég hurka :S Melegedést én megoldottam már, raktam rá egy 92 mm-s Zalmant, meg a régi S462-es Titan hűtőm ventijét. Most két oldalról van hűtve a cucc
Az 1600 az a memókra vonatkozik? Mert akkor 800MHz-ig tudom felnyomni. Egyébként honnan tudom meg, hogy milyen memók vannak rajta? Van erre valami program(GPU-Z kivételével, ott nem látom ezt az opciót)?
-
Djuree
félisten
válasz
Eagle16 #8583 üzenetére
jujj. nekem is volt inno 5200-am. az mekkora szar volt...teljesítményben a már említett geforce2 ti-vel volt egy szinten, egy picit volt csak erősebb, direkt tesztelgettük. az az 5200 valami fertelem volt (ez igaz az egész 5-ös szériára, úgy emlegetik mint a vidia fekete szériája, kivétel az 5900ultra, az egy jó kis kari volt, persze később is jött ki), alig volt a karin alkatrész, pici kari még kisebb hűtéssel. akinek eladtam az is kiröhögte, alig akarta megvenni miután meglátta
tettem a gépembe utána egy 4200 ti-t, na az már sokkal jobb volt midnen téren...
a 3850 valóban jobb de majdnem kétszer annyi. 8600gts 20k, 3850 30k. így már inkább ajánlott egy 8600gts...és jobban is tuningolható...
-
Rick4
félisten
válasz
Eagle16 #8521 üzenetére
akkor inkább úgy fogalmazok, ha beteszi a relatíve rosszul szellőző házba, és mondjuk 90 fokon van a kari, nem lenne szabad semmi baja legyen. az a baj, hogy egy passzív kari megvétele ilyen szempontból zsákbamacska, mert nem derül ki elsőre, hogy fog muzsikálni. de alá egy 8-as venti lelassítva, és tuti jó lesz.
-
Rusher
őstag
válasz
Eagle16 #8470 üzenetére
Na megnézegettem a kártyát teljesen jó....azt hittem képek alapján, hogy van rajta valami kis borda....közben nem ez egy kétslotos kártya egy nagy fémtömbbel rajta....kellemes meglepetés..tetszik
Amúgy 45-46 fokos ez volt a lényeg...úgyhogy abszolút elégedett vagyok vele -
Rusher
őstag
válasz
Eagle16 #8460 üzenetére
65
Nemsemmi.......azt hogy?? Hát ennél kisebbet mit? Tök jó ára van azért a képe biztos szebb mint egy 7100gs-nek annyira egyszerűt nem akarok......video lenne rajta leginkább meg talán néha egy kis Zuma vagy ilyesmi.....de nem árt azért ha elfut rajta a farzan
De ha tudsz mondani 7300GT-t ami passzív és ddr3-as akkor az lenne.....na ilyen nincs annak meg nincs értelme ha veszek hűtést is pluszba....árban ugyanott vagyok és szebb is -
Toika
tag
válasz
Eagle16 #8405 üzenetére
hahh! Végre egy jó hír!
Rossz boltokban kerestem, de most találtam! Ha pedig eleve mellékelik az még jobb!
Az alaplapom Ph!fórumján azt írták, hogy elvileg a sima 8600gt-vel nincs bajuk a tulajoknak, minden játék jól megy nekik. Elképzelhető, hogy elegendő sávszélességet biztosít ezeknek a kariknak a 4x PCIE? Hol lehet megtudni, hogy milyen sávszélességet használnak ezek a karik?
ui.: köszi a segítséget még1x!!! -
Rick4
félisten
válasz
Eagle16 #8289 üzenetére
ha visszábbolvasos jó sokat, én írtam ide a problémám miatt, alapon a gyári hűtővel 50 fokos volt a mag, újrapaszta, VF700CU, minent kipróbáltam, és nem lett rá megoldás, hogy lejjebb menjen, úgyhogy akár azt is mondjatjuk, szerencséd van, hogy annyit mutat, de kérdés, mitől annyi, tényleg olyan jól sikerült az a gpu, vagy csak félremér a dióda. úgy vettem észre kissé túl van misztifikálva ez a gpu hőmérséklet kérdés, ami a kezünknek forró, az a gpunál még lehet, hogy teljesen természetes. ha kell, 80 fokon is lazán eldolgozik, semmi baja sem lesz...
-
sulep
senior tag
válasz
Eagle16 #8257 üzenetére
Hát egy 3GHz-es P4 630-as CPU
Asus P5GDC-Pro alaplap
2*512MB 533MHz memória.
400W táp ami nem márkás valami olcsó talán codegen de nem tutiKb ennyi a gépem szóval nem erőgép de majd egyszer lecserélem. Van mellette egy Core 2 duo notebookom így ezt az aszatli gépet csak néha szoktam játékra használni. pl.: Call of duty 2 vagy Raca the Wtcc game stb játékokra.
-
TPeti
tag
válasz
Eagle16 #8141 üzenetére
Ez a rev 1-es :
http://resources.vr-zone.com.sg/Shamino/86gtoc/IMG_6255.jpgEz pedig a rev2 :
http://img2.zol.com.cn/product/12_450x337/338/ceydHLUDTimu6.jpg -
kroky3
tag
válasz
Eagle16 #5387 üzenetére
Azért ez nem egészen igaz! A Galaxy8600GToc pl 1.2ns-os ramokkal van szerelve. Alapon 600/1600 Mhz-en megy és általában sokkal jobban húzható.Talán:24k az ára.
Az inno kizárólag az olcsósága miatt éri meg. Nem egy tuningbajnok!!!
Itt pl innot nem Galaxy GT-t viszont látok az első 10-ben elég szép órajellel!
-
skymanka
csendes tag
válasz
Eagle16 #4927 üzenetére
még csak tervezem vásárolni a konfigot és ez lenne:
proci-INTEL Dual Core E2180 2,00GHz 775 BOX
memória-GEIL - Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT
videókártya-na ezen nagyon vacilálok nem tom hogy 8600 GT-t(nagy a választék else tudom dönteni melyi kajobb) vagy Ge-t(sztem ez lenne mégisa jobb választás
és az iponról veszem majd őket és a kari kközül is onna fogok vállasztani -
Kroni1
veterán
válasz
Eagle16 #4876 üzenetére
Én is feltettem a 169.09-es bétát, és tényleg gyorsabb volt mint a WHQL-es 163.75-ös, de sokan írták, h Crysis megy szépen, de gondjaik akadtak vele más játékok alatt, így visszatettem a WHQL-est..
Ezzel én ilyen eredményeket kaptam:
(minden medium, 1024x768, kivéve az object details, ami low volt nekem is
CPU: 3200Mhz, VGA: 756/1728/2344
CPU: Play Time: 32.12s, Average FPS: 46.70
GPU: Play Time: 35.79s, Average FPS: 55.89 -
-
-
-
Bundás22
őstag
válasz
Eagle16 #4856 üzenetére
jó core2-sel könnyű
de egy húzott x2-sel csak elérek vmi hasonlót
az SP2 leszedése nalám megdobta a dolgot legalább 10-15%kal(persze csak akkor csináld ha azon az oprendszeren nincsen neted, mert rámennek egyből a spyware-ek) csomó memória szabadul fel és erőforrás
sp2-vel ott a sziklánál 47-48fps volt a max, nekem bejött50-et tuti nem érte el amikor bámultam a sziklát már akkor is feltűnt hogy fölugrik
érdemes ezenkívul mindent performance-ra állítani a windowsban(tehát csúnya lesz de ez is gyorsítja a játékot), illetve futtat-->msconfig
itt ki kell kapcsolni minden process-t ami nem szükséges a játék futtatásához, gyorsabban is bootol az xp
én tartok mellette egy vistát a netezés kedvéért -
törölt tag
-
barnam_
nagyúr
válasz
Eagle16 #4192 üzenetére
Úgylátszik nem lett annyira rossz a tesztem
De nem árt figyelembe venni, hogy a GF AA és AF nélkül ment, mert véletlenül letiltottam a driverben, míg az Atinál alkalmazásvezérelten volt.
Azért a 2600XT majdnem lenyomta a tuningolt 8600GE-t, pedig azoknak volt egy kis előnyük a tesztben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Gigabyte Geforce 3x 4070 Windforce OC 12G Super!
- Gigabyte GeForce RTX 5070 TI Eagle OC 16GB GDDR7 - Új, bontatlan, készletről!
- 27% ÚJ! ASUS RTX 5070 Ti PRIME OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest