- Azonnali notebookos kérdések órája
- Mély kínai kapcsolatai vannak az Intel új vezetőjének
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagle16
addikt
válasz
GreatGodzi #1092 üzenetére
Legalább annyira gagyi mint a Gigabyte meg az Asus
-
jamesss
csendes tag
Hi, nekem annyi csak egy kérdésem lenne:
Gainward 8507 GF8500GT PCI-E 256MB DDR3
Gyártástechnológia: 0,08 micron
Chip kódneve: G86
Tranzisztorszám: ~210 millió
Memória mennyisége: 256MB
Memóriavezérlõ: Crossbar
Memóriabusz: 128 bit
Memória-sávszélesség: 22,4 GB/s
Busz típusa: PCI-Express x16
GPU órajel: 600MHz
Shader órajel: 900MHz
Effektív memória-órajel: 1400MHz
Memória típusa: DDR-3
API támogatás: DirecX10, OpenGL 2.0
Shader Modell Verzió: 4.0 (Unified Shader kialakítás)
Feldolgozó futószalagok: 1 darab (16 utas) SIMD, párhuzamos szálvezérléssel
Shader processzorok típusa: Vektoros
Shader processzorok száma: 2
Stream-ek száma: 16
Speciális Stream-ek száma: 4
Számláló utasítás: MAD+MUL
Számítási teljesítmény (MAD): ~29 Gflops
Háromszög feldolgozási sebesség: 600 millió/s
Maximális Pixel fill-rate: 4800 Mpixels/s
Maximális Z fill-rate: 38400 Msamples/s
Maximális Texel fill-rate: 4800 Mtexels/s
Maximális Textura mintavételezés: 4800 Msamples/s
Textura mintavátelezõk száma: 8
Textura címzõ egységek száma: 8
Textura szûrõ egységek száma: 8
Blending egységek száma: 8
Feldolgozás precizítása (Shader/Textura szûrõ/Blending): lebegõpontos (32/16/32bit)
Sávszélesség takarékosság: LMA 3, színtömörítés
RAMDAC: 2*400MHz
Egyéb technológiák támogatása: V8U8, Ultra Shadow 2.0, 3Dc
VS
Sapphire HD2600PRO 256MB DDR2 PCI-E
Gyártástechnológia: 0,065 micron
Chip kódneve: RV630
Tranzisztorszám: ~390 millió
Memória mennyisége: 256MB
Memóriavezérlõ: Ring
Memóriabusz: 128 bit
Memória-sávszélesség: 16 GB/s
Busz típusa: PCI-Express x16
GPU órajel: 600MHz
Shader órajel: 600MHz
Effektív memória-órajel: 1000MHz
Memória típusa: DDR-2
API támogatás: DirecX10, OpenGL 2.0
Shader Modell Verzió: 4.0 (Unified Shader kialakítás)
Feldolgozó futószalagok: 3 darab Dispatch processzor alapú (40 utas) MIMD, szekvenciális szálvezérléssel
Shader processzorok típusa: Szuperskaláris
Shader processzorok száma: 24
Stream-ek száma: 120
Speciális Stream-ek száma: 24
Számláló utasítás: MAD (1+1+1+1+1 ''véletlen utasítású'' Co-issue)
Számítási teljesítmény (MAD): ~144 Gflops
Háromszög feldolgozási sebesség: 600 millió/s
Maximális Pixel fill-rate: 2400 Mpixels/s
Maximális Z fill-rate: 4800 Msamples/s
Maximális Texel fill-rate: 4800 Mtexels/s
Maximális Textura mintavételezés: 24000 Msamples/s
Textura mintavátelezõk száma: 40
Textura címzõ egységek száma: 8+8
Textura szûrõ egységek száma: 8
Blending egységek száma: 4
Feldolgozás precizítása (Shader/Textura szûrõ/Blending): lebegõpontos (32/32/32bit)
Sávszélesség takarékosság: HyperZ HD
RAMDAC: 2*400MHz
Egyéb technológiák támogatása: Truform 2.0, 3Dc, Programozható tesszalációs egység
melyiket ajánljátok? vagyis inkább melyik a jobb... az ár kb ugyan az -
danee91
senior tag
válasz
GreatGodzi #1092 üzenetére
Egyik haveromnak asszem Gigabyte 8600 GTS-e van, az is Silentes, és olyan meleg a kari, h már újraindul a gép. A passzívat nem ajánlom.
-
GreatGodzi
tag
Az ati x1950pro tényleg gyorsabb... még... de lehet egy szintben lesznek majd az új játékoknál.. ki tudja, viszont a Gigabyte 8600Gt-je nem hangos mert passzív hűtésű, tehát hangtalan, gyárilag 600MHz-en megy a GPU, és még nem is drága annyira... Én személy szerint Innot nem vennék mert elég gagyi kártyákat csinál, gondolom ez alól nem kivétel a 8600-as szériája sem. Nem kell most itt nekem visszaírni hogy ''nekem mindíg inno volt és kurva jó'', mert tapasztalatból tudom hogy gagyik. Amúgy próba szerencse, ki kell próbálni.
-
rumkola
nagyúr
Asus 8600gt semiképpen!
Vagy Inno 8600GT kurvaolcsón vagy x1950pro.
Mondjuk én a helyedben bepróbálnám a 8600GT-t, ha nem vagy übergémerkocka akkor leszarod a szűrőket, és így olcsóbban megúszod 8600-al. Mellesleg DX10, és ki tudja, talán mediumra elég lesz.
Szerintem 8600GT+1 giga ram az jobb mint egy x1950pro.
Viszont kurvahangos.
[Szerkesztve] -
killmz
csendes tag
Üdv. Mindenkinek!
Segítségeteket szeretném kérni, jó lenne ha valaki jótanácsokkal látna el videókártyavásárlás ügyében.
A két résztvevő ASUS 8600GT SILENT 512MB vagy egy Zalmanos Gigb. x1950pro 256MB.kb. egy árban vannak.
Ami számomra fontos lenne az a teljesítmény és hogy halk legyen.
Úgy vettem ki a fórumokból h a 8600gt-t húzni kéne h elérje az x1950pro szintjét, igaz ez?
Jah és Crossfire ready alaplapom van, tehát későbbiekben (ha lemennek az 1950-esek árai), és még nincs elegem a dx9es kártyából akkor beruháznák egy másikra mellé.
A másik ötletem a 8600GT, és amikor öregedne a gép beruháznék egy hassznált 2900XT-re.
esetleg ezek kombinációja
Szerintetek melyik a helyes út.
A proci egy q6600, tudom h vga limites lesz mind 2 kártya, de inkább melóra használom a gépet,de azért nem szeretnék hopponmaradni megjelenítésben sem, ha 1xer beruháztam. -
Equitem
tag
Üdv mindenkinek!
Most látom, h az Aquaban a 8600GT-ből az 512MB/DDR2 és a 256MB/DDR3 majdnem ugyanannyiba kerül. Nemrég olvastam a Gainward 1GB-os kártyájáról, ahol azt írták, hogy hiába a nagyobb memória, ha a GPU nem képes kihazsnálni. A fent említett kártyánál nem lehet ilyenről szó? Mert a referencia az ugyebár a 256.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
GreatGodzi
tag
Nekem akkor sem sikerül előcsalni a régi control panelt a 162.18-as drivernél... registry-ben nem lehet valamit buherálni, hogy ne ez a szar új control panel jöjjön elő? Miért kellett az nvidiának is olyan szart csinálni a mint az ati-nak?
-
Equitem
tag
Üdv mindenkinek!
8600 GT mellé sztnék venni egy e2140-est. Kicsit szeretném húzni is, de csak annyit, amennyit gyári hűtővel teljesen biztonságosan bír, mivel nem akarok rá többet költeni. Tapasztalatotok alapján, ki tudja hajtani rendesen az említett kártyát?? Engem nem kimondottan izgatnak a 3dmark eredmények; ha játékoknál jó az pont elég -
kroky3
tag
jujj de nagyon okos vagy! Nem szoktam és nem is akarok vitatkozni.De
1. nem azt írtam hogy gyosabb mint az egy magos!
2. A régi D-s pentiumoknál gyorsabb az c2d és az x2 is gyorsabb.és ha most vesz sokkal érdemesebb 2 magosat venni.
3. az x2-ből lényegesen magasabb órajelű procik vannak,mostmár elfogadható áron.
4. Eggyes újabb játékprogik tudják kezeni és használják a 2- magot és ezután méginkább úgy lesz és sokkal gyorsabbak vele.
5.Ha nem tudja kihasdználni a játék a 2 magot, akkor is gyorsabb,(igaz akkor kisebb mértékben)mert a másik magon fut az oprendszer+egyéb progi ami fut.
Ha nem értek valamihez nem teszek gúnyos megjegyzéseket.Mert magamat járatom le. Leárva!!!!!!!!!!!!!!
[Szerkesztve] -
Termi16
őstag
Figyelj, nem az számít, hogy mennyivel gyorsabb, mivel a proci nem növeli a sebességet a végtelenségig. Valszeg azért csak 15%-al gyorsabb, mert pont annyi kell az adott játéknak, hogy eleget tegyen a maximális prociigényének. Ottvan pl a cod2, vagy a TDU. Nem szoktam külön nézegetni, hogy mi használja ki, de az újabb játékok szinte mind.
-
wid22
aktív tag
-
Csiborbogár
őstag
válasz
gabesz1980 #1064 üzenetére
Milyen órajelen volt ennyi?
820 már elég gyengécske, még 8600 szinten sem biztos, hogy elegendő. -
kroky3
tag
válasz
gabesz1980 #1064 üzenetére
Egy kicsit kevés hozzá a proci.(Ha megnézed másnak sem jobb ilyennel) Egy erősebb c2d, vagy x2.es kellene,ha igazán jót akarsz.Ha cserélsz majd olyat vegyél. De elmegy ezzel is játékoknál is csak az újabbaknál egy kicsit gyengébben.Pl a colin Dirt csak 2 magossal fut tökéletesen.
-
gabesz1980
csendes tag
válasz
gabesz1980 #1063 üzenetére
Amugy a 7600gs-el is megcsinált alapon 6000-et ez a konfig.
-
Macka
veterán
válasz
gabesz1980 #1060 üzenetére
Win újratelepítés mindenképpen kell, de szerintem a CPU-d is kevés.....
-
Macka
veterán
válasz
gabesz1980 #1058 üzenetére
Pedig nagyon nem ártana neki egy komplett Win újrapakolás. Előtte milyen kari volt benne?
-
Macka
veterán
válasz
gabesz1980 #1056 üzenetére
Win-t pakoltál újat neki?
-
Macka
veterán
válasz
gabesz1980 #1053 üzenetére
Nekem a Galaxy 7600 GT-m csinált ennyit, igaz húzva volt. Szerintem azért egy 8600GT-nek tuningolva kellene hoznia egy 11000 pontot. Szóval hamvas az eredményed rendesen.
Milyen drivert használsz? Milyan CPU-d van? Milyen tápod van?? Stb... Lehet 1000 oka.... -
Cyrin
addikt
válasz
gabesz1980 #1053 üzenetére
viszi azt amit kell vagy nem?
má lassan tényleg a 3dmarkoknak vesszük a kártyát. -
gabesz1980
csendes tag
Hello!
Lenne egy kis problémám! Ma vettem egy xpertvision 8600gt-t és a 3dmark05-ban alapon csak 7800-at teljesít. Szerintetek ez jó vagy kevés. Ha kevés akkor mit lehetne csinálni?
Előre is kösz a segítséget. -
GrooveHero
addikt
válasz
matteo_szg #1038 üzenetére
hm...hát nem mondom...jól lehúzzák a választottamat. Pedig annyira bejön. Mármint csak külsőleg. kár hogy nincs olyan teszt, amiben ATI-val is összehasinlítják, nemcsak 8600 GTS referenciákkal, mert azzal nem sokra megyek
Hna mind1, ha vkinek még van vmi infója a Gigabyte 8600 GTS-ről és van kedve megosztani azt velem, azt nagyon megköszönném.
Hali. -
DojecSTAR
csendes tag
Apropo!
A halál előtti utolsó tesztem eredménye: [link] -
DojecSTAR
csendes tag
Üdv!
Csak figyelmeztetésként írom! Máma vettem a Leadtek 8600GT-m re egy Zalman VF700CU-Led hűtést . A hűtés csak két helyen rögzíthető a karira! Ha valaki véletlenűl ( mint én) erősebben és rossz helyen fogja meg a karit az búcsut mondhat a magnak . Magyarul lesarkaza . Úgyhogy akki ilyen hűtést tervez venni a kártyára az úgy bánjon velle mint a cukorral nehogy velle is megtörténjen az ami vellem.
-
GrooveHero
addikt
válasz
matteo_szg #1038 üzenetére
huh...jónak tűnik...minnyárt megnézem...de közben kézilabdát is nézni
Azért köszi. -
matteo_szg
őstag
válasz
GrooveHero #1036 üzenetére
[link]
voilá -
VR6-Fan
veterán
válasz
GrooveHero #1036 üzenetére
olvasd vissza az utolsó posztom olvasd el ezt az oldalt
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Mint látjátok újonc vagyok, szal még nem igazán volt időm elolvasni az írásotokat. Szóval egy olyan jellegű kérésem lenne, hogy a Gigabyte 8600 GTS Silent kártya érdekelne, egy magyar teszt és érvek, ellenérvek érdekelnének, tehát előnyők, hátrányok és tapasztalatok, ha van vagy volt vkinek ilyen kártyája.Előre is köszi. HALI!!!
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Csiborbogár #1029 üzenetére
én is a giga GTS-re hogy van 65nm-es magjuk ami közel beíri összeségben 70W-vel..
ATi úgy értem hogy ott nagyobb a paleta, szerintem -
yuri11
csendes tag
Gigabyte-osknak:
Van egy teszt a hardocp.com-n ott írnak hőmérékleteket.
[link]
Nekem is van egy Gigabyte 8600GT. 7900GT-ről downgradeltem
(Felhagyok a PC-s játékokkal)
Ami engem nyugtalanít elsőre: A gép indító képernyőn és a BIOS-ban való mászkáláskor is lassabban frissül a képernyő, mint a másik kártyánál.
A másik, hogy valami az ablakkezeléssel nem ok, mert pl. totalcommanderben ha egy nagy mappát egérgörgővel görgetek lefelé olyan szakaszosan lassan görög. (Lehet, hogy nincs köze a videokártyához, csak a szétszerelés miatt az USB-s eszközök összeakadtak?)
Egy két régebbi játékot kipróbáltam és jól mennek, nincs gond 3D-ben.
Ami zavart még: nem volt minedegy hogy a monitort az 1. vagy 2. DVI ba tegyem, mert csak az egyiken volt kép. Most a sorrend jó, és nincs gond a 720p-s projektor DVI-HMI-n való meghajtásával sem. HTPC-zni jó lesz.
Driver. 162.18 WinXp Sp2
(És nem kell plusz tápcsati hozzá) -
VR6-Fan
veterán
válasz
Csiborbogár #1026 üzenetére
HD2600
vagy pedig szép nagy teljesítmény vesztése vna a karinak.... -
Csiborbogár
őstag
válasz
matteo_szg #1018 üzenetére
Rengeteg 8600-as nyák létezik. Szerintem nem nagyon volt 4 hónap alatt egyik kariból sem ekkora skála.
VR6-Fan komolyan gondolod a 65nm-t? Elvileg lehetne, bár egy kicsit túl korainak tartom.
[Szerkesztve] -
mArZsi
tag
Egy kis soft tuning:
[link]
56 C volt a max hőmérséklete(ebbő a szoba csak 30)
Hűtés: Inno gyári + Orion 230V/50Hz/46W 30 centi átmérőjű asztali venti
4400+ X2 voltam.
[Szerkesztve] -
VR6-Fan
veterán
válasz
matteo_szg #1020 üzenetére
ref órajelen megy, de akkor is teljesítmény vesztett kártya
[Szerkesztve] -
VR6-Fan
veterán
válasz
matteo_szg #1015 üzenetére
675/2000, megnéznéd egy everestel?
rumkola:már a GT-nek is kéne egy tápcsati. akkor ennek... másik lehetőség 65nm-es mag... -
-
rumkola
nagyúr
válasz
matteo_szg #1011 üzenetére
Hát szvsz hüleség, én legalábbis örülnék a csatinak, több tuningra ad lehetőséget.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
matteo_szg #1011 üzenetére
és milyen órajeleken megy?
-
-
imaboci
csendes tag
60akárhány fok silentpipe-al alapjáratban, már kezd egy kazánra hasonlítani.Ez normális?Pedig a ház egyik oldalát is leszereltem
-
Gyuri27
félisten
ritkaság [link]
-
kovasz
senior tag
reggel meghalt a 6600gt-m. valami mem hiba lehet mert hulye szineket ad es a karakterek helyett hangyafoci van. elmentem es vettem egy 8600gt-t.
256MB/DDR3. mennyivel tud tobbet mitn a 6600gt? illetve ra lehet tenni a regi kartya huteset? mert az mar megvan es hangja az nincs sok, ez meg proszivo.
27k volt nagyon atbasztak?(csak ez volt nekik 20..26k korul)
-
rumkola
nagyúr
válasz
matteo_szg #1002 üzenetére
LOL!
nincs rajta tápcsatiii?
Na megnézem ezt mingyá....
Mégse nézem, nincs gigából gts-ünk.
[Szerkesztve] -
imaboci
csendes tag
Ha van valaki akinek még silent pipe-os 8600-a van, írja le légyszives h neki hány fokos szokott lenni alapjáraton.
-
imaboci
csendes tag
Igen.És köszi mindkettőtöknek a képeket.
-
imaboci
csendes tag
válasz
matteo_szg #999 üzenetére
Az.Silent Pipe-os
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Mély kínai kapcsolatai vannak az Intel új vezetőjének
- Kuponkunyeráló
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- További aktív témák...
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8G (rev. 2.0) - Számla + Garancia
- Asus RTX 2060 (Super) 8GB EVO V2 Advanced Edition + ARCTIC Accelero Xtreme IV
- Gigabyte GeForce RTX 5070 TI Eagle OC 16GB GDDR7 - Új, bontatlan, készletről!
- MSI 5070 Ti 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE Radeon RX 6750 XT 12GB DDR6 Pulse
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest