Hirdetés
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz
tomcica #107791 üzenetére
És ha nem tudjuk hol a gond?
Kis helyzetjelentés, rég jártam erre. Az év végi/év eleji pulzusemelkedésem (nyugalmi 48 -> 56-58, futás is kb +10-12 adott tempón) továbbra is kitart, de most már az edzettségm is a béka s@gge alatt. De közben volt kardiológiai kivizsgálás (24 órás EKG, szív ultrahang, terheléses EKG, 10 napos napi 2xEKG), szerencsére ezen a fronton nem találtak semmi kóros elváltozást, azt mondták a szivem jó állapotban, terhelésre jól reagál, nincs kiugrás az EKG-n, nincs ritmuszavar, kellően rugalmas. Labor eredmény szerint szintén minden adat perfekt, referencia határokon belül.
Szóval mehet tovább az agyalás, mert még mindig kva magas a pulzusom a tavaly őszihez képest, és fingom nincs, mi lehet az oka. November közepén 4:40-es félmaraton@169bpm, most ha felveszem az 5-ös tempót kb 10 perc és már 175 körül a puzlus. OK, most már ment el az edzettségemből is, de így volt ez már február elején is. -
Peterhappy
őstag
válasz
sherlock82 #107796 üzenetére
Az derek, gratulalok!
-
sherlock82
senior tag
Halló - halló.
2830 m sikerült az idei Cooper tesztemen.
Mondhatom h ideálisak voltak a körülmények reggel 8.00 kor.
Sikerült bemelegítenem, fél idő körül néztem rá az órára, és ahogy számoltam és ismerem magam, kb azt kaptam amire számítottam.
1 Kollegám előzött be kb 80 m el. úgy hogy elégedett vagyok.
Sose rosszabbat mint a mai nap. -
--Robi--
kezdő
Ma 14km Z2 futás volt 50m szinttel, aztán lépcsőzés.
Most mit mondjak, ez sem volt elég a lábaimnak. Emeltem 3 emeletet és minden második fordulóban kettesével vettem a fokokat. A vége az lett, hogy a pulzusom emelkedett, de a lábaim annyira nem érezték meg. Most magasabb fokú lépcsőt kerestem, így sem.
A hármasával fokszedés és pulzuskinyírás helyett növelem a szintet.
Mire hazasétáltam kiállt az a pici fáradtság is a lábakból.
[kép]
Az Aerobicnál írja is, hogy nagyon alapon nyomtam.1.3 egység. A 14km futás után volt 2.8 egység.
Viszont az Anaerobicon tényleg dobott, mert a 14km-nél csak 0.1 egység lett,, lépcsőzésnél pedig 0.4.
Mondjuk ez is egy nagy nulla. Ettől függetlenül ez csak egy szoftver, csak edzette valamennyire a gyors rostokat is. Pulzus azért volt végig rendesen. -
xy.zsolt
őstag
Alakulnak a számok, bár ma a szél tényleg megfingatott rendesen
Krónikus érték pár nap alatt a duplájára nőtt...2hét múlva talán már reális is lesz. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #107789 üzenetére
Felenk a betegtsegre ket szabaly:
1. lazzal NEM futunk2. ha toroktol lejjebb van gond NEM futunk
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #107789 üzenetére
gyerekektol bucsuzz el, vegrendeletet irj, folyo ugyeket rendezd elotte
-
Peterhappy
őstag
válasz
tomcica #107787 üzenetére
Térjünk erre vissza majd. Az augusztusunk már most agyon van pakolva, júliusban még látok pici réseket, ha valamikor nagyon ráérsz, én lemennék egy pár napos edzőtáborra hozzád
@Tisn: Köszi. Már jobb, remélem délután tudok kocogni egy kicsit. Szombaton mennénk terepezni, arra jó lenne összekaparni magam.
Bár egyelőre 3/100 a training readinessem... -
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #107786 üzenetére
jobbulast...
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #107786 üzenetére
Orulj annak a feluletnek,hiszen be fog edzeni arra ami itt var majd Zentan
80-as evek elejen epult a palya,azota amennyire elfaradt epp olyan (itt-ott lyukak stb.)
Szoval jo lesz,csak tapoooosd.Jelszo: "A 4:00-as iram mar a nagylanycsoport"
-
Peterhappy
őstag
Tegnap a Margit-szigeten sétáltam, a futópálya mentén. Kocogás volt a terv, de elég ramatyul voltam (be is lázasodtam estére), így csak séta lett belőle.
Nagyon szép gesztus, hogy Monspart Saroltáról nevezték el a futókört.
Viszont épp emiatt valami elképesztően lehangoló, mennyire szar állapotban van a rekortán (már ahol van). Méltatlan egy ilyen legenda nevéhezAz tetszett, hogy ez az idézet volt felfestve (ami amúgy egy annyira nagyon szép és találó gondolat).
-
Lajmund
őstag
Én sprinteltem benne ora szerint 3:30 3:00 között is. Nem vészes számomra sőt tetszik is ilyenkor hogy nem tapad fullra de kanyarban nem mernék én se gyorsan vele menni. Mondjuk én 90-91 kilo vagyok jobban odatapasztom meg jó az egyensúly érzékem. De tény csúszik vizes úton és én is meglepődtem. Izgibb igy futni
-
tisn
addikt
válasz
Peterhappy #107506 üzenetére
rendeltem egy 45-46-ost. hosszban jo a 45-os, de mindketto nyomja a butykom (amirol nem is tudtam, hogy van eddig
)
szoval labfejben eleg szuk. volt eddig is ilyen cipom, de eddig ez az elso ami kurvara faj is mar felhuzasnal
megy vissza sajnos.
-
Alg
veterán
válasz
Lajmund #107780 üzenetére
Dehogynem, laza kocogós tempóban még okés volt, de ahogy 4:20-va váltottam minden lépésnél, elrugaszkodásnál elcsúszott a talpa. Szerintem 4:10 erőfeszítéssel mentem 4:20 tempót - én biztos nem viszem ki többet 5 perc alatti tempóra nedves felületen.
Szerencsére ott van erre az SL2. -
jimpo
senior tag
válasz
jimpo #107775 üzenetére
Egyébként kezdetben a Kinvara 13 volt rajtam, majd előkerült az 500 kilométer feletti Kinvara 12. Egy mosás, pár kavics volt a habba gyógyulva, azokat kivettem. Majd hétfőn már abban pörögtem a padon, mondjuk 170 lépés per perc alatt.
Csillapítása tutira van valamennyi, mert ugyan gyorsabban, kint futva jobban érzem a futóművet. Mondjuk azt a sebességet, amit a pad tud, nem próbáltam aszfalton benne.
Csütörtökig meló.
Aztán nekem is menni kéne terepre, vagy valami... -
jimpo
senior tag
Ami a futópadot illeti, Formill FT51 V2
A leírás szerint "10 km/h", a gyakorlatban lásd a vastagon szedett "sebességet illeti" részt.Pénteken érkezett, kicsomagolva elég minőséginek hat, kicsi olcsó kínai. Jóval kisebb mint a legolcsóbb Decathlonos....
Beüzemelve, megkenve sétáltam rajta, a 6 km/h elég tempós. Ezt nem mértem valóban annyi-e....
Felhajtva a kezelőszervet lehet magasabb sebességen használni, de kell bele a vészleállító mágneses cucc. Anélkül ez sem indul...Első alkalommal futottam rajta, pad csúcsra járatva, a kütyük a cipőn. Majd óra elindít...
Futok rajta egy ideje, valami nem oké itt kérem!
A 6 perc /km az nem ilyen, azt ismerem, szoktam futni. De attól lassabbat szinte sosem.
Ránézek az órára és kiderült a turpisság, közelebb van a 9 kilométer per órához.
Szombaton voltam a dekatlonban, ott megugráltam a kiállított padokat. Azokban "hatalmas" csillapítás, rugózás van, ez a kicsike elég fapados ebből a szempontból is.
Másnap megkentem azzal is, de úgy rendesen. Mondom hátha az a baja, hogy a súrlódás miatt lassú.Ami tehát a sebességet illeti, elmondható, hogy nem történt nagy változás. Talán picit lassabb is lett. Ami a kelleténél több futópadhoz való kenőanyagnak köszönhető, mert oda már csak kell a súrlódás. Szétszedni ha nagyon muszáj akkor fogom, úgyhogy marad így. Majd "kiszárad" vagy mi.
Viszont pozitív hogy a szalag jóval halkabban jár, nem súrlódik annyira mint első használatakor.
Aztán délben bringáztam egyet, odafelé pofa szél. Hazafelé hát, meg hát jobban is hajtottam. Igaz érzésre alacsonyabb fordulaton, de cserébe magasabb 53-15 áttétellel.
Hétfőn, azaz tegnap megfutottam rendesen. 4 x 2 km pici pihenőkkel, közben forgott a ventillátor. Kérte is a 3. fokozatot, de nem a testre direktbe. Hanem a mellettem lévő falra... Elsőre csak egyesen, majd kettesen kavarta a levegőt a kis talpas.
Így azért jóval kellemesebb volt, hűtés nélkül nem kell háromnegyed kilométer és kezd meleg lenni. Egy egész kilométer sem kell sokszor és már csöpög az izzadság.
A youtube is pörgött, némi számtech tartalommal... Kicsit fura mondjuk hogy "pattog", ugrál a kép. Jobban mondva én, de nem táblázatokat kellett lesnem végig így nem volt tragédia.
A gyári telefontartó vagy micsoda felejtős! Igaz, csak a Távirányítóját tettem rá, viszont pár lépéssel később le is repült.
A csúcsfogyasztás a konnektor felől 500 W felett volt. De jellemzően 400 körül van maximális sebességgel, terhelés közben.
Az első futáskor már be is próbáltam a maximális sebességen járatva levenni a pólómat, nem jött be! De gyakorlat teszi a mestert...
Már elég jól megy a másfél literes flakonból való ivászat, hasraesés nélkül. Pedig mint látható nagyjából térd magasságában van letéve, így picit hajolnom és nyújtóznom kell érte.
Mondjuk ez ideiglenes hely, bár a szobában ahol alszom nem szívesen fűtöm a levegőt.
A futófelület mérete miatt, főként 80 körüli súllyal és 175 centiméter alatti magassággal ajánlom. Már ha valaki "rárepül" ezek után... Nagyobb testtel nem sanyargatnám, sem magam sem ezt az apróságot.
Talán magasabbaknak is jó lehet, amennyiben nem 45 és afeletti cipő mérettel rendelkezik az illető. Illetve elfogadja hogy szednie kell a lábait, azaz szaporábban lépnie.Falura jó lesz, a maximális sebesség még kis túlzással jó is hogy nem gyorsabb, legalább nem futom el a Reco edzéseket. A tegnapi elég kemény volt...
Bár ez tényleg lötyögés...
A pulzus mondjuk megszalad a léghűtés hiánya miatt, már amennyiben nem használ valami kereplőt mellé az ember. Kevesebb mint 75 ezerbe került, annyit megérhet.Ez tehát nem semmi, hanem valami.
-
Alg
veterán
Jelentem a Novablast 5 is kegyetlenül csúszik nedves betonon...
-
xy.zsolt
őstag
válasz
zzola #107769 üzenetére
Ha nem egy műszaki analfabétára bízták volna a töltőcsatlakozás megtervezését akkor sehonnan nem kéne venni.
Visszasírom a ráharapós megoldást...azzal semmi gond nem volt
Garmin közben feltöltve...16nap/25óra 👍A mai stressz adat húzós lesz
Közben ránéztem ismét az OB eredményemre és 7:22 időt írtak a 4500m távhoz. Komolyan hülye ott mindenki
....én már nem szólok emiatt is, max a klubom ha szól nekik.
-
Alg
veterán
Nem tudom mit csináltok ti a garminjaitokkal, nekem még a 10éves, legalább 5 éve a szekrényben pihenő Fenix2 is működik, tölt, talál műholdat.
Edge 830 detto, utóbbi 3-4 évbn alig használtam - néha feltöltöm mikor eszembe jut, annyi.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Pttypang #107764 üzenetére
Persze új a töltő, kizárt, hogy kosz okozta. Amit meg pluszban rendeltem töltőt azt meg most bontottam ki a csomagolásából....azzal egyáltalán nem tölt.
Szóval a gyári töltővel töltöm most, de ha csak picit is megmozdul a kábel akkor megszakad a töltés és az adatátvitel....ezért is kerestem jobb alternatívát.
Még várok egy ilyet a napokban....hátha ezzel majd működik is.
GPS nálam oké....még -
xy.zsolt
őstag
Fasza....megjött a töltő, rádugtam a Garminra és 2mp után nem tölt
De mostmár a saját töltőjével semSzét vet az ideg....azt se tudom kit hívjak most.
Update.....Most sikerült mégis....mi a szar ez? Most le sem merem tenni amíg fel nem tölt. Kezdem megbánni a cserét....hogy nem az FR235ben cseléltettem akkut. -
xy.zsolt
őstag
Na, az én és a klubom közbenjárására most ugyan már nagynehezen felkerült az OB győzelmem a MASZ oldalára, de a vetélytársaimat így is lehagyták
(ez mondjuk legyen az ő gondjuk). Komolyan mondom, tragikus az ami itt szövetségi szinten megy
Mindegy, én befejeztem velük. Talán majd még a wizzair FM-on elindulok, ha lesz felesleges 20-30k-m a nevezésre.
-
HKorn
veterán
válasz
xy.zsolt #107757 üzenetére
Mi repedt meg, a kijelző? Megrepedt, vagy megkarcolódott? Nekem egy sima hydrogel fólia van fent, 5-ös pakkban rendeltem valami 3$-ért Aliról. 2 éve használom, kb a harmadik fóliát tettem fel rá ezidő alatt. Előbb utóbb levált mindegyik, de jó sokáig bírják mielőtt leválnak.
-
-
xy.zsolt
őstag
itt is megkérdezem...van különösen ajánlott képernyővédő fr255-höz? Most ezt vettem, de hátha van jobb 🤔
A 2hete felrakott eddig bírta....úgy csorbult a széle, hogy semmihez nem koccintottam (tudtommal)
Bringas Garminon 2+ évig volt fent mikor eladtam, mobilomon 5éve van fent.....ezért is lepődtem meg annyira ezen most -
tomcica
Topikgazda
válasz
rszmark #107752 üzenetére
4hetes rapid =
6x500m
4x800m
2K kontrollalt felmero 3K celsebessegen
3x1K (celsebessegen)melle pedig az 1500-as sebessegu munka
8x200m
5x300m
200m + 5x300 + 150m (ez a legutolso 150m ez gyorsabbra akar 95%-ra)
2x300m + 400m (ez 3K sebesseg) + 3x300mez igy eleg is...alapos bemelegites mindket edzes elott,par gyorsito is menjen okvetlen.
minden mas nap laza km gyujtes (ne sok 30-40perc/nap eleg) + egy hosszucska de laza 40-60perc heti egyszer....a laza napokat javaslom pulzus alapjan kontrollalni 65-70%-os pulzuson...szoval szinte kocogas -
rszmark
újonc
válasz
INTELligent #107747 üzenetére
Köszönöm itt is!
Igen, megfogadom a többiek tanácsát és ráállok a sebességre.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #107747 üzenetére
Mi palyan csinaljuk az ilyet,es ha nincs mas ranezel a stopperre 100meternel
ha van aki meri az meg jobb,es beorditja a feltavot.Ne GPS oraval,hanem sima stopper = eltelt ido.
Par alkalom es mar jol tudod erzesbol is csinalni
Jo ahogy felosztottad,a tolo munka kore mehet ez a sebesseg nem zavar be
Laktat huzo kornyekere ne tegyel semmiaz szinten pihentebb testet ker,hogy minosegi legyen.
Ha kell tobb laza nap,akkor esetleg a domb munkat be tudod suriteni az egyik laktat edzes vegere,csokkentett mennyiseggel akar 3db dombrasprint..nem lesz extra minoseg,de lesz tobb pihenos nap. Van akinek ez igy jobb.
Emberfuggo. -
tomcica
Topikgazda
válasz
rszmark #107746 üzenetére
3K-ra a specifikus edzes a 3x 1K celsebessegen (piheno 1-2perc koztuk).
Viszont ezt ki kell epiteni,elkezdve 6x500m,majd idovel 5x600m,majd 4x800m.A masik pedig 1500m-es sebessegen a gyors munkaval tamogatni pl 5x300m @1500 pace,ezt mi kiepitettuk egesz 7-8db-ig. Piheno 1/2 - 1perc koztuk. Ahogy kozelitesz a versenyhez rovidebb piheno.
4-6het alatt ez osszeall
NEHOGY egesz evben ezeken fuss,kieget seperc alatt.
-
INTELligent
senior tag
válasz
tomcica #107730 üzenetére
Koszonom szepen!
Van valami trukk, amivel konnyebben tudom orientalni az iramot, vagy pusztan gyakorlas kerdese (van idom, csak kerdezem
).
Hogyan osztanad fel heti bontasban az altalad javasolt vazat?
Az ertelmes, ha ugy gondolkodok, hogy:
1. 200m-es speedwork lenne a heti elso (pihenonap utan)
2. Mivel 1) idegrendszeri faradtsagot okoz, viszont a mennyiseg nem sok, emiatt utana jonne a laktat tolo munka
3. Majd a dombsprintek, hogy az aerob rendszert hagyjam kicsit pihenni
4. Es vegul a huzo munkaEhhez meg majd igyekszek majd valami hasonlo orientaltsagu bringas/uszos programot keresni. A volument ott is visszaveszem a minoseg javara.
Mark: itt is grat, nagyon jol taktikaztal, es az az iram nagyon szep, kivaltkepp, hogy nem nyelgaz volt
.
Nyilvan mas a szituacionk, emiatt nem (keretlen) tanacsnak, pusztan megallapitasnak szanom: mit meg nem adtam volna, ha valaki 2-5-10 evvel ezelott elmagyarazza es megmutatja, hogy miert erdemes a sebessegre fokuszalni - es hogy az egesz milyen nagy fun is tud lenni.Mar csak a Tubingeni triatlonos egyesulet visszairhatna, mert ha legalabb a helyi ligaban tudok indulni, akkor mar tudnam tervezni a szezont.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
rszmark #107743 üzenetére
Neked? Nyers 100-200-400m sebesseget kiepiteni
az mind kihat a 3-5K-ra is majd,ha a megfelelo allokepesseg mellekerul az evek soran.
Ez nem azt jelenti,hogy ugy kell edzened,mint egy sprinternek,hanem azt,hogy dolgozni rajta minden heten valamennyit
A nyers sebesseget PIHENT labra kell csinalni,tehat ha mas is lesz aznap,vagy az edzes tobb reszbol all,akkor az elejere tedd (persze ALAPOS bemelegites kell ezekhez,mert bebaxhat a gebasz).
30-60m gyorsitok,akar gyorsitok - max sebesseg kitartas - lassulo porges verziok. Sima buil up-ok ez ugye pl 5x100m elkezded 800-as sebessegrol (erzesbol nem kell merni) es szepen megprobalod mindegyik picit gyorsabbra futni,az utolsonal kitolni maxon.
200m + 300m (ezek kozott boven legyen piheno)
vagy maskor
4x150m vissza setaval,elso ketto joleso porgos,tulso ketto ami a csovon kifer.
Ilyenek.Ezek melle akar meg aznap is befer par km laza vagy akar tempos futas is. -
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #107739 üzenetére
Abban egyezem Peterhappy-vel,hogy amig valaki fiatalabb,addig igenis epitgesse a rovidebb tavokat
akkor is,ha nem az a fo csapasvonal. A sebesseget ilyenkor a legjobb kiepiteni,az allokepesseget barmikor hozza tudod majd tenni (forditva nem mindig mukodik,legtobbszor nem vagy csak korlatozottan)
-
Peterhappy
őstag
válasz
rszmark #107736 üzenetére
Majd egy év múlva az lesz.
Miért, három éve gondoltad volna, hogy ilyen simán nyersz 1500-on?
Vagy akár csak két éve, hogy most Backyard Ultrára fogsz készülni?Fiatal vagy, fizikálisan is, fejben is baromi erős. Alázatos, és tehetséges. Szerintem számodra nincs olyan, hogy "Te táv"
Itt is csak azt tudom mondani, csak kerüljenek el a betegségek és a sérülések, és nagyon szok szép eredmény vár rád.
-
rszmark
újonc
válasz
Peterhappy #107726 üzenetére
Az 1500m szerintem nem az én távom
, de a 3000m-en lehet elindulok.
-
xy.zsolt
őstag
30 új üzent.....milyen cipőt adnak ingyen?!
Jah, csak megint az édesség volt porondon.
Ha futtok eleget és megfelelően akkor bármit ehettek -
tomcica
Topikgazda
válasz
O,hogy jonne rad a gyomorrontas,miutan epp megvetted a kedvenc kakaoscsigadat
-
tomcica
Topikgazda
az is volt, a srac se hitte el hogy megjeltem mellette
azt a gyozelmet az oreg edzomnek koszonhetem (pontosabban azt IS) ugyanis ugy tanitott bennunket,hogy nem a celvonalig futunk,hanem mintha at akarnak szakitani es tovabbfutni
ergo ne legyen semmi lassulas,ha meglatod a vonalat...gyanitom ennyin mulott aznap
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #107723 üzenetére
Na ez mar elezos munka...gratula a 200m PB-hez,majd 2-3 het mulva merd le ujra
Az 5x200m 38-35mp koze az mar neked kozeptavos sebesseg,igy max 200m utan elfer,de hetrol-hetre meg ebben a periodusban is tul gyors.
Tobbet er 10x200m 40-38mp (es ha jol megy csokkenteni a pihenot koztuk,akar atlos kocogasra ,az felenk kb 110meter ugye).
Kell majd 300-400m is,mert a 200m tul rovid munka meg elezesnel is,nincs ideje a pulzusnak se felporogni,valamint az izom is tul surun kap pihenot. -
-
rszmark
újonc
válasz
Mondjuk tavalyelőtt Budapesti 3000m-en 1 nevezett volt és ő is visszalépett, szóval azt hasonló esetben egy BYU után is megnyerném.
-
tisn
addikt
válasz
Mondanám, hogy az a 3:59-es 1500m azért nagyon komoly, de látva az 1:56-os 800m-t inkább az merül fel bennem, miért nem futottad meg rendesen.
-
Peterhappy
őstag
válasz
tomcica #107721 üzenetére
Mondanám, hogy az a 3:59-es 1500m azért nagyon komoly, de látva az 1:56-os 800m-t inkább az merül fel bennem, miért nem futottad meg rendesen.
@Márk: Ha nem lábadoztad volna végig az elmúlt 4-5 hónapot, abszolút nem lenne irreális elvárás a 4:25.
De most koncentrálj a BU U23 rekordra, aztán jövőre rámész a sub4:25-ös 1500ra.
Ezésen, úgy 30 méteren még nyulazni is tudok nekedJó, talán lesz az 100m is.
-
INTELligent
senior tag
Tom, ujrafutottam a 200m-t Rival Waffle-ben. Volt meg benne a multkorihoz kepest
: 32.4s->29s.
Utana ment meg 5x200 1k iramon (meg ezt nagyon szoknom kell
): 37.7; 36; 37.1; 36.3; 35 lett a sorozat - szinte mindnel tul gyorsan indultm meg, aztan tul sokat vettem vissza.
Futodinamika: a bemelegites soran futott 5 sprint soran kb a harmadiknal valami kattant, elkezdtem erezni, hogy hogyan megy "automatikusan" az ellepes, pusztan a testem rugozasa miatt. Onnantol azon voltam, hogy vegig azt tartsam (persze nem sikerult, de nem az a lenyeg, hanem az, hogy remelhetoleg tudom, hogy mit kell elernem
).
Csinaltam par ovatos drill-t is a WU soran, erzesre sokat adott (most nem videoztam), hogy a terd es a boka is jobban mozogjon.
Nagyon-nagyon koszonom a sok tippet, igyekszem nem elfelejteni, hogy mire kell figyelnem.
-
tomcica
Topikgazda
Anno 18evesen nalunk ilyen versenyt 4:05-el nyertem,2-3 fiu volt meg 4:10alatt. Mondjuk nalunk regiokra volt osztva a diakolimpianak nevezett verseny,en a vajdasagi regioban futottam. Orszagos ilyenbol nem volt,lehet mar a haboru vegett
viszont felnott vajdasagit futottam ra egy evre 3:59-es 1500-al (elozo nap 1:56-os 800m) mindketto elso hely. A 800-nal nagyon eles kuzdelem volt,ott eljott egy 400-800-as futo,en meg ugye 800-1500-as voltam...muszaj volt hosszu finish-t huzni mar 500metertol...az kivette a lababol a sebesseget...mondjuk nem volt konnyu.Egy mellbedobassal nyertem,epp a vegen tudtam lehajrazni,egy tizedmasodperccel.
1500m solo futas,inkabb idomero volt,nem volt aki ugy bekezdett es tartotta is -
tomcica
Topikgazda
válasz
rszmark #107718 üzenetére
Na akkor majd a Vaporlfy 4 (vagy a Streakfly 2) meg jobban bejon majd
persze nem szabad oket most megvenni,mert aranyarban merik,lesznek majd jobb aron kinalva fel ev mulva.
Tobb felmero kell,hogy meglegyen a megfelelo magabiztossagod a rovidebb tavokra 600-800-1000m felmeroktudnod kell erezni,hogy mi az a sebesseg ami lefoz,es mi az ami versenyen megprobalhato.
A kozeptav nagyon trukkos am,amikor jo a kondi...batrabb az ember
Szolj ha majd kell par elezos edzes,megirom a regi edzeseimbol szivesen. -
rszmark
újonc
válasz
tomcica #107685 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek!
@tomcica Érzésre ez a 3:10-3:15 ment volna minimum 3k-n keresztül, ha nyélen megyek.
Csak az a baj, hogy (főleg rövidebb távoknál), fejben lelimitálom magamat és nem nagyon lépek ki a komfortzónámból.
De legalább jó tudni, hogy van még tartalék.
Bár nem sokat volt rajtam, de nagyon bejött a Vaporfly 3, mintha nem is lett volna rajtam cipő. A sprintél éreztem, hogy ezt azért hosszabb távokra találták ki, de a verseny többi részén kényelmesen lehetett benne krúzolni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs #107709 üzenetére
Nalam altalaban egy adag csokis feherje valamiben (natur gorog joghurt vagy zabpehely/corn flakes) kielegiti a napi edessegvagyat,esetleg eros edzes utan +mez (vajas-mezes pumpernikel kenyer per pillanat,ujjnyi vajjal)
Nasi az ilyen sargarepa,savanyu alma,uborka,retek per pillanat.
Egy kavet szoktam inni,abba megy egy kiskanal 100%-os kakao es egy kis tej,na felem mar az is desszert fuggetlenul,hogy nem edes. -
tomcica
Topikgazda
válasz
sherlock82 #107708 üzenetére
Mivel meg nem dul a nyar,a cooper tesztre ilyen idoben ALAPOSAN be kell melegiteni,felenk az hosszabb melegites,mint maga a teszt
laza,kis fokozos tempocska es eros gyorsitok (ez utobbi 5-10perccel a start elott fejezve).
-
LanyUs
senior tag
válasz
tomcica #107704 üzenetére
Most kell az energia azért, de az édesség utáni vágyam kimerült egy fél túróban és egy 30g zabrudiban ( össz. 270 kcal és 18g fehérje ). Eddig napi bevit 985 kcal, 74g fehérje - elégetett 875 kcal = napi egyenlegem 10:20-kor 110 kcal ). Nap végén 1800 kcal lesz.
Ja! Mínusz a munka után szénné durrantó 40 perces Pump rush súlyzós ( heti egyszer ) annyira kegyetlen, hogy már várom! Komolyan!200-300 kcal simán lejön még
-
sherlock82
senior tag
Nekem holnap cooper teszt Bp - en .
Remélem addigra nem lesz csurom víz a rekortán , mert megsérülni sem szeretnék .
Ma azért lehet futok előtte egy könnyűt. -
válasz
Peterhappy #107706 üzenetére
Azert ajanlgatom, mert en mar a 700 forintot is nagyon soknak tartom erte, de nem is nagyon szeretem a vajas peksutiket. A mannas tomor tekercs az etalon tovabbra is, talan ma szerzek is.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pttypang #107700 üzenetére
1900 forintért??? Még ha kávéval együtt lenne ennyi, talán-talán, de így no thx. Azért mindennek van határa.
Nálunk a Szakajtóban 700 jmf a kakaós csiga, a környéken a legdrágább, de ezért meg is éri mondjuk elzarándokolni ide.
Ha meg Feleségemnek épp tengernyi ideje van (évente mondjuk kétszer), olyan kovászos, kakaós és fahéjas csigákat rittyent, hogy a környék pékei a konyhában taposnák egymást továbbképzésért
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Energiaital topic
- Path of Exile 2
- Nem várt a CMF jövő hétfőig
- További aktív témák...
- Dell latitude E5430 eladó
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest