Hirdetés
- Itt a Razer-féle PC Remote Play szolgáltatás
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Felgördült a függöny, kezdődhet a hardverszínház
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Never79
tag
válasz
xy.zsolt #107675 üzenetére
Én most balfasznak tartom Garmint, vagy az algoritmusát. Múltkor is volt valami gebasz a HRV méréssel, nekem meg most volt/van. 1,5-2 hete voltam beteg, taknyom-nyálam egybefolyt. HRV zöld, ilyen zöld még sosem volt. Erre mikor már jól vagyok, akkor nyomja át pirosba az értéket (tegnap meg ma). Értem én, hogy 7 nap átlaga, de régen pont ezt szerettem benne, hogy én még magamon nem éreztem, hogy beteg vagyok, de a HRV már "előre" csökkent, s tudtam, hogy na valami jön. Most meg... eh.
Azt lehet az én órámmal van valami, nem tudom.
-
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #107669 üzenetére
Nekem nincs problemam a mellkaspanttal - lattam ezt a pod-ot is, csak mivel akkor pont meghalt a regi ovem, igy a kombo megoldas mellett dontottem. Egyelore masfel ev es szerintem 1000 ora tuti van benne, meg sem latszik, hogy baja lenne).
Never79: Garminos vagyok. Az az egyensuly pont hasznos, mert eleg jol jelzi, hogy mikor csak fajdalom van a labamban, es mikor van tenyleg serules. Mar jartam ugy, hogy ugyanaz az RPE volt, es teljesen mas volt a GCT balance, ha jol emlekszem.
-
-
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #107589 üzenetére
Mutatok viccesebbet
Keddi tempóedzésre nagyobb terhelést írt, mint a múlt vasárnapi maratonra
Jó, mondjuk alaposan oda is csapkodtam a heréket.20 x 200/200 volt a keddi penzum, ilyen lett.
A csütörtöki
1011 dombocskázás meg ilyen.
10 egész méternyi szintemelkedés jut egy ilyenre. Itt, a dél-pesti alföldön már ennek is örülni kell.Mindkettő a 800+-os LN2-ben
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #107562 üzenetére
Szelesseg,eleg hotaposo
ja a Rebel 2-3-at visszasirjuk majd meg tobbszor is
Azert beengednenek egy ilyen Adidas prototipus tervezo muhelybe lenne par otletem
Habar,ha jobban belegondolok az uj Adios 9 nagyjabol az amit en is megterveznek...nincs lap,hab uj,es minimal drop,extrak konnyu,porgos...csak a hosszusagot kellene precizen beloni
Adios 9-et mar nezegetem,de ugy vagyok vele,ha 3:30-as iramtol gyorsabban nem futok hosszabban,akkor egyelore felesleges...viszont dolgozok az ugyon,mire learazzak mar ott lesz a forma -
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #107558 üzenetére
xarni kell rajuk,de jo magasrol...anno nekunk a 6-12-24H OB ultran amikor valtoban harman megdontottuk a szerb csucsot 103kilometerrel 6orason, meg se emlitettek,kaptunk egy befutoermet es kesz.
Tudod hanyszor mentunk azutan el erre az OB-re...zero,nulla,nadanem erdemlik meg.
Fogtuk es elmentunk egy csaladi hangulatu HU 6oras korozore Kistelekre ketten,ott beromboltunk egy hasonlo szep eredmenyt,utana meg egy masik 6oras hasonlo kis csaladi versenyen a haromtagut 104km-re javitottuk Agony-val
Mi tudjuk h orszagos szintu futasok,lexarjuk a szovetseget,a kis verseny szervezoi orultek,mi is elegedettek voltunk. Ez ennyi -
xy.zsolt
őstag
válasz
xy.zsolt #107557 üzenetére
Aztán fussak jó időt úgy, hogy féltávig ment az egy csapásban helyezkedés, az elzakózók kerülgetése, tömörülés a kishidak előtt ahol a 90°os kanyarokat 1-1,5m fel-lelépő szint is nehezítette. Aztán volt aki kérdezte, hogy "még a 4:00 tempó sem lett meg".....hát nem, mert az ott nagyrészben szerencse kérdése is volt.....ami nálam meg nem jött össze pont.
Régen az ilyen mezei-nek titulált OB-t sík, füves lóversenypályán rendezték.
-
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #107541 üzenetére
B+
Ez baromi lehangolo.
Egy futotarsam meselte (mult heten osszefutottunk a Tichyn), hogy O kint volt egesz nap, latta az osszes versenyt - igy a Tiedet is - es szerinte is szornyen kiabrandito volt a rendezes, a lebonyolitas, a kommunikacio, altalaban az egesz, tokkal-vonoval; meltatlan a Sportolokhoz. -
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #107520 üzenetére
Nem akarom megint kinyitni a + 10-15mm-es vitát, lényeg, hogy az a bth, ahogy mondod.
És ha a +3mm-t kevesellnéd, nagyobbat veszelNekem 275mm, és a 285 bth vált be az esetek zömében.
Mr. Norrissal kb. mm-re egyforma lábunk van.@Chuck: Jaja, épp ez jutott eszembe nekem is.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #107457 üzenetére
En 800+-os LN2-ben 200/200aztam tegnap, egesz szepen muzsikalt meg, neztem is, hogy szerintem 1000 km-ig ezt is siman elviszem.
Grafikonom most nincs. Ha gep ele jutok, kaptok (gondolom alig varjatok
).
Sok most a melo, nincs PHra idom. Futni azert futok, ha nem is rendesen. -
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #107434 üzenetére
vallszeles,de mindegy amugy,masnak ezek a darabszamok lehet tobb v. kevesebb,a lenyeg hogy ugyanolyan fekvotamasszal hasonlo bemelegitessel tortenjen...tehat ismetelheto teszt legyen..a darabszam sincs kobe irva,de keresni kell egy minimal pontot,egy optimalisat. (futashoz nem mindig az a jo,ha tul sok felsotest ero van
)
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #107406 üzenetére
Mi ugy szoktuk,amikor nem palyan mennek a preciz tempok,hogy ki van merve a toltesen (dongolt foldesut) minden 500meter,szoval erzesbol futunk es ranezunk 500meternel a hosszabb resztavoknal.
A rovidekhez pedig egy 500m-ben a 200m (a maradek ugye 300m) szinten meg van jelolve (pontosabban egyik nyarfa az,latszik a toltesrol,ha egyvonalba kerulsz vele).Annyi,hogy a trovid resztavoknal oda-vissza kell csinalni (a pihenoben fordulunk).
Neked sem artana a futos utvonaladon betonfestekkel megejelolni akar 100-200-400m stb. egy szakaszon.Elso 100m utan ranezel hany mp-nel tartasz es allitasz a ritmuson ha annyira gyors/lassu
A hosszabb resztavoknal meg ott a GPS arra eleg pontos. -
Alg
veterán
válasz
xy.zsolt #107401 üzenetére
Szerintem ha a lap alert-nél beállítod a primary field-nek simán a Pace-t akkor ott is mutatja neked a piilanatnyi tempódat. Vagy bármi mást amit szeretnél.
Szerk: bár frissíteni lehet nem fogja abban a pár mp-ben amíg mutatja... ki kell próbálni. Nem mintha megbízható lenne bármilyen pace ilyen rövid mérési periódusban.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
xy.zsolt #107400 üzenetére
Reddit-en is feltették ezt a kérdést
.....és ugyanúgy intervalnál zavarta a kérdezőt is a szitu. .... és ott is csak az jött rá, hogy nem lehet eltüntetni.
Javaslat jött, hogy állítsa pl 99km-re a kör távját, de a feltöltött edzés ezt felülírja (ami jó is).
Következő javaslat az volt amit Patrik is írt....minimalizálni a megjelenés idejét.....de ennek mikéntjére ott sem jött konkrét válasz. -
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #107389 üzenetére
Koszi! Kicsit az jott le az utobbi idoben, hogy a topikszentiment kicsit "puma-ellenes" lett, ezert kerdeztem
. Illetve azt hittem, hogy a Rival Waffle az csak a gyorsakra valo (pl ha novelnem a volument, de kimelnem a labamat es tobbet mennek palyara, de nem resztavozni).
-
LanyUs
senior tag
válasz
xy.zsolt #107389 üzenetére
Zsolt: jogos! Spinning edzés tibivel level 2 rendesen megdolgoztatott 47 percen keresztül.
tisn: emelj a pedálfordulaton és tegyél még rá ellenállást hadd menjen a pulzus 120-as tartományba. Ha azt sem érzed mehet 130-ig is a sima szobabringán! Kell mellé egy jó film is, mert elég monoton tud lenni
Én a spinningen el tudtam érni a 170-es zónát is, de az technika más liga...
INTELligent: én a számolást életem folyamán már kétszer hagytam abba, mert beleuntam a sok pötyögésbe. Most van egy sablonom, de az értékeket a chat gpt-re bízom. Viszont Neked még pontosabb értékek kellenek, mert sokkal szálkásabb vagy nálam. Tehát az a pontatlanság, ami nálam még simán belefér Neked már nem biztos! Az ebéd hozzávalót ha én főzöm gyorsan megadom és kidobja mennyi az annyi. A palacsinta értékeket is vele számoltattam ki. Hasznos, mert időt spórolok vele...
-
xy.zsolt
őstag
válasz
xy.zsolt #107289 üzenetére
Ja, és megborult a "csodafegyver" is az adagolásnál
egy 7g-os egész zacskó csúszott a 2dl vízbe, 1 csapott tk helyett. Ennek negatív hatását a táv felénél már éreztem
....a cél előtt ha nem fékezem a sprintet akkor ciki és szagos lett volna az érkezés
Legalább kiderült, hogy versenyterhelés esetén hol a limit a dózisban.
Ment még Citrulin malát és Beta-alanin + 1adag kávé is a start előtt 1órával. -
zaskar
senior tag
válasz
xy.zsolt #107270 üzenetére
Na ez most nekem is újdonság volt, pedig az elmúlt fél évben elég sok mindent vettem BS-ről. Egyrészt, hogy 32500 Ft-tól szállítanak ingyen, másrészt meg az, hogy 1500-ról 2500-ra emelkedett a szállítási díj. Biztos sok a visszaküldés...
Egyébként a Duramo Speed 2 a Sportisimo-nál is 27 ezer, és ingyen szallítással. -
INTELligent
senior tag
-
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #107138 üzenetére
Nem emlékszem, hogy ki írta a topikban, hogy futásnál kevesebb energia veszik el, szóval szerintem ezek a számok arányait tekintve jók, nekem pl az FM átlag 394W-ra jött ki.
Na azt hiszem ha már ma megyek Aikidora,akkor előtte a pályán lefutom a 200m-t, a lábaim nagyon pörögnek
-
Alg
veterán
válasz
xy.zsolt #107133 üzenetére
Ne a bringás w/kg-hoz hasonlítsd.
Meg amúgy semmihez, futásnál kb. lehetetlen mérni a leadott teljesítményt, szóval csak amolyan saját magával talán valamennyire konzisztens mérőszám kategória.A Stryd kitalálta, aztán a Garminnak követni kellett hogy legyen egy extra pipa az összehasonlító táblázatokban, de amúgy tök fölösleges.
Vannak olyan statisztikák amik csak mellkaspánttal működnek, lehet a gct balance is ilyen.
-
INTELligent
senior tag
válasz
xy.zsolt #107052 üzenetére
Zsolt: Igyekszem. Ma kimentem a csodas ENY-i pofaszelben Z2-zni bringan es kiprobaltam, hogy mennyit segit, ha elotte nyujtok csipore, mert neha tekeres kozben is nyavalyog a csipom. Azt hiszem ezt bevezetem, mert habar az elejen kicsit jelent volt egy nagyon gyenge diszkomfort, a vegere azt is elfelejtettem, hogy van csipom
.
Meg hazafele a hatszelet elveztem, vegig Z2-ben is sikerult szaguldozni - bar kozben nagyon jol esett, most egy oraja mar azon filoztam, hogy lehet sok volt. De most megint jo, valoszinuleg csak volt egy kis almossag.LanyUs: nagyon szepen koszonom!
Alg: wow, ez nem semmi egy versenynaptar, serulesmentes vegrehajtast kivanok hozza!
-
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #107047 üzenetére
Ez így van és sajnos ezt magamon is érzem.
Tavaly év végén nagyon sokat fejlődtem (vagyis inkább az éves fejlődésem akkor mutatkozott meg időeredményekben), szerettem volna ütni a vasat idén, míg meleg, de úgy fest, nem nagyon fogom. Lehet, hogy két lépést tennem kellene hátrafelé, és elfogadni, hogy nem leszek fiatalabb, és inkább legyek egészségesebb és tudjak fájdalommentesen sétálni, semmint javítsak pl. a félmaratoni időmön még egy percet.
Viszont ami nagyon jó érzés, hogy egyre több ismerősömnek tudok kisebb-nagyobb mértékben segíteni a futás, vagy akár a mindennapi mozgás terén. Egyre több szülőtárs fordul hozzám, és ez a bizalom baromi jó érzés ám
Két Anyukatárs életmódválsátában/fogyásában pedig Feleségem segédkezik (épp most, ezekben a pillanatokban is)
Én nagyon-nagyon sokat kaptam a futástól. Fogok is még, ha nem is annyit, mint eddig, de igyekszem egyre többet továbbadni. Mert futni jó
@kickbox: Hát, pedig a fene se tudja, mi lett volna, ha folytatod. Keresztedzésnek több, mint zseniális, és nagyon sokat ad, fizikálisan is, mentálisan is.
Én akivel tegnap párban voltam tegnap, ott és akkor ütött (volna) meg tegnap, amikor csak akart. De hétvégén veteránként indult a felnőtt OB-n, és nyerte azt meg, ami azért nem akármilyen teljesítmény. Tőle azért nem szégyen tanulni - még ha bele is futottam tegnap is egy alapos maflásba -
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #107035 üzenetére
Áhhhh, annyiért az szerintem instant vétel.
Nekem 265 van, de ha nem ragaszkodsz az érintőképernyőhöz, a 255 tökéletesen ugyanaz, picit még jobb aksiidővel is (én csak azért vettem 265-t, mert annyiért vettem, amennyiért a 255 ment, de a felárat nem érte volna meg).Vivo4 jó ár, de az régebbi konstrukció, én azt már nem venném.
-
tisn
addikt
válasz
xy.zsolt #107034 üzenetére
ha ez valami public, akkor nekem is elkuldheted, gyujtogetem az ilyen videokat es eleg sokat szoktam hasznalni.
durva hogy mennyi mindent kellene edzeni, most a teremben sulyzozas mellett csinalom a gerincnyujtas-torna egy reszet, a bokam miatt a labfej-boka atmozgatast, akkor most meg csipotorna is kellene
mikor?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tesla topik
- AliExpress tapasztalatok
- Felgördült a függöny, kezdődhet a hardverszínház
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 2 akku, garancia
- Retevis rádióállomás, RM01 VHF, fekete, 88 csatorna, 850 mAh,
- Mileseey PF210 lézeres távolságmérő, vadászatra és golfozásra
- Ray-Ban New Wayfarer RB2132 polarizált zöld szemüveglencse
- Oral-B Crossaction EB50-8 elektromos fogkefe pótfej
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest