Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi és Hifi kábelezés!
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz
ígyvanferi #107498 üzenetére
En egyikben sem futnam
nekem ezek a kanyarban naaagyon instabilak. Ha Puma Liberate Nitro-t irt volna,na az mar okes.
1500-at Nike Rival Waffle-ben siman
Amugy nem is tudom melyiknek alacsonyabb a sulya amiket irt,mert az meg mervado,ha a Puma konnyebb,akkor az menjen. -
ígyvanferi
addikt
válasz
tomcica #107496 üzenetére
Nem ellentmondva, mert nem értek a pályaversenyzéshez, úgyhogy csak amolyan megérzés inkább, de én a Pumára szavaznék ebben az esetben. Ha a 2-es Vaporflyról lett volna szó, akkor igazából mindegy lenne, melyik, de a 3-as ellenében inkább a DNE2. A Pumagrip, a hajszállal alacsonyabb építés és a picivel kevésbé süppedős, ezáltal stabilabb, nagy tempón jobban pörgethető Nitro hab miatt.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
rszmark #107487 üzenetére
Vaporfly-ban
alapos bemelegites kell,ugye minel rovidebb egy versenytav,annal hosszabban kell melegiteni. Siman 4-5km extra laza + 2x 2perc tempo + par db agressziv 100m (nem sprint,de azert porogjon). 5-10perccel a verseny elott fejezd + wc es mehet a banzai.
1500m nagyon trukkos,megindul mindenki mint allat,kozben nem 800meter ezszoval nagyon ovatosan menj el a tul batrakkal. Itt meg masfel kor utan is lesz alkalmad kicsit helyezkedni,nem olyan gyors az a majd 4kor.
Az elso 200metert erosebbre szoktuk (pontosabban 300-at,mert akkor ersz a celvonalhoz es onnan meg 3kor ugye) utana fel kell venni egy eros utazotempot 2korig,tulelni es az utolso kort betoln ami maradt. -
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #107477 üzenetére
A 200-ad alapjan 3:15-3:20 ami aranyban lenne vele,de ha erezted,hogy nem az igazi azt a 4mp-t lehet le tudnad faragni,szoval ez igy kb jo nem lassu
-
Lajmund
őstag
Sportfrissítési Kisokos [link]
-
rszmark
újonc
@tomcica Ma szóltak a suliban, hogy hétfőn lesz kerületi/területi diákolimpia és indítanának, valószínűleg 1500 méteren. Mivel sohasem versenyeztem ilyen távon (jelenleg az 1600m pb-m is valahogy egy 11,5 km-s versenyről van
) teljesen vakon vagyok középtávval kapcsolatban.
Hogyan érdemes az 1500-at optimálisan megfutni, milyen bemelegítést a javasolt, illetve milyen cipőben lenne érdemes futni? Először a grip miatt a Puma Deviate Nitro Elite 2-re gondoltam, de tegnap megjött a Vaporfly 3, szóval az is egy opció.
-
Peetta14
tag
válasz
ígyvanferi #107478 üzenetére
Mi a kupon? Bár nincs a méretemben, a hoka mach 6-on lamentálok még AY-n 36k
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Napfénysüti #107484 üzenetére
A páromnak tetszik a Mach 6....klasszul csillapít, de teperni is lehet vele
-
Napfénysüti
nagyúr
-
-
--Robi--
kezdő
Kedves ismerőseim a Stravat töröltem, ott már ne keressetek. Az oka, hogy a résztávokat gyorsabbnak írta, de a kigyorsításoknál a grafikont piszkosul megvágta. Volt, hogy 20 másodperccel lassabbnak ítélte meg az időt, holott a Coros nem ezeket az adatokat küldte. Még a távolságba is belenyúlt, elég volt, marad az órám által közölt adat. Itt megtalálható vagyok, aki akar írhat bármit.
-
--Robi--
kezdő
Tom, ma lassú volt, ismét jól ment. Nem volt olyan gyors, mert a felétől már jött a szembeszél. A pulzussal elégedett voltam.
[kép]
Jót tett a lépésszám növelése. Régebben nagyobbakat léptem. Most már kezd ez a lépésszám egyezni a küszöbfutás lépésszámával. -
ígyvanferi
addikt
válasz
ígyvanferi #107296 üzenetére
Egyébként még mindig ennyi az EVO SL a sportvisionön. Kedden délelőtt meg is érkezett a vasárnap délután (!) rendelt cipő, este azt húztam fel a 4x6 perc 4:05-ös résztávra. Mivel a Lightstrike Pronak kell pár futás, utána kel igazán életre, ezért még nagyon nem értékelném. Pörgős, frankó cucc, az már most biztos. De ezt tudja pl. a Hoka Mach 6 is, valamivel olcsóbban. Szerintem attól lett ennyire közönségkedvenc, hogy nagyon agresszívan kunkorodik fel az orra (a művelt német erre azt mondja, hogy early rocker geometry), ami érdekesnek tűnhet sokaknak. Az biztos, hogy magasabb lépésfrekvenciát kényszerít ki. Ezen a tempón, meg még kicsivel fölötte is tartani szoktam a 180-182-t, ezzel most 184-185-ra álltam be. Ez nyilván nem is fog változni a hab betörésével, ezzel elejétől fogva lehet számolni. Aki inkább a lépésfrekvencia növelésével gyorsul, annak király cucc, az fix. Adidashoz képest egyébként egész kényelmes, szellős a lábfejnél, szóval nem feltétlen kell fél-háromnegyed számmal fölé lőni. Márkán belül és hasonló célra, hasonló árban nekem a Takumi Sen 10 jobban bejön.
-
INTELligent
senior tag
válasz
tomcica #107472 üzenetére
1000m: 3:24.4
Tuti lehetett volna jobb is. Az eleje jol indult, utana viszont nem tudtam, hogy milyen lesz, ahogy beut a sav. Az elso kornel az egyes palyan futomozgast nem vegzo egyedeket kellett kerulgetni (na jo, kitertek elolem), egyszer majdnem raleptem a palya belso szelen levo muanyag elvalasztora, a vegen pedig elterultem, mint furulyaszo az Alfoldon.
-
zzola
titán
Villányi "Ördögi KÖR" nevezés megnyílt. Na ki mer eljönni? Én már neveztem, már csak fel kell készülni rá.
-
haiduo82
aktív tag
Ha esetleg valaki About You-n tervez cipővásárlást, akkor van 20%-os Glamour kupon: GLAMAY25
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #107471 üzenetére
oldalrol es hatulrol is vedd fel
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #107469 üzenetére
Gondolkodtam a labadon,nem csapod te nagyon oda a talpadat,vagy lepsz tul hosszut (overstride) ? Ez a ketto tud am labszarnal gondokat okozni
Akik terepen futnak sokat azoknak pedig a lefele futas,ha sok a szint szinten tud csonthartyagyulladast,boka es soleus problemakat okozni (a felfelek pedig vadli,achilles,talpi bonye).
A harmadik dolog amit tud ilyeneket produkalni az a hirtelen tul sok futas,plane kemeny feluleten.Illetve hirtelen sok intenzitas.
-
INTELligent
senior tag
Mentem egy reco-t a Duramo Speed 2-ben. Tetszik a kialakitas, jo a talp anyaga, meg minosegi darabnak tunik - koszi az ajanlast
. Viszont olyba tunt, hogy a nagylabujjaim belso felenel mintha nyomna a cipo oldala kicsit. Pedig van ugyanekkora Pureboost 5-om, annal ilyen nincs
. Bar az is lehet, hogy nem full faradtan kellett volna tesztelni, mert nehol mar azt sem tudtam, hogy mit erzek
. A 200m-es tesztet meg erzem, a jobb fenekemben valami izom szepen huzodik - na majd ha minden igaz, a holnapi 1k teszt rendberakja.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #107465 üzenetére
ok, de az enyém öreg is már ....3éves. Na, meg rekortános sprinthez nem hátrány a felkeményedett talp, sőőőt
..... ellenben betonon a zéró bounce
....picit éreztem is utána a térdem.
-
Peterhappy
őstag
válasz
xy.zsolt #107457 üzenetére
En 800+-os LN2-ben 200/200aztam tegnap, egesz szepen muzsikalt meg, neztem is, hogy szerintem 1000 km-ig ezt is siman elviszem.
Grafikonom most nincs. Ha gep ele jutok, kaptok (gondolom alig varjatok
).
Sok most a melo, nincs PHra idom. Futni azert futok, ha nem is rendesen. -
xy.zsolt
őstag
válasz
INTELligent #107462 üzenetére
Lehet a nagyobb mérethez nagyobb a discount is
Néztem a gyári chart-ot....én a keskeny 27.2cm-es lábamra min 44es, max 44 2/3ot vennék -
zaskar
senior tag
válasz
INTELligent #107460 üzenetére
Óh, a fenébe, nem gondoltam, hogy ilyen áron már csak egy van... De megígérem, ha a méret nem stimmel, akkor átadom neked. Te több mindent tudsz vele kezdeni, én már lassú vagyok, kis túlzással majdnem mindegy, miben futok (na jó, inkább ezeket szeretem még ilyen gyenge tempó mellett is, mint a túlépített, súlyos monstrumokat).
-
INTELligent
senior tag
válasz
Studi #107452 üzenetére
Studi: Koszi, van bestsecret fiokom, annyit sokallottam erte (es nincs kuponom).
zaskar: hasznald egeszseggel. Csak hogy tudd, kb elolem vihetted el, mert mar ugyanez 130 EUR
. Gondoltam felprobalom a Duramo Speed-et (ott a 45 1/3 kb jo, de ha picit tobb hely lenne benne, meg ugy is belefert volna).
-
--Robi--
kezdő
válasz
tomcica #107456 üzenetére
Az lesz, már nem úgy csinálom, mint régen. Holnap vagy semmi, vagy lassú rövid.
Gondolom, hogy bevált a cipő, a LightStrike 2.0 kiváló hab.
Volt ezelőtt ilyen, vagy hasonló Adidasod?Az is lassú cipő. Persze mindennel fel lehet gyorsulni, csak aztán tartani is kellene. Nálam talán 450 van benne, de eleve nem volt jó.
-
--Robi--
kezdő
Ma 500m-ek voltak. Ismét önsanyargatás, egy Pegasus sebességű cipőben.
500m Z4, 300m-től Z5-be gyorsítva. A Z3-at nem bírtam volna most el, így Z2-be tettem a lassú 500-at. A 9-ik már szenvedés volt.
[kép]
[kép]
A pulzus felszaladt 170-ig is, ez vállalhatatlan, csalódott is voltam.
Hú, de kell küzdeni egy olyan cipővel, ami nem dinamikus, semmit nem ad vissza. Eszembe is jutottak a régi futók, hogy mekkora munka volt a futásaikban, fogcsikorgató lehetett. -
Studi
veterán
válasz
INTELligent #107417 üzenetére
Bestsecreten 40e HUF, ha újreg kupont hozzácsapsz pont annyi.
Ha kell meghívó írj rám.
-
Jofi81
őstag
válasz
INTELligent #107442 üzenetére
Kár, hogy Magyarországra nem szállítják ki.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Magyar számlázásra, de osztrákba szállítással (ingyen visszaküldéssel) is 68€ 👍....mentem ezt a shop-ot. Amúgy ide csak 75€ felett lenne ingyen posta
-
tisn
addikt
válasz
INTELligent #107444 üzenetére
en is ott tartom, csak dobozban, amugy nagyon porosodnanak.
-
Alg
veterán
válasz
Nekem fél számmal nagyobb kellett SL2-ből a szokásos Adidas méretemnél. Kb. ennyiért vettem amúgy én is ha jól emlékszem a Borároson.
-
INTELligent
senior tag
válasz
INTELligent #107440 üzenetére
SURPRISE koddal 68 EUR az SL2 az Asos-nal
(a kod cipotol fuggoen max 30%-ot ad), csak nem minden meretben... 45 1/3 nincs, csak 46. Gyorsan csekkolom, hogy a aily trainernek szant, ma erkezo Duramo Speed 2 mennyire passzentos, mert ennyiert ezt nem lehet kihagyni.
-
LanyUs
senior tag
válasz
tomcica #107437 üzenetére
Azt meséltem már, hogy a januári nagy Aldi akcióban vettem egy vibrációs trénert? [link] Eddig nem használtam óvatosságból, de olyat azért szoktam, hogy lefekszem, a lábam felrakom és lazítom vele a vádlim / hátsócombom. Megjavíttattam a elektromos ellenállású szobabringát is, de ha még egyszer eldurran a panel benne kidobom.
Ma reggel 40 perc comberősítés volt ( gyógytorna ) + 40 perc szobabringa. Délután 30-40 perc rush súlyzózás. Hajnalban jön a 80 perc laza futás, beágyazva az általad előírt 30 perc 159-es pulzus.
Ma egy kicsit túltoltam a reggelit 1100 kcal lett, de nap végére kihozom 2000 alatt beszámítva a sportokat! -
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #107434 üzenetére
vallszeles,de mindegy amugy,masnak ezek a darabszamok lehet tobb v. kevesebb,a lenyeg hogy ugyanolyan fekvotamasszal hasonlo bemelegitessel tortenjen...tehat ismetelheto teszt legyen..a darabszam sincs kobe irva,de keresni kell egy minimal pontot,egy optimalisat. (futashoz nem mindig az a jo,ha tul sok felsotest ero van
)
-
tomcica
Topikgazda
válasz
tomcica #107432 üzenetére
Amugy egyeb dologban is ilyen minimal ->
- hetente egyszer merem a testsulyt,ha valamerre billenteni kell akkor csokkentem v. novelem amit eszek (a kompozicio marad,telen talan kicsit tobb a zsir,mert ugy kivanom)- hetente egyszer merek max erot fekvotamasszal.Bemelegitek par darabbal,par perc piheno es egyszer max. Ha 30tol kevesebb,akkor baj van,erositesbol tobb kell...ha 50db kornyeke az most epp optimalis...ha 80-100db (seruleskor amikor eveztem felment 100-ra) akkor tul sok,felesleges a futashoz.
- 4-6hetente felmerem a savkuszobot futas stabil eros tempon 5-10km-en.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
tomcica #107428 üzenetére
Kompatibilis
Connect IQ Store | Watch Faces and Apps | Garmin -
xy.zsolt
őstag
Na, végre megtaláltam az ideális (nem túl sok, nem túl kevés) számlapot
Tetszik, hogy jelzi a 20%os akkut is.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #107406 üzenetére
Mi ugy szoktuk,amikor nem palyan mennek a preciz tempok,hogy ki van merve a toltesen (dongolt foldesut) minden 500meter,szoval erzesbol futunk es ranezunk 500meternel a hosszabb resztavoknal.
A rovidekhez pedig egy 500m-ben a 200m (a maradek ugye 300m) szinten meg van jelolve (pontosabban egyik nyarfa az,latszik a toltesrol,ha egyvonalba kerulsz vele).Annyi,hogy a trovid resztavoknal oda-vissza kell csinalni (a pihenoben fordulunk).
Neked sem artana a futos utvonaladon betonfestekkel megejelolni akar 100-200-400m stb. egy szakaszon.Elso 100m utan ranezel hany mp-nel tartasz es allitasz a ritmuson ha annyira gyors/lassu
A hosszabb resztavoknal meg ott a GPS arra eleg pontos. -
tomcica
Topikgazda
válasz
tomcica #107424 üzenetére
Valamint,ha Rival Waffle es majd szogesben szeretnel futni,nem artana a futos gyakorlatokat rendszeresen erinteni:
[link]
Akar mar egy ilyen melegites + nehany repulo gyorsito is eleg10-15perc edzes elejen.
Minel gyakrabban vegzed annal jobb. Ja,es ezeket Rival Waffle-ben csinald,rendesen mozogjon a labfej stb. -
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #107417 üzenetére
Amit Zsolt irt az is jo,ha talalsz LN2-t vegyel meg egyet
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy #107320 üzenetére
Köszönöm a gratulációt mindenkinek.
Mi ott a nevezésnél szöszmötöltünk jó sokáig, hogy addig se kelljen kimenni a hidegbe
-
Alg
veterán
válasz
INTELligent #107419 üzenetére
Az szerintem nem az lesz, az a (Strava/Garmin?) szegmensekre figyelmeztet
SL2: RuunerINN, i-run.de 93EUR amit most látok.
Vagy Ez, női, 42-ig vagy ffi 46 2/3, 48: 89,95 -
--Robi--
kezdő
válasz
tomcica #107404 üzenetére
Köszönöm!
Azon gondolkodtam, hogy a Z5-be mit tegyek, 800m-t, 400m-t? Az ezreseket lehoztam a küszöb tetejére, ha emelek távot ebben fogom megtenni. Még mindig ezek a zónáim: [kép]
Ez a fartlek nagyon sokat adott, de jó, hogy megírtad. A Z2-ben érezhetően gyorsultam, a lépésszám is sokat javult, egyenletesebben futok. -
xy.zsolt
őstag
érdekes gondolat
ki is próbálom
.....ott az "egyéb" lehetőségek között meg is találtam a pace opciót
Az ám a baj, hogy még úgy is csak szokom az egyenletes gyorsítást ha látom a pace-t....így, hogy "vakon toltam neki" pikk-pakk 3:30 tempón tepertem....onnan meg már több +/- kilengéssel tudok csak belőni pl egy 4:05 átlagtempón futást
-
Alg
veterán
válasz
xy.zsolt #107401 üzenetére
Szerintem ha a lap alert-nél beállítod a primary field-nek simán a Pace-t akkor ott is mutatja neked a piilanatnyi tempódat. Vagy bármi mást amit szeretnél.
Szerk: bár frissíteni lehet nem fogja abban a pár mp-ben amíg mutatja... ki kell próbálni. Nem mintha megbízható lenne bármilyen pace ilyen rövid mérési periódusban.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent #107388 üzenetére
Adidas SL 2 amit keresel
-
xy.zsolt
őstag
válasz
xy.zsolt #107400 üzenetére
Reddit-en is feltették ezt a kérdést
.....és ugyanúgy intervalnál zavarta a kérdezőt is a szitu. .... és ott is csak az jött rá, hogy nem lehet eltüntetni.
Javaslat jött, hogy állítsa pl 99km-re a kör távját, de a feltöltött edzés ezt felülírja (ami jó is).
Következő javaslat az volt amit Patrik is írt....minimalizálni a megjelenés idejét.....de ennek mikéntjére ott sem jött konkrét válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Háztartási gépek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- TCL LCD és LED TV-k
- One mobilszolgáltatások
- Politikai mémek
- Villanyszerelés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest