Hirdetés
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rszmark
újonc
válasz
INTELligent #107747 üzenetére
Köszönöm itt is!
Igen, megfogadom a többiek tanácsát és ráállok a sebességre.
-
rszmark
újonc
válasz
Peterhappy #107726 üzenetére
Az 1500m szerintem nem az én távom
, de a 3000m-en lehet elindulok.
-
rszmark
újonc
válasz
Peterhappy #107726 üzenetére
Mondjuk tavalyelőtt Budapesti 3000m-en 1 nevezett volt és ő is visszalépett, szóval azt hasonló esetben egy BYU után is megnyerném.
-
rszmark
újonc
válasz
tomcica #107685 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek!
@tomcica Érzésre ez a 3:10-3:15 ment volna minimum 3k-n keresztül, ha nyélen megyek.
Csak az a baj, hogy (főleg rövidebb távoknál), fejben lelimitálom magamat és nem nagyon lépek ki a komfortzónámból.
De legalább jó tudni, hogy van még tartalék.
Bár nem sokat volt rajtam, de nagyon bejött a Vaporfly 3, mintha nem is lett volna rajtam cipő. A sprintél éreztem, hogy ezt azért hosszabb távokra találták ki, de a verseny többi részén kényelmesen lehetett benne krúzolni.
-
rszmark
újonc
Versenybeszámoló: XVIII. kerületi Diákolimpia - 1500m (1.hely, 4:54)
Múlt hét csütörtökön kiderült, hogy neveznének Diákolimpián 1500m-re. Mivel ilyen rövidet sohasem versenyeztem és a téli alapozás is kb teljesen kimaradt sorozatos betegségek miatt, nem tudtam mire számítsak. Volt egy kis kavarodás, ezért nem teljesen tudtam végigcsinálni Tom által ajánlott bemelegítést sem. VDOT kalkulátor alapján egy 5:00-5:15-öt lőttem be, ha saját időnek, ha gyorsabbak a többiek. Amikor láttam, hogy az emberek nagyrésze tesicuccban van és kicsikét kilógok a tömegből a Vaporfly-al, akkor egy kicsit megnyugodtam.
Elindultunk és meglepően kellemes volt a tempó. Úgy éreztem, hogy tudnék gyorsabban menni, de az órám pacer-e alapján jó tempóban futottam és nem is akartam vezetni a sort, ezért maradtam 2-3. pozícióban. Az egész verseny ideje alatt 2-3-szor hagytam csak el az 1-es sávot, amikor 3-nál hátrébb kerültem, akkor mindig visszaelőztem a 2. helyre. Vártam a Tom által mondott "MOST AZONNAL BELEPUSZTOLOK" érzést 700 méteren, de nem jött
, sőt 1100-nál is max 8/10 effortnak éreztem.
Az utolsó kört 2. pozícióban kezdtem meg, az első egy kicsit gyorsított, egy kicsit le is szakítottuk a többieket. Én szépen kivártam az utolsó kanyarig, majd az utolsó 80-100 méteren megindítottam a sprintet és kb 2 másodpercet adtam a 2. helyezetnek.
Az órám szerint 4:54 lett az idő, szerintem legalább 10 másodpercet lefaraghattam volna, ha nyélen megyek, majd jövőre kipróbálom azt a taktikát.
Adatok:
200 méternél, 1-es sávban 3/4. helyen:
-
rszmark
újonc
Szemerei Levente interjú: [link]
-
rszmark
újonc
@tomcica Ma szóltak a suliban, hogy hétfőn lesz kerületi/területi diákolimpia és indítanának, valószínűleg 1500 méteren. Mivel sohasem versenyeztem ilyen távon (jelenleg az 1600m pb-m is valahogy egy 11,5 km-s versenyről van
) teljesen vakon vagyok középtávval kapcsolatban.
Hogyan érdemes az 1500-at optimálisan megfutni, milyen bemelegítést a javasolt, illetve milyen cipőben lenne érdemes futni? Először a grip miatt a Puma Deviate Nitro Elite 2-re gondoltam, de tegnap megjött a Vaporfly 3, szóval az is egy opció.
-
rszmark
újonc
válasz
Never79 #107111 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a 6,7km/h, amivel haladni kell a versenyen, az egy gyorsabb sétával abszolválható, nem szokványos futóverseny tempó.
Hoka Carbon X 3 mentem 55+ km-t, azt viszem cserecipőnek gyorsabb körökre. Igen, zokniból sokat terveztem vinni.
Néztem egy pár interjút Harvey Lewis-szal, korábbi rekordtartóval, az ő taktikáját fogom valószínűleg alkalmazni.
Ez az Esztergomi Backyard Ultra, április 26-. Tihanyra nem megyek, mert túl közel van az UTT-hez.
Google Street View-n a pályát megnézve inkább 50-50% a földút és a murva, minimális aszfalttal.
-
rszmark
újonc
válasz
bandus #107087 üzenetére
@bandus: Köszi, ez is jónak tűnik, bár a Futókörök Napja miatt a Clifton felé hajlok, de lehet vásárlás előtt leugrok Esztergomba egy pályabejárásra megnézni, hogy jobb lenne-e egy terepesebb cipő.
@Never79: Eddig csak aszfalt/rekortán ultrákat futottam, ráadásul a Backyard szerintem közelebb áll egy teljesítménytúrához, mint futáshoz, amire nincs jelenleg megfelelő cipőm. Igazából csak nagyon érdekel A BU formátuma és a mentális része is. Mivel a téli alapozás nagy része kiesett betegségek sorozata miatt, ezért semmi elvárásom sincs az eredménnyel kapcsolatban, jelen állás szerint 1 körrel is U23-as országos bajnok leszek.
Az az egyetlen célom, hogy sérülés veszélye nem áll fent, akkor ne a depoban adjam fel a versenyt, hanem azért essek ki, mert fizikailag már nem tudtam körbeérni a pályán.
@itouchfan: Körülbelül csak egy elszúrt félmaratont és 2 "ultrácskát" (4-5 óra körözgetés 1km-s futópályán) tudok felmutatni, de lelkes vagyok és remélem sokat tudok fejlődni.
@tisn: Köszönöm. -
rszmark
újonc
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat
, valószínűleg akkor egy Clifton 9 lesz, pont találtam is egyet akciósan a méretemben
.
@Peterhappy ,ha nagyon lassú lenne a Clifton Backyardon, akkor legalább hamar hasznát fogom venni a születésnapi Vaporfly-omnak a Futókörök Napján.
-
rszmark
újonc
Sziasztok!
Backyard Ultrához cipőválasztásban szeretnék segítséget kérni.
A pálya 90% kemény földút, 10% aszfalt és murva, szintemelkedés kb 0, terepcipő szerintem nem indokolt. 6,7 kilométert kell teljesíteni óránként Last Man Standing formátumban, optimálisan lassú futás és séta váltogatva, ezért a kényelem és párnázottság az elsődleges szempont.
Neten böngészve ezek merültek fel eddig lehetséges opciókként: Asics Novablast 5/ Nimbus 27/ Kayano 31, Hoka Clifton 9, Adidas Evo SL, Puma ForeverRun, Adidas Evo SL. Ha valakinek van valamenyikkel tapasztalata, akkor nagyon megköszönöm, ha megosztja, illetve más ajánlásokat is szívesen meghallgatok.
Előre is köszi a válaszokat. -
rszmark
újonc
válasz
INTELligent #102631 üzenetére
Köszi itt is!
Én nem készültem rá különösebben a versenyre lesz, ami lesz alapon, ezért nem tartottam taper hetet se miatt. Én is abban a hitben voltam, hogy 5:30 körüli átlaggal, nyugodtan futunk 5 órát, mert valami hasonló volt megbeszélve.
Aztán elindult a verseny és bekezdtünk egy 4:50-es körrel. Azt hittem, hogy csak azért nyomtuk meg, hogy kikerüljünk a forgalomból, de sajnos stabilan 4:55-5:00-ös átlagban mentünk ezután is.
Kb 32-33 km-nél borultam meg, szakadtam le és kapcsoltam túlélő üzemmódba, leginkább a jobb térdem adta meg magát, de általánosan nem voltak jók a lábaim és 41 km-ig fokozatosan lelassultam 6:00-ra.
Ezután felváltva sétáltam és futottam 1 km-t és azt hittem, hogy így fogok végigmenni, de 3x2 ilyen kör után túllendültem a holtponton és sikerült 2km-t 5:20 körüli tempóval abszolválni.
Ekkor vettem észre, hogy az élmenő már kiállt és Peterhappyvel azonos körön vagyunk és mivel nem tudtam, hogy van-e más abszolút első esélyes, meghúztam az utolsó ~30 percet, amennyire tudtam, kb 4:40-et átlagoltam az utolsó 6 km-n.
A chipes szőnyeges mérés botrányos volt, aszerint 34 kört mentem az 54 helyett és a szervező sem volt a helyzet magaslatán, a dobogókat is kb bemondás alapján variálták, bár ez jól jött, hiszen Peterhappy nem kapott volna érmet sem, pedig egyértelmű volt, hogy ő lett az első a Felnőtt kategóriában.
Ezzel így 150km jött össze eddig a héten, remélem holnap reggelre használható lesz a futómű, mert mivel alapból csak egy extrahosszú hosszú futás lett volna a verseny, többet terveztem a hétre, de lehet ennyinél megáll a számláló a hétre. -
rszmark
újonc
Nekem ilyenem van, bár megnézve szerintem van egy kis különbség a tavalyi és az idei között.
Nekem nagyon bejött, kényelmes és 0 fok környékén is elég szokott lenni. A kesztyű része nekem más, de van egy kabátom ugyanilyen/hasonló kesztyűkialakítással, nem túl vastag, de ha jól emlkészem mínusz 1-2 fokban még jó volt.
Illetve nem tudom, mennyire fontos infó, de csak egy zsebe van és az is elég kicsi, kb kulcsok férnek el benne csak.
-
rszmark
újonc
COROS pulzuspánttal van valakinek tapasztalata?
-
rszmark
újonc
válasz
Peterhappy #101868 üzenetére
Kis pontosítás:
Hétfőn 0.-8.
Kedden 0.-6.
Szerdán 0.-9 Diákönkormányzattal együtt
Csütörtök, Péntek 2.- 7.
Ebben szétszórva azért van 7 lyukasóra, csak 30 óram van, de szörnyű leosztásban.És a kézi kedd, csütörtök 20:00-21:30
-
rszmark
újonc
válasz
Peterhappy #101849 üzenetére
Sajnos relatív későn kezdtem, meg nem vagyok annyira tehetséges/nincs meg a sebességem az 5000-10000 méterhez, ellenben szerintem az állóképességem egész jó és bírom nagy edzésterhelést.
Matthieu Bonne nagyon érdekes, egy éve 131 km-t úszott megállás nélkül, most meg a 6 napos rekordot döntötte meg, brutál a csávó. Elvileg a 48 órával és a 10 napos/1000 mérföldes rekorddal is szemezget, de a 24 órára azt mondta, hogy az neki is lehetetlen. 2017-ben egy 4:15-ös maratonnal kezdett, 4 hónap felkészülés után. -
rszmark
újonc
Nekem sajnos "meccsről beesve" pont elég volt ez a kb 5 másodperccel gyorsabb km átlag, hogy "megfőzzem magamat" az első 12 km-n.
-
rszmark
újonc
Az újak nagy része vagy 25-30 körüli, nálam fizikálisan sokkal erősebb játékosok, vagy kiöregedett profi játékosok, de kicsit örülök is, hogy nem zúznak majd péppé meccseken, az a heti 2 labdás edzés kielégíti a kézilabda-igényemet jelenleg.
Meg ugye a sérülés miatt a tavalyi szezon vége kuka volt és a nyári alapozás is kiesett.
-
rszmark
újonc
Idén már csak heti 2 edzés és mivel egyesültünk egy másik csapattal, mert fel akarunk jutni NB2/B-be, sajnos kiszorultam a meccskeretből jelenlegi állás szerint.
A 45 kili után szerencsére nagyrészt padoztam (3. számú jobbszélső voltam, számítottam rá), arra a 5-10 percre meg összeszedtem magam.
-
rszmark
újonc
Előző szezonban heti 3 kéziedzés volt, amikor legtöbbet futottam, akkoehétköznap suli előtt 1 óra Z2 minden nap, délután ha volt kézi, akkor 1 óra Z2, ha nem akkor 15 km threshold/6-8 x 1km 5k pace/ 20x 1p on 1p off fartlek. Szombat 3h z2 vasárnap 2x 1 óra Z2.
Tavaly (10. )heti pár óra tanulással kitűnő voltam szerencsére, idéntől sajnos sokkal többet kell majd, mert egy ún. Nemzetközi Érettségi programban tanulok, ami keményebb, mint a magyar renszer.
-
rszmark
újonc
válasz
bandus #101199 üzenetére
Tényleg szörnyű, de ha elkezdtem egyszer, akkor be szeretném fejezni.
Illetve UB-hez nagyon kevés vagyok, váltózni nem szeretnék, mert nem szeretnék véletlenül sem másokat cserbenhagyni, a Korinthoszt meg beszántották, más meg nem nagyon keltette fel az érdeklődésemet.
Illetve meg szeretném köszönni egy nagyon szimpatikus atommagfizikusnak, hogy a DNF előtti utolsó 10 km-n tartotta bennem a lelket.
-
rszmark
újonc
válasz
Peterhappy #101182 üzenetére
Ha már így "le lettem buktatva", hogy csendes tagként olvasgatom egy ideje a fórumot, akkor bemutatkozom.
18 éves gimnazista vagyok, lassan 8 éve kézilabdázom, sprinteknél hosszabb távot labda nélkül sosem szerettem futni korábban, mert úgy gondoltam, annak nincs értelme.
Tavaly egy iskolai nyári táborban viszont egy kerékpáros barátom lefutott egy kb 220-250 méteres aszfaltcsíkon egy félmaratont és megtetszett a kihívás, ezért másnap én is lefutottam a távot, 2:15 körüli idővel, majd két nappal később ugyanott együtt lefutottunk egy maratont is vízen és 1 csomag gumicukorral (utólag lemérve közelebb volt az 50km-hez a táv) bruttó 7 óra fölötti idővel. Bár napokig alig bírtam mozogni, megtetszett a hosszútávfutás és október óta napi rendszerességgel futottam.
Idén áprilisban A Vivicittán taper nélkül, egy szombat esti és egy vasárnap délutáni meccs között egy jelentősen jobb, 1:32-es félmaraton sikerült, majd a Futókörök Napján, szintén rápihenés nélkül 4 óra és 45+ km után, 5km-vel vezettem és bár mentem volna tovább, de sajnos ki kellett állnom, mert aznap szintén meccsem volt és át kellett érnem.
Sajnos májusban lesérültem. A sérülés és a sok kihagyás meglátszódott és UTT130-on sajnos féltávig sem jutottam, 30km-nél kezdte megadni magát a térdem ( valószínűleg a rossz terhelés miatt) és 55 km-nél végleg elszállt és fel kellett adnom.
Végül az egész nyarat ki kellett hagynom és csak augusztusban sikerült egy szakembert találni, akivel sikerült megoldani a problémát és a héten újra el tudtam kezdeni futni rendszeresen.
A célom, hogy általánosan gyorsuljak, valamint majd a jövőben hosszabb ultratávokat teljesítsek. Az év hátralévő részét az edzésvolumen és tavaszi állapot visszaépítésére fogom fordítani.Jövő évre a terveim az XVIII. kerületi Futókörök Napja megnyerése (sajnálom Peterhappy
), valamint teljesíteni az UTT 65 km-es távját, illetve ősszel a Wizz Air Félmaratonon és Spar Maratonon új PBk megfutása.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN DJI Mavic 3 Pro (DJI RC) ELADÓ!
- DJI Mini 3 pro FMC drón szett - 3 akkumulátorral +extrák
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- ELADÓ Quansheng UV-K6 kézi amatőr rádió
- Új, csomagolássérült Lifefit 3Dx Motion Trainer vibrációs tréner +távirányító - 10 hó bolti garival!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest