Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Videós, mozgóképes topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- FlexStrike lesz a neve a Sony arcade jellegű kontrollerének
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goxi
tag
Sziasztok!
1More Triple Driver fülesem van. Nagyon szeretem a hangzását, viszont sajnos cserélni fogom mert folyamatosan megráz mikor a fülemben van. Valami földelésbeli, sztatikus cucc lehet, mert mikor mozdulok, mocorgok a kanapén akkor ráz.
Lényeg hogy szeretnék kérni tőletek ajánlást ilyesmi hangzással 25-35 ezer között.
Köszönöm előre is. -
bostone
addikt
Sziasztok!
Supermix 4 mellé keresek egy kistestvért, vagy többet, de annyi van a piacon, hogy nagyon sok.
Létezik olyan kedvező árfekvésű modell, ami itt a topikon belül is megméretetett és állva maradt?
Nem a google-ban akarok turkálni véres kézzel, ügyetlenül.
Btr15 szolgáltatja az alapot most még, de bármi lehet a jövőben. -
válasz
stellaz #94592 üzenetére
A Koss füleseket néztem én is. Meghallgatni még nem tudtam. A vékony kábel szerintem nem gáz, az AudioTechnika füleseim is kb 3-4 évet kibírnak és akkor sem a kábellel van gond.
Youtubra, telefonhoz meg tökéletes ez a kivitel.Sajnos ezek a fülbe helyezhetők nekem nem jók. Sokféle illesztéket kipróbátam de mind kiesett a fülemből az első fejfordítás után. (Asus, Samsung, Jabra fülesekhez kaptam őket, 3-4 méretben, egyik sem volt jó. Illetve 20+ éve próbáltam Sony, Panasonic, Pioneer fülhallgatókat.)
-
FőDudu
veterán
Ezt ki kell huzni Harman gorbere. Ugy mar teljesen mas dimenzio.
PC-n erre jo az Equalizer Apo. Vagy ugyanezt a konfigot bele kell tolteni egy parameterezheto BT DAC-ba. Onnantol mar teljesen mas dimenzio.
Fiam meg a PS kontrollerrel is ilyet hasznal. Elsore sajnos mikorofonos jott - nekem meg nem kellett. Gyerek szerint tok jo a mikrofonja - jol halljak a jatszo tarsai.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #94569 üzenetére
Nekem az Autodoc nevu oldal jatszotta el, hogy amikor rendeltem a jatszos automba Marelli gyujto trafokat (amit ok listaztak az autom tipusa/evjarata/alvazszama alapjan bele valonak) akkor a nem mukodo cuccokra a szerviztol kert beepitesi szakvelemenyt (nem adtak szikrat, egyik sem) a visszakuldest meghiusitandoan (hogy kicsusszak a 14 napos elallasi lehetosegtol). Mindig kertek valamit amit az elozo emailben nem.
Par nap levelezes utan, nyomtam a refundot a Paypalon. Akkor ugyanis azzal fizettem. Valamiert megereztem, hogy elsore ne bizzak egy webshopban.
Csomagot meg tertivevenyesen visszakuldtem oda ahonnet jott.Van amikor probaljak atverni az embert....
-
FőDudu
veterán
Ha alvashoz hasznalnad, akkor ezt.
Nejemnek van, valami lehetetlenul vekony fulhallgato. Nem audiofil - inkabb podcast meg background music celjara valo. Tenyleg lehet benne aludni.
En elobb vennek meg egy Nicehack Traceless vagy Faaeal Iris Ancestor 2.0 verzios olcso earbudot - nekem ezek a legkenyelmesebbek. Pedig van itthon par draga fulhallgato/fejhallgato/IEM is. Ezek melle passitani kell egy parameterezheto BT vagy USB DAC-t es kihuzni oket Harman gorbere. Onnantol meg lehet ahitattal hallgatni.
Megis durva, hogy az 1 Euros aru Traceless szerintem szebben szol az osszes draga 'szaromnal'.
A Traceless-en peldaul az osszes huros hangszer kb csodalatosan szol. Megkockaztatom, hogy jobban eloadja oket, mint a planar vagy epp a (tobbszazszor) dragabb AKG vagy Sony fejhallgatom.
Nem kell bajlodni a kisujjnyi vastag kabellel, nem kell szorakozni a meghajtassal - eleg egy sima BT/USB Dac ami tudja a parameterezheto EQ-t. Szerintem ezzel az emberek 99%-a jol elvan ha passzol a fules formaja a fulukbe.
Ha meg maradnal a sajatodnal, akkor esetleg keress hozza 3D nyomtathato earhook-ot. Hatha egy marekkal nyomtatva meg evekig hasznalhatod.
-
Sziasztok!
Jelenleg on-ear fülhallgatót, Audio-technica ath-eq300m használok. Sajnos a fül mögötti pánt előbb-utóbb eltörik, de a hangja nagyon tetszik, ezért szoktam pótolni őket. (Sajnos csak amazonon látok ilyet és általában Japánból küldik.) Tudtok esetleg hasonló hangzású on-air fülhallgatót ajánlani? In-ear fülhallgatók nekem nem jók.
-
stellaz
veterán
izé... en bloc törölve lettek mai bejegyzések? pedig csak egy hirdetés volt közte
-
Wolfskin
őstag
-
Wolfskin
őstag
válasz
gianni85 #94575 üzenetére
A redditen írják, hogy szinte megszánt a használtkereskedelme ezeknek az iem-eknek, annyi a hamisítvány. És kinézetre nem is lehet megmondani.
Szerintem elengedem, amennyit utazok, megteszi a Tri i3 is. Otthon meg... Tegnap este újra összevetettem az HD600-al és megállapítottam, hogy otthonra az marad. A Tri túl fényes, sok a magas, igaz, több a mély is, mindeneből sok van, ezer részlet. Lenyűgöző, de valahogy nem áll össze úgy, mint HD, egy koherens zenefolyam, amiben el lehet mélyedni, kikapcsolni és átadni magad.
@#94576insyde5 úgy olvastam, a certifikátot is hamisítják. A csomagoláson (papírdoboz), és a hordtáskán vannak jelek, amikről felismerni a hamist, de a füles maga megtévesztő.
@#94577nLali Sajnos itt még Virág elvtás sem segíthet. Itt tényleg gyanús, ami gyanús.
-
lapalapa
senior tag
válasz
Albert.Tamas #94578 üzenetére
Amikor kiveszed a dobozból és budugod a hangcuccba, akkor ne nagyon hallgasd meg. Majd 2-3 nap járatás után..
Én ráhallgattam 0km-es állapotában. és volt két pánikos napom. Aztán gondolt egyet és elkezdett zenélni. -
-NoVa-
veterán
válasz
Albert.Tamas #94578 üzenetére
A 2-esek microDD-k, nem izolálnak úgy, és kevésbé részletesek. Az SE-k inkább munkaeszközök, míg az XR az élvezeti cikk, azaz h picit basszusgazdagabb hangot akarsz, az XR felé menj.
A SpinFit CP100+ eartip jó hozzá, ha a gyári 3 szárnyút elhasználnád, és egy fokkal egyszerűbb is a használata.
-
Albert.Tamas
tag
Szerintetek
Etymotic er2XR vs er2SE er3XR vs er3S melyiket? -
nLali
őstag
Ami gyanús azt kerülni érdemes. Van egy webshop, ahol kb 80-100e huf körül vehetsz senni ie800-900 modelleket és kiválaszthatod a drivert, kábelt. Még azt is, hogy te szeretnéd-e összerakni.
Most nem találom az oldalt, de Grado alkatrészek is voltak szép számmal.
Elég beírni google-ba, hogy fake Sennheiser. Lesz találat. -
gianni85
veterán
válasz
Wolfskin #94572 üzenetére
Nem tudom, szerencsére nem kellett még paypal kárrendezést igénybe vennem. De megérné szenvedni?? bizonyítani az igazadat, visszaküldeni, esetleg árfolyamveszteséget szenvedni, plusz pénz energia stb…
80.000 huf elég kamu.
Ha meg ennyire tartasz az átveréstől, akkor maradj a hivatalos forrásnál, vagy bizonyosodj meg róla hogy az eladó tudja bizonyítani az eredetiséget. -
Wolfskin
őstag
válasz
gianni85 #94570 üzenetére
Mondjuk lehet paypal "vásárlás" opcióval is fizetni (a díja az enyém), és megvan az eladó teljes címe.
Már az semmit nem jelent, egyszer buktam 300 €-t, mert nem küldtek el egy erősítőt. megvolt az eladó címe, telefonja, bankszámlaszáma. A rendőrök visszadobták, hogy "tettes ismeretlen".
A paypal/vásárlás mennyire ad garanciát hamis termék ellen, ha nem bolt, hanem magánszemély az eladó?
-
gianni85
veterán
válasz
Wolfskin #94568 üzenetére
A visszaküldés lehetősége miatt érdekes. Én is kb. megjelenés óta szemezek az ie600-zal, de most se férne be ennyiért bepróbálni. Kényelemmel tuti nem lenne gond. Mmcx csati viszont a mumusom, azt kerülöm. A magas tartománytól tartok én is, bár állítólag erősen tip függő.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #94566 üzenetére
Ha kicsit is gyanús, engedd el. Én most egy csomagküldésnyi pénzt buktam Bose cuccokon, hazai webshop, de Németbe kell kiküldenem. Kibontásig megtévesztő cuccokat kaptam, a termékoldal eredetire utalt, az ár persze nem, kiváncsiságból rápróbáltam. Csodák max extrém ritkán vannak.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #94523 üzenetére
Azt meg tudja valaki mondani, hogy a FD5 és az IE600 közt milyen alapvető, karakterbeli különbségek vannak? megért 80 ezret egy ie600...? Vagy ezeket hamisítják?
(Ahogy olvasgatom a teszteke, egyre szimpatikusabbak a sima, egy maghajtós DD iemek)
A leírtak/tesztek alapján tetszik az ie600, de egyesek a túl éles, bántó magasait kritizálték. Ami még tetszik hogy kicsi és kényelmes, tehát ideális utazós. A sajátom néha nagy és nehéz és sokszor esik ki a fülemből. egy Fiio Q15-es jól működne együtt? -
Nem értek az elektrotechnikához, az észrevétel amiért írok, hogy egy btr17 el hallgatott metál(flac-LDAC-balanced kábel) zene xelento2-el ugyanazon a hangerőn (15) hallgatva miért melegszik(btr17) észrevehetően jobban mint pl. egy radio1-et vagy yt-ot hallgatva? Bocs, a bagatellnek tűnő kérdés miatt.
-
stellaz
veterán
válasz
gianni85 #94560 üzenetére
Volt nálam is a VE Master, meg Phoenixem is volt jó sokáig, még uogradet is kapott Nova mestertől
Ettől még vannak helyzetek, ahol nem annyira akarok a zenére figyelni, de egy kellemes, hosszan hallgatható dolog kell.A Monkhoz is megvan VE 4.4-es, olcsó dongleja, de azért a GoBlu-ról vagy most a BTR17-ről érezhető előrelépést tud tenni.
-
btraven
őstag
válasz
gianni85 #94560 üzenetére
"Szerintem meg pont az a jogos elvárás, hogy egy füles olcsóbb forráson is megfelelően szóljon."
Fülhallgatóknál ez nekem kellemes meglepetés volt, okostelefon saját erősítőjéről is tök jól szólnak. Persze erősítővel még jobb.
Fejhallgatóknál miért nincs ez az elvárás?
-
gianni85
veterán
válasz
stellaz #94559 üzenetére
“Pedig az 1 dolláros Traceless bőven árán felül zenél.”
Az lehet. 1$-nál semmi elvárásom nem lenne.
“Szerintem az sem jogos elvárás, hogy pár dolláros meghajtásról fussa ki magát teljesen.”
Szerintem meg pont az a jogos elvárás, hogy egy füles olcsóbb forráson is megfelelően szóljon. (manapság - igaz kényszerből - de 20$-os forráson hallgatok 200$-os fülest csekély hiányérzettel)
“Nálam háttérzenére vagy elalváshoz bőven jó cucc egy abszolút skálán is. Munkához, olvasáshoz zenét hallgatni gyakran ehhez nyúlok.”
Nálam ilyen nincs, ha zenét hallgatok, akkor zenét hallgatok, egy szint felett meg már nem megyek egy bizonyos szint alá. És ezt nem nagyképűségnek szántam, jó ideje 300$ alatt mozgok, az talán alsó középkategória szint…
“A 20 dolláros Monk is tök jó, illetve az máshogy jó, de nem jobb és az pontosan hússzor ennyibe került.”
Volt régen egy monk-om, meg pár hónapja kaptam kölcsön egy újabb verziót. Hallgatható, ha nincs jobb… de egy 50$-os VE Master után már vonakodva dugnám a fülembe. -
stellaz
veterán
válasz
gianni85 #94552 üzenetére
Pedig az 1 dolláros Traceless bőven árán felül zenél. Szerintem az sem jogos elvárás, hogy pár dolláros meghajtásról fussa ki magát teljesen.
Nálam háttérzenére vagy elalváshoz bőven jó cucc egy abszolút skálán is. Munkához, olvasáshoz zenét hallgatni gyakran ehhez nyúlok. A 20 dolláros Monk is tök jó, illetve az máshogy jó, de nem jobb és az pontosan hússzor ennyibe került. -
AdamTaylor
csendes tag
Iris résszel teljesen egyetértek. Múltkori earbud szivacsok mellé (utólag is köszi a linket Nova) behúztam én is egyet. Ugyan fele annyiért sikerült, dehát ez pénztől függetlenül nem zenél. Nálam táskába fix fülesnek lett rendelve és arra tényleg jó lesz ha bármi mást elfelejtek magammal vinni még mindig van mihez nyúlni.
-
mcs
veterán
-
-NoVa-
veterán
Jómúltkor Gianni kezébe nyomtam egy doboznyi earbudot, a 20$-os Monkok még nem tettek nagy benyomást, az 50$-os VE Master már majdnem valami, de azért a 150$-os Asurától indul be a zenélés.
-
-NoVa-
veterán
Ha kritizálni kell, akkor a dinamika limitáltsága (akkuidőnek nagyon nem tenne jót, ha ezt nem csinálná) egy kemény korlát. Nem olyan feltűnő Nirvanával, mert telt sub basszussal töltve jól hazudja magát sokkal magasabb kategóriának. Akár egy Gimme Shelter, vagy Paradise City, vagy a Bohemian Rhapsody nagyon, nagyon rendben van rajta.
Aztán mégiscsak máshogy pendül meg egy húr a Beyeren, még "látványosabb" a synthwave, oda kell tempó és dinamika igazán a négyszögjeles gépzajhoz.
De látszólag egyszerű, mégis Laure hangja messze meghaladja a Technics képességeit a szám közepe után. Vagy itt kb végig. A vezetékes cuccok kevésbé limitált áramkeretből azért meg tudják mutatni, miért érdemes néha a kényelmetlenebb megoldást használni :)
-
Alg
veterán
válasz
xabolcs #94549 üzenetére
A lényeg az elnne hogy ne kelljen 3 hetet várni mire Aliról megjön, amúgy ezt megtaláltam én is...
De mindegy, gombhoz kabátot, rendeltem akkor már egy Zero:2-t a BT20Pro-hoz, úgyis csak futós szettnek kell. Sajnos az UTWS3 megalt és már nem kapni, pedig az sokkal kényelmesebb kialakítású volt, ez a BT20 kínai fülméretre lehet tervezve, nem a fülem mögött ül hanem inkább a tetejénPlusz nem is tartja az alakját úgy mint az UTWS, hanem nyeklik nyaklik mindenfelé.
-
gianni85
veterán
Csodák márpedig nincsenek. A piacon nagyjából minden jól van beárazva, ezek a pár dolláros cuccok is. Ha már hallottál jobb füleseket, akkor nyugodtan hanyagolhatod ezeket. 25-50$ között lehetnek már érdekes cuccok, régen pl. -Nova- mutatott nekem egy Tripowin Mele-t, na ha megszorulnék, akkor azzal el tudtam volna lenni bőven. 100-200$ sávban manapság már nagyon jó technikát kapsz, egy 10$-os meg dobozhangú lesz különösebb részletező képességek nélkül…
-
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #94521 üzenetére
Érdekes, hogy a Technics hangzását páran kritizáljak amiatt, hogy az elektromos gitár hangjának élét nem emeli ki eléggé tisztán, pedig én pont, hogy egészséges mértékűnek érzem így. Nirvanat és Weezert hallgatva jöttem rá, hogy mennyire tisztán szólaltatja meg anélkül, hogy minden mást elnyomna.
-
nLali
őstag
Vásároltam Iris 2.0 fülest.
Kommenteket olvasva kellemes meglepetésre számítottam.
A kábel kellemes meglepetés, ennyiért gumiburkolatos is elfért volna. A csipesz mindenképp pozitívum. Így tényleg semmi nem húzza ki az amúgy kényelmes fülhallgatót a fülemből. Kényelmes, nálam kb 30 percig. 3-4 óra után már az egyik fülemnek kellemetlen. Ez anatómia, nem a gyár hibája.
A hangja nem nagy szám. Sokkal többre számítottam. Nem gondoltam volna, hogy ennyiért egy paplant, vagy vödröt is kapok a hangra. Ez zártnak tűnő ( az? ) hangzás, de sajnos azzal a doboz hangzással, amiért odaát a fejhallgatós csoportban a Sundara Closed komoly kritikát kapott.Nem érzek bántó kiemelést a hangban, amúgy egynek jó. Garázsban podcastot hallgatni jó lesz.
Én szeretem, ha részletes a füles, fejes, de ez nagyon nem részletgazdag.Asztali fejes erősítővel sikerült több részletet kicsalogatni belőle, de nem oda szántam. Árával egyező árú dongle-val akartam használni..
Ez sajnos nem árát meghaladó hang. Ez pont 4600 forintos hang.KZ ZS10 PRO X szerintem egy egész nagyságrenddel jobb eszköz. Persze az 3x annyibe kerül mint ez a FAAEL, de bekötött szemmel is megmondható, hogy az 3x többe kerül.
Fejhallgatóból a Hama 51668 Bamboo nem rosszabb és nem kényelmetlenebb. Azt is meg lehet most kapni 5 ezerért...
Tavaly a tmobilnál 2500 Ft-volt a vezetékes airpods..Nekem az kicsit természetesebb. Persze az az elmúlt hónapokban sokat ment, a kínai csoda pedig elég új. Ki tudja, talán jó lesz...
-
xabolcs
őstag
-NoVa- ajanlasa alapjan egy egy olcsobbal is beertem: Audiohive Earphone Jack Adapter MMCX 2Pin 0.78 flat - 2Pin Groove Earphone Protector MMCX TO MMCX For N5005 IE300 IE600 IE900
Nagyszeruen egesziti ki a Lun Sheng YE-01-emet.
-
Alg
veterán
Üdv,
Nincs valakinél elfekvőben ilyen 2pin grooved to 2pin flat adapter?
-
btraven
őstag
Egyelőre nem vált be a gumigyűrű. Kbear Stellar-on próbáltam, de ettől nem illeszkedik/marad meg a fülemben jobban. Meg a hangon se érzek olyan nagy változást. De ez olyan vékony gumi hogy tényleg csak arra jó hogy ne csúszon a füles széle.
Próbáltam szivaccsal meg anélkül is. Viszont az kiderült hogy döbbenetes hangváltozást okoz a szivacs. Én nem használtam még eddig szivacs nélkül. -
zolnagy
őstag
Remélem ez nem hirdetésnek minősül, de ingyen átadom az Aliról rendelt 10 db 23mm-es fülpárnát, ha valaki eljön érte Győrbe, vagy fizeti a postát/foxpostot.
-
btraven
őstag
Már nem kell vennem Sony MDR-E9LP-t.
Itt az összehasonlítás: [link]
-
btraven
őstag
Érdekes hogy mennyit számít a kábelnél a műanyag borítás. Fransun-nak vékonyabb, ugyanaz az átlátszó műanyag benne a réz érrel.
Kellemesen puha. QKZ MDR-nek meg jó vastag, merev, olyan mint a szalonnabőr.Na én menthetetlen vagyok, a Fransun Yuandao Second Edition meg a KGIS KG01 is tök jó hangú. Másképp szólnak, de mind a kettő szerethető.
-
válasz
PR0JECTNR56 #94538 üzenetére
Bármi reped ki ebből, az nekem nem lesz jó.
-
-NoVa-
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #94538 üzenetére
Így születik a Gryphon?
-
Köszi mindenkinek a véleményt bejáratás témában!
Akkor ártani nem ártok vele, ha mondjuk egyből elkezdem üvöltetni.—————————
stellaz: Baromijó cucc a GO blu igen, ráadásul oldalról is tudom látni, hogy milyen akku állapoton van… ami tulképp lényegtelen, mert egyik pillanatban zöld, aztán egyszercsak sárga, aztán már kér is enni.
Pac-Man forma kezd lenni a drága. -
stellaz
veterán
válasz
xabolcs #94530 üzenetére
Youtube szerintem elég jó minőséget tud adni, ha legalább full hd-ban jön a stream. Azért ez már bőven messze van a 128-as mp3-tól. (volt most valami kísérleti funkció is 1-2 hét erejéig, hogy nagyobb bitrátával/más formátumban nyomták a zenéket, hátha majd bevezetésre is kerül)
Pl ezeket, de a youtube elég sokat elkezdett sorban bedobálni.
-
gelbelex
őstag
válasz
fery02 #94524 üzenetére
Én csak egy 22$-os berilliumos Fengru JZ32-t hallgatok mostanában (röviden, elég sok mindenre igencsak megéri az árát, ez bőven kompenzálja a szükségszerű gyengeségeit - még adós vagyok a tapasztalatokkal), az bőven változott a bejáratás alatt.
Nagyon érdekes volt out-of-the-box összevetni egy bejáratott valamivel, majd ~80 óra után újra ugyanazzal, így nem a hozzászokás mondatja velem a változást.
Szerintem ezt a tapasztalatot nem érdemes elmulasztani... Hogy szükséges-e? Szubjektív, a fülesen és a hallgatóján múlik, mennyire.
A 70 óra után is változott (kevesebbet) tovább jó irányba, igaz, akkor már nem bírtam ki, hallgattam.
Most van benne kb. 150 óra, már - úgy tűnik - nem változik. -
stellaz
veterán
Huh... mostanság elkezdtem jó minőségű jazz koncerteket nézni youtubeon és a FatEarth valami döbbenetesen jól közvetíti az élményt. Én ezt várnám egy high-end cucctól is, helyezzen bele egy előadásba.
Ez a kis bogyó a Hifiman planár fejest is simán lezenéli, közvetlenebb, ütősebb, érzésre ugyanannyi levegőt mozgat, tele van energiával.
Persze az élményben szerepe van a mozgóképnek is, meg ezek a felvételek valahogy nem olyan sterilek, mint egy studió felvétel, a basszus sokkal elevenebb, természetesebb, ahogyan az ének is.
Na most ezekkel jó darabig elleszek -
btraven
őstag
válasz
pulutodurumo #94526 üzenetére
Szerintem se árt. Az ember maximum azért csinálja ezt az ajánlott bejáratást gyorsan egybe, mert kíváncsi hogy milyen a végső hang. Tmusic EP3-nál 50 órát ajánlottak. Na most ha naponta 1 órát használom, akkor így csak 50 nap múlva tudom meg hogyan is szólna végül. Addigra meg már vettem 10 másik fülhallgatót
-
válasz
stellaz #94513 üzenetére
Bevallom ezt a kifejtést most nem esett a legkellemesebben olvasnom, de túlvagyok rajta, lezártam a témát, döntöttem a kiszemelt füles mellett, vállalok minden ezzel járót, nincs több varia, meg kétely, úgyis bőségesen el leszek vele.
gianni85: Igen, nekem ugyanúgy váltotta, akkor okés.
Más:
Ha egy vadiúj fülest egyből rendesen kezdek el használni, bejáratás nélkül, azzal ártok vele?
Úgy vagyok vele, hogy bejáratom én azt napi használattal is, de ha ártok neki vele, akkor persze rászánom azt az 50 órát.
Négy féle driver van a fülesben: DD, BA, planar, PZT -
Wolfskin
őstag
válasz
-NoVa- #94521 üzenetére
Azt láttam, hogy neked azért elég nagy versenyistállód van ezekből a kütyükből.
Ezek alapján milyen iem-eket ajánlanál, ami nem annyira analitikus, de nem is összemos, Nem V karakter, hanem inkább neutrális, az érzelmeket emeli ki, inkább meleg hangú, mondjuk mint egy csöves erősítő, de azért részletes és teres. Nem baj ha színez, vagy saját karaktere van, becsaphat, ha attól jobban érzem magam.
elektromos zenét szinte sosem hallgatok, inkább akusztikus zene, ének, pár hangszer. Melyik az a meghajtó, típus, vagy márka, ami inkább ebbe az irányba mutat?
Az IE600-nál meglepett, hogy mér a HD800s-hez mérik, az azért nagyon komoly lépés lenne már.
Épp nem tervezek venni, de ha valami jót meglátok jó árban, lehet, hogy kipróbálom. Q15-el lenne hajtva, mobilis eszközben nem hiszem hogy a fölé mennék mostanában. (NuPrime Hi-mDAC, AQ dragonfly Black, Fiio Q1, Q3, Q15, Earstudio ES100, HiBy W3 II, ezek vannak amik mobilisak) -
Albert.Tamas
tag
Szerintetek ONIX ALPHA XI1 vagy FiiO KA17 vagy Fiio BTR15 vagy IFI GO link?vagy ?
-
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #94520 üzenetére
Nálam lehet próbálni pár érdekeset.
A zenei ízlés egy darabig erősen fülesfüggő, pl a Sony XM5 kívánja az elektronikusat. Egyszerűen azok állnak neki jól, és emiatt kissé beszűkíti a repertoárt, ez így van sok másik TWS-nél is. Aztán amikor bejárattam valamennyire a ferrofluid driveres Technicset, és azon kaptam magam, hogy a Rolling Stones - Gimme Shelterre dobolom a lábammal a ritmust, nyugtáztam, hogy ezzel akkor ez a formátum is révbe ért. Innentől nem feltétlenül valami hardbass elmebaj szól a fülemben az utcán, hanem lehet Queen vagy Diablo Swing Orchestra is. -
Wolfskin
őstag
válasz
-NoVa- #94519 üzenetére
Valahol, valaki írta is, hogy mivel a planár és a DD energiaigénye (érzékenysége) más, ezért van egy hangerő, amin kiegyenlített, attól eltérve billen az egyensúlya.
nekem mégis bejön a hangja, igaz ez az első IEM-em.Pedig keveset hallgatom. Ha utazom, vagy útin vagyok, metrón, repülőn, a sony wi-1000x szerinetem zseniálisan funkcionális. Plusz zajszűrős és nem szól rosszul. (ahogy a kábelét bele lehet szorítani egy kis csatornába, hogy ne fityegjen, az imádom). Otthon meg ha zenehallgatás, akkor leülök a rendszer elé, ha meg nagyritkán fülesezek, akkor HD600 vagy Focal spirit classic, és inkább a dac-okat/erősítőket cserélgetem.
Ezt a tri-t is csak kiváncsiságból vettem, de nagyon meglepett, hogy mit tud egy ilyen kis kütyü. Néha elkap az érdeklődés, olvasgatok teszteket, megtetszik egy-egy darab (Monarch, IE600, vagy a Xelento,) amit kedvem lenne kipróbálni, de mindig lebeszélem magam, hogy igazából minek. De lehet, ha egyszer hallanék valami megdöbbentően jót, másként állnék hozzá. Pl amikor a q3-al bementem az boltba meghallgatni a q15-t, meg is vettem egyből.
Az a gond, hogy a legtöbb tesz(elő) elektronikus zenével tesztel, a basszusokat, "V"-karaktert keresi, én meg inkább az akusztikus zene, pár hangszer, ének vonalon hallgatok zenét. -
-NoVa-
veterán
válasz
Wolfskin #94518 üzenetére
Áh, szerintem itt is az a helyzet, amire utaltam a planaroknál. Ha az egyenetlen teljesítménynél a kiugró tulajdonság betalál a saját épp aktuális ízlésedbe, akkor jackpot, olcsón megadja amit épp keresel.
Egy jobb darabnál meg azt a szabadságot kapod meg, hogy csaponghatsz a zenék között hangulatfüggően, nem korlátoz az, hogy mi szól a fülesen jól, vagy mi rosszul. Onnantól eltűnik az eszköz, és marad a zene.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #94513 üzenetére
Speaking of fingreszelés, pont jó példa az "olcsó" planar. Itt zenélget a fülemben tegnap óta egy kölcsön Shuoer S15, és elővettem a P1-et is akkor már.
Az S15 házza sokkal jobban tetszik, mint az elődöké. egy picit kisebb, kényelmesebb, organikusabb forma, nagyon jól illik a fülembe. Szoktam eleget kritizálni a kínai gyártókat mostanában a túl nagy, túl széles, túl órmótlan házaikért, és példálózok a Westone / Etymotic / Sennheiser / Beyer cuccaival, na itt most a relatív hatalmas planar driver körül a lehető legminimálisabb a fölösleges anyag, kényelmes és apró.
A gyári kábelét réz Forzára cserélve már zenél is, sokkal szebben, mint az alappal, így azért ez is egy 400$-os keretösszegből építkező hang. De milyen jól.
Először is mentes így a korábbi planarok szúrós magastartományától. Ez már önmagában is nagy érték, igazából semmi mást nem csináltak, mint amit én ne tettem volna meg a P1-emmel, azaz ők szivaccsal, én vattával csillapítottam a vetőcsőben. Egyszerű, működik, jól.
A basszusa ennek is nagyon jó, még jobb, mint az S12-nek volt. Mid-bass orientáltabb, nem fárasztó, nem sok, egyáltalán nem kevés.Mindezt hatalmas, tágas, planarhoz méltón szellősen előadva, áh, imádom. Ügyesen hazudja magát highendnek. Persze ha átrakom a G7-et a fülembe, sok apró finomság kerül a helyére, nagyon nagyon egyértelművé válik, hogy hiányzik a vokál alapja. az S15-ből. Ahol az emberi hang testet, tömeget kap, és sokkal inkább egy érzelmekkel alátámasztott, átélhető előadást kapok tőle, az aránytalan a közép-felsőközéptartománnyal. Itt csak egy jó felvételt hallgatok valakinek az énekével.
Na itt ugrok egy nagyot vissza az időben, 6 éve jött ki a Tin HiFi P1. Microplanar, agyonerősítve sem tud akkora hangnyomást, csak elegendő basszust, de ott, ahol az S15 alulteljesít, a P1 hibátlan. Mindezt egy akkora házban, ami tényleg vetekszik a Beyer kényelmével, ez egy átkozottul jó füles vokálközpontú zenékre, ha rendesen ki van szolgálva.
Szóval ugyanaz a helyzet a jól sikerült olcsó planarokkal.azóta is, nem mindenre, nem mindenkinek, de amivel működik, jóval az árkategóriáján felül zenél. És pár fokkal kevésbé kényes, mint a P1, simán elmegy 120mW-os TWS adapterről is.
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, segítene valaki értelmezni ezt a mondatot? A szavakat értem, csak azt nem, mit akar mondani vele. A vastagon kiemelt részt nem értem igazán:
Tri I3: Included just because they're my other favorites among my IEMs, the original Tri I3 (not Pro) make an interesting contrast to the IE600. They're a tribrid -- DD, BA, Planar -- that begs for more power than the single DD IE600. With a more restrained treble, they don't spread the instruments as widely as the IE600 or provide the last bit of crispness on percussion. On the other hand, despite the multiple drivers, they do seem to bind a mix together. I'd say the Tri I3 is the huddle, while the IE600 fans out the instruments for the play.
-
stellaz
veterán
válasz
fery02 #94510 üzenetére
Köszi
A tapasztalatom az az, hogy ahogyan egyre jobb egy füles, úgy szól egyre természetesebben. Ez azt jelenti, hogy van jó dinamika, közvetlenség, részletesség minden tartományban, a dob úgy és olyat üt, ami már emlékeztet egy élő előadásra, és viszonylagosan műfaj függetlenül tudja ezt. Ha van benne kicsit több mély, vagy visszább van fogva a magas, az sem vesz el a természetes megszólalásból, inkább hozzá tud még tenni. Persze itt már az elektronika is számít. Pl a FatEarth fülessel a GoBlu már sok volt mélyben és mosta is. A BTR15-re és a btr17-e kötve már helyrebillent az egyensúly, így pont jó, részletes, enyhén sötét, de soha nem fátyolos hangzással, ami szerintem közelebb áll egy hangversenyterem valódi hangzásához, mint egy világosabb hangzás.
Persze egy színt felett már csak a fingreszelés megy ebben a hobbiban is, de egy színt alatt meg inkább nem hallgatok itthon iemmel zenét. -
válasz
gianni85 #94511 üzenetére
Jaaa, akkor csak egyébként is olcsóbb volt éppen a füles és nem volt köze a Spring Sale-hez.
Nembaj, így is jó (jobb) áron volt.Egyébként a vásárlási folyamathoz annyit, hogy ugye alapból HUF-ban mutatta az árat és hiába állítottam át előtte USD-re, a kosárban még USD-ben mutatta, de aztán a Checkout rész már megint vissza rakta HUF-ra és végülis úgy is fizettem ki.
Tökmindegy igazából, csak úgy érdekességként megemlítettem. -
gianni85
veterán
válasz
fery02 #94510 üzenetére
Fyi, egyelőre még csak kedvezménykártyákat lehet venni a linsoul spring sale-hez, illetve a bundle deal-ek élesedtek (amelyekre úgyse lehet a kedvezménykártyát használni)
Bármilyen extra akció majd csak 2 nap múlva kezdődik (10-50% között)
valószínűleg semmi nem kap akciót ami érdekelne, de azért 50 és 25$ kedvezménykártyákat vettem 2 és 1$-ért -
válasz
stellaz #94503 üzenetére
Nem bunkóságból nem válaszoltam eddig, csak nem akartam, hogy egy ilyen nívós topikban az átlagánál jobban legyek a porondon a hülyeségeimmel.
Valószínűleg a póló alatti kábel elvezetés lesz majd a tuti valóban, nyár közepén meg majd olykor nedves szivaccsal végigmegyek majd a kábelen, ha érzem, hogy ragadós kezd lenni.
Más:
Kb 1 hónapja vadászom a számomra megfelelő fülest, minden nap néztem az aprót, hogy milyen aktuális lehetőségek vannak.
Ezekről aztán Head-Fi-n olvasgattam és újonnan már az AI-t is faggattam, az utóbbi héten már kimondottan zenei stílust is írtam neki, hogy mire szeretnék fülest (eleve ezzel is kezdhettem volna).Az itteni ajánlásoknak is utánanéztem természetesen, de sajnos szinte mindegyik olyan füles volt, amik már kifutottak és közben Aprón sem találkoztam velük.
Mostantól kezdődve Linsoul-on elindult egy 14 napos Spring Sale leárazás és végül ezt használtam ki és vettem egy Simgot Supermix 4-et… már megint.
Ez így ugyanolyan áron szinte, mint amin a legutóbbi két alkalommal volt fent ugyanilyen füles itt Aprón.De megpróbálok mégis írni valamit erről a fülesről, bár ezen infók legnagyobb részt AI-n alapulnak, mert egyáltalán nem vagyok szakértő.
Hangzásilag a Harman 2019 referencia célgörbét követi (jelentsen ez bármit is), ami erőteljes basszust és kiemelt magasakat jelent, de itt a középtartomány sem szorul háttérbe.
A Supermix 4-ben a 4-es szám nem azt jelenti, hogy hanyadik modell, hanem a különböző meghajtóknak a számát jelenti, akit érdekel úgyis utána néz a részletes technikai adatoknak.Nem mertem drágább fülhallgatót venni végül, mert ugyanúgy vannak azoknál is kompromisszumok, plusz sok esetben hangzásilag azok természetesebbek, neutrálisabbak, amit nem mertem megkockáztatni, mert ha csalódok, akkor a nyakamon marad egy drága füles.
Ez a Simgot füles fun jellegű, hétköznapi általános használatú és sokoldalú füles, nem csak zenére.
Plusz már eleve egy előny, hogy hallottam már, hogy milyen és nagyon tetszett.
A kiegészítőkben sem enged elveszni, mert csupán csak egy hordtok, egy 3,5mm kábel és 3 féle méretű szilikon gumi jár hozzá és ennyi, nekem ez furán hangzik, de pozitívum.Csak folyamatosan volt egy kíváncsiság, hogy miben tudna engem jobban lenyűgözni egy komolyabb darab, de a folyamatos utánanézések azt hozták ki, hogy nem éreznék túlzott előrelépést.
Ehhez rendeltem még ugyanakkor egy Camo Raven 4,4mm kábelt is, ami lehet overpower ehhez a füleshez, de legalább a kábelen így már biztosan nem fog múlni semmi sem és remélem, hogy ez a kombináció évekig fog majd szolgálni.
A legközelebbi esemény az a Go blu akksi cseréje lesz, mert már nem enged 2 sorozatot egymás után megnézni fülhallgatóval anélkül, hogy ne kérjen delejt.
-
btraven
őstag
Megjött a KGIS KG01 DIY MX500 és Fransun Yuandao SE. KGIS vadító ezzel a hupizöld szivaccsal. Még adtak hozzá egy kis táskát is.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Erikkk26 #94506 üzenetére
Pl ezt. MIC-Universal + Odyssey R 3.5, Silvery White. Már ha nem kell izoláció, akkor mikrofon van, USB dongle DAC is akad hozzá. Zen Lite-om van ilyen házzal, elképesztően kényelmes cucc.
Persze ha izoláció is kell, akkor már más a helyzet, earbudokból olcsón kapni jót, IEM-ekből ritkább a mikrofonos. Akad azért, pl Tanchjim Tanya / One, mindkettőből van USB változat is DSP néven, ha épp az a szempont, aztán drágább szinten kezd kopni a mikrofon. -
Albert.Tamas
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Sennheiser IE 100 PRO? -
Erikkk26
tag
Hali!
Remélem ez így maradhat, mit tudnátok ajánlani?!
[link] -
btraven
őstag
Yuandao Pro 15 éves edition arany színben. Na ez az igazi bazári!
-
stellaz
veterán
válasz
fery02 #94500 üzenetére
Szerintem próbáld ki póló alatt elvezetve, nekem az esetek jelentős részében semmi gondom vele. A gyári tok egy kicsit vastagít a cuccon, ha jobban akarod érezni, hogy van valami a zsebedben. Van/volt rövidített kábelem is, egy időben nyakba csíptetve használtam a Sony bluetooth adatpert, de az még a GoBlunál is kisebb, a mikrofonon kívül nem sok előnye volt.
A kábelnek nem árt az izzadság, de nekem pl a Samsung Buds2 nyáron annyiból kényelmetlenebb, hogy beizzad alatta az egész fülem, míg pl az Etymotickal ilyen problémán nincsen. A Nova által említett Sony tws-nek tényleg jó hangja van, bár a mélyei nekem továbbra sem tetszenek.
"Tehát mindenképpen idiótának akarok kinézni.
"
Mondjuk, ha ez a cél, akkor nem szóltam
-
válasz
-NoVa- #94501 üzenetére
Igen, csak valójában az eddig belefektetett olvasgatást és nézelődést sajnálnám a témát illetően, hogyha aztán a vége egy TWS füles lenne, akkor minden korábbi erőfeszítés felesleges volt.
Mert akkor már TWS-ből valami komolyabbat vennék (plusz anyagi ráfordítás) és ha már hasonlóan komoly lenne, mint a vezetékes szettem, akkor már valószínűleg előbb nyúlnék legközelebb is a TWS-hez és egyszercsak észrevenném, hogy feleslegesen vannak a vezetékes cuccaim.Tudom hogy sokan hasonlót élnek meg AirPods Pro 2-vel is egyébként.
-
-NoVa-
veterán
Ez a cél így mondjuk menni fog, csak épp minek? Egy Sony WF XM5, vagy hasonló szintű TWS már eltartott kisujjal fintorogva zenehallgatóknál sem fájdalmas kompromisszum hangban, ellenben kényelemben annyira más, hogy kár a dróttal bajlódni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rise of the Ronin (PS5)
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Autós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W